Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Koduse veebi serveri loomine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
scream
HV kasutaja
scream

sõnum 25.08.2009 21:37:46 Koduse veebi serveri loomine vasta tsitaadiga

Kuidas teha tavaliset kodu arvutist omale veebi server?
Olemas on arvuti,elioni speedtouchi ruuter koos 12mbit ühendusega.
Kas teha linuxi,windows xp või mõne windows serveri tarkvara peal?
Kui mõni mode arvab ,et teema on vales alafoorumis siis palun tõstke ümber.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 25.08.2009 21:42:14 vasta tsitaadiga

Kui linuxit kasutada väga ei oska, siis pole ka mõtet selle confimisega hakata jamama (olen ise selle läbi teinud, andke abi noh). Windowsil teeb selle kõik ära WAMP või XAMPP nimelised programmid (veebiserver siis). Kuna speedtouchi ei oma, oskab ehk keegi teine suunata portide avamisega.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
scream
HV kasutaja
scream

sõnum 25.08.2009 21:47:48 vasta tsitaadiga

Alguses on on mõte,et laseb veebiserveri local hostis tööle ja putitab üles.Hiljem registreerib kusagil .pri.ee lehe ja suunab selle koduarvutisse.Ei plaani just hiigel serverit ega hakka hostima rohkem kui 10-15 inimesele korraga.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 25.08.2009 21:50:44 vasta tsitaadiga

scream kirjutas:
Alguses on on mõte,et laseb veebiserveri local hostis tööle ja putitab üles.Hiljem registreerib kusagil .pri.ee lehe ja suunab selle koduarvutisse.Ei plaani just hiigel serverit ega hakka hostima rohkem kui 10-15 inimesele korraga.

Kui ressursse pole varnast võtta, võib siis linuxi küll käima panna, sest lugesin su jutust, et tegemist on pika ajalise serveriga ja viitsid jamada kõikide pakkide tirimisega/installimisega (okei, see pole eriline kunst) ning ka tulemüüri jms seadistada.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
scream
HV kasutaja
scream

sõnum 25.08.2009 21:55:21 vasta tsitaadiga

Ressursse vist isegi jagub:arvuti selline
Amd athlon 3500+ 2.2ghz
2gb ram
250gb hdd +1tb
asus a8ne-fm mobo
mingi odav ati x550
400w toide.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2009 22:03:27 vasta tsitaadiga

Kui masinat ainult serverifunktsioone täitma ei taha määrata ja sa tööjaama taga rohkem windowsi-inimene oled, võid vabalt ka XP peal Apache'i tööle lükata. Elionist küsid pordid vabaks, Spiidtatsis suunad 80 pordi masinasse ja olemas. Kui on vaja, ostad staatilise IP juurde või kasutad mõnda dyndns teenust.

PS. Videokaardi odavus ei mängi siin erilist rolli. icon_biggrin.gif

viimati muutis rex 25.08.2009 22:04:43, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.08.2009 22:06:33 vasta tsitaadiga

Igaljuhul tuleb odavam veebimajutust kasutada (elekter (kodus arvuti tööl hoidmiseks 24/7 kulub ikka seda), 24/7 ligipääs jne ). Veebimajutuse saad alates 30.- kuus (netpoint'il on olemas ka tasuta versioon - 1gb vaba ruumi)

Kodune server sobib minuarvates ainult intranetiks.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rex
HV Guru
rex

sõnum 25.08.2009 22:08:12 vasta tsitaadiga

See ka veel, et ei tasu unustada, et 12 mega on ADSL'i korral serveriteenuse pakkumise jaoks valepidisuunaline. Päringud tulevad kiirelt, sellest oluliselt mahukam vastus läheb aga ~700-kilost linki pidi teele.
tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 26.08.2009 16:29:13 vasta tsitaadiga

scream kirjutas:

Võta parem alustuses üks madalama otsa hosting ja jääb hunnik vaeva omal nägemata. Omale koju miski serveri püstiajamisel ei ole nii määrava tähtsusega mitu mega sulle alla tuleb vaid hoopis väljuv liiklus.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.08.2009 16:32:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

registreerib kusagil .pri.ee lehe

dyndns i virtuaaldomeen töötab kah. pole vaja kellelegi raha anda. see vaev on hilisemas elus haridusena ennast ära tasuv. iseasi kui rahuldava kvaliteediga see rakendus tuleb. vähesegi serveerimise mõttega tuleks mõelda mõistlikuma upiga ühenduste peale.

rex
HV Guru
rex

sõnum 26.08.2009 19:40:06 vasta tsitaadiga

Pidin just vastama, et kelle jaoks vaev, kelle jaoks investeering teadmistesse. icon_wink.gif Kui huvi asi tööle ajada, tasub see kindlasti läbi teha. Küll hiljem jõuab tasulisse hostingusse üle kolida, kui uplink pudelikaelaks muutub.

viimati muutis rex 27.08.2009 11:11:14, muudetud 1 kord
tagasi üles
nuhk
Kreisi kasutaja
nuhk

sõnum 27.08.2009 02:15:46 vasta tsitaadiga

Mu kaheksa aastat linuxi-koduserveri kogemust ütleb, et ainus teenus, mida kodus pidada ei tasu, on (POP3) postkast - kvaliteetne spämmi peletamine ühelt-kahelt domeenilt on sama töömahukas kui kahesajalt või kahelt tuhandelt ja see töö tuleb tõesti väikse raha eest teiste kaela veeretada.
Kõik ülejäänu (ssh-scp, ftp, www, dns..) on ainult abiks. Boonuseks saad koduserveri kaudu pealtkuulamisvaba väljapääsu nendest väärakatest võrkudest, kus tulemüüriga netilehtede lugemist või muude teenuste kasutamist piiratakse, saadad oma e-kirjad ära olenemata, kelle võrgus ja kus riigis parasjagu läpakaga oled, saad väljast vpn-ligipääsu oma kodusesse LANi ja palju-palju muud. Üks root-accessiga linux avaliku ip otsas ja kogemus selle konfimisel on väärtused omaette, mida ei asenda ükski kuramuse hosting.
gnoom
HV veteran

sõnum 27.08.2009 14:12:35 vasta tsitaadiga

nuhk kirjutas:
Mu kaheksa aastat linuxi-koduserveri kogemust ütleb, et ainus teenus, mida kodus pidada ei tasu, on (POP3) postkast - kvaliteetne spämmi peletamine ühelt-kahelt domeenilt on sama töömahukas kui kahesajalt või kahelt tuhandelt ja see töö tuleb tõesti väikse raha eest teiste kaela veeretada.

Kui nüüd õppe otstarve ja muu isiklik välja jätta, siis ei tasu juba puht majanduslikult kodus servu pidamine ära. Olin kunagi ka sellel arvamusel, et kõik ikka ise ja omas kodus. Hobi asjadega tegelemiseks piisab jah kodusest asjast, kuid kui ikka tahad et sinu asjad oleksid alati saadaval, siis on serverikeskus stabiilsem ja parem valik. Ja kui "kuramuse" jagatud hosting ei meeldi, siis on võimalus alati oma masin sinna sokutada. icon_smile.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 27.08.2009 14:45:04 vasta tsitaadiga

Kui kodus on enda tarbeks niikuinii suht ok kiiruse ja lahtiste portidega internetiühendus ja enamasti 24/7 tiksuv arvuti juba olemas, siis tasub ikka küll. Eriti, kui serveerida kitsale tutvusringkonnale, mitte tervele maailmale. Rääkimata sellest, et lisaks FTP-teenust kasutades saad oma koduarvuti failidele igalt poolt ligi. Ei hakka ju kõike ometi kuskile majutusse peegeldama.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 27.08.2009 15:18:10 vasta tsitaadiga

sõltub vajadusest. ma mitu aastat jooskutasin oma üht masinat terminalserveri+failiserveri+musamängijana ja probleeme polnud. konfitud masina annab suhteliselt suure tõenäosusega kuskile neutraalsele pinnale voolu / neti otsa istutada .)
gnoom
HV veteran

sõnum 27.08.2009 15:21:28 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Kui kodus on enda tarbeks niikuinii suht ok kiiruse ja lahtiste portidega internetiühendus ja enamasti 24/7 tiksuv arvuti juba olemas, siis tasub ikka küll. Eriti, kui serveerida kitsale tutvusringkonnale, mitte tervele maailmale. Rääkimata sellest, et lisaks FTP-teenust kasutades saad oma koduarvuti failidele igalt poolt ligi. Ei hakka ju kõike ometi kuskile majutusse peegeldama.

Kõik olenebki ju vajadustest. Omade kogemuste põhjal loobusin kunagi üpriski ruttu koduse serveri pidamisest ja võtsin $30 kuumaksuga masina väljamaalt (ei ole VPS). Samuti täielik kontroll masina üle ja eeliseks, et 24/7 alati kättesaadav. Koduse masina puhul oled ikkagi sõltuv EE ja kohalike sidepakkujate meelevallast. Seda just eriti suurlinnadest väljaspool asudes.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 27.08.2009 15:29:27 vasta tsitaadiga

Eraldi serverimasina jooksutamisel võib kuuajaline voolutarbimine juba odavamate hostingute kulu ületada. icon_wink.gif Minu jutt käis juba olemasoleva igapäevaselt kasutatava lauamasina kohta. Sellega tekkivad muidugi maasolekuriskid, kui kasutaja selle vahepeal pange ajab vms, kuid nagu ülalpool soovitud "Ei plaani just hiigel serverit ega hakka hostima rohkem kui 10-15 inimesele korraga", siis pole vast probleemi. Mingit tasulist ja/või missioonikriitilist teenust nii muidugi mõistlik pakkuda ei ole...
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 01.09.2009 15:30:38 vasta tsitaadiga

Mina pean oma serveit põhiarvutis ainus asi mis rajalt mahavõtab on voolukatkestus või jukerdav nett. Tavaliselt ma lähen nädalas korra restardile või olen unustanud andmebaasi win 7 peal käsitsi käima lükata. Spämmijatest sai ka vahepeal kõrini. Ainus milleks oma serverit pean on foorum ja hea backupi teha kopeeri ainult katalooge ja ülejäänud update käib kiiresti. Foorum ise siin http://www.margus.dyndns.org/phpbb3/ ma tean arvuteid mis istuvad megase uploadi otsas ja külastusi on tuhandeid päevas ja nad ei nurise. Uplodiga läheb alles asi jamaks kui hakkad mahukaid pilte ja mis jama lisama, lihtsam on panna need kas hoti või zone ja linkida sealt neid.
gnoom
HV veteran

sõnum 01.09.2009 20:15:38 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
Mina pean oma serveit põhiarvutis ainus asi mis rajalt mahavõtab on voolukatkestus või jukerdav nett. Tavaliselt ma lähen nädalas korra restardile või olen unustanud andmebaasi win 7 peal käsitsi käima lükata. Spämmijatest sai ka vahepeal kõrini. Ainus milleks oma serverit pean on foorum ja hea backupi teha kopeeri ainult katalooge ja ülejäänud update käib kiiresti. Foorum ise siin http://www.margus.dyndns.org/phpbb3/ ma tean arvuteid mis istuvad megase uploadi otsas ja külastusi on tuhandeid päevas ja nad ei nurise. Uplodiga läheb alles asi jamaks kui hakkad mahukaid pilte ja mis jama lisama, lihtsam on panna need kas hoti või zone ja linkida sealt neid.

Olen isegi kunagi ammu-ammu koduse masinaga servut mänginud. Sai edulkalt modemi taga DOS-i all Basic-us kirjutatud BBS-i jooksutatud ja sugulaste/sõpradega selle kaudu faile vahetatud. Niiet koduste masinatega võib igasugu keemiat aretada ja mingi väikese kogukonna jaoks sellest ka vahest piisab.
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 02.09.2009 08:10:32 vasta tsitaadiga

1) windows. kui sind turvalisus eriti ei huvita siis tee nii nagu ütles kasutaja rex
tsitaat:
Kui masinat ainult serverifunktsioone täitma ei taha määrata ja sa tööjaama taga rohkem windowsi-inimene oled, võid vabalt ka XP peal Apache'i tööle lükata. Elionist küsid pordid vabaks, Spiidtatsis suunad 80 pordi masinasse ja olemas. Kui on vaja, ostad staatilise IP juurde või kasutad mõnda dyndns teenust.
PS. Videokaardi odavus ei mängi siin erilist rolli. icon_biggrin.gif

selle vahega, et mina võtaks mingi vana phptriadi, see toimib nextnextnext, asjad lähevad c:\apache\htdocs kausta umbes ja on kohe näha.

2) linux. Kui natuke rohkem viitsid vaeva näha siis http://www.clarkconnect.com/ on public tasuta versioon mida soovitaks koju faili või veebi või mis iganes serveriks.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 02.09.2009 09:52:57 vasta tsitaadiga

Oma SMTP tarvarast ja mailindusest tuleks loobuda Nii foorumi või PHPnuke või mis iganes mis e-maile registreerimisel ja aktiveerimisel vaja läheb tuleb php.ini failis SMTP serveriks mail . n e t i. e e kitjuta kokku. SMTP toimib isegi tulemüüri taga, porti pole vaja suunata ja kirjad spämmi ei lähe ja on garanteeritud, et kiri jõuab kohale. Ise pusida SMTP tarkvaraga ei tasu küll on tarku SMTP kliente mis ainult localhost kirju saadab ja spämmijaid eemal hoiab. Kuid nendega on alati jama kui spämmeriks ise ei taha saada, siis loobu oma mailindusest ja kasuta väljaspool oma arvutid SMTP servereid.
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 02.09.2009 10:32:43 vasta tsitaadiga

No aga ei ole vaja Open Relayd konffida, kui ei taha spammeriks saada. Korralikult konffitud SMTP serveriga ei juhtu midagi hullu. Võid endale näiteks mail forwarderi konffida -- sina saadad oma serverile ja see saadab sinu ISP mailiserverile edasi.
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 02.09.2009 11:24:52 vasta tsitaadiga

Ma olen katsetanud igasugused serverid win jaoks 10 päeva töötab ja siis läheb spämmiks kätte win jaoks eriti neid SMTP serveri kama ei pakutagi mida võiks siis kasutada ja seda veel freeware. Ma olen kõik pakutavat katsetanud spämmiks läinud kõik. Olen ainult localhost lubanud. Open realy pole näppinud lihtsalt.
Olen ainult seadistanud et otse realy to destination kui seda ei tee siis kirjad lähevad kas spämmi või ei jõua kohale ilma realy-ta. 1000 katsetust teinud ja probleemivaba on neti.ee Probleemiks pean eilionipoolt filtreeritud ühendust dns adre pealt lihtsalt ühel päeval rohkem mingi asi ei töötanud.

OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 02.09.2009 11:28:25 vasta tsitaadiga

Margus, püüa meile kaine peaga ja eesti keeles uuesti kirjutada, mida sa tegid ja mida mitte. Praegu ei saa mitte muhvigi aru.
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 02.09.2009 12:00:09 vasta tsitaadiga

Realy otse teisse mail serverisse dns aadressi kaudu, Ehk kiri saadetakse otse läbi dns adre , serveri, mailiserverisse kus antud emaili kasutaja asub. Küll ma olen katsetanud kõiki võimalusi mida pakutakse kas ei jõua kiri kohale või muutub asi spämmiks.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Koduse veebi serveri loomine mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.