|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
kaupz
HV Guru

|
12.01.2009 12:03:02
|
|
|
| mryx kirjutas: |
Kõuga võrreldes on odavam: 199EEK kuu vs 298EEK kuu, modem ise maksab vähem ja sama modemit saaks kasutada mõne teise operaatori võrgus, kui vaja. |
aga kuidas kiirus / stabiilsus võrrelda on?
kõu leidsin koos läpakaga metsast aasta tagasi tasuta ja huawei 169 saab 600,-
wimax hulga kallima kuumaksuga (ja liiga hea stabiilsusega, igav hakkaks ju 8) ) ning seadmete rent ka veel otsa.
kuigi no siis oleks ikka püsiühendus.
_________________ O: VW T2 Hipibussi Transporter T2a VolksWagen T1 või Vana Põrnika |
|
| Kommentaarid: 86 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
15.01.2009 23:00:29
|
|
|
| kaupz kirjutas: |
...aga kuidas kiirus / stabiilsus võrrelda on? |
Kõuga ei oska võrrelda, pole ise kasutanud.
Uudishimust katsetasin seda Huawei 169 korra ka linnas 3,5G võrgus. Subjektiivselt hinnates tundus olevat kiirem, kui Kodu ADSL 512/128.
Kui mahupiirangut poleks 199 paketil, siis vahetaks oma Kodu ADSL kohe välja. (Ise elan 3,5G levialas).
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RvD
Kreisi kasutaja
|
29.01.2009 14:56:42
|
|
|
Tundub et praegu kasutuses olev norby hakkab vist vaikselt põhja minema, siis peaks omale mingi alternatiivi otsima. Keegi teab öelda kuidas Tartus selle elisa 3,5G levi ja kiirusega lood on (eriti huvitab just see Lõunakeskuse ümbrus)?
Viimane uudis on, et aasta esimese pooles saab kogu Tartumaa kaetud UMTS900 leviga. Millist modemit mul on vaja, et selle hüvesid nautida ning kas on mingi variant seda netti ka wifi ruuteri (dd-wrt tarkvaraga buffalo g54s) kaudu üle maja edastada, nii et see modem ei peaks pidevalt mõne töötava arvuti küljes rippuma? Või on saadaval mõistliku hinnaga mõni võimalikult mitmekülgne wifi/3G ruuter?
Enne norbyt sai mõnda aega kasutatud elisa EDGE 199.- paketti ja see enamasti toimis normaalselt, aga oli ka halbu päevi. On nüüd kvaliteet paremaks läinud?
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nymmik
HV kasutaja
|
02.04.2009 15:29:25
|
|
|
| RvD kirjutas: |
Tundub et praegu kasutuses olev norby hakkab vist vaikselt põhja minema, siis peaks omale mingi alternatiivi otsima. Keegi teab öelda kuidas Tartus selle elisa 3,5G levi ja kiirusega lood on (eriti huvitab just see Lõunakeskuse ümbrus)?
Viimane uudis on, et aasta esimese pooles saab kogu Tartumaa kaetud UMTS900 leviga. Millist modemit mul on vaja, et selle hüvesid nautida ning kas on mingi variant seda netti ka wifi ruuteri (dd-wrt tarkvaraga buffalo g54s) kaudu üle maja edastada, nii et see modem ei peaks pidevalt mõne töötava arvuti küljes rippuma? Või on saadaval mõistliku hinnaga mõni võimalikult mitmekülgne wifi/3G ruuter?
Enne norbyt sai mõnda aega kasutatud elisa EDGE 199.- paketti ja see enamasti toimis normaalselt, aga oli ka halbu päevi. On nüüd kvaliteet paremaks läinud? |
3,5G peaks lõunakeskuse ümber küll olema.
UMTS 900 saad Elisas müüdava E180 või K3715 modemiga.
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.04.2009 12:25:48
|
|
|
Väikseks hoiatuseks neile, kes Mobiil-internetti mahti gigabaitides pole kasutanud. Tasub jälgida väga hoolega ni Downloadi kui Uploadi mahtu, sest need liidetakse kokku üldiseks andmesidekuluks. Ehk kui lubatud maht on 3GB, siis 2GB downloadi ja 1GB ülesloadi = 3GB infot kokku.
Mul üks tuttav ei osanud sellega arvestada ja sai kaela 1700 kroonise Mobiil-interneti kuluarve.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jalmar
HV vaatleja
|
13.04.2009 01:46:38
|
|
|
| endal kah plaanis tarumaal seda 3,5g-d kasutama hakata aktiivsemalt, linnas tiksub mingi kuni 4mbit/s, plaanin seda kasutada varuühenduseks, kui elion ära kukub, endal hetkel kõu kah, ei anna võrreldagi, 3,5 ikka teine tera. kuna varuühenduseks läheb see aga ca 20 kliendi netile, siis võib haiget saada, tuleb lihtsalt õiged asjad kinni keerata, kui elioni ühendused pikemalt maas, aga siiamaani on elisaga alati väga positiivne olnud äri ajada ja hinnad on alati küsimise peale normaalseks tehtud, just tehti personaalne wimaxi pakkumine 1Mbit/256kb ühendusele 150eek kuu, tavahind muidu mingi 400 või 450eek. nii, et kolige oma emtidest ära elisa juurde, asi areneb ja eriti meeldib mulle personaalteenindus. vist üleeile püüdsin infot saada, kuna see tartumaa 3,5g tööle läheb, aga ei teadnud keegi, tuleb vaikselt siis jälgida, kuna laua peal läpaka küljes see modemi roheline tuluke siniseks läheb. samas äkki keegi müüb wimaxi seadmeid, võib teada anda - Loix(at)makes.it, vaja wimax üles panna, siis saab kõu ära puhkusele saata. niigi huiati selle modemiga üle, oleks teadnud, et tuleb korralik modem(wifiga see kiirem variant), poleks lollist peast valget ostnud ja seda ei saa enam vist 1000 eeguga kah maha lükata. nende äri mõte see vist oligi, et kuna nemad ainsad, kes selle odemiga opereerivad, siis müüa juustud maha, siis pakkuda paremaid, paljud müüvad vana maha ja ostavad parema - kliente tuleb juurde, siis lasevad vanal juustul hinna alla sinna õige hinna kanti, siis ostab teine seltskond neid juuste, kuni asjast aru saab ja turule muudkui tuleb seadmeid, mis ainult ühes võrgus saavad opereerida. tean inimesi, kes elavad silmside kaugusel või isegi samas kortermajas ja kõigil kõud möllavad, selle asemel, et täpselt sama jagatud netti, nagu kõu on, ise wifiga jagada tambivad iga üks 300eek kuus, aga mis teha, kui mõistust vähe, aga raha palju.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
14.04.2009 02:44:40
|
|
|
| Jalmar kirjutas: |
| nende äri mõte see vist oligi, et kuna nemad ainsad, kes selle odemiga opereerivad, siis müüa juustud maha, siis pakkuda paremaid, paljud müüvad vana maha ja ostavad parema - kliente tuleb juurde, siis lasevad vanal juustul hinna alla sinna õige hinna kanti, siis ostab teine seltskond neid juuste |
No nii toimib ju kogu arvutikaupade äri.
|
|
| Kommentaarid: 249 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
15.04.2009 09:42:22
|
|
|
Kui rääkida juustudest toodetest, siis Eesli modem on seda kindlasti. Mõtlesin selle nädalavahetusel jätta sisse, et kontrollib RSS-i feede aga tühjagi. Vaevalt pool päeva ehk siis südaööni oli olnud, siis kukkus errorisse. Samas ühe teise kolme tähelise firma modem, soft ja side on mul kohati 2 päeva järjest (feed, meil, web, ftp) ja ei midagi. Ärge nüüd tulge midagi toote parandamise või uuendamise kohta rääkima! Kui seda jagati 2 aastase lepinguga, siis peaks see ka töötama nagu ette nähtud ja mitte kasutaja närve rikkuma. Mulle on kõrini saanud neist "juustudest" mida vodafone sildi all jagatakse. Sisuliselt olen iga kuu viimasel nädalal sundseisus, et kuidagi tuleks 3G limiit ära kasutada (pole seda varem kasutanud) ja siis mõtlen, kust saaks midagi vähegi suuremat tõmmata, sest suured failid jooksevad enamasti korralikult kohale. Probleeme on just nimelt internetis surfamisega, mis lambist ära kaob või erroreid hakkab peksma.
Igatahes tuleb kliendina parima teeninduse saamiseks kindlasti operaatoreid vahetada. Vältida ajalise lepinguga lepinguid. Eeslilt sain sellise kaela (24x349=8376 side eest aga lepingu katkestamise trahv 3500 ringis) ja olen hambad ristis lugenud errorite esinemisi (täpsem statistika paar lehte eespool) ning lõpuni jäävat aega. Olen internetis olnud tosin aastat ja sellise solgipange sisse astunud varem pole. Isegi pole pettustega raha kaotanud. Ma tean, et kõigi toodete hulgas esineb selliseid lootusetuid ja ilmselt saingi just mina ühe, sest isegi garantiiremondist pole kasu olnud. Palju ma seda sama veaga sinna ikka viima pean kui seda ei suudeta ka korda teha.
Seejuures ei saa ma aru sellest Eesli reklaamist, et võidad aastas 10 000 krooni. Ma tulin nende mobiilivõrgust üle ühte teise ja hop, võitsin langenud kuuarvete pealt tubli 500-900 krooni (varem olid nad <1000 krooni kuus).
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
15.04.2009 10:17:00
|
|
|
montez, omg, alguses oli ju huvitav, et keegi intriige üritab kütta, aga üks ja sama jutt 83ndat korda pole enam huvitav ju lugeda pakkusin sulle omal ajal kaks korda, et võtan sult hea hinnaga selle katkise, praagi ja mittetöötava modemi ära, millegipärast hindasid sa selle praakprodukti väärtust kõrgemaks, minupakutud võrdlemisi konkurentsivõimelisest hinnast (500.- "mittetöötava" modemi eest oli ju ulme kõvv pakkumine tegelt, igati töökorras isendeid on siin müüdud ju mitu korda 600-700.- eest )
|
|
| Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
3 :: |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
15.04.2009 10:24:17
|
|
|
Ma pigem hoian selle alles kui füüsilise tõestuse 8376 kroonisest ämbrist. Ja see pakutud 500 krooni ei tee olematuks, et 18 kuud on sellega probleeme (jah, esimesed 6 töötas normaalselt). Ja ühtlasi meenutan sellega kõigile ka 84. korral, et eesli klient polnud hea olla.
Loobuge isiklikest rünnakutest, need ei paranda minu modemi kvaliteeti ega töövõimet.
PS. see kolme täheline operaator tegi muideks ka tünga varasejatele liitujatel, sest müüb praegu neid samu jublakaid 1200 krooniga, mulle aga lepingu järgi 2400 krooni väärtusega.
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
15.04.2009 20:09:20
|
|
|
| montez kirjutas: |
| Ma pigem hoian selle alles kui füüsilise tõestuse 8376 kroonisest ämbrist. |
Kellele ja mida sa selle junniga tõestad
Su jonn ei aja enam naerma ka
_________________ suck less | no slop grenade
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
26.04.2009 12:18:54
|
|
|
Kasutan EDGE ühendust modemil E272.
Kas keegi teab, kas ta oskab lugeda ka EMT kaarte ja EMT ühendust kasutada? Või kuidas saaks uuendada Firmware't, et EMT kaarti kasutada.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
26.04.2009 12:28:25
|
|
|
| Priidik199 kirjutas: |
Kasutan EDGE ühendust modemil E272.
Kas keegi teab, kas ta oskab lugeda ka EMT kaarte ja EMT ühendust kasutada? Või kuidas saaks uuendada Firmware't, et EMT kaarti kasutada. |
Modemi raud oskab kindlasti. Iseasi, kui seal miski Vodafone erifirmware peal on. Sel juhul annab default firmwarega üle kirjutada. Enne aga hangi üks EMT kaart ja katseta.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
26.04.2009 13:08:42
|
|
|
Nii. Miks ma üldse EMT'd tahan? Elisa'l pole Võrus 3G ühendust, EMT'l on, seega tahaks kasvõi nädalavahetustel natuke kiirema ühenduse otsas olla.
Proovisin nüüd Simpel kaarti, peale pin koodi sisestamist "Vodafone Mobile Connection Lite" tarkvarasse leidis võrgu üles :"EE EMT GSM 3G" , seejärel tahtis seadeid. Muidugi EMT seaded ei klapi Vodafone (nt EE Elisa) omadega.
Seega tekkis mõte, proovida dial-up ühendust luua, kuid ega siis ka vist ei saa, sest Huawei E272 (mis on moditud Vodafone'i poolt) ei sisalda EMT seadeid.
Kust ma saaks default firmware? See vist tapab jällegi garantii.
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
26.04.2009 13:48:43
|
|
|
| Kuskilt sealt APN'i ise lisada ei saa? Tõmba netist Huawei Mobile Partner ja proovi sellega. Praegu on sul softiks Vodafone Mobile Connect?
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.04.2009 14:39:33
|
|
|
| Otsi Advanced seadete alt, et kuskohast saad pöördpunkti (APN)-i käsitsi paika panna. Ja lisaks pead EMT-st üle küsima, et mis Pöördpunkt kehtib Simpel + Arvuti versiooni korral.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
26.04.2009 14:51:40
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
| Otsi Advanced seadete alt, et kuskohast saad pöördpunkti (APN)-i käsitsi paika panna. Ja lisaks pead EMT-st üle küsima, et mis Pöördpunkt kehtib Simpel + Arvuti versiooni korral. |
internet.emt.ee oli vähemalt vanasti, kui ma ei eksi.
|
|
| Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
26.04.2009 17:00:50
|
|
|
| Ja töötab ka lihtsalt "internet" ilusti nii Elisas kui ka EMT'is.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.04.2009 17:34:44
|
|
|
rex: Kui kunagi oli EMT-i mobiilinternetti kasutasin, siis oli EMT-l olemas 2 pöördpunkti, üks oli leingulistel klientidel, teine neil, kes Simpeli kõnekaarti kasutasid.
Ja ma ei saanud seetõttu tükk aega Simpeliga mobiilinternetti tööle, kuna mul kästi kogu aeg kirjutada "lepinguliste klientide" korral kasutatav pöördpunkt. Ja lõpuks taipas keegi öelda, et Simpeliga on see pöördpunkt teine.
Ja kui õigesti meeles on, siis üks oli "internet" ja teine "internet2". vms.
Edit: Leidsin ligi kah, kus on kirjas, et EMT-l on 2 pöördpunkti.
APN: internet.emt.ee
NB! Kõnekaardi puhul on APN: internet2.emt.ee
link
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
28.04.2009 16:38:30
|
|
|
Kahjuks jah ei saa ma seda asja katsetada, sest Simplil hoopis polegi sellist asja, nagu päevapilet. Niisama oleks ka kulukas. Sellepärast nüüd ei hakka EMT'iga ka liituma.
Aga lohutan ennast sellega, et on head ilmad ja kõigega harjub.
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mar6
HV veteran
|
04.05.2009 13:08:01
|
|
|
Ma tahaks ka siis esimest korda M-internetti proovida, aga ei tea kus kohast alustada.
Olemas on lingil olev laptop, millel on installitud bluetooth driver ja bluetooth on sisse lülitatud.
http://www.pcworld.com/reviews/product/13942/review/thinkpad_t30.html
Ja siis on nokia 3110 classic, millel on bluetooth sisse lülitatud.
http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Pood/p/98
Proovida tahaks elisa m-internetti päeva piletiga. Piletit veel ostnud pole, kuna tundub, et midagi on veel seadistamata.
Elisast öeldi, et mobiili pole arvutiga kaabli kaudu vaja ühendada. (Mõtlesin, et proovin siis bluetoothi kaudu)
Arvuti annab teate, et bluetoothi network cabble is unplugged? Et mis kaablist see veel jahub?
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
04.05.2009 14:29:10
|
|
|
| Lisaks BT network adapterile peaks sulle pärast arvuti ja telefoni paaritamist device manageri modemite alla ka BT modem tekkima. Kui see on olemas, siis lase new connection wizard käima ja toimi, nagu looks dial up ühendust. Sissehelistamisnumbriks pane *99#. BT network osa jäta rahule. 3110c ei toeta muidugi 3G-d, laeks jääb EDGE.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mar6
HV veteran
|
04.05.2009 14:35:40
|
|
|
| rex kirjutas: |
| Lisaks BT network adapterile peaks sulle pärast arvuti ja telefoni paaritamist device manageri modemite alla ka BT modem tekkima. Kui see on olemas, siis lase new connection wizard käima ja toimi, nagu looks dial up ühendust. Sissehelistamisnumbriks pane *99#. BT network osa jäta rahule. 3110c ei toeta muidugi 3G-d, laeks jääb EDGE. |
Ok, aga kas mobiilile tuleb ka mingid seadistused tellida nagu elisa lingilt leidsin?
http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Tugiinfo/Seaded/Mobiiltelefoni-seadistamine
|
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.05.2009 17:36:36
|
|
|
mar6: Jah, ka telefon peab seadistatud olema. Ja kas kasutad siis seadete tellimise lahendust või sisestad andmed käsitsi, see on enda valikuvabadus ja võimalus 8)
Võib-olla oskab mõni telefon ka ilma hakkama saada, aga selle pead ise selgeks tegema. Minu Siemensid on küll kõik tahtnud seadistusi, muidu ei tööta nad arvuti taga. Samas annab seadistatud telefon lisavõimalused näiteks WAP-i kasutus jms.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
04.05.2009 17:50:49
|
|
|
Parandus: Eesli firmal on poole päeva pilet. Veel 2007 oli tõepoolest päev võrdne 24 tunniga aga nüüd on see vaid 12 tundi. Seevastu hind oli 12 krooni 24 h eest ja see tõsteti 15 krooni peale (12 h eest).
Alla 3G kiiruse pole mobiilsel internetil mõtet. Olen ise kogenud olukorda, kus interneti pangast ei saanud aasta kohta väljavõtet kätte, sest ühendus oli EDGE ja fail tuli mingi 150 kb ning lõpp jäi salvestamata, sest sessioon pangaga aegus ära.
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mar6
HV veteran
|
05.05.2009 19:26:27
|
|
|
Arvuti sai seadistatud, tekkis bluetooth modem, siis proovisin tellida mobiiliga seadistusi numbrilt 15300, aga sõnum tuleb, et see telefon ei toeta seda. Mis jama siis nüüd on? Sai selle pärast see telefon ostetud, et müüja ka kinnitas elisas, et see telefon toetab.
Täiendus:Installisin nüüd nokia pc suite tarkvara arvutisse ja ühendasin mobiili datakaabliga arvuti külge ja pc suite tarkvara kaudu läheb nüüd küll otse internetti(ja normaalse kiirusega liigub kõik), aga ma pole ju veel mingit päevapiletitki ostnud
Katkestasin igaks juhuks kõik ühendused uuesti ära, teab mis arve muidu tuleb.
Mida ma siis nüüd pean tegema, et saaks lõpuks päevapiletiga internetti? Ei saa enam milleski aru.
|
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
05.05.2009 21:16:04
|
|
|
| mar6 kirjutas: |
Täiendus:Installisin nüüd nokia pc suite tarkvara arvutisse ja ühendasin mobiili datakaabliga arvuti külge ja pc suite tarkvara kaudu läheb nüüd küll otse internetti(ja normaalse kiirusega liigub kõik), aga ma pole ju veel mingit päevapiletitki ostnud
Mida ma siis nüüd pean tegema, et saaks lõpuks päevapiletiga internetti? Ei saa enam milleski aru. |
Saada 15300 peale sõnum sisuga "data". Saad vastu sõnumi, et pilet on aktiveeritud. Kui aeg saab otsa, saad uue sõnumi. Kogu andmevahetus, mis väljapoole neid sõnumeid jääb, maksustatakse megabaidipõhiselt (hetkel vist 35 eeku/MB). EDGE on tegelikult täiesti ok kiirus, saab enamiku asju tehtud. Pangas käimine pole kindlasti probleem. Pole isegi üle GPRS'i.
PC Suite on Nokia-omanikule muidugi nii või naa kasulik soft. Sealt saad mugavalt sõnumeid ja telefoniraamatut ka hallata. Proovigi see "data" kohe sealtkaudu saata.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mar6
HV veteran
|
06.05.2009 19:36:28
|
|
|
Mida ma siis nüüd pean tegema, et saaks lõpuks päevapiletiga internetti? Ei saa enam milleski aru. |
Saada 15300 peale sõnum sisuga "data". Saad vastu sõnumi, et pilet on aktiveeritud. Kui aeg saab otsa, saad uue sõnumi. Kogu andmevahetus, mis väljapoole neid sõnumeid jääb, maksustatakse megabaidipõhiselt (hetkel vist 35 eeku/MB). EDGE on tegelikult täiesti ok kiirus, saab enamiku asju tehtud. Pangas käimine pole kindlasti probleem. Pole isegi üle GPRS'i.
PC Suite on Nokia-omanikule muidugi nii või naa kasulik soft. Sealt saad mugavalt sõnumeid ja telefoniraamatut ka hallata. Proovigi see "data" kohe sealtkaudu saata. |
Aga kui ma selle sõnumi saadan, siis lähen ikka internetti selle pc suite programmis oleva interneti ikooni kaudu?
Või kuidas ma saan kindel olla, et ikka see pilet mõjub, mitte pole jälle läinud selle mahupõhise paketi kaudu?
|
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
06.05.2009 20:13:45
|
|
|
Lollakad.
250 mega on mul paketi sees..
130 mega tarbisin eelmine kuu, sain arve ka selle eest
_________________ ------ |
|
| Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
06.05.2009 20:33:30
|
|
|
hans, kurtis vist paketi sisse arvestatud teenuse pealt veel eraldi arve saamise pärast.
Pole siin midagi üllatuda, sest Elisa saadab oma töötajad mais-juunis kummalgi tervelt nädalaks ajaks palgata puhkusele. Põhjuseks vajadus hoida palkadelt kokku, sest käive langes I kvartalis lausa 14 protsenti.
| tsitaat: |
| ettevõttes Elisa töötab kokku ligi 300 töötajat, kellest 191 saadetakse mais-juunis nädalasele osaliselt tasustatavale puhkusele. Äripäev |
Mina pole ka enam juunist ühegi lepinguga Eesli klient. Juhuu, pühkigu suu puhtaks minu rahast.

viimati muutis montez 07.05.2009 07:28:03, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
07.05.2009 00:50:54
|
|
|
Aga kui ma selle sõnumi saadan, siis lähen ikka internetti selle pc suite programmis oleva interneti ikooni kaudu?
Või kuidas ma saan kindel olla, et ikka see pilet mõjub, mitte pole jälle läinud selle mahupõhise paketi kaudu? |
Sellist suurt tumbler-ümberlülitit ei ole küll jah. Hoia SMS'id arve saamiseni alles, kui kardad, et võiks vaidluseks minna.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mar6
HV veteran
|
08.05.2009 15:20:22
|
|
|
Või kuidas ma saan kindel olla, et ikka see pilet mõjub, mitte pole jälle läinud selle mahupõhise paketi kaudu? |
Sellist suurt tumbler-ümberlülitit ei ole küll jah. Hoia SMS'id arve saamiseni alles, kui kardad, et võiks vaidluseks minna. |
Ma tegin muidu selle winxp seadistamise ka ära ja siis tekkis desktopile selline ikoon nagu allpool oleval lingil näha. Tegin sellele ringi ümber. Elisa edge kirjutasin ise sinna.
http://i44.tinypic.com/107nvv7.jpg
Ja kui selle peale vajutada, siis tuleb selline pilt nagu järgneval lingil.
http://i39.tinypic.com/33e4c47.jpg
Kas ma peaks äkki selle kaudu minema? See paistab rohkem selline modemi moodi asjandus.
Või millise ikooni kaudu inimesed lähevad üldiselt sinna elisa m-internetti?
Ei taha ise leiutama hakata, pärast on selline telefoni arve, et müü auto või teab mis asi maha.
|
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.05.2009 16:52:32
|
|
|
mar6: Muide, see WinXP Dial-Up programm ikka niisama Sind kuhugi ei ühenda. See tahab veel omaette AT-Commandide lisaseadistamist. Ning siis töötab ka ainult kuni 33,6 kilobitise Dial-Up modemi kiirusega.
1. Nii, et otsi ikka kõigepealt õige Mobile-Dial-Up programm ja see on Su telefoniga kaasas või kodulehelt alla laetav. Alles selle programmiga saad suuremaid kiiruseid, kui 33,6 kilobitti.
2. Ja SMS peab olema laetud samale SIMM-ile, mida Sa kasutad ja millega ühenduse lood, mitte suvalisele SIMM-ile.
Tundub, et kõige lihtsam on, kui ostad näiteks 25-kroonise kõnekaardi ja siis katsetad ja harjutad selle peal nii programme kui ühenduste loomist ja "Päevapileti laadimist". Siis näed kohe, et kui teed midagi valesti, on Sul mõne minutiga kaardil olev raha otsas.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
08.05.2009 17:08:13
|
|
|
tahanteada.
Huvitav, mul pole mingit spets softi, sama dial up programm + telefoni driverid, et arvuti ära tunneks.
Niipalju jookseb läbi kui võrk lubab.
Pole vaja õiget dial up programmi.
Vaata sätetest, et pordi kiirus poleks 33.6
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.05.2009 17:36:50
|
|
|
hans: Sellesama telefoni tarkvaraga Sa ju installisidki õige modemi ja õigete AT-Commandidega Dial-Up programmi. Ning mis Windowsis kasutab enda käivitamiseks Windowsi Dial-Up märki.
Minu telefonide installprogramm küsib samuti ,et kas tahad kasutada programmi enda "Dial-Up märki" või tahad kasutada "Windowsi" oma.
Aga kui teed ühenduse Windowsi endaga kaasas oleva Dial-Up-i standard-modemiga, ilma vastavate AT-Commanditeta, siis ei lähe see ühendus mitte kuhugi. Su telefoni ühendus visatakse lihtsalt maha ja kogu lugu
Ja AT-Commandidega, pole sel juhul lihtsalt suuremat kiirust standard-modemiga kui 33,6 kilobitti.
Ja kui võrrelda kõiki kasutatavaid AT-Commande , millega ühendus luuakse, siis õige modemiga on need "öö ja päev" teised kui on need, mida Windows enda standard-modemiga kasutab.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mar6
HV veteran
|
08.05.2009 19:31:56
|
|
|
Kõnekaart vist tundub jah testimiseks parim variant olevat.
|
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
08.05.2009 21:15:26
|
|
|
tahanteada, emm...
teha dialup conn, kuhu dialed nr lahtrisse *99#, username: rle, pass: rle
niimoodi on mul töödand läbi BT. ei ole kindel, kas nii peabki olema, aga kuna töötab, siis las olla.
nendest at commandidest ei tea ma midagi
_________________ suck less | no slop grenade
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
08.05.2009 22:41:23
|
|
|
hans: Sellesama telefoni tarkvaraga Sa ju installisidki õige modemi ja õigete AT-Commandidega Dial-Up programmi. Ning mis Windowsis kasutab enda käivitamiseks Windowsi Dial-Up märki.
Minu telefonide installprogramm küsib samuti ,et kas tahad kasutada programmi enda "Dial-Up märki" või tahad kasutada "Windowsi" oma.
Aga kui teed ühenduse Windowsi endaga kaasas oleva Dial-Up-i standard-modemiga, ilma vastavate AT-Commanditeta, siis ei lähe see ühendus mitte kuhugi. Su telefoni ühendus visatakse lihtsalt maha ja kogu lugu
Ja AT-Commandidega, pole sel juhul lihtsalt suuremat kiirust standard-modemiga kui 33,6 kilobitti.
Ja kui võrrelda kõiki kasutatavaid AT-Commande , millega ühendus luuakse, siis õige modemiga on need "öö ja päev" teised kui on need, mida Windows enda standard-modemiga kasutab. |
Teengi
Win enda dial-upiga
Mingit telefoni softi ei sööda ette, lihtsalt driveri, mis ütleb, et unknow device on modem on COM40.
Üle BT veel lihtsam, leiab ise seadme "Bluetooht modem"
Installib selle kui "Standard 33.6kbit modem"
Vahetad pordi kiiruse ära, 960kbit peale vmt.
Ja töötab, mul.
ilusti.
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.05.2009 08:45:27
|
|
|
Eelneva jutu jätkuks siis, et panin oma GPRS-telefoni tööle ka Win7-e külge. Ja täpselt sama asi siis, et kui installida "tava/standard-modemina", siis on maksimaalne kiirus 33,6 kilobitti.
Kui panna tööle GPRS-modemina, siis on Windowsi Dial-Up ja telefoni-programmi enda Dial-Up-i paljud AT-Commandid on täiesti erinevad ja osade Commandide käsk on täpselt vastupidi. Umbes siis nii, et kui Win paneb AT-Commandi High, siis telefoni enda programm paneb sama AT-Commandi Low või vastupidi.
Või siis muutuvat ülesannet täitva Commandi korral ühel juhul Low to High ja teisel juhul High to Low.
Ja see on selles suhtes huvitav, et selline At-Commandide vastuolu kestab juba pikemat aega ja pole näha, et kumbki pool kavatseks alla anda ja enda Commandid ringi teha. 8)
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
12.05.2009 20:33:57
|
|
|
Ei tea kas keegi oskab öelda kuna võiks Võrru elisa poolt oodata 3g ühendust ? Saaks iföönis ka nautida kiiret netti
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
12.05.2009 22:15:22
|
|
|
Proovisin Rakveres ära, et näitab justkui selle olemasolu aga ühendust luues viskab ikkagi EDGE peale. Ma muidugi ei olnud ka saatja all aga vähemalt linna piirides ja tuvastasin, et pole võimalik isegi webmaili kaudu uut kirja koostada ja saata, sest vormindamiseks pakutavate tööriista ribade laadimiseks kulus sedavõrd kaua aega, et ühendus aegus ära.
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.05.2009 22:25:39
|
|
|
GPRS ja EDGE ongi alati k6nede-tundlikud. Kui k6nesid on palju, siis piiratkase mobiilsidet kuni katkestamiseni.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Gunnar19
Kaevur

|
14.05.2009 16:27:14
|
|
|
Kogemus Elisa M-Internetiga.
Ühel ilusal päeval läksin läbi telefoni arvutiga netti, kasutades siis muidugi Elisa M-internetti. Vaja oli tuttavale Counter-strike oma krediit kaardiga osta. Noh, kaua ma seda tegin, paar minutit, kahel lehel oli vaja käia. Mis te arvate palju arve järgmine kuu oli ?! Arvel oli juures 900 krooni mis tuli puhtalt M-interneti alt. Kas 1kb maksab 500 krooni või mis valemiga selline summa kokku aeti ? Oskab keegi midagi tarka selle kohta üelda ?.
Kas selline variant on võimalik, et samal ajal kui ma lehel numbreid sisse toksisin, kasutas windows võimalust ja tõmbas UPDATE ?
Ühesõnaga ei soovita arvutiga läbi telefoni netti kasutada, võib kalliks maksma minna, kui muidugi kuumaksuga netti pole.
   |
4 :: |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
14.05.2009 16:56:53
|
|
|
Konkreetselt seda juhtu pead lahendama ikkagi arvel kirja pandud nimetuse ja siis Eesli hinnakirjas sarnase nimetuse hinna ning koguse jagamise tehtega.
Mäletan Pealtnägija saatest, et möödunud kevadel arvutasid nad telefoni megabaidi asemel hoopis 256 kb sammuga ehk see, mida inimene luges megabaidi hinnaks, tuli tegeliku andmevahetuse megabaidi puhul korrutada neljaga. Neil on ka näiteks päevapilet nüüd ainult 12 tundi, veel 2007 oli mõistusega kooskõlas olevalt 24 tundi. Minul lõppeb Eesli orjaleping juunist ära ja kui ma peaksin veel sellest firmast midagi ostma või tellima, siis tuletage mulle meelde ennast ülesse puua. See tuleb odavam kui olla elisa klient.
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
15.05.2009 00:14:26
|
|
|
| Gunnar19 kirjutas: |
| Kas selline variant on võimalik, et samal ajal kui ma lehel numbreid sisse toksisin, kasutas windows võimalust ja tõmbas UPDATE ? |
Läpakal automatic updates alati maha!
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
15.05.2009 14:27:00
|
|
|
| Gunnar19 kirjutas: |
Kogemus Elisa M-Internetiga.
Ühel ilusal päeval läksin läbi telefoni arvutiga netti, kasutades siis muidugi Elisa M-internetti. Vaja oli tuttavale Counter-strike oma krediit kaardiga osta. Noh, kaua ma seda tegin, paar minutit, kahel lehel oli vaja käia. Mis te arvate palju arve järgmine kuu oli ?! Arvel oli juures 900 krooni mis tuli puhtalt M-interneti alt. Kas 1kb maksab 500 krooni või mis valemiga selline summa kokku aeti ? Oskab keegi midagi tarka selle kohta üelda ?.
Kas selline variant on võimalik, et samal ajal kui ma lehel numbreid sisse toksisin, kasutas windows võimalust ja tõmbas UPDATE ?
Ühesõnaga ei soovita arvutiga läbi telefoni netti kasutada, võib kalliks maksma minna, kui muidugi kuumaksuga netti pole. |
Kui modemi logimine on lubatud, siis WINDOWS/ModemLog_* failis on kirjas, kui palju baite on saadetud, vastu võetud, ja mis kiirusega. Vastavad read sisaldavad sõnu Read: Total:. Paistab, et iga 2 min tagant kirjutatakse sinna, kui palju käesoleva sessiooni jooksul kokku on edastatud. Samast failist võib ka igaüks vaadata, kui palju kurikuulsaid "AT Commandisid" modemile/telefonile saadetakse, ja kui palju neil ülekandekiirusega pistmist on.
Võtsin ka paari aasta eest M-internet 99 paketi, ja tegin järgmisel päeval ca. 25 MB jagu kiiruskatseid. Kuu arve oli selle peale 800+ krooni, mis pahase telefonikõne ja e-maili peale ettemaksuks arvestati.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
17.05.2009 10:57:14
|
|
|
Oeh. Minul on hetkel seis selline, et viin vist modemi kuhugile katusele, sest lihtsalt levi on nõrk ja ainult hommikul või väheste kasutajatega saab normaalselt kasutada.
Palun, võtke keegi mult leping üle, saate 3.5G´s kasutada kiiret internetti ~356.- eest. Mul on EDGE´st kõrini.
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
17.05.2009 11:59:24
|
|
|
Tunnen kaasa! Ise maksin ligi aasta seda tühja, sest modemi tarkvara jooksis päevas 4-5 korda errorisse ja pidi teist arvuti küljest lahti ühendama. Seega olen vähemalt 3500 krooni maksnud lihtsalt kasutamatu Eesli teenuse eest, sest läksin reklaami ohvriks ja lasin endale teha sunnismaise 2 aastase lepingu. Hoidke siis sellest firmast eemale, sest vähim mida saan nüüd oma kahjude korvamiseks teha on just nimelt aktiivne ennetustöö Elisa võimalikele klientidele.
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.05.2009 12:42:35
|
|
|
Minul jookseb M99 pakett samuti alates selle tulekust ja tarbitav kuumaht k6igub vahemikus 1-2GB ja iga kuu on tasu olnud 99 krooni. Ja uhtki jama pole olnud. Ning modemiks on GPRS telefon.
To loox: Sellest on va"he, et na"ed AT-Commande. Lisaks pead ka teadma, et milline Command mida muudab v6i mida ma"a"rab. Ning kui muuta tahad, siis pead teadma ka, et kuidas seda muuta saad ning et mida see muudatus muudab v6i mitte.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
17.05.2009 15:34:59
|
|
|
Minul jookseb M99 pakett samuti alates selle tulekust ja tarbitav kuumaht k6igub vahemikus 1-2GB ja iga kuu on tasu olnud 99 krooni. Ja uhtki jama pole olnud. Ning modemiks on GPRS telefon.
To loox: Sellest on va"he, et na"ed AT-Commande. Lisaks pead ka teadma, et milline Command mida muudab v6i mida ma"a"rab. Ning kui muuta tahad, siis pead teadma ka, et kuidas seda muuta saad ning et mida see muudatus muudab v6i mitte. |
No aga uuri siis välja, enne kui siia segadust külvama tuled. GPRS AT käsud on isegi mingil määral standardiseeritud. Üldjuhul lastakse modemil/telefonil oma tarkusest otsustada, mis kiirusega ühendub. Windowsi nn. pordikiirust ei peeta ka eriti millekski. Ainuke kord, kus mul on kiiruse käske vaja olnud, oli siis, kui Linuxant-i kutid soovitasid ühendusprobleemide diagnoosimiseks kiirust alla tõmmata. GSM telefoni olen V.110 protokolli peale ka lülitanud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|