|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Jaan
HV veteran

|
30.09.2009 21:09:20
|
|
|
| Linnapea kirjutas: |
| kuidas saab sujuv liikumine olla häiriv või ebaloomulik? No jah kui oled ikka harjunud tõksatavat pilti jälgima kogu elu siis küll. |
Oled sa näinud, kuidas kella sekundi seier liigub tavaliselt? Just, hüppeliselt.
Philips aga arvutab-mõtleb sinna kaadreid vahele koos osutiga kahe asukoha vahel, tulemuseks see, et seier liigub sujuvalt pöörledes.
Kas on mõnus vaadata? on küll.
Aga kas see on loomulik?
Inimsilm ei jõua näha reaalses elus väga kiireid liikumisi, kui inimene näeb lennukit kaugel ja järgmisel hetkel tema kohal, siis aju tajub suurt kiirust.
Kui nüüd vaadata sama asja selle sujuva liikumisega kastist, siis kiirus tundub tunduvalt madalam. Ebaloomulik, kuna silm näeb ühte, aga aju tajub teist kiirust.
Seda on raske seletada, sa pead nägema "sujuvat" philipsit kõrvuti näiteks tavateleriga, kus mõlemal jookseks sama kiirete liikumistega pilt.
Sisuliselt telekas "mõtleb" pildile lisaks väga palju inffi, mida tegelikult algmaterjal ei omanud.
Mõnele on see häiriv, mõlele meeldib.
Ühest küljest on sellest kasu- enamus filme on ju 25 või 30 kaadrit sekundis filmitud ja kui nüüd hakata süvenema
kuidas ikkagi 30FPS pilt normaalselt 100Hz paneelile kuvada, või 24,999FPS 60Hz-ga (läbi PC näiteks) siis võib avastada nii mõndagi huvitavat
Minule meeldis aga hoopis 60FPS-ga FHD pilt, kahjuks seda pole praegu praktiliselt saada.
Siis oli liikumine väja sujuv ja ei häirinud miskit, kõik oli loomulik.
|
|
| Kommentaarid: 143 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaanpht
HV kasutaja
|
30.09.2009 21:26:49
|
|
|
| Mõnele on 100hz häiriv, mõlele meeldib >> Mulle 100% meeldib, mu järgmine teler kindlasti on 100hz funktsiooniga.
|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sulomile
HV kasutaja

|
30.09.2009 22:58:04
|
|
|
| Jaan kirjutas: |
| Linnapea kirjutas: |
| kuidas saab sujuv liikumine olla häiriv või ebaloomulik? No jah kui oled ikka harjunud tõksatavat pilti jälgima kogu elu siis küll. |
Oled sa näinud, kuidas kella sekundi seier liigub tavaliselt? Just, hüppeliselt.
Philips aga arvutab-mõtleb sinna kaadreid vahele koos osutiga kahe asukoha vahel, tulemuseks see, et seier liigub sujuvalt pöörledes.
Kas on mõnus vaadata? on küll.
Aga kas see on loomulik?
Inimsilm ei jõua näha reaalses elus väga kiireid liikumisi, kui inimene näeb lennukit kaugel ja järgmisel hetkel tema kohal, siis aju tajub suurt kiirust.
Kui nüüd vaadata sama asja selle sujuva liikumisega kastist, siis kiirus tundub tunduvalt madalam. Ebaloomulik, kuna silm näeb ühte, aga aju tajub teist kiirust.
Seda on raske seletada, sa pead nägema "sujuvat" philipsit kõrvuti näiteks tavateleriga, kus mõlemal jookseks sama kiirete liikumistega pilt.
Sisuliselt telekas "mõtleb" pildile lisaks väga palju inffi, mida tegelikult algmaterjal ei omanud.
Mõnele on see häiriv, mõlele meeldib.
Ühest küljest on sellest kasu- enamus filme on ju 25 või 30 kaadrit sekundis filmitud ja kui nüüd hakata süvenema
kuidas ikkagi 30FPS pilt normaalselt 100Hz paneelile kuvada, või 24,999FPS 60Hz-ga (läbi PC näiteks) siis võib avastada nii mõndagi huvitavat
Minule meeldis aga hoopis 60FPS-ga FHD pilt, kahjuks seda pole praegu praktiliselt saada.
Siis oli liikumine väja sujuv ja ei häirinud miskit, kõik oli loomulik. |
Rolexi käekella põhitunnus ongi sekundiseieri sujuv liikumine, toobikad hüppavad sekund korraga, sest nii on odavam toota. Minu jaoks on teleka pildi sujuv liikumine ainuvõimalik lahendus
_________________ Oleks mina näinud, kuis sind tehti, oleks öelnud: ärge tehke. |
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran

|
30.09.2009 23:57:40
|
|
|
| jaanpht kirjutas: |
| Mõnele on 100hz häiriv, mõlele meeldib >> Mulle 100% meeldib, mu järgmine teler kindlasti on 100hz funktsiooniga. |
Jutt ei ole hertsidest. Kui sul on ligipääs 100Hz Philipsile, proovi menüüst seda 100Hz sisse-väljalülitades pildi liikumist vaadata- vahet ei ole 100%
Hz üksi ei tee pilti heaks- võrdluseks audiost- kui sa 8KHz telefoni kvaliteediga heli konverdid 44,1KHz heliks, kas see teeb selle paremaks? Ei.
Samuti ei tee pilti paremaks või liikumist sujuvamaks selle värskendamissageduse tõstmine- algmaterjal jääb ju samaks.
Jutt on pildi "parandajatest, täpsemalt Philipsi pool tehtud, veel täpsemalt Digital Natural Motion, HD Natural Motion ja Perfect Natural Motion funktsioonidest.
Jutt on eraldi videotöötlus protsessorist, mis "teeb pildi sujuvaks", neid on Philipsil olnud kokku 3, selle aasta mudelites on selleks kasutuses kiip tähistusega PNX5120.
Philips pole ainus, kes omab sellised funktsiooni, pea igal uuel kesk-kõrg klassi telekal on sarnased asjad olemas.
Näiteks Samsungil on täpselt sama kivi sees selleks.
Omaasi on see, kui hästi nad toimivad muidugi. Sest prose ise ei tee veel kõike, vaja on softi, see on tootjatel erinev.
Ka Philipsil esimesed tekitasid häiriva "saba" liikuvale objektile taha, nüüd seda peaaegu ei märka.
Ma teeks veel ühe võrdluse helimaailmast, kus ma rohkem kodus olen:
Enamus teist, kes on ise proovinud või kokkupuutunud müra eemaldusega helist on tähendand, et peale töötlust heli müratase on hea, aga liiga palju müra eemaldades muutub heli ebaloomulikuks.
Igale helile-mürale on vaja sobitada oma müraeemaldualgorütm, et tulemus hea oleks.
Täpselt sama on ka pildiga- kõik pildi "parandajad" kaotavad midagi kasuliku- müraeemaldus kaotab detaile, lisakaadrite lisamine pildile teeb liikumise kohati ebaloomulikuks.
Loomulikult on inimesi, kellele meeldib kui nende Casio näeb välja nagu Rolex, mõned aga tahavad asja näha nii, nagu reaalselt on
Mina arvan, et kõige õigem on hea kvaliteediga algmaterjal,- kui mul on analoogsignaalis häireid, siis on mõttekam antennimajandus korda teha, mitte kasutada mingit müraeemaldust.
Ma ei väida, et Philipsi pildi liikumissujuvuse parandus paha on- ei, vastupidi, ta on minumeelest üks parimaid hetkel.
Üldiselt on sellesse teemasse siin süvenemine vist mõttetu, kes tahab täpsemalt teada kuidas see asi töötab ja mis on kõrvalmõjud- netis on infot palju.
krt, jälle tuli liiga pikk post vist..
|
|
   |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
01.10.2009 00:06:39
|
|
|
| jaanpht kirjutas: |
| Mõnele on 100hz häiriv, mõlele meeldib >> Mulle 100% meeldib, mu järgmine teler kindlasti on 100hz funktsiooniga. |
Jutt ei ole hertsidest. Kui sul on ligipääs 100Hz Philipsile, proovi menüüst seda 100Hz sisse-väljalülitades pildi liikumist vaadata- vahet ei ole 100%
Hz üksi ei tee pilti heaks- võrdluseks audiost- kui sa 8KHz telefoni kvaliteediga heli konverdid 44,1KHz heliks, kas see teeb selle paremaks? Ei.
Samuti ei tee pilti paremaks või liikumist sujuvamaks selle värskendamissageduse tõstmine- algmaterjal jääb ju samaks.
Jutt on pildi "parandajatest, täpsemalt Philipsi pool tehtud, veel täpsemalt Digital Natural Motion, HD Natural Motion ja Perfect Natural Motion funktsioonidest.
Jutt on eraldi videotöötlus protsessorist, mis "teeb pildi sujuvaks", neid on Philipsil olnud kokku 3, selle aasta mudelites on selleks kasutuses kiip tähistusega PNX5120.
Philips pole ainus, kes omab sellised funktsiooni, pea igal uuel kesk-kõrg klassi telekal on sarnased asjad olemas.
Näiteks Samsungil on täpselt sama kivi sees selleks.
Omaasi on see, kui hästi nad toimivad muidugi. Sest prose ise ei tee veel kõike, vaja on softi, see on tootjatel erinev.
Ka Philipsil esimesed tekitasid häiriva "saba" liikuvale objektile taha, nüüd seda peaaegu ei märka.
Ma teeks veel ühe võrdluse helimaailmast, kus ma rohkem kodus olen:
Enamus teist, kes on ise proovinud või kokkupuutunud müra eemaldusega helist on tähendand, et peale töötlust heli müratase on hea, aga liiga palju müra eemaldades muutub heli ebaloomulikuks.
Igale helile-mürale on vaja sobitada oma müraeemaldualgorütm, et tulemus hea oleks.
Täpselt sama on ka pildiga- kõik pildi "parandajad" kaotavad midagi kasuliku- müraeemaldus kaotab detaile, lisakaadrite lisamine pildile teeb liikumise kohati ebaloomulikuks.
Loomulikult on inimesi, kellele meeldib kui nende Casio näeb välja nagu Rolex, mõned aga tahavad asja näha nii, nagu reaalselt on
Mina arvan, et kõige õigem on hea kvaliteediga algmaterjal,- kui mul on analoogsignaalis häireid, siis on mõttekam antennimajandus korda teha, mitte kasutada mingit müraeemaldust.
Ma ei väida, et Philipsi pildi liikumissujuvuse parandus paha on- ei, vastupidi, ta on minumeelest üks parimaid hetkel.
Üldiselt on sellesse teemasse siin süvenemine vist mõttetu, kes tahab täpsemalt teada kuidas see asi töötab ja mis on kõrvalmõjud- netis on infot palju.
krt, jälle tuli liiga pikk post vist.. |
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
01.10.2009 02:17:45
|
|
|
Jaan, 100Hz ei tee jah pilti paremaks aga pilt on nagu reaalsem, sujuvam, nagu ghostingut poleks vms.
Muidu räägi, miks DOS-is ei näe ma HDMI-ga pilti? Philipsi teleriga siis.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
| Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaanpht
HV kasutaja
|
01.10.2009 08:07:15
|
|
|
| Jaan: teil õigus, kui ma ütlesin 100hz - mõtlesin selle all MCFI-d (Motion Compensated Frame Interpolation). Vahekaadrite "looja" kiip PNX5120 on tõesti masterpiece: ixbt.com vene foorumis on tükk aega üritatud simuleerida seda arvutis, softipõhiselt, ja tänapäeva koduarvutid, isegi kõige võimsamad, on VÕIMATUD seda reaalajas teha, 1080p reso puhul. DVD-sid 576i 480i oskab frameinterpoleerida WinDVD viimane soft, kuid seegi sõi minu 2.2 GHz 99% cpu-d täis:) HD resost rääkimata. Nii et mitte ilma asjata MCFI-ga teleri mudelid maksavad rohkem tavalistest.
|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran

|
01.10.2009 09:58:08
|
|
|
| PlatoonSgtElias kirjutas: |
Jaan, 100Hz ei tee jah pilti paremaks aga pilt on nagu reaalsem, sujuvam, nagu ghostingut poleks vms.
Muidu räägi, miks DOS-is ei näe ma HDMI-ga pilti? Philipsi teleriga siis. |
Teoreetiliselt tekib Ghosting effect just lisakaadrite tekitamisel. Aga ilma vist ei saa.
Nagu ma ütlesin, nende Hz-ga on paras keemia- näiteks vaatate filmi, mille FPS on 23.999, siis on sul 100Hz paneel, mis on ühendatud arvutiga@60Hz
Aga üldiselt NVIDIA kaardid ja Philipsi telekad hästi läbi ei saa, see üsna teada asi. Küsimus on HDMI EDID tõlgenduses vist, pole kindel.
Mõnedel kaob pilt ära, vilgub jne. Üldiselt on probleeme pildiga vähem, kui sa läbi HDMI ka heli lased.
Sul on ühendus DVI või HDMI kaudu? Heli kah?
|
|
   |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
abc9
HV Guru

|
01.10.2009 16:09:00
|
|
|
Oskate öelda, kas need tv-sisesed mpeg4 tunerid alati ka etv hd kanalit vastu võtavad? Ise uskusin siiani, et loomulikult aga naaber ostis tuneriga 32" LG, mis etv hd-d ei näitagi o:
Puudub siis HD tuner või ajas mulle jama juttu?
_________________ ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█▓▒░ |
|
| Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
2 :: |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.10.2009 16:15:53
|
|
|
| Kas see testkanal üldse töötab koguaeg?
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
01.10.2009 16:20:08
|
|
|
Standardi järgi peab MPEG4 tuuner olema HD toega kuni 1080i
Ilma selleta seade Digilevi märki peale ei saa. Enamikul, kui mitte kõigil LG MPEG4 tuuneriga teleritel mis meil müüakse on Digilevi märk olemas.
Samsungi tuunerid näitavad Starmani DVB-C võrgus Discovery HD´d 1080i AVC ja 5.1 AC3 heliga samuti vabalt.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran

|
01.10.2009 17:35:01
|
|
|
| Max Powers kirjutas: |
| Kas see testkanal üldse töötab koguaeg? |
Ei tööta praegu, ainult erandjuhtudel (a-la Eurovisiooni ülekanne)
Testida saab telekat aga Rush HD kanaliga (on Levira paketis)- see on 1080i resoga ja 5.1 heliga.
|
|
   |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
abc9
HV Guru

|
01.10.2009 20:29:53
|
|
|
Testida saab telekat aga Rush HD kanaliga (on Levira paketis)- see on 1080i resoga ja 5.1 heliga. |
Niiet Rush HD on tasuta kõigile kaemiseks?
Mure tegelikult selles - endale soovin DVB-T mpeg4 tuneriga TV osta, kuidas enne kindlaks teha, et ta ikka Eesti HDTV-d näitab.
Ilma HDTV tunerita oleks ju lollius osta.
viimati muutis abc9 01.10.2009 20:38:51, muudetud 1 kord |
|
   |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
01.10.2009 20:34:42
|
|
|
Septembris vähemalt oli.
Levira hoiab ühte HD testkanalit kogu aeg üleval.
Kanal ise aga vahetub tavaliselt iga kuu. Mõni neist ei ole olnud avalikult saadaval vaid on vajanusd Zoomi kaarti.
See sõltub millne leping kanaliga saadakse.
Rush oli vaba.
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
01.10.2009 21:26:30
|
|
|
Jaan, heli ei ole, ainult pilt on! Kui switchin source hdmi2 peale, ehk PS3-le siis pilt vilgub nagu artifakte, üks pisike artifaktidega ekraan ilmub vasakusse nurka sekundiks ja siis tuleb see PS3 pilt ette kui seda ei tule siis ütleb, et out of range
Tõsiselt, nvidia kaart süüdi siis selles? vana telekaga töötas küll ilusti aga pilt oli siis hdmi-ga udune
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
|
   |
496 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran

|
01.10.2009 21:36:51
|
|
|
Platoon- kas sul arvuti on ühendatud telekaga HDMI kaudu?
Kui jah, siis kas ka heli käib sellst läbi? (S-PDIF juhe videokaardi küljes jne)
|
|
   |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
01.10.2009 22:16:22
|
|
|
| vortex kirjutas: |
Septembris vähemalt oli.
Kanal ise aga vahetub tavaliselt iga kuu. Mõni neist ei ole olnud avalikult saadaval vaid on vajanusd Zoomi kaarti.
Rush oli vaba. |
Oktoobris on History HD, paraku küll ainult Zoomi klientidele.
Ja too HD-Test lõpetatakse sel aastal ära, edasi tuleb DVB-T2 testid.
_________________ M: MSI B660M MORTAR
M: Dell RTX 2060
O: AM5 ITX emaplaat |
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
1 :: |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
01.10.2009 23:33:38
|
|
|
kas on keegi 8 (42pfl8684h huvitaks kõige rohkem) seeria philipsit monitorina kasutanud ja mis hd signaali sealt kätte saab?
Kuidas on sellel telekal 1:1 pixel mapping
(telekas jõuab alles nädalapärast, hulgiladu keeras käkki)
Jutt sellest siin:
http://pixelmapping.wikispaces.com/Pixel+mapping+explained
Programm millega testida siin
http://tft.vanity.dk/ --browseripõhine, ei pea midagi installima
http://tft.vanity.dk/monitorTest.zip -Wini inimestele Flashiga meisterdatud käivitusfail
100Hz jutu peale:
ei vingugi selle üle, vaid kui manuaali lugeda siis sealt ei loe välja, et see simuleeritakse, seal lihtsalt juttu nagu olekski 100Hz telekas- mida ta ju tegelikkuses ei ole.
| Philipsi manuaal kirjutas: |
100Hz Clear LCD-Sets the TV
refresh rate to a maximum of
100Hz to provide superior motion
sharpness, better black level, high
contrast with a flicker-free, quiet
image and a larger viewing angle. |
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
02.10.2009 01:30:09
|
|
|
Jaan, ei käi ja ei tahaks ka.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
|
   |
496 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
02.10.2009 07:51:05
|
|
|
huvitav? Eelviimases tarkvarauuendusest loeb välja nagu oleks 9 seeria telekatele DVB-S2 düüner sisse lisatud. Ei tea kas see on tõsi, nüüd saab siis viasati ka panniga vaadata?
Q5492_0.26.38.22
• Support for DVB-S2 box.
• resolves installation issue on DVB-C and analog networks in the
Netherlands and Germany.
link
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
02.10.2009 09:38:10
|
|
|
| mulle tundub, et lisati tarkvaraline toetus tüünerile, mitte tüüner ise.
|
|
| Kommentaarid: 211 loe/lisa |
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
02.10.2009 09:57:21
|
|
|
| abc9 kirjutas: |
Testida saab telekat aga Rush HD kanaliga (on Levira paketis)- see on 1080i resoga ja 5.1 heliga. |
Niiet Rush HD on tasuta kõigile kaemiseks?
Mure tegelikult selles - endale soovin DVB-T mpeg4 tuneriga TV osta, kuidas enne kindlaks teha, et ta ikka Eesti HDTV-d näitab.
Ilma HDTV tunerita oleks ju lollius osta. |
jah täitsa edukalt töötab aga eesti mpeg4 kanalid ei näita midagi, peab analoogi vaatama ikka, ei saa aru milles viga, vaid pilt ruudutab
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran

|
02.10.2009 13:02:10
|
|
|
| ufo56 kirjutas: |
| [...aga eesti mpeg4 kanalid ei näita midagi, peab analoogi vaatama ikka, ei saa aru milles viga, vaid pilt ruudutab |
Njah, täna avastasin, et Rush HD on kinni pandud Loodetavasti tuleeb tagasi.
Kui signaal on korras (nivo ok ja peegeldused puuduvad) siis ei ruuduta midagi, mina pole märganud kordagi mingit viga.
Igatahes viskasin kõik analoogTV antennid minema maja mastist, jätsin ainult teletorni digile ühe ja üks FM jäi kah.
TV-le on tavaline 5-69 Iskra logoperioodiline antenn, sellega on ca 25km telemastist 9m kõrgusel signaali nivoo 80-85 ja veanivoo 0 samsungi int. vastuvõtjaga.
Samsungist (7sarja LED) veel- arvuti monitorina saab seda väga edukalt kasutada- pilt terav, pixel pixlisse, ei häiri midagi.
Ühendus HDMI kaudu, 1920x1080@60Hz.
|
|
   |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
idikas
Kreisi kasutaja

|
02.10.2009 13:41:19
|
|
|
| pois11 kirjutas: |
huvitav? Eelviimases tarkvarauuendusest loeb välja nagu oleks 9 seeria telekatele DVB-S2 düüner sisse lisatud. Ei tea kas see on tõsi, nüüd saab siis viasati ka panniga vaadata?
Q5492_0.26.38.22
• Support for DVB-S2 box.
• resolves installation issue on DVB-C and analog networks in the
Netherlands and Germany.
link |
paljudel uuematel telekatel on juba dvb-s/s2 tüünerid sees aga need on täna ja ka ilmselt lähitulevikus FTA ehk kodeerimata kanalite vastuvõtuks ... enamikul neil puudub võimalus mooduli ja sellesse vaatajakaarti lisamiseks ehk siis vias.itt unustage ära - isegi kui leiduks selline telekas millel satitüüner toetaks moodulit ja krüptot siis ikkagi on konks ja selleks on vias.itt tüüneri ja kaarti "paaritamine" (kaart toimib ainult talle kinnitatud serialiga tüüneris) ... lootust, et millalgi kolmanda partei softiga telekad müügile tulevad on utoopia
_________________ allkiri |
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
02.10.2009 14:51:14
|
|
|
Njah, täna avastasin, et Rush HD on kinni pandud Loodetavasti tuleeb tagasi. |
Septembris vähemalt oli.
Rush oli vaba. |
| tsitaat: |
Oktoobris on History HD, paraku küll ainult Zoomi klientidele.
Ja too HD-Test lõpetatakse sel aastal ära, edasi tuleb DVB-T2 testid.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
abc9
HV Guru

|
02.10.2009 16:30:37
|
|
|
Niiet Dvb-t2 on siis Eestis tulevikutegija? Saavad mõne a pärast jälle uusi digitunereid ja t2 tuneriga telekaid müüa.
Ehtne banaan .
_________________ ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█▓▒░ |
|
   |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
project
HV Guru

|
02.10.2009 17:35:12
|
|
|
Tervist. Üle pika aja tulen siia jälle ostuabi otsima
Ei oska otsustada milline telekas valida. Kasutuseks läheb lihtsalt elutuppa vana crt asemele. Mängima midagi seal ei hakka, arvutit ka taha ei ole vaja ühendada. Filmide vaatamine plaatide pealt pole ka oluline . Lihtsalt tavaliste telekanalite vaatamiseks Elioni DigiTV'ga. Hinnapiir 10k. Kodulinnas käisin korraks ringi ja silma jäid
Samsung PS42B430P2WXBT (9k.- Euronics. www.aate.ee 's on 8k.-)
LG 42PQ3000 (10k.-. Samas www.aate.ee 's on 42PQ6000 mudel 9.2k.-)
Või tuleks mõne muu mudeli poole vaadata?
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
84 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sulomile
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vikir57
HV vaatleja
|
02.10.2009 17:54:13
LCD-Plasma |
|
|
| Nüüd niipalju kui mõistus nokkima on hakanud,on selge osta mida tahad kasvõi 100 kg eest aga pildi kvaliteet oleneb ikkagi kaabel firmast.Häirib see,et eestis ,kes midagi müüb-reklaamib seda kui süütut tüdrukut kuid müüb tegelikult mingit vanamutti.Kui ikkagi kaabel või muud teenuse pakkujad ei suuda pakkuda head kvalideeti teleturul,siis miks ostja peab ostma teleka millega nagu öelda lihtsal talupojal pole midagi teha.Ja muidugi hea on see,et võib mööda minna eesti super müüjatest Picm. jne teised on ju tüki odavamad.Tuttavad juba toovad poolast telekaid ja gud rahul asi mitu tonni odavam ja uuem väljalase.No see pole küll öeldud halva pärast aga kui inimesed liiguvad euroopas siis miks mitte nõuda kvaliteeti ja saada seda väiksema raha eest.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
02.10.2009 18:02:18
|
|
|
Niiet Dvb-t2 on siis Eestis tulevikutegija? Saavad mõne a pärast jälle uusi digitunereid ja t2 tuneriga telekaid müüa.
Ehtne banaan . |
See pole tullevikutegija mitte ainult Eestis vaid ka mujal.
Tõenäoliselt jääb see "mõne" aasta pärast vahemikku 5-10a ning siis jääb ka DVB-T samaaegselt tööle.
Selle pärast pole vaja muretseda kuna standard isegi on veel nii uus:
| The DVB-T2 draft standard ratified by the DVB Steering Board on June 26, 2008, and published on the DVB homepage as DVB-T2 standard BlueBook, has been handed over to the European Telecommunications Standards Institute (ETSI) by DVB.ORG on June 20, 2008. The ETSI process resulted in the DVB-T2 standard being adopted on September 9th, 2009.. The ETSI process had several phases, but the only changes were text clarifications. |
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
02.10.2009 20:21:12
|
|
|
| project kirjutas: |
Tervist. Üle pika aja tulen siia jälle ostuabi otsima
Ei oska otsustada milline telekas valida. Kasutuseks läheb lihtsalt elutuppa vana crt asemele. Mängima midagi seal ei hakka, arvutit ka taha ei ole vaja ühendada. Filmide vaatamine plaatide pealt pole ka oluline . Lihtsalt tavaliste telekanalite vaatamiseks Elioni DigiTV'ga. Hinnapiir 10k. Kodulinnas käisin korraks ringi ja silma jäid
Samsung PS42B430P2WXBT (9k.- Euronics. www.aate.ee 's on 8k.-)
LG 42PQ3000 (10k.-. Samas www.aate.ee 's on 42PQ6000 mudel 9.2k.-)
Või tuleks mõne muu mudeli poole vaadata? |
Äkki kiikaks Panasonicut? TX-PF42S10 või kui raha vähem, siis TX-PF42X10.
sulomile, loodetavasti su soovitus polnud vastuseks project'i küsimusele. Vastasel juhul, WTF?, inimene otsib suurt plasmat, sa pakud väikest LCD'd..
_________________ Vähem möla, pikem samm! |
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
abc9
HV Guru

|
02.10.2009 21:16:55
|
|
|
| 1dumbpcuser kirjutas: |
Niiet Dvb-t2 on siis Eestis tulevikutegija? Saavad mõne a pärast jälle uusi digitunereid ja t2 tuneriga telekaid müüa. Ehtne banaan . |
See pole tullevikutegija mitte ainult Eestis vaid ka mujal.
Tõenäoliselt jääb see "mõne" aasta pärast vahemikku 5-10a ning siis jääb ka DVB-T samaaegselt tööle.
Selle pärast pole vaja muretseda kuna standard isegi on veel nii uus:
| The DVB-T2 draft standard ratified by the DVB Steering Board on June 26, 2008, and published on the DVB homepage as DVB-T2 standard BlueBook, has been handed over to the European Telecommunications Standards Institute (ETSI) by DVB.ORG on June 20, 2008. The ETSI process resulted in the DVB-T2 standard being adopted on September 9th, 2009.. The ETSI process had several phases, but the only changes were text clarifications. |
|
Niiet võib täitsa juhtuda, et Eesti HDTV hakkab hoopis üle T2 levima ja T jääb siis SD jaoks?
Seega kui osta FullHD DVB-T tuneriga telku lootuses, et tulevikus ka Eesti HDTV-d näeb on lollius.
|
|
   |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
02.10.2009 21:35:25
|
|
|
Võib jah täiesti juhtuda, et HD hakatakse T2 edastama. HD-Testidest niipalju, et selle aasta lõpuni kehtib luba, siis hakatakse T2 testima ning HD-kanaleid enne ei tule kui ASO toimunud ehk sagedused on vabaks saanud.
Aga tulevik on umbes selline:
1. ASO (analog switch-off)- maapealse analoogi edastamise lõpetamine
tükk tühja maad
2. Eesti kanali lähevad üle 16:9
tükk tühja maad
3. Tekivad HD kanalid
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
idikas
Kreisi kasutaja

|
02.10.2009 22:22:47
|
|
|
| 1dumbpcuser kirjutas: |
1. ASO (analog switch-off)- maapealse analoogi edastamise lõpetamine
tükk tühja maad
2. Eesti kanali lähevad üle 16:9
|
selle keskmise osaga sa eksid - after ASO on vähemalt ETV kohe 16:9 ja ega teistelgi midagi pole oodata - täna on analoogi väljastus pudelikaelaks mis seda takistab, nii ETV2 kui ka TV6 näitavad tänagi vahelduva eduga 16:9 pilti, sest neid ei pea levitama analoogis
| Seega kui osta FullHD DVB-T tuneriga telku lootuses, et tulevikus ka Eesti HDTV-d näeb on lollius. |
kui see on sinu ainuke lootus HD pilti näha siis küll
_________________ allkiri |
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
02.10.2009 23:00:23
|
|
|
FullHD telerit saab oluliselt paremini nautida Blu-Ray või mängukonsooli küljes. HD telekanalite pilt on ka suht kehv.
Mis 16:9 puutub siis jah täönagi sai vaadatud Stargate TV6´st 16:9 pildiga...
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bumer
HV veteran
|
03.10.2009 19:00:00
|
|
|
kas oskab keegi aidata arvuti pildi saamisega telerisse?
Varem mul oli hdready samsung ja kui pildi üle hdmi telerisse panin oli pilt terve ekraani ulatuses nii nagu arvutiski ja sain isegi fullhd resolutsiooni panna. nüüd on mul fullhd sony ja kui panen pildi hdmi kaudu telerisse, näitab küll et resolutsioon on on fullhd, aga pilt ise on tegelikkuses sama suur kui läpaka resolutsioon ehk 1920x1200. seega lähevad pildil ääred kaduma. nii ei saa ju mängida või muud teha kui osad vajalikud kohad on peidetud.
samuti on küsimus tasuta digikanalite kohta. telekal on sees mpeg4 digitüüner. leiab igasugused kanalid kätte küll ja näitab mis saade antud hetkel käib, aga pilt on ainult ETV'l, ühelgi teisel pilti ette ei tule.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
03.10.2009 19:23:16
|
|
|
| pilt on ainult ETV'l, ühelgi teisel pilti ette ei tule |
Sellest lausest jääb vägisi mulje et sa kasutad Starmani kaabelvõrku.
Starmani kaabeldigis on ainult ETV vaba, teised kanalid on krüpteeritud.
Sellisel juhul jalad selga ja poodi Conaxi mooduli järgi, ja siis Starmani vaatajakaardi järgi.
Tene võimalus - katuseantenn/parem toantenn külge ja saad 6 kanalit tasuta...
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bumer
HV veteran
|
03.10.2009 20:05:19
|
|
|
| pilt on ainult ETV'l, ühelgi teisel pilti ette ei tule |
Sellest lausest jääb vägisi mulje et sa kasutad Starmani kaabelvõrku.
Starmani kaabeldigis on ainult ETV vaba, teised kanalid on krüpteeritud.
Sellisel juhul jalad selga ja poodi Conaxi mooduli järgi, ja siis Starmani vaatajakaardi järgi.
Tene võimalus - katuseantenn/parem toantenn külge ja saad 6 kanalit tasuta... |
ausalt öeldes ei teagi mis võrk on. elan üürikorteris ja analoogiga näen kaabliga tasuta mingi paarikümmend kanalit
|
|
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nitramra
HV kasutaja
|
03.10.2009 21:43:24
|
|
|
| Peaksin teisip saama kätte oma philipsi 42pfl8684H ja tahaks teada et kuidas seda kalibreerida, kuulsin et on olemas mingid "soovitatavad" konfiguratsioonid, et kuidas neid leida? google on suht kitsi selle mudeli kohapealt ehk sealt juba otsisin...
|
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
03.10.2009 23:15:57
|
|
|
Bumer:
Kas sinu graafika kaart võimaldabki suuremat resolutsiooni?
m6mmix
Kui sa saad ennem kätte kas sa viitsiksid äkki ära teha selle 1:1-le pixel mappingu testi...
Mille kalibreerimist sa mõtled?
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bumer
HV veteran
|
03.10.2009 23:26:48
|
|
|
| illukas kirjutas: |
Bumer:
|
no kui see juba läpaka enda ekraani reso toetab, mis on 1920x1200, miks ta ei peaks siis nii suurt reso kui seda on fullhd (1920x1080) toetama
|
|
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
04.10.2009 12:53:48
|
|
|
| Bumer kirjutas: |
Bumer:
|
no kui see juba läpaka enda ekraani reso toetab, mis on 1920x1200, miks ta ei peaks siis nii suurt reso kui seda on fullhd (1920x1080) toetama |
Miks sa siis ei määra 1920x1080 resoks? Siis oleks telekas ka pilt 1:1 paigas.
|
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
04.10.2009 13:16:02
|
|
|
"DVB-T2"
Niiet minu Philipsi 9603H'l sellist toetust pole jah?
|
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nitramra
HV kasutaja
|
04.10.2009 13:30:48
|
|
|
kalibreerimise all ma mõtlen värvi paika panemist, kasutute lisade välja lülitamine jne...
kätte saan teisipäeval nagu ma eile teada sain.
|
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bumer
HV veteran
|
04.10.2009 13:57:47
|
|
|
| Lemmy kirjutas: |
Bumer:
|
no kui see juba läpaka enda ekraani reso toetab, mis on 1920x1200, miks ta ei peaks siis nii suurt reso kui seda on fullhd (1920x1080) toetama |
Miks sa siis ei määra 1920x1080 resoks? Siis oleks telekas ka pilt 1:1 paigas. |
sa vist ei lugenud mu algset juttu korralikult. mul ongi pandud 1920x1080. nii display property settingutes kui NVIDIA control panel all näitab, et on 1920x1080, aga tegelikkuses on pilt ikkagi suurem, miks muidu jäävad pildil ääred ekraanist välja
|
|
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
04.10.2009 14:14:11
|
|
|
| Telekas teeb overscani sul. Uuri kas mõni DHDMI pesa toetab 1:1 pixel mappingut, või otsi kaardi seadetest "overscan compensationi". Vähemalt Ati kaartidel on selline asi olemas.
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtr
HV Guru

|
04.10.2009 14:36:48
|
|
|
Bumer, proovi aktiveerida full pixel, umbes nii:
1. Connect your HDMI device (in my case a MacBook using a mini-DVI->DVI->HDMI connected to HDMI 1) to the TV and choose to show its picture.
2. Press "HOME".
3. Step to the "Settings" menu (the menu to the very left).
4. Step down to "Set-up".
5. Choose "Screen Settings".
6. Change "Display Area" to "Full Pixel"
7. Done! |
_________________ M: Magic Mouse + Keyboard, MX Master 3S
M: 16GB DDR4, 1TB SSD |
|
| Kommentaarid: 330 loe/lisa |
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
04.10.2009 19:21:54
|
|
|
| Lemmy kirjutas: |
Bumer:
|
Miks sa siis ei määra 1920x1080 resoks? Siis oleks telekas ka pilt 1:1 paigas. |
sa vist ei lugenud mu algset juttu korralikult. mul ongi pandud 1920x1080. nii display property settingutes kui NVIDIA control panel all näitab, et on 1920x1080, aga tegelikkuses on pilt ikkagi suurem, miks muidu jäävad pildil ääred ekraanist välja |
Sry, aga seal polnud seda mainitud, ega ka mitte seda, kas kasutad clone või dual display/extended mode'i.
|
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
05.10.2009 15:23:53
|
|
|
| Kust parima hinnaga panasonicu V10-t osta on võimalik?
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
05.10.2009 16:09:11
Juttu erinevatest kaadrisasgedustest |
|
|
Filmid tehakse 24 kaadrit sekundis TÄPSELT! Ja nii näidatakse neid ka kinos.
Ameerika NTSC DVD-ele ning telesse tehakse filmid aeglasemaks, täpselt 23,976, et oleks võimalik neid edastada NTSC kaadrisagedusel (59,94) kasutades 3:2 pulldown meetodit.
Esimest kaadrit näidatakse kolm korda, teist kaks korda, kolmandat kolm korda jne. AAA - BB - CCC - DD jne...
Euroopa ja Aasia tele ja DVD-de jaoks tehakse need filmid veidi kiiremaks (4%) kaadrisageduseks 25fps TÄPSELT! Inimene seda muutust ei taju ja kaadritega ei pea mingit keemiat tegema.
Täpselt 30fps video on hea veebi jaoks, sest LCD monitorid on üldjuhul 60Hz refresh rate-ga.
Nüüd viimane trend on 120Hz telerid, mis saavad näidata 24fps materjali puhul ühte kaadrit täpselt 120/24 = 5 korda.
Et 24fps blu-ray materjali vaadata õigesti oleks vaja teleri kaadrisagedust kas 72Hz või 96Hz või 120Hz
Et vaadata PAL materjali õigesti on vaja kaadrisagedust 100Hz - igat kaadrit näidatakse neli korda.
Eestis oleks ideaalne teler, mis blu-rayd vaadates muudaks enda takti 96Hz peale ning PAL materjali jaoks 100Hz peale.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|