Kas keegi on kokku puutunud mingite lahendustega, millega õnnestuks PWM ventikate (4pin pistik) pöördeid reguleerida?
Mul on siin üks Openfiler'il põhinev failiserver, mille häälekust oleks vaja natuke väiksemaks saada.
Katsed on näidanud, et niisama pinge alandamine ei anna tulemust - ventikad ei lähe lihtsalt alla 12V käima.
Kuna opsüsteemiks on linux, siis on ka tarkvaralised reguleerimisvõimalused suht piiratud ('lm_sensors' näeb ainult prose temperatuure).
Seega jääb vist üle ainult mingi "vidina" vahele toppimine, kust ma saan siis ise pöörded parajaks keerata. Zalman'il on mingi kontroller, aga see käib ainult 5.25" pesasse (loe: mul 2U serverikast kuhu see paneel kuidagi ära ei mahu). Kas on mingeid alternatiive? Väike DIY lahendus ei käi ka üle jõu...
Kui vent ise pärast pinge alandamist tööle hakata ei taha aga näpuga kaasaaitamisel ikkagi saab hoo üles ja jääb tööle siis paned paraja kondeka vahele, mis annab stardiks väikese boosti. Mul on üks suurem 120x120mm muidu 12V vent ca 5V pealt käima pandud niimoodi. Kondekas on 1800uF 16V.
teooria on õige, aga kas need turbiin-vendid praktikas ka just niivõrd palju vaiksemad on...natuke kahtlen. (omal olemas ka mitmed, seega päris niisama ei lahmi).
teine asi muidugi on nende saadavus ja hind _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
endal selline "junn" AK-st soetatud pool aastat tagasi, hiljuti on hakanud põrgulärmi tegema, puhastasin tiivikud ära kuid mitte hessugi tolku, tavapärase 2300rpm asemel kõigub sinna 2000rpm-i kanti, kuigi vahest isegi jääb 2300rpm-i peale siis üleliigne müra on nagu võluväel kadunud
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.