Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
08.03.2010 14:20:45
|
|
|
Miks on vaja enda tarbeks DVDst koopiat teha? Kui näiteks ostad raamatu, siis ei tee ju endale sellest tagavarakoopiaid.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
ebardkonn
HV kasutaja

|
08.03.2010 14:40:47
|
|
|
DVDRW kirjutas: |
Miks on vaja enda tarbeks DVDst koopiat teha? Kui näiteks ostad raamatu, siis ei tee ju endale sellest tagavarakoopiaid.  |
1. DVD eluiga võib mõnel juhul suht lühike olla. Miks mitte varundada enda tarbeks.
2. Kui sul on kodus suur üleujutuste oht siis oleks ka kaval raamatud sisse scannida. Ja loodetavasti ei kaeba MPAA scanneri softi kohtusse.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
08.03.2010 14:44:02
|
|
|
Miks on vaja enda tarbeks DVDst koopiat teha? Kui näiteks ostad raamatu, siis ei tee ju endale sellest tagavarakoopiaid.  |
Ostad 250 eegu eest multika, mis läheb kaasaskantavasse dvd-mängijasse lapsele. Oleks üsna hea mõte teha originaalist koopia, mida tolles mängijas keerutada.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
08.03.2010 14:50:28
|
|
|
ja siis kui laps saab 18, kingid talle sünnaks S seeria mersu, kuid lubad tal sõitma minna hoopis Ssangyongi koopiaga, et ta kallist mersut ära ei rikuks
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
08.03.2010 14:59:32
|
|
|
Piip kirjutas: |
ja siis kui laps saab 18, kingid talle sünnaks S seeria mersu, kuid lubad tal sõitma minna hoopis Ssangyongi koopiaga, et ta kallist mersut ära ei rikuks  |
Noh, kui raha kusagile panna ei ole, miks mitte?
_________________ Windows ei ole viirus, viirus teeb midagi...
 |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
08.03.2010 15:53:01
|
|
|
See ei ole tähtis, seadusega on lubatud sul koopiat teha siis ei ole mingi korporatsiooni asi sulle teisiti öelda.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
yxtom
HV kasutaja

|
08.03.2010 15:59:11
|
|
|
Piip kirjutas: |
ja siis kui laps saab 18, kingid talle sünnaks S seeria mersu, kuid lubad tal sõitma minna hoopis Ssangyongi koopiaga, et ta kallist mersut ära ei rikuks  |
see on nüüd küll vähe metsapoole võrdlus...
Sa tõenäoliselt ei kujuta ette millega 7-8a tegelased võivad hakkama saada. IMO taoline CD/DVD kodune koopiate tegemie on suht tavaline kui just rahakott puuga seljas pole. Näiteks on vaja kirjutada sõbrannale äärmiselt tundeline sõnum just CD plaadile... ja pastakaga... Lapsed õpivad alles maailma oma ümber - samas sul kui täiskasvanul peaks olema teatud kogemus ühtteist ennetada.
MPAA on sõge. Tema mõttemalli järgi peaks varguse ennetamiseks panema kodul akendele trellid... a kas tahaksid elada sellises majas? (see viimane neid ei koti). Autoriõigus ja kliimasoojenemine tunduvad olema 2 põhjatut auku kust aga nutsu saab koukida...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
08.03.2010 17:20:23
|
|
|
Ausaltöelda pole ma ühestki legaalselt omandatud DVD-st teinud füüsilist koopiat teisele DVD-le
Küll aga rippinud ISO-d kettale.
Kui ma olen legaalselt omandanud, siis mul on õigus sellega kasvõi avalikult lehvitada ja pole **** asi
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
08.03.2010 19:37:52
|
|
|
Tihtilugu on originaalplaadile tüütut reklaamisaasta topitud. Aga minu olen ostnud plaadi mingi konkreetse teose vaatamiseks.
Kui ma nüüd teen omale koopia, kust on reklaamisaast välja roogitud, siis rikun seadust?!
Eks ma siis pean seda ebaseaduslikult tegema.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
08.03.2010 20:53:40
|
|
|
mryx kirjutas: |
Tihtilugu on originaalplaadile tüütut reklaamisaasta topitud. Aga minu olen ostnud plaadi mingi konkreetse teose vaatamiseks.
Kui ma nüüd teen omale koopia, kust on reklaamisaast välja roogitud, siis rikun seadust?!
Eks ma siis pean seda ebaseaduslikult tegema. |
See on tõesti müstika jah miks topitakse tasulisele tootele reklaami sisse.
Veebilehed - selleks, et kulutusi katta müüakse reklaami - arusaadav
Tasuta ajalehed - selleks, et kulutusi katta müüakse reklaami - arusaadav
Tasulised tooted - müüakse koos tootega ports reklaami kaasa - mõistusevastane
Ma olen juba selle toote eest maksnud seega miks mulle veel reklaami topitakse kurku?.Kui tõesti toode on sellevõrra odavam, siis minupärast olgu ta kallim aga reklaamivaba, sest see ongi peapõhjus miks ma selle ostan võrreldes tasuta tootega
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
486
HV Guru
|
08.03.2010 22:34:10
|
|
|
Minu 6 aastat vana Starcraft+BW Bestseller plaadid läksid juba ammu katki, niisama seistes. Nii, et koopiate tegemine hädavajalik, eriti kui on seda netis raske leida.
_________________ zero |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
3 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
09.03.2010 10:40:04
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Ma olen juba selle toote eest maksnud seega miks mulle veel reklaami topitakse kurku? |
Reklaamil on kaks eesmärki - üks on panna inimest arvama, et tegu vägahea asjaga ja ta peaks selle ostma ning teine lihtsalt teavitus, et nää sellised asjad ka olemas. Samas jahh, sellisel juhul võiks filmidel olla kuskil menüüs lihtsalt üks optsioon, et outcoming movies vms. mida vaatad juhul kui tunned huvi mitte ei sunnita.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
09.03.2010 15:06:19
|
|
|
486 kirjutas: |
Minu 6 aastat vana Starcraft+BW Bestseller plaadid läksid juba ammu katki, niisama seistes. Nii, et koopiate tegemine hädavajalik, eriti kui on seda netis raske leida. |
Jutt käib hetkel DVD-dest.
Mängude puhul üldjuhul oluline kaasasolev litsentsivõti-seerianumber. Installimeediaks võid kelleltki teiselt laenatud plaati ka kasutada.
Aga see reklaamiosa on küll haige. Regioonipiirangud - OK, elan üle. PAL/NTSC - OK, tihti paratamatus. Kopeerimiskaitse - OK, elan selle ka üle. Aga fakt, et pean mingi ammu ilmumise lõpetanud seltskonnaajakirja reklaami igal plaadi sisestamisel 20 sekundit vaatama, ajab küll närvi. Eriti veel, kui seda ei saa edasi kerida. Masendav.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
10.03.2010 01:09:11
|
|
|
oh jah tehke koopiaid palju tahate ärge alluge nendele fashistidele
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
10.03.2010 19:35:29
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
See ei ole tähtis, seadusega on lubatud sul koopiat teha siis ei ole mingi korporatsiooni asi sulle teisiti öelda. |
Sinna kõrvale aga oli ju ka mingi punkt mis keelas kopeerimist takistavaid elemente eemaldada (mis peaks, idee poolest, tähendama et kui plaat on CSSi või mõne muu lahendusega varustatud siis võid oma tagavarakoopiast ainult unistada). Ning see vastuolu pole ainult meil vaid ka paljudes teistes riikides. Või käis see ainult softi kohta?
Auron kirjutas: |
[...] Samas jahh, sellisel juhul võiks filmidel olla kuskil menüüs lihtsalt üks optsioon, et outcoming movies vms. mida vaatad juhul kui tunned huvi mitte ei sunnita. |
Kusjuures on ka need, sageli lisaks alguses kuvatavatele kohustuslikele reklaamidele (eriti haigetel juhtudel on "valikuline lisa" needamad treilerid mida alguses vägisi peale sunniti)
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
14.03.2010 01:25:23
|
|
|
tsitaat: |
Kui ma olen legaalselt omandanud, siis mul on õigus sellega kasvõi avalikult lehvitada ja pole **** asi
|
Minu teada AutoCADi EULA tingimustes oli kirjas, et isegi plaadi kopeerimine on keelatud. Võin eksida.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvi16
Kreisi kasutaja
|
14.03.2010 02:29:04
|
|
|
tsitaat: |
Minu teada AutoCADi EULA tingimustes oli kirjas, et isegi plaadi kopeerimine on keelatud. Võin eksida.
|
Autodeski EULA-s on nii kirjas, et tohib teha ühe koopia
You may make one (1) backup copy of the Software solely for backup purposes in the event that Your primary copy of the Software becomes inoperable. You may Install and Access such backup copy of the Software only in the event that the primary copy of the Software becomes inoperable and You are otherwise unable to Access the Software.
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
14.03.2010 19:09:20
|
|
|
Softil võiks ju ka olla, et tootjalehel regad oma softi ära ja peale seda saad key alusel alati suportist asja tõmmata. A'la nagu osade peladega millel orika CD key sisse toksides saad mängu lisaks plaadi omamisele ka netist tõmmata.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
23.03.2010 19:55:49
|
|
|
Vabandan offtopicu pärast aga kas keegi viitaks mõnele ametlikule lehele, kus on kirjas trahvid Eestis "piraaditemise" eest, nii füüsililisele kui juriidilisele isikule.
Ma tean et trahvid algavad mingi 50k ja peaks olema kuni 250k, siiski ma vajan täpset veebilehte
|
|
Kommentaarid: 627 loe/lisa |
   |
9 :: |
6 :: |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
23.03.2010 19:57:13
|
|
|
liiv kirjutas: |
Vabandan offtopicu pärast aga kas keegi viitaks mõnele ametlikule lehele, kus on kirjas trahvid Eestis "piraaditemise" eest, nii füüsililisele kui juriidilisele isikule.
Ma tean et trahvid algavad mingi 50k ja peaks olema kuni 250k, siiski ma vajan täpset veebilehte |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=449459&highlight=
Täpseid trahve ei ole. Oleneb täiesti olukorrast.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
26.03.2010 01:40:57
|
|
|
liiv kirjutas: |
Ma tean et trahvid algavad mingi 50k ja peaks olema kuni 250k, siiski ma vajan täpset veebilehte |
Karistusseadistik: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13283338
Piraatkoopiad on 2. astme kuritegu, mille puhul on lubatud füüsilisele isikule 30-500 päevamäärane (päevamäär = arvutatakse süüdimõistetu sissetulekute alusel, miinimum 50EEK) karistus (seega alampiirid on 1500-25000EEK, paremini teenides suuremad), juriidilisele isikule 50000-250 miljonit krooni.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|