Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mac/Apple »  iPad märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 46, 47, 48  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
raciocinio
HV vaatleja

sõnum 01.05.2010 11:44:52 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:

Ei tea, mis suhtes Apple'i tooted revolutsioonilisemad oleks. Sääraseid aparaate juba ammu tehtud. Tõsi, mitte küll õuna logoga icon_rolleyes.gif

Aga too siis mõni siin välja. Ma pakun, et peamisteks puudujääkideks on neil vilets ekraan, aeglased, puutetundlikkus kehv jms.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 01.05.2010 11:55:49 vasta tsitaadiga

kami kirjutas:
Ollaz kirjutas:
kami kirjutas:

Ahah, selge. Aga räägi kuidas iPadi ekraan tundus? Ka huvitab, et kas Safari renderas HV ilusti ära?

Riistvaral ei ole midagi viga. Ekraanil samuti mitte. Lihstalt see OS seal häirib.. muidugi HV ei lae ju täielikult, flash reklaamide tõttu icon_biggrin.gif
Renka kirjutas:
Igatahes mina olen vägagi rahul, et ma ei pea oma iPhone peal veebi sirvides bloated flashijunnide pärast muretsema. Säästan andmeside mahtu ja kogu protsess on kiirem. Kusjuures ma ei oska kaheaastase kasutamise juures tuua välja ühtegi juhust kus flashi puudumine oleks negatiivne kogemus olnud.

Reklaamide jaoks on jailbreak ja adblock.
Samas flashi puudulikkus tuleb kohe välja, kui üritad mõnd videot vaadata, mis ei ole veel teinud "mobile" lehte või mis ei ole youtuubis.

Sa ikka oled iPadi reaalselt kasutanud? Või on mu eeldus, et küsin küsimusi inimeselt, kes on pädev vastama, ülepakutud?

Ühe korra. See aga ei muuda fakti, et olen igapäevane iPod Touch kasutaja.
Nagu ma enne olen ka öelnud, siis ei saagi mina mingiks pikaajaliseks iPadi kasutajaks, kuna ma ei leia temal sobivat kasutusala.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Chaza!
HV veteran
Chaza!

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 01.05.2010 12:04:39 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
iPad Getting Schooled, Hospitalized and POS'ed

iPad mid juhib hingamisaparaati, ning iPad kuumeneb üle. icon_biggrin.gif icon_lol.gif

Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 01.05.2010 12:20:42 vasta tsitaadiga

Chaza! kirjutas:
iPad mid juhib hingamisaparaati, ning iPad kuumeneb üle. icon_biggrin.gif icon_lol.gif

Ei kuumene, kui mingit flashisodi mitte kasutada.
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 01.05.2010 12:56:48 vasta tsitaadiga

47th ronin kirjutas:
tead, ma ei viitsi circle jerk grupi teemadel jahuda. kui mode/admin privas sisuliselt sigatseb, ei tee see avalikku ruumi puhtamaks.

Ühesõnaga... Sinu puhul on siis tegu inimesega kes ütleb nii kuidas tahab... seal kus tahab... Mida iganes sülg suhu toob?
Mulle vähemalt tundub nii... Igas foorumis kus ma Sind kohanud olen käitud sa sarnaselt... pritsid OMA EMOTSIOONID välja. Kõik mis Sulle ei meeldi või millest Sa aru ei saa ei õigusta sellist teguviisi. Kas sulle ei tundu nii?
Kui sul on ISIKLIKULT midagi millegi vastu siis ütle se VIISAKALT välja. Teistel EI OLE vaja taluda Sinu korduvat üleolevat hala.

Mis se cirkle jerk grupp on?
Midagi sellist millega Sina järjekordselt nõus ei ole või aru ei saa?! Selline suhtumine teeb hetkel Sinust siin põhilise pihkuri.

1dumbpcuser kirjutas:
TomsGuide

tsitaat:
Now businesses, schools and even hospitals are considering the iPad for use in making day-to-day operations easier.

While the old pen and paper approach to taking down food orders works fine, a company dealing with automation with point-of-sale (POS) technologies has developed a system that works with both the iPad and iPod touch for restaurant use.

"Using those devices [iPad, iPod touch], along with a couple of standard ticket printers, brings the startup cost for the pilot to under $2,000," Lecere CEO Jim Morris said. "Contrast that with an upfront cost of about $20,000 to install a traditional, on-premises POS system with its heavy, non-movable POS terminals, printers, and back-office servers."

Schools are now looking to use the iPad as a replacement for textbooks and old-fashioned notebooks. Given that electronic textbooks cost around a third of printed versions, schools looking to cut back on costs using the iPad.

Ei tea, mis suhtes Apple'i tooted revolutsioonilisemad oleks. Sääraseid aparaate juba ammu tehtud. Tõsi, mitte küll õuna logoga icon_rolleyes.gif

Apple toodete kasutajaliides on üldjuhul paljudele inimestele vastuvõetavam. Sama kehtib Apple toodete disaini kohta.
Täpsemalt, mis seadmetele sa viitad selle "säärasega"?

viimati muutis earthbeat 01.05.2010 13:15:19, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 01.05.2010 13:14:16 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
TomsGuide

tsitaat:
Now businesses, schools and even hospitals are considering the iPad for use in making day-to-day operations easier.

While the old pen and paper approach to taking down food orders works fine, a company dealing with automation with point-of-sale (POS) technologies has developed a system that works with both the iPad and iPod touch for restaurant use.

"Using those devices [iPad, iPod touch], along with a couple of standard ticket printers, brings the startup cost for the pilot to under $2,000," Lecere CEO Jim Morris said. "Contrast that with an upfront cost of about $20,000 to install a traditional, on-premises POS system with its heavy, non-movable POS terminals, printers, and back-office servers."

Schools are now looking to use the iPad as a replacement for textbooks and old-fashioned notebooks. Given that electronic textbooks cost around a third of printed versions, schools looking to cut back on costs using the iPad.

ei olegi väga, lihtsalt Apple oskab oma tooteid suurepäraselt maha müüa ja aktsionärid + töötajad + Steve panevad väga kena kopika tasku. Igasuguse tootmise ja tootearenduse eesmärk ongi ju RAHA teenida ja Applel näib see suurepäraselt õnnestuvat thumbs_up.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 60
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 01.05.2010 13:29:15 vasta tsitaadiga

Apple tooted ei olegi midagi 100% uut. Tabletid on varem olemas olnud. Samamoodi ka mobiiltelefonid ja muusikapleierid või sülearvutid. Mis aga eristab Apple tooteid teistest on tugiteenused/arendusvahendid ja kogu platvormi läbimõeldud lähenemine. Enamus inimesi ei taha installida omale sadat asja ja konfida neid pool päeva enen kui asjad korralikult toimivad. Suurem osa arvuti-/mobiili-/pleierikasutajaid tahavad teha seda konkreetset asja millejaoks neil antud seade on ja teha seda mugavalt ja ilma tehnilistesse üksikasjadesse süübimata.

Siin ongi Apple platvormi tugevus. iTunes oma poodidega on kõiki neid seadmeid ühendav platvorm kus inimene saab vajadusel omale musikat/telesaateid/raamatuid mugavalt osta ja tarbida seda mida tahab. Lisaks on arendajatele tasuta kätte antud suurepärased arendusvahendid ja müügiplatvorm, et oma ideid ellu viia ja kergelt müüki paisata.

Sa võid omale osta hüpertableti millel on 10 USB 3.0 pesa ja c2d prose. Aga mis sellest tolku on? Lisaks riistvarale peab olema ka tarkvara mis lubaks antud riistvara võimalusi ära kasutada. Kas maailmas on kasvõi üks tootja kes suudaks midagi vastu pakkuda? Mina ei tea kahjuks ühtegi kellel oleks ligilähedanegi platvorm olemas.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ppg
HV Guru
ppg

sõnum 01.05.2010 13:40:34 vasta tsitaadiga

Renka, -l asjalik post, kas on teada millal meie banaani vabariigis neid võimalik saada on, või näiteks Soomest?
Kommentaarid: 171 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 5 :: 138
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 01.05.2010 13:46:15 vasta tsitaadiga

earthbeat kirjutas:
--skipped lotsa bs--

1. spot-i foorumis üks inimene ütleb, et ta ei saa standardkonfis mac-i poest osta vaatamata sellele, et kõik allikad väidavad, et selline masin on laos olemas;
2. mode ütleb, et 'aga vaata, ühes teises kohas on ühte teist mac-i nagu murdu ja keegi ei taha neid' ning hõljub ära mingisse kummalisse monoloogi, millel ei ole esialgse teemaga midagi pistmist;
3. mina ütlen, et küsimus ei ole hetkel 'ühest teisest kohast' ega 'ühest teisest mac-ist' vaid konkreetsest komplektatsioonist, mis kirjade järgi vabalt saadaval;
4. mode ähvardab mind privas bänniga, sest ma 'rikun süstemaatiliselt reegleid';
5. mina ütlen, et avalikul ja salajasel ülbitsemisel ei ole sisulist vahet, ülbik on ülbik ikkagi;
6. sina ütled, et mina rikun sinu 'avalikku ruumi'?
7. sina ütled, et HV foorumi kasutajatel pole võimalust 'naisi saada'?
8. sina ütled, et mina olen 'pihkar'?

mina ütlen, et sa sobid spot-i foorumisse suurepäraselt:
1. ei suuda püsida teemas;
2. ei oska argumenteerida;
3. lähed kiirelt ja kindlalt isiklikuks;
4. ei oska inglise keelt;
5. ülbust sul jätkub.

mina ütlesin spot-i foorumis, et 'mulle aitab' ja 'hüvasti' (mis ei takista neid mulle spämmi saatmast), mida sina siin veel hõõrumas käid?

ja nüüd võiks keegi mode sellest teemast sodi välja loopida ning minul on aeg 'ignore' nupukese funktsionaalsust kontrollida.

[offtopic out]

tagasi üles
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 01.05.2010 15:05:31 vasta tsitaadiga

Miks on mingi Spoti's juhtunu siin iPad'i teemas nii populaarne, et paneb halvustama ja ülbitsema?
Võta ennast kokku!
tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 01.05.2010 20:01:27 vasta tsitaadiga

bullshit, räägiks ikka asjast (iPadist siis) oma must pesu peske õlleklaasi taga või kuskil mujal kohas.

ma tean et mul ülemus tellis ameerikast läbi sõbra endale padi, seega lähiajal peaksin ise saama sellele käpad külge ajada icon_smile.gif
tagasi üles
M00t
HV Guru
M00t

sõnum 01.05.2010 23:58:43 vasta tsitaadiga

http://gizmodo.com/5528137/tech-companies-are-getting-merger-crazy viimane on hea icon_lol.gif
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
KrisVr
HV Guru

sõnum 02.05.2010 00:05:11 vasta tsitaadiga

lu1de kirjutas:
http://gizmodo.com/5528137/tech-companies-are-getting-merger-crazy viimane on hea icon_lol.gif

Viimane on jah hea. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 27
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.05.2010 11:47:33 vasta tsitaadiga

http://arstechnica.com/apple/news/2010/04/pot-meet-kettle-a-response-to-steve-jobs-letter-on-flash.ars

tsitaat:
Watching two proprietary software companies deeply opposed to computer user freedom lob accusations back and forth about who is more opposed to freedom has been surreal, to say the least. But what's been crystal clear is that the freedom these companies are arguing about is their own, not that of their users. And what they are calling freedom isn't freedom at all—it is the ability to control those users. Adobe is mad at Apple for not letting Adobe control iPhone, iPad, and iPod Touch users via Flash, and Apple is mad at Adobe for suggesting that Apple is arbitrarily abusing its control over Application Store users

...

What's strangely absent from "Thoughts on Flash" is any explanation for why proprietary technology on the Web is bad, or why free standards are good

...

In a nutshell, he says, "Don't use Adobe's proprietary platform to engage with information on the Web. Use Apple's."

...

Although Jobs talks part of the talk when he says, "we strongly believe that all standards pertaining to the web should be open," his walk goes the opposite direction, advocating both a proprietary video format, H.264, and proprietary software for engaging it—iPhone OS.

...

Part of the reason why Flash and iPhone OS are proprietary is that Adobe and Apple agreed to the terms of the H.264 patent license. H.264, despite Jobs's claim, is not a free standard—patents necessary to implement it are held by a group that requires all users to agree to a license with restrictive terms

...

Jobs has hit the nail on the head when describing the problems with Adobe, but not until after smashing his own thumb. Every criticism he makes of Adobe's proprietary approach applies equally to Apple, and every benefit attributed to the App Store can be had without it being a mandatory proprietary arrangement. Apple can offer quality control and editorial selection over available free software, and encourage users to exclusively—but voluntarily—use their store. Instead, Apple chooses to enforce legal restrictions, the transgression of which is punishable by criminal law, on users who want to make changes to their own computers, like installing free, non-Apple, software.

Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 03.05.2010 14:12:25 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Instead, Apple chooses to enforce legal restrictions, the transgression of which is punishable by criminal law, on users who want to make changes to their own computers, like installing free, non-Apple, software.

Ja siis sõimata, et miski ei tööta ja garantii vahet joosta? Siis jääb õigust ülegi? Enamik siinseist foorumikasutajaist on arvutialal edasijõudnud oskuste ja teadmistega inimesed. Vaadake aga ringi oma muude tuttavate seas. Kui paljud neist on reaalselt võimelised hindama, kas flash koormab energiaallikat liigselt või mitte? Kas selle bug'id võivad OS'i kokku jooksutada või mitte? Enamik neist ei tea isegi seda, kust oma XP-l või Vistal faililaiendid vajadusel nähtavaks muuta. Keegi peab ju nende eest otsustama. Kui te olete kunagi mõne oma sõbra/tuttava peamine arvutihooldaja olnud, siis olete vast isegi pannud veto peale igasugu kazaa'de ja gator'ite ja websearch'ide jms installimisele. Miks? Sest nad ei ole ise kompetentsed sel alal hinnanguid andma.

Auto on ka sinu own device. Siiski pead sa sellega käima kohustuslikult ülevaatusel. Hoiduma seadusega lubamatutest ümberehitustest. Garantiiajal pole sinu otsustada isegi see, mis marki õli sinna sisse valada. Miks? Sest enamik kasutajaid on tehnilise taibuta ja keegi peab nende eest otsustama, kuidas asjad käivad.

Aga üldiselt - ajakirjandus peabki leidma ja arendama konfliktiolukordi. Tihti kunstlikult. See on nende leib.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 03.05.2010 17:46:41 vasta tsitaadiga

rex, aga siis võikski olla võimalus need piirangud maha võtta. See piiramine on Apple juures väga mitte meeldiv minujaoks.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.05.2010 17:51:40 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Auto on ka sinu own device. Siiski pead sa sellega käima kohustuslikult ülevaatusel. Hoiduma seadusega lubamatutest ümberehitustest. Garantiiajal pole sinu otsustada isegi see, mis marki õli sinna sisse valada. Miks? Sest enamik kasutajaid on tehnilise taibuta ja keegi peab nende eest otsustama, kuidas asjad käivad.
Suur osa inimestest ei kuulu tolle enamiku alla ning soovivad mingil tasemel valikuvabadust. PC maailma küll kirutakse kuid see töötab. Julgeks võrdluseks tuua ka IE tahaplaanile jäämise teiste brauserite hulgas. Kui wini peal oleks keelatud IE asendamine alternatiividega siis kasutaksime siiani kõik veel IE6't ning flashi vaba videote streamimisest näeks ainult und?
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 03.05.2010 18:03:52 vasta tsitaadiga

Valikuvõimalus on olemas - Apple'i toodete kasutamine ei ole kohustuslik.

iPad'i müüdi esimese kuuga üle miljoni. Ilmselt see lihtsus ja selgus ja usaldatavus siis ikkagi meeldib massidele [mass = suurem osa (suurem osa = enamik) rahvast]. Vaevalt, et vaid ilus läikiv digitaalne pildiraam nii popp olnud oleks. Jään huviga HP Slate'i müüginumbreid ootama... Selle täiusliku, mille külgedel on ports USB-sid ja milles jookseb flash jms tore.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 03.05.2010 18:23:13 vasta tsitaadiga

rex, keskmisest kõrgemad kasutajad muidugi jailbreakivad selle, keegi ei hoia kedagi tagasi. Lihstalt miks ei või seda lubada by default? Kui softiga midagi p*rse läheb, saab ju restoorida.
tagasi üles
kami
HV kasutaja

sõnum 03.05.2010 19:13:16 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
rex, keskmisest kõrgemad kasutajad muidugi jailbreakivad selle, keegi ei hoia kedagi tagasi. Lihstalt miks ei või seda lubada by default? Kui softiga midagi p*rse läheb, saab ju restoorida.

Sest by default tähendaks niisugune tegevus lademetes vigaseid seadmeid, millega mass ei oskaks midagi peale hakata. Tõsi, Apple'i kodukal on juhend, kuidas taastada oma iSeade, ent uuri keskmiselt iPhone'i kasutajalt, kas ta teab, mis on DFU mode või kuidas paigaldada telefoni Cydia. Ports vigaseid seadmeid tähendab aga suuremaid tööjõukulusid klienditeeninduse arvelt ehk siis tuleb hakata nõustama ja pakkuma abi lollidele, kes on (näiteks) installeerinud Flashi plug-ini, kuid suutnud paigaldusprotsessi ära käkkida ning tulemuseks on arvuti, mis enam ei buudi.

Mulle jääb arusaamatuks, miks tekitab Apple'i tegevus või tegevusetus ning nende tooted niisugusel hulgal emotsioone. Tore on küll lugeda su ettepanekut USA suurimale mobiiltelefonide tootjale (Allikas: http://www.forbes.com/feeds/ap/2010/04/29/technology-technology-hardware-amp-equipment-us-earns-motorola_7560046.html) muuta nende seadmed avatumaks, kuid kas arvad, et siin keskkonnas kahe rea kirjutamine muudab midagi. Otsi tegevdirektori kontakt ja pane hea mõte siis vähemalt firma suunas teele. Samas, muudab igasugune arutelu teemal "Flash on jura, Apple on nii kuri" seda, et antud offtopic venib taaskord pikemaks.

Potentsiaalse Apple'i kliendina on kahetsusväärne, et selles arutelus ei leidu kuivõrd palju informatsiooni seadme kasutamise ning võimalike probleemide lahendamise kohta. Küll on see aga vesi ühe teise kohaliku (Apple'i-temaatilise) foorumi veskile, mis vaatamata oma kallutatusele pakub kasutajaskonnale abistavaid juhendeid ning sageli asjalikke nõuandeid kaasliikmetelt.

Mis järgmiseks? Hakkame ühiselt N8 teemas caps lock'i kasutama, kuna Nokia maksab töölistele võib-olla mõne arvates vähest palka? Enne kui mu ettepanekut tõe pähe võtate, kiigake palun siia https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewforum.php?f=9
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 03.05.2010 19:32:33 vasta tsitaadiga

hmm kui applel nii palju piiranguid ja värke, miks siis EU neile turja ei karga nagu kargas MS-le?
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.05.2010 20:58:54 vasta tsitaadiga

kami kirjutas:
Sest by default tähendaks niisugune tegevus lademetes vigaseid seadmeid, millega mass ei oskaks midagi peale hakata
Kui suur on see probleem OSX'i jooksutavate lauaarvutite ja läpakate peal?
ärihai kirjutas:
hmm kui applel nii palju piiranguid ja värke, miks siis EU neile turja ei karga nagu kargas MS-le?
USAs karatakse kõrri märksa väiksematele tegelastele ja väiksemate probleemide pärast, kui Apple ja tema probleemid. Mis parata, eks nende imagot arendavat firmat ju ei taheta mustata icon_razz.gif
Kaudselt sarnasel teemal oleva uudise panin ka siia: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=5813683&highlight=#5813683

tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 03.05.2010 23:01:57 vasta tsitaadiga

kami kirjutas:
Ollaz kirjutas:

Sest by default tähendaks niisugune tegevus lademetes vigaseid seadmeid, millega mass ei oskaks midagi peale hakata. Tõsi, Apple'i kodukal on juhend, kuidas taastada oma iSeade, ent uuri keskmiselt iPhone'i kasutajalt, kas ta teab, mis on DFU mode või kuidas paigaldada telefoni Cydia. Ports vigaseid seadmeid tähendab aga suuremaid tööjõukulusid klienditeeninduse arvelt ehk siis tuleb hakata nõustama ja pakkuma abi lollidele, kes on (näiteks) installeerinud Flashi plug-ini, kuid suutnud paigaldusprotsessi ära käkkida ning tulemuseks on arvuti, mis enam ei buudi.

Aga kuidas oskab üldse keskmine iPhone/iPad kasutaja neid menüüsid üldse torkida? Ma ei mõtle, et selle peaks kuidagi avalikult settingsisse panema, vaid kuskilt on mingi ligipääs nii, et tava inimese silm/käsi sinna ei jõua. Hundid söönud, lambad terved.

Minumeelest on see teema loodud ARUTELU jaoks samuti, mitte ainult probleemide ja näpunäidete jaoks? Minu postitused ei ole suunatud Apple poole. Kui ma tahaks, siis ma kirjutaks neile otse ja jätaks selle jutu siin üldse. Ma lihstalt ARUTLEN, mis võivad selliste asjade head ja halvad küljed olla. Kui ei meeldi, ära loe.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 03.05.2010 23:57:47 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
Aga kuidas oskab üldse keskmine iPhone/iPad kasutaja neid menüüsid üldse torkida? Ma ei mõtle, et selle peaks kuidagi avalikult settingsisse panema, vaid kuskilt on mingi ligipääs nii, et tava inimese silm/käsi sinna ei jõua.

Minu kogemus näitab, et tavainimene oskab hämmastavatesse kohtadesse kaevuda, ilma, et ta aru saaks, kuhu ta jõudis ja miks. Dialoogiakna sulgeb ta alati vajutades "yes" või "ok". icon_smile.gif
tagasi üles
kami
HV kasutaja

sõnum 04.05.2010 00:54:47 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
kami kirjutas:
Ollaz kirjutas:

Aga kuidas oskab üldse keskmine iPhone/iPad kasutaja neid menüüsid üldse torkida? Ma ei mõtle, et selle peaks kuidagi avalikult settingsisse panema, vaid kuskilt on mingi ligipääs nii, et tava inimese silm/käsi sinna ei jõua. Hundid söönud, lambad terved.

Minumeelest on see teema loodud ARUTELU jaoks samuti, mitte ainult probleemide ja näpunäidete jaoks? Minu postitused ei ole suunatud Apple poole. Kui ma tahaks, siis ma kirjutaks neile otse ja jätaks selle jutu siin üldse. Ma lihstalt ARUTLEN, mis võivad selliste asjade head ja halvad küljed olla. Kui ei meeldi, ära loe.

Ja seesugune menüüsügavustesse kaevumine ning peidetud funktsionaalsuse loomine/otsimine on täpselt see, mida Apple (ära küsi miks), nagu sa näed, ei taha. Oleks süsteemi avamine vaid nii lihtne valik (mitte tehnoloogiliselt!) kui telefoni hääletuks tegemise lüliti lisamine, teinuks Apple seda juba ammu. Nad ei tee seda, kuna see ei sobi nende visiooniga ning Jah, neile meeldib omada kontrolli toote ja kõige sellega seonduva üle. Teisisõnu oleks avatud süsteem (vähemalt niisugune mulje on jäänud) eelduseks kaosele ning sealt saaksid kui mitte kõik, siis enamus probleeme alguse. Kas inimesed tõepoolest vihkavad Windowsi ja ostavad Mace vaid selle pärast, et nende välimus on (väidetavalt) ilus? Ei, ma ei usu seda. Põhjus, miks eelistatakse üht teisele, seisneb selles, et tarkvara X osutus operatsioonisüsteemil Y vigaseks ning selle tulemusena hävis kasutaja Z tehtud töö. Süüdlaseks jääb aga Y. Sellised olukorrad on paratamatus juhul, kui jailbreakimist pakuks Apple oma iPhone OSis. Ma ei vaidle vastu, et kontroll on osa ärimudelist, kuid põhjuseid selleks on enam kui üks. Lihtsaim võimalus sellisele poliitikale oponeerida on oma rahakotiga hääletades.

Paratamatult jääb seda teemat lugedes mulje, et päris täpselt veel ei aduta, millega on iPadi näol tegemist ning mida on tulevik toomas. Kindel on see, et sügisel saabuva uue tarkvaraga palju võimekamaks (vahest võib teda siis juba arvutiks kutsuda?) muutuva iPadiga on Apple vorpinud valmis samasuguse lumepalli kui iPhone'igagi. Puhuti elu sisse olemasolevasse tehnoloogiasse. Nüüd tuleb vaid oodata ning näha, kas konkurendid suudavad selle veerema lükata ning tõeliselt panna alguse WC-tahvlite tootmisele.

Ning suurima huviga loen sinu mõtisklusi iPadi teemadel edaspidigi icon_smile.gif
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 04.05.2010 08:34:44 vasta tsitaadiga

Jailbreak Released for iPad, iPhone, iPod Touch
TomsGuide

tsitaat:
Just after the iPad 3G released to U.S. customers, hackers have released an untethered jailbreak method for any iPad, iPhone, or iPod touch on firmware 3.1.2, 3.1.3, or 3.2.

Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 97
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 04.05.2010 09:34:51 vasta tsitaadiga

kami kirjutas:
Põhjus, miks eelistatakse üht teisele, seisneb selles, et tarkvara X osutus operatsioonisüsteemil Y vigaseks ning selle tulemusena hävis kasutaja Z tehtud töö
bullshit
Võttes laest numbreid julgeks väita, et tugev pool kõigist neist i-toodetest on müüdud fanboy'dele kes jooksevad tormi kõigele, mille nimi algab I-tähega. Küll ja küll nähtud peale iga uue toote turule tulekut blogides-foorumites poste stiilis "saingi lõpuks oma imevidina kätte, eks näis kas seda vaja ka läheb". Apple on samasugune moevärk nagu paljud teised sarnased varem on olnud. Seda ei osteta seetõttu, et see oleks mingi koha pealt mäekõrguselt parem, seda ostetakse peamiselt sellepärast, et seda haibitakse nii palju ja "all cool kids have it".
kami kirjutas:
Sellised olukorrad on paratamatus juhul, kui jailbreakimist pakuks Apple oma iPhone OSis.
Räägi nüüd reaalselt miks peaks see probleemide hulka tõstma? On ju senised iphoned kõik jailbreakitud, kas on kuskilt mingit statistikat näha probleemide hulga kohta noil ja tavakasutaja käes olevate aparaatide vahel?
tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 04.05.2010 10:01:59 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
kami kirjutas:
Põhjus, miks eelistatakse üht teisele, seisneb selles, et tarkvara X osutus operatsioonisüsteemil Y vigaseks ning selle tulemusena hävis kasutaja Z tehtud töö
bullshit
Võttes laest numbreid julgeks väita, et tugev pool kõigist neist i-toodetest on müüdud fanboy'dele kes jooksevad tormi kõigele, mille nimi algab I-tähega. Küll ja küll nähtud peale iga uue toote turule tulekut blogides-foorumites poste stiilis "saingi lõpuks oma imevidina kätte, eks näis kas seda vaja ka läheb". Apple on samasugune moevärk nagu paljud teised sarnased varem on olnud. Seda ei osteta seetõttu, et see oleks mingi koha pealt mäekõrguselt parem, seda ostetakse peamiselt sellepärast, et seda haibitakse nii palju ja "all cool kids have it".

aga see moevärk on juba ~10 aastat kestnud. Tavaliselt lähevad asjad ühe kahe aastaga moest ära icon_smile.gif + Apple tooteid on mugav kasutada (vähemalt minu jaoks).
tagasi üles
kami
HV kasutaja

sõnum 04.05.2010 10:24:55 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
kami kirjutas:
bullshit
kami kirjutas:
Sellised olukorrad on paratamatus juhul, kui jailbreakimist pakuks Apple oma iPhone OSis.
Räägi nüüd reaalselt miks peaks see probleemide hulka tõstma? On ju senised iphoned kõik jailbreakitud, kas on kuskilt mingit statistikat näha probleemide hulga kohta noil ja tavakasutaja käes olevate aparaatide vahel?

1. Näita allikaid, mis kinnitavad su väga huvitavaid väiteid. Ühtlasi, mis on fanboy ja average Joe erinevuseks? Teadmistepagas? Tekib küsimus, mis lehtedel sa küll kolad. Too palun kolm tsitaati erinevatest foorumitest stiilis "saingi lõpuks oma imevidina kätte, eks näis kas seda vaja ka läheb". Kuidas on Apple moevärk? Sinu hinnangu põhjal? Kui iPad oleks inetu nagu öö (kas ta mitte seda praegu juba pole? ilu on vaataja silmis) või mõni muu tahvelarvuti aastast 2005, oleks kõik parimas korras? Naljakas, ent emotsionaalne bullshit Niisugune võib tõesti olla sinu väärastunud mõttemaailm, kuid fakt on, et professionaal ei saa Logicut mõne muu OSi peal kasutada, kuna tarkvara lihtsalt puudub.

2. http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=iphone+slower+after+jailbreak&ie=UTF-8&oe=UTF-8 ja loe ise, mis teeb telefone aeglaseks. Alates vigaste theme'idega ning lõpetades geeniustega, kes teevad restardi unlockimise protsessi käigus.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 04.05.2010 10:38:06 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Ma võin käe südamele panna ja öelda, et ostsin oma iPhone'i pigem skeptiliselt, peamiselt seepärast, et sain väga odavalt kätte ja plaanisin kallimalt maha müüa. icon_smile.gif Ma pole omanud ega igapäevaselt kasutanud ei Apple lauaarvuteid ega läpakaid. Isegi iPod'e mitte. S. Jobs pole minu jaoks kunagi mingi jumal olnud. Siis aga näppisin pisut seda iPhone'i ja tundus pagana intuitiivne ja mõnus. Sõrmega sai tõesti kõik tehtud, mitte nagu mu kunagine Asus P535, mida tuli pidevalt pulgaga torkida ja mis minu arust telefoniks eriti ei kõlvanud. Koostekvaliteet on ka suurepärane. Sain käest-kätte tehinguga kummist ümbrise ka kaasa ja viskasin selle algul kohe sahtlisse. Kui aga telefon oli õhtu jooksul paar korda näppude vahelt märja ploomikivina minema lennanud, tõmbasin kummiümbrise jälle peale ja nii ta on seni jäänud. Nii et mingist ilusa välimusega edvistamisest ei saa minu puhul rääkida. Puhtalt funktsionaalsus. Minu käest on aegade jooksul sadu telefone läbi käinud. Ma olen kaevunud nende sügavaimatessegi menüüdesse ja paljusid ka füüsiliselt lammutanud. Ma usun, et ma oskan kasutusmugavust ja asja headust üsna objektiivselt hinnata.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 04.05.2010 11:40:52 vasta tsitaadiga

kami kirjutas:
Ühtlasi, mis on fanboy ja average Joe erinevuseks?
Fanboy: http://forums.leasticoulddo.com/index.php?showtopic=31332&view=&hl=ipad&fromsearch=1
"I’m writing this letter because I needed you to know that whatever you announce tomorrow, whether it be the Islate, the Itoothbrush or even the long awaited It-800 Terminatator Robot, I will purchase it."

Average joe lihtsalt ostab mida iganes tal vaja läheb ilma et brand nii väga oluline oleks.
kami kirjutas:
Kuidas on Apple moevärk? Sinu hinnangu põhjal?
Moevärgiks teebki selle taoliste fanboy'de rohkus kes seda üksteise jaoks haibivad.
kami kirjutas:
Kui iPad oleks inetu nagu öö (kas ta mitte seda praegu juba pole? ilu on vaataja silmis) või mõni muu tahvelarvuti aastast 2005, oleks kõik parimas korras?
Olen ma kusagil midagi säärast väitnud?
kami kirjutas:
loe ise, mis teeb telefone aeglaseks. Alates vigaste theme'idega ning lõpetades geeniustega, kes teevad restardi unlockimise protsessi käigus
Lugedes mõningaid linke jõudsin järeldusele, et kui on viletsalt loodud jailbreak siis on probleeme rohkem, kui korraliku puhul. Jailbreakimisi on vastavalt firmware uuendustele tehtud erinevaid võtteid kasutuades. Mõned on õnnestunud vägagi korralikult ja ei mõjuta mingil moel seadme tööd, mõningate puhul on asjad tehtud nii palju tülikamaks, et mõned asjad võivad muutuda suts ebaefektiivsemaks. Kui jailbreakimine oleks lubatud by-default ning ei oleks vaja selleks softi häkkida ei oleks ka noid jailbreakingust tingitud probleeme. Inimese oma vabal tahtel peale installitud tavaar mis olukorra viletsamaks teeb on nende omal vabal tahtel sinna lastud. Täpselt sama moodi suudab iga jorss ka oma macbooki/imac'i ära rikkuda kuid ennäe, nende jaoks pole siiani tuntud vajadust lockdowni tegemiseks.
rex kirjutas:
Sõrmega sai tõesti kõik tehtud, mitte nagu mu kunagine Asus P535, mida tuli pidevalt pulgaga torkida ja mis minu arust telefoniks eriti ei kõlvanud
Tunnistan, et minu eri telefonide kogemused on üsnagi väiksed. Võiks öelda, et uuematest olen kasutanud ainult xpress musicut ja n900't. Mõlemal saab kõik toimingud kenasti näpuga ära aetud.
rex kirjutas:
Kui aga telefon oli õhtu jooksul paar korda näppude vahelt märja ploomikivina minema lennanud, tõmbasin kummiümbrise jälle peale ja nii ta on seni jäänud
Kummaline probleem, siiani pole ühegi mobla puhul midagi sellist juhtunud. Kas tolle korpus on mingist erilisest materialist et nii libe on?
tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 04.05.2010 12:30:49 vasta tsitaadiga

nonii, sain nüüd riistapuu ise ära näppida (ülemus lasi usast tuua). Üldmulje... väga positiivne. Käes tundub soliidne, miskit ei paindu. Ekraan ütleks et sama hea kui macbookidel (kui läikiv ei meeldi, pole midagi teha). Onscreen keyboard on hea asi. Tõsiselt hea, tundlik, saad aru mida sa vajutad, kuhu sa vajutad. Pikka teksti ei kirjutanud kuid lühifraasidega polnud mitte mingit probleemi.

Videoplayer väga viisakas, sai veidi Avatari vaadatud. Youtube ja muud asjad samad nagu iPod Touchil/iPhonel.

Lühikokkuvõte oleks, et 3G versioon on väga tegija. Eriti just situatsioonides kui on vaja kuskile sõita ja aega surnuks lüüa. (filmid, nett, muusika).Läpakas aitab ka muidugi aga näiteks mina pean end bussides mingi eriti totra nurga alla keerama kui ma tahan läpakat süles hoida ja midagi vaadata.

Seega apple müüginumbrid ei üllata mind enam sugugi.

47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 04.05.2010 12:43:26 vasta tsitaadiga

kas ühelgi i-asjal _toimivat_ käekirjatuvastust on?
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 04.05.2010 12:49:17 vasta tsitaadiga

47th ronin, ei ole kindel aga minuteada mitte. Ei kujuta ette, et näpuga peaks mingeid krõnkse joonistama hakkama icon_lol.gif

Samas miks seda vaja peaks olema? Kas selle käekirjatuvastuse katsetamisega eri tootjate poolt ei ole juba tõestatud, et see on ülimalt ebaefektiivne?

47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 04.05.2010 13:30:57 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
47th ronin, ei ole kindel aga minuteada mitte. Ei kujuta ette, et näpuga peaks mingeid krõnkse joonistama hakkama icon_lol.gif

Samas miks seda vaja peaks olema? Kas selle käekirjatuvastuse katsetamisega eri tootjate poolt ei ole juba tõestatud, et see on ülimalt ebaefektiivne?
aa, no siis on minu viga ilmselt, et ma kiiremini kirjutan kui vajutan.. vabandust..
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 04.05.2010 13:36:20 vasta tsitaadiga

47th ronin, ei ole hullu. Vahest ikka juhtub.

Aga tõsisemalt rääkides siis ma ei usu, et sa näpuga kiiremini kirjutaksid kui vajutaks. Samas testi järgi: http://itunes.apple.com/us/app/writepad/id293033512?mt=8

earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 04.05.2010 13:39:49 vasta tsitaadiga

47th ronin kirjutas:
kas ühelgi i-asjal _toimivat_ käekirjatuvastust on?

iAsjadel ei ole icon_smile.gif Newton oli aga sellel ala kunn.
Steve ütles, et käekirjatuvastus on BS, peame seda uskuma icon_wink.gif
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 04.05.2010 13:49:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Üldmulje... väga positiivne. Käes tundub soliidne, miskit ei paindu. Ekraan ütleks et sama hea kui macbookidel (kui läikiv ei meeldi, pole midagi teha). Onscreen keyboard on hea asi. Tõsiselt hea, tundlik, saad aru mida sa vajutad, kuhu sa vajutad.

Lisaks veel, et üllatas iPad'i kergus (arvasin miskipärast, et on raskem) ja ekraani lai vaatenurk thumbs_up.gif Isegi minu poolt vihatud Safari pidas end viisakalt üleval...

Kommentaarid: 368 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 284
tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 04.05.2010 14:46:02 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
tsitaat:

Üldmulje... väga positiivne. Käes tundub soliidne, miskit ei paindu. Ekraan ütleks et sama hea kui macbookidel (kui läikiv ei meeldi, pole midagi teha). Onscreen keyboard on hea asi. Tõsiselt hea, tundlik, saad aru mida sa vajutad, kuhu sa vajutad.

Lisaks veel, et üllatas iPad'i kergus (arvasin miskipärast, et on raskem) ja ekraani lai vaatenurk thumbs_up.gif Isegi minu poolt vihatud Safari pidas end viisakalt üleval...

nii ta on. käes tundus see asjandus täitsa mugavana.
tagasi üles
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 04.05.2010 18:04:47 vasta tsitaadiga

Käes tundub mugav kül kuid mina isiklikult ehmatasin just raskuse üle icon_smile.gif
Õhtul diivanil surfates toetab kuhugi kuid voodis selili olles on asi juba ebamugav icon_smile.gif
Infomaniakkk !!!! icon_lol.gif
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 04.05.2010 18:31:07 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Läpakas aitab ka muidugi aga näiteks mina pean end bussides mingi eriti totra nurga alla keerama kui ma tahan läpakat süles hoida ja midagi vaadata.

Mis siis häirib? Ekraani ei saa piisavalt taha kallutada või ekraani vaatenurk on liialt väike või mis?

Kas sel asjandusel sisseehitatud kõlarid ka on ja kui o, siis mis kvaliteediga need on?

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 04.05.2010 19:15:40 vasta tsitaadiga

Bussis on läpakal see hea asi, et ei pea seda oma jõul püsti hoidma, ipadi peab icon_razz.gif

Kõlar on tollel padil olemas, kvaliteeti ei oska kommenteerida.

tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 04.05.2010 19:18:19 vasta tsitaadiga

kõlar on normaalne aga mono.

1pcdumbuser, ma olen üle 190cm pikk ja lihtsalt ei mahu korralikult istuma ja läpakat süles hoida on suht piin ausalt öeldes. Sest ma pean end mingi iks nurga alla keerama et normaalselt klavitatuuril kirjutada/tööd teha/surfata. Ehk siis seljatugi tuleb tahakallutamiseks ette (pean läpakat kaldu süles hoidma jne.)
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 04.05.2010 19:22:42 vasta tsitaadiga

flake kirjutas:
kõlar on normaalne aga mono.

1pcdumbuser, ma olen üle 190cm pikk ja lihtsalt ei mahu korralikult istuma ja läpakat süles hoida on suht piin ausalt öeldes. Sest ma pean end mingi iks nurga alla keerama et normaalselt klavitatuuril kirjutada/tööd teha/surfata. Ehk siis seljatugi tuleb tahakallutamiseks ette (pean läpakat kaldu süles hoidma jne.)

1. 1dumbpcuser, mitte 1pcdumbuser icon_lol.gif
2. Ise olen 194 (ja mitte "kriipsujuku") ja korra olen (kaugliini-)bussis filmi vaadanud, sain ilusti hakkama. Võib-olla sattus lihtsalt sobiv buss icon_rolleyes.gif

tagasi üles
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 04.05.2010 19:44:29 vasta tsitaadiga

heli tuleb aparaadist rohkem kui rubla eest. Arvestades kabariite. Arvestades milline crap soud oli 1gen iPhonel siis seekord on vist õppust võetud. Samas on ka poistel ohtralt vaba ruumi masinas olnud. Sinna mahuks vabalt stereo ja woofer kaa icon_smile.gif
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 04.05.2010 19:55:01 vasta tsitaadiga

Eks ta ole ikka rohkem klappidega kasutamiseks. Või siis torkad autos aux-in'i.
tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 04.05.2010 19:55:47 vasta tsitaadiga

ootaks juba eestisse seda asjandust icon_biggrin.gif
flake
HV veteran

sõnum 04.05.2010 20:20:56 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:

2. Ise olen 194 (ja mitte "kriipsujuku") ja korra olen (kaugliini-)bussis filmi vaadanud, sain ilusti hakkama. Võib-olla sattus lihtsalt sobiv buss icon_rolleyes.gif

sorri minu viga, noh mul kogemus näitab et läpakaga on siiski ebamugav tegutseda, unless eraldi mingit asendit ei leia... Tallinn Tartu on veel mugav, a mul tihti mujalegi asja ja siis on ikaldus. Kuid point remains. iPad on sellises olukorras väga mugav kasutada. Lähen nädala pärast autotripile rumeeniasse (ise roolis pole) just taolises olukorras kujutan ette et oleks iPadi mugav kasutada... (autolaadija kombineerida ofc.)
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 05.05.2010 06:56:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Tallinn Tartu on veel mugav

Seep' ta oligi icon_redface.gif
EDIT:

VIDEO: iPad Gets Nuked Inside Microwave
TomsGuide

Link

tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 05.05.2010 09:08:36 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:

oh, mis ilus, andke kaks!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mac/Apple »  iPad mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 46, 47, 48  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.