Kuidas probleem tekkis? Mis masinaga täpsemalt tegu?
Panustaks aku veale (üks või mitu elementi kontrolleri jaoks liiga tühjad).
Lülita arvuti välja ja jäta ööseks laadima. Kui ei aita, siis otsi teine aku proovimiseks.
Ta oli mul tänasel päeval nagu aku kasutuses ja siis kui kodus laadima tahtsin panna siis näitab koguaeg seda 0% aga kui aku ära võtad ja tagasi paned siis ta nagu tahaks hakata laadima aga ei jõua või midagi sellist. Arvuti muidu hp pavilion dv6000 emaplaat vahetatud hiljuti. Muidu sain ka nüüd sellise lause sinna aga see inglise keeles aga eesti keelde tõlgituna.Sinu praegune plaan võib vähendada süsteemi jõudlust. see tuli sinna aku tabelisse.
Põhjus võib olla läbipõlenud toidet jagavas kiibis emaplaadil - mul just juhtus sama asi Lenovo Thinkpadi'ga - näitab, et aku on ühendatud, kuid ei lae ning aku pealt ei tööta (ka siis, kui aku teise rüpperaaliga täis on laetud). Uurin just, kas oleks võimalik see kiip ehk välja vahetada. Kui see protseduur edukalt kulgeb, siis saaks ka sulle soovitada.
ASSAA! elektroonika: Ära näe vaeva selle HP korral selle kontrolleriga mässamisel, kuna info põhjal on tegu kõige tavalisema, kutu HP akuga.
Omanik "rallis ringi" selliselt, et jahutusavad kinni kaetud - läppari sisetemperatuur taevas ja tulemuseks siis "surnud aku".
-----------------------------------------------------------
Ja kui sel akul on mõned elemendid kutud ja siis ei luba kontroller akut laadida, kuna vastasel korral tekib osade akuelementide ülelaadimine ja see lõppeb siis kas elemendi plahvatuse või aku süttimisega.
"tahanteada" - kui sa nüüd hoolikamalt loeksid, siis sa näeksid seal üleval, et mul on tegu Lenovo Thinkpadiga ning akud on korras (testitud teise läpaka peal). Ehk siis mul on viga kõige tõenäolisemalt toitekiibis (juhtmega arvuti töötab).
ASSAA! elektroonika: Unustasin enne lisada, et ma ise lammutasin viiamati taolist kutut akut umbes kuu aega tagasi.
Vaatepilt, mis sees avanes:
1. 6 akuelementi
2. Üks neist täiesti kutu ja akukeemia täiesti akukonteinerist läbi söönud.
3. Veel üks ka juba happe "läbisöövitus-ilmingutega".
4. Ja ülejäänud 4 siis korralikud.
-------------------------------------------
Ja nüüd nuputa, et mis saanud oleks, kui läpparis olev laadimiskontroller oleks lubanud laadmist jätkata.
Mul on vist enam-vähem samalaadne probleem.
Sülearvuti on HP Pavilion dv2500. Mure lühidalt järgmine: akulaadija on ühendatud ja laeb (tuluke nii laadijal kui ka ühenduspesas põleb), aga aku ei lae (ikoon näitab, et sülearvuti töötab akutoitel). Kui aku tagant ära võtan ja arvuti vooluvõrku ühendan, siis ei lähe arvuti isegi üldse tööle. Milles võib olla probleem? Ma arvasin muidu, et asi on akus, aga nüüd kardan, et emaplaat. :/
Mul probleemiks HP dv6500 -töötab ainult akuga- laadijat järgi ei võta. arvuti toite pistikus hakkab led põlema kuid ees servas laadimise oma ei hakka. avastasin et kui aku järgi panna siis nagu ästi õrnalt lülitab toite pistiku ledile voolu järgi.
Kus oleks kõikse targem seda testida - remontida lasta?
Mul probleemiks HP dv6500 -töötab ainult akuga- laadijat järgi ei võta. arvuti toite pistikus hakkab led põlema kuid ees servas laadimise oma ei hakka. avastasin et kui aku järgi panna siis nagu ästi õrnalt lülitab toite pistiku ledile voolu järgi.
Kus oleks kõikse targem seda testida - remontida lasta?
Suure tõenäosusega on laadimiskontroller töölepingu lõpetanud. Sellel mudelil oli see vist max8724, kui ma ei eksi. Ehk ka mõni FET´idest ka vajab vahetust. Parandatav viga. _________________ 1+1=0
Viimasele ootan minagi vastust, sama probleem vedeleb laual praegu
Mulle nüüd öeldi remondist et lühis ja kallis hind selle leidmiseks ja remondiks- 60€
Robema- sa pigem arvaksid et selle max 8724 viga? kuis sul sellise tööga ka on?
Millised need FET`d on?
60€ on taolise remondi jaoks täiesti normaalne hind. Tegemist siiski reeruka elektroonika remondiga ja vajab üksjagu teadmisi ja oskusi. _________________ 1+1=0
Eks annan teada kui tehtud... omal vahendid olemas ja ka muid asju tehtud- saan ka sellega hakkama - kui ei saa siis pole ka katki miskit. annan siis teada.
Kaugel asi on?Millega te seda kontrollerit lahti joodate ja tagasi sellel ju pole väljaulatuvaid jalgu Puhur ja spets otsik _________________ CH341A EEPROM Flash BIOS teenus.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.