Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Killer85
HV veteran
|
03.09.2009 15:28:07
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
7 ressursisäästlikkusest pole ma küll kuskilt otsast aru saanud. terve peetäie jooksva softiga aastavanune Vista võtab mul 0,9-1,2GB rammi; paar kuud tagasi proovitud 7 (build'i ei mäleta, tol hetkel värskeim igatahes), täiesti puhas ja kuiv ilma igasuguse softita, hammustas kohe laksust 1,5GB rammi
Vista kirumist ma ka ei mõista. see pole ju loogiline, et mõnel töötab kõik täiesti probleemivabalt (näiteks minul) ja teistel muud polegi kui üks jama teise otsa (milles ALATI on süüdi justnimelt Vista, mitte tihend). nagu mingi massipsühhoos, et Vista ongi Kurjus ise  |
momendil lahti outlook, ff, paar RD akent, live messenger, mõned wordi dokumendid, skype. mälukasutus 1.38 giga
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
tqz
Kreisi kasutaja

|
03.09.2009 16:35:02
|
|
|
ja kui OS võtab tühikäigul kogu mälu ära, mis siis saab kui peaks mõne rakenduse käivitama? mul oleks suht keeruline töötada, kui Photoshop ja Indesign jookseks ainult ketta najal
mida pead täpsemalt "power" all silmas? |
Superfetchi mõte ongi vaba mälu ära kasutada programmide kiiremaks laadimiseks. Kui seda mälu millekski muuks vaja on, siis tehakse see ka vabaks.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.09.2009 16:39:05
|
|
|
Pole vast väga hull
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
03.09.2009 17:07:08
|
|
|
no Vista võtab mul 0,9-1,2 siis, kui käima on läinud: Winamp, uTorrent, SetPoint, Logmein, Dropbox, Sidebar ja Gmail Notifier. kui kõik need kinni panna saab kasutuse alla 0,7GB
ülal mainiti, et pira-win on kiirem jne. vbl tõesti, aga mul on ML'i preloaded Vista Home Premium (umbes-täpselt aastavanune ja terve pinu installitud softiga)...
tsitaat: |
sul on midagi valesti seadistatud ja kõik, ja mis versiooni 7 sa kasutad üldse ja mida sa sinna eelnevalt installisid ja kas oled kindel et keegi sellega porri pole eelnevalt vaadanud, sest ükski os ei võta kogu mälu ära, isegi vihatud vista
|
ma ei kasutagi 7, ainult korra sai proovitud paar kuud tagasi tolle hetke värskeimat buildi (saatsin kukele, kui LogMeIn keeldus installeerumast). selline mälukasutus (1,5GB) oli enne ühegi programmi installimist.
kogu mälu võtmise jutt oli oletus (Renka ütles, et tema poolest võtku kasvõi kõik), millele mina vastasin oletuse edasiarendusega
pealegi, 7 installisin WD Raptorile, Vista on tavalise 7200rpm SATAII Hitachi peal. tänu kiirele kettale ja puhtale installile käivitus 7 küll veidi kiiremini, aga mingit kolossaalset vahet nüüd küll polnud.
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.09.2009 17:25:18
|
|
|
arm2004, see pira kiitmine näitab vaid tolle isiku täielikku võhiklikust. Ta ju võrdleb ärasolgitud tarkvara mingite kohitsetud versioonidega. Võtku puhas raud ja pangu ise ostetud tarkvara peale ja häälestagu see vastavalt arvuti tööülesannetele ära ja seejärel võib midagi võrrelda. Aga see eespoolne on lausidioodi poolt koostatud sea ja käo võrdlusega võrdväärne. Kasutagu omal vastutusel terviseks ja ärgu virisegu, kui arvutiga mõni probleem tekib.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
maxsimiljo
Kreisi kasutaja

|
03.09.2009 17:40:30
|
|
|
Mul võtab 7 kõigest 41% 3gb mälust ehk siis 1,25GB. Arvuti on terve päeva töötanud ja kasutan nagu ikka. Minu pärast võiks küll võtta 80%, ei tea miks nii vähe võtab. Vista mulle küll meeldis, olid küll omad probleemid, aga neist sai jagu.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomusser
Kreisi kasutaja

|
03.09.2009 17:53:22
|
|
|
Aga kust saada windows 7 le driverid? hetkel nt. hp l2pakatele ei pakuta küll midagi.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
tqz
Kreisi kasutaja

|
03.09.2009 18:02:50
|
|
|
tomusser kirjutas: |
Aga kust saada windows 7 le driverid? hetkel nt. hp l2pakatele ei pakuta küll midagi. |
Enamasti sobivad ka Vista draiverid.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.09.2009 18:07:28
|
|
|
Aga on ju olemas Win7 "massteema". Selles teemas on ju miljon 6petust, et kus ja mismoodi midagi installida.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.09.2009 18:08:31
|
|
|
Kui neid ekstradraivereid üldse ongi tarvis... w7 ju tunnub väga paljut ise ära ja updatega hangib ise endale lisa...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.09.2009 18:34:17
|
|
|
Tegelikult v6iks keegi siia teemasse lisada ksitluse, et kui palju on yldse neid HV-lasi, kes v6tavad yleyldse "raha na"ppu" ja la"hevad oma olemasolevatele arvutitele uut Op.systeemi ostma juba sellel aastal ja kui palju neid on, kes planeerivad seda ostu ja"rgmisel aastal teha.
Ning kui palju on neid, kes yleylde seda ostu ei kavatse teha.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kellu
HV kasutaja

|
03.09.2009 18:37:58
|
|
|
Täna pole ju 01.aprill? Mul näitab kalender septembrit?
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rain01
HV kasutaja

|
03.09.2009 19:55:14
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tegelikult võiks keegi siia teemasse lisada küsitluse, et kui palju on üldse neid HV-lasi, kes võtavad üleüldse "raha näppu" ja lähevad oma olemasolevatele arvutitele uut Op.systeemi ostma juba sellel aastal ja kui palju neid on, kes planeerivad seda ostu järgmisel aastal teha.
Ning kui palju on neid, kes yleylde seda ostu ei kavatse teha. |
Seda küsitlust tahaks näha küll. Kas keegi mode peab seda tegema?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
1 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
03.09.2009 21:37:49
|
|
|
Võitlustandris saab igaüks küsitluse teha icon_rolleyes.gif
|
kas graafilist ka? valikvastustega
_________________ Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
03.09.2009 22:45:52
|
|
|
Tanel kirjutas: |
XYZ kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
XYZ, ma pidasin seda silmas, et paljud paremal järjel olevad (suur)ettevõtted ei tegele garantiijärgselt (ise) ülesütlevate juppide väljavahetamisega, vaid nende arvutiparki uuendataksegi pidevalt nii, et garantiivälised masinad lähevad kasutusest välja ja uued masinad asemel.. |
Kuidas kuskil raha lugeda osatakse. Seal (suur)ettevõttes, kust mina näite tõin, on omad IT osakonnad olemas (praegu veel igal tsehhil oma), et väiksemate probleemidega oma firma jõuga toime tulla. Selline sujuv masinate vahetus, nagu sa silmas pead, läheks seal kahjuks liiga kulukaks väga spetsiifiliste rakendustarkvara uuendusvajaduste tõttu! |
Jah, olen su toodud näitega nõus.
Aga tean ka mitut Eestis tegutsevat suurettevõtet, kes enne masinate kasutuselevõttu lasevad suurtootjatel uued näidisarvutid tarnida, mõnikord isegi mitu kuud enne reaalset ostu.
Siis nad testivad pikalt erinevate rakendustega ja kui kõik OK, alles siis esitavad tellimused uutele arvutitele. |
Eestis on ilmselt see eelis, et infrastruktuur pole kuigi vana.
Mul siin on üks kriitilise tähtusega programm, mis pärineb aastast 1982. Ja iga uue seadme toetuse lisamiseks tuleb kirjutada selline hulk koodi, et mõttekas on neidsammuseid seadmeid 10 aasta jagu lattu seisma osta. Hiljuti nägin täitsa uut ja kasutamata skännerit mille tootmisaastaks '96. Sellistes tingimustes pole majanduslikult mõttekas rääkida Windows7'le või isegi XP-le üleminekust.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.09.2009 22:56:17
|
|
|
Printerite ja ska"nneritega on alatihti see jama, et uuem op. systeem enam neid a"ra ei tunne ja seet6ttu tuleb uuemad asemele osta.
Mul endalgi sama olukord, et Win 7 ta"hendaks nii Minolta printeri kui Canoni ska"nneri va"ljavahetust. Aga ehk synnib veel mingi ime ja et Win 7-e l6ppversioon saab ka sellise "vanakese raua" toe kylge.
See ongi yks p6hjus, et miks ma ootan, kuni on va"ljas nii Win 7, kui ka tema SP1. Ehk siis kusagil kevade poole saab mingi l6ppotsuse vastu v6tta.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rain01
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.09.2009 01:43:18
|
|
|
7 ressursisäästlikkusest pole ma küll kuskilt otsast aru saanud. terve peetäie jooksva softiga aastavanune Vista võtab mul 0,9-1,2GB rammi; paar kuud tagasi proovitud 7 (build'i ei mäleta, tol hetkel värskeim igatahes), täiesti puhas ja kuiv ilma igasuguse softita, hammustas kohe laksust 1,5GB rammi
Vista kirumist ma ka ei mõista. see pole ju loogiline, et mõnel töötab kõik täiesti probleemivabalt (näiteks minul) ja teistel muud polegi kui üks jama teise otsa (milles ALATI on süüdi justnimelt Vista, mitte tihend). nagu mingi massipsühhoos, et Vista ongi Kurjus ise  |
Tehke järgi.Vot see on hästi konfigureeritud süsteem :
Spoiler 
Palun väga.5 min idle.Taustal peale MS omade everest,utorrent,d3doverrider,setpoint,g-profiler ja sidebar koos 5 gadgetiga.
Protsesse: 33
Mängima hakkan siis panen enamuse 3rd party omadest veel kinni seega see langeb alla 30 ja mälukasutus kukub ~500MB peale mis on väga hea number 64bit OS kohta |
ja kui OS võtab tühikäigul kogu mälu ära, mis siis saab kui peaks mõne rakenduse käivitama? mul oleks suht keeruline töötada, kui Photoshop ja Indesign jookseks ainult ketta najal
mida pead täpsemalt "power" all silmas? |
Vaba mälu reserveeritakse ja vabastatakse kui programm seda küsib.Mõte on selles,et programm saab kiiremini mälu kasutama hakata niiviisi kui hakata vaba mälu endale ümber mappima
Keda huvitab siis Win7 vs Vista testid on minu allkirjas
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.09.2009 02:08:15
|
|
|
Muide - Win7 oskab ma"lu suurust automaatselt korrigeerida va"ga edukalt. Kasutan teda vanematel masinatel, millel 512 mega ja kordagi pole veel sellest va"hesest ma"lust jamasid tulnud. Ning osa infost hoitakse alati ju ka k6vakettal asuvas "virtuaalses ma"lus". Kuna mul on nagunii kettal kymned gigad vabad, siis virtuaalma"lu ka"sutuses on 4 gigabaiti "igaks juhuks".
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tar
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
04.09.2009 09:07:03
|
|
|
tahanteada, 4GB on sul selleks juhuks siis kui sul peaks mälutarbivus minema 8x suuremaks kui sul RAM'i on? Päris asjalikult kiire võib juba olla arvuti reageerimisaeg eri programmide aktiivseks tegemisel.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
04.09.2009 11:12:24
|
|
|
Vaadake poisid, tühi ja kasutamata ram on kasutu ram. Kui sa maksad nagu 16gb eest mälu, siis ma isiklikult tahaks küll et viimse kui bitini see ära kastatakse, sest vastasel juhul olen ma natuke liiga palju arvutisse matnud.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
viimati muutis d3t 04.09.2009 13:14:14, muudetud 1 kord |
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.09.2009 11:22:45
|
|
|
d3t: Sel juhul peab Sul ka selline op.systeem olemas olema, mis seda 16GB ma"lu ka efektiivselt kasutada oskab. Muidu laotakse ma"lu mittevajalikku infot ta"is ja siis vajaliku info arvutamine tehakse ikkagi HDD-l asuvas virtuaalma"lus. Ning siis peksab omanik masinat, et no on kuradi loll to"o"loom! Mina panen masinasse 16GB ma"lu ja tema loll ei to"o"ta ikkagi kiiremini.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wilts
HV veteran
|
04.09.2009 12:51:17
|
|
|
Pole sellel Vistal häda midagi.
Mõni service võiks öelda mitmekümne xp masina kohta nendel üks vista on käinud mis on nii panges olnud, et enam masin tööle ei hakka.
aga ma tahaks näha kas win 7 ka vanat POS tehnikat tunnistab
_________________ L.A.M.P/ LAMP "Loose Association of Mercenaries & Privateers" |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |