Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 27.05.2009 17:30:04 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
De facto- Linuxi kasutaja on küll vaesem kui tal raha ei ole, kuid siis peabki ta pingutama, et asi kunagi tööle saaks.

Kokkuvõttes on Windowsi kasutajad vaesed ja kui nad ei maksa, siis mugavus kaob automaatselt ära..

Kui ma ostsin endale 2001. aastal Windows XP, saaks ma seda siiamaani kasutada kui tahaks. Milles küsimus?
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 27.05.2009 17:51:56 vasta tsitaadiga

note1, linux ei ole minu mälu järgi täiesti posix-compliant icon_wink.gif
argumendid on sul vägevad, ei ole midaig öelda.

tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 27.05.2009 18:34:34 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Julgen vastu vaielda. Linux on UNIX-like ja on küllaltki sarnane unixiga. WIndows seevastu täiesti erinev. Faktidel põhinev argument? Sulle fakte anda? inode, posix, jt. peaks piisavad argumendid olema.

aga NTFS ACL? Ning kas POSIX standardile mitte vastavus tähendab automaatselt ebaturvalisust?

note1 kirjutas:
Loomulikult on tasuta distributsioonid teile vastuolulised, sest teie peate ostma ju poest, vastasel korral on teil libaville windowsid netist tõmmatuna või oma parimalt sõbralt saades.

Kõikidel suurematel Linuxi distributsiooni valmistajatel on olemas kommertsversioonid ja mis ületavald oma hinnatasemelt ka windowsi! Siit siis de jure. Windowsi kasutaja on ka vaesem.
De facto- Linuxi kasutaja on küll vaesem kui tal raha ei ole, kuid siis peabki ta pingutama, et asi kunagi tööle saaks.

Kokkuvõttes on Windowsi kasutajad vaesed ja kui nad ei maksa, siis mugavus kaob automaatselt ära..

mis paska sa ajad!?! icon_rolleyes.gif +tee omale de facto ja de jure mõisted selgeks. Ning üleüldse katsu natukenegi oma PIII ja Ubuntu kõrvalt millegi muuga tegeleda...selgineks vast ka mõistus ja laieneks silmaring.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 27.05.2009 20:29:05 vasta tsitaadiga

Inimesed, kellele linux tume maa, minge käige Linuxi kevadfestivalil, saate targemaks. https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=407076

note1, see et ma linuxit kasutan, ei tee mind vaesemaks. Raha mul siiamaani piisavalt(isegi xp litsentsid on olemas), pigem kasutus tuleb sellest, et linuxit saan ma oma järgi täpselt sättida ja töötab stabiilsemalt. Win7-l tekkis suht ahistatuse tunne, kui ma ei saanud taskbarile vajalikke asju ise lisada(nagu ubuntu appletid).

viimati muutis medieval 27.05.2009 20:29:57, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.05.2009 20:30:49 vasta tsitaadiga

medieval kirjutas:
Inimesed, kellele linux tume maa, minge käige Linuxi kevadfestivalil, saate targemaks. https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=407076

Noo mis see annab. Kui seal on sama jutt nagu siin, et Linux on ainuke õige OS ja rohkem polegi maailmas olemas, teised ahvivad kõike Linux'i pealt maha jne - no siis andke andeks, sellist idiootsust ei kuula kaua.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 27.05.2009 20:31:57 vasta tsitaadiga

Absona, pole ise käinud, ma ei usu, et seal sellist joont aetakse(seda teevad pigem mingi linuxi-radikaalid nagu note1). Pigem ikka tutvustus.
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 27.05.2009 20:38:13 vasta tsitaadiga

Noh. Hewlett-Packardi ja Inteli tooted on piisavalt vastupidavad, et saada hakkama ka PIII 733Mhz protsessoriga. Ubuntu on lihtsalt üks distributsioon linuxist ja gnu tarkvarast.
Tegelikult on de facto windows hea ja de jure linux veel parem.

Linuxi head omadused ongi need, et seda saab kasutada ja see on open source. Puuduvad viirused ja nuhkvara. Te hakkate kohe mulle vastu ajama!?
Mitte see pole oluline, et linuxis võivad olla vead - oluline on see, et ta on maale lähedamal. Kui windowsi arendatakse rahaga, siis linuxit arendatakse vabatahtlikke sponsoritega ja arendajatega.
Ärge nüüd kohe ubuntut... ka teisi linux distrosi. Kokkuvõtteks levib linux täiesti vabatahtlikult.

Miks te ei seedi Linuxit ja linuxi kasutajaid?

Sellepärast, et te ei tea muud kui oma registrit ja start menüü nuppu! Te ei tea, kuidas kõik tehtud on ja sourcet te näha ei saa ja puuduvad teil nende kompileerimise kogemused windowsis (ma ei räägi lisaprogrammidest vaid windowsi süsteemist)

Linuxit peab lihtsalt lugema, proovima ja seedima. Linux pole moos saia peal, vaid tõsine tööriist!
Pealegi on GUI linuxis olemas ja informatsiooni sellest on küll, kuidas asi tööle panna!!

Windowsi kasutajad on mugavad. Nad ei oska põhjalikud olla. Ma räägin mitte Microsofti töötajatest, vaid kasutajatest.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 27.05.2009 20:40:25 vasta tsitaadiga

note1,
Milleks sa seda oma vana P3 733mhz kasti välja tood koguaeg? Masenduses, et ei ole parema jaoks võimalusi ?
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.05.2009 20:43:43 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:

Linuxit peab lihtsalt lugema, proovima ja seedima. Linux pole moos saia peal, vaid tõsine tööriist!
Pealegi on GUI linuxis olemas ja informatsiooni sellest on küll, kuidas asi tööle panna!!

Siin on tõetera sees thumbs_up.gif Õppimise asi..

note1 kirjutas:

Windowsi kasutajad on mugavad. Nad ei oska põhjalikud olla. Ma räägin mitte Microsofti töötajatest, vaid kasutajatest.

Aga seda ei saa küll väita, et Windows'i kasutajad on laisad ja ei ole põhjalikud icon_rolleyes.gif

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 27.05.2009 20:43:59 vasta tsitaadiga

kompileerimise kogemused? icon_biggrin.gif
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 27.05.2009 21:18:01 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Faktidel põhinev argument? Sulle fakte anda? inode, posix, jt. peaks piisavad argumendid olema.

Muud lolli juttu ei kommenteerigi, kuid inode? posix? Mis argumendid need kaks sõna peaksid olema? Seleta need piisavalt enne lahti, mida sa nende all mõtled, enne kui neid "argumentidena" esitama hakkad.
Ja faktid. Otsi kasvõi selliseid "fakte" nagu
http://www.iaps.com/2007-server-hardware-and-os-survey.html
ftp://ftp.software.ibm.com/common/ssi/sa/wh/n/pol03003usen/POL03003USEN.PDF
http://www.eweek.com/c/a/IT-Infrastructure/Windows-Server-Woos-Linux-Customers/
Või maksa $500 ja võta üks korralik Gartneri((kuigi ega sa vist ei tea, mis firma see Gartner isegi on)) uuring(http://www.gartner.com/DisplayDocument?ref=g_search&id=937713).

Teiseks loe midagi security standardite ja sertifitseerimise kohta, Common Criteria(CC) certification, Evaluation Assurance Level. Ja näita, millised linuxi on nendega sertifitseeritud. Windows server on näiteks C2 sertifikaadi saanud. Windows XP ja Windows 2003 EAL4 sertifitseeritud.
Et selliseid "fakte" siis, mitte mingeid sõnu nagu - posix!, kusjuures ise ei oska seletadagi, mida see tähendab.

note1 kirjutas:

See ei ole enam argument. Desktop Linux läheb üha enam samas suunas, et kasutajatele kõik võimalikult mugavaks ja lihtsaks teha.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 27.05.2009 21:27:58 vasta tsitaadiga

zork,
http://www.commoncriteriaportal.org/products_OS.html#OS
http://www.prleap.com/pr/129092/
Since August 2003, atsec has initiated and completed more than 15 Linux evaluations at EAL3+ and EAL4+ on a broad range of hardware platforms.
jne
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 27.05.2009 21:28:43 vasta tsitaadiga

Note1 kirjutas:
Kui sa vaid aru saaks sellest mida siin kirjutad icon_lol.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 27.05.2009 21:55:39 vasta tsitaadiga

medieval kirjutas:
zork,
http://www.commoncriteriaportal.org/products_OS.html#OS
http://www.prleap.com/pr/129092/
Since August 2003, atsec has initiated and completed more than 15 Linux evaluations at EAL3+ and EAL4+ on a broad range of hardware platforms.
jne

Et ... sind võtaks. Ma proovin note1'e natuke tagant surkida, et ta midagi ka otsiks või loeks ja sina muudkui tuled topid talle asjad nina ette ära. nuuh.

Ho Ho kirjutas:
Note1 kirjutas:
Kui sa vaid aru saaks sellest mida siin kirjutad icon_lol.gif

Vist võib seda ka tõlgendada kui - praktikas on windows hea ja põhimõtteliselt on linux veel parem. Mida aga see tähendama peaks, ei saa hästi aru.
tagasi üles
DODONPACHI
HV veteran
DODONPACHI

sõnum 27.05.2009 22:43:34 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:

Anna mullle siis märku kui temast kunagi ka tõsine töövahend saab. Selline, mis ei eelda ajunussi asjade operatiivseks töötamiseks.

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 27.05.2009 22:53:08 vasta tsitaadiga

DODONPACHI kirjutas:

Anna mullle siis märku kui temast kunagi ka tõsine töövahend saab. Selline, mis ei eelda ajunussi asjade operatiivseks töötamiseks.

Tehtud!
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 27.05.2009 22:55:50 vasta tsitaadiga

Minu jaoks oli Linux winist tõsisemaks töövahendiks ~3a tagasi kui seda kasutama hakkasin. Siiani pole windows veel erilist märku andnud, et hakkaks Linuxile järgi jõudma.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
DODONPACHI
HV veteran
DODONPACHI

sõnum 27.05.2009 23:02:54 vasta tsitaadiga

Noh, ma ei tea. Mul on lühikese ajaga risti vastupidised kogemused. Stiilis installeerin update'i ja OS ei tule enam korralikult üles. Heli kaob lambist ära ja ükski google'i pakutud lahendus ei tööta (peale reboot'i, laff), jne.

Aga sellised nad on, need dumbuser'i hädad.

xpander
HV veteran
xpander

sõnum 27.05.2009 23:30:05 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
kuidas Linuxi all muidu mobiiltelefoni tarkvaraga on? omal kogemus täiesti puudub selles osas. kas Nokia PC Suite või Sony-Ericssoni tarkvara töötab? kas moblade softi Linuxi all uuendada saab (Nokia/SE Software Update)?

muide just leidsin toreda vidina
http://www.fjsoft.at/forum/viewtopic.php?t=4794&highlight=linux
see küll nüüd SE'le

toimib suurepäraselt icon_razz.gif

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 27.05.2009 23:32:08 vasta tsitaadiga

pole paha thumbs_up.gif
kas see vidin muidu telefoni softi ka uuendada oskab?

tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 27.05.2009 23:46:29 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
pole paha thumbs_up.gif
kas see vidin muidu telefoni softi ka uuendada oskab?

softi kahjuks uuendada ei saa..vähemalt ei leidnud...
aga muidu, sõnumeid saata ja hallata, jms saab teha ilusti..
sync ja äratused, kalendrid kõik muu selline toimib
mms vist ka ei toimi.

ander
HV kasutaja
ander

sõnum 28.05.2009 01:32:16 vasta tsitaadiga

Mida te selle note1 postituste peale ikka sülge raiskate. Eks see mehike viskab Linuxi kus kurat nii pea kui korralik gaemen rigi endale saab.

Pealegi paistab minu arust tegemist olevat vaimse puudega inimesega.

A muide, täna kirjutasin Win7le draiveri (uus mudel on üsna tore) ühe vana logitechi veebkämmi jaoks. Logitech ise seda enam ei toeta.
Nüüd saan MSNis veebkämmida, hehe.

Linuxi peale ei pea kirjutama, sest seal töötab out of the box, kuid kes too siis MSN+veebkämm linuxis teeb...
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 21
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 28.05.2009 07:45:20 vasta tsitaadiga

ander kirjutas:
Mida te selle note1 postituste peale ikka sülge raiskate. Eks see mehike viskab Linuxi kus kurat nii pea kui korralik gaemen rigi endale saab.
Pealegi paistab minu arust tegemist olevat vaimse puudega inimesega.

Sa juba mõtled, et linux on nii vilets ja ei ole korralik. Arvad, et Microsofti tooted on ülikorralikud ja peaksid olema kõigil normaalsetel inimestel?
Mis sa vaimse puude all silmas pead? Kui inimene raiskab kogu elu aega ja raha veel viirusetõrjetega navigeerimisega, siis minu jaoks on tegu ülivaimsete hälvete all kannatavate inimestega. Ja võetaksegi tõena ainult seda, et viirused ongi normaalne!?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 28.05.2009 07:54:32 vasta tsitaadiga

Tahaks näha seda geeniust, kes kogu oma elu raiskab viirusetõrjetega navigeerimise peale icon_lol.gif
zork
HV vaatleja

sõnum 28.05.2009 08:33:19 vasta tsitaadiga

DODONPACHI kirjutas:
note1 kirjutas:

Ma küsiks ka, etmida sa tõsise töövahendi all mõtled. Superarvutid tegelevad minu teada üsna tõsiste asjadega ja seal valdkonnas linux ruulib - http://www.forbes.com/2005/03/15/cz_dl_0315linux.html . See küll vana artikkel, kuid ega see olukord seal windowsi kasuks pole küll pööranud.

note1 kirjutas:
Sa juba mõtled, et linux on nii vilets ja ei ole korralik. Arvad, et Microsofti tooted on ülikorralikud ja peaksid olema kõigil normaalsetel inimestel?

Saa kord juba üle sellest "minu OS on parem kui sinu OS" kompleksist. Inimesed kasutavad seda, mida kasutavad. Ja kui windowsit kasutatakse rohkem, siis on järelikult seal midagi rohkem ära tehtud ja liigub seal ka rohkem raha. Kasva suureks ning saa rikkaks ja pane kõik oma raha Linuxi arenduse taha ning ehk siis saad ka oma unistused täidetud ja Linux saab omale suurema turuosa.

note1 kirjutas:
Mis sa vaimse puude all silmas pead?

Ma pakun, et seda lolli juttu, mis sa siia kogu aeg kirjutad.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.