Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Uus iMac VS PC - kas hinnavahe on ikka niisuur kui esialgu tundub? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 46, 47, 48  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Sinu järgmine arvuti on
iMac
19%
 19%  [ 34 ]
PC
80%
 80%  [ 138 ]
hääli kokku : 172

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
woosh
HV Guru
woosh

sõnum 05.11.2009 16:48:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

No me räägime ikkagi proffidest, kes mõõdavad teaduslike meetoditega ekraanikvaliteeti, mitte sellest, kuidas kellegi silmale tundub icon_biggrin.gif

Pane oma LG ja mac-i LED display kõrvuti. Võta mõlemal lahti näiteks mingi värviline pilt. Näed ise ära kui saast su LG tegelikult on...
Vaata nurgapealt, vaata milline on LG must võrrelduna maci mustaga.

Kui aga sa kuulud nende hulka kes värvidel nii hästi vahet ei tee siis ei ole mõtet ka vaielda. Ei ära võta seda solvanguna teadupärast iga kolmas inimene on kõrvupidi elevandi alla jäänud, kehtib u. sama ka nägemismeele kohta.
Mina näiteks teen vahet ja saan aru selle monitori plussidest.

LED taustvalgusega monitori suureks eeliseks on tema ühtlane taustvalgus kogu ekraani pinnal + igast kraami... hetkel pole aega pikemalt kirjutada... hiljem ehk... aga sul vaba voli ka ise googlet kasutades uurida LED taustvalgusega monitoride kohta.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pronto
Kreisi kasutaja
pronto

sõnum 05.11.2009 17:04:48 vasta tsitaadiga

Siin on üks tore asi veel -- talvel on küll väga hea, et monitor tuba kütab, aga suvel huugavad need vanad monitorid sellist kuuma välja, et anna olla. Ma pean silmas just 24"+ monitorid, pisematel jahutab korpus asja piisavalt maha. Mul on ühel tuttaval 32" monitor arvuti taga ja mina küll ei saa aru, kuidas ta selle ees istuda saab. Teine asi on muidugi värvikalibratsioon, aga see on puhas disaineri lõbu.

Minule meeldib OS X peamiselt seetõttu, et seal on kõik vajalik sodi kohe kaubaga kaasas ja töötab nii nagu ette on nähtud -- ma pean silmas asju nagu ssh, scp, jne. Näiteks paljudes edukamates firmades on Macid seetõttu pooltel tarkvaraarendajatel.

Muide, pärast seda kui ma Keystones oma esimese presentatsiooni paar kuud tagasi valmis tegin ei kavatse ma enam ühtegi etteastet teha Windowsis, välja arvatud juhul kui see tarkvara sellesse platvormi porditakse.

Lisaks teise monitori tugi ei ole üheski teises platvormis (ma pean siin silmas just riistvara ja tarkvara kombot) nii hästi realiseeritud kui Mac OS X + MacBook (Pro).

PS. Kas keegi seda uut nühkplaadiga hiirt on katsetanud ka. Ma kaugelt nägin, aga pole ise veel saanud oma käpakestega proovida. Ilus on ta küll ja teoorias on see hiirenduses pikk samm edasi, aga kuidas see praktikas töötab?

Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 05.11.2009 17:21:21 vasta tsitaadiga

pronto kirjutas:
PS. Kas keegi seda uut nühkplaadiga hiirt on katsetanud ka. Ma kaugelt nägin, aga pole ise veel saanud oma käpakestega proovida. Ilus on ta küll ja teoorias on see hiirenduses pikk samm edasi, aga kuidas see praktikas töötab?

Scrollimine on väga mugav ja intuitiivne. Swipe paremale ja vasakule vajab vist veidi harjumist - ei ole kõige lihtsam kahe näpuga hiirt kinni hoida ning samal ajal keskmisi sõrmi külgepidi liigutada.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pronto
Kreisi kasutaja
pronto

sõnum 05.11.2009 18:53:06 vasta tsitaadiga

Ohohh kirjutas:
pronto kirjutas:

Scrollimine on väga mugav ja intuitiivne. Swipe paremale ja vasakule vajab vist veidi harjumist - ei ole kõige lihtsam kahe näpuga hiirt kinni hoida ning samal ajal keskmisi sõrmi külgepidi liigutada.

Noh, kuna ma olen juba Logitechi paremale-vasakule liikuva rolliga harjunud, siis vast ei ole probleemi. Ma siiski ilmselt tahaks selle oma käega ära proovida -- need peaks juba salongides saadaval ka olema, eks?

M00t
HV Guru
M00t

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.11.2009 20:43:32 vasta tsitaadiga

pronto kirjutas:
Ohohh kirjutas:
pronto kirjutas:

Noh, kuna ma olen juba Logitechi paremale-vasakule liikuva rolliga harjunud, siis vast ei ole probleemi. Ma siiski ilmselt tahaks selle oma käega ära proovida -- need peaks juba salongides saadaval ka olema, eks?

Käisin Solarise omas täna ja seal oli näha ainult vanu

edit:

tsitaat:
Ajakiri Fortune kuulutas Steve Jobs'i selle aastakümne tegevjuhiks. Fortune julgeb nimetada praegust aastakümmet Steve Jobs'i kümnendiks.
Jobs visati 80ndatel Applest välja ja hiljuti elas ta üle raske haiguse avalikkuse silme all, kuid siiski on ta suutnud muuta Ameerika äristiili.

Apple on peale Jobs'i tagasitulekut tugevnenud enneolematult. Jobs'i naastes oli firma väärt närused 5 miljardit USA dollarit, praeguseks on väärtus kasvanud 170 miljardi USA dollarini. Augustis teatas Apple, et neil on vabu vahendeid 31,1 miljardi USA dollari eest, tehnoloogiafirmade puhul on see rekord.
Apple ei ole enam pelgalt arvutitootja, vaid on tugevalt esindatud ka muusika-, video- ja mobiiltelefonide äris.

Erinevalt areneva tööstuse ettevõtjatest on Jobs suutnud muuta olemasolevat tööstusharu.
Fortune kohaselt on Apple saanud üle 400 miljoni USA dollari väärtuses tasuta reklaami. Põhjuseks on Apple suur salatsemine ja Jobs'i soov kontrollida firmat iga viimse lausutava sõnani, mida lausutakse.

Pärast Jobsi tagasitulekut sel suvel on paljud spekuleerinud, milline näeks Apple välja ilma Steve Jobs'ita. Fortune arvates jätkaks Apple edukalt, kuna firma oskab valida omale töötajaid, kes mõtlevad Steve Jobs'i sarnaselt.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2009 20:59:41 vasta tsitaadiga

käisin täna mälu värskenduseks poes iMac'i (24") vaatamas. sel jooksis mingi Apple reklaamvideo. võrreldes minu praeguse kuvariga (2433BW) oli värvisügavus oluliselt parem, suurem vaatenurk (ma ei saa kodus diivanil pikali filme vaadata, sest pilt kaob ära, iMacil jäi pilt ette kui leti ees allapoole kükitasin) ja backlight clouding (musta pildi puhul ei olnud lume/pilve efekti näha) ja bleeding (taustavalgus ei domineerinud ekraani äärtes) puudusid. samuti oli kontrast väheke parem, mis tulenes ilmselt läikivast ekraanist (mul matt) ja LED taustavalgusest (mul katoodid).
tagasi üles
Fatboi M
HV vaatleja

sõnum 05.11.2009 21:14:58 vasta tsitaadiga

Poes pead ise näha küsima, wireless asju ei ole loobitud laudade peale.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 05.11.2009 21:33:20 vasta tsitaadiga

keegi targem teab võrrelda ehk uut LEDi ja 24" white imaci LCDd ?
hetkel ei ole ise jõudnud uut kaema minna. vana matt LCD on töötluseks vaieldamatult üks parimaid mida minu vanuri silm näinu icon_smile.gif

PS. mis värk nende PC meeste pedereerimisega on ( ledid jne. ) icon_lol.gif
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewforum.php?f=42
kui jutuks tuli juba macide välmusest ja selle järgi ostmisest.

keegi tahab võin ühe ägeda korpuse koos täis lisadega mõnele ära anda apple alu klaveri vms. eest
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=431731&highlight=
sinised valgustused jms kaasas thumbs_up.gif mida krt hing veel tahab.

viimati muutis Alari A. 05.11.2009 21:34:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 05.11.2009 21:33:53 vasta tsitaadiga

Skeptik, kõik on õige aga kui sul diivanilt mugav filme vaadata on, mis kuradike sind siis kräppmonitori ostma pani?

digweed, uus on glare molu näiteks icon_biggrin.gif

neid 27" paneele teeb lg ja ilmselt on apple poolt korralikult kinni makstud mõneks ajaks icon_smile.gif

viimati muutis londiste 05.11.2009 21:47:14, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 215
tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 05.11.2009 21:42:45 vasta tsitaadiga

Nii et ma saan aru nii, et peaksin mäkki ostma, sest monitor on väga ülbe ja OS X annab väga head võimalused graafika töödeks?

Ah ja disain on ka lahe!

Alari A.
HV Guru

sõnum 05.11.2009 21:53:35 vasta tsitaadiga

londiste, seda küll icon_biggrin.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2009 22:17:22 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Skeptik, kõik on õige aga kui sul diivanilt mugav filme vaadata on, mis kuradike sind siis kräppmonitori ostma pani?

mul see väike diivanike tekkis hiljem laua taha

tagasi üles
Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 06.11.2009 00:19:20 vasta tsitaadiga

pronto kirjutas:
Ohohh kirjutas:
pronto kirjutas:

Seda ma ei oska öelda, kas juba ka müügil on. Ise sain katsetada kuna vend ostis uue iMaci.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 06.11.2009 01:32:41 vasta tsitaadiga

woosh kirjutas:
........ Nüüd, kus arvuti ise on koos, jätab see meile üsna laialt mänguruumi monitori osas...

LG FLATRON W2442PA-BF Wide 24", 1920x1080 (prad.de review) - 3675 EEK .......

See ei kannata kuidagi kriitikat, suurim puudus: vaatenurk 170°/160°, Apple iMac27 on 178° vaatenurgaga paneel, ehk siis ka PS maailmas maksavad sellise 178° vaatenurgaga monitorid vähemalt 3x enam

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.11.2009 09:21:18 vasta tsitaadiga

võtke võrrelge siis millegi enam-vähem võrreldavaga, lg w2600hp-bf näiteks.
nagu öeldud, sama paneeli mis imacides, on apple ilmselt korralikult kinni maksnud nii et seda monitoris tõenäoliselt (niipea) ei näe.

tagasi üles
M00t
HV Guru
M00t

sõnum 06.11.2009 13:35:31 vasta tsitaadiga

Flickr'i pildiallkiri prantsuse keelest tõlgituna: "Who says you can't play on a Mac?" icon_razz.gif
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
erick
HV Guru
erick

sõnum 06.11.2009 14:22:43 vasta tsitaadiga

woosh kirjutas:
tsitaat:

No me räägime ikkagi proffidest, kes mõõdavad teaduslike meetoditega ekraanikvaliteeti, mitte sellest, kuidas kellegi silmale tundub icon_biggrin.gif

Pane oma LG ja mac-i LED display kõrvuti. Võta mõlemal lahti näiteks mingi värviline pilt. Näed ise ära kui saast su LG tegelikult on...
Vaata nurgapealt, vaata milline on LG must võrrelduna maci mustaga.

Kui aga sa kuulud nende hulka kes värvidel nii hästi vahet ei tee siis ei ole mõtet ka vaielda. Ei ära võta seda solvanguna teadupärast iga kolmas inimene on kõrvupidi elevandi alla jäänud, kehtib u. sama ka nägemismeele kohta.
Mina näiteks teen vahet ja saan aru selle monitori plussidest.

LED taustvalgusega monitori suureks eeliseks on tema ühtlane taustvalgus kogu ekraani pinnal + igast kraami... hetkel pole aega pikemalt kirjutada... hiljem ehk... aga sul vaba voli ka ise googlet kasutades uurida LED taustvalgusega monitoride kohta.

LED-ekraanide tööpõhimõtteid ja eeliseid pole vaja mulle seletada. Ma tean neid. Samuti nagu ma tean, et normaalsed inimesed istuvad töötades-mängides ekraani ees, mitte 170-kraadise nurga all. Samuti, kuigi sügav tume must on kena, ei vaata sa suurem osa ajast loodetavasti musta pilti, lisaks kipub osa tumedatesse alaldesse jäävat pildidetailsust kaotsi minema (videomaterjali puhul).

Minu point on see, et isegi keskmise inimese jaoks on 3x 24" ekraanid palju lahedamad nii fiilingult kui resolutsioonilt, kui see üks 27" ekraanike. See, kui sa saad pildi endale surroundina ümber, on hoopis kõrgem tajutav kvaliteedihüpe kui hüpe TNT-lt IPS-ile.
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 06.11.2009 14:42:07 vasta tsitaadiga

lu1de kirjutas:
Flickr'i pildiallkiri prantsuse keelest tõlgituna: "Who says you can't play on a Mac?" icon_razz.gif

Eks viis aastat vanu mänge nühkida on tõesti tõeline gaming.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 06.11.2009 14:48:12 vasta tsitaadiga

Scart, ma mängisin cod4 4 kuud peale peale välja tulekut.
OSXi all.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 06.11.2009 14:50:38 vasta tsitaadiga

digweed kirjutas:
Scart, ma mängisin cod4 4 kuud peale peale välja tulekut.
OSXi all.

Ja seal pildil on COD 4... kus?
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 06.11.2009 14:58:51 vasta tsitaadiga

mis seal vahet on.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 06.11.2009 15:09:48 vasta tsitaadiga

digweed kirjutas:
mis seal vahet on.

Ikka märkimisväärne vahe on tegelikult.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.11.2009 15:21:55 vasta tsitaadiga

erick kirjutas:
LED-ekraanide tööpõhimõtteid ja eeliseid pole vaja mulle seletada. Ma tean neid. Samuti nagu ma tean, et normaalsed inimesed istuvad töötades-mängides ekraani ees, mitte 170-kraadise nurga all. Samuti, kuigi sügav tume must on kena, ei vaata sa suurem osa ajast loodetavasti musta pilti, lisaks kipub osa tumedatesse alaldesse jäävat pildidetailsust kaotsi minema (videomaterjali puhul).

alati lihtsalt pole ideaalolukord ja pole mõtet öelda, et seda ja seda eelist nagunii ei kasutata. LED taustavalgus tagab kõikidele värvidele sügavamad toonid, mitte ainult mustale.
erick kirjutas:
Minu point on see, et isegi keskmise inimese jaoks on 3x 24" ekraanid palju lahedamad nii fiilingult kui resolutsioonilt, kui see üks 27" ekraanike. See, kui sa saad pildi endale surroundina ümber, on hoopis kõrgem tajutav kvaliteedihüpe kui hüpe TNT-lt IPS-ile.

ma poleks ses nii kindel. mulle jälle näiteks ei meeldiks üldse eri ekraanide vahel pendeldada ja eelistaks iga kell ühte suuremat. ei meeldi see hiirega ühelt teisele liikumine ja ekraanide raamid "pildi vahel". rääkimata sellest, et videote vaatamine on suurelt hulga parem.

ja olgem ausad, Mac OS X pole mängimiseks mõeldud. suuremaid tiitleid on sinna ju porditud, aga nad jooksevad OS X-i all tunduvalt halvemini kui Windowsi all, mis tuleneb sellest, et Maci-versioonid pole arendatud sama arendaja poolt (tihti pordid) ja video draiverid pole nii head kui Windowsi omad. Mõttekam siis juba Windows kõrvale installida ja seal mängida, siis saab ka komplektis olevast videokaardist ettenähtud 3D paugu kätte. vähemalt mul oli samade mängude puhul Windowsi all oluliselt parem perfoormans.

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 06.11.2009 15:25:49 vasta tsitaadiga

Äkki saaks selle ning "konsoolid versus PC" teemad kokku panna, nimed on samad ja jutt ka, tuleb ainult terminid ära muuta, "konsoolid/iMac versus PC" vms. Saaks ühe teemaga hakkama.

Naljakas vaadata, kuidas aastate kaupa mitmed oponendid ei arene. icon_smile.gif Aja jooksul ju võiks juba natuke õppust võtta.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.11.2009 15:41:26 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Naljakas vaadata, kuidas aastate kaupa mitmed oponendid ei arene. icon_smile.gif Aja jooksul ju võiks juba natuke õppust võtta.

teh PC winz 'em all

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Uus iMac VS PC - kas hinnavahe on ikka niisuur kui esialgu tundub? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 46, 47, 48  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.