Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
myxzel
HV kasutaja
myxzel

sõnum 26.05.2009 17:45:56 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
myxzel kirjutas:
Solid Edge, Solidworks ja Adobe Audition (endine Cool Edit Pro).

Kahte esimest pole mul vaja asendada vaid kasutada - litsentsid olemas ja niisama nad seisma ei jää.
Palju nende litsensid maksid ja kes nende eest tasus? Nats imelik mõelda, et softi jõuad osta aga ei jõua paari kilo eest wini litsentsi hankida et seda jooksutada.

Nät! Hakkab jälle kiunumine pihta, et kas "oh kas on üldse vaja ja kas sa üldse tohid ja .." icon_mad.gif Olemas grupilitsents mille alusel ma tohin neid progesid ka oma koduarvutis jooksutada - muu pole enam oluline. Ja jooksevadki XP peal praegu mõlemad - windows kah litsentsiga mul kodus .. või tahad tulla lepinguid ja litsentse uurima ja inspekteerima, et kas ma ikka tõesti tohin nendega tööd teha? icon_razz1.gif Või mängib litsentsi olemasolu mingit rolli selles kas nad hakkavad linuxi peal jooksma või mitte?

Millest selline teemaarendus üldse arumaisaa? Minu eesmärk on teada saada kas on olemas (ja kui siis milline) Linux mis neid jooksutada suudab.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 26.05.2009 17:51:00 vasta tsitaadiga

Ho Ho, ainuke kriteerium linuxi kasutamiseks või siis täpsemalt windowsi mittekasutamiseks on sinu arust raha?
tagasi üles
Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.05.2009 17:59:46 vasta tsitaadiga

Pigem tasuks selle peale mõelda, et halba asja alati reklaamitakse (paremini müüks või tahetakse suuremat kasutajaskonda leida).

Head asja ei pea reklaamima. Kas luxus-autosi reklaamitakse? Windows'i reklaamitakse? Linux'it reklaamitakse?

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
myxzel
HV kasutaja
myxzel

sõnum 26.05.2009 18:04:01 vasta tsitaadiga

Absona kirjutas:
Pigem tasuks selle peale mõelda, et halba asja alati reklaamitakse (paremini müüks või tahetakse suuremat kasutajaskonda leida).
Head asja ei pea reklaamima. Kas luxus-autosi reklaamitakse? Windows'i reklaamitakse? Linux'it reklaamitakse?

Windowsi raudselt reklaamitakse .. Linuxi mingeid reklaambännereid olen ka näinud - ühesõnaga reklaamitakse jah. Luksusautode koha pealt jään vastuse võlgu .. sõltub kusmaalt see "luksus" algab.

Üldiselt aga plõksin kohe vastu sellele ideele, et reklaamimine mingi asja sitemaks teeks nüüd.

mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 26.05.2009 18:09:10 vasta tsitaadiga

myxzel, ei ole, ei tule sellist Linuxit, mis kõiki neid programme natiivselt jooksutaks, üle wine võib midagi kunagi käima minna. Kas MacOS jooksutab solidedge või solidworksi? Kõiki selveri riiulist ostukorvi kukkunud mänge? Mitte et see Linuxi positsiooni parandaks, aga eelmises postis lugesid sa Mac-i täiesti pädevaks kodukasutaja süsteemiks.

Mul on paar tuttavat, kes on mac-i peale üle kolinud. Ei nad osanud oma arvutiga alguses suurt midagi teha ning õppisid kõike üsna pikalt, otsisid õigeid programme ja kohanesid uute viisidega. Ei olnud seal pakkimisprogramme ega officet, ainult finder, safari, itunes, garage ja mingi kummaline 3D pallimäng.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
myxzel
HV kasutaja
myxzel

sõnum 26.05.2009 18:16:53 vasta tsitaadiga

mahfiaz kirjutas:
myxzel, ei ole, ei tule sellist Linuxit, mis kõiki neid programme natiivselt jooksutaks, üle wine võib midagi kunagi käima minna. Kas MacOS jooksutab solidedge või solidworksi? Kõiki selveri riiulist ostukorvi kukkunud mänge? Mitte et see Linuxi positsiooni parandaks, aga eelmises postis lugesid sa Mac-i täiesti pädevaks kodukasutaja süsteemiks.

Mul on paar tuttavat, kes on mac-i peale üle kolinud. Ei nad osanud oma arvutiga alguses suurt midagi teha ning õppisid kõike üsna pikalt, otsisid õigeid programme ja kohanesid uute viisidega. Ei olnud seal pakkimisprogramme ega officet, ainult finder, safari, itunes, garage ja mingi kummaline 3D pallimäng.

Mnjah võtan süü omaks - macist ei tea ma tõesti mitte kottigi peale selle, et nad on üüberkallid ja nüüd sinu jutu põhjal ka minu nägemuses universaalse koduarvuti tegemiseks suht kasutud. Järjekordne purunenud illusioon aga see ei muuda fakti, et oma vajaduste tarbeks mul Linuxi poole mõtet piidelda pole.

iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 26.05.2009 18:31:58 vasta tsitaadiga

mul kaks sõbrannat näiteks.
Kardavad linuxit nagu tuld, kuigi nad just tegelevad ainult nendes piirides mida võiks pidada kodukasutajaks. Nett, MSN, muss + film.
Pealegi nad ei tea mida kardavad, kuna pole kunagi näinud seda minuteada icon_razz.gif
Õnneks kiruvad vistat ka icon_biggrin.gif thumbs_up.gif

Niipalju siis windowsi iga-nurga peal kasutamisest icon_biggrin.gif Inimsed kardavad kõike mis võõras 8)
Mõtlen, et kooliajal oleks võinud juba linuxiga tutvustada mind arvutiklass. Ehk oleks varem hakand fänboy'ks.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 26.05.2009 18:35:58 vasta tsitaadiga

myxzel, noh, kord aastas võid ikka igaks juhuks mõnel pühapäeval proovida, et ehk on Tallinna linn lõpuks valmis saanud ja linux lõpuks töölauakõlblik icon_smile.gif
Mu jutt aga ei tähenda seda, et mac-id halvad oleksid. Seal on lihtsalt mõned asjad veel paremini lahendatud kui linuxis, seda peab vaid enne teadma. Ma tean paari vabavara arendajat, kes enda sõnul koliksid mac-ile üle, kui nad vaid jõukamad oleksid. BSD ikkagi. Ja ma ei välista sugugi, et ma ise seda ühel päeval ei tee, sest peaaegu kogu linuxi headus ja BSD kernel on seal olemas, tuttav käsurida ja fink apt-get'i asemel. Ning peaeagu kõik linuxi halvad küljed on olemata. Pealegi on nemad selle draiverite asja eriti toredasti lahendanud thumbs_up.gif
(mainin igaks juhuks ära, et fink on mac-il kah võõrasuline)
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 26.05.2009 18:42:15 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Ho Ho, ainuke kriteerium linuxi kasutamiseks või siis täpsemalt windowsi mittekasutamiseks on sinu arust raha?
Ei, lihtsalt varem siin keegi mainis et ei jõua osta eraldi arvutit Linuxi jaoks kuigi noid kallieid profiprogramme kasutatakse. Kui litsents antakse firma poolt siis ei tohiks firmal olla eriline raskus ka OS'i litsentsi või kasvõi lisa PC välja maksmiseks.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 26.05.2009 18:55:28 vasta tsitaadiga

myxzel kirjutas:
medieval kirjutas:
myxzel, Anna nende levinud progede nimed siis, mida linuxis ei saa asendada?

Solid Edge, Solidworks ja Adobe Audition (endine Cool Edit Pro).

(Kalleid) spetsprogramme leiab muidugi, isegi kasutan Windowsi kuna Adobe tarkvara ei jookse natiivselt linuxis. Aga too näiteid kodukasutaja seisukohast ning just legaalseid programme, mida kodudes reaalselt kasutatakse ning vajatakse ka. Selveri-mänge linuxiga praktiliselt ei jooksuta, see on läbitud teema. Aga veel?
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
virus152
HV vaatleja
virus152

sõnum 27.05.2009 02:31:28 vasta tsitaadiga

Absona kirjutas:

Kui aprilli lõpus Stockholmis käisin, siis oli suht iga koha peal müügil Ubuntu Cola. Ennast asi väga ei huvitanud, nii et ma ei tea kui palju oli seost konkreetse OS-iga, aga nimi ise oli juba piisav, et kaasasolnud linuxipoiss silda viskaks. icon_biggrin.gif Rohkem pilkupüüdvaid reklaame pole mina näinud ei Linuxi ega ka Windowsi jaoks. No, eks mingi logo on ikka kuskil olnud, aga see on pigem vist müügikoha initsiatiiv kui Microsofti kuri vandenõu.

Linux vs Windows koha pealt eelistan ise hetkel Windowsi, kuigi ühe arvuti peal peres jookseb ka uusim Ubuntu. Kunagi sai ka põhiarvutiks oleva läpaka peal mõnda aega dualbooti harrastatud, aga ma ei tea kas riistvara softi või soft riistvara ei seedinud, aga aeg-ajalt esines kummalisi nähtusi, mida XP all ette ei tulnud. Lisaks sõi Ubuntu umbes tunni aku kestvusest ja mõne kuu pärast lõpetasin nalja ära. Samas tuttavaid ikka õhutan vabavara poole, kui näen, et keegi kasutab midagi ainult sellepärast, et teised seda teevad. (Halvaks näiteks on toanaaber, kes tirib endale Photoshopid, Sony Vegased ja mida kõike muud, kuigi oskused ja vajadused Paintist kaugemale ei lähe, aga GIMPi keeldub proovimast, kuna ta "teab", et seal pole kõike talle vajalikku.)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 27.05.2009 10:58:48 vasta tsitaadiga

Reklaam on äri, nagu iga teine, nii kaua, kui on selge, et tegu reklaamiga, ei näe probleemi selle loomises ega ostmises. Korporatiivne lobitöö ja muud sinna auku minev on muidugi juba teine teema, aga kas just vandenõu ...

Hetkel vast tuntuim rahvale suunatud MS kaampaania on I'm a PC - http://en.wikipedia.org/wiki/I'm_a_PC, juutuubist leiab ehk videosid ka. Kas see üritus just seda väidetavat 300M$ väärt on, aga eks nad ise tea paremini. Apple I'm a Mac klipid sobisid niisama ajaviiteks igatahes paremini.

Ja kui keegi väidab, et ei ole mõne kommertstoote/teenuse reklaami näinud siis ilmselt ei ole ta vastavas sihtgrupis/regioonis. Suvaliste peale ei ole ju ka mõtet ressurssi raisata. Kehtib nii luksusautode, pesupulbri kui ka igas kaliibris kommerstarkvara kohta.

Ubuntu Cola on Faretrade värk, linuxiga ei ole pistmist. Canonicali plaadijagamist võib küll juba promoks pidada.

tagasi üles
myxzel
HV kasutaja
myxzel

sõnum 27.05.2009 11:49:45 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
londiste kirjutas:
Ei, lihtsalt varem siin keegi mainis et ei jõua osta eraldi arvutit Linuxi jaoks kuigi noid kallieid profiprogramme kasutatakse. Kui litsents antakse firma poolt siis ei tohiks firmal olla eriline raskus ka OS'i litsentsi või kasvõi lisa PC välja maksmiseks.

Kui juba windowsi-põhine arvuti olemas siis mis valu mind veel linuxiga raali muretsema peaks ajama? Vajadusel saaks ju dualbooti kasutada .. kui tõesti peaks olema VAJA midagi linuxi all teha. Aga pelgalt netis pussamise soov või teksti-tabelitöötluse tegemise vajadus mind küll veel oppsüssi vahetama ei aja .. miks peakski? Ei leia küll, et internet või tabelite data läbi linuxiprillide kuidagi roosilisem paistaks.

mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 27.05.2009 12:08:47 vasta tsitaadiga

virus152 kirjutas:
Kui aprilli lõpus Stockholmis käisin, siis oli suht iga koha peal müügil Ubuntu Cola. Ennast asi väga ei huvitanud, nii et ma ei tea kui palju oli seost konkreetse OS-iga, aga nimi ise oli juba piisav, et kaasasolnud linuxipoiss silda viskaks. icon_biggrin.gif

nagu marqs mainis, siis puudub sellel Colal seos Ubuntuga. Maitselt on väga hea ja mõned pildid kah:

Tänud Ho Ho selle Moishe Lettvin'i blogi viite eest, kus ta Vista Start menüü loomist kirjeldas icon_smile.gif Kui seal oli üheks suureks põhjuseks liigne arvamuste ja otsustajate paljusus, siis võiks arvata, et Linux'i distributsioonide välja töötamise juures on see samuti probleemiks. Ma ei tea, kas on icon_rolleyes.gif Samas Linux'i kerneli loomise juures peaks olema minuteada nii, et kuigi selle kallal teeb tööd suur hulk inimesi, siis otsustajate ring, kes ütlevad mis tuleb ja mis mitte, on tegelikult väikene.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 27.05.2009 12:56:33 vasta tsitaadiga

Nii. Mina tagasi.
Wine:
http://appdb.winehq.org/votestats.php

Ja Linuxis saan mina olla administraator ja tean, et peale minu seda teha keegi teine ei saa.
Kõikvõimalikud võrdlused, et Linux on halvem valik, ei vasta tõele.

Siiamaani on linux võimutsev esindus serveri turul! Kõikvõimalikud ddos ja häkkimise kaitsed on olemas. Neid programme on terve hunnik:
http://www.fail2ban.org/wiki/index.php/Links
Ja muidugi linuxi tulemüürid, mis on tasuta ja toime on tugev.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.05.2009 13:04:35 vasta tsitaadiga

note1: No siis ma sokutan Sulle Spy või viiruse kas pildi või mp3-e külge.

Nii kui adminnina seda pilti vaatad või seda MP3-e kuulad, nii ongi Sul masinas mõni möllav viirus või spy masinas rõõmsalt olemas. 8)
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 27.05.2009 13:09:19 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
Kui seal oli üheks suureks põhjuseks liigne arvamuste ja otsustajate paljusus, siis võiks arvata, et Linux'i distributsioonide välja töötamise juures on see samuti probleemiks. Ma ei tea, kas on icon_rolleyes.gif
Üldjuhul on ikka sedasi, et maksab selle sõna kes koodi valmis kirjutab. Rääkida võid kuid kui ise midagi ei tee siis sind üldjuhul ignoreeritakse.
tahanteada kirjutas:
Nii kui adminnina seda pilti vaatad või seda MP3-e kuulad, nii ongi Sul masinas mõni möllav viirus või spy masinas rõõmsalt olemas. 8)
Kes see jobu on kes GUI'sse adminina sisse logib?
tagasi üles
myxzel
HV kasutaja
myxzel

sõnum 27.05.2009 13:14:32 vasta tsitaadiga

Üldjuhul on tegelikult hoopis sedasi, et maksab selle sõna kes sulle palka maksab icon_razz1.gif

Kui linuxiarenduse maailmas praegu tõesti iga mart poohuilt oma teemat ajab siis jäämegi ootama seda aega mil linux windowsile igas vallas säru teeb. Keegi vist juba mainis siin ennist, et ühtset juhtimist ja roadmapi järgimist ei juhtu küll kottigi.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 27.05.2009 14:49:40 vasta tsitaadiga

Ho Ho, kodukasutuses? pool maailma. mis siis?
tagasi üles
medieval
HV vaatleja
medieval

sõnum 27.05.2009 14:51:54 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:

Linuxis vast mitte.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 27.05.2009 14:57:51 vasta tsitaadiga

Minu KDE ei lasegi ruuduna sisse logida.. KAs seda saab kuskilt icon_eek.gif
Afkoors on see hea muidugi. Nõrkus hetkedel võib muiud juhtuda...
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 27.05.2009 15:11:32 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Ei tea ühtki inimest kes adminina linuxis toimetaks. Ei tea ühtki põhjust miks peaks seda isegi soovima. Winis veel saan aru et iga teine liigutus vajab eriõigusi, Linuxis pole selleks veel vajadust näinud.

KDE's saab juurikana sisse logida küll kui süsteemseid conf faile nats mudida. By default on root kasutajana logimine keelatud.

tagasi üles
zork
HV vaatleja

sõnum 27.05.2009 15:37:10 vasta tsitaadiga

note1 kirjutas:
Ja Linuxis saan mina olla administraator ja tean, et peale minu seda teha keegi teine ei saa.

Vale vastus. Leitakse mingi turvaauk ja senikaua, kuni sellele patch tehakse, see avaldatakse ning sina selle peale paned, on sinu masin haavatav. Lisaks veel kuni keegi teine sinu masinale füüsiliselt ligi saab, on see haavatav. Ja kuni ta üldse sul võrgus on, on sul masin haavatav. Sa võid siin kelkida palju tahad, kuid sinu jutu järgi on äha, et ega sa ikka eriti sügaval seal turvateemas sees pole ning seega pole ka su masin täiesti kindlalt 100%kindel.

note1 kirjutas:

Siiamaani on linux võimutsev esindus serveri turul!

Jälle vale vastus. Ütleks, et kolm suuremat tegijat on Windows, Unix ja Linux. Ja fraas "serveri turg" on nii laialivalguv, et ei ütle midagi. Mis serveri turg? Failiserverid, andmebaasiserverid, printserverid, veebiserverid, mingid muud serverid? Suuremates firmades ja enterprise asutustes on kindlalt Windows ja Unix ülekaalus. Kui sa võtad kodukasutaja poolt ja loed sinna ka ruuterid ning NAS purgid, kus linux sees on, siis sellel serveri turul võid sa küll Linuxi enamuse saada. Nii et enne kui jälle hüppama tuled, paluks sult ka mingit linki, kus selle sinu "linuxi võimutsemise" kohta ka mingi kolmanda osapoole statistika tehtud on.

note1 kirjutas:

Ja muidugi linuxi tulemüürid, mis on tasuta ja toime on tugev.

Tasuta küll, kuid tugev(ehk nii tugev ainult, kui on installi vaikeasetused ja kui palju kasutaja asjast teab ning lisaks konfida oskab)... ei ole nad midagi tugevamad, kui kommertstooted. Jällegi, paluks mingit võrdlust selles osas. Muidu on kõik su niiöelda "argumendid" siin puhas lahmimine ning niisama nina püstiajamine. Mingeid fakte asjal taga pole. Kas sa üldse oled võimeline tooma kunagi ka mingit normaalset ja faktidel põhinevat argumenti? Mitte aga lihtsalt niisama siin keksida ja nina püsti ajada stiilis - nän-nän-nän, Linux on parem, Linux on parem.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 27.05.2009 15:43:08 vasta tsitaadiga

zork kirjutas:
Lisaks veel kuni keegi teine sinu masinale füüsiliselt ligi saab, on see haavatav
Ükski OS ei ole kaitstud kui masinale on füüsiline ligipääs.
tagasi üles
note1
Lõuapoolik
Lõuapoolik
note1

sõnum 27.05.2009 17:22:30 vasta tsitaadiga

Julgen vastu vaielda. Linux on UNIX-like ja on küllaltki sarnane unixiga. WIndows seevastu täiesti erinev. Faktidel põhinev argument? Sulle fakte anda? inode, posix, jt. peaks piisavad argumendid olema.

Loomulikult on tasuta distributsioonid teile vastuolulised, sest teie peate ostma ju poest, vastasel korral on teil libaville windowsid netist tõmmatuna või oma parimalt sõbralt saades.

Kõikidel suurematel Linuxi distributsiooni valmistajatel on olemas kommertsversioonid ja mis ületavald oma hinnatasemelt ka windowsi! Siit siis de jure. Windowsi kasutaja on ka vaesem.
De facto- Linuxi kasutaja on küll vaesem kui tal raha ei ole, kuid siis peabki ta pingutama, et asi kunagi tööle saaks.

Kokkuvõttes on Windowsi kasutajad vaesed ja kui nad ei maksa, siis mugavus kaob automaatselt ära..
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.