Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 21.01.2010 13:25:28 vasta tsitaadiga

kännuämmelg, ära valesti tsiteeri, ma pole seda öelnud

tore et muutsid thumbs_up.gif

viimati muutis Tiim 21.01.2010 14:41:31, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
teretalv
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.01.2010 14:30:40 vasta tsitaadiga

tsitaat:

icon_lol.gif sportlased ja muusikud on 100% vanemate poolt põnnielaistena rakkesse pandud ning need, kel rohkem võimalusi ning eeldusi, ka vähem-rohkem edukad olnud (näide: hiina võimlemisinkubaatorid)
Samas on loovalad alustamisea suhtes jube kriitilised ning seetõttu need, kes hiljem alustavad reeglina ka edu ei saavuta.
Ma olen pidevalt mõelnud sellele, et kui palju tegelikult andekaid inimesi erinevatel elualadel on ning kui paljud neist tänu oma aja mahamagamisele/võimaluste puudumisele soodumustest erinevatel aladel leiba teenivad.
Ehe näide on mootorisport, kus üheks eelduseks pildile pääsed on harjutamine (= võimaluste olemasolu) ning teiseks ja mitte vähetähtsaks aga anne. Märtini/Asmeri potentsiaaliga noori on eestis kimbuga, kuid paraku pole enamikul taolisi võimalusi, et ennast tõestada.

nüüd jõuame poliitikani mis kõike takistab rahaliselt mitte toetamsiega, iga uus põlvkond on targem ja arenenum eelmisest põlvkonnast ja see mida meie siin foorumis räägime on arusaamatu möla kommunismiaegsetele poliitikutele, nad tuleb asendada uuema ja arenenuma põlvkonnaga kes oskab efektiivsemalt mõelda ja raha majandada, just sellisel suunal mis aitab omakorda inimestel areneda lasta

Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 21.01.2010 19:43:00 vasta tsitaadiga

kännuämmelg, 100% kohe kindlasti ei ole. u. 80%.
Jep, nii see on. Seepärast ma ka välismaale soovitasin ülikooli otsida. Seal on suuremad võimalused. Eestlastel nupp nokib hästi. Paremini, kui mõnel muul rahvusel aga lihtsalt eestis olles kõngeb ning kõik tegemised on väga piiratud. Lagi kohe käes.

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 21.01.2010 20:01:56 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
kännuämmelg, 100% kohe kindlasti ei ole. u. 80%.
...

et siis 3-5 aastane laps võtab ise nõuks treeningsaali või muusikakooli minna?
Saan aru, et tiba demagoogitsen, kuid ringi vaadates näen taolistes asutustes ainult vanemate sundi ning paljudel puhkudel ka vanemate purunenuid isiklikke unistusi.
Loomulikult on ka selliseid, kes vanemas eas alustades kuhugile jõuavad, kuid nagu ma mainisin, on nende puhul oluline just selle ande osa.

Mis selle IT-ga siis muud on- lapsest peale istutakse arvuti taga, kutsevaliku ajal mõeldakse stiilis: " aa... it on arvutid, neid ma ju tunnen, need ju mulle meeldivad, lähen IT-d õppima!", käiakse kool ära, minnakse esimesse ettejuhtuvasse asutusse alla 10k palga eest IT-d neegerdama ning tapetakse oma viljakas nooruspõli valitsust siunates ja mittesittagi tehes..
Samas oleks ehk kodanikest saanud suurepärased õpetajad, kokad, keevitajad, pottsepad... kunstnikud, luuletajad.. icon_razz1.gif

PS. selle väljamaale minekuga on ju sama lugu- paljudel, ehk andekatel, pole lilhtsalt võimalusi väljamaale õppima minna ja ega see ka eesti puhul väga lihtne ole- paljud ju töötavad kooli kõrvalt, et ennast elatada, selle tõttu aga kannatab peamine eesmärk- teadmiste omandamine.
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 21.01.2010 22:14:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ma olen pidevalt mõelnud sellele, et kui palju tegelikult andekaid inimesi erinevatel elualadel on ning kui paljud neist tänu oma aja mahamagamisele/võimaluste puudumisele soodumustest erinevatel aladel leiba teenivad.

Kuidas tuua välja endast veel teadmatud andekused... mis on andekus? Hetkel, tänapäeval ja ka väga hästi öeldult sinu sõnade järgi, käib andekus üsna käsikäes rahaliste võimalustega ja kui krabisevat pole, siis tuleb võtta vähem andekam hobi, kui ta seda üldse on/oli icon_rolleyes.gif Üsna kurb tegelikult.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 21.01.2010 22:21:15 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
...

Sa just ei hiilga oma analüüsiga.
Pika monologi mõte oli selles, et andekad inimesed ei pruugi saada ennast teostada sobival alal ja kui neil lõpuks selleks võimalus tekib, on lootusetult hilja. Samas enamik teostusi on keskpärastelt inimeste poolt saavutatud tugeva töö ning materiaalse abiga (see viimane oleks sobiv Asmeri näide)
Anne antud kontekstis on siiski kaasasündinud soodumus (vaimne või ka füsioloogiline) mingil suunal tegutsemiseks .
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 22.01.2010 00:51:07 vasta tsitaadiga

igal inimesel on andeid, neid on vaja vaid suunata ja kaasa aidata ja inimest on vaja toetada rahaliselt kui vaimselt thumbs_up.gif
Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 22.01.2010 02:19:33 vasta tsitaadiga

Kui tehakse piisavalt tööd endaga küll siis ka tuleb raha. mis raskesti tulnud hinnatakse rohkem. Iga üks alustab nullist.
Aga teie jutus on tõe terad sees.

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 22.01.2010 07:12:07 vasta tsitaadiga

siit jõuamegi dilemma juurde- ühelt poolt noorukite enda soovid ning meeleoludest tekkinud arvamused, teisalt kõrvalseisjate tähelepanekud ning suunamised. IT ja maratonijooksuga võid alustada ka vanuigi, sportvõimlemisega alustamiseks on aga puberteet juba lootusetult hilja
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 23.01.2010 18:09:55 vasta tsitaadiga

ma praegu olen töötu ja passin tühja aga soov on IT kolledžisse minna aga suvel on juuli alguses järjekordne sõjaväe pundi minek, et kas see on vältimatu või, et kooli minna pean kuskile avalduse esitama et and minuga ei arvestaks kunan plaanin edasi õppima minna peale aastat logelemist?
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 23.01.2010 18:36:45 vasta tsitaadiga

teretalv, kooli teavitad oma sõjaväekke minekust ja kogu moos. Nad hoiavad sind seal listis
teretalv
HV veteran

sõnum 23.01.2010 18:52:53 vasta tsitaadiga

tsitaat:

teretalv, kooli teavitad oma sõjaväekke minekust ja kogu moos. Nad hoiavad sind seal listis

millises listis? kui ennem sõjavägi mind ära võtab kui sisseastumis tulemused teada siis pole ju midagi teha

tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 23.01.2010 19:07:35 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
tsitaat:

millises listis? kui ennem sõjavägi mind ära võtab kui sisseastumis tulemused teada siis pole ju midagi teha

Miks pole?

Teed sisseastumis katsed ära, lähed ajateenistusse, kui vahepeal saad teada, et said kooli sisse siis võtad koolist akadeemilise. Sõjaväest saad vajadusel tõendi ka, mille koolile saadad. Teenid oma aja ära ja lähed septembris ilusti kooli.

Andium
HV veteran

sõnum 23.01.2010 19:15:46 vasta tsitaadiga

Mart352, JEP
teretalv
HV veteran

sõnum 23.01.2010 19:39:38 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Teed sisseastumis katsed ära, lähed ajateenistusse, kui vahepeal saad teada, et said kooli sisse siis võtad koolist akadeemilise. Sõjaväest saad vajadusel tõendi ka, mille koolile saadad. Teenid oma aja ära ja lähed septembris ilusti kooli.

aju mandub sõjaväes ära ja tagasi tulles on raskem kui kohe alustades kooliga

tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 23.01.2010 19:48:53 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
tsitaat:

ot oled siis ajateenistuse juba läbinud, et nii hästi tead?

Pigem ajateenistusega kohe pärast keskkooli asjad korda ajada ning siis rahulikult eluga edasi minna. mida varem kaelast ära saad seda parem.
1 aasta käid näiteks koolis ära siis ajateenistusse ja 2. kursusele minnes pole sa kindlasti samal tasemel nendega kes just 1. kursuselt tulid.

Võimalus ka muidugi, et avastad pärast aastast kooliskäiku et polnud ikka õige eriala, mille valisid ja siis ajateenistusse.

Andium
HV veteran

sõnum 23.01.2010 20:15:01 vasta tsitaadiga

teretalv, Sinu nimi ütleb just väga hästi sinu asja peale. Tere talv,
Just seda varem kaelast saad seda parema on. Sa kunagi ei tea mis võimalused sinul pärast tulevad kätte ning ajateenistus võib sinul pärast sellise käkki kokku keerata. Kunagi sa ei tea mida poliitikud välja mõtlevad. Seega peale keskkooli on kohe kõige parem. ise tegin ning olen väga õnnelik. Sai kohe kaelast ära. Kui pead ülikooli ajal minema või lõpus on asji juba raskem, eriti kui on lõputöö käsil.

viimati muutis Andium 24.01.2010 23:46:16, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 24.01.2010 16:30:02 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
et siis 3-5 aastane laps võtab ise nõuks treeningsaali või muusikakooli minna?
Saan aru, et tiba demagoogitsen, kuid ringi vaadates näen taolistes asutustes ainult vanemate sundi ning paljudel puhkudel ka vanemate purunenuid isiklikke unistusi.

Eluslooduse vaatlustulemusena võin kinnitada, et nii see just on. Ning üks suurematest põhjustest on ka vanemate olematu ego, mida on vaja siis upitada lapse saavutustega. icon_rolleyes.gif

kännuämmelg kirjutas:

Mis selle IT-ga siis muud on- lapsest peale istutakse arvuti taga, kutsevaliku ajal mõeldakse stiilis: " aa... it on arvutid, neid ma ju tunnen, need ju mulle meeldivad, lähen IT-d õppima!", käiakse kool ära, minnakse esimesse ettejuhtuvasse asutusse alla 10k palga eest IT-d neegerdama ning tapetakse oma viljakas nooruspõli valitsust siunates ja mittesittagi tehes..

Kui tegelinsikil on selline arusaamine asjast, siis las ta parem teeb juba mittesittagi kusagil keldris arvuti taga, selleasemel et kusagil tootmises jalus tolgendab. icon_cool.gif
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 24.01.2010 23:09:53 vasta tsitaadiga

Lisan veel oma värsket kogemust.

Nimelt sai äsja strasbourgis käidud europarlamendis ja seal n.ö "läbi mängitud" liikmete tööpäev. Mitte päris läbi mängimine aga no väga täpselt jäljendatud - ning ideed ei läinud raisku vaid EU pani need enda jaoks kirja.
Ja te siin räägite, et põhikooli oma ei suuda veel sittagi teha - selle mõtteviisiga võite ma ei tea mida teha. (Uue nädala Põhjarannikust peaks saama ka lugeda, mõne aja pärast)

Küproselt ~14 aastased tüdrukud rääkisid EU parlamendis 600 inimese ees julgelt inglise keeles (veidike küll vigane aga see oli täitsa suva) EU tulevikust kaasa! Selgitasid oma mõtteid otse EU administratiivile!
Üldiselt jäi mul muidugi karp lahti... sõnatuks võttis lihtsalt. Muidugi aasta 2 vanemad poisid rääkisid samamoodi kaasa.

Üldse mujalt rahvas oli ikka suht julgem ja avaldasid oma mõtteid hästi.

Ma räägin... see oleneb kõik sellest millal ja kuidas inimest ette valmistama hakatakse!
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 25.01.2010 07:36:29 vasta tsitaadiga

Strasbourgis oli tõesti tore. Isegi Euroscola raames sama asi läbi võetud, mis krusu70-l.
Kuid need on just erandid enamuse seas. Õnneks, kui mina käisin, paistis ka olukord nutikas olevat ja enamusel oli ikka päeva jooksul, kes mis saalis, kes mis teemal, midagi tarka öelda. MIna vaidlesin seal ühe tšiki vastu, kes tahtis loomaliha söömise ära keelata icon_lol.gif Aga õnneks sai ta kõigi käest peksa, kuigi inglise keele oskus oli äärmiselt kadestamist väärt. Kuid see rahvas on seal erand. Kõnni tänaval, vaata põhikoolinoori ning sa mõistad, mis on keskmine. Kes on.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 26.01.2010 08:13:55 vasta tsitaadiga

Kui tahate kõike näha mustas valguses siis palun väga. elu halb ning kõik on pahad. beer_yum.gif
On väga hea ütlus. Näita minule oma sõpru ning ma ütlen kes sa oled. inimene muutub just selliseks nagu ta sõbrad on, kus ta ringi hängib, kellega suhtleb. Vastavalt sellele on ka tema maailma vaade.

keit
HV vaatleja
keit

sõnum 27.01.2010 02:13:31 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
tsitaat:

ei mandu midagi!

1. Ka sõjaväes saad õppida icon_biggrin.gif Mina läksin peale gümnaasiumi sõjaväkke, kuna oli nö. õppimisest kopp ees icon_biggrin.gif seal avastasin aga, et sai rivimäärustikke jms omale tõeliselt selgeks teha icon_biggrin.gif ja mitte ainult. lõpuks omastasin ka abidemineerija paberi icon_smile.gif

2. Pärast sõjaväge tundsin ülikoolis end megamuhedalt, vähemalt nende kõrval, kel see tee veel käimata icon_razz.gif (erinevatel põhjustel jäi see siiski lõpetamata)

3. Isiklik arvamus ühtib mul ka nendega, kes räägivad, et sõjavägi teeb poisist mehe. Eks see ole tegelt igaühe enda otsustada, aga enda kogemused peegeldava seda varianti.

4. Pärast 4 aasat töötamist (mitte ainult ühes ametis) otsustasin kannapöörde teha ja '09 sügisest olen jälle üliõpilane, and i love it. Praeguseks on sügissemester selja taga ja ei ütleks küll, et aju nende aastatega mandunud icon_biggrin.gif, vaid igati küpsem ja teovõimelisem, kui otse gümnaasiumist tulnutel.

nii et edu!
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Jhael
HV kasutaja
Jhael

sõnum 27.01.2010 20:04:09 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
Kui tahate kõike näha mustas valguses siis palun väga. elu halb ning kõik on pahad. beer_yum.gif
On väga hea ütlus. Näita minule oma sõpru ning ma ütlen kes sa oled. inimene muutub just selliseks nagu ta sõbrad on, kus ta ringi hängib, kellega suhtleb. Vastavalt sellele on ka tema maailma vaade.
Mis siis, kui ei hängi, ei suhtle? Kes sa siis oled?
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ragnar7474
HV veteran

sõnum 28.01.2010 02:18:32 vasta tsitaadiga

Jhael kirjutas:
Andium kirjutas:
Mis siis, kui ei hängi, ei suhtle? Kes sa siis oled?
Siis sa ei ole mitte keegi icon_rolleyes.gif
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 28.01.2010 02:25:25 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Siis sa ei ole mitte keegi icon_rolleyes.gif

seda sa ütled lihtsalt kadedusest kuna sa ei suuda sõpradeta inimest tuvastada ja öelda kes ta on icon_lol.gif thumbs_up.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.