Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  AMD-lt uus platvorm märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 28.04.2010 10:48:30 vasta tsitaadiga

Kriitiliste asjade puhul on võimalik kohe kindlasti ka SATA kaablid väga korralikult kinni panna, selle taha nüüd küll asi jääda ei tohiks...

Targa maja kommentaari kohta võin ma öelda seda, et 4 com pordi asemel ma parema meelega näeks USB auku käivat kontrollerit mis edasi juba ise maja seadmetele käske saadab...

Iganenud asjadesse ei saa kinni jääda...
(Jah, ok, kasutan ise ka LPT porti veel siiani - samas ma pean paremaks kasutada USB liidest näiteks arduinoga vms)

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
degreal
HV veteran

sõnum 28.04.2010 14:39:20 vasta tsitaadiga

Kodukootud trükkplaadile on üsna tülikas USB kiipi integreerida ning sellele drivereid kirjutada. Tänasel päeval on COM port kasutusel üsna paljudel DIY seadmetel. Ja mina kujutan, ette et sellise arvuti sihtgrupp ongi selline.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 28.04.2010 15:27:19 vasta tsitaadiga

See oleneb täitsa mida sa teed. Ma arvan, et arduinoga võid sa kordi rohkem asju juhtida, kui com pordiga. Seejuures ei pea sa mingeid imedraivereid tegema...
Com port on oma lihtsuses tore, aga kui sa natuke rohkem uurida viitsid, siis avastad, et arduinoga on DIY projekte miljoneid icon_biggrin.gif

Com on vanakool, USB on uus kool.
Hinnas säästab tõesti Comi puhul, aga selllist uut platvormi soetades ma arvan, et hind ei tohiks küsimus olla.
Arduino hind ~600 eek.

Ma ei ütle, et com paha on, aga samas ei näe ma mõtet UUELE platvormile laiatarbesse neid nii palju külge pookida...
See konkreetne näide on arvatavasti ikka nende arcade tootjate pärusmaa.

Mõtle nüüd järgi, mitut com porti sa üldse kasutad?
btw, juhtida saad sa ka 1 com pordi kaudu niipalju asju kui tahad, see on edasise külgeliidetava hardware küsimus ainult...

p.s. arduino on vaid üks toode paljudest, mis võimaldab lihtsalt läbi USB liidese suhtlust...

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mercury
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.04.2010 15:42:51 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif
Palju võib selline maksta ?
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
anim
HV kasutaja
anim

sõnum 28.04.2010 15:48:21 vasta tsitaadiga

degreal kirjutas:
Kodukootud trükkplaadile on üsna tülikas USB kiipi integreerida ning sellele drivereid kirjutada. Tänasel päeval on COM port kasutusel üsna paljudel DIY seadmetel. Ja mina kujutan, ette et sellise arvuti sihtgrupp ongi selline.

OT: pole see asi tänapäeval nii hull enam midagi icon_smile.gif http://www.ftdichip.com/FTProducts.htm
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 29.04.2010 19:27:27 vasta tsitaadiga

link :: http://www.quixant.com/p_qxi100.htm

Lugege ometi originaalpostituses olevate linkide artikleid ka. Siis ehk koidab et tagumisel küljel ei ole tegemist PATA jms lüürilise kodutehnika portidega. Sinna käib mänguautomaadi perifeeria juthimiseks vajalik spetsiifiline konrollerkaart. Samuti on selleks vajalikud ilma tarkvaralise puhverdamise/draiverdamiseta COM pordid. Oeh, info käik lingitud ja puha ja mehed sin unistavad märgasid spetsiaalunenägusid kokku...
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 29.04.2010 21:05:44 vasta tsitaadiga

kellu: ja miks Sa arvad, et AMD nii loll tootja on, et kõikvõimalikud muud - ja palju olulisemad elualad - ära unustab. icon_cool.gif

Mingi mängumaa rahad on "köömes" võrreldes nende rahadega, mis kõikvõimalikes profi-erialadel liigub - tööstus, meditsiin jms.

Ning kui AMD selle seiga kahe silma vahele jätab, siis paneb mõni konkurent sellele "käpa peale" ja liikuva raha enda taskusse. icon_cool.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  AMD-lt uus platvorm mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.