Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Paaviani jahutusega probleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 21.03.2010 12:50:14 Paaviani jahutusega probleem vasta tsitaadiga

Sai siis mingi aastake tagasi järelmaksuga ostetud HP paaviani viienda seeria läpakas, täpsema nimega dv5-1020en. Algusest peale on temaga jamad olnud. Kõigepealt sellest ajast saadik kui ma ta pistikusse panin on laadija imelikku häält teinud. Praktikal olin, siis soovitati mulle see kiirelt ümber vahetada aga siiamaani pole seda teinud. Viimasel ajal nagu pole seda pininat nii kuulnud ka enam. Pinisema hakkab just siis kui koormus taha tuleb, näiteks mängides.
See on siis üks probleem. Teine probleem seiseneb kuumuses.
Peale ostmist mingi kahe kuu pärast avastasin, et prose temperatuur on pidevalt 80 - 90 kandis kui lihtsalt niisama windowsit kasutada ja netis olla. Vendikas möllab all. Ma olen erinevatest kohtadest lugenud, et paaviani jahutus on väga si---ti disainitud ja sellepärast ta ei jahutagi aga krt ei ole just eriti mõnus tunne trükkida sooja läpaka peal. Sai siis termopasta ära vahetatud ja tembid läksid normaalseks sinna 50 kanti.
Nüüd on jälle sama jama icon_confused.gif. Vent all möllab ja hetkel temperatuur 88 kraadi. Ma ei kujuta ette kui ma mingi mängu veel käima lükkan mis sii juhtub?

Sellest siis ka küsimus, et kas oleks mõtet poest minna osta mingi korralikum termopasta ja see uuesti ära vahetada või minna otsejoones Klicki ja nõuda uus masin või selle põhjalik ülevaatamine, kuna see ei ole enam üldse tore.

Panen igaks juhuks everesti reporti ka kaasa. Äkki kellelegi abiks icon_wink.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.03.2010 13:41:11 vasta tsitaadiga

Vast tuleb klickis nõuda täiustatud jahutust vms, enne kui videokivi või midagi muud enam ei tööta...Või kui nemad seda vastu ei võta, otsi korralik termopasta ja termopadjad (kui seal neid on) vms vaheta vasktüki ja termopasta vastu, peaks ka aitama.
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 21.03.2010 14:45:31 vasta tsitaadiga

Mul on miskipärast tunne, et kui ma sinn Klicki kohele lendan ei saavuta ma seal midagi. Aga ei tea kas oleks näiteks selline võimalus, et nad vahetavad selle lihtsalt uuema mudeli vastu ümber mis jääks sama hinna sisse kuna hetkel veel maksan järelmaksu. Ma oleks kasvõi sama mudeliga nõus aga sellisega mis töötaks normaalselt.

Võibolla oskab keegi soovitada head pastat juhuks kui ikkagi Klick ei lahenda mu probleemi ära?
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 21.03.2010 16:44:29 vasta tsitaadiga

Külajutud: Elavhõbedat sisaldav on parim. [Ei oska öelda, kas see ongi nii]

Seda vahetust/garantiid jms asja pead sealt küsima/nõudma.

Alguses proovi vast nõuda uut samas hinnaklassis, kui seda ei saa, siis kordategemist ma arvan. Aga enne kui sinna sellega lähed, tee kõvakettale backup.

P.S Õnneks minu pavilion tehti garantiikorras korda, garantii 1 aastat, aga aeg oli juba peaaegu aasta sellest üle (muidugi polnud klickist ostetud icon_razz.gif) Loodan, et ka jahutus on korda tehtud.
Kommentaarid: 356 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 282
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 22.03.2010 19:48:30 vasta tsitaadiga

Avastasin, et garantii oli juba 12. detsembril kahjuks läbi saanud ja seega läksin poodi ja ostsin uue termpasta ja vahetasin ära. Nüüd jääb temperatuur 55 - 60 kanti ja kui panna everesti koormustest peale siis temp üle 80 ei taha minna. Ennem oli idle juba 85. icon_smile.gif
Nii mõnus... jahutust pole enam teise tuppa kuulda aga ikkagi, paaviani ma enam ei osta ja ei soovita ka kellelegi icon_wink.gif
Võib siis teema lukku panna või kui admin tahab siis ära ka kaututada icon_smile.gif
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 23.03.2010 09:52:07 vasta tsitaadiga

Väga hea et korda sai, mul oli idles 100 kraadi, kui nüüd korda seda ei tehtud, pean ise pastat hakkama vahetama icon_biggrin.gif
siLc
HV Guru

sõnum 26.03.2010 20:54:12 vasta tsitaadiga

Klickis ei oleks tõenäoliselt arvutiga sittagi tehtud vaid arvuti oleks otsejoones ServiceNet'i saadetud.

Jahutus tolmune polnudki, et edu ainult termopasta vahetusega saavutati?
Kommentaarid: 196 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 185
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 26.03.2010 23:53:39 vasta tsitaadiga

siLc kirjutas:
Klickis ei oleks tõenäoliselt arvutiga sittagi tehtud vaid arvuti oleks otsejoones ServiceNet'i saadetud.

Jahutus tolmune polnudki, et edu ainult termopasta vahetusega saavutati?

Jep... ma ikka aegajalt lasen suruõhuga üle siis ei lähe tolmuseks. Aga jamh paar päeva ta mul püsis nüüd jälle temp 80 kraadi peal pidevalt. Krt aru ma ei saa mis selle masinaga toimub icon_confused.gif.
Niipea kui võimalik tuleb kinni maksta ja lahti sellest jamast saada...
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.03.2010 00:08:51 vasta tsitaadiga

K6ik s6ltub masinast. N2iteks AMD-protsessoritega masinad jooksevaki nii 80-90 kraadi tuliseks, kui suurem koormus peal on.

Ja see, et see temp. nii k6rge on, tuleb sellest, et ventilaator pannakse to"o"le liialt k6rgel temperatuuril - kusagil a 55-60 kraadi.

Yks tuntud vaiksemaks saamise v6te on Pavilioni t6stmine lauapinnast a 2-5cm k6rgemale ning mittekasutamine voodis, p6randal jms. tolmustes - vendi avasid kinnikatvates kohtades.

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 27.03.2010 09:49:30 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
K6ik s6ltub masinast. N2iteks AMD-protsessoritega masinad jooksevaki nii 80-90 kraadi tuliseks, kui suurem koormus peal on.

Ja see, et see temp. nii k6rge on, tuleb sellest, et ventilaator pannakse to"o"le liialt k6rgel temperatuuril - kusagil a 55-60 kraadi.

Yks tuntud vaiksemaks saamise v6te on Pavilioni t6stmine lauapinnast a 2-5cm k6rgemale ning mittekasutamine voodis, p6randal jms. tolmustes - vendi avasid kinnikatvates kohtades.

AMD prose on mul tõesti aga kui proset üldse ei kasuta ja idles on mul 80 kraadi, noo see ei ole küll eriti normaalne... ma saaks aru kui mängides läheks nii kuumaks. Aga ma ei saa ikkagi aru kuda ta mul paar päeva pidas nii hea tempi peal? Kas see termopasta oli nii jama siis?
Tänu sellele tõstab ta GPU tempi ka päris korralikult ja ma kardan, et ühel päeval viskab sellepärast üldse see masin pildi taskusse.
Seda tõestmismeetodit olen proovind ja läheb küll temp natuke allapoole.
Uurisin siin erinevatest kohtadest ja foorumitest asja ja sellel seerial ehk siis dv-5 seerial pidigi jahutus halvasti tetud olema. Aga noh ma ei saa ju ometi mingit puust jalga talle alla teha icon_lol.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.03.2010 11:08:48 vasta tsitaadiga

2ra v2ga sydamesse v6ta, neid toodetaksegi nii 3-6 kuuliseks kasutamiseks. P2rast seda visatakse nad minema ja ostetakse uus. Ja seda USA firmat see küll ei huvita, mida mingi Euroopa asjast arvab, tema peamine turg on USA, muu maailm on teisej2rguline.

Madalama temp. saavutamiseks pead kogu jahutuse ja ventilaatori to"o" ymber tegema.
Pmst. on see v6imalik, n6uab yksjagu aega ehitamiseks ja meisterdamiseks.

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 27.03.2010 12:55:24 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
2ra v2ga sydamesse v6ta, neid toodetaksegi nii 3-6 kuuliseks kasutamiseks. P2rast seda visatakse nad minema ja ostetakse uus. Ja seda USA firmat see küll ei huvita, mida mingi Euroopa asjast arvab, tema peamine turg on USA, muu maailm on teisej2rguline.

Madalama temp. saavutamiseks pead kogu jahutuse ja ventilaatori to"o" ymber tegema.
Pmst. on see v6imalik, n6uab yksjagu aega ehitamiseks ja meisterdamiseks.

Postitatud mobile device

Ei hakka vast aretama midagi... niikuinii klaveril ka 1 nupp katki... elan taga niikaua ära kuni see majanduskriis läbi saab siis ostan midagi paremat. Viimasel ajal on Vaio peale silm jäänud või siis midagi äkki Delli valikust. Aga noh äkki selleks ajaks tuleb midagi veel paremat välja icon_smile.gif. HP-d ei osta enam kunagi... täiesti mõttetu firma!
tagasi üles
avax
HV Guru
avax

sõnum 26.04.2010 01:11:03 vasta tsitaadiga

Elavhõbedat need pastad nüüd küll ei sisalda, pigem ikka hõbedat ... Arctic Silver tooted on popid olnud läbi aegade, neid võib proovida.
Kommentaarid: 269 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 212
tagasi üles
waux
HV Guru
waux

sõnum 26.04.2010 07:48:22 vasta tsitaadiga

1) tiri nhc ja proovi sellega prose volti ja ventilaatori kiirust muuta. volti alla ja jahutust suuremaks.
2) osta või tee aevuti alla cooling pad.
Kommentaarid: 597 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 494
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 26.04.2010 10:10:24 vasta tsitaadiga

wfiles kirjutas:
1) tiri nhc ja proovi sellega prose volti ja ventilaatori kiirust muuta. volti alla ja jahutust suuremaks.

Seda võiks täitsa proovida.

wfiles kirjutas:
2) osta või tee aevuti alla cooling pad.

Pigem ma ostan juba uue läpaka icon_biggrin.gif.
Huvitav. Ma ei saa aru nendest inimestest kellel pole paavianiga probleeme. Mõni on oma paaviani üle lausa õnnelik. Minu jaoks on see tõsine peavalu.

Muideks eile mõtles mu paaviani Atherose wifi kaart, et ta ei viitsi enam töötada. Arvuti käima paned siis nagu veits aega töötab aga nii kui koormus taha tuleb kaardile nii lihtsalt dropib ühenduse maha. Proovisin ka teisest pesast ja sama asi. Õnneks siin HV-s neid liigub ja loodetavasti Inteli 5100 seeria oma mis ma ära tellisin kärab paremini.
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 26.04.2010 15:06:59 vasta tsitaadiga

intel 3945 töötab 5+.

Mingil pavvil pidigi tüüpviga olema see, et wifi hakkab jamama.

Nüüd kui paaviani korda sain, olen suht õnnelik tegelt, poole aasta pärast puhastan seest ära ja nii hakkangi tegema, vast peab kauem siis vastu.

avax
HV Guru
avax

sõnum 26.04.2010 16:45:15 vasta tsitaadiga

Kui paaviani wifi kaob siis on oodata järgmisena BT kadumist ja peale selle video pimedaksjäämist. Kurvad kogemused erinevate dv6xxx seeria pannidega olemas.
Kommentaarid: 269 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 212
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 26.04.2010 20:32:58 vasta tsitaadiga

avax kirjutas:
Kui paaviani wifi kaob siis on oodata järgmisena BT kadumist ja peale selle video pimedaksjäämist. Kurvad kogemused erinevate dv6xxx seeria pannidega olemas.

Ära nüüd hirmuta :/
Õnneks mul bt-d pole niiet siiis varsti läheb video ja siis emaplaat. Nojah ma ei imesta miks räägitakse, et paavian hakkab peale garantiid jamama. Endal sai märtsis läbi ja nüüd vead tulevad.
Kuradi HP. Korjaku oma jama maailmast kokku ja andke kasutajatele uued arvutid!!! See ei ole enam naljakas ka.
tagasi üles
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 25.05.2010 16:20:14 vasta tsitaadiga

Uuendan natuke seda teemat.
Nimelt sai siin vahepeal proovitud mingit klaaspurgis zalmani termopastat. Sellega oli nii, et kaks nädalat pidas enamvähem ja siis viskas jälle temperatuurid lakke.
Täna tuli postiga mulle Arctic Silver 5 termopasta 4g tuub. Lammutasin oma paaviani laiali panin selle ilusti kõigile kolmele (prose, chipset ja video) kiibile ja ka jahutusele selle peale ja voilaa, temperatuurid kukkusid nagu kolinal. Nüüd prose temp idles üle 55 ei lähe (ennem oli idles keskmiselt 85 icon_lol.gif ) ja üldtemp jääb sinna 60 kanti. Vahepeal kui näiteks photoshopiga tööd tegin, viskas üldtembi isegi 100 peale aga nüüd koormasin pool tunnikest proset ja mälu orthosega ning üle 96 ei lähe.
Ja mis asjajuures kõigeparem. Isegi koormustesti ajal oli läpaka korpus mõnusalt jahe mitte tulikuum nagu eelnevalt.

Niiet kõik kellel paaviani jahutusega jamasid ja julgeb oma läpaka lahti võtta siis soovitan omalpoolt Arctic Silver 5 pastat. Kiibistiku pealt võib vabalt ka selle kummitaolise asja ära võtta ja sinna asemele panna termopasta. Jahutab paljuparemini kui see kummijulla. thumbs_up.gif
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 25.05.2010 17:01:28 vasta tsitaadiga

Aga kummijulla ju suht paks, kuda seda pastat sinna tolle asemele panna? Vaskplaat?
activeone
HV kasutaja
activeone

sõnum 25.05.2010 17:18:53 vasta tsitaadiga

funky_monk kirjutas:
Aga kummijulla ju suht paks, kuda seda pastat sinna tolle asemele panna? Vaskplaat?

Jep, kummijulla on paks kuid kui sa seda tiba lähemalt vaatad siis jahutuse alla surutakse ta suhteliselt õhukeseks sinna vahele. Tal on kohe näha märgatav jälg peal. Ma alguses mõtlesin ka, et kas ikka väheks ei jää pastat aga võtsin korraks peale pasta panemist veel jahutuse pealt ära ja pasta oli ilusti omas kohas. Asi töötab suurepäraselt.
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 25.05.2010 18:15:10 vasta tsitaadiga

Ok, eks siis järgmine kord teab paremini, siis uurin. Ei pannud seda tähelegi, et ta nii surub.
Ainivana
HV veteran
Ainivana

sõnum 29.05.2010 16:02:57 vasta tsitaadiga

hmm,ma jändasin ka oma dv2000,pole mõtet pastadega jännata,see vaid lühiajaline effect icon_neutral.gif
lase klickipoole minema, ära hakka ise mässama icon_wink.gif

The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 29.05.2010 17:13:14 vasta tsitaadiga

Nu aga kui pasta lühiajaline, siis mida klick sinna paneb?
virks
HV Guru

sõnum 29.05.2010 17:22:08 vasta tsitaadiga

ainstain kirjutas:
pole mõtet pastadega jännata,see vaid lühiajaline effect icon_neutral.gif
Järelikult teed midagi valesti.
Korralik pasta ja korralik töö = jahe läpakas aastateks. Regulaarne tolmust puhastamine on asja võti (pastat iga kord vahetama ei pea).
Kommentaarid: 525 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 419
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Paaviani jahutusega probleem mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.