praegune kellaaeg 23.02.2026 18:39:38
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Xender
Kreisi kasutaja
|
31.01.2010 22:25:57
|
|
|
Täielik jama ja müüt.
Ipod oli siiski omast ajast ees, omades tollal tohutult suurt salvestusruumi 2 -5GB ( enamik tava mp3 mängijad olid nii 32 mb kuni 128MB ), uut tüüpi ja lihtsat menüüd + muidu tasemel rauda ja välimust.
Ainuke teine kõvakettaga MP3 mängija Archos jäi tehniliselt Ipod-ile alla, olles suurem, raskem, kehvema helikvaliteediga, toetas vähem meediaformaate.
Ipod-i ei tabanud siiski kohe edu ja algul oli müük suht väike, ta sai edukaks alles 2004 lõpp 4G tulekuga http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ipod_sales_per_quarter.svg, kui teda sai probleemide vabalt PC-ga ühendada ja nii öelda enamik lapsehaigustest olid läbipõetud. Rolli mängis ka baasmudeli hinnalangus 399 dollarilt 299 dollari peale. 4G Ipod oli alles esimene tõsiselt hästi müüv Apple MP3 mängija.
Ipod-il oli konkurendiks paar väikefirmat, siis Ipad-il on selleks suurfirmad.
Ipod oli tehniliselt kõige täiuslikum kõvakettaga MP3 mängija turul, Ipad on üks tehniliselt nõrgemaid tableteid turul ( pean silmas, seda aega, kui ta müügile tuleb, ning kus MSI, HP, Lenova on oma tabletid turule paisanud )
Ipod 4G mida ma ka omal ajal omasin oli üks odavamaid MP3 mängijaid kui võtta mahu (GB) ja hinna suhe. Ipad mille normaalne mudel algab alles 829 dollarist, jääb arvatavasti üheks kallimaks, eriti veel arvestades, et ta võistleb ka 200 taalaste netbookidega.
Eks tulevik näitab....
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
31.01.2010 23:04:30
|
|
|
Apple newtown on päris kõva sõna. arvestades et tehti veel 92 aastal. iPadile võiks ka sellised funksioonid lisada.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Xender
Kreisi kasutaja
|
31.01.2010 23:45:44
|
|
|
Ütleks veel niipalju, et minu meelest sõltub Ipad-i edu või ebaedu järgnevatest asjadest
1. Kindlasti konkurents, pildi peal on kõik Lenova, HP jne asjad suht head. Kuid kuidas nad reaalsuses välja kukuvad ? Samas pidi Windows 7 juba olema suht palju Tableteid silmaspidades projekteeritud.
2. On juttu uuest Iphone OS-ist, see võib lahendada Flash-i, multitaski jne probleemid. Samas, Steave on Adobega suht tülli läinud http://www.wired.com/epicenter/2010/01/googles-dont-be-evil-mantra-is-bullshit-adobe-is-lazy-apples-steve-jobs/#ixzz0eAThEHuv, ehk siis Flashi tulek on väheusutav.
3. Mis uusi rakendusi suudetakse Ipad-ile teha ? Kas teevad nad selle tõeliselt kasulikuks asjaks või lihtsalt jätavad Ipad-i üheks ülemakstud suurendatud Ipod-iks ?
4. Haipi mõju ? Juba siin on mõned igasuguse kriitikataju kaotanud.
Igal juhul on Ipad-iga Appleil mängus kõrged panused, asja õnnestumisel on Apple-i käppa all väga suur osa IT sektorist, ebaõnnestumisel aga väga suur löök firma mainele.
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
31.01.2010 23:48:35
|
|
|
| tsitaat: |
õnnestumisel on Apple-i käppa all väga suur osa IT sektorist
|
oot, misasja, et nagu firmad lähevad ipadide peale üle?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
01.02.2010 00:00:02
|
|
|
carlking, nii et silm ka ei pilgu.
Nii lahe on ju serveerida neid lihtsalt üksteise otsa asetades ja üle wifi manageerides, või siis lihtsalt stiilselt mööda firmat ringi tallata ja oma uusimaid mudeleid/jooniseid SW/CAD-is näidates...
_________________ KASS |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
01.02.2010 00:00:21
|
|
|
uusimaid jooniseid
|
kas kõik firmad tegelevad maailmas joonistamisega?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
01.02.2010 00:06:24
|
|
|
Kas ma seda ütlesin? Mõned vist ikka tegelevad millegi tõsisemaga ka. Vist...
_________________ KASS |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
01.02.2010 00:09:51
|
|
|
Muide väike kõrvalepõige. Apple pood on maas, kas saab varsti uue Macbook Pro ?
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
01.02.2010 00:10:02
|
|
|
| carlking kirjutas: |
uusimaid jooniseid
|
kas kõik firmad tegelevad maailmas joonistamisega? |
sa ikka ei suuda üle oma varvaste näha. tegemist oli lihtsalt näitega.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad.
viimati muutis Andium 01.02.2010 01:48:20, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raciocinio
HV vaatleja
|
01.02.2010 01:37:22
|
|
|
Mõned mõtteterad iPadist.
iPad ei ole suur iPhone, vaid suur iPod Touch. Bussis, tunnis, voodis jms kasutan meelsamini Touchi, kui Macbooki, sest on mugavam(ei hakka praegu selgitama). Ainult, et võiks olla suurem ekraan, 3G, gps, vga väljund(saaks teha esitlusi ilma, et peaks läpakat kaasas vedama ja näidata pilte/videosid telekast). Aga see ju ongi iPad.
Laiast raamist: iPhone hoiad pihus, aga tahvelarvutit servast. Kust sa muidu hoiad(kus pöial on?), ekraan ju puutetundlik.
Klaviatuuri olemasolust:
1.Kaasaskantavate seadmete puhul peame püüdlema selle poole, et seade oleks võimalikult ühes tükis. See tähendab, et võimalikult vähe oleks liikuvaid osasid. See suurendab kaasaskantavate seadete töökindlust ja vähendab suurust.Kõvaketta asendamine flash mäluga, liikuva ekraaniklapi kadumine ja klaviatuuri kaotamine on oluliseimad sammud selleks.
2. Virtuaalse klaviatuuri suur eelis on see, et klaviatuur saab muutuda. Näiteks ühe nupuvajutusega saab ette kuvada kirillitsa klaviatuuri, numpadi või hoopis mõne muu spetsialiseeritud klahvistiku.
3. Mis juhtub, kui süüa küpsist või saia? Puru läheb klaviatuuri vahele. Mis juhtub, kui kohv ümber läheb? Põhimõtteliselt võid poodi uue läpaka järele minna. Mis juhtub, kui läheb vedelikku või puru iPadi peale? Pühid ekraani puhtaks ja korras. Ükskõik, kui hästi sa oma arvutit ei hoiaks, läheb tolm ja muu kama klaviatuuri vahele. Isegi kõõm on väga suur läpakatapja.
4. Klõbin. Jube on istuda tunnis ja loengus, kui keegi klõbistab läpakaga konspekti kirjutada. Öösel, kui toakaaslased magavad, pead samuti hiirvaikselt üritama trükkida, mis paistab võimatu. Sel juhul ma panen läpaka riiulisse ja võtan iPod Touchi, millega saan hääletult netis istuda ja kirjutada. Samal ajal mõtlen, et ekraan võiks ainult suurem olla. Kõlab nagu iPad, või mis?
5. Virtuaalset klaviatuuri on näha ka pimedas. Tavalisel klaviatuuril(kui just taustvalgustust pole) otsid pimedas ennast segaseks, et midagi kirjutada.
6. Jah alguses on harjumatu sellise klaviatuuriga kirjutada, kus sa ei tunne, et nupp alla läheb, aga sellega harjub. Touchis kirjutan ma juba pea sama kiiresti, kui Macbookis.
7. iPadil on ka füüsilise Apple klaviatuuriga dock ja saab bluetooth klaviatuuri järgi panna.
Tahvelarvuti otstarbekus?
1. Nagu ma ütlesin, et läpakaga on loengutes ja klassiruumides segavaks faktoriks klõbin. Ja kui rääkida veel natuke psühholoogilist poolt, siis läpaka püstine ekraan tekitab õpilase ja õpetaja vahele teatud barjääri. iPadil on hariduses tulevikku. Ma kirjutaks hea meelega kogu materjali iPadi, mitte vihikusse, sest:
1)Trükin kiiremini, kui kirjutan .
2)Kirjutades pole käekiri nii loetav. iPadis ma saan ise sättida fonte, värve ja kõike muud, et materjal hea välja näeks.
3)Ma saan alati lisada vahele, parandada jms ilma sodimata.
4)Saab tõmmata internetist kiiresti lisa informatsiooni ja pilte. saan siduda mingit materjali heliga(näiteks õpetaja selgitused tunnis).
5)Kõik mu materjal on alati ühes kohas. ei ole vaja 10-t erinevat vihikut kaasas tassida+Kõik mitu aastat vana materjal säilib ja on alati kaasas.
6)Kui olen puudunud, siis saavad teised(kellel veel tahvelarvuti) saata mulle materjali, millest olen ilma jäänud. Lihtsam, kui vihikust ümber kirjutada.
2. iPadi saab ühendada kaameraga kas 30pin->usb juhtmega või 30pin->sd-kaardi lugeja juhtmega. Fotograafid või lihtsalt reisil pilte tegevad inimesed kannavad läpakat kaasas, et näha hiljuti tehtud pilte suuremal ekraanil. Neile teha väiksemad redigeerimised, sorteerimised ja kustutamised. Ja muidugi selle pärast, et mälukaart saab pidevalt täis(või kartus, et mälukaardiga juhtub midagi ja sajad(tuhanded) pildid lähevad kaotsi). Läpakat selleks kaasas tassida on paras PITA. Palju lihtsam oleks see iPadiga.
3. Kui laual, saab kasutada digitaalse pildiraamina. Väga hea resolutsiooni, ekraanisuuruse ja IPS tehnoloogiaga ekraan on parem, kui 4000.- maksvatel pildiraamidel. Samuti on slideshow animatsioonid paremad.
4. Meditsiinis oleks see nagu rusikas silmaauku arstidel, kes seni on pidanud läpakaga ringi jooksma, et patsientide seisundil reaalajas kogu aeg silm peal hoida.
5. Hea arvuti autosse. Sisseehitatud gps, filmid, muusika, piisavalt suur ekraan, suur vaatenurk ja muidugi internet. Lükata vaid auto audiosüsteem taha ja võidki autosse elama jääda. 3G ühendusega internet igal pool olles.
6. Muusikutele. Hea lihtne kaasa võtta, kui lähed bändiproovi või pilli harjutama. Ja et mis sellest kasu on?
1)Häälestaja 2)Metronoom 3)Kõikvõimalikud noodid ja tabulatuurid ja muidugi guitar pro(muusikud teavad, millest räägin) 4)Laulusõnad(ka otse netist) 5)Saab kasutada sekventserina, süntesaatorina, trummimasinana, samplerina jne jne.
7. Muidugi meelelahutus kõikvõimalikus asendis. IPS ekraaniga videopleier tavalise dvd-mängija või läpaka asemel. Suurepärane fotode vaatamiseks. Muusika koos mõnusa halduse, cover artide ja sõnadega. Mängud(Multi touch puutetundlikus, kiirendusmõõtur). eBookid. Kõikvõimalikud programmid, Internet, ajalehed, podcastid jne jne. Seda kõik sa saad teha diivanil, voodis, bussis, rongis, kohvikus, klassis, kuskil/kedagi oodates, kus iganes. Ilma, et peaks muretsema, ega ometi läpakal tuulutusavade ees tekk pole või midagi. Aku kestab ka hästi.
8. Igasugused müügimehed, ärikohtumistel ideede tutvustused jms. Saab lükata projektori taha ja esitlusi teha või pilte/videosid näidata.
9. Saab kasutada puuteplaadina/puldina Maci arvutitele(Air mouse jms)
AGA KUS ON FLASH? Flash on vigane ja iganenud standard. See tuleks lihtsalt ära kaotada vaikselt. See imeb arvuti ressursse nagu ma ei tea mida ja on ka paremaid mooduseid. Youtube(ja Vimeo) videosid vaadata näiteks html5-ga. Flash mängude asemel mängida iPad/iPhone/iPod Touch'ile kirjutatud mänge(Järjest rohkem on ka online mänge). Apple on teinud õige sammu, et ei lisa ka rahva tungival soovil flash toetust mobiilsetele seadmetele. See ajaks lihtsalt need seadmed nii kuumaks ja kurnaks proset ja vähendaks eluiga. Flashid veebilehtedel ajavad kerimise jõnksutama. Mõjutab ka oluliselt aku kestvust.
Mis värk selle multitaskinguga siis on?
Kõik räägivad, et iPhonel puudub multitasking. See on TÄIESTI vale. Defaultis jooksutab iPhone selliseid programme taustal nagu phone, iPod, safari, mail jms. Kui tõmbad backgrounderi, siis saad ükskõik millise programmi jätta taustal jooksma. Sbsettingsitega saab lahti olevaid programme hallata jms. Miks ei saa kohe kõiki programme taustal jooksutada? Sest tavakasutajate jaoks läheks asi keeruliseks. Küll jääb see taustale jooksma ja siis see teine ja ongi naksti mälu täis ning masin uimane nagu windoosa kast. Samuti suur pauk aku kestvusele.
Miks ma räägin iPhonest, kui siin räägitakse iPadist? Sest iPadis on täpselt sama moodi. Sa ju saad samal ajal muusikat kuulata, kui netis surfad. Ei lähe kaua aega, kui iPadi jaoks ka jailbreak olemas ning backgrounderid ja muud elukad nõudlikumatele kasutajatele abiks.
PC Tablett-keeratava ekraaniga-sülearvutid vs iPad
PC tablett-sülearvutid on kobakad ja rasked, ekraan on kehv(iPadil IPS!! Paneeliga ekraan), puutetundlikus on survetundlikkus, mitte puutetundlikkus. Väga palju liikuvaid osasid, mida kaasaskantavatel seadmetel ei tohiks olla(hdd, ekraani hinged, CD/DVD seade, klaviatuur) jne. Ja operatsioonisüsteem, kus poole ressurssidest võtab ära viirusetõrje ning pidevalt teed formatit. Rääkimata nende halvast aku vastupidavusest. Veel ei ole neil GPS-i, kiirendusmõõturit, 3G-d, app store-i, iTunes store-i ja iBook store-i(see väide siis kehtib hetkel USA kohta, sest esijalgu iBook store vaid USA-s).
iPadi vähesed kasutajaliidesed ja lisad:
Miks ei ole kotti standardvarustuses? Suur osa inimestest tahavad teise välimusega kotti ja ostavad kolmandalt tootjalt oma maitse järgi.
Miks ei ole vga väljundit, mälukaardilugejat? Need teised lisaasjad ostavad vähesed, kellel tõesti vaja on. Fotograafid mälukaardilugeja, need, kellel vaja midagi esitleda, vga ülemineku jne. ei ole vaja teha seadme hinda kallimaks selliste lisadega, mida niikuinii enamik inimesi kunagi ei kasuta.
Sama lugu ka dockide ja asjadega. Kes tahab, see ostab lisaks. Igaüks ei taha, vaid tahaks, et seadme enda hind oleks odavam.
Hinna kohta nii palju, et pange dollari asemele euro, natukene veel peale ja selline umbes Eestis hind tuleb.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
01.02.2010 01:48:33
|
|
|
| Täiesti hämmastav, kui palju oma isiklikku aega ollakse valmis magama panema, et näidata oma lemmikbrändi heast valgusest. Tead, su jutt ei ole iPadile eksklusiivne, sa võta ükskõik milline tablet. See erinevus tuleb sisse, et teistel tabletitel on sellised elementaarsed asjad, nagu USB, flash ja multitasking olemas.
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
01.02.2010 01:50:35
|
|
|
Väga hea resolutsiooni
|
wut
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.02.2010 09:43:09
|
|
|
| flake kirjutas: |
| niipalju kui ma Nokia N900 näppind olen, millel Maemo jookseb, on tegemist ikka jõle bugise uimerdisega. |
Millist varianti kasutanud oled? Pre-release alpha/beta oli tõesti bugine ja aeglane, release ja updatega tehti asi väga oluliselt paremaks.
| raciocinio kirjutas: |
| 1)Trükin kiiremini, kui kirjutan . |
Tahaks näha, kuidas keegi nii väikse ekraani peal pimetrükki teeb. Kuna sõrmedega eri klahve ei tunneta pead suht-koht koguaeg ekraani vahtima et mitte mööda toksida ning too barjääri kadumine muutub mõttetuks kuna nagunii ei jõua tahvlit jälgida.
2)Kirjutades pole käekiri nii loetav. iPadis ma saan ise sättida fonte, värve ja kõike muud, et materjal hea välja näeks.
3)Ma saan alati lisada vahele, parandada jms ilma sodimata.
4)Saab tõmmata internetist kiiresti lisa informatsiooni ja pilte. saan siduda mingit materjali heliga(näiteks õpetaja selgitused tunnis).
5)Kõik mu materjal on alati ühes kohas. ei ole vaja 10-t erinevat vihikut kaasas tassida+Kõik mitu aastat vana materjal säilib ja on alati kaasas.
6)Kui olen puudunud, siis saavad teised(kellel veel tahvelarvuti) saata mulle materjali, millest olen ilma jäänud. Lihtsam, kui vihikust ümber kirjutada. |
Need kehtivad absoluutselt kõigi arvutite kohta. Ainus asi mis konkreetselt tahvli kohta käis on see barjääri kadumine.
| 2. iPadi saab ühendada kaameraga kas 30pin->usb juhtmega või 30pin->sd-kaardi lugeja juhtmega |
Saab, kuid siis pead kaasas vedama N+1 üleminekut-juhet lisaks tavapärastele juhtmetele
| Ja muidugi selle pärast, et mälukaart saab pidevalt täis(või kartus, et mälukaardiga juhtub midagi ja sajad(tuhanded) pildid lähevad kaotsi). Läpakat selleks kaasas tassida on paras PITA. Palju lihtsam oleks see iPadiga. |
Ipad'i mälu on üliväike võrreldes praktiliselt ükskõik millise läpakaga ning läpakal saab suurema vaevata asjad plaadile kirjutada. Kui vähegi korraliku kaameraga RAW pilte teha siis see 32G saab mõne päevaga täis.
| Miks ei saa kohe kõiki programme taustal jooksutada? Sest tavakasutajate jaoks läheks asi keeruliseks. |
Huvitav et Apple arvab, et tema klientuur on kari debiile kes ei oska kaht asja korraga teha
| Küll jääb see taustale jooksma ja siis see teine ja ongi naksti mälu täis ning masin uimane nagu windoosa kast. Samuti suur pauk aku kestvusele. |
Moblas on mul viimased paar päeva paralleelselt lahti olnud ~4 weebiakent, terminal ning paar mängu. Sulgenud pole neist selle aja jooksul ühtki ning aku kestvuses erilist vahet ei märganud.
| Ja operatsioonisüsteem, kus poole ressurssidest võtab ära viirusetõrje ning pidevalt teed formatit |
On ka Linux/OSX põhiseid seadmeid.
| Rääkimata nende halvast aku vastupidavusest |
Uuemad masinad peavad aktiivse tööga suurema vaevata vastu 6h, 2x kauem kui kasutada lisaakut, rohkem kui on mitu lisaakut.
| Veel ei ole neil GPS-i, kiirendusmõõturit, 3G-d, app store-i, iTunes store-i ja iBook store-i(see väide siis kehtib hetkel USA kohta, sest esijalgu iBook store vaid USA-s). |
GPS'i ja kiirendusmõõturit vast jah pole sisse ehitatud paljudele, küll saab pratiliselt igale läpakale lisakaardiga endale vajalik funktsionaalsus juurde lisada ning palju enamatki, kui ipadil.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raciocinio
HV vaatleja
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.02.2010 10:05:40
|
|
|
Tolle pildiraami reso on 1024x600 vs 1024x768 ipadil. Diagonaal on pildiraamil suurem, vaatenurki ei leidnud mõlema jaoks.
Samas ipadi pildiraamiks osta on suht tobe, sama hästi võid osta spets läpaka ja mängida, et see on akvaarium
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
01.02.2010 10:06:37
|
|
|
6. Muusikutele. Hea lihtne kaasa võtta, kui lähed bändiproovi või pilli harjutama. Ja et mis sellest kasu on?
1)Häälestaja 2)Metronoom 3)Kõikvõimalikud noodid ja tabulatuurid ja muidugi guitar pro(muusikud teavad, millest räägin) 4)Laulusõnad(ka otse netist) 5)Saab kasutada sekventserina, süntesaatorina, trummimasinana, samplerina jne jne.
|
BS: Bändiproovis käiakse ikkagi niimoodi, et pill kaasas, lood peas, metronoomi eest on trummar, tabulatuurid on kodus mitte proovis harjutamiseks. Aga see juba muidugi maitse asi ja täiest kontekstist välja rebitud
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
01.02.2010 10:27:57
|
|
|
| Traf kirjutas: |
| Täiesti hämmastav, kui palju oma isiklikku aega ollakse valmis magama panema, et näidata oma lemmikbrändi heast valgusest. Tead, su jutt ei ole iPadile eksklusiivne, sa võta ükskõik milline tablet. See erinevus tuleb sisse, et teistel tabletitel on sellised elementaarsed asjad, nagu USB, flash ja multitasking olemas. |
Vahe ongi selles, et Apple suudab disainida ja teha tooteid, mis töötavad tervikuna väga hästi. Ma pole küll iPad'iga kursis aga näiteks iPod on mul kunagi olnud ning ma pole ei enne ega pärast näinud ühtegi nii head MP3 mängijat just kasutatavuse mõttes. Alati on seadmeid, mis suudavad tehnilises mõttes olla paremad kui Apple tooted kuid ühtse süsteemina suudab Apple disainida terviklahendusi, mis sobivad väga hästi kasutamiseks. Ei ole vaja miljonit nuppu ja heeblit, millega erinevaid asju paika sättida, ei ole vaja asju, mis teevad kõike ja kokkuvõttes mitte midagi. Keskmine, tavaline ja igas mõttes normaalne inimene soovib siiski saada asju, mis on lihtsad, intuitiivsed, kiired ja teevad seda, milleks nad on mõteldud, hästi. Ja see ei tähenda, et Apple tooteid kasutavad iniemsed on "debiilikud" nagu keegi varem ütles. See tähendab, et Apple sobib paremini inimestele, kelle jaoks on vastavad seadmed ja tooted vahendid, mitte eesmärk. Inimesed tahavad KASUTADA, mitte tegeleda konfimise ja tööleajamisega.
Analoogne olukord on mängumaailmas konsoolide versus PC'dega.
Flashi kadumisel ja asendamisel HTML5'ga on kusjuures mu arvates täiesti point olemas. Kunagi kaotas Apple floppy ära enda lauamasinatel. See tõi ka alguses nuttu och hala kaasa aga üsna varsti selgus, et floppy tõepoolest ongi surnud. Pealegi oli iMac G3 puhul võimalik floppy't kasutada edasi välise seadmena USBs.
OT sarnasel teemal:
Spoiler 
Mul on tööläpakaks Lenovo X61s koos WinXP'ga. Ressurssi on riistvaraliselt piisavalt aga ometi on raua ja softi kombo peale mõnda aega kasutamist (antud juhul umbes peale kuuendat kuud) situatsioon, et hibernatest väljatulemine võtab aega mitu minutit, kus kõvaketas kõriseb ja kõriseb ja kõik on tattaeglane. Samuti on buutimine muutunud tatiseks. Ma ei oma ise piisavalt kogemusi Mac'i läpakate või lauaarvutitega kuid seal ma pole sarnaseid muresid väga kohanud. Kasutajaid on muidugi vähem.
viimati muutis Dirty Harry 01.02.2010 10:40:05, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.02.2010 10:35:35
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
| Ja see ei tähenda, et Apple tooteid kasutavad iniemsed on "debiilikud" nagu keegi varem ütles |
Pidasin selle koha peal silmas, et Apple tundub eeldavat, et ta toodete kasutajad on alla keskmise inteligentsiga ja ei suuda ise aru saada, et paljude rakenduste korraga jooksutamine võib masina aeglaseks muuta.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raciocinio
HV vaatleja
|
01.02.2010 10:38:17
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Tolle pildiraami reso on 1024x600 vs 1024x768 ipadil. Diagonaal on pildiraamil suurem, vaatenurki ei leidnud mõlema jaoks.
Samas ipadi pildiraamiks osta on suht tobe, sama hästi võid osta spets läpaka ja mängida, et see on akvaarium  |
iPadi vaatenurgad üle 170 kraadi, sellel pildiraamil 60 ja 70. Tüüpiline tn paneeli ja ips paneeli võrdlus. Ips-il ka kõvasti suurem värviruum. Piltide vaatamiseks ekraanisuhe 4:3 parem, kui 16:9. Muidugi ei osta seda ainult pildiraamiks lihtsalt kui asi laual dockis seisab, siis täidab ta 4000.- EEK maksva asja eesmärki paremini, kui see ese ise, mis pole ju sugugi paha.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
01.02.2010 10:49:53
|
|
|
Chinese Manufacturer To Sue Apple Over iPad Design?
ÜberGizmo
IPad? That’s So 2002, Fujitsu Says
NYTimes
| While the dispute between Fujitsu and Apple centers on the United States, there are other iPads around the world. The German conglomerate Siemens uses the name for engines and motors, while a Canadian lingerie company, Coconut Grove Pads, has the right to market iPad padded bras. |
|
|
| Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
01.02.2010 12:04:13
|
|
|
Apple ei eelda, et tarbijad "täisdebiilikud" on, Apple eeldab et inimesed saavad aru MIKS ei ole multitaski, flashi ja laserpointerit ning mininuke'i asjal küljes. Juhul kui neil selline küsimus peaks üldse tekkima. See, et osad "debiilikud" aru ei saa, on juba nende probleem. Tuttavad üle keskmise arvutiteadlikud inimesed on täiesti kursis Apple nõrkustega, kuid nad lepivad sellega ja on rahul. Kurb on muidugi väljavaade sellest, mis lõpuks saama hakkab. Noh nii 10 a pärast näiteks.
iPadi vaatenurk on 178 vs tn 160. Ja reeglina see 160 ei näita ka midagi, ikka on juba seal 120-130 peal asjad suht nutused.
_________________ KASS |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.02.2010 12:12:50
|
|
|
| inca kirjutas: |
| Apple eeldab et inimesed saavad aru MIKS ei ole multitaski |
Ehk selgitaksid ka minule miks korralik multitask pole by default saadaval kui mu jupp maad nõrgemate specidega moblal pole probleemi N+1 rakenduse paralleelses jooksutamisel?
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
01.02.2010 12:44:18
|
|
|
| iPadi võtta kui kirjutamisvahendit on küll puhas utoopia, ma ei kujuta küll ette kuidas sellega kiiresti peaks saama konspekteerida. Mis puutub tavalise klaviatuuriga öösel kirjutamisse, siis mina isiklikult olen küll puhtast harjumusest pimesi õppinud kirjutama. Touchscreen seadmetega (telefonidega siis) olen isiklikult leidnud, et kõige kiiremini kirjutab 2 pöidlaga, aga selleks on iPad sutsu liiga suur. Kuigi jah, tore, et raciocinio, nüüd ütles otse ära kellele Apple tooted on suunatud.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
01.02.2010 14:43:20
|
|
|
Vaatasin, et Netikuller võtab eeltellimusi vastu ja noh esimene Eesti hind ka siis teada:
| "Nagu ikka teeb Netikuller teile selle toote kättesaadavaks.Apple lubab iPadi tuua turule 60 päevaga. Netikulleri kliendid saavad kätte 16GB versiooni hinnaga 9315 krooni." |
_________________ Geek it til it MHz |
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
01.02.2010 15:33:17
|
|
|
10 tonni?
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
2 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|