Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
spectat
HV vaatleja
|
16.06.2009 23:43:34
Bios'i supervisor password |
|
|
Tere,
probleem järgmine: määrasin BIOSis muuhulgas ka Supervisor passwordi, kuid peale seda BIOSi minnes pole mult selle sisestamist (mitte kunagi) küsitud. Samuti on inaktiivsed sellised seaded, mis tunduvad olevat supervisori pärusmaa. S.t mul on küllalt alust kahtlustada, et mind käsitletakse kui user'it.
Kas kellelgi on tulnud millegi taolisega rinda pista?
Arvutiks Lenovo Thinpad R61 (7735-CA2).
Tänud vastajaile!
|
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
17.06.2009 00:03:49
|
|
|
Kas userile passwordi ei pannud? Kui ei, siis kas saad selle seadistada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
spectat
HV vaatleja
|
17.06.2009 00:18:45
|
|
|
Panin küll. Power-on ja HD user & master on ainukesed, millele Security alt ligi lastakse. Käisin proovisin täpselt järele, HD masteri (koos useriga) sain disable'da.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
17.06.2009 00:29:14
|
|
|
Ma võin praegu puusse panna aga kui masina tööle paned ja enne mingi parooli sisestamist (ehk siis enne power on parooli) vajutad F1'e, siis peaks saama supervisori parooli sisestamisel soovitud õigustega bios'esse
|
|
tagasi üles |
|
 |
spectat
HV vaatleja
|
17.06.2009 00:43:14
|
|
|
Ma ei usu, et puusse paned, ma ise kujutan seda asja samuti niimoodi ette. Ainult et.. mul ei ole seda supervisori pw-i kuhugi sisestada, sest mult lihtsalt ei küsita seda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.06.2009 10:24:44
|
|
|
Ühesõnaga on super pw peal, aga setup-isse sisenemisel parooli küsimine või user parool mitte. Seega pääseb BIOS-i ilma paroolita ja siseneja on user.
Vaata, kas saab parooli küsimist sisse lülitada kusagilt. Kas siis ainult setup-isse sisenemiseks või ka arvuti käivitamiseks. Ajutiselt muidugi.
Teine võimalus on määrata parool ka user-ile, siis küsitakse kindlasti parooli ja saad sisestada supervisori oma.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
17.06.2009 10:53:29
|
|
|
Seal on selline seade nagu lock BIOS settings vms (peast täpselt ei mäleta), millega saab ilma paroolita BIOS-i sisse, kuid muuta midagi ei saa. Kui see keelata, siis peaks BIOS-i pääsema ainult supervisor parooliga.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
tagasi üles |
|
 |
spectat
HV vaatleja
|
17.06.2009 11:47:38
|
|
|
Dogbert, jah, sv pw on peal, aga setup'isse sisenemisel sv parooli ei küsita. BIOS'i pääseb samadel alustel kui WS-sse ehk ilma spetsiifilise paroolita, ja olen sunnitud sisenema kui user. Ei ole siiani kuskilt leidnud võimalust parooli küsimist sisse lülitada. Määrasin samal ajal sv-iga ka HD user- & masterkoodi, lisaks veel power-on koodi. HD user- & masterkoodi sain nii muuta kui keelata. Power-on passwordi muuta ega ära keelata ei lastud - ainuke kommentaar, mis tuli, oli see, et tehing on keelatud, kuna on määratud sv pw.
VR53, ma ei pääse "lock BIOS settings" sättele ligi. See, nagu ka paljud teised võimalused, pole aktiivsed. Kas on olemas mingi "tagauks", kustkaudu need seaded uuesti unlockida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
17.06.2009 12:06:43
|
|
|
Kas power-on ja supervisor password on erinevad? Kasuta power-on passwordi asemel supervisor passwordi, sellest peaks piisama saamaks täisõigused BIOS-s.
Power-on passwordi saad maha, kui BIOS-i patarei välja võtad. Supervisor passwordi see ei eemalda. Seega, kui praegu on supervisor password peal ja nullid power-on passwordi, siis läheb arvuti lukku ja ainult supervisor passwordiga saab uuesti lahti st arvuti peab kindlasti supervisor passwordi küsima. Kui supervisor passwordi ei tea, siis seda nullimist ei soovita teha ja ei vastuta, kui arvuti brickiks on muudetud.
|
tagasi üles |
|
 |
spectat
HV vaatleja
|
17.06.2009 12:29:20
|
|
|
Power-on ja supervisor pw-d on erinevad. Selle võimaluse proovisin kohe alguses ära, kui probleem tekkis - sellele vastatakse "OK" asemel "ristikesega".
Kui ma eemaldan BIOS-i patarei ja selle tulemusena nullitakse power-on kood ja küsitakse sv pw-i, kas sellega kaasneb veel midagi? Mingite settingute kadu või muutumine? Kas on midagi, mida ma kindlasti teadma või tegema peaksin? Supervisor password on peas ja lisaks veel kindlas kohas kirjas ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
17.06.2009 12:44:59
|
|
|
spectat kirjutas: |
Power-on ja supervisor pw-d on erinevad. Selle võimaluse proovisin kohe alguses ära, kui probleem tekkis - sellele vastatakse "OK" asemel "ristikesega".
Kui ma eemaldan BIOS-i patarei ja selle tulemusena nullitakse power-on kood ja küsitakse sv pw-i, kas sellega kaasneb veel midagi? Mingite settingute kadu või muutumine? Kas on midagi, mida ma kindlasti teadma või tegema peaksin? Supervisor password on peas ja lisaks veel kindlas kohas kirjas ka. |
Kui pikad kasutatud paroolid on? Sest kui passphrase lubatud pole, siis on vaikimisi kuni 8 tähemärki. Seega võib-olla lõigatakse su pikk password pooleks ja seetõttu ei toimi.
Patarei eemaldamisel nullitakse BIOS-e seaded st samavääne nagu "restore bios default".
|
tagasi üles |
|
 |
spectat
HV vaatleja
|
17.06.2009 13:09:07
|
|
|
Mõlemad paroolid on 12-kohalised. Passphrase on "enabled". Seega ei tohiks selles probleem olla, ja samas on mõlemad pikemad kui 8 märki.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|