praegune kellaaeg 20.06.2025 10:57:41
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
02.12.2009 10:49:57
|
|
|
kurask kirjutas: |
vaegkuulja kirjutas: |
Õige jah, teeme hoopis peedist pesumasinale trummli. Ma muidugi ei tea mida sa nende LAPPIMISTE all mõtled. Endal pole 10a jooksul midagi "lappida" tarvis olnud windowsis |
Pärast seda lauset ei ole nagu mõtet edasi lugeda ju.
Räägi siis mida sina tegid aastal 2003?
P.S. ma ise pooldan täiesti edukalt virtualiseerimist M$ peal, aga see mis sitta sa suust välja ajad häirib. |
Ei noh, outsourcingu pakkumiseks peab ju ikka midagi välja mõtlema et kergeusklikelt klientidelt raha välja meelitada, kuid lisaks sellele on olemas ka teisi võimalusi nagu 'korralik arvutikasutus', 'korralik arvutikaitse tarkvara', 'regulaarne varundus' ja ennäe, polegi vaja koguaeg windowsi installida. Ja sama kehtib ka Linuxi kohta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
02.12.2009 10:56:21
|
|
|
Jobu, aastal 2003 oli selline asi nagu rpc uss mis nakatas windowse läbi "'korralik arvutikasutus', 'korralik arvutikaitse tarkvara'". Aga ilmselgelt sa ei saagi sellest midagi teada, sest siis ja ju ei ajaks sellist ila pesumasina trumlitest.
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
02.12.2009 11:08:02
|
|
|
vaegkuulja, Sinu väiteid ei saa kuidagi tõsiselt võtta. Esiteks sinu seisukohad GNU ja muu vabavara tarkvara kohta. Sinu väited nagu oleks windowsi serverid ülistabiilsed ning vjavad vähe nokkimist. Lisaks sinu ususõda teemal "vmware on absoluutne tipp".
Igalühel alati õigus enda arvamusele. Aga maailmapraktika ning kogemused räägivad sinu tõekspidamistele vastu. Ma mõistan kui sinu meelest on SINU püsti pandud infra kõige lahedam ja vingem.. aga keep an open mind!
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
02.12.2009 11:18:57
|
|
|
käits kirjutas: |
Esiteks sinu seisukohad GNU ja muu vabavara tarkvara kohta. Sinu väited nagu oleks windowsi serverid ülistabiilsed ning vjavad vähe nokkimist. Lisaks sinu ususõda teemal "vmware on absoluutne tipp".
|
Natuke valesti saad aru - ma ei kiida mitte üldsegi just Windowsi servereid, ma ei eelista Windowsi Linuxile. Point on pigem selles, et pole olemas mingit seost vabavaral/GNU'l ja Linux/Unix platformil. Ka MS Windowsi tarbeks on vabavara nõrkemiseni.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
02.12.2009 11:56:10
|
|
|
Vaegkuulja alustame sellest, et kõik core2duo prosed ei toetagi Virtualiseerimist, (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#Core_2_Duo) Üldiselt ei ole mõtet läpakasse ajada mingit virtualiseemist ka peale.
sadamson, Linuxit pead sa lappima täpselt sama palju kui windowsit, linuxis mitte ei ole auke vähem vaid nad parandatakse üldjuhul kiiremini ära, kui sul on korralik distro. Selleks et Host süsteemi satuks pahavara, pead sa seal hostis kas webis surfama ja porri vahtima või siis seda ise sinna käsitsi installima. Vanema raua puhul... Raua eluiga on 3 aastat, kui raud elab ka veel 4. aasta on hea. See, et sa paned mingisuguse IN Production süsteemi vanema kui 4 aastat raua peale on juba puhtalt isiklik tragöödia
Vaegkuulja, Outsourcing on puhtalt personali teenus ja IT ressursi mõistliku kasutamise teenus, sul ei ole mõtet mada itmeest kui sul on 10 arvutit...
kurask, korralikult disainitud, hallatud ja patchitud ja viirusetõrjutud süsteemis, ei ole kunagi olnud probleeme ei Chih, Loveletteri, Blasteri, ega ka muude asjadega. Need hitivad ikka läbi selle kui sul on mingi komponent vigaselt paigaldatud või puudu.
Käits, Windowsi serverid on väga stabiilsed ja vajavad vähe nokitsemist, normaalne sysadmin haldab rahulikult ca 50-100 windowsi serverit, paremik saab ka sajaste numbritega hakkama. Mis on samas suurusjärgus tööjaama adminnidega, mõni käkim tööjaama admin saab 50 masinaga hakkama, mõni pisut pädevam 200 ga ning asjalikumad tüübid ca 400ga.
Eks linuxi maailmas ole ka sarnaseid teemasid, aga ütleme ausalt linuxi maailmas on suht puudus siiski mugavatest tsentraalhaldusvahenditest (juhul kui tahad tegeleda vabavaraga).
Seega, virtualiseerimise puhul jääb platvormi valik ikkagi Featuuridest olenema, mitte mingi linus/windows teema taha kinni. Hea meelega iga firma hostiks neid muidugi Solarise peal, aga see on juba ulmehindadega.
Käits muidugi linuxist ja open mindist seda veel, et kahjuks linux ei ole veel piisavalt odav, et teda äriliselt rakendada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
02.12.2009 12:41:06
|
|
|
Angrist kirjutas: |
Käits muidugi linuxist ja open mindist seda veel, et kahjuks linux ei ole veel piisavalt odav, et teda äriliselt rakendada. |
Mida sa silmas pead äriliselt? Ma tean päris paljusid ettevõtteid mille infrastuktuur põhineb linuxil. Loetleme mõned telcod, telekompanid jne
Win serveri puhul on olemas minu meelt mööda kaks head vidinat.. AD ja Exchange (grupitöö osas just). Enamus teised featuurid ja rakendustest leiab ka vabavara maailmas. Ning kui rääkida odavusest, sa ilmselt pidasid silmas admin kulusid, siis korralik linuxi admin soovib u. 50EUR tund aga MS adminid siiski sooviks saada nii u. 65-70EUR tund.
Ma ei ole tõsimeelne MS vihkaja mulle väga meeldivad osad windowsi vidinad. Kuigi nende litsenseerimispoliitika on üle mõistuse. But still..
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
02.12.2009 13:09:52
|
|
|
Mida sa silmas pead äriliselt? Ma tean päris paljusid ettevõtteid mille infrastuktuur põhineb linuxil. Loetleme mõned telcod, telekompanid jne
|
Ha-ha-haaa. Võibolla olekski õigem alustada Eestis koolitustega, mis teevad kõigepealt selgeks üldse äri mõiste. Kuigi peame ennast üheks eesrindlikumaks Tiigrihyppe maaks, tundub mulle et ärikoolitust oleks Eestis tarvis mitu korda rohkem. On kaks võimalust. Kui suurettevõttes kasutatakse vabavara, siis oleks ärikoolituse vajadus nagu loodud. Kuigi, ega ikka enamasti pole nii, et tehakse mingi mahukas tarkvara Linuxi all ja pakutakse "palun, see on täiesti tasuta suurettevõtetele raha teenimise eesmärgiga ning meie, kes selleks vaeva nägid, ei taha sentigi". Muidugi võib ka kohapeal selle tarkvara teha, kohapeal võib eestis ka lennukeid ja sputnikuid toota, ega see keelatud ju pole. Jah, üldistada siin ei saa.
Win serveri puhul on olemas minu meelt mööda kaks head vidinat.. AD ja Exchange (grupitöö osas just). Enamus teised featuurid ja rakendustest leiab ka vabavara maailmas.
|
Kui sind ärikoolitus ei huvita, siis kasvõi tutvu mõne firma tarkvara vajadustega, milliseid andmebaasi rakendusi kasutatakse jne, alustuseks räägi kasvõi raamatupidajaga millist tarkvara ta vajab ja kas neid kingitakse tasuta.
Ma ei ole tõsimeelne MS vihkaja mulle väga meeldivad osad windowsi vidinad. Kuigi nende litsenseerimispoliitika on üle mõistuse. But still..  |
Vaata, point ongi selles, et (lihtsustatult) äritarkvara ei ole "vidinad" vaid on kõik see mida ei saa nimetada "vidinateks".
|
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
02.12.2009 13:11:41
|
|
|
huumor teeb ikka meele heaks
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
02.12.2009 13:15:38
|
|
|
Käits muidugi linuxist ja open mindist seda veel, et kahjuks linux ei ole veel piisavalt odav, et teda äriliselt rakendada. |
Win serveri puhul on olemas minu meelt mööda kaks head vidinat.. AD ja Exchange (grupitöö osas just). Enamus teised featuurid ja rakendustest leiab ka vabavara maailmas. Ning kui rääkida odavusest, sa ilmselt pidasid silmas admin kulusid, siis korralik linuxi admin soovib u. 50EUR tund aga MS adminid siiski sooviks saada nii u. 65-70EUR tund.
Ma ei ole tõsimeelne MS vihkaja mulle väga meeldivad osad windowsi vidinad. Kuigi nende litsenseerimispoliitika on üle mõistuse. But still..  |
AD funktsionaalsusele sul vabavara maailmas alternatiivi ei ole. Mõned üksikud on jah linuxi kasutusele võtnud aga siiski neid saab pidada erandiks.
MS-il on päris palju selliseid vidinaid millest linuxi maailm ei tea veel midagi, A la System center, MIIS, Rights management jne. Asi on nigu ka selles, et linuxi admine sa pead palkama ca 2 või 3 tükki, sama asja peale mida windows keskkonnas teeb ära üks admin. Ja korralik Linuxi admin EI OLE odavam. Aga eks linuxil ole ka omad rakendused, ja neid tuleb ajapikku juurde, a la ruuterid, webiserverid, kodukasutaja op süsteemina väga hea jne.
Aga ärme nüüd väga offtopicuks ka lähme eks
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
02.12.2009 13:17:47
|
|
|
huumor teeb ikka meele heaks  |
...niipalju veel, et mõningad erandid on ka sellised: näiteks Lennuliiklusteenistuses on kõik serverid eranditult Linux'id, see tarkvara on üks kallimate sekka kuuluv, kuid erandi all pean silmas seda, et pole lubatud ise enda algatuslikult ei Linuxeid seadistada ega kokku klopsida tarkvara. Kõik tarkvara peab olema rahvusvaheliselt litsentseeritud (mitte tarkvara ostmise litsents, vaid selle kasutusõiguse litsents, et lennukid alla ei kukuks.)
|
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
02.12.2009 13:19:49
|
|
|
Tõsi.. AD funktsionaalsust pole.. samaba4 peaks küll midagi sarnast tulema aga mitte siiski samaväärne AD'ga.
Ning sul õigus.. ei tasu väga OT minna.
Lõppude lõpuks ehitab iga admin süsteemi täpselt enda teadmiste ning oskuste piirini.. olgu see siis solaris, windows, linux või mõni muu
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
02.12.2009 13:28:45
|
|
|
Tõsi.. AD funktsionaalsust pole.. samaba4 peaks küll midagi sarnast tulema aga mitte siiski samaväärne AD'ga.
Ning sul õigus.. ei tasu väga OT minna.
Lõppude lõpuks ehitab iga admin süsteemi täpselt enda teadmiste ning oskuste piirini.. olgu see siis solaris, windows, linux või mõni muu  |
Jah nii ta on, aga väike täpsustus juurde.
Iga süsteemiinsener ehitab oma süsteem täpselt süsteeminseneride arhitektide ja disainertide oskuste piirini, mida siis admin hakkab adminnima. Kuna eesti on niivõrd väike maa siis tihtipeale seesama admin peab tegema ka inseneri, disaineri ja arhitekti tööd.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
02.12.2009 14:46:11
|
|
|
Jah nii ta on, aga väike täpsustus juurde.
Iga süsteemiinsener ehitab oma süsteem täpselt süsteeminseneride arhitektide ja disainertide oskuste piirini, mida siis admin hakkab adminnima. Kuna eesti on niivõrd väike maa siis tihtipeale seesama admin peab tegema ka inseneri, disaineri ja arhitekti tööd. |
jep, ja mina olengi see adminn ning installin teile kõigile windows 2003e sbs std serverid x32, kaughalduseks panen radmin.comi, antiviiruseks mcafee ent virusscani, kasutajate suppordiks singel-click ultravnc, tulemüüriks panen clarkconnecti või zywalli ning kui keegi tuleb midagi inseneeriast või disainist rääkima siis "tehku järele(ringi) JA maksku kinni."
P.S. ning serverite jõudlust testin quake3arena serverite jooksutamisega ning ülemustele presenteerin quake logoga koormusgraafikuid kui on vaja uut videokaarti osta.
P.S.S. emaili ja kalendrit hakkavad kõik gmailist käima vaatamas!
|
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
02.12.2009 15:19:23
|
|
|
Kuulge, äkki siin teemas ei jahuks win vs. linux vs mingi adminnimine ...
Teemassepuutuvalt: sai uuendada XEN testmasin OpenSuse 11.2 peale. XEN siis repos juba 3.4.1 versioon. Positiivsed muudatused - graafilise konfimise võimalusi kõvasti parandatud, NX* kliendiga saab ka graafilise VM Manageri käima. Segane on aga gigabit võrgu tugi. Kas XEN puhul e1000 emuleerimine on teoetatud või ei?
--
* NX klient tuleb küll eraldi peale panna
_________________ -- |
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
02.12.2009 19:03:51
|
|
|
Kuulge mehed, kui kellelgi on mõni masin millel on vastikult palju rami, proovige kuidas, virtualiseeritud masin AINULT mälust st ramdiskilt jookseb. Ennast huvitaks see, a pole ühtegi testmasinat käepärast võtta.
Kurask ära unusta et groupwarena kasutatakse IRC, ja failiserveerimine toimup P2P baasil
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
02.12.2009 19:11:05
|
|
|
Ja failiserveerimine toimup P2P baasil  |
IRW, ei minul on ultrasecure ftp lahendus certified by Warez Topsite Evaluation Group
|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
02.12.2009 19:30:01
|
|
|
Kuulge mehed, kui kellelgi on mõni masin millel on vastikult palju rami, proovige kuidas, virtualiseeritud masin AINULT mälust st ramdiskilt jookseb. Ennast huvitaks see, a pole ühtegi testmasinat käepärast võtta.
Kurask ära unusta et groupwarena kasutatakse IRC, ja failiserveerimine toimup P2P baasil  |
Räägi, kuidas seda saavutada, et see virtuaalmasin ramdiskilt jookseb, siis võin proovida. Ei viitsi ise hetkel jalgratast algusest leiutama hakata
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
02.12.2009 21:54:40
|
|
|
Teed mingi softiga ramdiski, ma ei tea momendil mis selleks momendil parim on, siis installid viruaamasina sinna ramdiskile, st VM-i ketta image paned sinna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
03.12.2009 08:29:02
|
|
|
Teed mingi softiga ramdiski, ma ei tea momendil mis selleks momendil parim on, siis installid viruaamasina sinna ramdiskile, st VM-i ketta image paned sinna. |
Arvan et parim lahendus on ikka juba vanalt healt tegijalt - http://www.superspeed.com/index.php
kurask kirjutas: |
IRW, ei minul on ultrasecure ftp lahendus certified by Warez Topsite Evaluation Group |
On see hea soft? Ise tööjuures kasutan FTP jaoks tavaliselt "BinLaden UltimateDestroy Inc." lahendusi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Drake
Kreisi kasutaja
|
03.12.2009 11:42:33
|
|
|
IBA kuubis.
Kui teemat soovite hoida, siis pigem postitage endal jooksvate lahenduste kohta midagi asjalikku, mida te soovitaksite teistele ja miks.
Vastuseisjad põhjendagu korralikult argumenteeritult oma seisukohti (ei meeldi kasutajaliides, ei paku funktsioone, ei ole piisavalt võimas, etc.).
Kui aga ei taha oma saavutustest rääkida ja läheb niisama lahmimiseks siis miks raisata tähemärke ?
d.
_________________ On the other hand, I've turned rivers into blood... kings into cripples... cities into salt. So I don't think that I have to explain myself to you. -Gabriel- |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
03.12.2009 22:43:56
|
|
|
Drake kirjutas: |
Kui aga ei taha oma saavutustest rääkida ja läheb niisama lahmimiseks siis miks raisata tähemärke ?
|
Kas tähemärkide hind on tõusnud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|