Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rentz
HV kasutaja
|
27.12.2009 12:56:27
fujitsu-siemens s7010 usb |
|
|
Tere, juhtus selline lugu, et ühel hetkel lakkasid töötamast kõik sellel masinal olevad usb-augud. Kindlasti pole tegemist tarkvara veaga,kontrollitud. Kas viga on kindlasti emaplaadis, kui jah, kas selle parandamine, vahetamine on mõttekas, kui kalliks võiks minna?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.12.2009 13:09:10
|
|
|
"Maas" on emaplaat ise. Tegu on oletatavalt siis kas mingimahapõlenud kaitseelemendiga või siis mõne kutu lülituselemendiga, mis USB-ahelatele pinge peale annab.
Seega selline töö, et läppar tuleb lahti lammutada ja siis testriga välja ajada, et kuskohas see USB-de toitepinge "toppama" jääb. Seejärel siis, et mida teha annab, et asi jällegi uuesti tööle hakkaks.
Mingi aeg tagasi mässasin ka ise USB-jamadega, oli täiesti remonditav olukord. Läppari mudelit ei mäleta, aga ega see pole ka selles suhtes oluline - vea otsing käib ühtmoodi nagunii.
----------------------------------------
On olemas ka võimalus, et kuumusega on mõni "sild" skeemist lahti sulanud - ka siis võib samalaadne viga esineda, et ühtki USB-d ära ei tunta.
Aga kui keegi selle laiali lammutab, eks siis saad täpsemalt teada, et kumb veavariant on.
Edu
|
|
tagasi üles |
|
 |
rentz
HV kasutaja
|
27.12.2009 13:25:33
|
|
|
nojah, ise sellist tööd ei oska...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
27.12.2009 13:42:41
|
|
|
BIOS-is system defaults peale panna ning XP Pro nullist panna.
Kui see ei aita, siis on emaplaat kutu ja 99,99% ei aita ka mingi tinutamine vms - tuleb otsida uus isend või emaplaat.
Turul liigub terveid isendeid ringi 1000 ja 2000 EEK vahel
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.12.2009 13:47:43
|
|
|
Tanel: Ei pea sugugi paika, et ilmtingimata alati on uut emaplaati vaja.
Sellised, USB-vead võib enam-jaolt vabalt liigitada pisemat sorti tegevuste hulka.
Eriti siis variant, kus mingi kaitseelement või lülituselement kutu on.
Vähemalt ise pole veel kohanud ühtki USB-vigadega läpparit, mis oleks uut emaplaati vajanud, kõikidel on USB-vead olnud remonditavad testri-jootekolvi + natuke mõtisklemist kaasabil.
-----------------------------------
rentz: Kui Sina ei ei oska, siis oskab sõber või naabrimees-elektroonik sellist viga uurida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
cubedude
Kreisi kasutaja

|
03.02.2010 15:21:18
|
|
|
Vabandust hilise vastuse pärast kuid mul on sinu probleemile lahendus. Kuna mul endal on selline läpakas olen ma seda päris mitu korda lahti võtnud. Igatahes on mul sama asi et ühel hetkel usb täiesti lakkas töötamast. Sai siis ta paljaks kisutud ja leidsin et usb on täiesti eraldi emaplaadist niiet aitab vaid selle välja vahetamine. Täpsemalt rääkides sellest jupist, näeb välja selline:
(Pilt on pärit kasutaja Tihver müügikuulutusest mille võid leida siit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=440328&highlight=lifebook+s7010 )
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
03.02.2010 15:36:54
|
|
|
tsitaat: |
Sai siis ta paljaks kisutud ja leidsin et usb on täiesti eraldi emaplaadist niiet aitab vaid selle välja vahetamine.
|
Vaat kust tuli maailmaavastaja välja
See moodul on jah loomulikult eraldi, kuid USB enda kiip emaplaadi lõunasillas (juhe läheb ju emaplaadile)
Kas ja kuidas sa oled kindel, et just see moodul on vigane? Kas sa ka testisid korras mooduliga?
99% probleemidest on põhjustatud ikka vigasest emaplaadist.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
cubedude
Kreisi kasutaja

|
03.02.2010 15:43:40
|
|
|
Mina ise enda probleemil sain sellest aru et korpuse põhjas on nagu sulamisest tekkinud kraater, ise selle usb kiibi küljes suur must laik mis tekib kui tikuga plastmassi sulatada natuke niiet enda puhul vähemalt võin üelda, et oli selle jupi süü, mitte emaplaadi. Täiesti vabalt võib olla ka siin sama asi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.02.2010 15:56:20
|
|
|
cubedude: Vaata oma pilti hoolikalt - pildi järgi on kutu detail ju täiesti olemas ja see on ka silmaga näha - paremal, all on ülessulanud korpusega vidin.
Kui selle ära vahetad, siis see plate hakkab taas tööle.
----------------------------------------------
Tanel: Igatahes, need läpparid, millel ma olen USB-sid lappinud, on tegemist ikka ja jälle pigem inimeste enda hooletuse / rumalusega, et jõuga lükatakse USB-pistik tagurpidi pessa - siis on kontaktid puruks või lühises ning tihti ka nii mõnigi jubin maha põlenud.
Viimatine FS-i läpp oli just hea näide - pesa oli lahti väändunud ja see oli omakorda ka 2 rada puruks rebinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rentz
HV kasutaja
|
04.02.2010 10:44:46
|
|
|
Nagu pildilt näen ,on selle mooduli küljes ainult 2 usb-i pesa, samas fs 3 pesa ja mitte ükski ei tööta... Äkki mõni inimene teab ,kas on selle margi puhul tüüpviga ja kas on mõtet parandada/emaplaati vahetada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
04.02.2010 10:50:26
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
cubedude: Vaata oma pilti hoolikalt - pildi järgi on kutu detail ju täiesti olemas ja see on ka silmaga näha - paremal, all on ülessulanud korpusega vidin.
Kui selle ära vahetad, siis see plate hakkab taas tööle. |
Vaata uuesti - see on lüliti ja USB pesadega ei ole sellel midagi pistmist
rentz kirjutas: |
Nagu pildilt näen ,on selle mooduli küljes ainult 2 usb-i pesa, samas fs 3 pesa ja mitte ükski ei tööta... Äkki mõni inimene teab ,kas on selle margi puhul tüüpviga ja kas on mõtet parandada/emaplaati vahetada? |
Selle mooduli küljes on kolm pesa!
|
|
tagasi üles |
|
 |
|