Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
person
HV vaatleja
|
14.12.2009 18:35:00
|
|
|
IceUul kirjutas: |
tundub.et personile on see o tähe puudumine väga hinge läinud. see on ainult aja küsimus millal see tuleb, paljudele teistele klaviatuuridele on juba tugi tulnud, tuleb ka eesti omadele. Mis akusse puutub, siis mul küll üle päeva vastu ei pea, mul bluetooth ja net sees kogu aeg ja kasutan suht palju. n95 aku ka üle päeva vastu ei pidanud |
No kas just hinge läinud, aga midagi sellist poleks küll oodanud 21 esimesel sajandil. E-maile ju ikka eesti keeles tuleb kirjutada... isegi faksinumbreid see ime ei tunne...
|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
14.12.2009 18:40:05
|
|
|
IceUul, Raadiosaatjaga pole ise probleeme kohanud (telefon ühes toa nurgas, mängib raadio teises). Veebikohalt tasuks kasutada vb. firefoxi, veidi mugavam. Ning Exchange sünkimisega pole probleeme tähendanud, töötab paremini kui Symbianiga. Üldiselt korpuse ja kõlarite kvaliteedi kohta soovitaks telefoni lihtsalt vähem loopida, ehk peab paremini vastu kah.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
14.12.2009 23:20:01
|
|
|
person, kas SonyEricssonil pole mitte siiani õ-täht puudu? Viimaste kallimate mudelite kohta ei tea, aga kõikidel SE-del, mida kasutanud olen, puudub õ-täht.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
person
HV vaatleja
|
14.12.2009 23:48:37
|
|
|
Betamax kirjutas: |
person, kas SonyEricssonil pole mitte siiani õ-täht puudu? Viimaste kallimate mudelite kohta ei tea, aga kõikidel SE-del, mida kasutanud olen, puudub õ-täht. |
Olen kasutanud E-seeria Nokiaid ja seal on küll õ täht iseenesestmõistetavalt olemas olnud, ja š, ž ja ĕ ja isegi ř ka. On seda õ-d siis nüüd NII palju tahta? Minu arust peaksime kõik seda nõudma.
Sony Ericssonide kohta ei oska midagi öelda, kuna pole nende vastu kunagi huvi tundnud... Ega rootslastelt polegi midagi head oodata....
|
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
15.12.2009 01:18:59
|
|
|
Betamax, õ oli SE'del enne olemas koos UTFiga (see laiendatud tähestik, mis rohkem ruumi tahab) kui Nokial. Omal ajal oli sellest päris hoolega jama, kuna Nokia näitas õ'ga sõnumite puhul suurt tühjust.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
person
HV vaatleja
|
15.12.2009 09:17:46
|
|
|
friik1 kirjutas: |
Betamax, õ oli SE'del enne olemas koos UTFiga (see laiendatud tähestik, mis rohkem ruumi tahab) kui Nokial. Omal ajal oli sellest päris hoolega jama, kuna Nokia näitas õ'ga sõnumite puhul suurt tühjust. |
Sõnumitega on teine lugu, kuna neis ei saagi õ-d kasutada, siiski mingi linnalegend väidab, et õ-saatmine SMS-s maksaks umbes 120 tähemärki ja operaatorid on selle võimulse vaikimisi maha keeranud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
15.12.2009 09:23:11
|
|
|
person, vale. Saab õ'd kasutada juba aastaid, kuid sellisel juhul kasutatakse teist kooditabelit, mis võtab ca 2x rohkem ruumi nagu võrdlduseks ASCII vs Unicode. Pole seda kinni keeratud midagi, siin foorumiski korduvalt see teema läbi käinud.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
person
HV vaatleja
|
15.12.2009 10:03:17
|
|
|
friik1 kirjutas: |
person, vale. Saab õ'd kasutada juba aastaid, kuid sellisel juhul kasutatakse teist kooditabelit, mis võtab ca 2x rohkem ruumi nagu võrdlduseks ASCII vs Unicode. Pole seda kinni keeratud midagi, siin foorumiski korduvalt see teema läbi käinud. |
Nojah, aitäh, ega see õ mind SMS-ides väga ei huvita, ikka e-mailides ja kontaktides nt. Nii et sorry!...
|
|
tagasi üles |
|
 |
tonism
Kreisi kasutaja
|
15.12.2009 10:49:13
|
|
|
Miks mitte kasutada ó (ülakomaga o) või 6? Ma ei näe kuidas õ tähe puudumine nüüd nii fataalne probleem on. Seda enam, et tõenäoliselt lisatakse see, kuna keeli tuleb praegu aina juurde Mulle tundub, et sul, person, on mingi põhimõtteline probleem N900-ga.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
15.12.2009 11:01:02
|
|
|
Muidu mobla aku pidas mul siis vastu umbes-täpselt reede hommikust kuni eilse hilisõhtuni. Enda arvates panin selle laadima kohe peale töölt tulekut kuid ~23 paiku selgus, et õige laadija asemel olin suutnud hoopis torgata vana laadija kõrvaklapi auku Tolleks hetkeks oli aku täituvuse näidkul umbes ühe piksli jagu alles.
tonx kirjutas: |
Mulle tundub, et sul, person, on mingi põhimõtteline probleem N900-ga. |
Kadedus?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
person
HV vaatleja
|
15.12.2009 11:19:12
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Muidu mobla aku pidas mul siis vastu umbes-täpselt reede hommikust kuni eilse hilisõhtuni. Enda arvates panin selle laadima kohe peale töölt tulekut kuid ~23 paiku selgus, et õige laadija asemel olin suutnud hoopis torgata vana laadija kõrvaklapi auku Tolleks hetkeks oli aku täituvuse näidkul umbes ühe piksli jagu alles.
Kadedus?  |
Nojah, mõnitage mõnitage.
On ikka veider küll kui nüüd hakkan e-maile saatma ja õ asemel on 6. Juhul kui Nokia neid telefone kingiks inimestele, ei viriseks ma üldse, kuid kuna selle eest tahetakse raha, siis leian, et tehnoloogia viimane sõna võiks olla võimeline produtseerma õ tähte ja saama aru misasi on faksinumber.
Minu jaoks on see jah probleem, kui ma ei saa oma kontaktiraamatusse Šurik Sõlesõrga sisestada, ja kui sisestangi, siis pärast enam ei leia üles.
|
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
15.12.2009 11:24:18
|
|
|
Kadedus?  |
Mul oli täpselt saranane probleem, panin öösel laadima (vana suure otsaga laadija ja see üleminek, mis karbis kaasas oli), hommikuks pilti enam ette ei võtnud, tundub, et need vanad nokia laadijad hästi ei meeldi talle, mingi 30 sekundit laeb, siis katkestab ära. Lisaks ei tunnista teisi usb laadijaid, usb kaabel + voolupistik lahendust.
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
15.12.2009 14:59:28
|
|
|
nothing important
viimati muutis mario20031 19.08.2012 04:42:36, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
georgots
HV kasutaja

|
15.12.2009 15:59:16
|
|
|
On keegi proovinud, kuidas on ekraani nähtavus otsese päikese käes? Näiteks selle Samsungi HD puhul vist oli suhteliselt kehva, kuidas N900-l?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
15.12.2009 16:30:25
|
|
|
georgots kirjutas: |
On keegi proovinud, kuidas on ekraani nähtavus otsese päikese käes? Näiteks selle Samsungi HD puhul vist oli suhteliselt kehva, kuidas N900-l? |
Pole päikest võtta praegu, aga läikiv ekraan on, valgus tugevus suht suur. Peaks suht hästi nähtav olema.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
georgots
HV kasutaja

|
15.12.2009 17:02:33
|
|
|
Hea oleks, kui saaks jah järgi proovida, sest ega see ekraani heledus ei pruugi ka aidata peegelduse vastu, jällegi tuues näitena seda Samsungi HD telefoni, sellel ka hea ere ja terav pilt aga päikese käes väga raskelt loetav (gsmarena review põhjal).
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
16.12.2009 15:36:51
|
|
|
Täna sai siis n97-t pikemalt näpitud, uimane ja aeglane telefon n900-ga võrreldes. Vaatamata mitte päris valmis tarkvarale on n900 kiireim ja võimsaim nokia telefon ja minu meelst ka parim (vaieldav). Kogemused on mul n95, n96, n97 ja n900-ga.
Hetkel ise tunnen puudust järgmisest:
- veidi paremat flashi jooksutamist (täpsustan üle, et browser võib joosta ainult flashi ajal kinni, muidu mitte)
- õ tähte ja eesti keelt + klaviatuuri
- FM raadiot (beta kujul juba olemas tarkvara)
- Blutoothi modem (tarkvara jupp beta testimises)
- Media player koos subtiitrite toe ja ekvalaiseriga (vist midagi on arendamises juba?)
- Codec pack (puuduvatele codecitele, betana saadaval)
- portrait mode tugi
- võimalus luua gruppe ja rohkem profiile
Samas avastasin päris häid valmis rakendusi, mis lisavad funksioone juurde:
- Adblock plus - blokeerib popupid, teeb browsimise sujuvamaks
- ogg support - lisab ogg failide toe
- personal dataplan monitor - loeb kokku mobiilse interneti kasutatud megabaidid
- petrovich - võimaldab üle bluetoothi või wlani saata teistesse seadmetesse faile
- recorder - lisab diktofoni kasutus võimaluse
- vncviewer - võimaldab ühendada ennast kaughalduse kaudu mõne arvuti külge
Igasuguseid häid asju veel, aga need rohkem vastavate inimeste vajadustega seotud.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.12.2009 15:39:59
|
|
|
- portrait mode tugi |
- arendamisel
Lisaks veel ka SSH serveri/kliendi toe võimaluse. Paari lihtsa skriptiga annab korraldada, et skripti käivitusel mounditakse mu kodu-PC dokumentide kataloog mobla kataloogipuusse või vastupidi. Päris mõnus kui tahad kiirelt andmeid liigutada, piisab lihtsalt interneti olemasolust
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaanusa
HV vaatleja
|
17.12.2009 23:40:00
WiFi-st |
|
|
Kas keegi on tööle saanud WPA-PSK WiFi ühenduse Elioni pakutavate Thomson ruuteritega? Erinevaid kombinatsioone kasutades ei suutnud lahendust leida, samas WEP krüpteeringuga töötab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
18.12.2009 08:04:17
Re: WiFi-st |
|
|
jaanusa kirjutas: |
Kas keegi on tööle saanud WPA-PSK WiFi ühenduse Elioni pakutavate Thomson ruuteritega? Erinevaid kombinatsioone kasutades ei suutnud lahendust leida, samas WEP krüpteeringuga töötab. |
Jap, WPA2-PSK ainult. Töötab ideaalselt, leiab võrgu ise ülesse, ühendab ja toimetab.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
charrua
HV vaatleja
|
18.12.2009 16:55:52
|
|
|
- portrait mode tugi |
- arendamisel
Lisaks veel ka SSH serveri/kliendi toe võimaluse. Paari lihtsa skriptiga annab korraldada, et skripti käivitusel mounditakse mu kodu-PC dokumentide kataloog mobla kataloogipuusse või vastupidi. Päris mõnus kui tahad kiirelt andmeid liigutada, piisab lihtsalt interneti olemasolust  |
Mis protokolliga kaudu mountid oma PC katalooge? CIFS tugi minu teada puudub Kas NFS-i vms?
Muidek openvpn töötab päris ilusasti
_________________ __________________________________
M: Cisco Catalyst WS-C2924-XL-EN 24 x 10/100 TX switch. Hind €20 + käibemaks |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.12.2009 18:06:14
|
|
|
Hetkel olen üle SSH oma asju toimetanud, ssh kaudu saab vajadusel ka katalooge mountida. Tõsi küll, kui too PC jooksutab windowsi on asi "sutsu" keerukas ja tuleb leppida mõne alternatiiviga
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
charrua
HV vaatleja
|
18.12.2009 18:28:57
|
|
|
ssh enda kaudu saad mountpointi mountida? Viitsid sa palun käsu välja kirjutada?
_________________ __________________________________
M: Cisco Catalyst WS-C2924-XL-EN 24 x 10/100 TX switch. Hind €20 + käibemaks |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaanusa
HV vaatleja
|
18.12.2009 21:36:23
Re: WiFi-st |
|
|
jaanusa kirjutas: |
Kas keegi on tööle saanud WPA-PSK WiFi ühenduse Elioni pakutavate Thomson ruuteritega? Erinevaid kombinatsioone kasutades ei suutnud lahendust leida, samas WEP krüpteeringuga töötab. |
Jap, WPA2-PSK ainult. Töötab ideaalselt, leiab võrgu ise ülesse, ühendab ja toimetab. |
Mis seaded ruuteris on?
Minul sellisega igatahes ühendust ei saa:
Interface Type: 802.11b/g
Actual Speed: 54 Mbps
Band: 2.4G Hz
Channel Selection: Auto
Region: Europe
Channel: 1
Allow multicast from Broadband Network: Yes
Security
Broadcast Network Name: Yes
Allow New Devices: New stations are allowed (automatically)
Security Mode: WPA-PSK
WPA-PSK Preshared Key: **********
WPA-PSK Encryption: TKIP+AES
WPA-PSK Version: WPA+WPA2
Proocisin eraldi nii 802.11b/b legacy/g variante kui ka krüpteeringuid WPA/WPA2 eraldi kuid ühegi kombinatsiooni korral automaatselt ei ühenda.
Kuna N900 jätab ühenduse meelde oleks hea teada mis Connection setup all kirjas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kanna_
HV vaatleja

|
20.12.2009 11:13:47
|
|
|
madboy kirjutas: |
Ainus asi mis mind siiani härib on see, et Mobiili-ID ei tööta. Elisa lubas täna sellel teemal ühendust võtta ja eks ole näha. |
Mobiil ID ei toimigi hetkel selle telefoniga ning see ei ole teenusepakkuja viga. Link ka maemo foorumisse samal teemal: link.
Ning veel üks miinus, selle telefoniga ei saa WAP lehekülgedele minna, et mugavalt näiteks autoga m parkimist alustada/lõpetada. (Out of box ei toimi).
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|