Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
26.05.2009 12:25:21
|
|
|
Mina isiklikult selles nii kindel poleks et Linuxiga väga suuri probleeme tekib. Põhilised probleemiallikad on uuemad helikaardid ja odavama otsa (=valdavalt softi põhised) BT-wifi seadmed. Muu kraam peaks üldjuhul suurema vaevata tööle hakkama.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
26.05.2009 12:29:43
|
|
|
zork kirjutas: |
Jah, EULA ei luba, aga ega see ei takista ka kedagi seda siiski tegemast. |
Head tavad ei luba sul linnas vastutulijale molli anda, siiski seda tehakse. Selliste kahtlejate tõttu on tehtud nii seadused kui ka eelmisel juhu näitel EULA, et rikkumise korral pigistada. Kunagi saadi ka ilma hakkama ning pole sugugi võimatu, et lähitulevikus ajad jälle muutuvad
Ma pakun, et kui sa lähed ja valid poest suvalised kümme arvutit, alates natuke vanematest ning lõpetades üsna uutega ning läptoppidega, siis palju suurem tõenäosus on, et kõigile neist läheb windows ilma suuremate probleemidega peale ja ka tööle. Linux aga mitte. See on küll spekulatsioon, kuid üsna tõenäoline minu arvates siiski. |
Defineerime nüüd lahti suvalise arvuti. Kas sinna hulka kuuluvad ka tuntud nimed või otsime mingid noname OEM masinaid, kus pole aimatav isegi tootja? Viimastega võib tekkida tõesti probleeme kuid vähegi valgemad masinad peaks käima minema ilma suurema pusimiseta.
Viimane katse küll OpenSUSE 11.1 ning KÕU USB adapteriga ebaõnnestumine, kui peale uuendust annab KNetworkManager ühendamisel vea ning "kaob". Ilmselt peaks otsima välja mingi kaabliühenduse ja tegema kogu KDE uuenduse, mitte vaid osad komponendid. Samas esmane ühendus toimus vastandine Windowsi installile ülilihtsalt. Valida tuli võrguseade /dev/ttyUSB01 -> connect -> hüppas lahti dialoog, kus number oli kirjas (#777), username (pulgalt) ja paroolilahter -> võrk töötas.
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.05.2009 12:54:19
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Mina isiklikult selles nii kindel poleks et Linuxiga väga suuri probleeme tekib. Põhilised probleemiallikad on uuemad helikaardid ja odavama otsa (=valdavalt softi põhised) BT-wifi seadmed. Muu kraam peaks üldjuhul suurema vaevata tööle hakkama. |
ma olen kindel, et probleeme tekib, kuna olen ise pidanud päris palju pusima. lisaks eelnimetatule veebikaameratega (isegi kui draiveri tööle saad, siis millegipärast ei saa pilti ette iga programmiga. Ubuntule sisseehitatud Ekiga-ga ma pilti ette ei saanud viimane kord, pidin cheese tõmbama sudo apt-get install cheese), klaviatuuri kiirnupud ja multimeedianupud (pole viitsinud niipalju pusida et kõik tööle saada - läpparitel wifi/bt sisse-väljalülitamine, aku kokkuhoiu reziim, ventilaatori kiiruse reziim jne), native reso ettesaamine (Ubuntu 9.04 oli päris hea edasiminek, kuid SiS ja VIA on veel ikaldus, kuigi tegu mitme aasta vanuste chipidega... 3D kiirendusega pole ka kiita draivereid otsid foorumist või kellegi blogidest), anomaaliad aeglase võrguliiklusega, kuna mitmed võrgudraiverid on bugised (Realtek RTL8186B, Realtek RTL8101E jne). mõnikord on aidanud MTU mudimine terminalist ifconfig abil. aga eks lõpuks peale pikka pusimist võib ka asja saada - halvemal juhul tuleb rauda vahetada, mis võibolla isegi mõistlikum, kuna närvikulu jääb ära.
see puhtalt minu arvamus, mis põhineb kümnetel eri konfiga masinatel Linuxi juurutamisel, mitte kodus ühe-kahe masina peal proovides - siis võib tõesti mulje jääda, et erilisi probleeme ei ole. aga eri konfe ja kiipe on ju nii palju.
suur asi on mu arust juba see kui BIOS on nii kirjutatud, et masin on võimeline üldse Linuxit jooksutama, ilma et peaks GRUB-is lisa parameetreid kasutama. enamus jääks seal kohe toppama ilmselt.
Ubuntut olen kasutanud vähemalt alates 6.xx versioonist ja iga poole aasta tagant kui nad uuendavad olen meeldivalt üllatunud, et jälle on midagi tööle saadud. samas on Windows selles vallas kaugel eest ära...
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
medieval
HV vaatleja

|
26.05.2009 13:04:41
|
|
|
Skeptik, Windows ei ole selles vallas eest ära, vaid pigem ikkagi riistvara tootjad toodavad drivereid ainult kohati windowsile/macile. Oleks linuxi ja windowsi levik umbes sama, jääksid arvatavasti need probleemid ära.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.05.2009 13:17:43
|
|
|
no mida iganes. fakt on see, et see on praegu Linuxi juures suureks komistuskiviks. kliendid toovad arvutid tagasi, kuna nad ei saa omal jõul lisaseadmeid tööle. printerid, skännerid jne. foorumites ja blogides lahenduse otsimine ja terminalis draiveri kompileerimine ning installimine on kaugel igasugusest kasutusmugavusest. või siis ostavad need Linuxiga 8"-10"netbookid, mis praegu popid ja lasevad sinna pira-Windowsi selga. tüüpiline.
näiteks ühele Asuse läppari veebikale pidin ma draiveri võtma uusimast Mandriva 2009-st (kuna selle all kaamera töötas, aga taheti Ubuntut kasutada), et Ubuntu all ka pilt ette saada. Mandriva all ei töötanud see vastu jälle wifi, mis Ubuntu all töötas - nokk kinni, saba lahti. selles mõttes oleks sel ideel isegi jumet kui need eri distrod pead kokku paneks nagu siin enne keegi välja pakkus. mitme peale kokku saaks parema raua toetuse.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
26.05.2009 13:37:51
|
|
|
medieval kirjutas: |
Skeptik, Windows ei ole selles vallas eest ära, vaid pigem ikkagi riistvara tootjad toodavad drivereid ainult kohati windowsile/macile. Oleks linuxi ja windowsi levik umbes sama, jääksid arvatavasti need probleemid ära. |
sekundeerin. See on suht loogiline ju.
Endal kogemus ühe noname weebikaga mida kord üritasin winXP's käima saada.. Peale tunde pusimist ja draiverite proovimist andisn alla.. Seis see mul siis sahtlis kuni kord nalja pärast kubuntu taha proovisin. Lihtsalt töötas. Mitte midagi tegema ei pidanud
positiivne
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
zork
HV vaatleja
|
26.05.2009 13:43:17
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Mina isiklikult selles nii kindel poleks et Linuxiga väga suuri probleeme tekib. Põhilised probleemiallikad on uuemad helikaardid ja odavama otsa (=valdavalt softi põhised) BT-wifi seadmed. Muu kraam peaks üldjuhul suurema vaevata tööle hakkama. |
Kas suuri või mitte suuri. Minu arvamus on siiski selline, et Linuxi puhul tekib neid probleeme rohkem, kui Windowsi puhul.
dzombe kirjutas: |
Ma pakun, et kui sa lähed ja valid poest suvalised kümme arvutit, alates natuke vanematest ning lõpetades üsna uutega ning läptoppidega, siis palju suurem tõenäosus on, et kõigile neist läheb windows ilma suuremate probleemidega peale ja ka tööle. Linux aga mitte. See on küll spekulatsioon, kuid üsna tõenäoline minu arvates siiski. |
Defineerime nüüd lahti suvalise arvuti. |
Suvaline arvuti on suvaline arvuti. ÕS'i definitsiooni sõnale võiks kasutada - suvaline <12: -lise> meelevaldne, vabalt võetud, mis tahes.
Seega võib olla nii kollane kui valge. Ja nagu ma eespool ütlesin, siis sellise suvalise valiku puhul on palju suurem tõenäosus probleemide tekkimiseks Linuxil, kui Windowsil.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.05.2009 14:04:16
|
|
|
kuidas Linuxi all muidu mobiiltelefoni tarkvaraga on? omal kogemus täiesti puudub selles osas. kas Nokia PC Suite või Sony-Ericssoni tarkvara töötab? kas moblade softi Linuxi all uuendada saab (Nokia/SE Software Update)?
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
wolfe
HV kasutaja

|
26.05.2009 14:46:58
|
|
|
iceincube kirjutas: |
Skeptik, Windows ei ole selles vallas eest ära, vaid pigem ikkagi riistvara tootjad toodavad drivereid ainult kohati windowsile/macile. Oleks linuxi ja windowsi levik umbes sama, jääksid arvatavasti need probleemid ära. |
sekundeerin. See on suht loogiline ju.
Endal kogemus ühe noname weebikaga mida kord üritasin winXP's käima saada.. Peale tunde pusimist ja draiverite proovimist andisn alla.. Seis see mul siis sahtlis kuni kord nalja pärast kubuntu taha proovisin. Lihtsalt töötas. Mitte midagi tegema ei pidanud
positiivne |
Ma olen täiesti päri. B)
Inimesed kulutavad liiga palju auru foorumis "lahates" linuxi vähest riistvara ühilduvust - see on paratamatus ja see pole kellegi kõikvõimsa "Linux"'i süü, see on riistvara tootjate süü. Kuigi süüks seda nimetada oleks vast ülekohtune. Riistvara tootjad on siiski firmad, kes majandusteaduslikus mõistes püüavad maksimeerida kasumit. Kui nad kulutaksid oma programmeerijate aega linuxi draiverite väljatöötamisele, ei tasuks see end ju ära, turg on liiga väike.
Kuid seoses Ubuntu jõuletulekuga ja üleüldse linuxi tungiga desktop opsüsteemide hulka viimastel aastatel on asjad ikka tublisti paranenud. Ja nad paraneksid loomulikult veelgi, kui inimesed rohken *NIX opsüsteeme kasutaksid. Ma usun, et on olemas arvestatav hulk potentsiaalseid kasutajaid, kes säästaksid oluliselt raha, kasutades nt. Ubuntut elementaarsete asjade - veebis surfimine, msn'is käimine, lihtsate dokumentide kirjutamine - jaoks.
Juttu tasub teha valdkondadest, milles linux on ilmselgelt Windowsist üle - tehke otsing youtube'is "windows crash" ja "ubuntu crash". Viimases tulevad esile videod selles, kuidas inimesed püüavad Ubuntut kokku jooksma panna...
...ja ebaõnnestuvad.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
26.05.2009 15:28:39
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
kuidas Linuxi all muidu mobiiltelefoni tarkvaraga on? omal kogemus täiesti puudub selles osas. kas Nokia PC Suite või Sony-Ericssoni tarkvara töötab? |
mis sa selle suite'iga teha tahad?
minu SE K530i toimib tavalise mälu pulgana, ja kui seda modemina interneti jaoks kasutada tahan, siis ubuntu kohe pakub ühenduse loomist.
mis seal PC suit'ides põnevat on, samamoodi ju failide kopeerimiseks ja interneti kasutamiseks?
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.05.2009 15:50:02
|
|
|
xpander, millega kõik märkmed, kalender, kontaktid jne uude telefoni importida? andmete syncimine? millega telefoni softi uuendada? uusi GPS-i kaarte allalaadida? kontakte hallata? (lisasin PC Suite abil just igale oma kontaktile foto - kui helistab, siis viskab tema pildi ette.)
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
viimati muutis SKG 26.05.2009 15:52:52, muudetud 2 korda |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
zork
HV vaatleja
|
26.05.2009 15:51:31
|
|
|
wolfe kirjutas: |
Juttu tasub teha valdkondadest, milles linux on ilmselgelt Windowsist üle - tehke otsing youtube'is "windows crash" ja "ubuntu crash". Viimases tulevad esile videod selles, kuidas inimesed püüavad Ubuntut kokku jooksma panna...
...ja ebaõnnestuvad.  |
Ei saa aru hästi, milles siis Ubuntu windowsist üle on? Või kuidas sa näiteks tavakasutajana ise Windosit nii lõdvalt üle randme crash'id? (Admin õigustes kasutajana on see muidugi äärmiselt lihtne). Arvestades, et windosi kasutajaid on palju rohkem on loomulik, et ka windowsi crashe saad kokku rohkem. Pole nagu suurem asi võrdlus sul.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
26.05.2009 15:53:05
|
|
|
xpander, millega kõik märkmed, kalender, kontaktid jne uude telefoni importida? andmete syncimine? millega telefoni softi uuendada? uusi GPS-i kaarte allalaadida? kontakte hallata? lisasin PC Suite abil just igale oma kontaktile foto - kui helistab, siis viskab tema pildi ette.  |
ahh ok, ei kasuta ise neid lisasid..seega ei oska siinkohal öelda kas on mingisugune lahendus või mitte
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.05.2009 15:57:30
|
|
|
Kui mobla on toetatud OpenSync poolt peaks KOrganizer saama ka sünkroniseerimisega hakkama. Või täpsemalt väljendudes, kui mobla on toetatud OpenSync poolt siis kõik OpenSync protokolli toetavad rakendused peaks olema suutelised oma kraami sünkroniseerima.
Kas wini all on üks ühtne standard asjade sünkroniseerimiseks?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.05.2009 16:05:12
|
|
|
kas mingi Linuxi softi abil võimalik telefoni Symbiani progesid ka installida?
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
myxzel
HV kasutaja

|
26.05.2009 16:09:41
|
|
|
Mnjah. Kasutaja Wolfe'l on õigus - olgu siis vastalisteks neli aastaaega ja rahvusvaheline imperialism või tootjad kes ei viitsi linuxile tüüreleid valmis treida. Tulemus on ikka see, et asjad ei toimi nii nagu võiks ja peaks.
Teemat sirvides paistis silma kohalike linuxisõprade suhtumine puudulike featuuride asjus stiilis "no aga kas sul on seda üldse vaja?!?" "Mängida tahad siis osta konsool!" Jajah muidugi eksole - mängimise tarbeks võtame konsooli või taome jalkat õues, joonestame üldse pliiatsi ja paberiga, lindistamise ja helitöötluse jaoks võtame vana duubelmaki - linuxiga PC võib niisama nurgas ilgelt ilus, vinge, turvaline ja elustabiilne olla. Saab netis käia ja tekstitöötlust teha ja puha.
Ma usun, et on olemas arvestatav hulk potentsiaalseid kasutajaid, kes säästaksid oluliselt raha, kasutades nt. Ubuntut elementaarsete asjade - veebis surfimine, msn'is käimine, lihtsate dokumentide kirjutamine - jaoks. |
Jah. Taolisi kasutajaid on kindlasti mingi hulk. Kas just suur või arvestatav hulk aga MINGI hulk kindlasti. Julgen üldistada, et keskmised üle 50.a. vanad tegelased pigem tõesti vahiks niisama netis, toksiks paar meili või tabelisse aastaeelarvet - täiesti sobilik sihtgrupp. Aga natuke laiema ampluaaga inimesed või noored pered kus emme vahib netist retsepte, issi tahab töö juures nähtud vinget programmi katsetada, poja nurub uusi mänge ja tahab niisama põmmutada - kööga.
Ja olemegi situatsioonis kus ei saa linuxile korralikku universaalset kodusüsteemi üles ehitada - kui natuke mänguhuvi või spetsiifilistemaid programme kasutada vaja siis on kööga. Ma ei taha sadat eri masinat omale .. õigemini tahan küll aga pappi pole välja köhida nii palju . Ning idee, et ma saan linuxi tasuta aga pean kohe hakkama kümnesse eri suunda pappi kühveldama, et teiste asjadega ka tegeleda saaks .. no ei toida see idee ju. Saate aru? Windows ON täna ainus tõsiseltvõetav platvorm millele annab ehitada universaalse kodusüsteemi netis istumiseks ja kõigi levinud programmide ja mängude käitamiseks. Mac ka .. aga mac on veel kallim lõbu.
_________________ CNC frees, 3D print, 3D modelleerimine ja joonestamine. |
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
medieval
HV vaatleja

|
26.05.2009 16:14:47
|
|
|
myxzel, Anna nende levinud progede nimed siis, mida linuxis ei saa asendada?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.05.2009 16:15:38
|
|
|
kas mingi Linuxi softi abil võimalik telefoni Symbiani progesid ka installida? |
Suht tõenäoliselt midagi leidub, esimene googeldamine tõi küll posu arendajatele mõeldud kraami kuid ehk peaks ka miskit end-userile olema.
myxzel, mac'i mängude tugi on viletsamgi kui Linuxil kuid ennäe imet, miljonid saavad selle kasutamisega suurepäraselt hakkama
medieval, eks need ole kõikvõimalikud profi CAD rakendused millede hind küünib poole auto hinnani
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.05.2009 16:18:44
|
|
|
ot: |
krt mul oli Mac... ma ei tea... samad mängud mis olid PC peal, jooksid Mac-i peal poole sitemini. ehk siis Mac peab raualt kõvasti tugevam olema kui sama mängu jooksutav Windowsiga arvuti, et mänge sarnaselt jooksutaks (mis omakorda kruvib arvuti hinna tohutult üles). Mac-i peal erilist mängulusti pole küll, suht piiratud valik imho. pead leppima sellega, mida porditud on. |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
medieval
HV vaatleja

|
26.05.2009 16:28:05
|
|
|
Ho Ho, täpselt, aga vast kui sul on raha osta CAD programme, pole see paari tuhandene windows ka enam mingi summa. (Pigem ma kaldun arvama, et need nn profid, kes neid programme vajavad, piravad neid ning sellepärast ei ole firmadel raha, et need teistele distrodele portida.)
Praegu vist on küsimus pigem nendes inimestes, kes elavad nn peost-suhu ning kas nendele on linuxist alternatiivi (Riik peaks tegema kõik, et inimesed saaksid seda kasutada). Ja riigi asutused, kes ei vaja special programme, võiksid ka vähemalt avatud tarkvara proovida.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
aethralis
HV vaatleja

|
26.05.2009 16:35:17
|
|
|
ilmselt on see väide siit juba läbi käinud, aga minu jaoks ei ole kõige olulisem sugugi mitte see, et linux oleks olemuslikult parem windows kui windows ise, vaid linux on linux ja selle ideoloogia sobib mulle. põhimõtteliselt on see otsustus, mis ei baseeru eelkõige sellel, kas üks oleks tehniliselt igas vallas teisest üle või mitte. viriseda võib, aga mina olen oma asjad (tekstitöötlus + minimaalselt video ja pilditöötlust) enamuses linuxi all ära teinud ja teen ka edaspidi.
seda võib võrrelda riigikorraga - ideaalset vaevalt et leiab, aga mina eelistan elada demokraatias, mis vahel on küll üsna ebaefektiivne, väiklane ja nõme (eriti praegusel ajal) aga siiski parem kui diktatuur. mis teatud ajal oli siiski enamlevinud riigikord ja suutis teha suuri asju (nt Rooma impeeriumis).
|
|
tagasi üles |
|
 |
myxzel
HV kasutaja

|
26.05.2009 16:43:41
|
|
|
myxzel, Anna nende levinud progede nimed siis, mida linuxis ei saa asendada? |
Solid Edge, Solidworks ja Adobe Audition (endine Cool Edit Pro).
Kahte esimest pole mul vaja asendada vaid kasutada - litsentsid olemas ja niisama nad seisma ei jää.
_________________ CNC frees, 3D print, 3D modelleerimine ja joonestamine. |
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
26.05.2009 16:53:12
|
|
|
see on riistvara tootjate süü |
Linuxi kernelil puudub korralik tugi ja ajurite arendamise dokumentatsioon. Tähendab, riistvaratootja peab üsna palju oma auru kulutama Linuxile ajurite loomiseks ning palvetama, et järgmise kerneli uuendusega mingit kompadebiilsust ära ei lõhuta (ja jälle oleme ringiga tagasi compatibility ja legacy toe juures). Ja see on juba piisav argument miks paljud tootjad lihtsalt väga ei viitsi Linuxi ajuritesse investeerida. Microsoft toetab nii nõu kui jõuga tootjaid tüürelite loomisel ja oma toote integreerimisel Windowsiga ning tagab müüdud litsi/serdiga pikkaajalise ühilduvuse.
Vabavaramaailmas sellist kliendikohtlemist ei näe, sest... iga hommik ssh sessi alustades näen järgnevat: "Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY".
Kui keegi teist üldse kunagi oleks töötanud enterprise tasemel tark- ja riistvara arenduses, siis te saaksite aru. Seniks jäätegi siin samade (pseudo)probleemide ümber nämmutama. Tarkvara ja veel rohkem tüürelite tootmine pole nii kergete killast midagi. Eriti kui vaja on toetada niivõrd paljusid erinevaid platvorme. Odavam on seda teha platvormile, mille tootja pakub _korraliku_ tuge.
Ja kui keegi tarkpea mainib nüüd RedHat/Novell tüüpe, siis saab jalaga.
Siinkohal soovin jõudu ka note1-le.
viimati muutis ander 26.05.2009 16:53:50, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
4 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.05.2009 16:57:37
|
|
|
myxzel kirjutas: |
Solid Edge, Solidworks ja Adobe Audition (endine Cool Edit Pro).
Kahte esimest pole mul vaja asendada vaid kasutada - litsentsid olemas ja niisama nad seisma ei jää. |
Palju nende litsensid maksid ja kes nende eest tasus? Nats imelik mõelda, et softi jõuad osta aga ei jõua paari kilo eest wini litsentsi hankida et seda jooksutada.
ander kirjutas: |
Vabavaramaailmas sellist kliendikohtlemist ei näe, sest... iga hommik ssh sessi alustades näen järgnevat: "Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY". |
Kuidas näeks too prompt välja mõne kommerts Linuxi puhul?
ander kirjutas: |
Ja kui keegi tarkpea mainib nüüd RedHat/Novell tüüpe, siis saab jalaga. |
jalaga saamise koht? Tegelikult sooviks tollele eelmisele küsimusele vastust. Tükk aega pole kommerts Linuxeid pruukinud ning on meelest läinud kuidas seal asjad funksisid
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.05.2009 17:37:01
|
|
|
see absolutely no warranty on vist absoluutselt iga softi juures tegelikult
või on keegi reaalselt liabilityga softi ka kohanud?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |