praegune kellaaeg 22.06.2025 10:21:23
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Waffa
HV vaatleja

|
20.10.2009 14:25:11
Kolme lisa ekraani ühendamine (kohviku set-up) |
|
|
Natuke soovitusi oleks aboks, et mis lahendus/seadmed oleks kõige mõistlikum järgneva projekti jaoks ning mis oleks umbkaudne maksumus:
1 Lauaarvuti + monitor
3 lisa ekraani - Samsung 32'' LCD televiisor LE32B350 (HDMI,VGA,SCART)
Kaabli pikkus - kuni 15 meetrit kõikidel ekraanidel.
Kõikidele ekraanidele tuleks siis erinev pilti (tegu kohviku ülesse seadmisega).
Probleem on veel, et minu mäletamist mööda VGA limiit on u 9 pool meetrit ja DVI odavamad 28'sed kaablid mida enamasti kasutatakse ulatuvad aga aint 5'e meetrini (kallimad '24-gauge' kaablid ulatusid ka aga ainult 10neni vist) - seega on vahele ka miskit repiiterit vaja kui neid kaableid kasutada.
Algselt oli plaanis laptopi kasutada, kuid see setup vist läheks kallimaks kui lauaarvutil.
Lisaks oleks vist ka vaja miskit asjalikku tarkvara mis teeks lihtsaks menüüde näitamise/muutmise ekraanidel (lihtsalt teostatavad hinna muutused, lisa boonusena oleks hea kui pilti ise vahetaks mingi aja tagant jne). Powerpoint nagu kõige parem lahendus vist ei ole, kuigi UltraMon abil vist suht teostatav tundub häda pärast. Emm..viimase küsimuse peaks vist tarkvara foorumisse postitama?
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice!
- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
20.10.2009 14:45:16
|
|
|
Selliste menüüsüsteemidega tegeleb meil Eestis vähemalt üks kui mitte rohkem firmat. Üks, millega ma natu kokku puutunud olen oli selline, kus oli mingi spets rakendus kirjutatud. Rakendus ise korjas kuskilt serverist infot ja siis näitas seda.
Kui huvi on siis võin selle firma nime välja otsida...
Esimene mõte, mis kolme monitori ühendamiseks pähe tuleb on mingi Matroxi TripleHead kaart. Samas tänapeäeval peaks vist kaks tavalist DVI väljunditega kaarti ka asja ära ajama.
Kaablitest nii palju, et olen Yeint'ist ostetud odavate 10m DVI ja HDMI kaablitega väga edukalt pilti vedanud (olid vist ~22" monitorid).
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Waffa
HV vaatleja

|
20.10.2009 14:52:07
|
|
|
kas siis mingi 10 nene ja sellele näiteks 5'ene jätkata DVI/HDMI (miskit jätkud Elfi poes vist peaks olemas olema eks?) probleeme ei tekita?
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice!
- |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
20.10.2009 15:36:04
|
|
|
Igasuguse jätkamise ma jätaks küll ära. Igasugused ühendused tekitavad asjatut lisakadu. Ürita leida kohe õige pikkusega kaabel.
Seda, kas 15m veel töötab, ma tõesti öelda ei oska. Tuleb arvatavasti katsetada. On silma jäänud jutud, kus tegelased on paremate kaablitega väga edukalt 15m ära 'visanud'. Aga ma arvan, et kõik see sõltub nii kaardist, telekast kui kaablitest.
Alternatiiv #1 - sinu mainitud extenderid
Alternatiiv #2 - kasutada mingeid nö 'konvertereid' (balun) millede abil saad kaabelduse teha CAT5'ga. Hind on neil aga muidugi kirvem kui extenderitel aga saavutatavad vahemaad jällegi suuremad.
Näide : http://www.uniqueproductsonline.com/hdovcat5ecae.html
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Waffa
HV vaatleja

|
22.10.2009 01:15:25
|
|
|
see "HDMI over CAT 5e CAT6 Extender Balun" on küll päris äge toode )
Kahju jah et natuke kallis aint... 3 seda osta tuleb 3-4 kilo juurde (või rohkemgi vist kui tolli maks juurde arvestada). Kuid yeah, see asjalik toode iseensest.
Kuid yah, tundub, et peab minema extenderitega..
--
Samas need DVI to HDVI kaabli hinnad on ka 15 meetri kohta välimuselt samasugustel 480'st kroonist amazonis kuni 4200 kroonini mõnes tesies neti kaabli poes.
Kui palju reaalne hind eestis sellistel kaablitel on?
- |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|