Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Tarkvara »  Linux & UNIX »  SUSE Enterprise Server v.11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 17.10.2009 05:49:31 SUSE Enterprise Server v.11 vasta tsitaadiga

Hi, tegin uue teema kuna antud produkti pole senini veel Linuxi grupis olnud.
Esimene tagasihoidlik küsimus oleks, et kuidas saada talle Arial fonte? Kaasas on tal ainult Arial-black, Ariali pole. Fontide installis ka pole.
Panin KDE, kuna pidi olema kõige "inimesenäolisem" (isegi ülearu liiga natuke, tahtsin lihtsalt et oleks korralik välimus ja kõik). Jubedad suured ikoonid sain juba väikseks ja aknakujunduse ka nagu windowsis (Apple "ähmast-pehmet" stiili ei kannata, silmad ei võta), ainult kaasas olevad fondid on ikka väga veidrad (KDE omad vist). Fontide viga on stiilitunnetuses. Kõik on mõjutatud mingist gooti stiilist, vanaaegsest kirjast, ülepingutatud. Ilus võib ju olla, kuid natuke kehvema monitoriga on raske lugeda ja fontide laius on ka mõttetult lai, mis viib lühikese kirja ka liiga pikaks.
......KDE sai juba GNOME vastu vahetatud, palju arusaadavam, ainult Eesti klaverit ei tunnista, pidin US panema. KDE on üldse mingi lasteaed, hakkas mingeid "plasma" (mingi theme vist) erroreid viskama ja lõpuks kaotas taskbarist start nupu ka ära.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kaabakas
HV veteran
kaabakas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.10.2009 04:45:23 vasta tsitaadiga

Windowsi fondid peituvad enamasti pakis, mille nimi sisaldab sõna corefont. Suset pole mina uurinud, täpsemalt ei tea. Ise soovitaksin fontidest bitstream perekonda, linuxis on olemas näiteks selle edasiarendus dejavu - midagi loetavamat annab otsida.
Mis puudutab sõnu nagu jube või ülepingutatud, siis linuxi üks põhilisi ideid on, et mis ei meeldi, muuda ära. Selle jaoks ka themed on igasugused. Lasteaed - siinkohal hakkan ma juba mõtlema, miks ma sind omal ajal trollina arvele võtnud olen... Ära installi desktopi kasutamiseks opsysi, mille nimes esineb sõna 'server', ilmselt on sealne kde ikka veel 4.1.

vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 21.10.2009 17:34:49 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:
Windowsi fondid peituvad enamasti pakis, mille nimi sisaldab sõna corefont. Suset pole mina uurinud, täpsemalt ei tea. Ise soovitaksin fontidest bitstream perekonda, linuxis on olemas näiteks selle edasiarendus dejavu - midagi loetavamat annab otsida.
Mis puudutab sõnu nagu jube või ülepingutatud, siis linuxi üks põhilisi ideid on, et mis ei meeldi, muuda ära. Selle jaoks ka themed on igasugused. Lasteaed - siinkohal hakkan ma juba mõtlema, miks ma sind omal ajal trollina arvele võtnud olen... Ära installi desktopi kasutamiseks opsysi, mille nimes esineb sõna 'server', ilmselt on sealne kde ikka veel 4.1.

Kas seda KDE'd upgradeda annab?
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 22.10.2009 11:04:05 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:
Ära installi desktopi kasutamiseks opsysi, mille nimes esineb sõna 'server', ilmselt on sealne kde ikka veel 4.1.

Ühinen selle soovitusega. Muidugi teha võib igasuguseid asju, kuid mõttekam on valida ikka vastavalt koostatud süsteem omale.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 22.10.2009 15:37:58 vasta tsitaadiga

gnoom kirjutas:
kaabakas kirjutas:
Ära installi desktopi kasutamiseks opsysi, mille nimes esineb sõna 'server', ilmselt on sealne kde ikka veel 4.1.

Ühinen selle soovitusega. Muidugi teha võib igasuguseid asju, kuid mõttekam on valida ikka vastavalt koostatud süsteem omale.

Ma ise arvan et just valisin õige distro - serveriteenused huvitavad rohkem kui KDE (pole mõeldud internetis käimiseks vaid ainult virtualiseerimise teenuse osutamiseks), välja arvatud muidugi KDE ebameeldivad bugid, seepärast kaalusin uuendamist. Uurisin et ega see uuendus polegi nii ohutu, kuna ametlikult on see openSUSE jaoks. Suse aga valisin sellepärast, et see oskab dependency pakette väga hästi liigutada ja praktiliselt saab kõik asjad GUI'ga ära teha. Enterprise aga peaks, vähemalt teoreetiliselt (ja ka loogiliselt võttes), olema kvaliteetsemalt tehtud kui vabavara.
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 22.10.2009 16:00:43 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Ma ise arvan et just valisin õige distro - serveriteenused huvitavad rohkem kui KDE (pole mõeldud internetis käimiseks vaid ainult virtualiseerimise teenuse osutamiseks),

No kui serveriteenust pakud, siis ei näe küll põhjust, miks üldse mingit GUI-d sinna peale ajada.
Isiklikest kogemustest võin mainida, et on päris mitmed aastad serveritega mässatud ja pole veel selliseid kellasid/vilesid vaja läinud.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 22.10.2009 16:14:08 vasta tsitaadiga

gnoom kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:
Ma ise arvan et just valisin õige distro - serveriteenused huvitavad rohkem kui KDE (pole mõeldud internetis käimiseks vaid ainult virtualiseerimise teenuse osutamiseks),

No kui serveriteenust pakud, siis ei näe küll põhjust, miks üldse mingit GUI-d sinna peale ajada.
Isiklikest kogemustest võin mainida, et on päris mitmed aastad serveritega mässatud ja pole veel selliseid kellasid/vilesid vaja läinud.

On lihtsam ja kiirem asju teha ning pole kartust et võid mingi käsuga eksida (mis kogu süsteemi hunnikusse viib). Näiteks just võrdlesin seda mida mingi ülesande tarbeks internetist soovitatakse käsureale või konfifaili kirjutada (kusjuures soovitused on tavaliselt maast laeni kõik erinevad ja tihti ei toimi üldse) sellega mida mingi manageri üks hiireklikk automaatselt sinna konfifaili kirjutab. Erinevus oli totaalne, manager paneb tavaliselt mitu korda rohkem võtmeid ja parameetreid, kõikide tähendust ei teagi. Kas peaksin nüüd arvama, et see kõik on tänu lollidele progejatele ja neid võtmeid pole üldse tarvis? Et Suse Enterprise on soolapuhujate koostatud. Väga kahtlen selles. Pigem vastatakse suppordist, et miks sa ise hakkasid näppima ja ei lubanud manageril panna neid parameetreid mis meie poolt ette on nähtud, siis oleks kõik töötanud ka.
tagasi üles
sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 22.10.2009 16:27:08 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:

On lihtsam ja kiirem asju teha ning pole kartust et võid mingi käsuga eksida (mis kogu süsteemi hunnikusse viib).

http://en.flossmanuals.net/CommandLineIntro/Introduction - vbl peaksid läbi lugema icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 22.10.2009 16:42:51 vasta tsitaadiga

sander85 kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:

On lihtsam ja kiirem asju teha ning pole kartust et võid mingi käsuga eksida (mis kogu süsteemi hunnikusse viib).

http://en.flossmanuals.net/CommandLineIntro/Introduction - vbl peaksid läbi lugema icon_rolleyes.gif

Mind ei huvita demagoogia vaid rohkem nagu tulemus.
tagasi üles
sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 22.10.2009 17:00:14 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
sander85 kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:

seal on ka tulemused väga hästi kirjas, iseasi on see, kui palju keegi tahab sellest aru saada.. ega käsurea kasulikkusest ja kiirusest ei saa sa enne aru kui seda reaalselt mõnda aega tõsiselt kasutanud oled.. elu sees ei tõmba enam gui juurde tagasi.. kas MS hakkas oma powershelli niisama nalja pärast arendama?

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 22.10.2009 18:18:07 vasta tsitaadiga

sander85 kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:
sander85 kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:

seal on ka tulemused väga hästi kirjas, iseasi on see, kui palju keegi tahab sellest aru saada.. ega käsurea kasulikkusest ja kiirusest ei saa sa enne aru kui seda reaalselt mõnda aega tõsiselt kasutanud oled.. elu sees ei tõmba enam gui juurde tagasi.. kas MS hakkas oma powershelli niisama nalja pärast arendama?

Aga miks sa tahad oma maitset teistele peale suruda? Powershelli ma ei kasuta üldse, selle jaoks puudub igasugune vajadus nii desktopis kui ka serveris.
Kuigi võib vabalt ka kasutada kui huvi on. Ka windowsis saab teha absoluutselt kõike käsurealt, kuid selle jaoks puudub vajadus (välja arvatud ipconfig, ping, route, netsh, kuna need on kõige süütumad ja lihtsamad käsud). Rangelt on systeemi (eriti veel domeeni) ebasoovitatav konfida käsurealt või konfifailidest ja seda tuleb teha ainult siis, kui tegemist on tõsisema systeemi veaga või andmebaasi riknemisega. Seda ei soovitata teha sellepärast, et konfiguratsioon pole seotud ainult ühe konfifailiga ning tihti moodustab ka kogu systeem ühtse relatsioonilise andmebaasi, kus transactionite järjestus on kriitiline ning ühe konfifaili seadistamine tähendab kindlat andmebaasi surma.
Kui mul on vaja systeemi toiminguid automatiseerida, siis kasutan selliseid vahendeid nagu "windowsi enda sheduling", .BAT-fail ,"BPA Server", "Actual Windows Manager", "12robo". Tihti aga teeb juba olemasolev tarkvara kõik shedulingud ise ära. Domeeni puhul on vaja VB scripte, kuid ainult väga suure ettevõtte puhul.
Kui on vaja mingit väga konkreetset algoritmi, siis kasutan "Take Command" interpreteerivat keelt, mille võimalusi ei saa võrrelda ühegi shelliga.
Kui on veel konkreetsemat asja vaja, siis C++, ja edasi Assembler.
Veel niipalju, et näiteks windows hoiab oma seadeid registris, mis sisuliselt teeb sama välja kui Linuxi konfifailid. Kuigi aja jooksul on registri parameetrite asukohad ja väärtused enamasti pähe kulunud, on laiskuse peale tuleku puhul ka neid võimalik seada ühe hoobiga sellise tarkvara nagu Winguides "TweakManager" abil. Elu aga on tehtud veelgi lihtsamaks ja vajalikke seadeid suudab muuta ka muu soft.
Ja piixu pole senini mitte midagi läinud, XP vähemalt 5a ilma reinstallita.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 22.10.2009 18:38:00 vasta tsitaadiga

Muigama ajab see jutt. Ja ma pole mingi guru.
Linux != Windows
Ja kui see esimene põhitõde pole sulle vastuvõetav, siis jää Windowsi juurde, palun!

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 22.10.2009 18:46:26 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Linux != Windows
Ja kui see esimene põhitõde pole sulle vastuvõetav, siis jää Windowsi juurde, palun!

Uskumatu lihtsalt, tundub nagu lahkusuline religioosne rida. Tahaks nagu tõsiselt võtta aga....jälle nelipühilased ukse taga icon_exclaim.gif
.
tagasi üles
sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 23.10.2009 09:56:14 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Dogbert kirjutas:
Linux != Windows

Uskumatu lihtsalt, tundub nagu lahkusuline religioosne rida. Tahaks nagu tõsiselt võtta aga....jälle nelipühilased ukse taga icon_exclaim.gif
.

mida ma üldiselt öelda tahtsin on see, et kui sa pole kasutanud ja ei saa aru käsurea võimalustest ning mõttest linuxi juures, siis palun ära igise ja nuru oma GUI'd taga.. käsurea kasutajana ütlen ma julgelt, et nõmeda GUI'ta on asi palju lihtsam opereerida.. kui see sulle ei sobi, siis pole linux sinu jaoks, keegi ei sunni kasutama asja, mis ei meeldi..

tagasi üles
priitr
HV kasutaja

sõnum 23.10.2009 10:25:46 vasta tsitaadiga

Rahunegem, palun....
Ma olen oma elu jooksul ka ikka üksjagu Unixi ja Linuxi all igasuguseid teenuseid seadistanud ja tuleb tunnistada, et eelistan seda teha "vanal heal" viisil vi abil.
Kusjuures mitte sellepärast, et mulle kangesti meeldiks miljoni parameetri tähendust meeles pidada ja man'is/googles sobrada, vaid hoopis proosalisematel põhjustel.
1. Järjepidevus. Kõikvõimalike operatsioonisüsteemida ja nende variantide aluseks on üldjuhul ikka ühed ja needsamad komponendid, paljud neist juba 20+ aastat arendatavad. Nende konfiguratsioonifailid on üldjuhul ikka üsna püsiva ülesehituse ja süntaksiga. Kõikvõimalikud graafilised abivahendid on iseenesest väga kenad (kui nad rahuldavalt töötavad), aga nende puhul võib enam-vähem kindel olla, et järgmise unixilise ja järgmise väljalaske puhul on hea, kui utiliidi nimigi samaks on jäetud - muu on niiehknii muutunud ja tuleb ümber õppida. Minul pole selleks ei mahti ega ka soovi. Pea ei ole prügikast. Vanemal inimesel eriti icon_smile.gif.
2. Töökindlus. Minul tuleb oma professionaalses tegevuses alatihti tegeleda arvutitega, millel on midagi viga. Paraku on igasuguste remontimist/konfigureerimist eeldavate veaparanduste puhul tõsiasi, et sageli ei käivitu ka X/aknahaldur ning seetõttu ka mitte konfigureerimisutiliidid. Mis omakorda tähendab tegutsemist käsureal.
SuSe (Novell õigupoolest) on veel eriline frukt - tema puhul tuleb käsitsi millegi konfigureerimisega olla eriti ettevaatlik, sest tal on (oli?, mina teda enam ei vabatahtlikult ei puutu) ebameeldiv komme kõikvõimalikud konfiguratsioonfailid regulaarselt oma, mittestandardsete andmefailide sisust lähtudes üle kirjutada - praktiliselt saabki teda mõistlikult ainult utiliitide vahendusel konfigureerida.

Priit
SCO/HP-UX/SunOS/Solaris/Debian/SuSe/RedHat(ja pojad)

vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 23.10.2009 16:06:31 vasta tsitaadiga

priitr kirjutas:

SuSe (Novell õigupoolest) on veel eriline frukt - tema puhul tuleb käsitsi millegi konfigureerimisega olla eriti ettevaatlik, sest tal on (oli?, mina teda enam ei vabatahtlikult ei puutu) ebameeldiv komme kõikvõimalikud konfiguratsioonfailid regulaarselt oma, mittestandardsete andmefailide sisust lähtudes üle kirjutada - praktiliselt saabki teda mõistlikult ainult utiliitide vahendusel konfigureerida.

Väga super ju, tead äkki soovitada neid utiliite
.
tagasi üles
priitr
HV kasutaja

sõnum 23.10.2009 16:55:15 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
priitr kirjutas:

...mina teda enam ei vabatahtlikult ei puutu...

Väga super ju, tead äkki soovitada neid utiliite
.

Eip. Loomulikult ei ole mul enam kusagil Novelli installeeritud. Ja kuna ta on nii eripärane, siis ma ka ei mäleta enam icon_smile.gif.
Ehk aitab sind see link: http://en.opensuse.org/Optimal_Use_of_MS_TrueType_Core_Fonts_for_a_KDE_Desktop_on_SuSE

vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 24.10.2009 20:01:11 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:

... Ära installi desktopi kasutamiseks opsysi, mille nimes esineb sõna 'server', ilmselt on sealne kde ikka veel 4.1.

Proovisin siis Kubuntu ka ära, et äkki sul õigus. Mulje oli masendav võrreldes Susega Enterprisega. Tundus et mingi laste mänguasi rohkem. Esiteks puudus tal üldse Partitioner ning ei tundnud Rai0-i ära,
lisaks sellele et installi käigus üldse sellist võimalust ei antud. Siis ei suutnud ta USB pealt bootida. Root parooli ei peetud vajalikuks installi ajal lasta määrata ja see ongi teadmata. KDE's oli vähem asju kui Susel, kuid sellele vaatamata tundus aeglasem. Firefoxi üldse polnud. Proovisin ka Ubuntu serveri installi ära. Sellel sai küll raid0-i teha, kuid puudus GUI, isegi siis kui selle lisasin pakihalduse käigus. Samuti ei suutnud USB pealt bootida. Mingi mõte ka asjal on või?
Jah, ega ikka vabatahtlikud ei suuda konkureerida tööinimestega, õlu, naised ja multifilmid tulevad segama.
tagasi üles
wk
HV vaatleja

sõnum 24.10.2009 21:13:36 vasta tsitaadiga

Kuidas siin kasutajatele "trolli" määrata saabki?
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 24.10.2009 22:03:58 vasta tsitaadiga

wk kirjutas:
Kuidas siin kasutajatele "trolli" määrata saabki?

Ei saagi, mul on ip valiku jaoks ka vastavad teenused, plus IE "private browsing". icon_biggrin.gif
.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.10.2009 22:52:59 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:

.

Et Linux ei ole Windows on fakt, mitte religioon. Mõttetu on paraku trolliga vaielda - iga selgituse kohta kukub kolm uut asjatundmatut ja pealiskaudset väidet, mille ainsaks eesmärgiks on mingit fleimi alustada.
Nii hea on maha teha midagi, millest sul aimugi ei ole. Oled sa lugenud / kuulanud plaadilt Aino Perviku lastelugu "Siili keedupott"? Soovitan. Sulle peaks see olema üsna õpetlik.

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 24.10.2009 23:22:41 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:

.

Et Linux ei ole Windows on fakt, mitte religioon. Mõttetu on paraku trolliga vaielda - iga selgituse kohta kukub kolm uut asjatundmatut ja pealiskaudset väidet, mille ainsaks eesmärgiks on mingit fleimi alustada.
Nii hea on maha teha midagi, millest sul aimugi ei ole. Oled sa lugenud / kuulanud plaadilt Aino Perviku lastelugu "Siili keedupott"? Soovitan. Sulle peaks see olema üsna õpetlik.

Aga ma ootan sinult peale vaimukuse ka argumenteeritus vastuseid, mida ma ei saa
.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.10.2009 00:07:16 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:

Aga ma ootan sinult peale vaimukuse ka argumenteeritus vastuseid, mida ma ei saa
.

Aga seda ei saagi olema.. vähemalt mitte senikaua, kuni Sa oma sõnavõttudest ei eemalda negatiivset alatooni.
Milleks teha teemasid stiilis : "vares raisk ei olegi valge... mõttetu vares" ?
siit loeb ainult ühte välja, et Sa vaevled tõsises konfliktinäljas ning taoliste teemade tõstmine on ainus võimalus seda täitmatut elukat toita
icon_cool.gif
Mulle samuti ei meeldi linuksiga tegeleda, sest mul lihtsalt pole tarvidust süübida spetsiifikasse. Niipalju , kui mul tarvis, teen ära ning kasutan selleks neid vahendeid, mis on antud otstarbeks parimaks kiidetud. Reeglina on need ilma x-ta. Jah, on ka tehtud GUI-sid kõikvõimalikele rakendustele ning tõesti, nende point-n-click lahenduste toodetud konfifailid on märksa rasvasemad, kui see, mida käsurea help-i abil manada saaks... kuid reeglina ei tähenda see mitte täiuslikumat skriptimist vaid lihtsalt faili täispasandamist kõikvõimalike lahenditega, et katta GUI-poolsete määrangute piiratust
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.10.2009 00:25:12 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:

Aga seda ei saagi olema.. vähemalt mitte senikaua, kuni Sa oma sõnavõttudest ei eemalda negatiivset alatooni.

Miks siis negatiivne alatoon lubatud pole, sõnavabadus ju ikkagi (eriti veel vabavara filosoofia puhul). Linuxifännid peaksid oma mitte millegagi põhjendatud ülbust natuke tagasi tõmbama, kuna neil pole selleks tõsiseltvõetavaid argumente. Ma ei karda asju ja inimesi paika panna kui vaja on ja tundub et tõesti on vaja, sellepärast et IT's ei mögiseks inimesed, kelle jaoks igasugune areng on savi ja huvitab ainult enda rahakott, et teha aeganõudvaid arengupeetusega asju ja selle eest raha küsida. Linuxi kontekstis on see otsene ja esmane negatiivne mõju Linuxi arengule ja seda arengupeetust on ka näha. Novell (Suse) ja Apple tunduvad olema ainsad avangardistid ja positiivselt tulevikku vaatajad antud alal. Tuleb purustada konservatistide pidurdav mõju. Ja selle purustamine on meedia abil täiesti võimalik.
kännuämmelg kirjutas:

Jah, on ka tehtud GUI-sid kõikvõimalikele rakendustele ning tõesti, nende point-n-click lahenduste toodetud konfifailid on märksa rasvasemad, kui see, mida käsurea help-i abil manada saaks... kuid reeglina ei tähenda see mitte täiuslikumat skriptimist vaid lihtsalt faili täispasandamist kõikvõimalike lahenditega, et katta GUI-poolsete määrangute piiratust

Sellisel juhul oled sa lihtsalt sita tarkvara otsa sattunud ja muud midagi
.

viimati muutis vaegkuulja 25.10.2009 00:29:46, muudetud 3 korda
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 25.10.2009 00:25:44 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Root parooli ei peetud vajalikuks installi ajal lasta määrata ja see ongi teadmata.

Sa pead selle peale installi ära määrama

http://www.netadmintools.com/art512.html

vaegkuulja kirjutas:
/--/KDE on üldse mingi lasteaed, hakkas mingeid "plasma" (mingi theme vist) erroreid viskama ja lõpuks kaotas taskbarist start nupu ka ära.

See KDE4 ei meedind mulle ka icon_sad.gif Minumeelest läks liiga "VISTA like"'ks
KDE3 siiani teemsk. By default stiilne ja soliidne tööriist.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Tarkvara »  Linux & UNIX »  SUSE Enterprise Server v.11 mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.