Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
zork
HV vaatleja

sõnum 10.06.2009 16:50:52 vasta tsitaadiga

xpander kirjutas:

miks see sind nii hullult riivab?
las ta olla, vähemalt on huvitav lugeda thumbs_up.gif

Ei ole enam huvitav lugeda ja riivab ikka küll, kui sulle tuleb juurde inimene, kes sinu teemast ei jaga aboluutselt midagi ning kutsub sind selle teema kontekstis arulagedaks. Tehku omale ometi windowsi asjad enne selgeks, enne kui sellel teemal oma mokka üldse paotama hakkab. Siin peaks mingi Linuxi fooruma ka olema, las võtab seal sõna aga selles teemas võiks vait olla ja kui sõna võtabki, siis põhjendatud argumentite ja faktidegfa. Mis siin windowsist rääkida, ma ei ole isegi linuxi osas siin teemas temalt mingit kasulikku infot saanud. Ta küll kisas siin vahepeal "inode!", "posix!", kuid kui küsida, mis need on, siis ei tule selle kohta piiksugi enam.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 10.06.2009 17:35:01 vasta tsitaadiga

Paistab, et targem annab järele s.t mina. zork, kui ma ütlen "inode", siis piisab ju otsingusüsteemist.

Mis puutub minusse ja windowsisse, siis seda ma ei kasuta mitmel asjaolul:
1. Litsents ei luba minul sellega midagi teha. Ma ei saa seda jagada.
2. Ta on kallis.
3. Teda ümbritsevad viirused.
4. Ma ei saa Windowsi lähtekoodi plaadiga kaasa.
5. Mul ei ole mingit arengut- miks peaksin kogu aeg mingeid kolmanda kommertsfirmade "tuulse" kasutama.

Omal ajal oli guest konto küll välja lülitatud, kuid puudus parool. Mingid putukviirused oskasid konto sisse lülitada.. jne.
Kogu xp on veel see. (aitab kui mingi pikk parool guest'ile panna)

Ja mingi xp versioon andis ilma paroolita administratsiooni konto(ma ei tea, miks..)
Pealegi on administratsiooni konto varjatud aga kui on sisse lülitatud port 3389. Siis peaadministr. kontole saab alati ligi.

Usun, et vista ja 7 on täiuslikum.

Et, veidigi oma paanikat vähendada, siis toimi nii:

1. Ära kasuta admini kontot oma põhikontona.
2. Kasuta ainult originaalplaati (või siis selle enda poolt tehtud koopiad s.t tagavaraks)
3. Messenseri kasuta ainult nende isikutega, keda sa tead ja kel on ka originaal windows
4. Külasta võimalikult vähe interneti lehekülgi. Windows 7 hakkabki sulle seda pakkuma. s. mis kuuluvad nende sertifikaatide alla..
5. Kasuta ainult neid viirusetõrje programme, mida windowsi kodulehel soovitatakse.
6. Ära tõmba ühtegi programme kuskilt veebist kui ainult originaalkodukalt või originaalplaadilt - olgu siis, need mängud, programmid või mis iganes.

Üldiselt korralikud inimesed saavadki windowsis hakkama.

Meil linuxi kasutajatel on md5, sha summeerimis kontrolli programm kohe igal distributsioonil vaikimisi kaasas!
Samuti on meil openoffice, kuid teie peate oma notepadiga leppima või kasutama openofficet.

Muidu peat ostma.

Ok, linuxil on jälle eestkeelsed õpetusjuhendid puudu ingliskeelsete linuxi programmide kohta!
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 10.06.2009 17:51:25 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
3. Messenseri kasuta ainult nende isikutega, keda sa tead ja kel on ka originaal windows

Ehk seletaksid, mis puutub siia asjaolu, et tihend teiselpool ekraani kasutab originaal windowsi või mitte?

note1 kirjutas:
4. Külasta võimalikult vähe interneti lehekülgi. Windows 7 hakkabki sulle seda pakkuma. s. mis kuuluvad nende sertifikaatide alla..

Mida Windows 7 hakkab mulle pakkuma? Olen kasutanud juba natukene aega, pakkunud ei ole ta veel midagi. Ja kes keelab mul netilehti külastada? Ega ma ei pea selleks kasutama internet explorerit.. icon_wink.gif

Vahepeal on küll mingi random hämamine XP-st.. kahju, et inimene Windows 7 RC-d kasutanud ei ole (kusjuures tasuta).
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 10.06.2009 19:00:35 vasta tsitaadiga

Kuule siin ongi piir ju. MIna ei saa seletada Microsoft kompanii kinnistest binaaridest.

Ma saan ainult ümiseda neist binaaridest, mida saab asendada oma binaaridega, mis on kompileeritud lähtekoodidest e. source'st.

Ja kui mõni linuxi kompanii pakub mulle binaare, siis annab ta kaasa ka source (või juhul kui mina seda palun neilt).

Kui Microsoft tahab mulle windows 7 tasuta anda, siis paluks ka kõik selle plaadi ulatuses source koodi.

Ega viirust või narkotsi endale sisse ei süstita, kui ei teata selle vastumürki e. sourcet. (Muuseas, minu kõige kangem narkots on olnud siiani Vana Tallinn ja Šoti viski) icon_wink.gif Viskit soovitan juua jää või soodaveega. Muidu rikub magu.

Ma ei hakka mingit toodet ostma kui selle draivereid linuxile ei ole. Ja kui on kinniseid draivereid linuxile, siis vähemalt on võrguliidesed ja inode programmid sourcega.

Mina olen väga tugev vastane ja ma nalja ei mõista!

Minuga peate sources rääkima!
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.06.2009 19:02:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ja mingi xp versioon andis ilma paroolita administratsiooni konto(ma ei tea, miks..)
Pealegi on administratsiooni konto varjatud aga kui on sisse lülitatud port 3389. Siis peaadministr. kontole saab alati ligi.

Setupi ajal pakutakse Admin konto parooliga kaitsmist.
Ei saa, vaikimisi on eemalt paroolita kontodele ligipääs keelatud (sh filesharing jms).
Kommentaarid: 188 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 166
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 10.06.2009 19:17:02 vasta tsitaadiga

note1, vana tallinnat oled sisse süstinud?
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.06.2009 20:06:09 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:

...
(Muuseas, minu kõige kangem narkots on olnud siiani Vana Tallinn ja Šoti viski) icon_wink.gif Viskit soovitan juua jää või soodaveega. Muidu rikub magu.
...

Mõistusele on hakanud? icon_smile.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
zork
HV vaatleja

sõnum 10.06.2009 20:40:19 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Paistab, et targem annab järele s.t mina. zork, kui ma ütlen "inode", siis piisab ju otsingusüsteemist.

Ei sobi siia see vanasõna. Sinu allpool oleva rahajutu peale tuli hoopis selline vanasõna meelde - Vaesus on rumaluse naaber. Ja sa ei andnud järele, sa lihtsalt ütlesid "linuxil on inode" ja muud midagi. Selle terminiga olen ka ise kokku puutunud ja otsida infot selle kohta on ülimalt lihtne, aga kui sa selle asjaga välja tuled siin, siis ootaks mingeid seletusi/põhjendusi, miks inode on "linux versus windows" teemas tähtis. Sina aga jätsid selle seletamata.

note1 kirjutas:

bla-bla-bla. 3389 on terminaliteenuse ehk remote desktop'i port. Selle kaudu saada sa ainult proovida kasutajanime/parooli. See on sama hea, kui sul on ssh või mingi muu kaughalduse teenus linux poole pealt lahti. 3389 pordi kaudu saada sa ainult sisselogimise ekraanipildi ette, kui muidugi on ühendused igalt poolt lubatud. Muidu ei saa sedagi.
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 10.06.2009 20:44:22 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:

Mina olen väga tugev vastane ja ma nalja ei mõista!

Minuga peate sources rääkima!

-->

note1 kirjutas:

Kui koodi lugeda ei osata (nagu mina), siis tuleb loota (nagu mina) ainult sellele, et windows on paha ja linux on hea.

Ma ka eriti ei oska neid source koode päris lõpuni lahti arutada. Ajan nii sama iba.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 10.06.2009 20:44:26 vasta tsitaadiga

note1, kui su "argumentidest" väärteadmised Windowsi kohta eemaldada, siis ega sealt muud järele jäägi...
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 10.06.2009 21:42:59 vasta tsitaadiga

Ega nad jäävadki seda uskuma, mida nad on oma silmaga vaadanud või ei usu, seda mida nad ei ole kuulnudki. M.S 2009
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 10.06.2009 22:49:15 vasta tsitaadiga

Tarkusetera peaks olema? Või mingi su isiklik nali iseendaga? Või sa kirjutasid kellegi ütluse mälu järgi ja valesti maha? Igal juhul jääb selle mõte küll arusaamatuks.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 10.06.2009 23:43:28 vasta tsitaadiga

Tõesti, linuxil on omad puudused ja ka windowsil on omad puudused. Aga sellist lolli iba pole ma ennem näinud. Kui nüüd ausalt küsida, seleta mulle lahti, mida annab sulle see teadmine, et sa näed linuxi enda source codet täielikult? Mingisugusele developerile ehk on see tõesti vajalik, aga oleks huvitav teada mida tavakasutaja sellega pihta hakkab..
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 11.06.2009 07:29:53 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
Tõesti, linuxil on omad puudused ja ka windowsil on omad puudused. Aga sellist lolli iba pole ma ennem näinud. Kui nüüd ausalt küsida, seleta mulle lahti, mida annab sulle see teadmine, et sa näed linuxi enda source codet täielikult? Mingisugusele developerile ehk on see tõesti vajalik, aga oleks huvitav teada mida tavakasutaja sellega pihta hakkab..

Tavakasutaja?

SCM (cvs,subversion, torvaldsi tehtud git) source kontroll ja source repositooriumi "manager".
Kõik koodide muudatused, source repositooriumi update ja hash kontroll tehakse juba automaatprogrammiga.
Developerid ja core team saavad asja lihtsamini teostada.

Kui keegi peaaegu tavakasutaja teeb mingi programmi, siis selle sourcet on võimalik lisada oma SCM'i. Teha nn. kvaliteetkontroll.

Ilma sourceta ei saa tõlkijad valmistada .POT faile ja tõlkida po'si.
Ilma sourceta ei saa tavakasutaja kasutada make programmi. Teate ju ./configure, make, make install.
llma sourceta ei saa tavakasutaja saata "bug tracking" s.t vigade saatmise rakenduse kogutuid vigu. See on ju otseses seoses source core bug tiimiga.

Ilma sourceta ei saa teha korralikke standartiseeritud .RPM ja .DEB pakiinstalle.
Igakord ei saagi konverteerida .deb'i to .RPM ja vastupidi.

Ennem kui tavakasutajani jõuab korralik tarkvara on ta just tehtud valmis käsitööna, automaatikaga ja töötav terminalis.

Ühesõnaga tavakasutaja saab lihtsalt käsiraamatu abiga kasutada ja kompileerida source't.
Kui configure annab veateateid, siis saab küsida juba kommuunist nõu.

developerid saavad lihtsamini aru tavakasutajast, kes kirjeldab oma tulemusi mingi standart_programmi abil.

linux ühendab inimesi.
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 11.06.2009 09:04:38 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:

Tavakasutaja?
....
Ühesõnaga tavakasutaja saab lihtsalt käsiraamatu abiga kasutada ja kompileerida source't.
Kui configure annab veateateid, siis saab küsida juba kommuunist nõu.

developerid saavad lihtsamini aru tavakasutajast, kes kirjeldab oma tulemusi mingi standart_programmi abil.

linux ühendab inimesi.

rofl.gif

Ohh, aga nüüd asja juurde ka. Jah, tavakasutaja. Võta mõni pensionär ja hakka talle arvutikasutamist tutvustama. Räägi talle seda oma juttu, et lähed ja kompileerid ja suhtled kommuunis arendajatega ning nemad aitavad. Inimesed tahavad arvutit kasutada, mitte selle probleeme lahendada. Ja kui probleem tekib, siis on vaja kedagi konkreetset, kelle käest abi küsida, mitte mingit abstraktset "kommuuni", kes võibolla aitab ja võibolla mitte. Sa võid fännata oma avatud koodi kui palju tahad, kuid inimesi sa selle juurde ei meelita, kui sa räägid oma juttu stiilis - ohh, see on nii hea, sa saad oma programme ise kompileerida ja tekkivaid vigu lahendada.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 11.06.2009 09:07:50 vasta tsitaadiga

aina naljakamaks läheb.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.06.2009 10:18:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:
SCM (cvs,subversion, torvaldsi tehtud git) source kontroll ja source repositooriumi "manager".
Miks peaks tavakasutaja hakkama koodi majandama?
tsitaat:
Ilma sourceta ei saa tõlkijad valmistada .POT faile ja tõlkida po'si.
Saavad, tõlgete tegemiseks on teised failid, mida arendaja genereerib source'st. QT puhul oli vist .trn vmt.
tsitaat:
Ilma sourceta ei saa tavakasutaja kasutada make programmi. Teate ju ./configure, make, make install.
Milleks on tavainimesel tarvis programm üle kompileerida kui ta seda nagunii muutma ei hakka? Kas poest telekat ostes võtad selle samuti kindluse mõttes algosadeks ja paned uuesti kokku?
tsitaat:
llma sourceta ei saa tavakasutaja saata "bug tracking" s.t vigade saatmise rakenduse kogutuid vigu. See on ju otseses seoses source core bug tiimiga.
Saab, debug infoga programmid on vähegi kaasaegsetes distrodes paralleelselt kaasas release versioonidega. Ükski inimene, kaasaarvatud arendajad, ei hakka sul programme süsteemi installima kui nad on debug modes kompileeritud ning see pole ka vajalik.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 11.06.2009 12:10:40 vasta tsitaadiga

note1, sa ei suuda kuidagi jätta muljet, et sa aru saad, millest räägid (sest sa ei saa). Zork'il on õigus, kui ta sind mögisemises süüdistab.
Muuseas, kas tänavu suvetööle ei jäetud?
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 11.06.2009 12:34:50 vasta tsitaadiga

zork kirjutas:

.. Jah, tavakasutaja. Võta mõni pensionär ja hakka talle arvutikasutamist tutvustama. Räägi talle seda oma juttu, et lähed ja kompileerid ja suhtled kommuunis arendajatega ning nemad aitavad. Inimesed tahavad arvutit kasutada, mitte selle probleeme lahendada. Ja kui probleem tekib, siis on vaja kedagi konkreetset, kelle käest abi küsida, mitte mingit abstraktset "kommuuni", kes võibolla aitab ja võibolla mitte. Sa võid fännata oma avatud koodi kui palju tahad, kuid inimesi sa selle juurde ei meelita, kui sa räägid oma juttu stiilis - ohh, see on nii hea, sa saad oma programme ise kompileerida ja tekkivaid vigu lahendada.

Eks neil olegi ju Windows või Mac, mida nad (nii tavakasutajad kui ka pensionärid) väga hästi kasutada oskavad. Kindlasti saavad ka nad GUI Linuxi distributsiooniga hakkama kui mõni esindus eestisse tuleb.
Loomulikult õppematerjalid jne.

Mis puutub minu oma pensionäridesse, siis vastaval juhul panen neile eelseadistatud eestikeelse ubuntu linuxi lauale, ilma administratiivse kontota ja kui mingi piiks hakkab minu suunal, siis ütlen, et milleks siis mind tehti siia maailma! Üldiselt nad ei kasutagi arvutit.
----
Ja loomulikult on teisigi tööriistu! On ju KDE ja Gnome töölauad erinevad, ühel gtk+ ja teisel qt. jne. Põhilised on ikka pakihalduri asjad. deb ja rpm on ühed tuntumad. Näiteks synapticus saab GUIna asju ajada, programme paigaldada jne.

Loomulikult olen nõus olema loll ja ma ei tea mitte midagi..
Paistab, et windows ongi tehtud lollidele.

Ja ma vaatan, et siin on mõned uued linuxi asjapulgad juurde tekkinud, kes on targad ja osavad.

Mulle ei ole midagi vaja seletada. Minu arvamus on teil teada ning ülejäänud on teie hukkamõist.. minu suhtes.
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 11.06.2009 12:48:06 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:

Mulle ei ole midagi vaja seletada. Minu arvamus on teil teada ning ülejäänud on teie hukkamõist.. minu suhtes.
Sinu kohta ma ei tea midagi, aga see jutt, mida sa siia kirjutad, on suuremalt jaolt rumal, ülbe, halvustav ja ebaselge. Nüüd ootad, et kõik pai teevad?
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 11.06.2009 13:17:46 vasta tsitaadiga

mahfiaz kirjutas:
note1 kirjutas:

Sinu kohta ma ei tea midagi, aga see jutt, mida sa siia kirjutad, on suuremalt jaolt rumal, ülbe, halvustav ja ebaselge. Nüüd ootad, et kõik pai teevad?

Sekundeerin. Linuxi vastu ei ole siin kellelgi midagi. Sellise ülbe, halvustava ning arusaamatu jutu vastu aga küll.
tagasi üles
myxzel
HV kasutaja
myxzel

sõnum 11.06.2009 14:05:48 vasta tsitaadiga

Ah pointless vaidlus - ta ei saa ju aru, et on midagi valesti teinud või öelnud .. mõttetu talle midagi selgitada. icon_lol.gif 11.klassi tattnokk selline paras "meri põlvini" suhtumine. Las kutt areneb veel mõned aastad, siis võivad kohalikud linuxigurud omale väärt ja pühendunud kompanjoni leida. Praegu veel vara natuke.

Ega ma ise ses eas parem polnud icon_lol.gif

ander
HV kasutaja
ander

sõnum 11.06.2009 14:22:24 vasta tsitaadiga

Ei noh. No tõesti. Lööge või näkku, kuid note1 postitused on korduv, seosetu ja faktilisi vigu täis möla.

Minu administreeritavas foorumis sai see mees üsna kiiresti kinga. Aru ma ei saa miks lastakse temal siin tatti pritsida. No ei ole naljakas enam. Kunagi oli. Haha.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 21
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 11.06.2009 16:25:57 vasta tsitaadiga

ander kirjutas:
note1 saatis mulle kunagi kirja, mis oli krüptitud. Aga ta oli seda valesti teinud - kasutas enda mingit võtit.
Selgitasin siis poisile, et mulle saates tuleb kasutada minu avaliku võtit ja siis mina "avan" enda privaatvõtmega.
Peale pikka pusimist ja selgitustööd sai ta sellega hakkama.

Lugesin vaid esimest kirja - teised märkisin sujuvalt spämmiks. Jutt oli sama korduv jura mis siin.

Kes ise hakkas kõige esimesena oma Windowsiga mulle spämmi saatma:

Nimi: ander faier
E-post: ander.faier@gmail.com
Kommentaar: teie, härra, olete ilgelt rumal ja ei tea linuxist ega muudest asjadest, milledest te omal lehel kirjutate, mitte sittagi.

tänan.

215.31.190.90.dyn.estpak.ee
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 11.06.2009 16:26:55 vasta tsitaadiga

aitab, kuule. icon_confused.gif
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.