Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 19.01.2010 01:51:44 vasta tsitaadiga

Andium räägib siin spetsialiseerumisest, kus inimene peale ühe ala mitte midagi ei tea. Sedasorti inimestest võivad saada väga head liinitöölised kuid neist ei saa IT ala spetsialiste. Sest nagu siin mõned inimesed juba varem koos näidetega selgitasid ei ole IT alal kõige kõvemad mehed mitte need, kes tuimalt koodi kirjutavad vaid need, kes suudavad paremaid lahendusi pakkuda ja uusi asju välja mõelda.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
teretalv
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.01.2010 02:56:06 vasta tsitaadiga

olen korduvalt "jalgratast" leiutanud ja olen jõudnud järeldusele, et engineering is my way, et ma saaks võimalikult palju ja hästi uusi asju välja mõelda, peab olema mul lai silmaring, et asju üldises plaanis kokku panna, alati annab idee tekkimisel asja lähemalt uurida kas antud idee on teostatav. Ma pooldan pigem vähemat spetsialiseerimist ja pooldan rohkem laia silmaringi, lai silmaring annab eeldused leida enda suund, gümnaasium on mõtlemise aeg, kes sa oled, kes sa olla tahad ja mida elult tahad, edasi õppima minnes oled juba jõudnud selgusele enamvähem kes tahad olla jne. Inimene on keeruline ja me võimegi jäädagi siin vaidlema kuidas õpetada ja kui intelligentne keegi on, iga inimene on erinev.

sõna õpib on ühe p tähega, meil igatahes oli sellise asja raviks koolis "speech therapist", eesti keeles kõlab minuarust rõvadalt see, sellepärast inglise keeles icon_lol.gif

Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 19.01.2010 03:39:34 vasta tsitaadiga

teretalv, ma arvan et gümn.-s on juba hilja mõelda mida tegelt teha tahad.
Nagu eelnevalt juba räägitud, siis laial silmaringil on vahe. 2 asja kas sa oled teatud valdkonnas laia silmaringiga või omad silmaringi igas asjas.
Näitena siis:
1) Sul on lai silmaring IT alal - Programmeerimine, kujundamine, süsteemid jms
2) Sul on lai silmaring igal pool - IT alal, Ajaloos, Kirjanduses jne.

Isiklikult käib vastu just see viimane mitte esimene variant. Ehk kõigest kõike teades ei tea sa tegelt midagi.
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 19.01.2010 07:18:09 vasta tsitaadiga

krusu70 kirjutas:
teretalv, ma arvan et gümn.-s on juba hilja mõelda mida tegelt teha tahad....

Sa tahad öelda,et põhikooliealine on oma suundades kindel? Kahjuks enamiku puhul see nii pole ning väga paljud suudavad oma õige kutsumuse (komplekt eeldustest ning huvidest) leida alles siis, kui koljukoore alune areng pidurdunud.
Ei usu? Vaata kasvõi oma tutvusringkonda ning mõtle, kui paljud kutsekoolide lõpetajad oma valitud erialale jäänud on, ning võrdle seda suhet gümnaasiumist edasi kõrgkooli läinutega.
Seesamune teema on juba Sulaselge tõestus, et inimesed pole oma valikutes kindlad ning vajaks pigem rohkem mõtteaega. Paraku sunnib aeg peale..
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 19.01.2010 07:47:46 vasta tsitaadiga

Kunagi ei ole millekski hilja, tundugu see läila kui tahes. Ka Eestis suundutakse ülikooli vanemas eas, nagu Tartus käib mitu inimest vanuses 40-55 eluaastat. Aga, et peale sunnitud aega võimalikult hästi ära kasutada, tuleks kõigest natukene maiku saada. Kuhugi noorelt suunama hakata.. mkm.
Mina sain kõva kirjanduse tambi koolis, mis pani mind tundma tugevat huvi kirjanduse vastu ja no ma olen selle eest tänulik, sest minu laiskuses ja iseseisvalt poleks ma siia jõudnud oma arvutimängude maailmast. icon_wink.gif
Krusu, ma mõistan sinu arusaama, et kõigest kõike teades ei tea sa midagi ja see on vaid meie just spetsialiseerumise, töölooma väljatöötamise ühiskonna vaatepunkt. Loll ja üsna vale. Oma eludega suundume me alati kuhugi punkti, mis saab meile heal juhul meeldiva hobina tööks, mida me oskame tunduvalt paremini teistest oma oskustest, kuid teada natukene igalt poolt mujalt on minu arust väga suur lisaväärtus.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 19.01.2010 12:34:02 vasta tsitaadiga

Valdars kirjutas:
Andium räägib siin spetsialiseerumisest, kus inimene peale ühe ala mitte midagi ei tea.

Seda räägite teie, Teie räägite siin konveieri töötajatast kes oskab ainult igasse seina naela taguda. ühesõnaga väikse silmaringiga, pole haridust saanud, ei suuda iseseisvalt mõelda jne.
Te ei tee erinevust Gurul ehk spetsialiseerunud ja konveieritöötajal ning mõtlete mingeid ime värke välja.

Tohham johham. Kõige lihtsam näide on näiteks arstid, aju kirurg, südame kirurg, progeja, sportlased(suusatajad, kulturistid), teadlased, inseneerid, müügimees, koristaja, matemaatika või keele õpetaja kes on oma ala fanatid ning tipspetsilistid, teavad oma asjadest kõike ning hoiavad kursis koguasjast mis toimub nende valdkonnast, oskavad kasutada igasuguseid vidinaid mis on nende alaga seotud.
IT alal näiteks inimene, kes on progemis Guru, valdab mõnda progemise keelt puhtalt näiteks C, Java, Visual Basic supper hästi, ning valdab lisaks veel teisi keeli kesktasemel, hoiab kursis oma alaga, tema jaoks on kõik nagu selge seebi vesi, tegeleb progemise arendamisega jne. See, et nad oma alal oleksid edukad. nad peavad teadma väga palju asju aga nad püsivad kindlates piirides.
keele õpetaja, kes valdab läbi lõhki seda keelt, teab inimese ja käitusmis psühholoogiat, õpetamis meetoteid erinevatele vanuseastmele, hoiab kurisis kõige uuemate õpetamis vahenditega. Smartboard jne.
Ega see, et sa oled ühealaspets ei tähenda kohe, et midagi muud ei jaga aga ei kohusta. Vaid, et sinul on üks kindel ala millest tead nii palju, kui võimalik ning et edukas olla, peab olema mitmeid oskusi. Näiteks õpetajatel arvutioskus.
See, et olla edukas kulturist peab teadma lihastest, nende liikumistest ja tööst, toitumisest, keemiast, inimese anatoomiast, toitudest, küpsetamisest, süda ja muude organite tööst, mineraalide, vitamiinide ja muu ainete toimest, harjutused erinevatele lihasgruppidele. Mitte ei piisa ainult raua tõstmise oskusest jõusaalis.

All in one on see- teab igast erinevast valdkonnast midagi aga kokku võtteks ei oska midagi ega tea ühtegi asja süviti. Ajalaugu, matemaatika, IT, auto, merendus, geograafia, astronoomia, tuuma füüsika, finance, inimese anatoomia, l jne. Aga ei oska kunagi midagi seletada lahti ega tõelisi põhjuseid tuua, miks just see juhtub. jne.

kännuämmelg kirjutas:
Sa tahad öelda,et põhikooliealine on oma suundades kindel? Kahjuks enamiku puhul see nii pole ning väga paljud suudavad oma õige kutsumuse ...
See lihtslt lastevanemate ja meie haridussüsteemi puudulikkus, meil puuduvad koolis karjäärinõustajad ning meil ei räägitagi mida sa tahad elus teha, millised on valikud, kuidas neid eesmärke saavutada, tingimused jne. Kõik pead ise välja uurima ja puurima. USAs osades koolides on kohe selline tund ainekavas sees, siis on olemas oma inimene kes tegeleb selle nõustamisega ning aitab selgusele jõuda juba noorest east. Samuti ülikooli nõustamised ning kuhu tööle saad minna. Tehakse külastusi ning minnakse reaalselt praktikale nagu meil on töövarjupäev. Muidugi see võib mitu korda muutuda elujooksul aga sellest pole mdiagi. Seda nooremas eas alustad, seda kiiremini eluga mäele jõuad. Seda noorem seda parem. Juba esimesest klassist peale tuleks juba natuke puudutada. Aidata jne.

Ei viitsi ma tõesti teiega siin maadelda. Igal inimesel on õigus oma arvamusele.

viimati muutis Andium 19.01.2010 15:03:02, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 19.01.2010 13:04:09 vasta tsitaadiga

tsitaat:

See lihtslt lastevanemate ja meie haridussüsteemi puudulikkus, meil puuduvad koolis karjäärinõustajad ning meil ei räägitagi mida sa tahad elus teha, millised on valikud, kuidas neid eesmärke saavutada, tingimused jne. Kõik pead ise välja uurima ja puurima. USAs osades koolides on kohe selline tund ainekavas sees, siis on olemas oma inimene kes tegeleb selle nõustamisega ning aitab selgusele jõuda juba noorest east. Samuti ülikooli nõustamised ning kuhu tööle saad minna. Tehakse külastusi ning minnakse reaalselt praktikale nagu meil on töövarjupäev. Muidugi see võib mitu korda muutuda elujooksul aga sellest pole mdiagi.

Ei viitsi ma tõesti teiega siin maadelda. Igal inimesel on õigus oma arvamusele.

sul on õigus ma olen aastaid raisanud aega tänu sellele et koolis puudus kõigest üks aine, tuleb rääkida edasiõppimis valikutest jne, mulle ei räägitud mitte sittagi ja sellepärast olen suures sitas, ja usun et paljud teisedki on sellises jamas...

Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 19.01.2010 13:34:47 vasta tsitaadiga

Valdars kirjutas:
Andium räägib siin spetsialiseerumisest, kus inimene peale ühe ala mitte midagi ei tea. Sedasorti inimestest võivad saada väga head liinitöölised kuid neist ei saa IT ala spetsialiste. Sest nagu siin mõned inimesed juba varem koos näidetega selgitasid ei ole IT alal kõige kõvemad mehed mitte need, kes tuimalt koodi kirjutavad vaid need, kes suudavad paremaid lahendusi pakkuda ja uusi asju välja mõelda.

Palun tee teatud mõisted selgeks. Vähemalt saa aru nende mõistete:
*Spetisalist
** Üldine spetsialist
*** IT spetialist
*** jne
** Valdkonna spetsialist
*** Võrk
*** Riistvara
****Kõvakettad
****jne
*** jne

* Liinitöölise

* Harrastaja

...üldisemast kontekstist.

Seda spetsiifilisemaks läheb ala seda rohkem oled nõutud ja seda rohkem oldakse nõus maksma. Piir tuleb sealt sisse kui enam ei saa rohkem spetsiifilisemaks minna ja siis tuleb hakata asju looma või jääma mingile tasemele paigale.

Kui pead ennast väga heaks IT spetsialistiks, siis võin kihla vedada, et sa ei tea mingi valdkonna täpsemaid asju (näiteks andmebaaside keerukamaid relatsioone). Ehk IT spetsialist tähendab laiemas laastus seda, et et igast valdkonnast teab natukene ja see on kõik. Rohkem ei nõuta IT spetsialistilt.

Näiteks kui öelda keskastme ehitajale (kes peaks oskama ja teadma kõiki asju sinu loogika järgi), et ehita ahi valmis, siis kas ta saab hakkama? Võib saada küll aga arvatavasti mingi käkk tuleb. Aga kui öelda ehitajale kes on spetsialiseerunud (sinu loogika järgi liinitöötaja) ahjude ehitamisele, siis kindlasti tuleb väga hea ahi ja selle eest oldakse ka nõus kõvast rohkem maksma.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Deadlock
Kreisi kasutaja

sõnum 19.01.2010 14:40:39 vasta tsitaadiga

"Spetsialist - Inimene, kes midagi peale oma ala ei oska" icon_lol.gif

Vähemalt mõne jutust jääb küll mulje, et kui ajukirurgi tiitli oled kätte saanud, ega sa siis vist ajaloost, matemaatikast, keeltest ja filosoofiast küll midagi ei jaga..
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 19.01.2010 16:01:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:

teretalv, ma arvan et gümn.-s on juba hilja mõelda mida tegelt teha tahad.

icon_lol.gif

Juba teises klassis tahtsin cosmonaudiks saada.

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 19.01.2010 16:38:01 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
See lihtslt lastevanemate ja meie haridussüsteemi puudulikkus, meil puuduvad koolis karjäärinõustajad ning meil ei räägitagi mida sa tahad elus teha, millised on valikud, kuidas neid eesmärke saavutada, tingimused jne. Kõik pead ise välja uurima ja puurima. USAs osades koolides on kohe selline tund ainekavas sees, siis on olemas oma inimene kes tegeleb selle nõustamisega ning aitab selgusele jõuda juba noorest east. Samuti ülikooli nõustamised ning kuhu tööle saad minna. Tehakse külastusi ning minnakse reaalselt praktikale nagu meil on töövarjupäev. Muidugi see võib mitu korda muutuda elujooksul aga sellest pole mdiagi. Seda nooremas eas alustad, seda kiiremini eluga mäele jõuad. Seda noorem seda parem. Juba esimesest klassist peale tuleks juba natuke puudutada. Aidata jne..

icon_lol.gif paljudest muusikakoolis õppijatest siis muusikud saavad? See peaks olema kõige lihtsam näide, et pealesunnitud valikud ei tööta.
Minu jutu mõte oli selles, et põhikooli lõpetanu on arengus poolepeal ning huvid on välja kujunemata ning seega ka raske leida oma kutsumust. Kõikvõimalikud elukutsevaliku testid jms on ümmargune BS
tagasi üles
erkki
Kreisi kasutaja
erkki

sõnum 19.01.2010 16:54:11 vasta tsitaadiga

Valikut pole kunagi liiga hilja teha ja pigem on just vale liiga vara (näiteks põhikoolis) oma elu eesmärke paika panna, sest üsna tõenäoliselt jätad paljud alternatiivid kaalumata.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 29
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 19.01.2010 17:04:29 vasta tsitaadiga

kännuämmelg: Tihti pole mitte põhikoolis õppija see, kes ei tea, kuhu minna ja mida edasi teha, vaid justnimelt lapsevanemad keelavad võsukesel enda eest otsustamise ja taovad talle pähe, et Sinu ainus tee on keskkool ja seejärel kõrgkool. icon_wink.gif

Mind pole kunagi keegi suunanud ja mina teadsin 8-das klassis täiesti kindlalt, et järgmine kool on Polütehnikum.
Ning ma pole ligikaudu 30 aasta jooksul kordagi seda kahetsenud, et see minu otsus selline oli ja et ma ei pidanud kellegi teise käsku / korraldust täitma ning ellu viima kas lapsevanema või siis kasvõi õpetajate unelmaid, et mida / keda sellest laspukesest küll koolitada annab. icon_cool.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 19.01.2010 17:10:03 vasta tsitaadiga

suhtun alati negatiivselt nohikutesse kes 14 aastaselt kooli lõpetavad ja 2 aastaselt teavad kelleks saada tahavad, nemad mõtlevad et on maailma nabad ja teevad koguaeg teisi maha et teised samasugused pole, hall mass vajab rohkem aega ja defauldina on siiski gümnaasium järelemõtlemise koht, aitab selle ila ajamisest siin see on naeruväärne
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 19.01.2010 17:18:42 vasta tsitaadiga

See, et teile tutvustati teie võimalusi liiga hilja ei tähenda, et põhikooli laps oleks otsustusvõimetu.
Väga hea koht info saamiseks igal aastal on teeviit, kahjuks liitusid gümnaasiumid sellega alles nüüd...
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 19.01.2010 17:34:25 vasta tsitaadiga

krusu70 kirjutas:
See, et teile tutvustati teie võimalusi liiga hilja ei tähenda, et põhikooli laps oleks otsustusvõimetu.
Väga hea koht info saamiseks igal aastal on teeviit, kahjuks liitusid gümnaasiumid sellega alles nüüd...

Teeviit on suhtelise säraga ülekallutatud üritus (venekeeli pakazuuhha), kus põhiliseks on noorte meelitamine üksikute säravamate argumentidega. Inimeste areng on tõesti erinev, kuid enamik põhikooli lõpetanuid (näet, erand Tahanteada on kohe varnast võtta) pole oma arengus sellisele tasemel jõudnud, et pädevaid otsuseid teha. Kui nüüd antud teemasse minna, siis enamik IT-huvilisi lähevad õppima siiski hetkeemotsioonide ajel.
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 19.01.2010 17:58:16 vasta tsitaadiga

Tule taevas appi, kus meil on haridusspetsialiste!
Teeme nii, et põhikooli või ka gümnaasiumiõpilast veel "oma valikutes kindel ja teab mida tahab" inimeste hulka ei arva. Gümnaasiumilõpetajatest enamik on nagu vasikakari, kes kevadel esimest korda välja lastakse. Igasugune "teeme põhikoolis ka valikained" on aga täielik BS - tegemist on lastega, kes ei adu veel mitte grammigi, mida tegelikult neil tulevikus vaja läheb või mida nad teha tahavad (mõni erand ainult kinnitab reeglit!).
Mul on endal klassivend, kes lõpetas gümnaasiumi ja põrutas rahvusvahelisele matemaatikaolümpiaadile (oli juba päris mitmes) ajaks, kui teised tegid ülikooli sisseastumiseksameid (jah, ma olen nii vana inimene). Olümpiaadile pääsenud said automaatselt TÜ mata teaduskonda sisse. 2 aastat hiljem tegi tüüp kannapöörde ("mata on igav") - läks arhitektuuri õppima ja töötab nüüd sel alal.

PS. Tänases Postimehes olev artikkel teemal "akadeemiline puhkus ka gümnaasiumi ja põhikooli õpilastele". Kes iganes selle peale tuli - palju õnne! Oled minu poolt nimetatud selle nädala "keenjiuseks".
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 19.01.2010 18:24:06 vasta tsitaadiga

Käisin ka nö "eliitkoolis" ning ka seal ei teadnud 12 klassi alguses peale kahe-kolme, kelleks nad saada tahavad. Mõttetu arutelu siin, et vanemad sunnivad; täiesti hilja on otsustada gümnaasiumis jms.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 19.01.2010 18:44:49 vasta tsitaadiga

Huvitav arutelu... Eriti fakt, et arvatakse, et põhikooli lõpetanu ei tea, mida eluga pihta hakata... Kui kedagi teist näiteks pole võtta, siis võtan enda, et 5. klassis hakkasin reaalselt veebindusega tegelema ja tänaseks päevaks töötan kenasti veebiprogrammeerijana. Ja mitte hetkekski pole tekkinud mõtet, et äkki see pole minu jaoks. Ja see, et mu tulevik arvutiga seondub, oli mul väga selgelt juba lasteaias teada. Rääkige veel, et põhikooli lõpetanu ei tea, mida oma eluga pihta hakata.

NB! Mainin siinjuures ära, et loomulikult on tegelasi, kes ei tea, mida teha... selliseid on isegi päris "täiskasvanute" seas. Kas peaks otsustamisvõimaluse andma inimesele alles siis, kui mingine 70+n aastat vana on? (eeldusel, et ta üldse elus siis on)

Küll ma oleks õnnelik olnud, kui eri suundadele oleks saand end viia juba kuskil 7. klassi kandis, mitte nagu praegu, et hädapärast peale põhikooli ja reaalselt alles ülikoolis saad midagi, millest reaalset kasu on ja mida oleks oluliselt lihtsam õppida koolis, kui kodus nohistades.

Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 102
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 19.01.2010 18:53:21 vasta tsitaadiga

jnt, siit tekibki see probleem, et keskmine inimene ei tea. Arvestatakse keskmisega. Mistõttu natukene edasipüüdlikumad ei saavuta täit potentsiaali. See pole mitte nii ainult õppekava osas kui ka iga eraldiseisva aine sees. Ma oleks palju kaugemale läinud keemias või füüsikas või matemaatikas. Paraku pidi õpetaja õpetama klassi keskmise pealt.
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 19.01.2010 18:59:28 vasta tsitaadiga

mirko27, siin ongi pm minu point, et selle keskmise pärast võiks asi jaguneda juba varem vähe erialasemaks. Loogiline, et mingit eraõpetajat sa ei saa vmt, aga põhikoolis on paralleele ju pea alati mingi 3-5. Miks ei võiks need 7. klassist juba üksjagu lahku minna? Siis õpetad tehnikast huvitatuid nende keskmise järgi ja keeltest huvitatuid nende keskmise järgi. Probleem laheneks nii mõnegi võrra.
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 19.01.2010 19:05:20 vasta tsitaadiga

jnt, vaata uut haridusreformi, mille vastu tulihingeliselt võideldakse icon_wink.gif See on täpselt ümber selle poindi üles ehitatud.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 19.01.2010 19:10:58 vasta tsitaadiga

Meil pole sellist klientuuri, et teha väga painduv koolisüsteem.
Tegelikult ega koolihariuse kasutaja ei vähene, kuid mina nimelt hirmun mõtte ees, et me hakkame temaatilise klasse koolidesse rajama. Pigem ma olen poolt, et ajalugu, kirjandust ja eesti ja A-võõrkeelt, rõhudes just kolme viimase peale, tuleks tunduvalt karmimalt võtta põhikoolis.
Erandeid on, kuid enamus on ja jäävad lasteks ka gümnaasiumi lõpuni.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 19.01.2010 20:08:16 vasta tsitaadiga

Ei ole vaja põhikooli tasemel õppekavas erisusi teha. Kes tahab, võib süviti minna vastavas huvialaringis või küsib lihtsalt õpetaja käest lisa.
jnt, kujuta korraks ette, et oleksid juba põhikoolist personaalse õppekava alusel õppinud. Oleksid võtnud hulgem IT-ga seotut juurde? Mille asemel? Kas oleks tore vastata tüdruku küsimusele õlakehitusega, kui too pärib reklaami taustaks kõlava klassikalise muusikapala kohta? Või kui peaks juhtuma toosama tüdruk küsima taevas paistva tähtkuju nime? Või kui, jumal hoidku, peaksid oma elamise saama aga ei julge/oska ette võtta lihtsamatki remonti, sest puuduvad elementaarsed teadmised füüsikast ja keemiast? (füüsilise töö oskamatus on vist tänapäeva noortel juba pigem reegel?)
Muidugi, on olemas googel. Ja nii jõuavadki meie spetsialistidest tulevikulootused lõpuks olukorrani, kus iga elementaarse teadmise asemel osatakse küsimust otsimootorisse tippida. On parem? Aga kui netti ei juhtu käepärast olema? On veel teine probleem - kasutades teadmiste allikana ainult otsimootoreid, kujundavad meie teadmisi lõpuks mitte õpetajad vaid otsimootori algoritmi autor. Mina kardan sellist tulevikku.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 19.01.2010 21:02:33 vasta tsitaadiga

2korda2, kes üts, et vaid it alad peaksid it suunal olema? füüsika ja mate on elementaarne tos osas. tehniline mehhaanika jmt võib ka vabalt sees olla ja teadmiseks, teen korteris täielikku ümberehitust, kusjuures igasugu töömeestel lasen võimalikult vähe teha.

Ära nüüd asju nii must-valgelt ka vaata, eksole. ka it või tehnika suunaga põhikooli osa sisaldaks ikka eesti keelt, vähemalt üht, kuid soovitatavalt kaht võõrkeelt ja nipet näpet ajalugu, muusikat ja mida iganes veel. Jääme siiski reaalsusesse, mitte ei lahmi suvaliselt über-ekstreemolukordi. icon_wink.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.