Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  MPAA võitis kohtusasja DVD kopeerimise tarkvara loonu vastu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.03.2010 12:48:42 MPAA võitis kohtusasja DVD kopeerimise tarkvara loonu vastu vasta tsitaadiga

link :: minut.ee

Need, kes ootavad lombi taga ja miks ka mitte kogu maailmas võimalust DVD plaate seaduslikult enda jaoks kopeerida, võivadki seda võibolla ootama jääda. RealNetworks loobus kohtuvaidlusest meediakompaniidega ning viskab rätiku asemel ringi MPAA advokaatidele valuraha suurusjärgus 4,5 miljonit dollarit.

Kaks aastat kestnud kemplemine DVD kopeerimist lubava lahenduse nimega RealDVD seaduslikkuse üle lõppes ning sellega seoses said julgust juurde kõikvõimalikud neljatähelised organisatsioonid, kelle jaoks ükskõik millisel viisil plaatide kopeerimine on täielik tabu.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 08.03.2010 13:48:53 vasta tsitaadiga

Sama asi on ka BluRayga? St omaks tarbeks kopeerimisega?
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 08.03.2010 14:20:45 vasta tsitaadiga

Miks on vaja enda tarbeks DVDst koopiat teha? Kui näiteks ostad raamatu, siis ei tee ju endale sellest tagavarakoopiaid. eusa_think.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ebardkonn
HV kasutaja
ebardkonn

sõnum 08.03.2010 14:40:47 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Miks on vaja enda tarbeks DVDst koopiat teha? Kui näiteks ostad raamatu, siis ei tee ju endale sellest tagavarakoopiaid. eusa_think.gif

1. DVD eluiga võib mõnel juhul suht lühike olla. Miks mitte varundada enda tarbeks.
2. Kui sul on kodus suur üleujutuste oht siis oleks ka kaval raamatud sisse scannida. Ja loodetavasti ei kaeba MPAA scanneri softi kohtusse.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 08.03.2010 14:44:02 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:

Ostad 250 eegu eest multika, mis läheb kaasaskantavasse dvd-mängijasse lapsele. Oleks üsna hea mõte teha originaalist koopia, mida tolles mängijas keerutada.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 08.03.2010 14:50:28 vasta tsitaadiga

ja siis kui laps saab 18, kingid talle sünnaks S seeria mersu, kuid lubad tal sõitma minna hoopis Ssangyongi koopiaga, et ta kallist mersut ära ei rikuks icon_wink.gif
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Uhuu
HV kasutaja
Uhuu

sõnum 08.03.2010 14:59:32 vasta tsitaadiga

Piip kirjutas:
ja siis kui laps saab 18, kingid talle sünnaks S seeria mersu, kuid lubad tal sõitma minna hoopis Ssangyongi koopiaga, et ta kallist mersut ära ei rikuks icon_wink.gif

Noh, kui raha kusagile panna ei ole, miks mitte? icon_wink.gif

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 08.03.2010 15:53:01 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
See ei ole tähtis, seadusega on lubatud sul koopiat teha siis ei ole mingi korporatsiooni asi sulle teisiti öelda.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
yxtom
HV kasutaja
yxtom

sõnum 08.03.2010 15:59:11 vasta tsitaadiga

Piip kirjutas:

see on nüüd küll vähe metsapoole võrdlus...
Sa tõenäoliselt ei kujuta ette millega 7-8a tegelased võivad hakkama saada. IMO taoline CD/DVD kodune koopiate tegemie on suht tavaline kui just rahakott puuga seljas pole. Näiteks on vaja kirjutada sõbrannale äärmiselt tundeline sõnum just CD plaadile... ja pastakaga... Lapsed õpivad alles maailma oma ümber - samas sul kui täiskasvanul peaks olema teatud kogemus ühtteist ennetada.

MPAA on sõge. Tema mõttemalli järgi peaks varguse ennetamiseks panema kodul akendele trellid... a kas tahaksid elada sellises majas? (see viimane neid ei koti). Autoriõigus ja kliimasoojenemine tunduvad olema 2 põhjatut auku kust aga nutsu saab koukida... icon_evil.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 08.03.2010 17:20:23 vasta tsitaadiga

Ausaltöelda pole ma ühestki legaalselt omandatud DVD-st teinud füüsilist koopiat teisele DVD-le
Küll aga rippinud ISO-d kettale.
Kui ma olen legaalselt omandanud, siis mul on õigus sellega kasvõi avalikult lehvitada ja pole **** asi thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
mryx
HV kasutaja

sõnum 08.03.2010 19:37:52 vasta tsitaadiga

Tihtilugu on originaalplaadile tüütut reklaamisaasta topitud. Aga minu olen ostnud plaadi mingi konkreetse teose vaatamiseks.
Kui ma nüüd teen omale koopia, kust on reklaamisaast välja roogitud, siis rikun seadust?!
Eks ma siis pean seda ebaseaduslikult tegema.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 08.03.2010 20:53:40 vasta tsitaadiga

mryx kirjutas:
Tihtilugu on originaalplaadile tüütut reklaamisaasta topitud. Aga minu olen ostnud plaadi mingi konkreetse teose vaatamiseks.
Kui ma nüüd teen omale koopia, kust on reklaamisaast välja roogitud, siis rikun seadust?!
Eks ma siis pean seda ebaseaduslikult tegema.

See on tõesti müstika jah miks topitakse tasulisele tootele reklaami sisse.

Veebilehed - selleks, et kulutusi katta müüakse reklaami - arusaadav
Tasuta ajalehed - selleks, et kulutusi katta müüakse reklaami - arusaadav
Tasulised tooted - müüakse koos tootega ports reklaami kaasa - mõistusevastane

Ma olen juba selle toote eest maksnud seega miks mulle veel reklaami topitakse kurku?.Kui tõesti toode on sellevõrra odavam, siis minupärast olgu ta kallim aga reklaamivaba, sest see ongi peapõhjus miks ma selle ostan võrreldes tasuta tootega thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
486
HV Guru

sõnum 08.03.2010 22:34:10 vasta tsitaadiga

Minu 6 aastat vana Starcraft+BW Bestseller plaadid läksid juba ammu katki, niisama seistes. Nii, et koopiate tegemine hädavajalik, eriti kui on seda netis raske leida.
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 09.03.2010 10:40:04 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Ma olen juba selle toote eest maksnud seega miks mulle veel reklaami topitakse kurku?
Reklaamil on kaks eesmärki - üks on panna inimest arvama, et tegu vägahea asjaga ja ta peaks selle ostma ning teine lihtsalt teavitus, et nää sellised asjad ka olemas. Samas jahh, sellisel juhul võiks filmidel olla kuskil menüüs lihtsalt üks optsioon, et outcoming movies vms. mida vaatad juhul kui tunned huvi mitte ei sunnita.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 09.03.2010 15:06:19 vasta tsitaadiga

486 kirjutas:
Minu 6 aastat vana Starcraft+BW Bestseller plaadid läksid juba ammu katki, niisama seistes. Nii, et koopiate tegemine hädavajalik, eriti kui on seda netis raske leida.

Jutt käib hetkel DVD-dest.
Mängude puhul üldjuhul oluline kaasasolev litsentsivõti-seerianumber. Installimeediaks võid kelleltki teiselt laenatud plaati ka kasutada.

Aga see reklaamiosa on küll haige. Regioonipiirangud - OK, elan üle. PAL/NTSC - OK, tihti paratamatus. Kopeerimiskaitse - OK, elan selle ka üle. Aga fakt, et pean mingi ammu ilmumise lõpetanud seltskonnaajakirja reklaami igal plaadi sisestamisel 20 sekundit vaatama, ajab küll närvi. Eriti veel, kui seda ei saa edasi kerida. Masendav.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 10.03.2010 01:09:11 vasta tsitaadiga

oh jah tehke koopiaid palju tahate ärge alluge nendele fashistidele
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 10.03.2010 19:35:29 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
DVDRW kirjutas:
See ei ole tähtis, seadusega on lubatud sul koopiat teha siis ei ole mingi korporatsiooni asi sulle teisiti öelda.

Sinna kõrvale aga oli ju ka mingi punkt mis keelas kopeerimist takistavaid elemente eemaldada (mis peaks, idee poolest, tähendama et kui plaat on CSSi või mõne muu lahendusega varustatud siis võid oma tagavarakoopiast ainult unistada). Ning see vastuolu pole ainult meil vaid ka paljudes teistes riikides. Või käis see ainult softi kohta?

Auron kirjutas:
[...] Samas jahh, sellisel juhul võiks filmidel olla kuskil menüüs lihtsalt üks optsioon, et outcoming movies vms. mida vaatad juhul kui tunned huvi mitte ei sunnita.
Kusjuures on ka need, sageli lisaks alguses kuvatavatele kohustuslikele reklaamidele (eriti haigetel juhtudel on "valikuline lisa" needamad treilerid mida alguses vägisi peale sunniti) icon_lol.gif
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 14.03.2010 01:25:23 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kui ma olen legaalselt omandanud, siis mul on õigus sellega kasvõi avalikult lehvitada ja pole **** asi

Minu teada AutoCADi EULA tingimustes oli kirjas, et isegi plaadi kopeerimine on keelatud. Võin eksida.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
arvi16
Kreisi kasutaja

sõnum 14.03.2010 02:29:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Minu teada AutoCADi EULA tingimustes oli kirjas, et isegi plaadi kopeerimine on keelatud. Võin eksida.

Autodeski EULA-s on nii kirjas, et tohib teha ühe koopia icon_wink.gif

You may make one (1) backup copy of the Software solely for backup purposes in the event that Your primary copy of the Software becomes inoperable. You may Install and Access such backup copy of the Software only in the event that the primary copy of the Software becomes inoperable and You are otherwise unable to Access the Software.
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 89
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 14.03.2010 19:09:20 vasta tsitaadiga

Softil võiks ju ka olla, et tootjalehel regad oma softi ära ja peale seda saad key alusel alati suportist asja tõmmata. A'la nagu osade peladega millel orika CD key sisse toksides saad mängu lisaks plaadi omamisele ka netist tõmmata.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
liiv
HV Guru
liiv

sõnum 23.03.2010 19:55:49 vasta tsitaadiga

Vabandan offtopicu pärast aga kas keegi viitaks mõnele ametlikule lehele, kus on kirjas trahvid Eestis "piraaditemise" eest, nii füüsililisele kui juriidilisele isikule.
Ma tean et trahvid algavad mingi 50k ja peaks olema kuni 250k, siiski ma vajan täpset veebilehte
Kommentaarid: 627 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 6 :: 517
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 23.03.2010 19:57:13 vasta tsitaadiga

liiv kirjutas:
Vabandan offtopicu pärast aga kas keegi viitaks mõnele ametlikule lehele, kus on kirjas trahvid Eestis "piraaditemise" eest, nii füüsililisele kui juriidilisele isikule.
Ma tean et trahvid algavad mingi 50k ja peaks olema kuni 250k, siiski ma vajan täpset veebilehte

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=449459&highlight=

Täpseid trahve ei ole. Oleneb täiesti olukorrast.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 26.03.2010 01:40:57 vasta tsitaadiga

liiv kirjutas:
Karistusseadistik: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13283338
Piraatkoopiad on 2. astme kuritegu, mille puhul on lubatud füüsilisele isikule 30-500 päevamäärane (päevamäär = arvutatakse süüdimõistetu sissetulekute alusel, miinimum 50EEK) karistus (seega alampiirid on 1500-25000EEK, paremini teenides suuremad), juriidilisele isikule 50000-250 miljonit krooni.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  MPAA võitis kohtusasja DVD kopeerimise tarkvara loonu vastu
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.