|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
olc
HV Guru

|
16.06.2009 19:27:16
|
|
|
| akclis kirjutas: |
Mõistvat suhtumist inimesed  |
Loota ju võib...
|
|
| Kommentaarid: 141 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
16.06.2009 20:07:16
|
|
|
Sõbral suri eile ketas mängimise ajal ära
See siis teist korda juba sellel kastil (komplekti ostis, sai omale juba vigase ketta kätte, kuid see vahetati probleemideta ära). Loodan ka see kord, et saab probleemideta vahetatud.
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
M: KIA Sportage 2023a |
|
| Kommentaarid: 171 loe/lisa |
   |
3 :: |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.06.2009 20:34:57
|
|
|
kjaups: Kutude ketaste vahetamise asemel otsi parem üles, et mis neid kettaid maha tapab. Selleks on siis kas poolkutu toiteplokk või on selleks poolkutu emaplaat ise.
Ja kui seda viga üles ei otsita, siis varsti lähed 3-dat korda ketast vahetama. 8)
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
16.06.2009 21:52:10
|
|
|
tahanteada, Ega mina vahetama lähe, sõber ikka ise Ja kui kõik muu töötab laitmatult, siis ei saa millegi muu jama olla kui lihtsalt ebaõnn ketta saamisel
|
   |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
16.06.2009 23:08:19
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
kjaups: Kutude ketaste vahetamise asemel otsi parem üles, et mis neid kettaid maha tapab. Selleks on siis kas poolkutu toiteplokk või on selleks poolkutu emaplaat ise.
Ja kui seda viga üles ei otsita, siis varsti lähed 3-dat korda ketast vahetama. 8) |
Milleks? Paremad pigistavad Tarbijakaitsega ja saavad raha tagasi ning ostavad selle eest endale uue ja parema.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
17.06.2009 12:01:07
|
|
|
kui see on juhtumisi vanema seeria 500GB seagate, siis tegemist tootja poolt vigase firmwarega, millele nüüd update tuli.
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
1 :: |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
17.06.2009 17:10:36
|
|
|
Ei mäleta mis ketas oli algselt. Sõber helistas ja ütles, et sai uue ketta juba kätte Täitsa pekkis kui kiiresti ära vahetati
|
   |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prj
HV kasutaja
|
01.07.2009 01:25:13
|
|
|
Mul on selline teema, et andsin Asuse eeePC garantiisse aprillis, siiamaani ei kipu ega kõppu.
Iga helistamise peale aetakse erinevat juttu. Küll on tehasesse tagasi saadetud, küll on mingile Eestis tegelevale firmale saadetud garantiiga. Küll räägivad juhatajaga, küll lubavad tagasi helistada.
Huvitav on see, et venemaal, kui naine viis selle Asuse keskusesse, siis asjaga tegeleti 3 päevaga(!) ära, mitte kahe poole kuuga (ja arvan, et tuleb rohkem veel).
Aga mina jonni ei jäta. Kui peale homset järjekordset helistamist nädala jooksul mulle seadet ei tagastata / aetakse jälle hülgemöla, siis lähen politseisse ja annan avalduse sisse.
Ma tean väga hästi, kuidas garantii käib. Täitsa usun, et ei ole Ordi süü see, aga see on nende mainel, kui ma seadme sinna viisin, nad lubavad maa ja ilma kokku ning ignoreerivad oma lubadusi, ei vaevu midagi uurima ega teatama.
| tsitaat: |
§ 223. Müüjapoolne müügilepingu oluline rikkumine
(1) Müüjat loetakse müügilepingut oluliselt rikkunuks muu hulgas ka siis, kui asja parandamine või asendamine ei ole võimalik või ebaõnnestub või kui müüja keeldub õigustamatult asja parandamast või asendamast või ei tee seda mõistliku aja jooksul pärast talle lepingutingimustele mittevastavusest teatamist.
(2) Tarbijalemüügi puhul loetakse müüja oluliseks lepingurikkumiseks ka asja parandamise või asendamisega ostjale põhjendamatute ebamugavuste tekitamist. |
Selle paragrahvi alla võiks vaikselt juba käima hakata küll...
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
01.07.2009 02:18:00
|
|
|
| politseisse? see on küll midagi uut
|
|
| Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Celos
Kreisi kasutaja

|
01.07.2009 02:21:45
|
|
|
| Ma arvan, et võiksid kõigepealt tarbijakaitsesse pöörduda.
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
01.07.2009 07:44:06
|
|
|
| mitu kuud tagasi oleks võinud juba tarbijakaitsesse pöörduda
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prj
HV kasutaja
|
02.07.2009 17:38:22
|
|
|
| heikis kirjutas: |
| politseisse? see on küll midagi uut |
Niipalju kui mul on olnud kogemust tarbijakaitsega, siis see on lihtsalt "vahendav" asutus ja neile peab pika essee kirjutama, et midagi liikuma hakkaks.
Aga noh, eks ma küsin nõu jne.
Edit:
Nii, tarbijakaitseamet ütleb, et "mõistlik aeg" on üldjoontes kuni 5 nädalat sellise seadme jaoks ja ütlesid, et mul õigus, et paragrahv 222 rikutakse ning mul on ka õigus ostu-müügi lepingust taganeda ja raha tagasi nõuda, kuna tegemist on müüjapoolse lepingu olulise rikkumisega.
Kui nõuet ei rahuldata, siis tarbijakaitseamet ise juba möllab ja annab asja politseisse äärmisel juhul.
Eks teavitan ka siin, kuidas läinud on.
Edit2:
Suhtlesin teeninduse juhatajaga, kes palus mul blanketi täita Betoonis (tehtud), mis ongi seesama, mis tarbijakaitse palus teha. Juhataja aga oli kindel, et mingit raha tagasi ma ei saa ja et üle kahe kuu aeg ei ole "ebamõistlik". Jään ootama vastust neilt.
Ahjaa, midagi positiivset ka, suhtlus on kõik väga rahulik. Aidatakse ja ollakse viisakad (aga eks üritan ise ka võimalikult rahulik olla, ei ole see ju teenindajate süü), erinevalt mõnedest asutustest, kellega varem garantiiviivituste tõttu tegemist tehtud.
Edit3:
Täna tuli müstilisel kombel teade, et läppar valmis. Vaata kui kiiresti liiguvad asjad äkki
Aga adapter on tal ikka katki, kodus on teine adapter proovin sellega.
Otsustasin avalduse ka tagasi võtta. See asi ei ole otseselt Ordi süü ikkagi ja ma ei näe, miks nemad peaksid vastu näppe saama teise firma ebakompetentsi eest.
Aga ASUSesse peaks küll kaebusekirja kirjutama...
|
|
   |
30 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.07.2009 18:14:26
|
|
|
prj: Muide - paljudel firmadel on 2-3 kuuline "ooteaeg" täiesti tavaline nähtus, muide. Ja nad vilistavad mingite kohalikele seadustele. 8)
Reaalne näide (NB! Mitte Ordiga seotud): Otsisin Aceri läpparile uut klaviatuuri. Tuli vastus, et klaver maksab "nii mitu krooni", uue klaveri ooteaeg KUNI 3 kuud.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prj
HV kasutaja
|
02.07.2009 23:08:46
|
|
|
See sinu teema on täielik offtopic.
Garantii täitmine mõistliku aja jooksul tuleneb ikka võlaõigusseadusest.
See, et sa midagi uut ostad ja siis 3 kuud on ooteaeg, ei kuulu üldse antud asja alla ning selles pole ka mitte midagi ebaseaduslikku.
Ainus asi on, et kui on 3 kuud ooteaega, siis nad ei tohi võtta suuremat ettemaksu, kui pool kauba lõpphinnast.
Ja muide, nendele, kes siin üritasid maha teha politseisse andmist - kui rikutakse võlaõigusseadust on sul täielik õigus see asi kohtusse ja/või politseisse anda.
Tarbijakaitseamet on lihtsalt selleks, et lihtsurelik ei pea tundma neid kõiki seaduseid ning annab nõu / aitab. Mingit seaduslikku jõudu neil midagi välja nõuda absoluutselt ei ole ja müüja võib nad vabalt pikalt saata. Kui nende nõuetele ei reageerita siis nad lihtsalt annavad asja politseisse. Kui tunned seadust piisavalt hästi võid vabalt asjaga ise tegeleda, ilma tarbijakaitseameti vahenduseta.
|
|
   |
30 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-XD-
HV kasutaja

|
23.07.2009 15:56:00
|
|
|
| Viisin oma arvuti parandusse pea 2 nädalat tagasi, siiamaani pole suutnud korda seda teha. Elusees ei vii sinna enam midagi : /
|
|
| Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ramm
Kreisi kasutaja

|
23.07.2009 16:07:55
|
|
|
| -XD- kirjutas: |
| Viisin oma arvuti parandusse pea 2 nädalat tagasi, siiamaani pole suutnud korda seda teha. Elusees ei vii sinna enam midagi : / |
Kuhu sa siis Ordi arvuti viid ? IT Gruppi?
|
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
23.07.2009 16:07:55
|
|
|
| Viisin oma arvuti parandusse pea 2 nädalat tagasi, siiamaani pole suutnud korda seda teha. Elusees ei vii sinna enam midagi : / |
Ja maksad kuskil mujal hoolduses näiteks uue emme eest rasket raha (kui Ordis ainuke kulu on ajakulu) kui emaplaat garantiiaja sees katki peaks minema?
|
|
| Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
186 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.07.2009 16:26:46
|
|
|
-XD-: Muide, Ordi ei tooda ise mingeid osasid. Kui osa kohapeal pole, siis see tellitakse. Ja kui kusagil, läheduses Euroopa ladudes pole, siis läheb tellimus edasi kuhugile Hiinas või Jaapans olevasse lattu.
Ning sel juhul on sellel tootjal või laoketil täiesti ükstaspuha, kas Sa saad oma osa 3-e nädalaga või 3-e kuuga. Neid ei huvita mingi Eesti Vabariigi seadus.
Ise olen oodanud kõige kauem Sanyo elektroonikadetaili mingist Jaapani X laost mingi 7 kuud ja kedagi ei huvitanud, et ma ootan ja ootan...
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
23.07.2009 21:08:23
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
| Ise olen oodanud kõige kauem Sanyo elektroonikadetaili mingist Jaapani X laost mingi 7 kuud ja kedagi ei huvitanud, et ma ootan ja ootan... |
See on sel juhul kui sa ostad. Kui tegemist on garantiiremondiga, siis kehtivad Eesti vabariigi seadused.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-XD-
HV kasutaja

|
24.07.2009 17:27:48
|
|
|
| Asi on selles, et tegu ei ole garantiiremondiga ja arvuti pole ostetud ka Ordist. Lihtsalt viisin sinna parandamiseks, kuna see on lähim asuv arvutite remondiga tegelev firma.
|
|
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
24.07.2009 22:25:34
|
|
|
ju neil on garantiilisi masinaid nii palju remondis, et ei viitsi lihtsalt tasulistega tegeleda..
kui ma kunagi seal nn proovipäeval käisin siin oli remondis olevate arvutite rivi ikka päääris pikk..
a noh, paari tunniga lühendasin seda rivi ikka omajagu
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-XD-
HV kasutaja

|
24.07.2009 23:15:20
|
|
|
| Kas ma saaks oma arvuti tagasi küsida, maksmata midagi (seda muidugi juhul, kui nad sellega alustanud veel pole)?
|
|
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV veteran

|
25.07.2009 01:28:59
|
|
|
| Kas ma saaks oma arvuti tagasi küsida, maksmata midagi (seda muidugi juhul, kui nad sellega alustanud veel pole)? |
Ma ei näe küll põhjust miks ei peaks saama, kui masin kohapeal oleamas ja lihtsalt riiulis oma järjekorda ootab.
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.07.2009 03:12:14
|
|
|
kes ordi masinate koha pealt tark on?
üks 5220b idleb 800mhz peal 70C kandis ja laseb nagu lennuk
garantii ilmselt ei kipu avitama ja seda sinna musta auku mõneks nädalaks visata ka nagu väga ei tahaks.
korra on garantii puhul teeninduses käinud, tehti 'midagi', mõiku ei kedagist.
päris vahva, kui kleebiste tekst kuuma tõttu ära kaduma hakkab, mis?
kurat, praegu pole ühtegi korralikku nii väikse peaga kruvikeerajat ka käepärast, millega suudaks kõik jahutuse kaane kruvid lahti saada
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 242 loe/lisa |
   |
216 |
|
| tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
28.07.2009 08:17:12
|
|
|
| londiste, Hunnikuga surveõhku jahutisse?
|
|
| Kommentaarid: 417 loe/lisa |
   |
367 |
|
| tagasi üles |
|