Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Autorid tahaksid internetiteenuse pakkujad panna failimaksu korjama märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 17.02.2010 18:32:05 vasta tsitaadiga

ex6 kirjutas:
MarioA. kirjutas:
Andium kirjutas:
Jaapanis on kellel on kodus Televiisor ning antenn maksavad maksu.

Telekamaks on paljudes riikides, nagu Island, Soome ja ehk ka teised Skandinaavia maad.

Mina raporteerin Inglismaalt, et siin on ka telekamaks ... õnneks mina seda maksma ei pea, selle maksab "minu eest" elamispinna mulle rentinud tegelane.

meil finantseeritakse riigitelevisiooni riigieelarvest, ehk siis meil maksavad "telekamaksu" KÕIK inimesed. Palju keerulisem on ju teha süsteem, kus naabrimutike peab käima kõrvaga ukse taga kuulamas, et kas Sul on telekas ja kas Sa vaatad seda või mis Sa seal teed icon_wink.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aix
HV Guru
Aix

sõnum 17.02.2010 18:44:00 vasta tsitaadiga

Kas mitte antennimaks = interneti kuutasu põhimõtteliselt? Praegu ikka tahetakse seda lihtsalt suuremaks väänata.
Kommentaarid: 407 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 339
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.02.2010 18:48:21 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
ex6 kirjutas:
MarioA. kirjutas:
Andium kirjutas:

Telekamaks on paljudes riikides, nagu Island, Soome ja ehk ka teised Skandinaavia maad.

Mina raporteerin Inglismaalt, et siin on ka telekamaks ... õnneks mina seda maksma ei pea, selle maksab "minu eest" elamispinna mulle rentinud tegelane.

meil finantseeritakse riigitelevisiooni riigieelarvest, ehk siis meil maksavad "telekamaksu" KÕIK inimesed. Palju keerulisem on ju teha süsteem, kus naabrimutike peab käima kõrvaga ukse taga kuulamas, et kas Sul on telekas ja kas Sa vaatad seda või mis Sa seal teed icon_wink.gif

Skandinaaviamaades selline süsteem eksisteerib.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 17.02.2010 19:08:47 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
SurfData kirjutas:
ex6 kirjutas:
MarioA. kirjutas:
Andium kirjutas:

Skandinaaviamaades selline süsteem eksisteerib.

Tean, seetõttu tõingi näiteks, et see mis meil kehtib, on palju inimlikum icon_wink.gif Seal pidid käima ka spets "luurajad" koridoris Sul ukse taga kuulamas, et kas vaatad telekat või mitte, sest ainult naabrimutti ju uskuda ei saa icon_lol.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Jerry
4K külmavana
Jerry

sõnum 17.02.2010 19:16:02 vasta tsitaadiga

seepärast ongi hea elada maal eramajas ja koerad ümber maja aia sees.Ootamatult ei saa keegi tulla icon_lol.gif
ja antenni saab ilusti pööningule peita

tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 17.02.2010 19:16:34 vasta tsitaadiga

Lühidalt võib kokku võtta, et rahanäljas riigi/firma fantaasia on piiritu.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 17.02.2010 19:17:51 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:

Seal pidid käima ka spets "luurajad" koridoris Sul ukse taga kuulamas, et kas vaatad telekat või mitte, sest ainult naabrimutti ju uskuda ei saa icon_lol.gif

Sama jura on teistes kohtades ka. tuleb ametnik kes küsib, kas on või ei ole. ning siis on järelvalve.

Aga kui nii mõelda, siis võiks kehtestada üks kõik mis maksu. Sellisel juhul peaksid firmad või valitsus peale maksma inimestele, et nad elavad või kasutavad vastavaid teenuseid või seadmeid.
Eesti riik peaks maksma näiteks, et ma olen eestlane ja eesti riigi kodanik minule maksma.

Jerry, Parem oleks juba oma väiksel saarel elada.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 17.02.2010 19:27:05 vasta tsitaadiga

Link

tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 17.02.2010 19:28:58 vasta tsitaadiga

ot:
Hakkasin mõtlema, et kuidas telekamaksu puhul käitutakse, kui mul DVB-T usbi junn arvutis on. Kas "järelvaataja" meelest siis teatud proge käivitamisel mul enam arvutit pole ja on telekas? Kuidas seda asja rakendatakse? Või lihtsalt eeldatakse, et kõigil on telekas icon_rolleyes.gif Vastuolu tekib igal juhul teatud inimgrupiga, sest üsna arvestatav hulk tegelasi, kes telekat üldse ei vaata, või siis minimaalselt, aga saaks ka probleemideta ilma läbi.
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 17.02.2010 21:53:08 vasta tsitaadiga

batman kirjutas:
ot:
Hakkasin mõtlema, et kuidas telekamaksu puhul käitutakse, kui mul DVB-T usbi junn arvutis on. Kas "järelvaataja" meelest siis teatud proge käivitamisel mul enam arvutit pole ja on telekas? Kuidas seda asja rakendatakse? Või lihtsalt eeldatakse, et kõigil on telekas icon_rolleyes.gif Vastuolu tekib igal juhul teatud inimgrupiga, sest üsna arvestatav hulk tegelasi, kes telekat üldse ei vaata, või siis minimaalselt, aga saaks ka probleemideta ilma läbi.

Hea küsimus, jaapanis mobiilides ja PDA-s on kõrg.res TV sees paljudel. ei tea kuidas sellel juhul tehakse? Samuti igas autos on TV sees, lennukid, rongid? icon_eek.gif

ex6
Kreisi kasutaja
ex6

sõnum 17.02.2010 22:05:04 vasta tsitaadiga

TV maksuga on pigem nii et kui sul makstud siis ei tulda su elamist kontrollima. Kui elad aadressil kust pole TV-maksu makstud, siis tuleb kontroll vaatama, et kas sul on elamine ilma telekata.

Kuna termin on "teleka maks" aga tegeliklut ikkagi "telepildivaatamise maks" siis teooroas peaks arvuti siseste-väliste TV kaartide omanikud ka maksma TV (vaatamise) maksu.

Soomes oli vahepeal suur kisa ja kära nendel inimeste pärast, kes ostsid suure LCD teleka ainult selleks, et oma konsoolimänge mängida... tõesta siis kontrollile, et sul on TELEKAS, aga TV programme sa ei vaata ja keeldud TV maksu maksmast... Kuidas see neil soomes lahenes, ma ei teagi...

Antennimaksu ei saa nagu küsida, sest äkki müüd teleka maha, aga antenn jääb katusele... pilti ei näe aga maksma peaksid? icon_smile.gif
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 17.02.2010 22:48:10 vasta tsitaadiga

ot:
Ilma kohtuorderita ei tohi hetkel keegi veel niisama sisse marssida ja midagi kontrollima hakata icon_smile.gif Aga noh, kui võimalus pappi saada, siis asi see seadusemuudatus sisse viia pole. Püha eraomndus? Mis loom see on? icon_biggrin.gif Tegelikult ma ei alahindaks võimu ses suhtes, kui nähakse reaalset papikorjamise võimalust.
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 17.02.2010 22:55:52 vasta tsitaadiga

londiste, see teleka asi on ajuvaba, kas siis arvuti monitoride eest küsitakse ka maksu? icon_neutral.gif
Ma ütlen, et asi kipub väga jaburaks ära minema, peab ikka kuskile riigitööle saama siis on elu lill, kehtestan kaashäälikute maksud, kui neid kasutate siis maksate minu kontole rulli, iga tähe eest kroon icon_exclaim.gif Õues peate samuti kellegagi vesteldes pähe jätma kui mitu korda kasutasite kaashäälikuid, siis kirja panema ja maksma kuu lõpus riigile. Kui makse on mõistmatult väike siis tullakse koju kontrollima, uksetaha vms, et kas räägid juttu ja kui palju. Kui arvate, et privaatsuse rikkumine siis alati võib selle seaduse ära katkestada thumbs_up.gif

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
batman
HV veteran

sõnum 17.02.2010 23:46:52 vasta tsitaadiga

Ma ikka jauran ka edasi. Just telekas reklaamiti karate open võistlusi. Taustaks mängis Judas Priest - All Guns Blazing

No mitte ei usu, et Rob Hallford ja ülejäänud kamp iga selle reklaami kõlamise eest hunniku nutsu saab.

See ongi ääretult jabur, et ühelt poolt ei tohi sa "äravalitute" loomingust, kes täna popid, homme unustatud, ainsatki nooti kuulda tasuta, samas kui teiste loomingut, kes aastakümneid tegutsenud, piratakse avalikult ja piirmaatult thumbs_down.gif

Huvitav, kas vanalinna pildistajad peavad ka kunagiste arhidektide järeltulijatele selle vaate eest kümnist maksma? icon_lol.gif

A. Einstein ütles kunagi, et "kaks asja on siin ilmas lõpmatud - lollus ja universum, kusjuures viimases ma pole kindel."
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 18.02.2010 00:25:53 vasta tsitaadiga

EAÜ-lt jäjekordne "hea idee". thumbs_down.gif
Fatal1ty
HV kasutaja

sõnum 18.02.2010 00:56:00 vasta tsitaadiga

kuutasu keeratakse suuremaks ja piraatlus ei kao kusagile good game h.o.m.o.s icon_biggrin.gif
woo456
Kreisi kasutaja
woo456

sõnum 18.02.2010 01:46:42 vasta tsitaadiga

Fatal1ty kirjutas:
kuutasu keeratakse suuremaks ja piraatlus ei kao kusagile good game h.o.m.o.s icon_biggrin.gif

Kui sellist maksu küsida, siis oleks ju tegelikult laulude "piramine" legaalne. icon_lol.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
rixk
Kreisi kasutaja

sõnum 18.02.2010 09:25:57 vasta tsitaadiga

Iga kuu lõpus saadab iga kodanik EAÜ-le aruande, mida nad "pirasid" ja kaua kuulasid. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
centraaL
Kreisi kasutaja
centraaL

sõnum 18.02.2010 09:36:09 vasta tsitaadiga

rixk kirjutas:
Iga kuu lõpus saadab iga kodanik EAÜ-le aruande, mida nad "pirasid" ja kaua kuulasid. thumbs_up.gif

Digiallkirjastatud Winampi HTML export fail iga kuu 1ks.
Kommentaarid: 121 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 108
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 18.02.2010 09:48:47 vasta tsitaadiga

woo456 kirjutas:
Fatal1ty kirjutas:

Kui sellist maksu küsida, siis oleks ju tegelikult laulude "piramine" legaalne. icon_lol.gif

Njap kui tõmmata film ja kribada see DVDle siis ka ei ole tegemist piraatlusega, sest autoritasu on ju tooriku hinna sees doh.gif

Kindlasti varsti tehakse maapealse DigiTV kõik kanalid tasuliseks icon_wink.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 18.02.2010 11:15:53 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
woo456 kirjutas:
Fatal1ty kirjutas:

Njap kui tõmmata film ja kribada see DVDle siis ka ei ole tegemist piraatlusega, sest autoritasu on ju tooriku hinna sees doh.gif

Kindlasti varsti tehakse maapealse DigiTV kõik kanalid tasuliseks icon_wink.gif

Autoritasu on ka kõvaketta ja igasuguse muu andmekandja, paber ehk välja arvatud, sees. Nii et tegelikult peaksid nad üldse oma pudrumulgu kinni panema, sest kõik ongi makstud, kaasa arvatud kõik see, mille eest neil üldse pole mingit õigust tasu saada.
Võib-olla on nad lihtsalt oma maagilisi seeni süües "unustanud", kust neil pidevalt sissetulek tiksub või loodavad, et selle maksu kehtestamisest on nüüd juba piisavalt kaua aega mööda läinud, et rahvas oleks juba unustanud, mille eest nad ja kellele maksavad ja võiks uue maksuideega välja tulla, et nüüd veel teise naha saaks koorida.

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 18.02.2010 13:01:20 vasta tsitaadiga

batman kirjutas:
Ma ikka jauran ka edasi. Just telekas reklaamiti karate open võistlusi. Taustaks mängis Judas Priest - All Guns Blazing

Uuri järgi. Peavad igatahes raha selle eest saama, kuna see on nende teose avalik esitamine.
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 18.02.2010 13:18:28 vasta tsitaadiga

Miks ma arvan, et vastavale päringule ei suvatseta isegi mitte vastata meie poolt icon_biggrin.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 18.02.2010 13:34:16 vasta tsitaadiga

Eks kohtus kohtuvad. Mäletad ehk, millist poleemikat tekitas Nipernaadi Viina reklaamis olnud lugu?
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 18.02.2010 14:37:03 vasta tsitaadiga

Mäletan mäletan. Propa ilmselt ei viitsi selle asjaga jurada ja Fordiga kohut joosta - muidu saaks sealtki kena kopika ilmselt. Mäletad seda reklaami, et "ridi radi ralla" blaa blaa meil uued mudelid.
Samas selle karete võistluse reklaami puudutava maili võiks ju saata bändile, et ühel pisikesel maal üks pisike teleprogrammi reklaam kasutatab pirana teie lugu. Huvitav, kas nad viitsiks jamada. icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Autorid tahaksid internetiteenuse pakkujad panna failimaksu korjama mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.