namstoop, naljamees. _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Mina olen üks neist (ei tea, kas vähestest), kellele meeldis Canoni tarkvara poolt pakutav võimalus pildid kuupäevade järgi eraldi kataloogidesse paigutada kaamerast kopeerimisel. Kaardilugejaga kopeerides seda lõbu ei ole. Samuti märgib tarkvara kaameras kaardile ära, millised pildid juba tõmmatud ning järgmine kord tõmbab ainult vahepeal juurde tehtud fotod. Nõnda ei pea ära kopeeritud pilte mälukaardilt kohe kustutama, saab veidi aega hoida varukoopiaks näiteks.
Kasutan juba aastaid otse mälukaardilt tõmbamist. Arvuti esipaneelil kaardilugejad olemas, seega palju mugavam.
Peale sisse pistmist annab kenasti teada ja tirib ACD See Pro (muidu piltide vaatamiseks arvutis) ainult uued pildid varajaselt määratud juurkataloogi, kuupäevaliselt katalogiseeritult. Erinevaid lisavalikuid on samuti hulgi (automaatne pööramine, nimetamine jne). _________________ --
Mina olen üks neist (ei tea, kas vähestest), kellele meeldis Canoni tarkvara poolt pakutav võimalus pildid kuupäevade järgi eraldi kataloogidesse paigutada kaamerast kopeerimisel. Kaardilugejaga kopeerides seda lõbu ei ole. Samuti märgib tarkvara kaameras kaardile ära, millised pildid juba tõmmatud ning järgmine kord tõmbab ainult vahepeal juurde tehtud fotod. Nõnda ei pea ära kopeeritud pilte mälukaardilt kohe kustutama, saab veidi aega hoida varukoopiaks näiteks.
Kaamera menüüst "Create Folder" > "Daily". Oli juba olemas mu hea 3...4 aastat vanal kaameral, vist ka eelnevatel, siis ei vaadanud väga... Mälukaardile luuakse kenasti uus kaust iga päeva kohta mil pilte teed ja asi olemas....
Kaamera menüüst "Create Folder" > "Daily". Oli juba olemas mu hea 3...4 aastat vanal kaameral, vist ka eelnevatel, siis ei vaadanud väga... Mälukaardile luuakse kenasti uus kaust iga päeva kohta mil pilte teed ja asi olemas....
Ma nüüd peast ei oska arvata, kui vana mu kasutuses 20D olla võiks, aga sellel menüüs sellist valikut ei ole. aga ega ta seepärast kehvasti pilti ei tee. Seepärast otsingi võimalust tarkvara osas harjumuspäraselt jätkata 64bit Win7 peal.
Ma nüüd peast ei oska arvata, kui vana mu kasutuses 20D olla võiks, aga sellel menüüs sellist valikut ei ole. aga ega ta seepärast kehvasti pilti ei tee. Seepärast otsingi võimalust tarkvara osas harjumuspäraselt jätkata 64bit Win7 peal.
Ma olen üks nendest, kellele EI meeldi see, et canonil ainult selline võimalus ongi (alates aastast 2006 vist kadus automaatne laadimispõhine kataloogi tegemine ära). Pärast mitmepäevased üritused laiali erinevates kaustades ja üksikute piltide jaoks igaühel eraldi kaust _________________ ---
Kas keegi teab rohkem rääkida Live fiew'st? Nimelt, kas läbi USB on võimalus live'st ka arvutiekraanil pilti näha (plaan on teha remote controlled tripod). _________________ Müüa EOS 50D
kasutasin mingi vahe programmi nimega dslr remote pro, ei ole küll vabavara, aga toimib
makrotada on väga šeff, ei pea kaamerat puutumagi _________________
Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
oled kunagi live view'd proovinud?
AF pole mingi probleem, kui midagigi peaks mööda minema, siis korrigeerimine on imelihtne
ja kuna pilt tuleb otse sensorilt, on fookus isegi täpsem, kui silma järgi _________________
Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Edasiminekut ikka on, videol saab ava ja värke sättida ja video päästik on ka juba mõistlikus kohas. Videp crop tundub päris kõva asi aga eeldab ilmselt L objet söödava kvaliteedi jaoks. Kui specid tõele vastavad siis 720p resol min fps 50 on küll tagasiminek, isegi 30fps sööb kaarti parajalt.
Ei tea kas selle firmwaret kannatab 500D peale ka lasta? _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
oled kunagi live view'd proovinud?
AF pole mingi probleem, kui midagigi peaks mööda minema, siis korrigeerimine on imelihtne
ja kuna pilt tuleb otse sensorilt, on fookus isegi täpsem, kui silma järgi
Olen ikka proovinud, aga sel juhul teravustan käsitsi. Automaatteravustamine käib ju mingi valitud punkti (tavaliselt kekspunkti) järgi, aga alati ei pruugi tahta teravana just seda keskpunkti vms ja et objekt asuks kaadri keskel. Sel juhul peaks ikka kaamerat liigutama.
ok, siis saan aru (kui saab täiesti sujuvalt liigutada, mitte nagu kaameras on teatud kohtades need punktid), ma pole ise taolise programmiga Live View-d kasutanud, lihtsalt kaameraga ja Canoni kaasas olnud softiga.
500D ja 550D vahe vist põhiliselt ISOdes ainult?
pole vist suurt mõtet ära vahetada?
Kuidas tee 500D-ga filmite?
mul norm video ainult manuaal fookusega, et ise sätid fookust koguaeg _________________ kui auto varuosi (või küttepuid) vaja siis küsige julgesti.
Igaljuhul - ma ise natuke uurin ka maad pika tele + telekonverteri kohapealt ning mu arust pole mõtet alla Canoni enda telekonverteri ringi vaadata. Teistel on rohkem või vähem "agasid" ning hinnavahe pole väga suur kui Eestist kasutatud isend osta (~4k eest täitsa leiaks).
Canoni 100mm macro sobib konverteritega kokku küll ju. _________________ "Kui inimene ei ole rahul tarkvaraga, siis on probleem tõenäoliselt inimeses" M.J.
Mul endal Sigma 1,4x, läheb nii mu Canoni 300 F4 taha, kui ka sigma 70-200 f2,8 ja sigma 105mm macro taha, ei kurda, natuke kvaliteeti kaotab, aga keerad ava 8 peale ja hullu pole
Ma täiskaadri osas ei oska kommenteerida, pole kasutanud eriti.
Erinevaid poolkaadreid aga küll, nii lahjemaid kui paremaid (7D küll mitte). Minu jaoks on tähtis just optika, panin ka paika, et vajan kahte konkreetset toru (pikem ja lühem tele) + telekonverterit, sinna taha oli vaja keret. Ootasin kerelt vastavalt enda rahakotile:
1. Kiiret autofookust (et lindude-loomadega hakkama saaks)
2. Korralik ergonoomika, nuppude asetus jne. (välistab xxxD ja xxxxD'd)
3. 1/3 EV vahega ISO'd (välistab xxxD ja xxxxD'd)
4. Kvaliteetsed kõrged ISO'd
5. ilmselt oli veel midagi, hetkel ei meenu
Valisin, mis ma valisin kuid kokkuvõttes otsustasin, et raha pole kunagi üle ning:
1. 1D seeria jääb kalliks
2. 5Dm2 samuti
3. 7D on mõttetult suure koguse pikslitega (probleemid on nii difraktsiooni kui müraga)
4. 5D on hetkel veel sutsu kallis
5. 350/400/jne/D seeria ergonoomika pole mu jaoks vastuvõetav.
Alles jäid 20/30/40/50D
1. 50D on liiga mürane (jälle liida palju piksleid pinnaühiku kohta),
2. 20D puhul pole 1/3 EV ISOt võimalik muuta.
Kuna kasutatud 30 ja 40D hinnavahe on sama palju kui kasutatud korralik 1,4x telekonverter siis ma pigem võtsin 30D ja ei kahetse. Ma ei näe põhjust investeerida meeletu papi keresse kui ma sellega raha ei teeni, pealegi on xxD seeria AF ning servo piisavalt head. Jah, kõrged ISOd on mürased nagu igal teisel poolkaadril, see on kompromiss, millega elan kuna rahakott pole puuga seljas. Samuti oleks 1D AF kindlasti parem. Samas kui ~4-5k eest saab suurepärase kere siis ma pigem mõne kohapealt hoian hetkel kokku ja kui peaksin tulevikus hakkama enda hobiga rohkem raha teenima siis mõtlen edasi.
Fotograafia on selles suhtes hea hobi, et jõuab eluaeg varustust täiustada. Ostad ühe jupi korraga, vajadusel täiendad line-up'i. Praegu on mul 100/2 olemas, 300/4 + 1,4x TC on järgmine eesmärk. Küll võib juba edasi mõtelda tulevikus.
Ehk on mu kogemusest kasu otsustamisel. Ma soovitan soojalt võtta rahulikult ja mitte ulmepappi panna kohe magama. Järelturult leiab väga palju vanemaid asju soodsalt, pole mõtet uude tehnikasse (nt. 7D) investeerida kui see just sul tööks vajalik pole.
viimati muutis Dirty Harry 12.04.2010 12:40:58, muudetud 1 kord
Mark0 , hästi mõeldud ja öeldud. Fixid on hea valik, kuigi alguses kompakti või seebika pealt üle tulles on neid kasutada ebamugav. Ise, kui olin tükk aega kasutanud zuumobjet, soetasin endale 50mm (ei ole L-klaas), ja olin selle heast joonisest hämmingus. Zuumid on kompromiss võimaluste ja kvaliteedi suhtes, fixid on "must have", kui tõsiselt fotograafiasse süvened.
Kere tõesti ei ole oluline, alates 400D-st (mis iseenesest on selle poolkõva mudeli kohta õnnestunud isend) ülespoole (xxD jne.) ja alla 7D on asjalikud kaamerakered. Alustamiseks ei taha kuidagi soovitada 7D-d, selle omadusi ei kasuta sa niipea ära. Puhas raharaisk. Arvan oma kogemustest, et xxD jms. on alustamiseks vägagi paras pill.
Aasta tagasi tegin ka uuringut pilditehnika upgrade'imiseks. Sai läbi proovitud mitmeid keresid ja mõningaid torusid, ning katsetamise peale sai pildi kenasti selgemaks. Kerest oleneb niipalju, et oleks rahuldavalt kiire AF, talutava müratasemega ISO 1600 ja ei maksaks hingehinda. Ülemise otsaga kaamerate juures kehtib põhitõde, et hinnad kasvavad eksponentsiaalselt - kraadi võrra paremate omadustega kere kättesaamiseks pead välja käima 3-4 korda suurema summa. Katsetamisel jäid mulle sõela peale 5DmkI, 30D, 40D ja 50D. Neist kaameratest eristus hinna-kvaliteedi suhtega kõige paremini 40D (review'de, feedback'ide ja enda katsetamise järel). Pildistamise suuna pealt võiksin end kõige paremini liigitada "seltskonna-" või "reporaažipiltnikuna". Nüüd oman kooslust 40D - 24-70F2.8L + pudipadi ja pean ütlema, et ainukeseks ihaldatud investeeringuks on veel 70-200F2.8IS. Omaduste ja võimaluste poole pealt on selle tehnikaga veel palju avastamise ja katsetamise ruumi, et upgrade'il ei näe mittemingit mõtet - selle tasemega kaameratega (x0D ja ülespoole) sõltub tulemus 70-80% juba kaamera taga olijast.
Miks siis 40D:
*väiksem müra, kui 50D'l (30D'ga sarnane)
*suurem pikslite arv, kui 30D (väljaprintide juures mulle oluline)
*suurem tagaekraan, kui 30D'l
*Live View Mode statiivilt pildistamisel täpseks teravustamiseks (30D'l puudub)
*Sensor cleaning function (30D'l puudub)
*osaline ilmastikukindlus - mälukaart niiskuse eest kaitstud (30D'l puudub)
*kiirem AF, kui 30D'l
Hinna-kvaliteedi suhtelt jäi 5DmkI tol hetkel välja, kuna hind saadavate võimaluste kohta oli liiga kõrge. 50D suurem hind ei õigustanud samas miniatuurseid uuendusi. 30D ja 40D hinnavahe oli seejuures juba piisavalt väike, et mitte investeerida vanemasse tehnikasse.
Tulles nüüd tagasi püstitatud teemasse 1000D'lt upgrade 7D vs 5DmkII'le soovitaks kaaluda ka vahepealset varianti x0D'l ning ülejääva raha investeerida kobedamasse ja kiiremasse objektiivi. Lõppudelõpuks jääb pudelikaelaks ikka objektiiv, selle kiirus ja teravus, kui fps - kus kere võib hulga uduseid pilte teha, sest obje AF mootor ei suutnud piisavalt kiiresti reageerida. Mootorisport on kiire ning torud peaks ka seal kiired olema, et võiksid vaadata valgusjõulisi fix torusid (zoom torud on tunduvalt aeglasemad, kui fix'id!).
RannoT kirjutas:
Täiskaadril oleks sama ekvivalentne ulatus ju samuti 2 objega võimalik... 24-105 L ja 100-400L. Ülilainurga võiks muidugi veel osta, aga 400mm näitab juba kaugemale kui 200x1.6 ehk 320mm. Pigem oleks 7d ga 3 objet vaja, 2 eelnimetatud ja lainurka, sest 24-105 on poolkaadri ees juba suht kitsas...
Toru ostes mõtle hoolega, mida sa pildistada tahad - need fookuskauguse numbrid üksi ei ütle võimaluste kohta midagi. Suure ulatusega suumidega võib küll sisse suumida ja samas ka suuri plaane teha, aga see toimib ainult senikaua, kuni on ilus hea valgusega päev. Objede juures avadega F4 ja üles on mängimine teravustamissügavusega üpriski piiratud, samuti kehvemates valgusoludes on raske AF'iga teravat pilti saada. Soovitaksin soojalt vaadata valgusjõulisemaid torusid, need on küll tunduvalt kallimad, kuid tõestavad oma väärtust töö käigus võrdlemisi kiiresti.
Kui pildistamisel on vähegi võimalik ise liikuda ja võttekohta valida, siis ekstreemsed fookuskaugused (ülilainurgad ja super telesuumid) ei anna pildistamisel olulist lisaväärtust (pildi kvaliteeti just silmas pidades). Muidugi looduspiltide tegemisel (linnud-loomad) ilma teleobjeta lihtsalt ei saa.
BTW: Canon EF 70-200 F2.8 L mk II Overallis müügis! Hinnaga üks krõbe 43.900.- kroonu...
Et siis 24-70 F2.8L on tunduvalt parem kui 24-105 4L IS? Hinnavahe on neil suhteliselt väike, tegelikult alguses oligi plaan 24-70 võtta, siin lihtsalt sai näiteks toodud rohkem 24-105. Ja kuna mul pole plaanis overallist kaamerat ja klaase osta, siis ei tule see väljaminek nii dramaatiline See 70-200 2.8 is II on ka ikka overallis päris ulmelise hinnaga müügis...
Ma ise pildistan 24-70mmF2.8L'iga tihti 2.8'se avaga (kiusatus võtta veel suurema avaga fix'i), et minu jaoks on see obje end väga hästi ära tõestanud. 24-105 annab küll natuke suurema zoom'i ulatuse, kuid kaotus valgusjõus ei ole seda vahet väärt IMO.
Kui on valida kas valgusjõud või stabikas siis ma ise valin iga kell valgusjõu. Kontroll sügavusteravuse üle on igaljuhul väärtuslikum kui IS. Vähemalt minu arvates.
Stabikaga kered FTW Saab nii valgusjõu kui stabiilsuse soovikorral korraga.
Mark0, ise ju pidid just nimelt täiskaadri pärast tootjat vahetama? _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Julge valik. Kui kiiret liikumist on sul vaja vaid autode puhul siis pole seal elusloodust kimbutavat "häda" - et modell võib ettenägematuid liigutusi teha. Ehk siis autofookuse kiirus pole nii esmatähtis.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.