Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kaupz
HV Guru
kaupz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.01.2009 12:03:02 vasta tsitaadiga

mryx kirjutas:

Kõuga võrreldes on odavam: 199EEK kuu vs 298EEK kuu, modem ise maksab vähem ja sama modemit saaks kasutada mõne teise operaatori võrgus, kui vaja.
aga kuidas kiirus / stabiilsus võrrelda on?

kõu leidsin koos läpakaga metsast aasta tagasi tasuta ja huawei 169 saab 600,-
wimax hulga kallima kuumaksuga (ja liiga hea stabiilsusega, igav hakkaks ju 8) ) ning seadmete rent ka veel otsa.
kuigi no siis oleks ikka püsiühendus.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mryx
HV kasutaja

sõnum 15.01.2009 23:00:29 vasta tsitaadiga

kaupz kirjutas:

...aga kuidas kiirus / stabiilsus võrrelda on?

Kõuga ei oska võrrelda, pole ise kasutanud.
Uudishimust katsetasin seda Huawei 169 korra ka linnas 3,5G võrgus. Subjektiivselt hinnates tundus olevat kiirem, kui Kodu ADSL 512/128.
Kui mahupiirangut poleks 199 paketil, siis vahetaks oma Kodu ADSL kohe välja. (Ise elan 3,5G levialas).
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
RvD
Kreisi kasutaja

sõnum 29.01.2009 14:56:42 vasta tsitaadiga

Tundub et praegu kasutuses olev norby hakkab vist vaikselt põhja minema, siis peaks omale mingi alternatiivi otsima. Keegi teab öelda kuidas Tartus selle elisa 3,5G levi ja kiirusega lood on (eriti huvitab just see Lõunakeskuse ümbrus)?
Viimane uudis on, et aasta esimese pooles saab kogu Tartumaa kaetud UMTS900 leviga. Millist modemit mul on vaja, et selle hüvesid nautida ning kas on mingi variant seda netti ka wifi ruuteri (dd-wrt tarkvaraga buffalo g54s) kaudu üle maja edastada, nii et see modem ei peaks pidevalt mõne töötava arvuti küljes rippuma? Või on saadaval mõistliku hinnaga mõni võimalikult mitmekülgne wifi/3G ruuter?
Enne norbyt sai mõnda aega kasutatud elisa EDGE 199.- paketti ja see enamasti toimis normaalselt, aga oli ka halbu päevi. On nüüd kvaliteet paremaks läinud?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
nymmik
HV kasutaja

sõnum 02.04.2009 15:29:25 vasta tsitaadiga

RvD kirjutas:
Tundub et praegu kasutuses olev norby hakkab vist vaikselt põhja minema, siis peaks omale mingi alternatiivi otsima. Keegi teab öelda kuidas Tartus selle elisa 3,5G levi ja kiirusega lood on (eriti huvitab just see Lõunakeskuse ümbrus)?
Viimane uudis on, et aasta esimese pooles saab kogu Tartumaa kaetud UMTS900 leviga. Millist modemit mul on vaja, et selle hüvesid nautida ning kas on mingi variant seda netti ka wifi ruuteri (dd-wrt tarkvaraga buffalo g54s) kaudu üle maja edastada, nii et see modem ei peaks pidevalt mõne töötava arvuti küljes rippuma? Või on saadaval mõistliku hinnaga mõni võimalikult mitmekülgne wifi/3G ruuter?
Enne norbyt sai mõnda aega kasutatud elisa EDGE 199.- paketti ja see enamasti toimis normaalselt, aga oli ka halbu päevi. On nüüd kvaliteet paremaks läinud?

3,5G peaks lõunakeskuse ümber küll olema.
UMTS 900 saad Elisas müüdava E180 või K3715 modemiga.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.04.2009 12:25:48 vasta tsitaadiga

Väikseks hoiatuseks neile, kes Mobiil-internetti mahti gigabaitides pole kasutanud. Tasub jälgida väga hoolega ni Downloadi kui Uploadi mahtu, sest need liidetakse kokku üldiseks andmesidekuluks. Ehk kui lubatud maht on 3GB, siis 2GB downloadi ja 1GB ülesloadi = 3GB infot kokku.

Mul üks tuttav ei osanud sellega arvestada ja sai kaela 1700 kroonise Mobiil-interneti kuluarve.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Jalmar
HV vaatleja

sõnum 13.04.2009 01:46:38 vasta tsitaadiga

endal kah plaanis tarumaal seda 3,5g-d kasutama hakata aktiivsemalt, linnas tiksub mingi kuni 4mbit/s, plaanin seda kasutada varuühenduseks, kui elion ära kukub, endal hetkel kõu kah, ei anna võrreldagi, 3,5 ikka teine tera. kuna varuühenduseks läheb see aga ca 20 kliendi netile, siis võib haiget saada, tuleb lihtsalt õiged asjad kinni keerata, kui elioni ühendused pikemalt maas, aga siiamaani on elisaga alati väga positiivne olnud äri ajada ja hinnad on alati küsimise peale normaalseks tehtud, just tehti personaalne wimaxi pakkumine 1Mbit/256kb ühendusele 150eek kuu, tavahind muidu mingi 400 või 450eek. nii, et kolige oma emtidest ära elisa juurde, asi areneb ja eriti meeldib mulle personaalteenindus. vist üleeile püüdsin infot saada, kuna see tartumaa 3,5g tööle läheb, aga ei teadnud keegi, tuleb vaikselt siis jälgida, kuna laua peal läpaka küljes see modemi roheline tuluke siniseks läheb. samas äkki keegi müüb wimaxi seadmeid, võib teada anda - Loix(at)makes.it, vaja wimax üles panna, siis saab kõu ära puhkusele saata. niigi huiati selle modemiga üle, oleks teadnud, et tuleb korralik modem(wifiga see kiirem variant), poleks lollist peast valget ostnud ja seda ei saa enam vist 1000 eeguga kah maha lükata. nende äri mõte see vist oligi, et kuna nemad ainsad, kes selle odemiga opereerivad, siis müüa juustud maha, siis pakkuda paremaid, paljud müüvad vana maha ja ostavad parema - kliente tuleb juurde, siis lasevad vanal juustul hinna alla sinna õige hinna kanti, siis ostab teine seltskond neid juuste, kuni asjast aru saab ja turule muudkui tuleb seadmeid, mis ainult ühes võrgus saavad opereerida. tean inimesi, kes elavad silmside kaugusel või isegi samas kortermajas ja kõigil kõud möllavad, selle asemel, et täpselt sama jagatud netti, nagu kõu on, ise wifiga jagada tambivad iga üks 300eek kuus, aga mis teha, kui mõistust vähe, aga raha palju.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 14.04.2009 02:44:40 vasta tsitaadiga

Jalmar kirjutas:
nende äri mõte see vist oligi, et kuna nemad ainsad, kes selle odemiga opereerivad, siis müüa juustud maha, siis pakkuda paremaid, paljud müüvad vana maha ja ostavad parema - kliente tuleb juurde, siis lasevad vanal juustul hinna alla sinna õige hinna kanti, siis ostab teine seltskond neid juuste

No nii toimib ju kogu arvutikaupade äri. icon_razz.gif
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2009 09:42:22 vasta tsitaadiga

Kui rääkida juustudest toodetest, siis Eesli modem on seda kindlasti. Mõtlesin selle nädalavahetusel jätta sisse, et kontrollib RSS-i feede aga tühjagi. Vaevalt pool päeva ehk siis südaööni oli olnud, siis kukkus errorisse. Samas ühe teise kolme tähelise firma modem, soft ja side on mul kohati 2 päeva järjest (feed, meil, web, ftp) ja ei midagi. Ärge nüüd tulge midagi toote parandamise või uuendamise kohta rääkima! Kui seda jagati 2 aastase lepinguga, siis peaks see ka töötama nagu ette nähtud ja mitte kasutaja närve rikkuma. Mulle on kõrini saanud neist "juustudest" mida vodafone sildi all jagatakse. Sisuliselt olen iga kuu viimasel nädalal sundseisus, et kuidagi tuleks 3G limiit ära kasutada (pole seda varem kasutanud) ja siis mõtlen, kust saaks midagi vähegi suuremat tõmmata, sest suured failid jooksevad enamasti korralikult kohale. Probleeme on just nimelt internetis surfamisega, mis lambist ära kaob või erroreid hakkab peksma.
Igatahes tuleb kliendina parima teeninduse saamiseks kindlasti operaatoreid vahetada. Vältida ajalise lepinguga lepinguid. Eeslilt sain sellise kaela (24x349=8376 side eest aga lepingu katkestamise trahv 3500 ringis) ja olen hambad ristis lugenud errorite esinemisi (täpsem statistika paar lehte eespool) ning lõpuni jäävat aega. Olen internetis olnud tosin aastat ja sellise solgipange sisse astunud varem pole. Isegi pole pettustega raha kaotanud. Ma tean, et kõigi toodete hulgas esineb selliseid lootusetuid ja ilmselt saingi just mina ühe, sest isegi garantiiremondist pole kasu olnud. Palju ma seda sama veaga sinna ikka viima pean kui seda ei suudeta ka korda teha.
Seejuures ei saa ma aru sellest Eesli reklaamist, et võidad aastas 10 000 krooni. Ma tulin nende mobiilivõrgust üle ühte teise ja hop, võitsin langenud kuuarvete pealt tubli 500-900 krooni (varem olid nad <1000 krooni kuus).

kaspar00
HV Guru
kaspar00

sõnum 15.04.2009 10:17:00 vasta tsitaadiga

montez, omg, alguses oli ju huvitav, et keegi intriige üritab kütta, aga üks ja sama jutt 83ndat korda pole enam huvitav ju lugeda icon_lol.gif pakkusin sulle omal ajal kaks korda, et võtan sult hea hinnaga selle katkise, praagi ja mittetöötava modemi ära, millegipärast hindasid sa selle praakprodukti väärtust kõrgemaks, minupakutud võrdlemisi konkurentsivõimelisest hinnast icon_biggrin.gif (500.- "mittetöötava" modemi eest oli ju ulme kõvv pakkumine tegelt, igati töökorras isendeid on siin müüdud ju mitu korda 600-700.- eest icon_idea.gif )
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 101
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2009 10:24:17 vasta tsitaadiga

Ma pigem hoian selle alles kui füüsilise tõestuse 8376 kroonisest ämbrist. Ja see pakutud 500 krooni ei tee olematuks, et 18 kuud on sellega probleeme (jah, esimesed 6 töötas normaalselt). Ja ühtlasi meenutan sellega kõigile ka 84. korral, et eesli klient polnud hea olla.
Loobuge isiklikest rünnakutest, need ei paranda minu modemi kvaliteeti ega töövõimet.
PS. see kolme täheline operaator tegi muideks ka tünga varasejatele liitujatel, sest müüb praegu neid samu jublakaid 1200 krooniga, mulle aga lepingu järgi 2400 krooni väärtusega.

siinus
HV Guru
siinus

sõnum 15.04.2009 20:09:20 vasta tsitaadiga

montez kirjutas:
Ma pigem hoian selle alles kui füüsilise tõestuse 8376 kroonisest ämbrist.

Kellele ja mida sa selle junniga tõestad icon_question.gif
Su jonn ei aja enam naerma ka icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Priidik199
HV kasutaja
Priidik199

sõnum 26.04.2009 12:18:54 vasta tsitaadiga

Kasutan EDGE ühendust modemil E272.
Kas keegi teab, kas ta oskab lugeda ka EMT kaarte ja EMT ühendust kasutada? Või kuidas saaks uuendada Firmware't, et EMT kaarti kasutada.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 26.04.2009 12:28:25 vasta tsitaadiga

Priidik199 kirjutas:
Kasutan EDGE ühendust modemil E272.
Kas keegi teab, kas ta oskab lugeda ka EMT kaarte ja EMT ühendust kasutada? Või kuidas saaks uuendada Firmware't, et EMT kaarti kasutada.

Modemi raud oskab kindlasti. Iseasi, kui seal miski Vodafone erifirmware peal on. Sel juhul annab default firmwarega üle kirjutada. Enne aga hangi üks EMT kaart ja katseta.
tagasi üles
Priidik199
HV kasutaja
Priidik199

sõnum 26.04.2009 13:08:42 vasta tsitaadiga

Nii. Miks ma üldse EMT'd tahan? Elisa'l pole Võrus 3G ühendust, EMT'l on, seega tahaks kasvõi nädalavahetustel natuke kiirema ühenduse otsas olla.
Proovisin nüüd Simpel kaarti, peale pin koodi sisestamist "Vodafone Mobile Connection Lite" tarkvarasse leidis võrgu üles :"EE EMT GSM 3G" , seejärel tahtis seadeid. Muidugi EMT seaded ei klapi Vodafone (nt EE Elisa) omadega.
Seega tekkis mõte, proovida dial-up ühendust luua, kuid ega siis ka vist ei saa, sest Huawei E272 (mis on moditud Vodafone'i poolt) ei sisalda EMT seadeid.
Kust ma saaks default firmware? See vist tapab jällegi garantii.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 26.04.2009 13:48:43 vasta tsitaadiga

Kuskilt sealt APN'i ise lisada ei saa? Tõmba netist Huawei Mobile Partner ja proovi sellega. Praegu on sul softiks Vodafone Mobile Connect?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.04.2009 14:39:33 vasta tsitaadiga

Otsi Advanced seadete alt, et kuskohast saad pöördpunkti (APN)-i käsitsi paika panna. Ja lisaks pead EMT-st üle küsima, et mis Pöördpunkt kehtib Simpel + Arvuti versiooni korral.
tagasi üles
kaspar00
HV Guru
kaspar00

sõnum 26.04.2009 14:51:40 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Otsi Advanced seadete alt, et kuskohast saad pöördpunkti (APN)-i käsitsi paika panna. Ja lisaks pead EMT-st üle küsima, et mis Pöördpunkt kehtib Simpel + Arvuti versiooni korral.

internet.emt.ee oli vähemalt vanasti, kui ma ei eksi.
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 101
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 26.04.2009 17:00:50 vasta tsitaadiga

Ja töötab ka lihtsalt "internet" ilusti nii Elisas kui ka EMT'is.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.04.2009 17:34:44 vasta tsitaadiga

rex: Kui kunagi oli EMT-i mobiilinternetti kasutasin, siis oli EMT-l olemas 2 pöördpunkti, üks oli leingulistel klientidel, teine neil, kes Simpeli kõnekaarti kasutasid.

Ja ma ei saanud seetõttu tükk aega Simpeliga mobiilinternetti tööle, kuna mul kästi kogu aeg kirjutada "lepinguliste klientide" korral kasutatav pöördpunkt. Ja lõpuks taipas keegi öelda, et Simpeliga on see pöördpunkt teine.
Ja kui õigesti meeles on, siis üks oli "internet" ja teine "internet2". vms.

Edit: Leidsin ligi kah, kus on kirjas, et EMT-l on 2 pöördpunkti.
APN: internet.emt.ee
NB! Kõnekaardi puhul on APN: internet2.emt.ee
link
tagasi üles
Priidik199
HV kasutaja
Priidik199

sõnum 28.04.2009 16:38:30 vasta tsitaadiga

Kahjuks jah ei saa ma seda asja katsetada, sest Simplil hoopis polegi sellist asja, nagu päevapilet. Niisama oleks ka kulukas. Sellepärast nüüd ei hakka EMT'iga ka liituma.
Aga lohutan ennast sellega, et on head ilmad ja kõigega harjub. icon_smile.gif
tagasi üles
mar6
HV veteran

sõnum 04.05.2009 13:08:01 vasta tsitaadiga

Ma tahaks ka siis esimest korda M-internetti proovida, aga ei tea kus kohast alustada.

Olemas on lingil olev laptop, millel on installitud bluetooth driver ja bluetooth on sisse lülitatud.
http://www.pcworld.com/reviews/product/13942/review/thinkpad_t30.html

Ja siis on nokia 3110 classic, millel on bluetooth sisse lülitatud.
http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Pood/p/98

Proovida tahaks elisa m-internetti päeva piletiga. Piletit veel ostnud pole, kuna tundub, et midagi on veel seadistamata.
Elisast öeldi, et mobiili pole arvutiga kaabli kaudu vaja ühendada. (Mõtlesin, et proovin siis bluetoothi kaudu)
Arvuti annab teate, et bluetoothi network cabble is unplugged? Et mis kaablist see veel jahub?
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 04.05.2009 14:29:10 vasta tsitaadiga

Lisaks BT network adapterile peaks sulle pärast arvuti ja telefoni paaritamist device manageri modemite alla ka BT modem tekkima. Kui see on olemas, siis lase new connection wizard käima ja toimi, nagu looks dial up ühendust. Sissehelistamisnumbriks pane *99#. BT network osa jäta rahule. 3110c ei toeta muidugi 3G-d, laeks jääb EDGE.
tagasi üles
mar6
HV veteran

sõnum 04.05.2009 14:35:40 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Lisaks BT network adapterile peaks sulle pärast arvuti ja telefoni paaritamist device manageri modemite alla ka BT modem tekkima. Kui see on olemas, siis lase new connection wizard käima ja toimi, nagu looks dial up ühendust. Sissehelistamisnumbriks pane *99#. BT network osa jäta rahule. 3110c ei toeta muidugi 3G-d, laeks jääb EDGE.

Ok, aga kas mobiilile tuleb ka mingid seadistused tellida nagu elisa lingilt leidsin?

http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Tugiinfo/Seaded/Mobiiltelefoni-seadistamine
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.05.2009 17:36:36 vasta tsitaadiga

mar6: Jah, ka telefon peab seadistatud olema. Ja kas kasutad siis seadete tellimise lahendust või sisestad andmed käsitsi, see on enda valikuvabadus ja võimalus 8)

Võib-olla oskab mõni telefon ka ilma hakkama saada, aga selle pead ise selgeks tegema. Minu Siemensid on küll kõik tahtnud seadistusi, muidu ei tööta nad arvuti taga. Samas annab seadistatud telefon lisavõimalused näiteks WAP-i kasutus jms.
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 04.05.2009 17:50:49 vasta tsitaadiga

Parandus: Eesli firmal on poole päeva pilet. Veel 2007 oli tõepoolest päev võrdne 24 tunniga aga nüüd on see vaid 12 tundi. Seevastu hind oli 12 krooni 24 h eest ja see tõsteti 15 krooni peale (12 h eest).
Alla 3G kiiruse pole mobiilsel internetil mõtet. Olen ise kogenud olukorda, kus interneti pangast ei saanud aasta kohta väljavõtet kätte, sest ühendus oli EDGE ja fail tuli mingi 150 kb ning lõpp jäi salvestamata, sest sessioon pangaga aegus ära.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.