Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 7 (arutelu ja probleemid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 265, 266, 267 ... 746, 747, 748  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
dzombe
HV kasutaja

sõnum 29.08.2009 12:33:03 vasta tsitaadiga

Kui NT4 oli väga hea siis W7 on lõpuks oma PnP arendamisega jõudnud tagasi punkti, kus ka teise raua peal saab ta lõpuks käima ilma Repairiva installita. Seega, võib ka väita, et W7 on sama hea kui NT4 aga ilusam. Mis puutub aga otsimise kiirusesse, siis BFS failisüsteemis toimis asi pea 10 aastat tagasi juba samahästi, kui W7 nüüd.
krustok
HV vaatleja

sõnum 29.08.2009 12:39:39 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
Mind huvitab miks ta konkreetselt eelkäijatest siis niiväga parem on. Kuidas mu töötulemus sellest sõltub. Kui väideti, et W7 on OLULISELT parem eelkäijatest siis ma eeldan, et ma saan sellega kuidagi oma tööd paremini tehtud. Või on see "oluline" osa seal kellad ja viled mis produktiivsust langetavad hoopis?
Tahaks ilusasid põhjendatud vastuseid saada mitte fänboyde kisa, et mingi asi on lihtsalt parem. Kusjuures mu algne küsimus oli suunatud siiski centraaLile kes väitis, et W7 on OLULISELT parem eelkäijatest.

Oluliselt parem on ta XP'st tõesti seetõttu, et lubab uuemaid tehnoloogiaid kasutada ning on ikka suuresti turvalisem. Xp on meeletult vana ja lapitud OS tänapäevaks. Tööd aitavad kiirendada pisikesed muutused. Aero preview ja snap on midn meeletult aidanud, eriti refereerimistöödel kuna võimaldab kiriesti dokumente kõrvutadaja vahetada omavahel. Võrreldes XP'ga eksisteerib Start menüüs ka otsinguriba, mis aitab vajalikke programme kiiresti käivitada. Vistal oli see uuendus juba olemas. Mulle meeldib väga ka desktop preview kuna desktopil on gadgetid, kust saab kiirelt infot lugeda. Kui kasutad näiteks Wordpadi, Painti või Windows live movie makerit siis uus Ribbon interface teeb ka workflow loogilsiemaks ja lõpuks ka kiiremaks. Jump listid teevad ka failidele ligi pääsemise lihtsamaks ning uus powerbar on kaväga meeldiv. Olen windows key'd hakanud rohkem kasutam ja saan ainuüksi klaviatuuriga rohkem asju tehtud. Pole hiirt niipalju vaja kui varem. Mälu kasutust on optimeeritud ning niipalju mälu ei seisa kasutamata kui Xp's. Mõned asjad, mis meelde tulid. Kindlasti on neid veel. Pealegi on operatsiooni süsteemi välimus ka ikka oluline. Minule vähemalt. Inimesed, kes oma XP kiirusega kiitlevad ja sisi erinevaid dokke ja blinds jura peale panevad, et välimust muuta saavad üsna ruttu väga aeglase operatsiooni süsteemi sest kogu seda iluura on vaja välja vedada. 7 on niisamagi ilus ja "dokk" ning desktopi gadgetid on sisse ehitatud. 7 juures on meeldiv ka fakt, et töötab mu EEE PC 901 peal ka kenasti. See on boonus võrreldes Vistaga.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 29.08.2009 13:55:50 vasta tsitaadiga

krustok, üks korralik vastus ka thumbs_up.gif

Endiselt ei saanud vastust küsimusele miks OLULISELT parem on. Aga eks erinevad pisiasjad kindlasti mõjutavad kasutusmugavust ja ka produktiivsust. Kas just paremas suunas - see vast oleneb harjumustest ja vajadustest.

Aga vaidleks vastu sellele, et: "... on ikka suuresti turvalisem. Xp on meeletult vana ja lapitud OS tänapäevaks". On see ikka miinus XP jaoks? Pigem võiks öelda, et pluss - nõrgad kohad on elimineeritud - W7 ootab see alles ees.

krustok
HV vaatleja

sõnum 29.08.2009 14:01:56 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:

Aga vaidleks vastu sellele, et: "... on ikka suuresti turvalisem. Xp on meeletult vana ja lapitud OS tänapäevaks". On see ikka miinus XP jaoks? Pigem võiks öelda, et pluss - nõrgad kohad on elimineeritud - W7 ootab see alles ees.

Ma ei tea küll Microsofti strateegiatest palju ent eeldan, et kui midagi parandatakse vanemal OS'il tehakse seda ka uuematel, kui seda on vaja neil teha. Windows 7 peaks juba kaitstud olema out of the box nende asjade eest, mille eest on XP puhul on vaja Service Pack 3'e. Microsoft ei taha ka, et nende kasutajad saaksid viiruseid ja nende arvutid oleksid aeglased ja ebameeldivad kasutada. See ei ole lihtsalt hea viis raha teenida.

Alati on inimesi, kes ei taha progressiga kaasa minna ja tunnevad ennast vanas ja harjumuspärases keskkonnas paremini (Siiamaani on ju veel palju inimesi, kes kasutavad IE6'te... Mis siis, et see on meeletult ebaturvaline ActiveX probleemide tõttu ning aeglane ja kohmakas...). Alati on ka neid kes kohe tormavad iga uue asjaga kaasa. Mina pigem olen see viimane ja mind see eriti pole seni häirinud.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.08.2009 14:03:30 vasta tsitaadiga

ma ei tea, mida nad kapoti all tegid, aga kui panna kaks identset masinat kõrvuti, ühe peal Windows 7 ja teisel peal Windows Vista, siis Vistaga masin on tunduvalt uimasem (võrreldes teisega). alates draiverite ja programmide installist/avamisest jne. jutt käis siis uutest arvutitest, millel mõlemile värskelt OS installitud koos kõigi updatedega.
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 29.08.2009 14:06:41 vasta tsitaadiga

krustok, ma pean ennast samuti "progressiga kaasaminejaks" - küll mitte päris pea ees tundmatusse vette hüpates. Aga mu algne küsimus oli esitatud selle OLULISE paremuse kohta.
soovija
Kreisi kasutaja
soovija

sõnum 29.08.2009 14:31:49 vasta tsitaadiga

gan3b kirjutas:
64bit OS'ile võib 32bit ajureid installida? Mikker ei taha töötada praegult 64bit ajureitega icon_sad.gif

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/41531554-d5ef-4f2c-8fb9-149bdc5c8a701033.mspx

Compatibility mode ei aita ?

Renka kirjutas:
krustok, ma pean ennast samuti "progressiga kaasaminejaks" - küll mitte päris pea ees tundmatusse vette hüpates. Aga mu algne küsimus oli esitatud selle OLULISE paremuse kohta.

Kas OLULINE paremus juba pole see (vähemalt minu jaoks), et 90% driveritest tiris W7 ise ja tundis kõik ära. RICOH mälukaardilugeja ja veebikaamera pidin vaid ise panema. XP sisaldab mingi 60% jura, sest driverite databaas ja muud lisad on seal aastast 2001+. Uutel arvutitel pole ju vahet, kas XP või W7 ja W7 oskab ennast koomale tõmmata, kui on tarbimine taga. OLULINE paremus on kasvõi taskbar ! Väiksed ikoonid taskbaril on väga head, lisaks see grupeerimine.

See oli nüüd natuke enda vaatevinklist, aga kas pole mitte mugavam ? Lisaks install alla 20 minuti ja kiirus (shut down, boot). Kui siin Tomorrow testis, siis läks vist XP-l 105 sekundit ja 33 W7-l külmalt -> kas see pole OLULINE ajavahe ?
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.08.2009 14:48:40 vasta tsitaadiga

heh, my computer all ei ilmunud enam yhtegi ikooni, task managerist panin explorer.exe kinni ja siis uuesti tööle. Nüüd annab my computer või mis tahes kausta avades "The remote procedure call failed and did not execute"
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 29.08.2009 14:50:24 vasta tsitaadiga

Restarti ei soovi teha?
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 29.08.2009 16:20:49 vasta tsitaadiga

soovija kirjutas:
Kui siin Tomorrow testis, siis läks vist XP-l 105 sekundit ja 33 W7-l külmalt -> kas see pole OLULINE ajavahe ?

Tegelikult ma ei testinud mitte XP-d vaid Vistat.Ehk siis Vista vs Win7 vahet.Link kenasti allkirjas olemas.Vaadake järgi thumbs_up.gif
tagasi üles
apelsin16
HV veteran
apelsin16

sõnum 29.08.2009 16:26:20 vasta tsitaadiga

ei tea mis nipiga sul vista nii aeglaselt käima läks.
tagasi üles
centraaL
Kreisi kasutaja
centraaL

sõnum 29.08.2009 16:29:47 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
Kuidas ta XPst oluliselt parem on? icon_razz.gif
Kas ma saan oma töö kiiremini tehtud? On mu töö tulemus parem? Kuidas mu produktiivsus tõuseb xp->W7 üleminekuga?
Kui ma praegu sinu lause peale omale W7't ostma tõttan aga mu kuusissetulek ei tõuse või hoopis langeb tänu XP->W7 üleminekule siis kas ma võin saamata jäänud tulu eest arve sinule esitada?

See oleneb juba sellest, kuidas sa ise hakkama saad uuel platvormil. W7'l on oluliselt palju vilesid ja kelli ning minu jaoks ebavajalikke asju maha tõmmatud, mis Vistas olemas olid ja ka kiirus tõuseb. Tõesti, kui on 8 aastat vana raud, siis vast ei tasu kiiruse tõusmise peale panustada võrreldes XP'ga.

Ning W7 ei ole pelgalt uue themega Vista. Funktsionaalsus, kasutusmugavus ja kiirus on kõvasti tõusnud, seda juba betas ja RTMis.
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 29.08.2009 17:56:40 vasta tsitaadiga

http://www.windows7sins.org
icon_rolleyes.gif icon_confused.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 29.08.2009 18:58:41 vasta tsitaadiga

apelsin16 kirjutas:

Mismõttes aeglaselt?.Kogu aeg oli mul vistal selline bootimiskiirus icon_rolleyes.gif .Põhjus polnud mitte rauas vaid selles,et Vistal oli see mõttetu Start Orb kujutis veel 10 sek ees icon_rolleyes.gif
tagasi üles
centraaL
Kreisi kasutaja
centraaL

sõnum 29.08.2009 20:02:50 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
apelsin16 kirjutas:

Mismõttes aeglaselt?.Kogu aeg oli mul vistal selline bootimiskiirus icon_rolleyes.gif .Põhjus polnud mitte rauas vaid selles,et Vistal oli see mõttetu Start Orb kujutis veel 10 sek ees icon_rolleyes.gif

Start Orb kujutise ajal laetakse minu teada ju drivereid. Safe modes näitab ära ka, mida ta parasjagu laeb, Orb on sinna lihtsalt ilustuseks ajaviiteks pandud. Lõpuks tuleb ikka Wini confi ja raua taha asi ajada.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 29.08.2009 21:34:47 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
Aga mu algne küsimus oli esitatud selle OLULISE paremuse kohta.
defineeri alustuseks see OLULINE ära, sest kui teised selgitavad w7 paremad küljed oma olulisuse järgi, siis sinu oluline võib olla puhtalt kui mitu meetrit ascii-porri suudab os sekundis kuvada
Mario.
HV Guru

sõnum 29.08.2009 21:55:51 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
Renka kirjutas:
defineeri alustuseks see OLULINE ära, sest kui teised selgitavad w7 paremad küljed oma olulisuse järgi, siis sinu oluline võib olla puhtalt kui mitu meetrit ascii-porri suudab os sekundis kuvada

Miks mina loobusin win7: puhtalt mugavusest, kuna ma ei viitsi ümber õppida ja saan hetkel ilma suuremat vaeva (ümber õppimist kiiruse ja kasutusmugavuse poole pealt) nägemata kasutada oma väljakujunenud oskuste suurt tootlikkust XP peal, mis ei suuda mind hetkel veel võimalustega kuidagi piirata.
Oluliselt parem ongi vaid individuaalsed arvamused. Seda Renka poolt nõuda ei saa või saab ta vastuseks Vaid subjektiivseid arvamusi, kellede autorid arvavad, et see on ainus tõde. - ehk fännboyde pläma.
Üheks ainukeseks määravaks põhjuseks, miks ma hetkel XP-d installin on see, et kaustad on vaid "Auto arrange".. kuna ma dokumenteerin väga palju igasugust materjali, ei ole see lihtsalt mugav minule. Muus osas oleksin suutnud tõesti ümber õppida kui väga tahtnud.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 29.08.2009 22:09:43 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
libe kirjutas:
Renka kirjutas:

Miks mina loobusin win7: puhtalt mugavusest, kuna ma ei viitsi ümber õppida ja saan hetkel ilma suuremat vaeva (ümber õppimist kiiruse ja kasutusmugavuse poole pealt) nägemata kasutada oma väljakujunenud oskuste suurt tootlikkust XP peal, mis ei suuda mind hetkel veel võimalustega kuidagi piirata.
Oluliselt parem ongi vaid individuaalsed arvamused. Seda Renka poolt nõuda ei saa või saab ta vastuseks Vaid subjektiivseid arvamusi, kellede autorid arvavad, et see on ainus tõde. - ehk fännboyde pläma.
Üheks ainukeseks määravaks põhjuseks, miks ma hetkel XP-d installin on see, et kaustad on vaid "Auto arrange".. kuna ma dokumenteerin väga palju igasugust materjali, ei ole see lihtsalt mugav minule. Muus osas oleksin suutnud tõesti ümber õppida kui väga tahtnud.
ehk siis ei suuda ümberõppida ja hoobilt kohaneda
mõistan, kui puhas raharaiskamine probleemiks, aga kasutusmugavuse osas ei oska küll probleeme leida - ainult pseudoprobleeme

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 29.08.2009 22:26:41 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
Renka kirjutas:
Kui mingi tüüp kirjutab, et asi on OLULISELT parem siis ma tahaks teada mis see oluline on. Miks mina pean seda defineerima?
Mario.
HV Guru

sõnum 29.08.2009 22:41:44 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
libe kirjutas:
Renka kirjutas:
Kui mingi tüüp kirjutab, et asi on OLULISELT parem siis ma tahaks teada mis see oluline on. Miks mina pean seda defineerima?

Miks sa nõuad fanboy subjektiivset arvamust, millega sa kokkuvõttes nagunii ei nõustu?

Link
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 29.08.2009 22:59:01 vasta tsitaadiga

aga sa eitad igasugust olist
prtv
HV Guru

sõnum 29.08.2009 23:32:05 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:

Oleks võinud ju nimede järgi sorteerida ning kausta ette lisada järjekorra numbri.

HV Guru
Tomorrow

sõnum 30.08.2009 00:10:16 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
ei viitsi ümber õppida

Kunagi pead niikuinii ümber õppima icon_wink.gif .Kas siis mingit uut MS OS-i vms

Fakt on see,et kui ajaga kaasas käia ja asju õppida, siis pole aastaid probleeme.Mina läksin Vistale üle enne kui see veel ametlikult väljaski oli(enne kasutasin XP x86) ja tänu mitme aastasele Vista kasutamisele suudan enamus asju Win7-s ka unepealt üles leida ja oma vajadustele kohaldada.Arvan,et kui oleksin XP peale edasi jäänud oleks mul nüüd hulga raskem kohaneda muutustega Win7-s.

Seepärast ma ei lasegi vahet kunagi liiga suureks,kuna lõpuks ülemineku teed siis võid avastada,et suur tükk ajab suu lõhki icon_neutral.gif .Umbes nagu Win95 kasutaja jätab Win98 ja WinME vahele ja siis avastab oma üllatuseks,et WinXP-s on kõik hoopis teisiti...hmm i wonder why eusa_think.gif
Minu mkhmm...subjektiivne fännpoi arvamus siis thumbs_up.gif
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 30.08.2009 00:26:39 vasta tsitaadiga

Täiesti nõus. Aga kuna hetkel pole teist arvutit "õppimiseks" kõrvale panna, siis on vaid ja ainult tööelukõigemasin. thumbs_up.gif
Vähemalt saan lubada et leides mälud, panen ühele kastile w7 peale icon_biggrin.gif
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 30.08.2009 01:02:28 vasta tsitaadiga

No peab mainima, et kui algul sai XP pealt üle kolitud 7 peale, siis ei leidnud 7 all küll midagi üles. Küll sai kirutud, et miks pole asjad nii lihtsalt sätitud, kui XP's. Muude lisandunud featuuridega probleeme polnud. Kuid just igast seadete otsimisel Cp all jms. Kuid nüüd on vastupidi. Oli vaja ühes arvutis, kus XP peal, midagi ümber sättida ning ei leia enam asju üles icon_biggrin.gif. Sellist mõnusat searchi ka polnud, nagu Vista/7. Need kes praegu kurdavad, et 7 on teistmoodi ning ei saa hakkama, siis see on lihtsalt harjumuse asi.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 7 (arutelu ja probleemid) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 265, 266, 267 ... 746, 747, 748  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.