Pole teinud ühtki lisaliigutust, kõik klahvivajutused tekitavad täpselt selliseid märke nagu nende peal olevad kirjad näitavad aegade algusest peale. Y tuleb alt vasakuly ja Z ülevalt keskelt nagu qwertz'i puhul ikka. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
HangOver, Ma pakun, et sa pead muutma kirjutamiskeele eestiks. Ükskord oli ka QWERTZ, mõtlesin mis jama on, lõpuks vaatasin kirjutamis keel Deutsch, panin Eesti ja muutus normaalseks QWERTY-ks. Telefoniks oli 5530.
Pole teinud ühtki lisaliigutust, kõik klahvivajutused tekitavad täpselt selliseid märke nagu nende peal olevad kirjad näitavad aegade algusest peale. Y tuleb alt vasakuly ja Z ülevalt keskelt nagu qwertz'i puhul ikka.
mis txt input keelt sa kasutad N900-l?
Ei tea kas peaks soft update tegema kuigi ei tahaks ,sest igasugu vajalikud proged kaovad ära uuesti.
Hetkel viimane soft.
täpikad sain nüüd nii ,et panin txt input soome, sest est pole.Ü ja Õ puudub soome keelest ja seega pole ka seda.
z y ikka segamini krt. _________________ Let them hate us, as long as they fear us
viimati muutis HangOver 07.04.2010 01:22:00, muudetud 1 kord
n900 kb mappi saad käsitsi muuta milliseks tahad, pead näppima faili
/usr/share/X11/xkb/symbols/nokia_vndr/rx-51
enne tee sellest ka backup muidugi.
mul on samuti see saksa klaveriga variant, aga tahtsin ikka nooli kasutada nagu uk variandil.
seega siis võtsin uk variandi põhjaks ja modisin seda... ning lisasin ka "|" ehk pipe ühe klahvi alla, kuna seda defauldina n900-l pole, aga terminalis nagu ikka vaja.
edit: hint: peale iga muutust, proovimiseks võib teha rooduna "setxkbmap" siis ei pea restarti tegema
edit2: väike õpetus, kuidas custom kbmap peale panna (et saada saksa klaveriga uk nooled ja paar märki ümber tõsta)
1. installi n900 peale ssh server
2. ühendu wifi võrku
3. sudo gainroot
4. ifconfig wlan0 näitab, mis IP telefonil on
5. passwd -> säti roodule password, muidu sa ei saa telefonile ligi
> oletame, et telefoni IP on 10.0.1.2:
6. teises arvutis tõmbame olemasoleva mapi ja teeme tagavarakoopia
$ scp root@10.0.1.2:/usr/share/X11/xkb/symbols/nokia_vndr/rx-51 rx-51
$ cp rx-51 rx-51.backup
7. muudame mapi ära (hetkel fi/se mappingu muutmine. NB! ära kogu faili asenda, asenda ainult "fise" mapping ja lisa "arrows_my4btns")
$ gedit rx-51
// 3. row
key <AB01> { [ z, Z, bar, bar ] }; // see rida paneb € märgi asemele bar'i e |
key <AB03> { [ c, C, equal, equal ] };
};
8. kopeerime tagasi n900 peale
$ scp rx-51 root@10.0.1.2:/usr/share/X11/xkb/symbols/nokia_vndr/rx-51
9. teeme n900-le map reload
$ ssh root@10.0.1.2 setxkbmap
P.S. kogu see õpetus eeldab siis majandamist cygwini või linuxiga. eks putty-ga saab ka windowsi all hakkama või siis kasutada ka vi-d n900 sees, aga see on aeglane ja raskem nikerdamine
viimati muutis matik 07.04.2010 14:56:51, muudetud 4 korda
n900 kb mappi saad käsitsi muuta milliseks tahad, pead näppima faili
/usr/share/X11/xkb/symbols/nokia_vndr/rx-51
enne tee sellest ka backup muidugi.
mul on samuti see saksa klaveriga variant, aga tahtsin ikka nooli kasutada nagu uk variandil.
seega siis võtsin uk variandi põhjaks ja modisin seda... ning lisasin ka "|" ehk pipe ühe klahvi alla, kuna seda defauldina n900-l pole, aga terminalis nagu ikka vaja.
ok. _________________ Let them hate us, as long as they fear us
Qwertz jah, sama moodi on ju märgid ka klaveril kirjas.
Täpitähed töötavad kenasti, ainult õ'd ei anna teha kuidagi.
Õ on pisiasi.Saab ka 6 hakkama.
Kuidas sa täpikad tööle said ja kas sul ka Y asemel z tuleb ja vastupidi...
Kõige lahedam on, et ekraani klaveril on y kui vajutad y ja z ka ok.
Aga ekraanil vist on qwerty võimalik ainult kuvada?
Kui N900 on ostetud Eestist ja y on all vasakpoolses nurgas, siis tuleb text inputis valida saksa keel (ehk Deutsch).
Õ Ä Ö Š Ž jne tähti saab teha väga lihtsalt, millest selles teemas ka kunagi kirjutasin. SMS-s pole õ-st lugu, seal on 6 igati OK, kuid e-mailis peaks ikka korralikke tähti kasutama.
Muide, inimesed, kes siin hädas oma akudega on... ostke Nokia DC-11 lisaaku endale, väga tore asi. Isegi plaanin osta. Kui ma õigesti mäletan, siis oli hinnaks 650.-
EDIT: st tegu pole n900 only seadmega aga eks igaüks uurib lähemalt. Mina plaanin E90 taha selle rakendada.
Päris sama siiski pole, tal on ainult 2mm pistik, tollel nokia omal on ka microusb laadija otsik. Muidugist küll tollel seadmel on eeliseks rohkem mahutavust, too nokia DC-11 pakub 1500mAh akut.
Qwertz jah, sama moodi on ju märgid ka klaveril kirjas.
Täpitähed töötavad kenasti, ainult õ'd ei anna teha kuidagi.
Õ on pisiasi.Saab ka 6 hakkama.
Kuidas sa täpikad tööle said ja kas sul ka Y asemel z tuleb ja vastupidi...
Kõige lahedam on, et ekraani klaveril on y kui vajutad y ja z ka ok.
Aga ekraanil vist on qwerty võimalik ainult kuvada?
Kui N900 on ostetud Eestist ja y on all vasakpoolses nurgas, siis tuleb text inputis valida saksa keel (ehk Deutsch).
Õ Ä Ö Š Ž jne tähti saab teha väga lihtsalt, millest selles teemas ka kunagi kirjutasin. SMS-s pole õ-st lugu, seal on 6 igati OK, kuid e-mailis peaks ikka korralikke tähti kasutama.
Tänud kõigile kes aitasid.Sain korda nii, et panin input txt jah deutch.Kui veel Õ ka saaks oleks korras sellega. _________________ Let them hate us, as long as they fear us
Õ-ga ei ole ju mingit probleemi, kui sisend keeleks on Saksa.
N: SMS trükkimisel vajuta esmalt sinisele noolele, seejärel Sym/Strg nuppu, misjärel avaneb uus aken erinevate märkidega, seejärel vajuta korra ekraanil ~ nuppu ning seejärel klaverilt o täht ning kuvataksegi sulle ilusti Õ täht. _________________ Mis on lubatud mulle ei pruugi olla lubatud sulle ...
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Kas kellelgi on esinenud probleeme mälukaardi äratundmisega?
Mul seade enam ei tunnista miskipärast ühtegi mälukaarti - olen proovinud kahe erineva kaardiga ning kaardid teises telefonis töötavad ilusasti. _________________ Mis on lubatud mulle ei pruugi olla lubatud sulle ...
Kui veel klokkimisest rääkida siis väidetavalt too moditud kernel lubab moblal idleda 250MHz asemel 125MHz peal. Ei te kas see aku kestvust ka kasvatab märkimisväärselt või ei
Oled sa seda juba proovinud? Huvitav kuidas sellega lood on. Ideeliselt võiks ju küll sealt omajagu särtsu säästa
Ei ole proovinud, sellepärast küsisingi kuna lootsin et keegi teine proovis _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Ise küsin ning ise vastan
Tundub, et tegemist on seadme tagakaanega seotud murega. Nimelt mainiti viidatud lingis, et tagakaanel on mingi sensor (kuigi mulle tundub, et see sensor on telefoni küljes), mis jälgib tagakaant ning mille vea korral ei saa telefon aru, kui mälukaart on telefoni sisestatud. Sama tõrge pidi väidetavalt olema seotud ka kaamera tööga - st kaamera aplikatsioon ei käivitu, kui lükata kaamera läätse kaitse avatud asendisse. Samas väideti, et tõrke parandab lihtsalt tagakaane vahetamine, kuid ise olen veidi kahtleval seisukohal, sest mulle tundub, nagu eelpool mainisin, et see sensor on telefoni küljes - täpselt selle läätsekaitse all, mida liigutades peaks see sensor nö nägema kinnise kaitse korral musta laiku, kuid avatult valget.
Aga ega muud üle ei jää, kui sammud esindusse ning sealt uurima.
Portrait mode...
Teist korda juba juhtunud selline asi ja ma ei tea kuidas...
Ilmselt lähiaja FW updatega asi ka reaalselt tulemas.
Kui on huvi siis võin mõnda asja katsetada kui keegi kiirelt miskit välja pakub - muidu teeks hea meelega restardi ja kasutaks telefoni normaalselt edasi.
Endal on paar mure, esiteks mis nipid on telefoni kiiremaks töölesaamiseks? Lülitama telefoni mode peale siis ja teine asi mis huvitab on see, et kuna aku jooksis 12h-ga tühjaks, kui interneti connection oli peal kogu aeg, siis võtsin selle maha, aga nüüd kogu aeg küsib käsitsi ühendamist, vaatasin küll programmide sätted üle, aga kuskil nagu polnud määratud, et ühenda mingi aja tagant ise.
Mul kadus ära virtual keyboard kui touchscreenida näiteks netis.Enam ei viska ette kurat.Toksi palju tahad.Setid ka õiged virtual keyboard >text input>linnuke ok.
Keegi teab?
Ise vastan-kui sulgeda rakendus dataplan monitor siis hakkab tööle.
Keegi teab kas mp3 faile saab bluetoothiga saata.jpg saab aga mp3 ei oska küll... _________________ Let them hate us, as long as they fear us
Nonii, olen kah siis lõpuks N900 omanik. On ehk mõned soovitused, mis tuleks kohe ära teha? Nokia Updateriga vaatasin, et uuendused on tehtud ja tõmbasin kohe Conversations progele lisa protokolle [sh MSN(haze)], et saaks telefoniga ikka messengeris passida
Kangesti mõtlen ikka selle moditud kerneli peale, kus sai klokkida. Huvitav, kui palju see idle kella allalaskmine juurde annaks. Samas, ei julge nagu kernelit vahetama hakata. Praegu tundub kõik uus ja äge ning ilusti toimivat
see kernel, millega saab klokkida, on ka muidu asjalik pulk - lisaks tulevad ka paljud muud asjad - wifi mesh, ext3, ext4, xfs, reiserfs, ntfs, cryptoloop, mouse+joystik input, usb/ip jne
muide paar päeva tagasi lasi nokia välja QT SDK beeta, millega saab arendada ka N900 jaoks.
huvitava märkusena on kirjas, et praegu veel telefonis programme jooksutada ei saa, aga uue firmwarega küll:
tsitaat:
The Nokia N900 mobile computer will support applications created with this beta in the forthcoming version 10.2010.09-3 firmware update.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.