Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  CRT monitorid surevad järgmisel aastal ?! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2003 23:37:45 vasta tsitaadiga

Jep, ja saja hertsi puhul jõuab kiir samasse punkti tagasi iga 1/100 s = 10ms tagant, 10ms, et pilt valgeks läheks, 10ms, et pilt mustaks läheks.

muideks ma ei tea, need seal anandtechis on täitsa lollid, nemad räägivad et dünaamilise pildi puhul ei ole reageerimine valgest mustaks niipalju tähtis kui hallist halliks. nad seletasid selle ära ka ja mina loll jäin neid uskuma, nähtavasti tänu oma nägemishäirele mis kiirelt liikuva LCD pildi häirivaks muudab, aga CRT puhul jama ei tähelda. (küll see minu nägemiskeskus on ikka jonnakas)
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

sõnum 07.09.2003 23:45:36 vasta tsitaadiga

CMaster kirjutas:
margus1000 kirjutas:
filmid toovad samuti LCD puudused esile.

Seda oled sa nüüd siin paar korda maininud, millised puudused need on? Pole ise täheldanud.

kus tegevus kiiremaks läheb, toimub sama efekt nagu kiire mänguga. kas sa oled näiteks vaadanud LCD-ga terminaator2-te (üks hea näide). häiriv pildi "pesemine" kui plahvatust filmitakse liikuva kaameraga. matrix ja jackie chan on head näited. dvd crt või lcd peal on erinevad,ühel on löök kiire, teisel lihtsalt löök "toimus/toimub" mitte palju aga mind nõks häirib. ma kardan et kes on mängijad vennad, kinnitavad
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Arvo Cobrietti
HV Guru
Arvo Cobrietti

sõnum 07.09.2003 23:45:51 vasta tsitaadiga

CMaster kirjutas:
margus1000 kirjutas:
filmid toovad samuti LCD puudused esile.

Seda oled sa nüüd siin paar korda maininud, millised puudused need on? Pole ise täheldanud.

no eristada ikka on võimalik, aga kuidas kellelegi see korda läheb. mind isiklikult segab backlight'i liiga ere voog ja pilt on kuidagi hall. ja CRT peal on minu meelest pilt tiba sujuvam ja varjab pakkimise vead ära (üleminekute ebaühtlus jne.) LCD peal on pilt justkui keegi oleks codec'i kvaliteeti maha keeranud ja kvaliteedikadu on rohkem näha. vahe on umbes selline, et ega telekast on ju ka parem filme vaadata kui CRT'st, sest pilt on omakorda rohkem n.ö. blurred. järelhelendust igatahes mina ei erista, ja vaatenurk on ka CRT'l parem. mind see üldiselt ei sega, kuid vahet ikka teeb, et CRT peal pilt tiba meeldivam.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 37
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 08.09.2003 00:43:23 vasta tsitaadiga

Muideks see hallist-hallini ongi see, mis häiriv on. Et heledus 50% pealt 60% peale saada kulub märksa rohkem aega, kui 0%'st 100%'ni.

See oli vist Mitsubishi, kes aasta-paar tagasi tegi kiibi, mis selle vältimise jaoks lükkas pikseli pinge hetkeks põhja, kuni heledus saavutas õige taseme ja alles siis andis soovitud pinge peale. Ma ei ole kursis, mis sellest praeguseks saanud on.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dober
Kreisi kasutaja
dober

sõnum 08.09.2003 02:34:09 vasta tsitaadiga

margus1000 kirjutas:
Jep, ja saja hertsi puhul jõuab kiir samasse punkti tagasi iga 1/100 s = 10ms tagant, 10ms, et pilt valgeks läheks, 10ms, et pilt mustaks läheks.

muideks ma ei tea, need seal anandtechis on täitsa lollid, nemad räägivad et dünaamilise pildi puhul ei ole reageerimine valgest mustaks niipalju tähtis kui hallist halliks. nad seletasid selle ära ka ja mina loll jäin neid uskuma, nähtavasti tänu oma nägemishäirele mis kiirelt liikuva LCD pildi häirivaks muudab, aga CRT puhul jama ei tähelda. (küll see minu nägemiskeskus on ikka jonnakas)
Mitte sinul pole nägemishäiret vaid LCD monitoridel on kiire pildi kuvamishäire.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 67
tagasi üles
mono
HV kasutaja
mono

sõnum 08.09.2003 09:41:50 vasta tsitaadiga

oodake, kas LCD oli see isend, millel esineb ekraanil surnud punkte?
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 08.09.2003 12:55:15 vasta tsitaadiga

Tehke lihtne katse LCDga - võtke lahti mingi textiga aken, nii et ta transparentne poleks. Siis liigutage akent edasi-tagasi,
nii aeglaselt kui ka kiiresti. Ma ei tea kuda see teile meeldib aga mul läks igastahes süda pahaks - textifont muutub
kord imepeeneks, kord jälle kaks korda jämedamaks ja rasvasemaks. Lisaks on näha ka inertsi - sama objekt on korraga
mitmes kohas, kusjuures algne objekti asukoht tuhmub ja uus asukoht ergastub. Samuti on LCDl suuri probleeme teravustamisega - peab ikka tugevalt monitori konfima enne kui asja saab ja ka siis pole kindel et nii jääbki.
Veel on LCDl väga iseloomulik pildi "võbelemine", umbes sama efekt nagu CRTdel madala refreshiga.
Asi pole sugugi ainult 3D mängudes ja kiirete videode vaatamises vaid täiesti perversne on teha ka tavalist tekstitootlust.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 6 :: 11
tagasi üles
Arvo Cobrietti
HV Guru
Arvo Cobrietti

sõnum 08.09.2003 13:21:53 vasta tsitaadiga

ega mingi valge sõrestikuga tabeli mustal taustal (seti edetabel näiteks) kerimiseks ei ole jah LCD kõige parem, lilla font muutus kohati siniseks, ei jõudnud minu moni nii ruttu reageerida (<25ms), et silamale nähtamatu oleks, ei tea kuda 16ms monidega oleks, sest neil ju see põmst värvide arvelt saadud. aga mind see ei sega, igal asjal oma eelised-puudused, kui kopa ette viskab panen CRT järgi.
tagasi üles
Muhe vend
HV vaatleja

sõnum 09.09.2003 15:02:33 vasta tsitaadiga

see nüüd eesti kohta küll ei käi ma arvan. Kuid mine ta kui tõsta tervishoiu nõudeid tiba mida kineskoop kuvarid välja ei kannata siis firmad kindlasti muretsksid omale 15" kuid seni ei kodus ei soovi küll 21" molust loobuda kuna LCD sellise pildi kvaliteediga ja rahakotile meeldiva hinnaga siiski ei jaksa osta
tagasi üles
dyyp
HV kasutaja
dyyp

sõnum 11.09.2003 21:05:11 vasta tsitaadiga

mono kirjutas:
olen absoluutselt nõus. lisaksin siinkohal veel, et LCD valgusvõimsus on 40% väiksem kui CRT-l (sealt ka põhiline energiasääst), ja muidugi luminofoori kvaliteedist ei saa LCD-puhul üldse rääkida. ja Samuti pole kuulnud, et nad pildiedastuskiiruse kasvatamise osas mingit arengut oleks läbinud.

aga olen ise kindlal arvamusel, et juhtub sama, mis võimenditega. lampvõimud asendusid odavama tehnoloogiaga transistorite/pooljuhtidega. rahvas oli rõõmus, et uus tehnolooogia jne. Aga kontserditel on poooljuhtidega võimendi kasutamine ju absoluutne dzõuk. profid kasutavad ikka lampe.

vaidlen siin paaris punktis vastu. pooljuhtidega võimu kasutamine kontsertidel ei ole dzõuk,ise oled.
juhtumisi töötan eesti suurimas heli ja valgustehnika rendi firmas mis teenindab 80% eestis toimuvatest üritustest ja meil küll ühtegi lampvõimu ei ole.samuti ei ole ükski välis esineja om raideris veel sellist asja küsinud.ka ei kasuta ükski eesti heli stuudio sellist asja.nii et sa oled nats ajast maha jäänud.

see oli veits offtopic aga nüüd asjast kah.
eriti ei viitsi lcd ja crt headuse ja erinevuse üle vaielda. aga fakt et kaks projekteerimisfirmat(kummaski ca.40 töökohta)ja 10 töötajaga arvuti graafika firma, töötavad ainult LCD´dega räägib enda eest.ja ma usun et nood vennad juba teavad mis on hea
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 11.09.2003 22:37:51 vasta tsitaadiga

Muideks Benor rendib lampvõimudega heli ja see meeldib mulle märksa rohkem, kui muud asjad, mis ma kuulnud olen. Asi ei pruugi lampides vaid ka üldiselt paremas tehnikas olla. Muidugi klippima lastud võimu puhul on lambid märksa paremad kui transid, ja paraku väiksematel üritustel keeravad DJ'd vahel heli ikka väga persse sellega.
tagasi üles
dyyp
HV kasutaja
dyyp

sõnum 12.09.2003 14:43:47 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:
Muideks Benor rendib lampvõimudega heli ja see meeldib mulle märksa rohkem, kui muud asjad, mis ma kuulnud olen. Asi ei pruugi lampides vaid ka üldiselt paremas tehnikas olla. Muidugi klippima lastud võimu puhul on lambid märksa paremad kui transid, ja paraku väiksematel üritustel keeravad DJ'd vahel heli ikka väga <b>piixu</b> sellega.

selleks et asi klippi ei jookseks on olemas limitter.kui dj juba puldi sisendi moonutuseni keerab siis ei aita muud kui dj´le vastu kukalt anda.toon ka ühe vastu väite lampvõimude kohta praktikas.eelmine nädal teenindas meie firmas 60 võimendit ca 35 üritust.kokku sõitis iga võimendi maha umbes 450 kilomeetrit.lamp võimud ei peaks sellisele vatile lihtsalt vastu.
ja ma võin üks kõik mille peale kihla vedada et kui ma panen sulle kaks identset heli komplekti üles ja lasen mõnel meie helitehnikul asja ära häälestada siis sa vahet ei tee kumb on kumb.

PS.ja ära mulle Benorit näiteks too.nemad kasutavad vanu kitri võimu nuppe lõpuna ja seda sellepärast et raha pole muud osta.sellesmõttes väga halb näide.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 12.09.2003 15:14:16 vasta tsitaadiga

dyyp kirjutas:
stepzter kirjutas:
Muideks Benor rendib lampvõimudega heli ja see meeldib mulle märksa rohkem, kui muud asjad, mis ma kuulnud olen. Asi ei pruugi lampides vaid ka üldiselt paremas tehnikas olla. Muidugi klippima lastud võimu puhul on lambid märksa paremad kui transid, ja paraku väiksematel üritustel keeravad DJ'd vahel heli ikka väga <b>piixu</b> sellega.

selleks et asi klippi ei jookseks on olemas limitter.kui dj juba puldi sisendi moonutuseni keerab siis ei aita muud kui dj´le vastu kukalt anda.toon ka ühe vastu väite lampvõimude kohta praktikas.eelmine nädal teenindas meie firmas 60 võimendit ca 35 üritust.kokku sõitis iga võimendi maha umbes 450 kilomeetrit.lamp võimud ei peaks sellisele vatile lihtsalt vastu.
ja ma võin üks kõik mille peale kihla vedada et kui ma panen sulle kaks identset heli komplekti üles ja lasen mõnel meie helitehnikul asja ära häälestada siis sa vahet ei tee kumb on kumb.
...
Kui nende võimenditega vahepeal jalgpalli ei mängita, siis võiksid ikka lampvõimud ka reisida. Nendega tuleb lihtsalt hoolikam olla...
Kihlvedu...mina pole ise eriline spetsialist aga mitmelt poolt olen lugenud, et leidub inimesi, kes siiski teevad vahet ja seejuures, mine tea, mõni neist võib ka transsvõimu paremaks pidada. Eriti kui lõppastmed on sildlülituses väljatranssidel (subjektiivne arvamus aastaid tagasi loetud raadio/elektroonika ajakirjadest).
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
dyyp
HV kasutaja
dyyp

sõnum 12.09.2003 15:47:28 vasta tsitaadiga

ei mängita jalgpalli,see mis tehnikat tapab on diisel mootoritega rekkade pidev ja tundide pikkune vibratsioon.on küll räki sisud vooderdatud ja kallimatel õrnematel ka amortide peal aga pikapeale avaldab see mõju.
lamp ja transs võimu kvaliteedi vahes tahan ma aga sinna jõuda et nende kvaliteedil ei ole vahet.tänapäeval sõltub juba kõik protsessingust ja helimehe kõrvast.ja kuna transs võim on töökindlam võtab vähem voolu ja on ka odavam siis proffesionaalses kekonnas leiavad nad rohkem kasutust.
kui me räägime skeemist CD->Võim->Kõlar siis ilmselt lamp võimul on omad eelised,nii öelda akustiliselt parem kõla.kuid algusest peale ma pole väitnud et üks võim on teisest parem vaid seda et profid alal leiab kasutust siiski transs võim

edit:aga aitab offtopicust, kel soovi on võib siia minu juurde vaatama ja helimeestega vaidlema tull(ma ise rohkem valguse mees)
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 12.09.2003 18:58:14 vasta tsitaadiga

Ma täpsustaks paar asja veel ära. Ma räägin suurusjärkudest üldiselt 1-2kW ja signaali teest vinüül->pult->võim->kõlar. Ja põhjused, miks mul lampidega hea kogemus on, võivad olla sellised:
1) sellise mastaabi juures ei ole eriti rentaabel signaaliprotsessoreid pista vahele. Lambid kõlavad oluliselt pehmemalt, ma ei ole täpselt kursis miks.
2) benori toodanguga käib kaasas väga hea kõrvaga inimene, kes need üles paneb. väikeses koguses tavalist heli laenutades saad endale kaela tavaliselt mõne susservusseri, kui sedagi.
3) selles hinnaklassis on transid kõik väga crapid.
tagasi üles
twisted
HV vaatleja
twisted

sõnum 26.09.2003 10:38:21 vasta tsitaadiga

siin pole veel räägitud sellest, kumb siis ikkagi silmale parem on. endal kogemus, et crt väsitab ikka päris korralikult silmi, ehkki refresh rate 100 hz. lcd tundus parem, aga samas ma pole ka üle paari tunni selle taga istunud. kuidas sellega siis on?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 26.09.2003 10:53:25 vasta tsitaadiga

dyyp kirjutas:

aga fakt et kaks projekteerimisfirmat(kummaski ca.40 töökohta)ja 10 töötajaga arvuti graafika firma, töötavad ainult LCD´dega räägib enda eest.

See ei räägi absoluutselt midagi. Aafrikas on ka igasugu firmasi, palju tarku ja hästi koolitatud inimesi koos, kuid ikka
elavad nad onnides.
tagasi üles
Wilts
HV veteran

sõnum 26.09.2003 11:05:27 vasta tsitaadiga

tehke suvel, õues, päikse käes, valgel taustal, valgest asjast pilt... ja siis võrrelge... kui te midagi LCD peal üldse näete icon_lol.gif
valge on ikka kuramuse erinev icon_mad.gif

Nickelby
Kreisi kasutaja

sõnum 26.09.2003 11:16:27 vasta tsitaadiga

No mina igal juhul kavatsen endale nädala lõpus monitori osta ja igal juhul ei ole see LCD monitor.
Arvo Cobrietti
HV Guru
Arvo Cobrietti

sõnum 26.09.2003 16:38:20 vasta tsitaadiga

Nickelby kirjutas:
No mina igal juhul kavatsen endale nädala lõpus monitori osta ja igal juhul ei ole see LCD monitor.

õnn kaasa
tagasi üles
rain128
HV vaatleja
rain128

sõnum 26.09.2003 17:01:56 vasta tsitaadiga

mono kirjutas:
olen absoluutselt nõus. lisaksin siinkohal veel, et LCD valgusvõimsus on 40% väiksem kui CRT-l (sealt ka põhiline energiasääst), ja muidugi luminofoori kvaliteedist ei saa LCD-puhul üldse rääkida. ja Samuti pole kuulnud, et nad pildiedastuskiiruse kasvatamise osas mingit arengut oleks läbinud.

Kuna siin ei ole inimesel üldse mingit aimu LCD ja CRT erinevuses siis ma annan harival eesmärgil järgmise lingi.
http://www.displaymate.com/lcds.html

LCD valgus võim on väiksem (ahh, ahh, ahh what a joke). MEES TÕMBA KARDIN EEST ÄRA JA LASE PÄIKSES VALGUS NII TFT, KUI KA CRT PEALE JA SIIS NÄÄD VAHET. icon_lol.gif
tagasi üles
dzombe
HV kasutaja

sõnum 26.09.2003 19:53:05 vasta tsitaadiga

LCD'de puhul on muide üks põhilisi puudusi fototöötluse/kujunduse kohalt hoopis värvide reguleerimise võime. Enamus mudeleid ei lase praktiliselt üldse tooni korrigeerida (kehvemad ses suhtes nagu näiteks Hynday, CTX, BenQ, Samsungi odavad), mõned 17" on nii poolepealsed aga ka väheste võimalustega. Kasvõi Hitachi CML175SXWB nägi küll popp välja aga vaatenurk ja reguleerimine tegelikuses oli nutune. Samsungi 17" on küll hea vaatenurgaga aga liig teralised. LG omab mõnusalt pehmemat ja silmasõbralikumat pilti peaaegu reguleeritava tooniga, reguleerimises eeldivaimad olnud Sony ja Philips. Mitte just kõige odavamad 15" mudelid aga korralikum 15" lõpp (SDM-S53B / 150S3F) ja 17/18" seeria.

Probleem on aga tegelikult nii 18" kui ka 20" TFT monitoridega, kuna neid lihtsalt EI OLE eestis näha. Kuna aga ostetud Sony kahest SDM-S91 monitorist üks osutus praagiks (eri partiid, kuid teine tellitud järgmine nädal) just värvide suhtes, valige alati ostetavat monitori. Garantii korras ringi ei vahetata, nii et ilmselt läheb tulevikus siiski kujundusest tabelarvutusse;)

Välimuse järgi ahga tundub viimasete vaatluste andmeil LG 20" monitor olema LaCie analoogi alus.
tagasi üles
Tõnu
Kreisi kasutaja

sõnum 26.09.2003 21:25:52 vasta tsitaadiga

LCD on uus ja huvitav, ja hea. Kvaliteedi ja kestvuse kohta ei oska veel midagi ütelda. Kui siis niipalju et pole ta tõenäolisemelt palju kestvam midagi kui CRT monitor.(ei hakka allikaid mainima icon_smile.gif) .
CRT monitoride üks probleemidest oli pildi "sisse põlemine", kuid LCD on juba vähese ajaga samad märgid tekkinud.

ootama 2..3 aastat siis on enamus LCD vead välja tulnud :=)
üldiselt LCD thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 89
tagasi üles
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 26.09.2003 23:03:09 vasta tsitaadiga

Tõnu kirjutas:
LCD on uus ja huvitav, ja hea.

......ja sobib imehasti teie pepule ning te ei markagi enam et on paevad, koigest 99.99 eeku.
tagasi üles
rain128
HV vaatleja
rain128

sõnum 26.09.2003 23:22:40 vasta tsitaadiga

dzombe kirjutas:
LCD'de puhul on muide üks põhilisi puudusi fototöötluse/kujunduse kohalt hoopis värvide reguleerimise võime. Enamus mudeleid ei lase praktiliselt üldse tooni korrigeerida.

Vott lõpuks räägib keegi ka õiget juttu. Panin selle jutu Qute kuna tasub teist korda lugemist. icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  CRT monitorid surevad järgmisel aastal ?! mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.