Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
23.11.2009 12:40:56
|
|
|
tahanteada, ära aja pada. Loe tingimusi. OEM on kohustatud kleepima COA kleebise arvuti korpusele nähtavale kohale. Mitte lõppkasutaja. Arvutiosadega ostes OEM litsents ei ole kehtiv ja sul ei ole õigus seda kasutada, vaid ainult koos arvutiga, mille kõvakettale on tootja poolt installitud Windows.
http://www.microsoft.com/howtotell/content.aspx?pg=coa
tsitaat: |
K. Kui ostan edasimüüjalt lõpptootja (OEM) Windowsi, siis mida ma peaksin saama?
V.
Ehtne lõpptootja lauaarvutitele mõeldud Windowsi operatsioonisüsteemi tarkvara on loodud üksnes arvutitootjatele ning see eelinstallitakse arvutitesse. Ehtsa lõpptootja tarkvaraga on alati kaasas autentsussert (lõpptootja autentsussert pole sama, mis jaemüügitoote oranžile sildile trükitud Litsentitunnistuse silt) ja kasutusjuhend või Kiirstardijuhend. Mõned suuremad tootjad pakuvad ka lõpptootja kettaid programmide uuestiinstallimiseks, samas kui väiksemad tootjad peavad väljastama Microsoft Windowsi servast servani hologrammiga ketta.Lõpptootja tarkvara ei saa alla laadida ning seda tohib komplektist eraldada ja uuesti komplekteerida ainult lõpptootja, kelle käest oma arvuti ostsite. Lisateavet saate meie Võltsitud tarkvara galerii (Counterfeit Gallery) veebilehelt Võltsingute galerii.Kui soovite abi määratlemisel, kas teie arvutisse installitud Windowsi koopia on ehtne, külastage veebiaadressi http://www.microsoft.com/genuine . |
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
09.12.2009 12:56:24
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
tahanteada, ära aja pada. Loe tingimusi. OEM on kohustatud kleepima COA kleebise arvuti korpusele nähtavale kohale. Mitte lõppkasutaja. Arvutiosadega ostes OEM litsents ei ole kehtiv ja sul ei ole õigus seda kasutada, vaid ainult koos arvutiga, mille kõvakettale on tootja poolt installitud Windows.
http://www.microsoft.com/howtotell/content.aspx?pg=coa
K. Kui ostan edasimüüjalt lõpptootja (OEM) Windowsi, siis mida ma peaksin saama?
V.
Ehtne lõpptootja lauaarvutitele mõeldud Windowsi operatsioonisüsteemi tarkvara on loodud üksnes arvutitootjatele ning see eelinstallitakse arvutitesse. Ehtsa lõpptootja tarkvaraga on alati kaasas autentsussert (lõpptootja autentsussert pole sama, mis jaemüügitoote oranžile sildile trükitud Litsentitunnistuse silt) ja kasutusjuhend või Kiirstardijuhend. Mõned suuremad tootjad pakuvad ka lõpptootja kettaid programmide uuestiinstallimiseks, samas kui väiksemad tootjad peavad väljastama Microsoft Windowsi servast servani hologrammiga ketta.Lõpptootja tarkvara ei saa alla laadida ning seda tohib komplektist eraldada ja uuesti komplekteerida ainult lõpptootja, kelle käest oma arvuti ostsite. Lisateavet saate meie Võltsitud tarkvara galerii (Counterfeit Gallery) veebilehelt Võltsingute galerii.Kui soovite abi määratlemisel, kas teie arvutisse installitud Windowsi koopia on ehtne, külastage veebiaadressi http://www.microsoft.com/genuine . |
|
Põhimõtteliselt ei ole keelatud sul olla ise OEM tootja. Ehk siis ostad jupid + OEM windowsi ja paned ise masina kokku ja kleebid ise kui tootja kleepsu peale. Vähemalt vanasti oli nii.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
09.12.2009 12:59:11
|
|
|
sukelduja, vanasti oligi
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.12.2009 13:14:13
|
|
|
Vana vaidlus, aga pole ikka nii, et peab olema valmisinstalleeritud "kast".
Microsoft Eesti kodulehel on ju selgelt kirjas 2 asja:
- valmis, eelinstalliga masin
- korraga ostetavad osad, mis moodustavad tervikmasina.
H2mmastav, kuidas ei osata dokumente lugeda.
Iseasi jah, et kes saab osta terve komplekti, siis selle kokku panna ja seej2rel kleepsu korpusele kleepida.
Kui mul on olemas varasemast a 20 000 krooni maksev korpus, siis ei pea ma ostma ilmtingimata uut masinat, koos mingi 200 plekiga, mida kah korpuseks nimetatatakse, vaid saan osad nii osta, et k2iku l2hevad mul juba olemasolevad arvutikomponendid.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
09.12.2009 13:21:29
|
|
|
tahanteada, näita mulle seda kohta, kus on lubatud Windows 7 koos suvalise riistvarajupiga müüa.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
09.12.2009 18:11:26
|
|
|
Tere.
Kas OEM litsentsiga Windows 7 on lubatud müüa lõpptarbijale koos suvalise arvutijupiga (videokaart või hiir) või on seda lubatud müüa ainult koos arvutikomplektiga, mille kõvakettale on Windows 7 OEM eelnevalt installeeritud? |
tahanteada võiks nüüd BS ajamise jätta
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
09.12.2009 18:46:15
|
|
|
Järelikult Eestis võivad Windows 7 OEM'i installerida ainult Ordi ja ML, teised müüjad ju arvutitootjaks ei kvalifitseeru.
_________________ --------------- |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
10.12.2009 10:42:35
|
|
|
H_K kirjutas: |
Järelikult Eestis võivad Windows 7 OEM'i installerida ainult Ordi ja ML, teised müüjad ju arvutitootjaks ei kvalifitseeru. |
Sa võid olla arvutitootja ka siis kui toodad ühe arvuti aastas. Mitte keegi ei keela sul omatoodetud arvutile poest OEM tarkvara osta. Mingit eraldi litsenseerimist sellisele arvutitootjale pole ette nähtud. Põhimõte on selles, et arvutitootja peab ise oma toodetud arvutit supportima.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
10.12.2009 10:51:12
|
|
|
Windows operatsioonisüsteemi tarkvara peab olema installeeritud arvutitootja poolt enne arvuti müümist.
|
Kas seda punkti täidetakse ka?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
10.12.2009 11:55:55
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Windows operatsioonisüsteemi tarkvara peab olema installeeritud arvutitootja poolt enne arvuti müümist.
|
Kas seda punkti täidetakse ka? |
Korralikud tootjad igal juhul. Lõpptarbijal jääb vaid rõõm oma ajavöönd määrata ja klaveri keelevalikud jms. teha + aktiveerimine....
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
10.12.2009 13:02:38
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Mitte keegi ei keela sul omatoodetud arvutile poest OEM tarkvara osta.
|
Millisest poest ma seda soetada saan - lähen Ordisse ja "Ehitasin ise arvuti, palun mulle üks Windows 7 OEM" ?
Mulle on jäänud mulje, et Microsoft on OEM'i litsentsiga tarkvara turustamiseks sõlminud iga konkreetse arvutitootjaga oma lepingu.
Kasu on mõlemapoolne, arvutitootja saab turustada juba lõpptarbijale töövalmis arvutit ja MS levitab oma tarkvara ja suurendab turuosa
Samuti kahtlen kas nt Ordi võib oma OEM'i õigust edasi müüa - anda oma all-all töövõtjale OÜ Ühemehearvutitehas õigus kleepida OEM kleepekaid omatoodangule.
Ma muidugi ei tea kas just nii on nagu kirjeldasin, ja kas microsoft ühemehe "üksarvuti aastas" tootjaga mingeid OEM lepinguid nõustub tegema.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
10.12.2009 16:29:41
|
|
|
Põhimõtteliselt ei tea Microsoft ise ka täpselt, samas ei ole Microsoft absoluutselt midagi selle vastu ette võtnud, et OEM windowsit ei müüdaks. Ametlikult ei ole see ei keelatud ega lubatud. Seis on segane natuke.
http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=1561
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
10.12.2009 17:14:15
|
|
|
nii need asjad ikka ei käi, et mõtlen a la "OK, nüüd olen ise OEM ja panen arvuti kokku"
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
10.12.2009 17:35:27
|
|
|
nii need asjad ikka ei käi, et mõtlen a la "OK, nüüd olen ise OEM ja panen arvuti kokku"  |
Mismõttes ei käi? Kuidas siis?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
10.12.2009 17:51:12
|
|
|
Renka kirjutas: |
nii need asjad ikka ei käi, et mõtlen a la "OK, nüüd olen ise OEM ja panen arvuti kokku"  |
Mismõttes ei käi? Kuidas siis? |
OEM ei saa arvutit endale toota, ta peab selle maha müüma, lisaks lugesin W7 litsentsi lepingust selle välja, et kui mõni kavalpea arvab, et ta saab OEM Windowsi eelinstallituna ja arvab, et kui ta ei nõustu Windowsi litsentsi tingimustega, siis oleks tal nagu õigus Windowsi eest raha tagasi küsida, kuid siis tuleb sellel tegelasel kogu arvuti koos eelinstallitud Windowsiga arvutitootjale tagastada ja arvutitootja annab talle samaväärse arvuti vastu ilma Windowsita, mis aga võib hoopis kallim olla kui see eelinstallitud Windowsiga arvuti oli.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
10.12.2009 17:52:57
|
|
|
Ehk sisi sõber toodab mulle masina jamina sõbrale?
Ma ei saa aru milles probleem?
Samas kus see müügi kohustus üldse kirjas on?
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
10.12.2009 18:08:03
|
|
|
Marie, ja nendest ridadest peaks mida välja lugema? Et kui ma endale teen siis ma ei levita? Aga sõbrale? Või sõber mulle?
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
10.12.2009 18:09:04
|
|
|
alustame üldse sellest, et OEM litsentse on edasi lubatud müüa ainult registreeritud OEM-idele. mingi suvaline vant võib ju masina nii teha, kuid seljuhul pole see litsents kehtiv.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
10.12.2009 22:40:16
|
|
|
alustame üldse sellest, et OEM litsentse on edasi lubatud müüa ainult registreeritud OEM-idele. mingi suvaline vant võib ju masina nii teha, kuid seljuhul pole see litsents kehtiv. |
Kuskohast nüüd see info pärit on? Suvaline vant võib samuti system builder olla.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
10.12.2009 23:20:32
|
|
|
sukelduja, suvaline vant ei või juba nüüd juba mõnda aega olla system builder. Peab tegema paar hiireklõpsu ja ennast Microsoftis OEM partneriks regama, tasuta. Siis on kõik jokk ja võid arvuti sõbrale müüa nt 10 krooni eest ja hiljem osta tagasi 10krooni eest. Pmst nii peaks asi olema J.O.K.K.
Eetiliselt tuleks osta siiski retail versioon ja OEM peaks jääma ainult uue arvutiga kaasa.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
10.12.2009 23:45:58
|
|
|
AJ, asi neid siis täita ei ole?
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
11.12.2009 02:19:53
|
|
|
no kui juba nii plaan nihverdada, siis mis mõte on seda näitemängu läbi teha? osta siis juba mingilt volitamata edasimüüjalt OEM litsents ja see omale peale lasta.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |