Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Maldur
HV veteran
|
23.03.2010 19:04:16
|
|
|
Täna sai mässata hommikust siiani korraga nii Sharbi kui LG matriitsidega. Jagan seda mõtet et Sharpi ei maksa karta tõesti, kuigi plasmaga ilmselt vaatenurgad ei kannata võrdlust.
Õnnestus meelitada ette samaväärsed pildid, suurim erinevus mis mind häirima jäi - LG puhul mattuvad tumedad toonid ja detailid kahjuks lillakasse varjundisse, Sharp aga suutis tänase sombuse ilmavalguse juures olla sisuliselt must kui vaja. Heleduse võimalik ulatus on Sharbil suurem. LG tugev külg on värvide vaevatu edastus. Värvitemperatuurid on küll veidi erinevad kuid saab edukalt samalaadsed ette ka Sharbiga. Vaatenurkadega on see huvitav asi et kui Sharbil hakkab must varem heledamaks muutuma siis ekstreemsete murkade all jääb plit vaadatavam kui LG sest temal värvub see lillaks, et sealt midagi eristada peab näidatav olema päris hele.
Matriitsid olid vastavalt 221 - Sharp ja 215 - LGPH.
AVfoorumis näha olevad pildid on tehtud n.ö out-of-box seadetes, nägin üsna sarnasena neid eksemplare alguses.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
23.03.2010 19:41:27
|
|
|
oliver. kirjutas: |
soovitus visata poes ka vaatenurkadele pilk peale. Siukesed pisemad sellega just ei hiilga. Väikestest on LG üks ainsamaid, kellel paneel sammu jagu kõrvale astudes kohe tumedaks või negatiivi ei tõmba. |
Ostsin köök Thompson 19 ja maale vanaemale Thompson 32. Imesta või ära imesta aga nendel on vaatenurk üllatavalt hea. Mu endile 7 seeria philips ei suutnud ka nii head vaatenurka pakkuda, küljepealt vaadates läks tuhmiks ja heledust ei saanud selliseks nagu sooviks. Thompsonil saab ekraani nii heledaks keerata, et kustuta või toas lambipirn ära. Menüüd philipsiga ei anna üldse võrrelda. Thompsoni menüü on jumalasta kiire. USB pulgapealt piltide vaatamine on lausa lust.. laks ja laks ainult vajutamise vaev, et järgmist pilti näha. Katsetasin 5-6 filmi ka, kõik läksid käima. Ühe filmiga võtsin aega, thompsonil võttis filmi käimaminemine 4s. aega ja 9 seeria telekal 28sek. Pealegi 5 filmist 2 jõnksutasid, thompsonil mitte ühtegi. Subtiitreid kahjuks thompson ei toeta. Selle raha eest on kaupa kõvasti. Mudugi jah pilt jätab liikudes varje ja muutub väga uduseks aga philipsil oleks küll palju õppida. Endale igapäevaseks vaatamiseks ei ostaks aga suht taustaks või maale mängimiseks paremat pilli soodsa hinnaga ei leia.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
p3000
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
24.03.2010 11:01:20
|
|
|
Maldur kirjutas: |
Matriitsid olid vastavalt 221 - Sharp ja 215 - LGPH. |
Mis asi see matriits on? Vanasti tähistati selle sõnaga stantsimisel kasutatavat vormi. Ma ei usu küll, et see kuidagi televiisoriga seotud on. http://et.wikipedia.org/wiki/Matriits
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
24.03.2010 11:20:20
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Mis asi see matriits on? Vanasti tähistati selle sõnaga stantsimisel kasutatavat vormi. Ma ei usu küll, et see kuidagi televiisoriga seotud on. http://et.wikipedia.org/wiki/Matriits |
Ilmselt on see meelevaldne mugandus mõistest matrix. Mulle tundub, et sisukam mõiste selles kontekstis oleks ikkagi paneel või ekraan.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
eskimo
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
24.03.2010 12:23:43
Re: 3D Plasma vs. LCD(edge-led) |
|
|
Huvitav, mis 50" Pana plasmaga videos tegu on ?
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
1 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
24.03.2010 12:37:45
|
|
|
A closer look at a 50-inch plasma, the Panasonic VT-20, and two 46-inch LCD sets from Samsung.
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
uus kasuta
HV vaatleja
|
24.03.2010 12:38:29
Re: 3D Plasma vs. LCD(edge-led) |
|
|
miga kirjutas: |
Huvitav, mis 50" Pana plasmaga videos tegu on ? |
Here's an update on the first 3D TVs in Consumer Reports' test labs. A closer look at a 50-inch plasma, the Panasonic VT-20, and two 46-inch LCD sets from Samsung. Stay tuned for more 3D TV tests a...
Et siis Panasonic VT-20 testis
|
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
24.03.2010 14:03:43
|
|
|
Kas keegi seletaks, miks pole 3D efekti tegemine võimalik "tavalisel" 200Hz vms telekal? Ma võin jobu nüüd näida aga vähemalt mulle tundub, et küsimus on ju põhiliselt siiski signaalis?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
24.03.2010 14:32:24
|
|
|
200Hz tuleb pildiparandusest mis tegeleb korraga ühe streamiga, 3D puhul tuleb "tavaline" pildiparandus vahele jätta ja signaali otse allikast näidata aga siis võib fps liiga madalaks jääda ja 3D teeb selle veel pooleks ja see võtaks silme eest virvendama.
Seal demos näitab ilusti ära miks läikiv ekraan kogu lõbu ära rikub. See Pana siis külgvaates.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
24.03.2010 15:07:04
|
|
|
erko kirjutas: |
sukelduja kirjutas: |
Mis asi see matriits on? Vanasti tähistati selle sõnaga stantsimisel kasutatavat vormi. Ma ei usu küll, et see kuidagi televiisoriga seotud on. http://et.wikipedia.org/wiki/Matriits |
Ilmselt on see meelevaldne mugandus mõistest matrix. Mulle tundub, et sisukam mõiste selles kontekstis oleks ikkagi paneel või ekraan. |
Lahkasin umbes tund seda küsimust inimesega kes tunneb seda asja keele aspektist.
Segadus sünnib ilmselt asjaolust et inglise keeles on "matrix" mitmuses "matrices", aga vene keeles kasutatakse sõna "матрица" ka ainsuses olevana, märkimaks sama mida inglise keeles võidakse öelda matrix, lcd display või lcd panel vms.
Paneel on teleritel täiesti olemas - Back Panel nimelt, tagapaneel. Juba esimestest teleritest alates. Ka tänased telerid ja monitorid omavad tagapaneeli. Vanasti oli teleritel ka esipaneel, milles asusid juhtnupud.
Ekraanina (diplay) mõisteti pikka aega seda ala mis tekitas nähtavat pilti. Praegu aga võime kohata üsna tihti et ekraaniks peetakse tervet monitori või ka telerit - nagu mõned nimetavad arvutikasti protsessoriks.
Sukeldujal võib olla õigus kui ta ütleb et " Vanasti tähistati" - tänane eestikeelne wiki ei näita ka seda et maatriks võiks olla LCD'ga seotud, kuid ütleb seda et " Maatriks - rastergraafikas punktimuster, mis on järjestatud ridade ja soontena", rääkimata matemaatilisest tähendusest ...
Mulle näiteks tundub et venelased nimetavad matriitsiks koostatud toodet mis koosneb TFT maatriksist, sinna juurde kuuluvatest elektroonilistest komponentidest ja metallraamist. Et kui TFT matriits on raamitud siis ta ju ongi nagu vormi asetatud. Kui siia lisame korpuse ja juhtprotsessori ning toiteploki - oleme saanud näiteks teleri või monitori (sõltuvalt juhtprotsessorist).
Kuidas siis on, kas sisukam nimetus tuleks võtta kasutusele sisu järgi või selle järgi kuidas ollakse harjunud? Vaatamata sellele et harjumuspärane nimetus on vaid umbes sinna poole nimetus?
Ekraan jääb ju igasuguse matriitsi/maatriksi puhul ikka vaid pilti näitavaks alaks või teleriks/monitoriks....
Et matriits tulenevat meie wiki järgi saksa keelest siis vaatame mis on paneel (alamsaksi keeles) - http://de.wikipedia.org/wiki/Paneel
Vabandan ette oma meelevaldse OT pärast. Ma rohkem ei tee, kuid kahju on et meil puudub korralik täpne tehniline sõnavara.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
24.03.2010 15:11:34
|
|
|
Maldur,
Tänud teema lahkamise eest, postitus igati asjakohane.
Kui me ise oma keele eest hoolt ei kanna, siis väheneb selle väärtus ka teiste silmis.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
24.03.2010 15:28:22
|
|
|
MENACE kirjutas: |
soovitage Plazma telekas 42-50*. Hind kuni 16k.
Uus LG 50PK760? |
Kui suurus oluline, siis soovitaks vaadata PANASONIC TX-P46S20. S20 mudeli näol on pmst tegemist eelmise põlvkonna G10 seeriaga.
Matriits ei seostu esmapilgul kuidagi LCD piltinäitava osaga.
Pigem on senini olnud eestikeelses kõnepruugis kasutuses rohkem sõna "paneel". Räägitakse ju ikka "paneelitootjast".
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
viimati muutis bladerunner 24.03.2010 15:32:44, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
24.03.2010 15:32:56
|
|
|
http://www.eki.ee/dict/qs2006/index.cgi?Q=matriits mina saan aru, et jutt mingist vormist kuhu sisse neid paneele tehases valatakse
meid ei peaks eriti kottima kuidas venelased või inglise keelsed oma sõnavara arendavad. Kui telekate LCD teemas räägitakse paneelist siis saan ma aru, et räägitaksegi sellest LCD ekraanist. mingid matriitsid, maatriksid ja muud tuletised kõlavad liiga veidralt.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
24.03.2010 15:40:01
|
|
|
Mulle aga tundub veider et kui räägin "paneelist" siis saadakse aru kui "ekraanist"
Paneelidest - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LCD_matrices
Ja kuidas lahti mõtestada see ekraanide värk- http://lcdresource.com/tools/matrix-of-all-matrices.htm
Tagasi teemasse - kuidas teeb LG oma 200Hz -
"LG's full HD TruMotion 200Hz technology is different from other 200Hz technologies. Others use an interpolation system which creates "new frames" between each true frame. These interpolated frames are the TV's best guess as to what should appear. In contrast, LG's TruMotion 200Hz employs a different approach involving frame insertions plus scanning backlight technologies. By flashing on and off, the backlight produces actual black frames between true and inserted frames therefore reducing motion blur, increasing sharpness and improving contrast levels in dark scenes."
viimati muutis Maldur 24.03.2010 15:50:23, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
24.03.2010 15:47:49
|
|
|
Mulle aga tundub veider et kui räägin "paneelist" siis saadakse aru kui "ekraanist"  |
Eks palju sõltub kes ja kui palju on millega kokku puutunud.
Minu jaoks lihtsustatult telekas = korpus + paneel (vastavalt LCD- või plasma-) + juhtelektroonika
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
tozz
HV vaatleja
|
24.03.2010 16:55:43
|
|
|
Kui räägitakse paneelist, siis mulle tuleb silme ette pigem paneelmaja ehitus. "LCD paneel" tähendaks minu jaoks seda teleka osa, mis vahetult pildi tekitamisega tegeleb.
Aga Maldur - kas nn LG 200Hz ja teiste tootjate interpoleeritud 200Hz erinevus on silmaga märgatav ka? Endal tekkis huvi, kuna LG tunduvalt odavam on, aga poodides näitavad telekad nii suvalisi asju (suvalise kvaliteediga), et essugi aru ei saa. LH5000 peaks olema 200Hz, aga parasjagu tuli sealt mingisugune saade, kus näod vahtisid vastu ja liigutasid suud, seal eriti pildiparandusest aru ei saanud.
3D telekatel vist antakse sageduseks juba 400Hz? nt LG LX9500, kontrastiks 10 000 000:1
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
24.03.2010 22:16:50
|
|
|
Kus siis FULL LED backlight telekad on ?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
aims
HV kasutaja
|
25.03.2010 10:54:39
|
|
|
Kas siin targemad mehed teavad, ons Tallinnas kuskil poes näha ka Panasonicu TX-PF42S20?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
25.03.2010 17:23:21
|
|
|
aims, vaevalt. Alles saabus müüki-ladudesse, meil peale mainstream Philips/Samsung/LG/Sony vähe muid tootjaid poes näha.
>42" telekate ostjaskond on Eestis veel niivõrd väike, et keegi lihtsalt ei riski kaupa niisama seisma võtta...
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
arnold
HV vaatleja
|
25.03.2010 19:10:52
|
|
|
Sai siin Philipsi 9694 LCD ostetud aga rõõmu esialgu vähe kuna STV kaablist digi kanaleid telekas ei leia. Proovitud kõikvõimalikke seadistusi, ka riik sai pandud Soome kuid digikanaleid 0. Ma ei ole veel liitunud digipaketiga kuid mulle on kliendiinfo ja teeninduse poolt kinnitatud, et Eesti tasuta kanalid tulevad digina ka liitumata läbi. Milles võib olla probleem? Kas Philips võib mpeg 2-e mitte toetada, Euronics-is kinnitati küll vastupidist või olen ma midagi tegemata jätnud?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
MummikAl
Kreisi kasutaja

|
25.03.2010 19:14:31
|
|
|
ega need kanalid läbi stv kaabli ei tule, sul peab ikka enda antenn olema, et neid tasuta kanaleid näha.
|
|
   |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
arnold
HV vaatleja
|
25.03.2010 19:28:49
|
|
|
Huvitav, mulle seletati et need tasuta kanalid tulevad läbi kaabli igaljuhul, Conax moodulit ja kaarti on aga vaja ülejäänud kodeeritud programmide dekodeerimiseks? Küsisin veel üle ja väidavad sama?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
25.03.2010 19:32:28
|
|
|
STV on teil kaabel, vaja oleks tava antenni.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
tagasi üles |
|