praegune kellaaeg 10.04.2026 09:30:43
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
robema
HV kasutaja
|
16.01.2010 19:57:35
|
|
|
Ega siin mingit vaidlust ei olegi. Igal meistril oma lähenemine probleemidele ja nende lahendamistele. Minule lihtsalt ei meeldiks selline sülearvuti emaplaat, mis on võimeline ainult laua peal töötama. See kas tehakse korda (videokiirendi on ka täiesti asendatav element) või visatakse minema.
Ma pole üldse mingi eriline HP fänn, kuid viimasel ajal mind hämmastab suur hulk "tapetud" arvuteid. Siin on teatud osa ka youtube videotel, kus sülearvutite emaplaatide kallal tehakse erinevaid trikke, kus juuksekarvad püsti lähevad ja endal tuleb masendus peale selle üle, et omal ajal pidin tükk aega vaeva nägema, et elektroonika inseneriks õppida. Ma tõepoolest ei saa aru inimestest, kes 2-3 aastat tagasi on soetanud 12-15 tuh. krooni maksva sülearvuti ja peale selle rikki minekut võtavad neid lahti ja panevad tagasi kokku, lõhuvad lintkaableid, mälude pesasid jne. Peale seda kirjutatakse foorumites - võtsin arvuti lahti, midagi erilist ei näinud, panin kokku, aga ikka ei tööta, mida teha ja kus viga otsida või ehk lammutada juppideks. Aga mida te seal arvuti sisemuses näna lootsite ? Ei, ei, sellisel juhul ärme räägime siinkohal masuajast, kui suht korralikust riistvarast nii lihtsalt ja odavalt tahetakse lahti saada.
Huvitav, kas LCD ja plasma telekaid, külmkappe ja muud tehnikat võetakse sama agaralt lahti, kui mingi mure tekkinud ?
Lõppudelõpuks otsustab alati arvuti omanik ise, kuidas ja mida oma arvutiga peale hakata.
_________________ 1+1=0 |
|
| tagasi üles |
|
 |
edenmt
HV vaatleja
|
19.01.2010 19:00:18
|
|
|
Sain oma HP Pavillioni parandusest tagasi ja toimib. Servicenetist ei õnnestunud infot saada, mis täpselt juhtus ja mida peaks tegema, et viga ei korduks. Küll aga tehti garantii korras korda.
Arvuti on HP Pavillion dv6-1231eo ja probleem oli selles, et kasutamise kolmandal päeval ei võtnud pilti enam ette, fan hakkas tööle ja ledid vilkusid aga pilti netu. vahetati kõige pealt protsessor välja, see tulemust ei andnud, siis telliti uus protsessor ja emaplaat.
Seda threadi lugedes jääb mulje, et enamustel Pavillionidel on ülekuumenemisega probleeme. Kas on softi mis paneks arvuti fanid kiiremini tööle või järgmine kord lülitaks arvuti kasvõi välja enne kui temperatuur kriitilisele piirile jõuab ? Lugesin midagi uuest BIOS-ist ka mis pidi parem olema jahutamiseks aga kuna suhteliselt algaja selle koha pealt siis keegi võiks ette näidata kuidas see täpselt käib jms.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
19.01.2010 20:57:41
|
|
|
| edenmt kirjutas: |
Sain oma HP Pavillioni parandusest tagasi ja toimib. Servicenetist ei õnnestunud infot saada, mis täpselt juhtus ja mida peaks tegema, et viga ei korduks. Küll aga tehti garantii korras korda.
Arvuti on HP Pavillion dv6-1231eo ja probleem oli selles, et kasutamise kolmandal päeval ei võtnud pilti enam ette, fan hakkas tööle ja ledid vilkusid aga pilti netu. vahetati kõige pealt protsessor välja, see tulemust ei andnud, siis telliti uus protsessor ja emaplaat.
Seda threadi lugedes jääb mulje, et enamustel Pavillionidel on ülekuumenemisega probleeme. Kas on softi mis paneks arvuti fanid kiiremini tööle või järgmine kord lülitaks arvuti kasvõi välja enne kui temperatuur kriitilisele piirile jõuab ? Lugesin midagi uuest BIOS-ist ka mis pidi parem olema jahutamiseks aga kuna suhteliselt algaja selle koha pealt siis keegi võiks ette näidata kuidas see täpselt käib jms. |
Tere, vähemalt praegu pole sinu mudelile, midagi oluliselt parandatavat, BIOS'i olemas. Sinu arvuti on juba nii ehitatud, et enne kriitiliste temperatuurideni jõudmist, peaks ta ise ennast välja lülitama. Üldised reeglid sülearvuti liigse soojuse eemale juhtimisel on ikka eendised - ära hoia töötavat arvutit pehmetel pindadel (diivanid, voodid vms.); ära kata põhjal ja külgedel olevaid jahutuse avasid kinni; regulaarselt lase jahutus sinna kogunenud tolmust ja mustusest ära puhastada; regulaarsusega 1 kord aastas lase ära vahetada jahutuse ja protsessori ja videokiirendi vahel olev termopasta (võib ühildada jahutuse puhastusega). Oma arvuti põhisõlmede temperatuure saad kontrollida erinevate tarkvaraliste vahenditega (näiteks HWMonitor) ja kui näed, et tempearatuurid on võrreldes eelmiste tulemustega (eelmine kuu või nädal enamvähem samade programmide kasutamisel) oluliselt kõrgemad, on see selge märk halvasti töötavast jahutusest.
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.01.2010 21:34:55
|
|
|
edenmt: Saad küll ventilaatori töörezhiime muuta, kui tahad - kuigi selleks pead natuke elektroonikat valdama ning pead üht-teist ventilaatori tööpõhimõttes ära muutma.
Põhiline - mida teha tasub, on see, et vent ei hakka tööle suure kiirusega alles 60 kraadi juures, nagu see sul praegu on, vaid et vent hakkab väga vaikselt käima juba 30-40 kraadi juures.
---------------------------------------------------
Aga eks see ole alati nii, et kas vaatad hirmu ja aukartusega Hirmkallist kaubamärki ja ei julge midagi ette võtta või ei karda seda firmamärki - paned pea ja käe tööle ning tulemus on parem, kui see, mille Kalli-Kaubamärgi-Insenerid on tuima näoga kasti löönud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
edenmt
HV vaatleja
|
20.01.2010 16:27:45
|
|
|
Tõmbasin HWMonitor'i ja lükkasin kõige parema mängu mis arvutis oli max graafikaga mängima - u 25 minuti pärast oli cpu core temp 93C. prose on amd turion x2 mobile (griffin) ja kuskilt lugesin välja et see ei tohi üle 100C minna. Nii et 93C tundub okei. (kas keegi saaks kinnitada selle?)
Tekkis ka küsimus cooling padide kohta, kas need asjad reaalselt töötavad ka või lihtsalt lisavidinad mis teevad häält ja nillivad akut ?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.01.2010 16:41:31
|
|
|
edenmt: 90-95 kraadi on kohe kõvasti liiast.
Ning see näitab suure tõenäosusega jälle järjekordselt seda, et ventilatsioonišahti pole tolmuvaibast mitte keegi puhastanud.
Nii, et see läppar kisu nüüd niikauaks seinast välja, kuni:
- läppari lahti lammutad
- ventilatsioonišahti ära puhastad
- protsessori ärapõlenud termokile asendad kõrget, 150-200 kraadi, kannatav termopastaga.
Siis krutid läppari kokku - pistad juhtme seina ja imetled nii täiskoormusel nii 70-75 kraadist temperatuuri.
------------------------------------
Ja kui sa seda ei tee, mida ma kirjutasin, siis imetled paari nädala - kuni paari kuuga uuesti surnud emaplaati.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
20.01.2010 17:15:26
|
|
|
Tõmbasin HWMonitor'i ja lükkasin kõige parema mängu mis arvutis oli max graafikaga mängima - u 25 minuti pärast oli cpu core temp 93C. prose on amd turion x2 mobile (griffin) ja kuskilt lugesin välja et see ei tohi üle 100C minna. Nii et 93C tundub okei. (kas keegi saaks kinnitada selle?)
Tekkis ka küsimus cooling padide kohta, kas need asjad reaalselt töötavad ka või lihtsalt lisavidinad mis teevad häält ja nillivad akut ? |
Oi, oi, 93C on ilmselgelt palju ja ilmselt undab ventilaator pööraselt. Kahtlustan, et sinu arvuti remontijad unustasid termopasta üldse ära. Soovitan koheselt arvuti remonti tagasi viia. Minul on kõik AMD protsessorid peale jahutuse puhastamist ja termopasta vahetust, mõõdukalt koormatud arvuti puhul jooksnud temp vahemikus 32C-56C.
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.01.2010 17:29:42
|
|
|
robema: Muide, see on juba aastaid tuntud nähtus, kus emaplaat vahetatakse aga "tolm jäetakse läpparist välja viskamata".
Nii, et ei midagi uut ega huvitavat siin "külma talvise päikese all".
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
20.01.2010 18:22:02
|
|
|
see on läpaka talvine režiim
aga kasutama peaks õues...
_________________ - censored - |
|
| tagasi üles |
|
 |
edenmt
HV vaatleja
|
20.01.2010 18:28:08
|
|
|
| Kas see termopasta ja praht arvutis saab probleemiks olla kui arvuti on 3 nädalat vana, reaalset kasutust näinud ca 4-5 päeva ainult?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
20.01.2010 18:37:56
|
|
|
Prahi võiks esialgu kõrvale jätta, aga termoülekandeks mõeldud kleepsud on kräpp juba uuest saati!
| Kas see termopasta ja praht arvutis saab probleemiks olla kui arvuti on 3 nädalat vana, reaalset kasutust näinud ca 4-5 päeva ainult? |
|
| tagasi üles |
|
 |
edenmt
HV vaatleja
|
20.01.2010 18:48:12
|
|
|
| kust ma selle hea termokleepsu saaksin, mis on head nimed selles valdkonnas ?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
20.01.2010 18:52:57
|
|
|
Kleepsud ei olegi head
Ikka korralik hõbedasisaldusega pasta, mis spetsiaalselt selleks loodud, on parim.
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.01.2010 19:32:51
|
|
|
See on küll mõnes mõttes maitseasi, kuid parimad on sellised pastad, mis ka veel 150-200 kraadises temperatuuris "kiviks ei põle".
Suurem osa igasugu kõvasti reklaamitud pastadest kivistub juba a 80-120 kraadiga.
------------------------------------
Probleem on selles, et kui pasta asemel on "kivi", siis see "kivi" surub radiaatori "õhku" ja tekkiv õhuvahe halvendab koheselt omakorda prosa jahutust.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
edenmt
HV vaatleja
|
21.01.2010 11:11:11
|
|
|
Käisin täna hommikul Servicenetist läbi ja tehnik kinnitas, et võimatu, et termokile/pasta vahetamata jäeti. Kinnitas ka seda, et Amd-del 90c ei ole midagi hullu. 85c juures ei tohtivat midagi juhtuda ja osad AMD-d neil pidid isegi 120c juures töötama. On see võimalik ?
Olen koormust protsessori koormust vähendada läbi selle, et vähendasin start-upis alustatavaid applicatione ja proccesse miinimumini. Services on asi mida puutunud ei ole veel aga tundub, et seal töötab liiga palju asju (u 80-90). Kas on mõni juhend kuskil, mille järgi saaks kõik ebavajaliku sealt ka eemaldada, et koormust natukenegi vähendada ?
btw. tänud asjalikke kommentaaride eest, thread delivers.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.01.2010 12:56:47
|
|
|
edenmt: Eks siis pead oma peanupu asendisse ON-lülitama ning pead mõtlema 3-e asja üle hoolsalt järgi:
See 80-100 kraadine kuumus uhatakse läpparisse ringi tiirutama ja tulemuseks on siis kas:
A) väändes / propelleris emaplaat, mis mingil juhul ei talu sellist "sauna".
B) surnud komponendid emaplaadil, kuna teatud komponendid võivad samuti selliseid temperatuure mitte välja kannatada.
C) Korpuse materjali pehmenemine ja korpuse väänded sellistel temperatuuridel.
Nii, et Sul on nüüd meeldiv võimalus mõelda, et millise - eelpooltoodud - surma läbi Sa paari kuu jooksul uut emaplaati ostma tormad.
-----------------------------------------------------
Lisaks sellele oskab taoline temperatuur ka kas HDD või siis aku "ära keeta". Kah võimalus raha kulutada kas siis uue HDD või aku ostmiseks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
UrMo20
HV vaatleja

|
25.01.2010 17:01:29
|
|
|
Tere. Räägin ka siis oma HP Paviloni kurva saatuse ära. Sai siis ostetud 2007 suvel omale see aparaat (kui oleksin sel ajal seda foorumit lugend, siis tõenäoliselt oleks ost kindlasti ära jäänd). Esimene laks oli kui 2008 märtsi käis emaplaadi vahetuses. Ja nüüd ta mul käis kuni 2009 novembrini. Tean et emaplaadi vahetus kipub minema väga kulukaks, ning minu teada garantiid ei tohiks olla enam. Juhtusin lugema nüüd seda foorumit ja tervenisti selle teema läbi kammind. Kui olen õieti aru saand siis on võimalus mingit moodi masin ellu äratada.
Enne viga oli probleemi wifi ühenusega, ning puhastus eelnevalt pole osand teha. Masin ise siis dv6358eu, käima pannes natuke mõtleb ja siis teeb oma iseloomulikud 3 piiksu (1 pikk 2 lühikest) ja edasi ta võibki käima jääda. Kuna mul mitte midagi kaotada ei olnud siis võtsin ta kapitaalselt lahti. Plaadi peal nägin kleebist et RMA, kui õieti aru olen saand siis mulle on eelnevast korrast sisse pandud parandatud emaplaat. Edasi siis nägin, et kõvaketta all olev termokile on täielikult plaadi külge kinni jäänd, ise nagu ei tea kuidas need täpselt olema peavad aga paistab kahtlane. Kui võtsin lahti jahutuse siis ära tõstes oli protsessori peal oleva termo tükk ära suland. Nüüd ma ei teagi mis seisus see protsessor on, sai küll ära puhastatus, aga kas see aitas. Ise ei oska midagi nagu edasi teha, kui üldse on võimalik midagi teha
Oleks huvitatud lahendustest, mis paneks ta elama kasvõi lauaarvutina, kui selle emaplaadi puhul on see veel võimalik.
Tänud.!
Urmo K.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.01.2010 17:22:35
|
|
|
UrMo20: Nii ja naa - kui see plaat on veel elluäratatav, siis saab üht-teist ehitada, näiteks et töötab lauaarvutina.
Kui see vahetatud plaat on lõplikult maha surnud, siis ei tee temast enam midagi.
Vähemalt olen ma näinud sellist RMA-d, mis lõplikult vedru välja viskas ning kuhu sai HVF-ist töötav, kasutatud mammi asemele leitud.
----------------------------------------------
Aga eks see kõik selline katsetamine-eksperimenteerimine on - üheselt pole võimalik midagi öelda, kuna iga isend on individualist ja tahab individuaalset lähenemist saada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
25.01.2010 17:50:59
|
|
|
| UrMo20 kirjutas: |
Tere. Räägin ka siis oma HP Paviloni kurva saatuse ära. Sai siis ostetud 2007 suvel omale see aparaat (kui oleksin sel ajal seda foorumit lugend, siis tõenäoliselt oleks ost kindlasti ära jäänd). Esimene laks oli kui 2008 märtsi käis emaplaadi vahetuses. Ja nüüd ta mul käis kuni 2009 novembrini. Tean et emaplaadi vahetus kipub minema väga kulukaks, ning minu teada garantiid ei tohiks olla enam. Juhtusin lugema nüüd seda foorumit ja tervenisti selle teema läbi kammind. Kui olen õieti aru saand siis on võimalus mingit moodi masin ellu äratada.
Enne viga oli probleemi wifi ühenusega, ning puhastus eelnevalt pole osand teha. Masin ise siis dv6358eu, käima pannes natuke mõtleb ja siis teeb oma iseloomulikud 3 piiksu (1 pikk 2 lühikest) ja edasi ta võibki käima jääda. Kuna mul mitte midagi kaotada ei olnud siis võtsin ta kapitaalselt lahti. Plaadi peal nägin kleebist et RMA, kui õieti aru olen saand siis mulle on eelnevast korrast sisse pandud parandatud emaplaat. Edasi siis nägin, et kõvaketta all olev termokile on täielikult plaadi külge kinni jäänd, ise nagu ei tea kuidas need täpselt olema peavad aga paistab kahtlane. Kui võtsin lahti jahutuse siis ära tõstes oli protsessori peal oleva termo tükk ära suland. Nüüd ma ei teagi mis seisus see protsessor on, sai küll ära puhastatus, aga kas see aitas. Ise ei oska midagi nagu edasi teha, kui üldse on võimalik midagi teha
Oleks huvitatud lahendustest, mis paneks ta elama kasvõi lauaarvutina, kui selle emaplaadi puhul on see veel võimalik.
Tänud.!
Urmo K. |
Tere, järjekordselt kasutajal kurb kogemus HP'ga. Sinu arvuti viga peitub põhjasillas (see on selline mikroskeem, mis paikneb protsessori pesa kõrval, kus pealkirjas kas G6150 või SPP100 jne.). See on lihtsalt ennast emaplaadi küljest lahti lasknud ja kodustes tingimustes sellist viga parandada ei soovita, kuna vastasel juhul, on tulemuseks emaplaat kõver ja muud üle ei jää, kui see välja vahetada.
Samas, ikka ja jälle paneb mind imestama asjaolu, et kasutaja võtab arvuti juppideks lahti. Lugupeetud Urmo, mida te seal näha lootsite ? Isegi, kui silmaga oleks näha mõnda kõrbenud detaili, ega ise ju seda vahetama ei hakkaks ?
Kõvaketta all olev termokile ongi sinna külge kleebitud, vältimaks elektilist kontakti emaplaadi ja HDD korpuse vahel ja see pole vaetunnus kindlasti.
Olukorra lahendamiseks on põhimõtteliselt 2 võimalust - kas emaplaadi vahetus või põhjasilla ümbertinutamine (reballing) / vahetamine. Mõlemad variandid vajad spetsiaalseid oskusi ja loomulikult nõuavad raha. Kolmas võimalus on ka, aga juppideks maha müümine on kuidagi imelik ja viimase saatuse määramine.
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.01.2010 18:06:06
|
|
|
robema: Ja selle, kõige olulisema, jätsid rääkimata, et:
1. See lahtine "sild" on tagajärg, mitte põhjus.
2. Ja et põhjuseks on hoopis pehmest materjalist HÜ-de korpused, mis suruvad korpuses oleva emaplaadi kaardu / või propellerisse ning siis see tekkiv vääne surub lihtsalt jõuga selle "klotsi" jõuga joodetest lahti.
Nii, et enne, kui sellesse korpusesse midagi uut toppida, tuleb see korpus kõigepealt sirgeks ajada, vastasel juhul tapab see kõver korpus ka peatselt selle uue plaadi maha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
UrMo20
HV vaatleja

|
25.01.2010 21:03:13
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
UrMo20: Nii ja naa - kui see plaat on veel elluäratatav, siis saab üht-teist ehitada, näiteks et töötab lauaarvutina.
Kui see vahetatud plaat on lõplikult maha surnud, siis ei tee temast enam midagi.
Vähemalt olen ma näinud sellist RMA-d, mis lõplikult vedru välja viskas ning kuhu sai HVF-ist töötav, kasutatud mammi asemele leitud.
----------------------------------------------
Aga eks see kõik selline katsetamine-eksperimenteerimine on - üheselt pole võimalik midagi öelda, kuna iga isend on individualist ja tahab individuaalset lähenemist saada.  |
See lauaarvuti variant sobiks, kuna kindel on see, et seda plaati tervena või siis uuena ma sinna kasti tagasi ei paneks. Kuidas või kelle kaudu on võimalik abi paluda, et vaataks kas sellest plaadist saab asja või mitte. Kuna kui remonti minna sellega siis vist saadetakse samamoodi tagasi. Juhul kui on remonditav, siis kas see tegemine on uue plaadi ostust odavam? Usun täiesti, et see aeganõudev töö.
robema: Eks kindlasti on see rumalus et ise lahti võetakse. Mis ma seal nägin, sain aru et masin on end korralikult seest keetnud. Nähtava vea korral, kindlasti ma ei hakka seda millegagi surkima.
Tänud.!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.01.2010 21:23:59
|
|
|
UrMo20: Eks selliste plaatidega on nii ja naa.
Mul on endalgi - enda tarbeks ostetud näiteks selline plaat, mis laua peal lahtiselt töötab OK, kuid korpusesse tagasi topituna, viskab pildi eest minema.
Ja mul pole plaanis selle plaadiga midagi ette võtta, küll külastasin ma alles hiljuti rauapoode, et laida sobivat "metalli", et see korpus nii tugevaks teha, et see kusagilt läbi painduda ei suudaks.
Ja kui ma olen selle tehtud saanud, siis olen 200% kindel, et see emaplaat peab veel mitu head aastat vastu.
Aga eks uuri robema ja undead-i käest, et palju selline nende poolt pakutav taastamine maksab.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
27.01.2010 14:10:07
|
|
|
Nii, ämma arvuti platel siis ka nüüd see teki aeg käes.Peab ikka üsna mitu minutit restarte loopima enne kui käima jookseb, ehk siis ei pane teki sisse vaid laseme tal seni urrata kuni süsteem kütab korpuse sisu üles ning ühendused paika paisutab. Samas leidsin garantii paberitelt märgise et garantii lõppes mai 2008 kuigi garantiist öeldi et neil arvutitel siis garantii emaplaadile 36 kuud Eks peab vist homme minema sinna ning arvuti kaasa võtma ja vaatama et kas lihtsalt oli see 3 aastat sõnakõlks või tõsi. Kui sõnakõlks siis on nad oma margi ikkagi väga täis sittanud ning peab hakkama neile kuidagi käru keerama vist Tean jah et olen paha ja õel aga teenindaja tegelikkuses ju valetas mulle näkku kui pole seda 36 kuulist garantiid Aga eks annan homme õhtuks teada
_________________ No ikka täitsa kagu nukas!
FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal. |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|