Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 186, 187, 188  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 211 ]
Windows
62%
 62%  [ 432 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 693

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
zork
HV vaatleja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 01.06.2009 10:51:26 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Zork kirjutas:
kas tõesti võin ma siis suvalise teise kasutaja poolt lahti tehtud dokumendi võtta ja seda vabalt muuta samal ajal, kui teine sellega midagi teeb?
Jah. Olen sedagi trikki teinud, et KDE all olles uninstallin X'i ja uuendan tolle uuema versiooni peale ilma, et peaksin oma tavapäraseid tegevusi peatama. Täpselt sama asja võib teha ka suvaliste muude failidega, kaasaarvatud tavalised dokumendid.

Üldiselt on see vist siiski programmide teha ja failisüsteemi omadustest läheb see mööda. Lukustamine on siiski ka ext3'l võimalik ja kui programmid seda ei tee, siis on see muu teema. Vähemalt dokumentide puhul mulle küll ei meeldi, kui keegi teine samal ajal selle sisu kallal nikerdab, kui mina seda teen.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 01.06.2009 10:51:44 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Leiad aga küll, et ext3/4 ei toeta krüpteerimist ja transparent compression'i, mis on nagu kasutaja poole pealt olulisemad omadused.

Krüpto on asteme võrra madalamal ja failisüsteemile nähtamatu - http://en.wikipedia.org/wiki/Dm-crypt
Kas ja kuidas see jõudlusele mõjub, on vaieldav. Failisüsteemi kompressiooni on aretatud läbi fuse. Kus ruumi tõesti napilt (sardsüsteemid) saab näiteks sqashfsi tarbida, aga see ei ole kirjutatav.

Monteeritud pardile saab kontrolli teostada, aga monteering peab olema read-only, sõltuvalt partitsioneerimisest on täisesti võimalik juurikas ühel hetkel ro võtmega külge võtta. Võimalik, et osade partide utiliite saab sundida ka kirjutatavat parti kontorllima/parandama, aga see paistab pigem suitsiidi moodi olema.

tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 01.06.2009 11:05:54 vasta tsitaadiga

marqs kirjutas:
tsitaat:
Leiad aga küll, et ext3/4 ei toeta krüpteerimist ja transparent compression'i, mis on nagu kasutaja poole pealt olulisemad omadused.

Krüpto on asteme võrra madalamal ja failisüsteemile nähtamatu - http://en.wikipedia.org/wiki/Dm-crypt

Ma räägiks siiski failisüsteemidest, mitte et näe, aga seda juurde lisades ja seda installides saan ma ka nii teha. Pealegi, on see krüpteerimine sul kohe peale linuxi installi kättesaadav, et mul on oma sertifikaat olemas ja ma tahan selle abil oma paari faili ära krüpteerida?
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 01.06.2009 11:33:36 vasta tsitaadiga

zork kirjutas:

Etz kirjutas:
Pigem on see kasulik, et kustutatud data kaob jäädavalt...

Räägi seda siis, kui oled kogemata midagi ära kustutanud ja tahaksid asja ruttu tagasi saada või sul pole asjast varukoopiat tehtud. Juhtub harva, kuid siiski juhtub ja hea on, kui on võimalus seda taastada ilma varukoopiat omamata. Kui tahad turvalisust, siis on muid jubinaid olemas küll, mis sul failid turvaliselt ära kustutavad. Vähemalt mina vaikimisi sellist turvalist kustutamist ei taha.

Iga arvutikasutaja, kel natukesegi mõistust peas, omab oma süsteemist ka up-to-date backuppi...
Ning kustutab asju samuti mõistusega... icon_lol.gif
Mitte ei toksi Del klahvi meeltesegadus hoogudega võideldes... icon_wink.gif thumbs_up.gif

Vaata kasutaja äripakkumisi
O: Skänner 0163
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 196
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 01.06.2009 11:37:36 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
zork kirjutas:

Etz kirjutas:
Pigem on see kasulik, et kustutatud data kaob jäädavalt...

Räägi seda siis, kui oled kogemata midagi ära kustutanud ja tahaksid asja ruttu tagasi saada või sul pole asjast varukoopiat tehtud. Juhtub harva, kuid siiski juhtub ja hea on, kui on võimalus seda taastada ilma varukoopiat omamata. Kui tahad turvalisust, siis on muid jubinaid olemas küll, mis sul failid turvaliselt ära kustutavad. Vähemalt mina vaikimisi sellist turvalist kustutamist ei taha.

Iga arvutikasutaja, kel natukesegi mõistust peas, omab oma süsteemist ka up-to-date backuppi...
Ning kustutab asju samuti mõistusega... icon_lol.gif
Mitte ei toksi Del klahvi meeltesegadus hoogudega võideldes...

Õnnetusi juhtub. Ja kui näiteks tuua, siis oma tõmmatud filmidest ei tee keegi eriti kohe varukoopiat. Ja kui päeva jooksul dokumenti muudad, siis ei teki sellest tavaliselt ka kohe peale muutmist sul automaagiliselt varukoopiat(volume shadow copy puhul muidugi tekib). Mõistusele on küll hea rõhuda, kuid ega mõistus alati kodus pole icon_neutral.gif ja näpud on teinekord kiiremad kui mõistus ja silmad teises kohas.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 01.06.2009 11:56:29 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Path'i pikkuse limiidi puudumine
Comparisoon of file systems kirjutas:
The on-disk structures have no inherent limit. Particular Installable File System drivers and operating systems may impose limits of their own, however. MS-DOS does not support full pathnames longer than 260 bytes for FAT12 and FAT16. Windows NT does not support full pathnames longer than 32,767 bytes for NTFS. Linux has a pathname limit of 4,096.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 01.06.2009 13:27:20 vasta tsitaadiga

virus152 kirjutas:
note1 on nagu 4aastane laps, kellelt on mänguasi ära võetud. Mul ema on aasta Linuxi masina taga olnud, aga selle nalja peab ära lõpetama, pole vaja, et ta ka sassi kammib.

Ma lisainfoks küsin, et kas su ema on varem olnud arvutikasutaja v oli see ta esimene op süsteem millega harjuda?

Tiim kirjutas:
note1, sa wist oled tavaline windowsi dumbuser, kes kord windowsis leidis viiruse, kolis linuxile üle. Kuna sealt pole sa viiruseid leidnud arvadki et ta on parem kui win.... thumbs_down.gif

Kusjuures ise tood siin väljaa huvitava tõiga. Tõesti pole ju linuxis rohkem viirusi vms (ma eeldan) icon_razz.gif St ma olen ka dumbjuuser kes kunagi pole viitsind end kurssi viia viiruste ja anti-viirustega. Win all mul polnud kunagi viirusetõrjet kuna ei jaganud asjas midagi (dumb juuser)
Eeldan, et linuxi all ma niipalju sitta ei keera.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 01.06.2009 13:51:56 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ma räägiks siiski failisüsteemidest, mitte et näe, aga seda juurde lisades ja seda installides saan ma ka nii teha. Pealegi, on see krüpteerimine sul kohe peale linuxi installi kättesaadav, et mul on oma sertifikaat olemas ja ma tahan selle abil oma paari faili ära krüpteerida?

Ei ole vaja midagi lisada ega eraldi installida, viisaka distro paigaldamisel piisab õige valiku tegemisest (a'la : "Guided - use entire disk and set up encrypted LVM"). Lvm, dm ja dm-crypt ei ole lihtsalt mingid kolmanda partei loodud juurde lisatavad jubinad. Userspaces olev kood on mõistagi eraldi pakidena ja iga vähegi kaasagse distro poolt vaikimisi paigaldatud, kernel toetab seda kõike täiesti vaniljena ja ilma mingite lisapätsideta.

Paari faili krüptimiseks on gnupg kujul niigi vahendid olemas ja selleks puhuks ei ole end vaja partitsioonide ja failisüsteemide teemaga vaevata, aga jutt pidi olema ju failisüsteemist?

Kuna dm-crypt toimetab nii ehk naa failisüsteemile nähtamatult, sellest kihi võrra madalamal, on loogika ntfsil faili või kataloogi krüptimisest üsna erinev. Krüptitud ongi kogu failisüsteem, kõige saba ja karvadega, mitte üksikud failid. Teisisõnu tähendab see ka seda, et krüptoga on kaitsud andmed vaid nii kaua, kuni failisüsteem ei ole monteeritud - külge haagitud krüptimata ja krüptitud pardil ei ole truvalisuse seisukohalt mingit vahet.
Aga kuna failisüsteemid ei ole määratud vaid partitsioonides elama, võib iga kasutaja teha endale posu meelepärase failisüsteemiga, kuid krüptitud konteinereid, ja omi salakirju neis hoida.

tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 01.06.2009 14:44:13 vasta tsitaadiga

marqs kirjutas:
Ei ole vaja midagi lisada ega eraldi installida, viisaka distro paigaldamisel piisab õige valiku tegemisest (a'la : "Guided - use entire disk and set up encrypted LVM"). Lvm, dm ja dm-crypt ei ole lihtsalt mingid kolmanda partei loodud juurde lisatavad jubinad. Userspaces olev kood on mõistagi eraldi pakidena ja iga vähegi kaasagse distro poolt vaikimisi paigaldatud, kernel toetab seda kõike täiesti vaniljena ja ilma mingite lisapätsideta.

Paari faili krüptimiseks on gnupg kujul niigi vahendid olemas ja selleks puhuks ei ole end vaja partitsioonide ja failisüsteemide teemaga vaevata, aga jutt pidi olema ju failisüsteemist?

See see vahe siiski ongi, et NTFS toetab failisüsteemi tasemel seda krüpteerimist. Jah, muude asjadega saab seda igas OS'is teha, aga nagu sa ütlesid, jutt on failisüsteemist. Ja krüpteerimise toetus on NTFS'il olemas, ext failisüsteemil mitte.
tagasi üles
dzombe
HV kasutaja

sõnum 01.06.2009 16:34:03 vasta tsitaadiga

mahfiaz kirjutas:
Millest ma aga ext3- ja ext4-failisüsteemide juures puudust tunnen on see, et neilt failide taastamine pärast kustutamist on peaaegu võimatu. Ext4 plaanimise viki mustandis on see isegi ühe soovitud võimalusena ära mainitud, aga teostamiseni siiski ei jõutud. Päris kindel, et selline võimalus tähendaks jõudluse kadu kirjutamisel, võib-olla ka lugemisel. FAT ja NTFS failisüsteemidel on kustutatud faili taastamine aga võimalik, kui seda pole uue infoga üle kirjutatud.

Kustutatud failide taastamine on siiski kõige paremini lahendatud Novelli failisüsteemides. Vana failisüsteemi puhul küll oli otsimine tüütum kuid NSS korral võib taastada nii faile kui ka kaustu vaba kettaruumi piires. Üle kirjutati nad alles siis, kui vaba ruumi enam polnud. Selles mõttes on ka MS Shadow Copies lahendus paras piix...

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 01.06.2009 17:14:59 vasta tsitaadiga

dzombe: Saab taastada nii kustutatud faile, kui ka taastada ketast pärast formaatimist. Kõik sõltub ainult selle taastusprogrammi võimekusest ja suutlikkusest (kadunud) infot kokku arvutada.

Katsetasin alle hiljuti Windowsiga internetis jagatavaid "laiaterbelisi" taastusprogramme. Lihtsamad suutsid taastada viimase "kihi", parimad 2-3 "varasemat kihti". Kuigi - vägagi aeganõudev tegevus on. 120 gigast väliketast ketrasid programmid 2,5-4 tundi, sõltuvalt siis sellest, et mis programm kui keerulist matemaatilist arvutust kasutas.

Ning vastavalt siis sellele arvutusmeetodile tuli ka erinev kaoprotsent. Kuigi - teatud taastuskatsed õnnestusid ka 100%.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 01.06.2009 19:51:24 vasta tsitaadiga

dzombe kirjutas:
mahfiaz kirjutas:
Millest ma aga ext3- ja ext4-failisüsteemide juures puudust tunnen on see, et neilt failide taastamine pärast kustutamist on peaaegu võimatu. Ext4 plaanimise viki mustandis on see isegi ühe soovitud võimalusena ära mainitud, aga teostamiseni siiski ei jõutud. Päris kindel, et selline võimalus tähendaks jõudluse kadu kirjutamisel, võib-olla ka lugemisel. FAT ja NTFS failisüsteemidel on kustutatud faili taastamine aga võimalik, kui seda pole uue infoga üle kirjutatud.

Kustutatud failide taastamine on siiski kõige paremini lahendatud Novelli failisüsteemides. Vana failisüsteemi puhul küll oli otsimine tüütum kuid NSS korral võib taastada nii faile kui ka kaustu vaba kettaruumi piires. Üle kirjutati nad alles siis, kui vaba ruumi enam polnud. Selles mõttes on ka MS Shadow Copies lahendus paras piix...
Hea teada.
Ext2 failisüsteemil on võimalik undelete teha, kui vahepeal midagi peale pole kirjutatud, seal märgitakse inode-sse lihtsalt, et nüüd on kustutatud. Ext2 iseloomustab aga seetõttu meeletult pikk recovery aeg.
Ext3-st kustutatakse journaling-i pärast kogu inode ning failile ei jäägi kustutamisel viidet (see on sellepärast, et journalingi mahamängimisel juba kustutatud faile uuesti nähtavateks ei tehtaks). Seega ainukene võimalik taastamine on failipäiste järgi ning edukaks osutub see ainult siis, kui fail ei ole fragmenteerunud. Testdisk oli üks programm, mis mp3, jpg jpm failide päiseid ära oskab tunda.

Mis puutub fragmenteerumisse, siis see esineb ka ext failisüsteemidel, kuid tänu nutikamale lahendusele otsitakse seal failile sobiva pikkusega vaba lõik ning kirjutatakse see sinna. Hulluks läheb olukord üle 90% täidetud partitsiooni korral, kus piisava pikkusega vabu lõike tavaliselt pole võtta.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 01.06.2009 20:52:10 vasta tsitaadiga

ubuntu 9.04 all saab ka kodu kataloogi krüpteerida, ennem seda oli ja on (alati) aga LVM kogu kõvaketta krüpteerimine..
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 01.06.2009 21:08:36 vasta tsitaadiga

note1: No failide ja kataloogide jms. info krüptimine on juba teada-tuntud tegevus oma 100 aastat juba. 8)
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 01.06.2009 21:18:13 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
note1: No failide ja kataloogide jms. info krüptimine on juba teada-tuntud tegevus oma 100 aastat juba. 8)
Täpselt nii, umbse 90 a tagasi tehti kodukataloogi krüptimist sulge piimasse kastes.
tagasi üles
dzombe
HV kasutaja

sõnum 01.06.2009 21:19:04 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
dzombe: Saab taastada nii kustutatud faile, kui ka taastada ketast pärast formaatimist. Kõik sõltub ainult selle taastusprogrammi võimekusest ja suutlikkusest (kadunud) infot kokku arvutada.

NSS puhul me ei räägi kadunud failide otsimisest. Kõik failid on alles kuni kettaruum täis saab ja nad üle kirjutatakse. Igal kustutatud failil on kirjas kustutamise aeg ja kustutaja ning eelmine omanik. Failisüsteemi puhul ei kasutata ka defragmentimist ning kodumasinas sa seda kasutada ei saa. Seega su edasine jutt taastamisutiliitidest on täiesti kasutu antud juhul. Novell on nüüd selle portinud ka Linuxile.

Kui aga rääkida ketta taastamisest näiteks kustutatud partitsiooni või quick formati järel, siis vanadel aegadel tegid tegijamad vennad selle lihtsa Nortoni Disk Editoriga

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 01.06.2009 22:22:19 vasta tsitaadiga

dzombe: Tegelikult saab taastada suvalist infot. Kõik sõltub ainult etteantud ülesandest, et kas taastada tuleb parti, kataloogi, faili või tuleb taastada terve ketas "Bit to Bit" meetodil. Ja kui on viimane variant, siis on täiesti ükskõik, mis info sellel kettal oli.

Edasi sõltub kõik sellest, et kui keerukat matemaatilist loogikavalemit selleks vaja läheb, kui võimast arvutustehnikat ja kui palju selleks aega kulub.

Näitena: 120 gigase, üleformaaditud NTFS-i ketta taastamiseks kulus ühe (laiatarbe)programmiga 2,5 tundi, teisega 4 tundi. Lahjemad, internetist leitud (laiatarbe)programmid suutsid välja arvutada ainult viimase "kihi", parimad 2-3 "varasemat kihti". Ja sama asi keerukama taastuse korral oleks aega võtnud näiteks a 2-3 kuud või ka näiteks a 2-3 aastat.

Ning ega asjata ei õpetata turvakoolitustel, et ketas tuleb vähemalt 7 korda "nullidega üle kirjutada".

Kokkuvõtteks võib öelda, et info taastamine on nagu Sudoku lahendamine. Sa ei tea vajalikke numbreid (koode) ja siis igasuguste tuletamistega lahendad seda Sudoku-t. Lihtsama teed ära mõne minutiga, kõige keerukama maadled kas päevi või nädalaid...
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 01.06.2009 22:42:45 vasta tsitaadiga

ot:
tahanteada, oeh. sa ka ei jäta. andmete kettalt taastamise kohta oli üks üsna pikk teema, kus sõna võtsid ka päris teadjad inimesed ja sina olid vist lõpuks ainuke, kes kordi ülekirjutatud data taastamisest rääkis...

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 01.06.2009 23:01:48 vasta tsitaadiga

Mitme kihi andmeid oli võimalik flopide pealt välja lugeda (ise sai kunagi tehtud), tänapäeva kõvakettad on "pisut" liiga väikeste mõõtmetega et seal sama teha.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 02.06.2009 01:18:36 vasta tsitaadiga

veel ot-d:
tahanteada, ja-jah, see lahendamine käib ainult Tambovi andmevoo abil. Et see sinu algoritm leiab uue algoritmi, mis uuritava andmevoo teisendab otsitavaks vooks. Ainukene väike tagasilöök selle rakendamisel on, et otsitav andmevoog peab olema enne teada.
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 02.06.2009 07:04:18 vasta tsitaadiga

Mulle isiklikult linux meeldib:
flash, id kaardi plugin, meedia pluginad - kõik on olemas.

ja loomulikult - 3g usb modemi toetus (alates 8.10 ubuntu) võrguhalduris.

Aga kuna windowsist tulnud ei tea absoluutselt midagi...

ei saa kahjuks soovitada!
Hale hakkab!!!!!!
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.06.2009 08:42:22 vasta tsitaadiga

mahfiaz: OT: Aga asi on tehniliselt, muide väga lihtne. Kõvaketas on "magnetpind" ja iga magnet säilitab (mäletab) ka oma eelnevat seisu. Seega pole andmete taastamiseks vaja mitte midagi muud, kui tarkvara, mis on võimeline sellest "mürast" välja analüüsima vajaliku informatsiooni ja kogu lugu.

Kui ei usu, et magentkiht suudab säilitada varasemat infot, siis võta suvaline lint- või kassettmagenteofon.
- Nüüd võta ära kustutuspea ja salvesta see lint näiteks 3-5x üle. Ja siis kuula saadu tulemust:
Tulemus: Kõige viimane salvestus on kõige tugevama signaalinivooga. Iga eelnev salvestus on järjest nõrgem, kuni sinnamaaani, et Sa ei saa enam sellest salvestusest aru. Ehk salvestis on "müra".

Ja sama asi kehtib ka 1:1-le kõvaketta salvestuse juures. Uuem salvestuskiht on tugevam, kui varasemad salvestuskihid.
Edasi vajad ainult analüüsi, millega need signaalikihid üksteisest eraldada ning paranduslogaritmi, millega kadumaläinud bitte taastada ja ongi info taastatud.

See on hämmastav, kuidas mu lugupeetud Oponendid kasutavad (magnetsalvestusega) HDD-sid ja siis ei tea mismoodi HDD-s olev magnetkiht oma infot säilitab. icon_biggrin.gif beer_yum.gif beer_yum.gif beer_yum.gif
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 02.06.2009 09:14:10 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
mahfiaz: OT: Aga asi on tehniliselt, muide väga lihtne. Kõvaketas on "magnetpind" ja iga magnet säilitab (mäletab) ka oma eelnevat seisu. Seega pole andmete taastamiseks vaja mitte midagi muud, kui tarkvara, mis on võimeline sellest "mürast" välja analüüsima vajaliku informatsiooni ja kogu lugu.
...
Ja sama asi kehtib ka 1:1-le kõvaketta salvestuse juures. Uuem salvestuskiht on tugevam, kui varasemad salvestuskihid.
Edasi vajad ainult analüüsi, millega need signaalikihid üksteisest eraldada ning paranduslogaritmi, millega kadumaläinud bitte taastada ja ongi info taastatud.

Kasuta nüüd natuke tavalist mõtlemist ning ütle, kuidas sa tarkvara abil saad kätte eelnevalt salvestatud info? Sul on kettale kirjutatud bitijada 11111111 ja sa kirjutad selle üle jadaga 00000000. Kui sa tarkvarale annad käsu lugeda samast kohast, siis ei saa sa kuidagi sealt muud kätte kui 00000000. Tarkvaraliselt on see võimatu. Ja nüüd mine loe artiklit - http://www.actionfront.com/ts_dataremoval.aspx
Selliseid artikleid on veel (http://blogs.computerworld.com/node/5687) ja ka wikipedia artikkel Data Recovery kohta mainib, et ülekirjutatud andmeid ei saa kätte.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 02.06.2009 09:17:33 vasta tsitaadiga

zorki näide on halb. kui on kettale kirjutatud näiteks hoopis 11111000001111100000, siis 1010101011101001110000011 ja sinna peale 0101101101010100100011001. ja ütleme, et sinna kõige peale siis 00000000000000000000. ning sina ei tea, mida kettaga tehtud on. suudad sa näiteks teise jada üles leida? tänapäeva kõvaketta juures. me ei räägi siin flopist ega magnetlindist...
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 02.06.2009 09:24:28 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Seega pole andmete taastamiseks vaja mitte midagi muud, kui tarkvara, mis on võimeline sellest "mürast" välja analüüsima vajaliku informatsiooni ja kogu lugu.
Lisaks on tarvis ka raua poolset tuge mis üldse annaks seda infot üle sata softile analüüsimiseks icon_wink.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 186, 187, 188  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.