Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 85, 86, 87 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
inc
HV veteran
inc

sõnum 26.03.2010 21:56:31 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
webromps, Kuidas füüsika progemisega, programmide valdamaisega seotud on?

Et aju arendada ja vajalike baasteadmisi magistriõppeks saada.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
teretalv
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.03.2010 22:08:34 vasta tsitaadiga

tsitaat:

webromps, Kuidas füüsika progemisega, programmide valdamaisega seotud on?

nagu aru saan siis pole kasutaja Andium koolis käinud ja ei taha aru saada, et ainult erialainetest ei piisaüksi et inimene areneks rohkemaks välja kui ainult kindla eriala peale, tõsi ka mina jätaks füüsika välja kooli ainekavast aga olen siiski selle olemasolu pointile pihta saanud [quote]

Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 27.03.2010 00:30:10 vasta tsitaadiga

webromps, said minust õieti aru. miks füüsika kui tund on informaatika õppekavas?
teretalv tõsi tõis- see on kavas et üldiselt isikuid harida. aga kokad võiksid siis ka füüsikat, keemait õppida thumbs_up.gif

mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 27.03.2010 03:40:57 vasta tsitaadiga

Kokaks õpitalse üldiselt keskeri astmes, milles on keskkooli ained kenasti olemas; sh keemia ja füüsika

Füüsikat ja mitte ainult füüsikat õpetatakse maailmapildi loomiseks, mida ühel arenenud inimesel on tarvis. Informaatikasse haakudes, siis ei tea, mis reaalteadusesse küll arvutid oma toimimiselt lähevad... kui elektroonikast aru ei saa, siis kuidas sa seda optimaalselt veel ära kasutad ?!
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 27.03.2010 06:37:56 vasta tsitaadiga

mirko27, Kas siis inimesed iseseisvalt ei suuda midagi õppida. Vaid peavad olema kohe ainekavas.
IT on väga lai mõiste tänapäeval. Näiteks mida progeja või graafika designer teeb konkreetselt füüsikaga? Samas võiks juu progeja teada ka nanotehnoloogiast või üks kõik mis ametit õppima minnes, õppida kõike.

Kui sa koka kooli lähed, ei õpi keegi keemiat ega füüsikat. kui on keskeri astmes, sellepärast et keskkooli kava näeb ette.

lauljad ja baleriinid võiksid ka füüsikat õppida. thumbs_up.gif

teretalv
HV veteran

sõnum 27.03.2010 11:45:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kui sa koka kooli lähed, ei õpi keegi keemiat

ma ütlen sulle juba teist korda selle teema raames ja nüüd avalikult et sa oled düsgraafik, õpi kõigepealt eesti keel selgeks, õpib on õige kirjutada mitte õpib, ma tegin sulle kõik selgeks aga sa ikka ei õpi
tagasi üles
Deadlock
Kreisi kasutaja

sõnum 27.03.2010 12:41:25 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Näiteks mida progeja või graafika designer teeb konkreetselt füüsikaga?

Minuteada saab ka progejaks ja disaineriks hakata ilma igasuguse hariduseta.
Ülikooli õppekaval on palju suurem eesmärk, kui kedagi vastavat eriala tundma õpetada. Ülikool õpetab inimese õppima ja mõtlema, ning juba bakalaureuse haridus tõestab tööandjale, et tegu on arenemisvõimelise inimesega.
Kui inimesel on tarkvarainseneri haridus, siis peab ta ka jagama midagi reaalainetest, selleks, et inimesel oleks spetsialiseerumise valimisel teed avatud.
Programmeerimine on lai ja kiiresti arenev valdkond. Bakalaureuse õpe annab alles üldise aluse ja spetsialiseerumisest on asi kaugel, seega on tähtis, et see alus oleks võimalikult lai.

Ma olen õppinud informaatikat nüüdseks kolm aastat ja ma pole veel suutnud välja mõelda, et mida ma õieti tulevikus üldse progema hakkan.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 27.03.2010 16:17:56 vasta tsitaadiga

Ma ei viitsi isegi siin enam vaielda Andiumiga. Täiesti mõttetuks trollimiseks selle teema muutnud.
Mind huvitaks, mis asjapulk sa tööalaselt oled - kokk,baleriin, keevitaja või Jaan Tatikas. Targutama oled küll valmis kõikidel neil erialadel.
tagasi üles
thebull
HV kasutaja
thebull

sõnum 27.03.2010 18:06:44 vasta tsitaadiga

Ma ise õpin ka ÄriIT ja ka endal Füüsika seljataga. Füüsika tuleb kasuks , sest see arendab inimesel loogilist mõtlemist, mida edaspidi programmeerimises või kõrgemas matemaatikas vägagi vaja läheb. Füüsika, milles kõik on kõigega seotud, on üks lihtsamaid aineid, mis suudab väga kenasti inimese loogikat arendada.
kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 27.03.2010 18:38:59 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
mirko27, Kas siis inimesed iseseisvalt ei suuda midagi õppida. Vaid peavad olema kohe ainekavas.
IT on väga lai mõiste tänapäeval. Näiteks mida progeja või graafika designer teeb konkreetselt füüsikaga? Samas võiks juu progeja teada ka nanotehnoloogiast või üks kõik mis ametit õppima minnes, õppida kõike.

Kui sa koka kooli lähed, ei õpi keegi keemiat ega füüsikat. kui on keskeri astmes, sellepärast et keskkooli kava näeb ette.

lauljad ja baleriinid võiksid ka füüsikat õppida. thumbs_up.gif

Füüsika näiteks sisaldab sellist alamdistsipliini nagu termodünaamika. Süsteemiteoreetikud seal TTÜ-s kinnitavad, et termodünaamika on siiani ainumas täielikult kirjeldatud süsteem. Kui tudeng omale asja selgeks teeb on tal ehk natuke rohekm lootust aru saada mismoodi loodus oma asju süsteemina vormistab. Lisaks tunnistavad samad tegelased, et seni kui tudeng oma ajusid mati ja füüsikaga formaadib, rikutakse taustal vaese õppuri mõtlemine ära. Mingist piirist on kastikeste ja nooltega mõtlemine täiesti iseenesest mõistetav ja möödapääsmatu. Mudelid sisuliselt. Hooldusmeestele selline asi vajalik ju pole aga nendele kes süsteeme planeerivad, projekteerivad, implementeerivad - mu arust möödapääsmatu. Paljud ained seal on "taust" selleks, et mõtlemist treenida ja anda ettekujutust juba olemasolevast. Kas sotsioloogiat ja politoloogiat peaks õppima selleks, et nendes järjekordset süsteemi või mudelit näha ja edaspidi töös/elus sellised nähtused süsteemina ära tunda?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Volthezz
HV kasutaja

sõnum 28.03.2010 00:00:25 vasta tsitaadiga

Küsite, et miks õpetatakse füüsikat ja matemaatikat?
Sest õige insener peaks teadma midagi maailmapildist ja kuidas maailmas asjad toimuvad samuti elektroonikast ja integraalidest ning diferentsiaalidest või mis?
Ning küsiksin, et kas te kujutaksite ette inseneri, kes ei oska matemaatikat või ei tea Ohmi seadust?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
V4p3x
HV kasutaja
V4p3x

sõnum 28.03.2010 01:21:53 vasta tsitaadiga

aigararu kirjutas:
Tartu kutsehariduskeskus - Arvutid ja arvutivõrgud.

Keegi õpib kutsekas seda või õppinud? Millised need katsed olid kui läksite? Mul 4 august vestlus ja võibolla katsed...

Rääkige...

1. aasta siis varsti seljataga. Katsed olid üllatavalt kerged, vähemalt minu jaoks. Alguses oli loogilise mõtlemise peale test, peale mida läksin tulemusega vestlusele. Testi sain üsna kõrge, sealjuures tegin ka mõne näpuvea. Vesluses aga küsiti suvaline küsimus arvuti, matemaatika või füüsika kohta, täiesti põhikooli tasemel.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 28.03.2010 02:19:03 vasta tsitaadiga

Volthezz kirjutas:
Sest õige insener peaks teadma midagi maailmapildist ja kuidas maailmas asjad toimuvad samuti elektroonikast ja integraalidest ning diferentsiaalidest või mis?
Ning küsiksin, et kas te kujutaksite ette inseneri, kes ei oska matemaatikat või ei tea Ohmi seadust?

kas sa kujutad ette ühte ülikoolis õpetavat IKT-ga seonduvat eriala, kus neid sees ei ole ? Vahet ei ole kuhu kooli lähed, füüsika ja mata on niikuinii sees.

küsja, kes küsis, kas ITK või TTÜ. Olen õppinud 2 semestrit TTÜs äriinfotehnoloogiat. Mulle ei meeldinud, sest palju teoreetilist möla. Mat. analüüs ja füüsika tõmbavad moti maha, kui ei ole sooritanud, sest ei jaksa tunnis kirjutada või oled puudunud.♦ Kui sa soovid head IT haridust, kus sa ka reaalselt midagi teha oskad peale kooli lõpetamist, siis vali ITK. Loe see tekst läbi http://daniilharik.blogspot.com/2007/02/tt-esimise-semestri-kogemused-itk.html Siin on ITK lõpetanud õpilase maailmavaade.

viimati muutis kotmarjak 28.03.2010 12:52:05, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 8 :: 117
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 28.03.2010 02:22:11 vasta tsitaadiga

ITK-s on samamoodi mat analüüsid jms. Ei saa aru, kuidas oleks parem valik olnud?
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 28.03.2010 02:38:37 vasta tsitaadiga

mirko27 kirjutas:
ITK-s on samamoodi mat analüüsid jms. Ei saa aru, kuidas oleks parem valik olnud?

ITK mat ja füüsika ei ole selline tuupimine, nagu TTÜs. Õppejõud on paremad suhtlejad ja õppematerjalid on paremad. Samuti ei nõuta kõike peast, olemas nii abilehtedega KTd kui materjalidega tööd. Tänapäeval loeb ka infootsimis oskus, mida väga paljudel muidugi pole. Terve pakk materjale, aga kasutada ei oska üldse.

HA
HV Guru
HA

sõnum 28.03.2010 04:51:59 vasta tsitaadiga

V4p3x kirjutas:
aigararu kirjutas:
Tartu kutsehariduskeskus - Arvutid ja arvutivõrgud.

Keegi õpib kutsekas seda või õppinud? Millised need katsed olid kui läksite? Mul 4 august vestlus ja võibolla katsed...

Rääkige...

1. aasta siis varsti seljataga. Katsed olid üllatavalt kerged, vähemalt minu jaoks. Alguses oli loogilise mõtlemise peale test, peale mida läksin tulemusega vestlusele. Testi sain üsna kõrge, sealjuures tegin ka mõne näpuvea. Vesluses aga küsiti suvaline küsimus arvuti, matemaatika või füüsika kohta, täiesti põhikooli tasemel.

sisse saamine oli üllatavalt kerge jah...mõne õpetajaga on muidugi probleeme rohkem kui teistega
aga see on ju igal pool nii icon_razz.gif
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 28.03.2010 08:53:21 vasta tsitaadiga

teretalv,Sinu jutujärgi on suurem osa eestlasi düsograafid, eriti ajakirjanikud (Delfi). seega lepi sellega. icon_biggrin.gif. Tegemist on haiguse liigiga mis on massiliselt levinud. Seega, eesti keele oskamatus on Normaalne, sest on laialt ja enamuses.shocking.gif Vähemuses asjad on ebanormaalsed.
Mario.
HV Guru

sõnum 28.03.2010 09:02:55 vasta tsitaadiga

Andium.
Õigekiri on alati probleem olnud, kuid see ei tähenda, et me ei võiks üritada võimalikult kenasti kirjutada. Ma ei usu, et sul ei püsi meeles, et "lepi" on ühe "p"-ga.. Seega, näe natukene vaeva ja ära ole enda vigade üle uhke - ainult loll kilkab sellega.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 28.03.2010 10:30:19 vasta tsitaadiga

MarioA., Ma ei kiikagi, vaid targutan. aga paljud võtavad minu targutamise väga südame asjaks.
Teiseks püüan teemat arendada. Selgitada, et elu pole nii must ja valge nagu paljud püüavad seda näha.
Samuti, et infoajastul ei tohiks olla kõik kohustuslik ja suurem osa sõltub ainult ise endast. Arvatakse palju, et on vaja inimesele aga ei osata põhjendada miks.
Kui ei ole loogilist või ei osata siis pole ka vaja. Ajad muutuvad ning tuleb asju uuendada. See, mis vanasti oli vajalik. Ei tähenda et on praegu vajalik.

viimati muutis Andium 30.03.2010 15:03:34, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 28.03.2010 10:33:17 vasta tsitaadiga

Mina ka, kahju on näha sind ühiskonnas ja veel õigustamas enda oskamatust. Näe vaeva ja hinnatakse ka sind rohkem.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 28.03.2010 12:30:35 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Loe see tekst läbi http://daniilharik.blogspot.com/2007/02/tt-esimise-semestri-kogemused-itk.html. Siin on ITK lõpetanud õpilase maailmavaade.

link ei tööta kui html järgi on punkt
tagasi üles
inc
HV veteran
inc

sõnum 28.03.2010 17:35:11 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:
Volthezz kirjutas:

kas sa kujutad ette ühte ülikoolis õpetavat IKT-ga seonduvat eriala, kus neid sees ei ole ? Vahet ei ole kuhu kooli lähed, füüsika ja mata on niikuinii sees.

küsja, kes küsis, kas ITK või TTÜ. Olen õppinud 2 semestrit TTÜs äriinfotehnoloogiat. Mulle ei meeldinud, sest palju teoreetilist möla. Mat. analüüs ja füüsika tõmbavad moti maha, kui ei ole sooritanud, sest ei jaksa tunnis kirjutada või oled puudunud.♦ Kui sa soovid head IT haridust, kus sa ka reaalselt midagi teha oskad peale kooli lõpetamist, siis vali ITK. Loe see tekst läbi http://daniilharik.blogspot.com/2007/02/tt-esimise-semestri-kogemused-itk.html Siin on ITK lõpetanud õpilase maailmavaade.

Väga mõnus ja humoorikas tekst oli blogis icon_wink.gif
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
Volthezz
HV kasutaja

sõnum 29.03.2010 22:04:26 vasta tsitaadiga

Suht palju sellest jutust enam ei kehti, oleks vaja uuendust :d.
Keegi praegu ttü informaatika magistris võiks rääkida oma kogemustest.
Kuigi ise oleks rohkem arvutisüsteemide omast huvitatud.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Redikate
HV veteran
Redikate

sõnum 29.03.2010 22:20:17 vasta tsitaadiga

Keegi siit kes ITK'sse sisse astunud RE kohale, äkki oskab rääkida oma keskkooli lõpust natuke?
Endal eksamid 4 nädalat pärast tulemas ja masendus täidab tuba.

Et palju punkte saite jne?

tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 29.03.2010 22:48:21 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
tsitaat:

Kui sa koka kooli lähed, ei õpi keegi keemiat

ma ütlen sulle juba teist korda selle teema raames ja nüüd avalikult et sa oled düsgraafik, õpi kõigepealt eesti keel selgeks, õpib on õige kirjutada mitte õpib, ma tegin sulle kõik selgeks aga sa ikka ei õpi

Enne, kui kedagi arvustad, võiksid üle vaadata elementaarseimad õigekirja reeglid.

Lause algab suure tähega.

Lause lõpeb punktiga.

Lauseehitusel tuleks arvestada, et lause oleks üheselt mõistetav. Eriti tuleb sellele tähelepanu pöörata siis, kui tegemist on liitlausetega. Liitlausete moodustamisel ei kehti aeg-ajalt standardsed komareeglid nii, nagu me sellega harjunud oleme. Selle peale tasub mõelda, et lause oleks üheselt arusaadav.

Näide:

Maha lasta mitte, vabastada vanglast.

Maha lasta, mitte vabastada vanglast.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 85, 86, 87 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.