Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tiim
HV veteran

|
03.12.2009 20:04:06
|
|
|
Ma ei saa aru, kas sa oled isekas, või lihtsalt kibestunud. Parem põhjenda ära miks seda vaja ei oleks?
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
03.12.2009 21:44:29
|
|
|
jaank kirjutas: |
On täiesti idiootne IGASSE KODUSSE vedada 100Mbit/s.
Milleks seda vaja on? Põhjendage ära. |
No mina näeksin näiteks hea meelega, et ma 2015-ndal aastal oma ühes kodus saaksin jälgida teises kodus toimivaid HD turvakaameraid. Ega sinul ei käse ju keegi kõige moodsamat teenust kasutada...
   |
3 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
03.12.2009 21:53:16
|
|
|
Ma elan 100m linnast väljas ning ei saa isegi kaabliga lauatelefoni panna.
Aga 100mb valgukaablist ei ütleks ära küll.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
03.12.2009 22:28:01
|
|
|
Nalja maik tundub juures.
Keegi sunnib Sind relva ähvardusel seda ühendust ostma. See 100Mbit/s võimalus tuuakse kõigile 1.5 km kaugusele. Sealt edasi viivad teenusepakkujad neti soovijatele. Küllap leiab ka igasuguseid erinevaid pakette. Kindlasti igaüks ei taha seda 100Mbit/s ühendust. Saaks maale 10Mbit/s oleks õnnelik. Kuigi ma ilmselt võtaks ühenduse üleslaadimise kiiruse järgi, mitte allalaadimise.
Enne kui põhjendusi nõuad, tutvu teemaga. 18 lehekülge pole vast väga palju --> http://www.itl.ee/?dl=71
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaitzo
HV vaatleja
|
04.12.2009 09:23:00
|
|
|
Tanel kirjutas: |
tsitaat: |
Olen mingit valguskaablite kaarti näinud ja ega see on nutune mõnes mõttes. Ma ei mõte siin linnade omasi.
|
kas praegust või plaanitavat? |
Praegust. Plaanitav on seal elasa.ee lehel. Aga kindel see raudselt ei ole veel.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
04.12.2009 10:07:05
|
|
|
kaitzo kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
Olen mingit valguskaablite kaarti näinud ja ega see on nutune mõnes mõttes. Ma ei mõte siin linnade omasi.
|
kas praegust või plaanitavat? |
Praegust. Plaanitav on seal elasa.ee lehel. Aga kindel see raudselt ei ole veel. |
http://elasa.ee/index.php?page=110
lk 15 on praegune olukord
1. stsenaarium lk 17 ja 2. stenaarium lk 18
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
04.12.2009 13:04:07
|
|
|
haha, enamikus metsataludes on vasepaar sees ju. ja ainuke asi, mis takistab neile 100mbit sisse viia on puudulik magistraal. ma arvan, et kõik need 100m linnapiirist elavad inimesed, nõustuvad sellega.
see on ka tore:
Intervjuud teenusepakkujatega Eestis ei viita mingitele plaanidele paigaldada Eesti
maapiirkondadesse optilisel kaablil baseeruvat jaotusvõrku. VDSL ja traadita ühendus on
juurdepääsutehnoloogiad, mida Eesti teenusepakkujad plaanivad kasutada Eesti
maapiirkondades jaotusvõrgu ehitamiseks. |
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.12.2009 13:07:38
|
|
|
taavi: Küsimus pole mitte vasepaari olemasolus, vaid mis kvaliteediga ja mis ajastu vasepaariga tegu on.
On olemas väga hea näide ühest maakohast, kus külast veeti valguskaabel mööda. Kuid selleks, et külaelanikud saaksid internetti nautida, vahetati kõikde majadeni - ja majade sees välja kogu Nõukogude aegne vaskjuhtmestik, kuna sellest ei tulnud mingid kiirused miskitpidi läbi.
Kui Sul on maa sees lekkiva isolatsiooniga, "undav" kaabel, siis võid internetist ilusaid unenägusid näha ja kui ärkad, oled silmitsi reaalsusega, et ei mingit internetti.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
06.12.2009 22:15:27
|
|
|
Ja tahtsin veel lisada, et selles projektis võiks olla veel selline osa, et tulevane sihtgrupp võiks saada mingil virtuaalsel kaardirakendusel aidata kaasa, märkides näiteks oma majapidamise 1,5km raadiuses soovitatavat või soodsamat liitumispunkti asukohta soovitada. Sest muidu ma kujutan ette, et palju saab olema majapidamisi, kus ümberringi 270 kraadi lagedat maad, aga 90 kraadi paksu- ja kõrge metsa taha jääb kaabli- või õhulevi liitumispunkt. Sest ainult n.ö kaardi pealt "ülevalt alla vaadates" võib hiljem nii mõnigi sihtgrupist avastada, et "tore, miljonid on kulutatud, aga mis kasu mul nüüd sellest on?"
   |
3 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
06.12.2009 23:57:38
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
taavi: Küsimus pole mitte vasepaari olemasolus, vaid mis kvaliteediga ja mis ajastu vasepaariga tegu on.
On olemas väga hea näide ühest maakohast, kus külast veeti valguskaabel mööda. Kuid selleks, et külaelanikud saaksid internetti nautida, vahetati kõikde majadeni - ja majade sees välja kogu Nõukogude aegne vaskjuhtmestik, kuna sellest ei tulnud mingid kiirused miskitpidi läbi.
Kui Sul on maa sees lekkiva isolatsiooniga, "undav" kaabel, siis võid internetist ilusaid unenägusid näha ja kui ärkad, oled silmitsi reaalsusega, et ei mingit internetti. |
Ise istun täpselt sellise vasepaari otsas. Liin rajati arvatavasti enne praeguse riigivormi väljakuulutamist. Aastaid tagasi vahetati küll jagamispurk ära, aga telefon on endiselt analoog. Elion teatas viimastele nettusepäringutele, et liin on vana, neti jaoks võimsust pole ja kui see katki peaks minema, siis enam parandama ei hakata. internet kaabli kaudu on jäänud ainult märjaks unenäoks.
Kui siin väljatoodud stsenaariumid käiku peaks minema, istun ma kaksiratsi magistraali peal
Probleeme võib tekkida optilise kaabli reaalse vedamisega Tartust välja mööda Tallinn-Tartu maanteed. Enne, kui neljarealise tee projekt kinnitatud ja välja mõõdetud ei ole, ei julge arvatavasti keegi selle liini peal miljonite eest kaabeldust vedama hakata. Vastasel juhul on päev peale optilise vedamist kopamehed jälle platsis ja tõstetakse kogu liin kümme meetrit paremale
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.12.2009 00:13:18
|
|
|
Isegi P2rnu linnas on inimesed a kilomeetrise kaabli ise vedanud, et netti saada.
Seega v6ib "isevedamine" veel v2gagi populaarseks tegevuseks uuesti saada.
Yks naabrimees t6mbab oma traktoriga kraavi maasse, teine naabrimees paneb kaabli kraavi ja kolmas naabrimees ajab oma tehnikaga kraavi kinni.
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 07.12.2009 00:14:10, muudetud 1 kord |
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.12.2009 00:26:28
|
|
|
radist87 kirjutas: |
Probleeme võib tekkida optilise kaabli reaalse vedamisega Tartust välja mööda Tallinn-Tartu maanteed. Enne, kui neljarealise tee projekt kinnitatud ja välja mõõdetud ei ole, ei julge arvatavasti keegi selle liini peal miljonite eest kaabeldust vedama hakata. Vastasel juhul on päev peale optilise vedamist kopamehed jälle platsis ja tõstetakse kogu liin kümme meetrit paremale  |
Ausaltöelda ei imestaks ka selle üle.Meie riigiametite suhtlus lonkab kahte jalga.Vasak käsi ei tea mis parem teeb
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
07.12.2009 12:34:25
|
|
|
Aa et ehitus alles algab kevadel... Ma mõtlesin et juba ammu käib.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
07.12.2009 13:25:07
|
|
|
Kui siin väljatoodud stsenaariumid käiku peaks minema, istun ma kaksiratsi magistraali peal |
selles asi ongi, et sa ei istu. elion peab sulle eraldi kaabli koju vedama. estwinil pole sellega midagi pistmist. miks sa arvad, et kui elion sulle nüüd optika koju veab, kui siiamaani ta seda teinud pole?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
07.12.2009 14:01:18
|
|
|
taavi kirjutas: |
Kui siin väljatoodud stsenaariumid käiku peaks minema, istun ma kaksiratsi magistraali peal |
selles asi ongi, et sa ei istu. elion peab sulle eraldi kaabli koju vedama. estwinil pole sellega midagi pistmist. miks sa arvad, et kui elion sulle nüüd optika koju veab, kui siiamaani ta seda teinud pole? |
Mul on suht suva, kas ma saan selle ühenduse vaskpaari või õhu kaudu, kas viimase ühenduslüli pakub elion, või omaküla raadioentusiast. See ei muuda fakti, et antud stsenaariumite järgi istun ma kaksiratsi estwini loodava magistraali otsas. Seda siis füüsiliselt nelja jalaga juhtme peal. Elan Tallinn Tartu maantee servas, 15 km Tartust. Estwini plaanide järgi teeb Tartust Tallinna poole minev optika magistraal esimese jõnksu alles Laeva ristis. Ülejäänud osa magistraalist järgib joonise peal Tallinn Tartu maanteed. Isegi, kui tehakse mingid muutused täpsemas liini asukohas, ei ole kuidagi võimalik vältida Emajõe silda, ja see on mul samahästi, kui kiviga visata.
Elion võib minu poolest oma lauatelefoniga mustikale sõita. Sellest vasepaarist ei pigistanud nad siiamaani dial-uppigi läbi, päris internetist rääkimata. Arvatavasti läheb siinkandis õhu teel neti jaotamiseks, sest vahemaad naabrite vahel on suured, ja tahanteada stiilis ühist kaablivedu juba juhtuma ei hakka: Yks naabrimees t6mbab oma traktoriga kraavi maasse, teine naabrimees paneb kaabli kraavi ja kolmas naabrimees ajab oma tehnikaga kraavi kinni. Ja neljas naabrimees seletab maanteeametile ära, miks oli vaja Tallinn Tartu maantee risti põiki üles künda
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
tennine
HV vaatleja

|
11.12.2009 17:55:57
|
|
|
Estwinl kirjutas: |
Projekt EstWin on osa Eesti lairiba arenguvisioonist, mille eesmärk on aastaks 2015 luua
kõigile võimalus kasutada lairibaühendusi kiirusega 100 Mbit/s.
|
Nalja maik tundub juures.
|
aastal 2015 tahan mina oma inglismaal elava tuttavaga suhelda üle skype HD pildiga
aastal 2015 tahan mina telekast vaadata HD filme siis kui tahan ning mida just parajasti sellel hetkel tahan (HD videolaenutus)
aastal 2015 tahan mina picasasse uploadida puhkusel tehtud pilte kiiiremini kui 2 ööpäeva.
aastal 2015 tahan mina oma tuttavatega vahetada suuri faile kiiresti ja lihtsalt
aastal 2015 tahan mina mängu mängida KOHE, ilma , et ma kuskilt serverist hakkaks tervet mängu alla laadima, seda installima jne .. on demand content
jne jne ... kasuta kujutlusvõimet ...
ahjaa, 100mb'ga on sinu ping mänguserverisse ka arvatavasti veelgi parem kui wimaxiga (duh!), lisaks võid sa aastal 2015 ise oma sõpradele mänguserverit hostida, mida sa praegu üle wimaxi arvatavasti teha ei saa
kui tegu on idiootsusega(mida see ei ole) siis miks küll on jaapanis, koreas, rootsis, hollandis kodudes juba gbit ühendused?
või siis nad lihtsalt ei tea, et wimaxist ju piisaks täielikult aegade lõpuni ja enamgi veel?!
Bill Gates vist ka ütles kunagi, et 640kb mälu on piisav igale arvutile kuni aegade lõpuni ...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
11.12.2009 20:06:07
|
|
|
Keskkerakond Tallinnas raudselt väänab siia mingi järjekordse maksu...
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
13.12.2009 23:35:29
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
DVDRW: Võin rõõmustada Sind väikse "salasõnumiga", et Elisa 100 kroonise paketi peal vudib tegelikult EDGE-kiirus.
Avastasin ise selle täiesti juhuslikult, kui 100 kroonine ühendus järsku kukkus EDGE-kiirusega vudima.
Siis sai Elisasse helistatud ja ongi nii, et GPRS on asendatud igal pool EDGE-ga.
Ainult see 3 giga piir on siis samamoodi alles. Ja endal oli täiesti tegu, kui 20 megabaidi asemel tunnis 50 megabaiti alla laeti. |
Ma ple märganud sest K750i ei toeta ju EDGEt, peab uue mobla ostma
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.12.2009 23:43:35
|
|
|
Telefoniga ka aru ei saanud, et kiiruse muudatus on, kuid Huawei-modemiga lidus see 100-kroonine yhendus mingi 200 kilobitise EDGE-ga.
Ja enne j2i lisamata, et 200 kroonise Elisa M-Interneti kiirus pidi nüüd siis 500 kilobitti olema. Samuti siis Elisast info.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
27.12.2009 23:07:53
|
|
|
tennine, stvga saad juba Praegu korraliku asju hostida, hea hinnaga muidugi..
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
tennine
HV vaatleja

|
29.12.2009 13:40:16
|
|
|
Taavi© kirjutas: |
tennine, stvga saad juba Praegu korraliku asju hostida, hea hinnaga muidugi.. |
jutt käis 100mb netist koju, kuidas stv siia puutub ?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
29.12.2009 15:55:51
|
|
|
tennine, no lihtsalt "märkus"
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
04.01.2010 00:49:10
|
|
|
tennine kirjutas: |
Taavi© kirjutas: |
tennine, stvga saad juba Praegu korraliku asju hostida, hea hinnaga muidugi.. |
jutt käis 100mb netist koju, kuidas stv siia puutub ? |
STV'l on 100/100Mbit eesti sisene ühendus.
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
04.01.2010 00:55:11
|
|
|
STV'l on 100/100Mbit eesti sisene ühendus.
|
täpsustaks: LINNADE sisene ühendus. Maal elavad isikud , nagu mina ei tunne selle haisu ka.
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|