Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
punktiir
HV Guru
|
19.03.2010 01:38:26
Töövahetusfoorumi logootsimisteemad |
|
|
FUCK OFF PEOPLE
viimati muutis punktiir 19.03.2010 15:40:33, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
19.03.2010 02:07:32
|
|
|
Virisemiseks võid minna nurka ja nutta. 500 krooni on ka raha, kui sinu jaoks mitte siis mõne teise inimese jaoks kindlasti on. Ning 500 kroonist tunnipalka saada pole üldse paha.
Ning see reeglite soov ei lähe sul kunagi läbi sest kui tööpakkuja otsustab et ta tahab just 750 krooni logo eest maksta siis on see tema valik. Sinu valik on see kas sa teed logo ja teenid 750 krooni või virised ja jonnid ning ei teeni midagi Aga edu sinu võitluses ühiskonna ja halbade inimeste üle...
Kui sul jääb rahast puudu siis oleks mõistlik otsida endale töö kusagile disainifirmasse mitte siin viriseda igas tööpakkumise teemas Jätad HV'st halva mulje.
_________________ www.whykaren.com - üle 120 miljoni kasutatud varuosa! Vaata järgi!
PALJU GAMING ASJU 0.10 SENDISTEL OKSJONITEL: https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=topeltsidur |
|
Kommentaarid: 423 loe/lisa |
   |
9 :: |
4 :: |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
19.03.2010 04:27:04
|
|
|
Et tõstku kõik hinnad 1000 peale, kui sul signatuuris pakkumine 800 eest ?
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wolli
HV kasutaja

|
19.03.2010 08:52:38
|
|
|
hentz kirjutas: |
Virisemiseks võid minna nurka ja nutta. 500 krooni on ka raha, kui sinu jaoks mitte siis mõne teise inimese jaoks kindlasti on. Ning 500 kroonist tunnipalka saada pole üldse paha.
Ning see reeglite soov ei lähe sul kunagi läbi sest kui tööpakkuja otsustab et ta tahab just 750 krooni logo eest maksta siis on see tema valik. Sinu valik on see kas sa teed logo ja teenid 750 krooni või virised ja jonnid ning ei teeni midagi Aga edu sinu võitluses ühiskonna ja halbade inimeste üle...
Kui sul jääb rahast puudu siis oleks mõistlik otsida endale töö kusagile disainifirmasse mitte siin viriseda igas tööpakkumise teemas Jätad HV'st halva mulje. |
Rohkem täpsemalt ei saagi öelda...
Klient on kuningas, kui kliendil on vaid 500 krooni logo jaoks mõeldud, siis pöördub ta nende tegijate poole, kes selle logo 500 krooniga talle ka valmis teevad...
Kui me topime siia mingid 1000 krooni reeglid, siis me pigem kaotame sellega:
1) uusi kasutajaid
2) uusi tööpakkumiste kuulutusi..
Mina siis vastu..
_________________ http://Teezkut.deviantart.com/gallery
Teen igasugust trükiettevalmistust, logosid, plakateid ja muid graafikaelemente! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
19.03.2010 09:43:14
|
|
|
Oma asi rohkem... kes tahab, see teeb 500.- eest logo, kes arvab, et naeruväärne summa siis ärgu tehku
_________________ { Talu/suvila blogi } |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
kuunar
Kreisi kasutaja
|
19.03.2010 13:48:20
|
|
|
Kui igasugused 1000eek allkirjaga logomehed teevad viiesajaste teemadesse kavandeid, siis millest me räägime?
Täielik absurd kurta hinna üle mille kujunemisele olete ise kaasa aitanud. Ei näita kellelegi siinkohal näpuga. Räägin üldiselt.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
19.03.2010 13:49:41
|
|
|
kuunar kirjutas: |
Kui igasugused 1000eek allkirjaga logomehed teevad viiesajaste teemadesse kavandeid, siis millest me räägime?
Täielik absurd kurta hinna üle mille kujunemisele olete ise kaasa aitanud. Ei näita kellelegi siinkohal näpuga. Räägin üldiselt. |
Just... mõnel lausa 3000.- ja jebib 500.- teemades
_________________ { Talu/suvila blogi } |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
19.03.2010 14:01:36
|
|
|
woozy kirjutas: |
Oma asi rohkem... kes tahab, see teeb 500.- eest logo, kes arvab, et naeruväärne summa siis ärgu tehku |
+1
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
19.03.2010 14:21:30
|
|
|
No nii, punktiir üritab siin hinnakokkuleppeid tekitada.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
19.03.2010 14:38:04
|
|
|
Mis kartelliteema käib
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
19.03.2010 14:56:51
|
|
|
ise krutite siin hindasid alla...hais on ninna saadud et HVF-is olevat neegreid (odavat tööjõudu) kes odavalt tööd teevad ja kuulutusi muudkui tuleb. Laske aga käia....Raha saate mujal teenida..
no offence...
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
19.03.2010 17:06:24
|
|
|
Üldiselt punktiiri jutus oli iva tõtt. See süsteem lonkab ikka tugevalt. Ei saa kliendid korralike töid, ei teeni tegijad ja kogu visuaalide maailm muutub sitemaks. Aga ise olete asja niikaugele lasknud. Ma olen ka viimasel ajal ropult odavalt asju teinud ja nüüd aitab.
Pigem vähem, korralikult ja kallilt kui rohkem, närviliselt ja odavalt. Ega polegi järgmistele klientidele midagi ju näidata, kui kujundatud veebivisuaali on htmliks lõiganud mingi sosssepp ja see pooltes browserites on puruks ning ülejäänutes on ka ainult 75% sarnane algsele kujundusele. Või, kui klient on kujundatud logost lasknud teha visiitkaardid wordiga oma õepojal ja siis selleüle veel uhke, et äkki saan poisile tööd pakkuda, et ise võtan vahelt ja kutt saab ka taskuraha. Parem teen paar asja nendele, kes oskavad hinnata tehtud tööd ja on valmis panustama ka näiteks korralikku trükki.
Samamoodi saaks teha arvatavasti need tegelintskid, kes siin esinevad enamvähem ok logokujundustega. Nt punktiir ise. ARS auto pesula või töökoda vms logo on vist sinutehtud? Madara tänaval märkasin, päris kobe.
Las tulevad need 500.- ja 1000.-sed pakkumised. Võite ju oma portfolio saata, stiilis, et kui konkursist pole huvitatud, siis ma teeksin sama rahaga nt 3 kavandit ja sealt valite sobiva. Kui pole nõus, siis valigu ülejäänud painti arretuste eest.
Teine võimalus. Teadvustada võimalust, et korraldatakse konkurss, kuhu kõik saavad saata oma varem tehtud tööd ja klient valib välja nt kolm inimest kellele maksab xxxx.- kavandite eest ja kui mõni osutub sobivaks siis xxxx.-. Isegi võibolla osaleks, vähemalt on teada, et reaalselt kulutatud aeg saab tasustatud ja kui mõni töö meeldib, siis makstakse ka idee kinni.
Ma olen kindel, et tulemused tuleksid märksa paremad.
Senikaua kui edasi teete ei kao need teemad kuskile ja summad aina vähenevad.
ps xxxx krooni eest saada logo on väga soodne.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
|
   |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kethmar
Kreisi kasutaja

|
20.03.2010 03:32:06
|
|
|
Võin uhke enda üle olla...Pole 500-stest osa võtnud.
Muidugi olen Punktiiri idee vastu...Vabaturg ju.
_________________ Kodulehekülg: http://kethmar.ee/university
Vajad veebilahendust või graafilist abi? Küsi pakkumist. HV Rahvale alati odavamalt. |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
20.03.2010 10:06:41
|
|
|
tanel98 kirjutas: |
...See süsteem lonkab ikka tugevalt. Ei saa kliendid korralike töid, ei teeni tegijad ja kogu visuaalide maailm muutub sitemaks... |
Sa tahad nüüd väita, et kui makstakse 500.- asemel 5000.-, garanteerid Sa kvaliteetse ning igati kliendile sobiva logo?
Sobiva kujunduse valib siiski tellija ning mida enamate seast tal valikut võimalik teha on, seda suurema tõenäosusega ta omale ka meeldivaima saab (tahan jätkuvalt väita, et igal kunstnikul on oma käekiri ning olgu toode kunstnike silmis nii hea, kui tahes, ei pruugi stiili eripära kliendile meeldida). Loomulikult on disaineri asi tuua välja oma kujunduse nüansid, mida kõrvalseisja näiteks ei oskaks ettegi kujutada (värvide omavaheline sobing, kasutatavate kujunduselementide varjatud tähendused, kujunduse ja erinevate meediate sobivus jne), kuid seda nimetakse juba turunduseks. Kui lugupeetavatel disaineritel pole turundusoskusi, lähevad nad oma oskustega tööle mõnda taolisse seltskonda, kus on vastava ala spetsialistid olemas, mitte ei hala tehnikafoorumis oma konkurentsivõimetuse(anna andeks, kuid kui kardetakse diletantide poolt odava hinnaga tööde ülelöömist, ei saa seda teistmoodi nimetada) üle
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
20.03.2010 11:14:51
|
|
|
Üldiselt, mina pole halanud konkurentsivõimetuse üle. Aga ma tean päris kindlalt, et 5000.- eest võtaks osa päris paljud agentuuride disainerid, kelle igapäeva töö on kujundada ja kes seda on teinud aastaid. Selliseid praktilisi näiteid on olemas ka toimunud konkursside näol, aga kahjuks need siia seltskonda väga vist ei jõua. Aga pakutavad tööd oleks kindlalt oleks rohkem siinsete võidutööde kvaliteediga töid, kui mitte paremaid.
Aga logo või ükskõik mis kujunduse tegemise puhul enamus kliente ei saagi aru, et nad ei vali asja endale vaid oma toote või teenuse sihtgrupile. Ja usun, et kui siis jätta välja indiviidile meeldimine vaid vaadata kuidas asi läheb peale kogu grupile, kui selge on sõnum, kui odav on seda kasutada, kui reaalne on antud elemendi sobivus erinevatesse kasutus keskkondadesse jne.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
20.03.2010 11:41:41
|
|
|
tanel98 kirjutas: |
.. Ja usun, et kui siis jätta välja indiviidile meeldimine vaid vaadata kuidas asi läheb peale kogu grupile, kui selge on sõnum, kui odav on seda kasutada, kui reaalne on antud elemendi sobivus erinevatesse kasutus keskkondadesse jne. |
Sellest ma rääkisingi, et taoline selgitus on kujundaja töö turundusosa- klient valib reeglina emotsioonide põhjal ning Sinu asi on neid emotsioone suunata. Loomulikult on seda raske teha HV foorumi töövahenduse käigus, kuid siin peakski eristuma profid ja diletandid- las algajatele jääb foorumites õngitsemine ning spetsialistid lahendavad asju komplektselt.
See pole argument, et tase solgitakse ära. Olgem ausad, on nõudlus, on ka pakkumine ning aastas kaks lammast müüv FIE pole võrreldav üleriigilise telekomikontserniga.
Aeg oleks ka kujundajatel hakata ennast positsioneerima ning sihtgruppide peale mõtlema hakata. Imekombel võib siis elu hoopis lillelisem näida
PS. igasuguste taieste solkimise vastu on lepingud ning see peaks olema ka võimalus oma tööd väärtustada- lepinguga määrad ära kliendi õigused logo kavandi kasutamisel ning kõik ülejäänu on tasuline teenus.
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
20.03.2010 12:00:34
|
|
|
Olles poole aastajagu või rohkemgi päevi neid logokonkursse siin jälginud tahaks küsida mis punktiiriga juhtunud on. Kui mälu ei peta olen lugenud just vastupidist väitlust kus punktiir kaitses madalamat hinda ja paljud profid seda kõvasti pahaks panid. Olles üks punktiiri loomingu austajaid pean teda üheks andekamaks tegijaks, nagu varrukast tuleb tal tugeval tasemel logosid, just selliseid mida mu võhiklik aga arenenud kriitiline silm hinnata oskab. Tõsi on ka teiste "pliiatsist" häid ideid aga tase kipub olema heitlikum ja mu kriitiline silm paneb seda tähele Praegu kahetsen et õigel ajal ei taibanud oma konkurssi teha, oleks punktiiri loomingulisuse kõrghetkel saanud head tööd hea hinnaga
Kui punktiiri personaalteemat arendada siis jääb mulje, et mehel on isiklikus elus mingi kriis või lihtsalt talvine masendus + kevadväsimus on kokku saanud ja väljenduvad üleüldises depressioonis või majanduslikus ja loomingulisuses frustratsioonis.
Hinnakujunduse kohta ei oska palju arvata, kohati tundub imelik kui suurte ambitsioonidega firmad tulevad siia 500.- logosid püüdma. Teisalt olles ise ühemehe alustav firma, ambitsioonideta , siis 500.- tunduks vägagi hea hind (tegelikult kui aus olla siis vahemik 500-1500.- võiks väiksele firmale logo eest olla jõukohane maksta küll). Eks seda hinnakujundust mõjutab ka see, kas töö eest küsitav raha vahetab omanikku ametlikult koos maksudega või lihtsamalt... 500.- ja maksud maha ei ole kuidagi mu silmis jätkusuutlik.
Ootan, kuni punktiiri suhtumine st potentsiaalne loominguline tervis paraneb ja ehk tuleb enda poolt ka logokonkurss välja kuulutada - praegune aura ei kutsu kuidagi kuulutama
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
20.03.2010 13:24:05
|
|
|
täpseltt totaalne ideede puudus ja eelkevadine väsimus.
Ja ea mul pole selle vastu midagi, mis hinnaga siin logosid tellitakse, nimelt ma tegin lihtsalt idee, et kas ei võiks veidi asja rohkem piiritleda, mingid kindlamad reeglid paika panna jne. Loomulikult määrab sööda kalur ja kalad otsustavad kas näkkavad või ei. Ja vahel võib ka pime kana tera leida.
Ja HV-s on kahtesorti tellijaid, ühed on need, kes teevad konkursse, teised need, kes otse ühe disaineri välja valivad. Mina olen selliseid pakkumisi HV-st päris palju saanud ja kõik on leidnud endale meelepärase lahenduse, mõnega on see läinud kergemalt, ehk klient on suht kiiresti leidnud omale sobiva, mõnega aga on natuke rohkem aega läinud. Kõik oleneb kliendist
Tegelikult kou teema idee oli, mõelda välja mingid reeglid. ala mis on minimum hind, kui kaua võib konkurss kesta jne
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
20.03.2010 17:51:13
|
|
|
Probleemiks on eelkõige logo tellijate halb maitse... On võitnud ka kõige halvem logo!
Aga üldiselt on need konkursid päris lõbusad, eriti siis kui logomeistritel kergeks üksteise mahategemiseks läheb vahest.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan07
HV kasutaja
|
20.03.2010 22:43:14
|
|
|
kuule kännuämmelg sa pole nagu disaini maailmaga vist eriti kursis...see juba kui sa arvad et 500kr ja 5000 kr logol ei ole vahet siis eksid rängalt.
Siit teemast tuleb jällegi välja see et kogu selle bullshit jamaga on nõus need inimesed kes ei võta asja tõsiselt. A'la sellised vennad "see on ju tunniaja töö", "500 kr on kah mega papp" jne. Kohe näha et te ei võta ka siis seda logo kujundamist tõsiselt ja kliendist oleks teil justkui pohhui.
Reegleid on vaja sest mul kõrini sellest et keegi tuleb ja topib teemasse oma läbuse jpg või painti aretuse. Kui teed siis hangi korralik programm ja õpi mis on vector. Vaata inspiratsiooni galeriisid ja näed mis on TÕELISED logod.
Nii ei saa konkurssi teha kui "tahan logo varsti tekkivale firmale millel pole veel nimegi ja ma ei tea mis mulle meeldib".
_________________ sa pole hea seni, kuni sa teisi paremaks ei tee
 |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
20.03.2010 23:24:10
|
|
|
kui sa oled TÕELINE tegija ja teed TÕELISEID logosid siis ei istu sa HV foorumis ega tee 500 krooniseid tööotsi kuna sul pole selleks lihtsalt AEGA . Sest sa oled hea ning tunnustatud, töötad firmas ning kõik hindavad rahaliselt väga kõrgelt sinu teenuseid.
Mida te vaidlete?
_________________ www.whykaren.com - üle 120 miljoni kasutatud varuosa! Vaata järgi!
PALJU GAMING ASJU 0.10 SENDISTEL OKSJONITEL: https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=topeltsidur |
|
   |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
20.03.2010 23:43:31
|
|
|
tegelikult on 500 ja 5000ndesel logol ainult 1 erinevus see nimelt oleneb sellest kes tellib.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|