Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Bios'i supervisor password märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
spectat
HV vaatleja

sõnum 16.06.2009 23:43:34 Bios'i supervisor password vasta tsitaadiga

Tere,

probleem järgmine: määrasin BIOSis muuhulgas ka Supervisor passwordi, kuid peale seda BIOSi minnes pole mult selle sisestamist (mitte kunagi) küsitud. Samuti on inaktiivsed sellised seaded, mis tunduvad olevat supervisori pärusmaa. S.t mul on küllalt alust kahtlustada, et mind käsitletakse kui user'it.
Kas kellelgi on tulnud millegi taolisega rinda pista?
Arvutiks Lenovo Thinpad R61 (7735-CA2).

Tänud vastajaile!
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tsihh
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.06.2009 00:03:49 vasta tsitaadiga

Kas userile passwordi ei pannud? Kui ei, siis kas saad selle seadistada?
tagasi üles
spectat
HV vaatleja

sõnum 17.06.2009 00:18:45 vasta tsitaadiga

Panin küll. Power-on ja HD user & master on ainukesed, millele Security alt ligi lastakse. Käisin proovisin täpselt järele, HD masteri (koos useriga) sain disable'da.
tagasi üles
tsihh
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.06.2009 00:29:14 vasta tsitaadiga

Ma võin praegu puusse panna aga kui masina tööle paned ja enne mingi parooli sisestamist (ehk siis enne power on parooli) vajutad F1'e, siis peaks saama supervisori parooli sisestamisel soovitud õigustega bios'esse
tagasi üles
spectat
HV vaatleja

sõnum 17.06.2009 00:43:14 vasta tsitaadiga

Ma ei usu, et puusse paned, ma ise kujutan seda asja samuti niimoodi ette. Ainult et.. mul ei ole seda supervisori pw-i kuhugi sisestada, sest mult lihtsalt ei küsita seda.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.06.2009 10:24:44 vasta tsitaadiga

Ühesõnaga on super pw peal, aga setup-isse sisenemisel parooli küsimine või user parool mitte. Seega pääseb BIOS-i ilma paroolita ja siseneja on user.

Vaata, kas saab parooli küsimist sisse lülitada kusagilt. Kas siis ainult setup-isse sisenemiseks või ka arvuti käivitamiseks. Ajutiselt muidugi.
Teine võimalus on määrata parool ka user-ile, siis küsitakse kindlasti parooli ja saad sisestada supervisori oma.

VR53
HV Guru
VR53

sõnum 17.06.2009 10:53:29 vasta tsitaadiga

Seal on selline seade nagu lock BIOS settings vms (peast täpselt ei mäleta), millega saab ilma paroolita BIOS-i sisse, kuid muuta midagi ei saa. Kui see keelata, siis peaks BIOS-i pääsema ainult supervisor parooliga.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
spectat
HV vaatleja

sõnum 17.06.2009 11:47:38 vasta tsitaadiga

Dogbert, jah, sv pw on peal, aga setup'isse sisenemisel sv parooli ei küsita. BIOS'i pääseb samadel alustel kui WS-sse ehk ilma spetsiifilise paroolita, ja olen sunnitud sisenema kui user. Ei ole siiani kuskilt leidnud võimalust parooli küsimist sisse lülitada. Määrasin samal ajal sv-iga ka HD user- & masterkoodi, lisaks veel power-on koodi. HD user- & masterkoodi sain nii muuta kui keelata. Power-on passwordi muuta ega ära keelata ei lastud - ainuke kommentaar, mis tuli, oli see, et tehing on keelatud, kuna on määratud sv pw.

VR53, ma ei pääse "lock BIOS settings" sättele ligi. See, nagu ka paljud teised võimalused, pole aktiivsed. Kas on olemas mingi "tagauks", kustkaudu need seaded uuesti unlockida? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
VR53
HV Guru
VR53

sõnum 17.06.2009 12:06:43 vasta tsitaadiga

Kas power-on ja supervisor password on erinevad? Kasuta power-on passwordi asemel supervisor passwordi, sellest peaks piisama saamaks täisõigused BIOS-s.

Power-on passwordi saad maha, kui BIOS-i patarei välja võtad. Supervisor passwordi see ei eemalda. Seega, kui praegu on supervisor password peal ja nullid power-on passwordi, siis läheb arvuti lukku ja ainult supervisor passwordiga saab uuesti lahti st arvuti peab kindlasti supervisor passwordi küsima. Kui supervisor passwordi ei tea, siis seda nullimist ei soovita teha ja ei vastuta, kui arvuti brickiks on muudetud.

spectat
HV vaatleja

sõnum 17.06.2009 12:29:20 vasta tsitaadiga

Power-on ja supervisor pw-d on erinevad. Selle võimaluse proovisin kohe alguses ära, kui probleem tekkis - sellele vastatakse "OK" asemel "ristikesega".
Kui ma eemaldan BIOS-i patarei ja selle tulemusena nullitakse power-on kood ja küsitakse sv pw-i, kas sellega kaasneb veel midagi? Mingite settingute kadu või muutumine? Kas on midagi, mida ma kindlasti teadma või tegema peaksin? Supervisor password on peas ja lisaks veel kindlas kohas kirjas ka.
tagasi üles
VR53
HV Guru
VR53

sõnum 17.06.2009 12:44:59 vasta tsitaadiga

spectat kirjutas:
Power-on ja supervisor pw-d on erinevad. Selle võimaluse proovisin kohe alguses ära, kui probleem tekkis - sellele vastatakse "OK" asemel "ristikesega".
Kui ma eemaldan BIOS-i patarei ja selle tulemusena nullitakse power-on kood ja küsitakse sv pw-i, kas sellega kaasneb veel midagi? Mingite settingute kadu või muutumine? Kas on midagi, mida ma kindlasti teadma või tegema peaksin? Supervisor password on peas ja lisaks veel kindlas kohas kirjas ka.

Kui pikad kasutatud paroolid on? Sest kui passphrase lubatud pole, siis on vaikimisi kuni 8 tähemärki. Seega võib-olla lõigatakse su pikk password pooleks ja seetõttu ei toimi.

Patarei eemaldamisel nullitakse BIOS-e seaded st samavääne nagu "restore bios default".

spectat
HV vaatleja

sõnum 17.06.2009 13:09:07 vasta tsitaadiga

Mõlemad paroolid on 12-kohalised. Passphrase on "enabled". Seega ei tohiks selles probleem olla, ja samas on mõlemad pikemad kui 8 märki.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Bios'i supervisor password
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.