Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Nokia N900 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 21, 22, 23  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 30.04.2010 16:01:12 vasta tsitaadiga

peab siis kaaluma siiski seda kerneli vahetust :/

aga kuidas ma saan kellaaega muuta? icon_redface.gif Mitte kuidagi ei leia :/

E: OK, ma ei saanud kella muuta, kuna mul oli automaatne kella uuendus sees. Nüüd ok

Ho Ho, kuidas su aku nii kaua peab? Eks ma esimestel päevadel olen nokkinud kah, aga BT ja 3G väljas, kogaeg olen WiFis, kuid midagi ei tee ja aku peab ca 12h :O Ok, kui neid installimisi ja uurimisi vähemaks jääb siis ilmselt 18-24h
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
zod
HV vaatleja

sõnum 01.05.2010 00:19:44 vasta tsitaadiga

Krt õnnestus pulk (stylus) ära kaotada. Võibolla unustasin öösel might & magic 2'te nokkides selle oma pessa tagasi torgata. seljuhul oleks lootust see kunagi üles leida.
Hetkel sai tellitud hiinast 3tk - 3$ kuid transa ca kuu.
akust:
tükk aega pidas aku stabiilselt 1.5 päeva. järsku lambist pidas 4p (eriti ei nokkinud ja vähe kõnesid).
sellestajast on aku pidanud 3p vähese kasutusega, 2p intensiivse kasutusega (testimõttes kernelit vms suuremat asja kompileerides saab selle tundidega tühjaks:)
wifi maas, 3g mode. wifi tundub üldse paras akuruunaja olevat. pole testinud palju see 'gsm only' juurde annaks.

kernel:
custom kernel on nüüd ka extras-testing repos. ehk siis installi kernel-power-flasher ja ongi valmis. overclokki olen kasutanud kui mõni flashi video pole sujuvalt mänginud. 600->800mhz on üldiselt asja kohe sujuvaks teinud.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 01.05.2010 02:15:02 vasta tsitaadiga

mida ma selle kerneli vahetusega kaotan? mingid miinused sellel peavad ju kah olema icon_biggrin.gif
tagasi üles
HangOver
HV kasutaja
HangOver

sõnum 01.05.2010 03:30:53 vasta tsitaadiga

Kui lased hoolega progesid peale siis igaksjuhuks kontrolli kas virtual keyboard hakkab ikka tööle.
Mul ja paljudel see juhtunud et ei tööta.
Kui hunniku peale lased korraga siis pärast ei saa enam aru mis ära käkkis.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 01.05.2010 09:09:20 vasta tsitaadiga

tonx kirjutas:
mida ma selle kerneli vahetusega kaotan? mingid miinused sellel peavad ju kah olema icon_biggrin.gif
Custom kernelit on veidi vähem testitud ning seetõttu võib teoorias veidi ebastabiilsem olla. Muus osas ei ole sul miskit kaotada
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 01.05.2010 12:11:57 vasta tsitaadiga

OK, panin selle custom kerneli peale, kuid kuna ma linuxiduse ega konsoolindusega niiväga sinapeal ei ole, siis see konsoolist kerneli profiilide jms tegemine on pisut kõhedusttekitav.

Mida ma tegelikult tahaks oleks siin teemas räägitud titan'i madala voldiga seaded, kus idle freq oleks hoopis 500 MHz. Max freq kohta pole ma veel selgusele jõudnud, aga kui ma ükskord aru saan kuidas neid asju korralikult muuta, et ma saan siis katsetada.

Aga kas keegi teist oskaks rumalale seletada kuidas ma mingi mõnusa titani kerneli saaks? hetkel on mul kernel-power-flasher 2.6.28-maemo24 peal. Ilmselt peaks maemo25 versiooni veel sebima enne?
tagasi üles
HangOver
HV kasutaja
HangOver

sõnum 01.05.2010 13:11:04 vasta tsitaadiga

HangOver kirjutas:
Kui lased hoolega progesid peale siis igaksjuhuks kontrolli kas virtual keyboard hakkab ikka tööle.
Mul ja paljudel see juhtunud et ei tööta.
Kui hunniku staffi peale lased korraga, siis pärast ei saa enam aru mis ära käkkis.

Juan Pablo
HV veteran

sõnum 01.05.2010 13:14:51 vasta tsitaadiga

mul tuttaval on selline junn ja kirub seda kui "kurat" ---- pidevalt jooksb kokku......
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 01.05.2010 15:56:41 vasta tsitaadiga

Mul on telefon end ilusti ylal pidanud. Ei mingeid crashe, restarte ega kokku jooksmisi. K6ik toimib ideaalselt. Aku peab kah ca p2eva minu kasutuse juures, niiet olen igati rahul.

küll aga yritan asja voolus22stlikumaks teha. Panin custom OC kerneli (maemo25) peale ja tahaks proovida titan'i "ideal" alavoldi seadeid. Kui need on ok, siis uurin natuke kas mul tasuks idlemise klokki 500 MHz peale t6sta. Mingites situatsioonides pidavat see oluliselt juurde andma. Aga eks uurin siis, kui "ideal" seaded t88le saan.

zod, oskad mind ehk juhendada kuidas seda teha?
tagasi üles
Juan Pablo
HV veteran

sõnum 01.05.2010 16:04:48 vasta tsitaadiga

tonx kirjutas:
Mul on telefon end ilusti ylal pidanud. Ei mingeid crashe, restarte ega kokku jooksmisi. K6ik toimib ideaalselt. Aku peab kah ca p2eva minu kasutuse juures, niiet olen igati rahul.

küll aga yritan asja voolus22stlikumaks teha. Panin custom OC kerneli (maemo25) peale ja tahaks proovida titan'i "ideal" alavoldi seadeid. Kui need on ok, siis uurin natuke kas mul tasuks idlemise klokki 500 MHz peale t6sta. Mingites situatsioonides pidavat see oluliselt juurde andma. Aga eks uurin siis, kui "ideal" seaded t88le saan.

zod, oskad mind ehk juhendada kuidas seda teha?

arvatavasti on isendis kinni.....
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 05.05.2010 02:21:06 vasta tsitaadiga

OK, sain nüüd titan ideal maemo25 500-850 MHz kerneli peale.

Korraks nagu tundus, et ei taha bootides seda kerneli confi külge võtta, aga nüüd jälle võtab. Ei tea millest see tingitud oli siis. Igatahes väidetavalt peaks tel siis nüüd kiirem ja voolusäästlikum olema.

Kellel suurem huvi, siis kasutan IDEAL profiili: http://wiki.maemo.org/Overclocking#titan.27s_ideal_kernel
Siin on pikem seletus, miks 500 MHz vs 250 MHz idlemisel aitab voolu säästa: http://talk.maemo.org/showpost.php?p=628839&postcount=81

Eks siis mõne päeva pärast ole tunda mida aku räägib icon_smile.gif

E: Kiiruselisa on küll märgata. Üks mäng, mis käivitusel tiba nõksus, läks nüüd ludinal icon_smile.gif

E2: 2 päeva katsetamist ja nüüd olen siis titan ideal kernelist suutnud enda seadme jaoks viimase stabiilse madala voldiga confi teha:
http://talk.maemo.org/showpost.php?p=643588&postcount=87
tagasi üles
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 05.05.2010 12:00:48 vasta tsitaadiga

Eilsest alates ka see üüber kännukas taskus. Esialgu on emotsioonid ülevad, ei arvanudgi, et UI nii väledalt jookseb. Tuuma kallalae pole veel jõudnud, aga eks see aeg ka tuleb. BTW kuidas kerneli vahetus Garantiid mõjutab ?
Üks asi millest puudust tunnen on lauapealne dock. Iseenesest ei tohiks olla raske konstrueerida, aga ilmselt n900 vähene levik on siinkohal takistuseks.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.05.2010 12:51:11 vasta tsitaadiga

Softi poole pealt võid teha minu teada ükskõik mida, brickida on seda suht võimatu minu teada kuna alati saab üle flashida. Ei näe põhjust miks võiks see mingist otsast garantiid mõjutada.

Doci kohta pole kuulnud et midagi eksisteeriks

tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 05.05.2010 15:52:50 vasta tsitaadiga

BTW, sai veel pisut vaeva nähtud ja oma starving confi täiustatud. Nüüd siis on 0 - 250 MHz piirid kah sees vastavalt titani kõige madalamatele seadetele (kuna ise sellisest vahemikust pole huvitunud). Minu töö on siis nüüdsest vahemik 500 - 1000 MHz ning 1100 - 1150 MHz jällegi titani madalaimad. Läksin 1000 MHz välja, kuna see oli viimane piir, kus sain voldid hoida tehase seadete piires.

talk.maemo.org tundub hetkel mingite tööde pärast käpuli olevat, aga kui see mingi aeg üles tagasi saab siis postitan sinna asjad üles ja viitan ka siia, kui kellelgi huvi peaks olema icon_smile.gif

PS: Jätan ka starving850 confi üles, kuna see läheb viimase piirini, mis Nokia meeste sõnul on "safe". Seega seda 850 MHz võiks nende jutu kohaselt (minu voltidega siis) kasvõi 24/7 jooksutada. Default kernel on nende voltidega 500 MHz. Kõik üle selle on lubatud vaid lühiajaliselt, kuna volt läheb juba suureks. Kui aga Nokia enda kõrgeimat volti taga ajada (@ 600 MHz), siis minu configa saabki 1 GHz nendes piirides kätte.

Edit: Niih, talk.maemo.org on üleval ja lubatud confid on saadaval siit: http://talk.maemo.org/showpost.php?p=644463&postcount=92
tagasi üles
madboy
HV kasutaja
madboy

sõnum 05.05.2010 17:58:42 vasta tsitaadiga

Pole küll Nokia oma aga miskit ikka on liikvel http://www.mobilefun.co.uk/desk-genie-non-slip-charging-desk-stand-p22432.htm
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.05.2010 19:20:22 vasta tsitaadiga

http://blog.gsmarena.com/intel-unveil-new-atom-based-platform-for-smartphones-and-tablets-does-1080p-videos-and-all/
Ma juba kujutan ette kui võimsaks MeeGo võib kujuneda, kui see välja tuleb (eeldades, et devid ikka kõik viisakalt valmis ehitavad)

http://maemo-freak.com/index.php/tech/1407-intel-launches-new-atom-processor-for-smartphones-based-on-linux-os-including-meego-and-android
Teine on vast pisut detailsem

Igastahes minu huvi N8 vastu kadus praegu täielikult kui selle prosega MeeGo seadmeid võib varsti näha
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.05.2010 19:45:09 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
Ma juba kujutan ette kui võimsaks MeeGo võib kujuneda
Mis seal ikka kujutada, tegu on kõige harilikuma Linuxiga millel lihtsalt mõnevõrra moblale orienteeritud UI icon_razz.gif
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 05.05.2010 22:09:51 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
KillerXP kirjutas:
Ma juba kujutan ette kui võimsaks MeeGo võib kujuneda
Mis seal ikka kujutada, tegu on kõige harilikuma Linuxiga millel lihtsalt mõnevõrra moblale orienteeritud UI icon_razz.gif

No tegelikult ma pidasin silmas kõike seda arvutusvõimsust sellises väikeses paketis ja veel kui akusääst tõesti lubatuga vähekegi sarnaneb siis on kõik ju ülimalt positiivne.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 05.05.2010 22:21:51 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Softi poole pealt võid teha minu teada ükskõik mida, brickida on seda suht võimatu minu teada kuna alati saab üle flashida. Ei näe põhjust miks võiks see mingist otsast garantiid mõjutada.

Doci kohta pole kuulnud et midagi eksisteeriks

Noh pmst vägevama kerneliga on võimalik rahast sinine suits välja saada, seega oletame et näiteks kernel on vahetatud, aga suits tuleb välja tootja praagi tõttu, mitte ülekiirendamisest tingitud. Kuna aga kernel on vahetatud, võib garantii vabalt öelda, et vot sul siin mingi häkkerite kernel peal, juu sa ise ikka asja tuksi keerasid.

Mis aga dokki puutub, siis tellisin omale eBayst dummy, selle järgi saab ehk midagi ise epost vms materjalist valmis valada. Loodame, et dummy samades mõõtudes ja USB pesaga on.

EDIT: üks huvitav tähelepanek veel mälukasutuse kohta, nimelt on stabiilselt viiendik swap'i kasutuses, kuigi ram'i kasutus on stabiilselt nõks üle poole. Miks hakatakse swapima, kui rämmi veel on ? Linuxi maailmast me teame, et swappimine ei ole just hea. Kuigi jah siin ilmselt swapitakse flashile icon_question.gif mis peaks tera kiirem olema kui tavaline kõvaketas, aga siiski. Kas sellel on ka mõni eriline põhjus ?

viimati muutis kpihus 05.05.2010 22:43:44, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 07.05.2010 11:59:53 vasta tsitaadiga

Uuendasin veelkord enda starving confi. Nüüd on voldid alandatud 0 - 1 GHz raames (ei ületa tehase volte) ja töövahemikuks, vastavalt confile, on kas 125 - 850 MHz või 125 - 1000 MHz: http://talk.maemo.org/showpost.php?p=645032&postcount=99

Kasutan ise 1 GHz versiooni ja tundub omajagu kiirem ning aku tundub, et peab kah isegi tiba paremini. Sisuliselt olen 3 päeva järjest peaaegu non-stop seda kernelit testinud ja pm korra päevas pean akut laadima. Testi käigus muidugi koguaeg ekraan sees, klaver väljas ja tihti erinevate appidega koorman 100% peale.

Aga aitab sellest nüüd. Mingi aeg vb tahaks veel 1.1 ja 1.15 GHz volte kah alandada, aga need jääksid ikkagi üle 1.3500 V piiri, mis oleks juba üle Nokia maksimumi (@ 600 MHz), mistõttu ma väga seda ei taha teha. Aga ilmselt mingi aeg katsetan siiski ära, et conf algusest lõpuni oleks ära nuditud icon_smile.gif

EDIT: Ei suutnud rahus olla. Nüüd on siis kogu 0 - 1150 MHz vahemik kaetud ja uus (ning ilmselt ka viimane) conf saadaval: http://talk.maemo.org/showpost.php?p=646072&postcount=101

EDIT: Raporteerin, et algse (tehase confi) samalaadse kasutamise puhul sain 18h aku vastupidavust. Pärast üleliigse kama kinnikeeramist ca 24h ning oma 1 GHz alavoolu configa sain 32h icon_exclaim.gif. Kõik on sellised keskmise kasutuse puhul ja enamvähem võrreldavad numbrid.
tagasi üles
Seacat16
HV kasutaja
Seacat16

sõnum 19.05.2010 21:32:01 vasta tsitaadiga

Tere,

Mul on probleem oma N900-ga. Nimelt algul ütleb, et FM Transmitter disabled..Okei, selle sai lahedada nii, et leidsin programmijupi mis oligi selleks valmis tehtud, et see taaskord Enebled oleks.

Teine probleem...Telefon ei suuda tuvastada muud peale 3g... isegi kui seadete alt võtan 2G siis ta ei tee mitte ühtegi muudatust.

Täna aga saabus juba kolmas probleem...Ei tunne ära enam SIM kaarti. Telefonis on Sim kaart sees. Teistes telefonides toimib kuid telefonis näitab sim kaardi kujutist kella juures millel on punane jutt peale tõmmatud.

Kas kellelgi on olnud neid probleeme ja oskab keegi soovitada mingit lahendust neile? icon_smile.gif

matik
HV kasutaja

sõnum 19.05.2010 22:09:08 vasta tsitaadiga

selliste probleemidega vist oleks mõtet nokia poole garantii osas pöörduda
tagasi üles
Seacat16
HV kasutaja
Seacat16

sõnum 19.05.2010 22:47:32 vasta tsitaadiga

matik kirjutas:
selliste probleemidega vist oleks mõtet nokia poole garantii osas pöörduda

Jah, homseks on kokku lepitud garantiise viimine, JUBA TEIST KORDA...Eelmine kord kukkus mu telefoni laadija pesa sisse icon_smile.gif

undo
Kreisi kasutaja
undo

sõnum 20.05.2010 10:12:11 vasta tsitaadiga

Minul oli ka see SIM-kaardi probleem, lahendatud sai reflashides telefoni, juhendi leiad siit: http://wiki.maemo.org/Updating_the_tablet_firmware
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 83
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 21.05.2010 07:58:42 vasta tsitaadiga

undo kirjutas:
Minul oli ka see SIM-kaardi probleem, lahendatud sai reflashides telefoni, juhendi leiad siit: http://wiki.maemo.org/Updating_the_tablet_firmware

Päris hea mõte, peaks endal ka üle flashima.
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 184
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Nokia N900 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 21, 22, 23  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.