Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Lord Ami
HV veteran

|
15.02.2010 22:38:12
|
|
|
"Varsti" tehakse selline kurjam, mis sinu teadmata laule alla laeb ning pärast vaatad, et oh arvet.
Autoriteks: Muusika tootjad.
Absurd.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
15.02.2010 22:52:21
|
|
|
lühidalt siis: "andke raha. meil ükskõik kelle käest see kasseeritakse aga raha olgu olla".
väga kandev....
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
15.02.2010 23:00:38
|
|
|
Kas ainult mulle tundub, et see "pöördumine" on juba kuid, kui mitte aasta vana? Või vähemalt enamus selle tekstist?
Mul on konkreetne ettepanek neile: autoritasusid makstakse ainult live-esitluste eest. Kui suid liigutatakse vaid fonogrammi taustal, siis esitajatele määrataks ühingu poolt trahv. Sellega tagataks, et turul oleks kvaliteet, kvaliteetse töö tegijad saaksid väärilise tasu ja libaartistid ei pääseks turgu solkima. Kõik muu (külapood ja internet) oleks vaid tasuta reklaam.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Myoldryn
HV kasutaja

|
15.02.2010 23:14:22
|
|
|
Ehhh... jälle näha, kuidas suured lobbistid üritavad kõiki kurjategijateks sildistada ja suuri summasid mittemillegi pealt teenida. Andmete sisu filtreerimine on praktiliselt tüütu tegevus. Otse on seda võimatu tuvastada krüpteeringu tõttu ja kaudselt on seda kaa teha üsna raske. Bitblinder'i taoliste teenuste puhul muutub see praktiliselt võimatuks.
Jääbki kaks võimalust: 1) Kõiki peksta ühe puuga ja kehtestada allalaadimise maks või 2) Võtta inimestelt ära privaatsus ja tuhnida pidevalt tema arvutis.
_________________ "Free Your Phone" -> OpenMoKo |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
15.02.2010 23:21:45
|
|
|
Myoldryn kirjutas: |
2) Võtta inimestelt ära privaatsus ja tuhnida pidevalt tema arvutis. |
Krüpteering kettale peale, siis ei sobra ei keegi kurat enam.
Ka antud naljast, mis see teema on, on võimalik vabalt mööda hiilida
Varsti hakatakse üritama vist protokolle ka kinni keerata, niiet ainult HTTP jääb avatuks ja sedagi ainult teatud serverites..
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
15.02.2010 23:24:23
|
|
|
ref kirjutas: |
Veidi teisiti väljendades - tolle pöördumise autorid süttigu paukselt ! |
Aamen!!
|
|
Kommentaarid: 411 loe/lisa |
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
raal
Kreisi kasutaja
|
16.02.2010 01:12:10
|
|
|
Tõlkige Hiinlastele ära uudis ja KomVabariik teeb teoks
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
16.02.2010 01:23:15
|
|
|
Ilmselt neil ikka nii hull MaSu peal, et vaja hakata midagi heietama. Aga sellise lollus ei saa reaalsuseks saada
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
16.02.2010 01:31:53
|
|
|
Tundub, et EAÜ's võetakse esmaspäeviti kõvasti kangemat kraami peale joomast nädalavahetust, kui sellised ideed sünnivad. Et siis kuidas täpselt eristatakse, kas ma sikutasin isa tehtud koduvideo .avi formaadis või mõne filmi. Keskerakond kindlasti looks sotsiaalsed töökohad ja võtaks tööle inimesed, kes kõiki allalaetud faile kontrollima hakkavad, et kas tegu on kellegi koduvideo või Paramounti filmiga:D
|
|
Kommentaarid: 293 loe/lisa |
   |
1 :: |
260 |
|
tagasi üles |
|
 |
Matti
HV veteran

|
16.02.2010 01:32:29
|
|
|
eesti muusikat ma ei tõmbaks ka siis, kui ISP mulle peale maksaks
   |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
centraaL
Kreisi kasutaja

|
16.02.2010 06:30:49
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
davai, kui neti kuumaksud samaks jäävad siis annetagu palju kulub (autoritele sealt vaevalt midagi suurt tilgub, enamus ikka eau ja taoliste organisatsioonide tasku läheb - pätid nh).
Aga seda vaevalt juhtub et netihinnad sel juhul samaks jääks seega
tsitaat: |
Kuid sellisel juhul on ju teenusepakkujal võimalus nö sikud lammastest eraldad, sest failide sisu järgi on ju selge, mis need sisaldavad. |
noh siis hakkavad mp3-d ja filmid liikuma taolisel kujul "klassiohtupildid2009.rar" |
klassiohtupildid2009-R5-DOMiNO.rar
|
|
Kommentaarid: 121 loe/lisa |
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
vull
HV veteran
|
16.02.2010 07:58:14
|
|
|
päris hea. toodad iga kuu mingit täielikku saasta ja inimesed ei pea seda isegi ostma et taskud rahaga täituks. pead ainult viisi leidma kuidas seda netis levitada
sama hea nagu co2 maks - ei pea isegi saaste hulka vähendama et planeeti päästa
   |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
16.02.2010 08:28:16
|
|
|
ma oleks ehk nõus, kui artistile tehtaks trahv, kui ta ei jõua oma loomingut piisavalt kiiresti netti üles riputada
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
16.02.2010 09:25:59
|
|
|
Mingi kontrollini ei jõua asi eales vaid pannakse lihtsalt plekk otsa arvele. Põhimõtteliselt samalaadne keiss nagu näiteks autode mingi CO2 maks oleks - reaalselt sellest ju midagi puhtamaks ei muutu, kuhugi keset linna kolossaalsed õhupuhastajad ei kerki vms. - lihtsalt keegi rikastub rämedalt.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
16.02.2010 09:56:35
|
|
|
Ei no mind imestab, et eestis olevad autorid veel toetavad seda EAKO't ja teisi kahepalgelisi...
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
16.02.2010 10:22:32
|
|
|
d3t, ma küll täpselt ei tea, kuidas see töötab - aga kas neil on väga valikut?
|
|
Kommentaarid: 411 loe/lisa |
   |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
16.02.2010 10:37:00
|
|
|
Aix kirjutas: |
d3t, ma küll täpselt ei tea, kuidas see töötab - aga kas neil on väga valikut? |
on ikka.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
16.02.2010 10:42:43
|
|
|
Aix kirjutas: |
d3t, ma küll täpselt ei tea, kuidas see töötab - aga kas neil on väga valikut? |
Seda ilmestab päris hästi unelmtsitaat: "Võibolla oleks isegi otstarbekas võrgukasutuse puhul kitsendada autorite õigust ise lubada ja keelata oma teoste kasutamist ja tasu suuruse üle otsustamist ja kohustada neid oma vastavaid õigusi teostama ainult läbi kollektiivse esindamise organisatsiooni."
Taas jõuame sinna, et pigem tuleks propageerida vabakasutusega loomingut (sh. vabavara).
Allika link esimeses postis.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
16.02.2010 12:22:48
|
|
|
bullshit ja odava tähelepanu soov.
see ei lähe kohe kuidagi läbi, kuna nende väljapakutu on üsna lolli põhimõttega - ispd filtreerige, kaardistage, dokumenteerige ja kasseerige meile makse sisse.
aga nagu Tanel juba mainis, ostetud toorikute eest maksame me kõik juba autoritasu. ma ootan juba mõnda aega, et mõni jurist omale nime tahaks teha ja mõnd piraati kaitsma tõttaks. kuna autorite ühingu(te)le on makstud, siis maksku nad raha tagasi, maksku ka mulle kui autorile kui ma pilte vms plaadile kirjutan või siis klaarigu ise contentitootjatega kelle materjali ma plaadile kriban.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
16.02.2010 12:41:14
|
|
|
Kui ISP peab hakkama kogu traffikut läbi analüüsima, selle tulemusel peab hakkama vahendama mingit maksu inimeselt autorikaitsele siis mida see tegevus ISPle maksma hakkab? Kui palju härrad mikk ja raatus on nõus maksma nn operaatorteenuse eest ISPle? Või on silm nii siniseks joodud et kujutavad ette ISPe tasuta seda tegemas (hoolimata sellest et inimene maksab mingi tasu mis soovitud) ?
Teine aspekt, inimese privaatsuse rikkumine sellise tegevusega. On see lubatud? Seni võiks traffiku analüüsi pidada erijälitustegevuse osaks, mida lubatakse teostada eriloa alusel, väljastatuna igal konkreetsel juhul eraldi.
Kolmandaks, topeltmaksustamine. Kas Eestis pole miski seadus mis seda nimelt keelab? Keegi siin alguses mainis et "taheti maksustada DVD kribajad"... Kas te siis ei tea et me kõik maksame autorikaitsele niigi tasu kõigilt seadmetelt mida on võimalik kasutada mingite teoste esitamiseks ja kandmiseks?? Maks mis algselt mõeldi just salvestavate seadmete ja audio/video kassettide tarvis, kuid et puudus/puudub (tolliametis, tema korjab selle maksu maaletoomisel) personal kes suudaks igal konkreetsel juhul otsustada kas ikka videoPLAYER oskab salvestada või mitte - otsustati vaikides maksu alla panna kõik asjad kuhu sai mingi kasseti või plaadi sisse panna. Tänaseks on sinna lisandunud ka muud võimalikud andmekandjad, maksame selle tasu aga ostmisel. Asjaolu et meid ei teavitata sellise tasu maksmisest ostuhinna sees - see ei muuda automaatselt seda olematuks faktiks. Niisiis - kui keegi laadib internetist muusika siis kuhu ta selle paneb? Kõvakettale, mille hinnas juba oli autoritasu makstud... Kui aga tõestada et allalaadimine on sama mis poest füüsiliselt ostetud plaadiga kojuminemine?
Kuidas näeb välja analüüsis kuskilt saidilt tasu eest ostetud mp3, kas väga erinev kuskilt mujalt saadud või ise pakitud mp3–st? Soovitud süsteemiga tahaksid mikk ja raatus selle uuesti maksustada. Kui salvestan linnulaulu ja saadan failina kellelegi siis taas on mikk ja raatus jaol... (õiglase tasu jaotamise korral tahaks siis näha et mikk ja raatus Co tuleksid mul neid linde toitma - pangaarvet neil ju pole ), või mis ??
Pealegi on ambitsioonides vihjatud nii alla- kui ka üleslaadimisele, seega siis minu salvestatud ja minu uploaditud linnulaul eest maksan mina ja ka need isikud kes seda taas alla laevad? Per download? ....Krt need linnud surevad vist ülekaalust ja rasvumisest maha Mida aga ütlevad/mõtlevad tolle internetipoe omanikud Eestist saabunud maksunõude peale, ...nojah
Pean kasutaja Pealuuga 100% nõustuma - tahetakse et keegi neile pappi veeretaks, pole tähtis kuidas see saadakse - tähtis on et saadakse.
Ettepaneku näol on tegemist vist raske juhusega, meditsiin siin ei aita palju.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
16.02.2010 12:59:38
|
|
|
Ostetud salvestusmeedia pealt maksad isiklikuks tarbeks tehtava koopia maksu. See ei oma mingit puutumust levitamise või kättesaadavaks tegemise või selle legaliseerimisega.
Aga kõnealune idee tapaks ilmselt igasuguse netijagamise ja tasuta wifi levialad:)
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinnawaatluz
HV kasutaja
|
16.02.2010 13:06:50
|
|
|
Selline asi tundub pigem enneaegse aprillinaljana. Kui nüüd pisut utopiseerida ja kujutada selle idee teostumist, siis oleks ju kõigil mõistlik autoriteks hakata. Peaasi, et mingit pa*ka netti välja paiskad, pappi muudkui tiksub. Ise ütleb, et näete: nüüd peaks saama sealt mõne milli aga kurjamid muudkui piravad.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
16.02.2010 13:17:07
|
|
|
blas kirjutas: |
maksad isiklikuks tarbeks tehtava koopia maksu. |
Ma võin eksida (vägagi) kuid kas mitte hetkel pole Eestis lubatud see 1 nn "tagavara" koopia ilma igasuguse tasuta? Kunagi sai loetud toda seadust, ei meenu nagu et seal oleks sellist maksu liiki mainitud...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
16.02.2010 13:18:28
|
|
|
Khm, autoriks "hakkadki" siis kui kasvõi pilti teed, kooli kirjandi kirjutad või miskit muud lood ja välja mõtled. Autorite esindusorganisatsioonid on spetsiifilisem teema
ja tegelevad autori varaliste õigustega....mis on autorile igatahes mugav ja ilmselt ka kasulik.
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
deFt
HV kasutaja

|
16.02.2010 13:20:54
|
|
|
Te kindlasti nägite/näete mu avatari - nii et papp siiapoole lendu.
Edit: kohe hakkan muusikat ka tegema.
viimati muutis deFt 16.02.2010 13:21:28, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |