|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
25.01.2009 21:46:09
|
|
|
| riaak kirjutas: |
Mul läks kool vist nats üle 6000.- kuna pidin teooria uuesti tegema.
2400.- maksin alguses, sõiduõpetajale maksin kokku 3200.- , tervisekontroll oli vist 150.- ja med õpe 300.- (minu puhul veel + 200 v 300 eeku teooria järeleksami eest). Kokku teeb see 6050.- kui läbida eksamid esimese korraga. |
Mis ajal sa tegid seda, avedas maksis ka mõnda aega tagasi 5500
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
| Kommentaarid: 377 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
1 :: |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
27.01.2009 23:15:58
|
|
|
Septembri lõpus hakkas pihta ja enne aasta lõppu siis lõpetasin kooli.
Täna sai siis ARKi sõit kah tehtud. Sõit läks: Ehitajate ring -> Nõmme -> Hiiu -> Nõmme -> ARK. Mõned vead olid küll sees kuid läbi ma sain. Kohe suhteliselt sõidu alguses suretasin masina välja ja siis peale seda tõmbasin ühel nina alt läbi. Eksamineerija arvates jäin ma talle ette kuid tegelikult oli vahet küll. Natuke napikas oli ja ohutuse mõttes nii tegelikult teha ei tasu. See oli ka mu suurim viga. Nõmmel raudteeülesõidukoha taga oodates unustasin ära, et pidin esimesel võimalusel paremale keerama (hästi väike tee keeras, mida oli keeruline märgata) ja siis täpselt selle ristmiku ees tuli meelde. Impulsiivselt keerasin kohe rops paremale ja poole keeramise pealt surusin suuna ka sisse. ( ) Ta vaatas küll natuke imelikult, kuid mis teha. Siis ma ei teadnud enam mis kiirusega sõitma peab. Kuna tee oli kitsas ja mõned inimesed liikusid ringi, kulgesin 30km/h. Ülejäänud pool sõitu läks enam-vähem kenasti kuid enne ARKi tagasi jõudmist, pidin mingi maja ees parklas külgboksi tegema, mis läks ka veits nihu. Sisse tagurdades unustasin suuna ära, mida ta ei märganud, ja tema väitel keerasin üle äärekivi. Ma küll eriti aru ei saanud, et ma äärekivist üles olin sõitnud kuna seal oli seda lumeplöga kõik kohad täis. Boksist väljudes oleks võinud esimese autoga kah rohkem ruumi jätta - suhteliselt sentimeetrite mäng oli. Sõidu lõpus arutasime natuke, mis mul valesti ja mida parandada. Kuna sõit mul sujus ja peale selle ühe apsaka midagi eriti hullu ei olnud, siis lasti läbi.
Auto oli minu jaoks rõvedalt ergas - sõidukoolis sai Nissan Notega sõidetud, mis oli ikka võrreldes selle Golfiga väga sujuv masin. Nii kui natuke pidurit vajutasin, kohe käis nõks läbi. Alles lõpus suutsin enam-vähem sujuvalt pidurdada. Autoks siis must Golf (bensiin).
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
0 :: |
105 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
27.01.2009 23:36:12
|
|
|
| Note ju paras ökopunn, Golf aga täitsa sõidetav auto.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
28.01.2009 00:04:40
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| Note ju paras ökopunn, Golf aga täitsa sõidetav auto. |
No see Golf, mis Pärnu ark'is on, on küll imo käkerdis (või no oli pigem, ma sõitsin sellega mingi 2a tagasi). Sidur võttis üsna alt ning pidurivõimendi oli mingi eriti imelik, nii kui nats pedaali puudutasid, olid rattad blokkis pmst. Mitu korda linnas sõites vajutasin "normaalselt, nagu harjunud olin" pidurit ning siis nii mina kui sõiduõpetaja rippusime turvavöö otsas
_________________ Ehitusprojektid ja konstruktiivsed lahendused HV kasutajatele soodsamalt
M: Zafira A/Astra G põhjakaitse - 30€ |
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.01.2009 00:06:09
|
|
|
| taikonaut, kas oled teiste Golfide ja Passatitega sõitnud ?
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
28.01.2009 00:13:45
|
|
|
Golfiga olen, Passatiga mitte.
_________________ Ehitusprojektid ja konstruktiivsed lahendused HV kasutajatele soodsamalt
|
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.01.2009 00:15:12
|
|
|
taikonaut, Passatiga on endal täpselt samasugune kogemus näiteks olemas (pikaajaline), ei olnud ARK oma, vaid täiesti tavaline 2001 aasta Passat.
Sidur madalalt ja väga lühike ning pidurid väga erksad.
Tegelikkuses ei ole mitte mingi probleem sellisega sõita, suht mõnus.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
28.01.2009 00:51:10
|
|
|
taikonaut, Passatiga on endal täpselt samasugune kogemus näiteks olemas (pikaajaline), ei olnud ARK oma, vaid täiesti tavaline 2001 aasta Passat.
Tegelikkuses ei ole mitte mingi probleem sellisega sõita, suht mõnus. |
No eks ma harjusin ka lõpuks ära. A kui siis oli vaja pärast Arki ühe teise autoga sõita, millel polnud pidurid niii erksad, siis oleks äärepealt eessõitjale tagant sisse sõitnud, kuna automaatselt eeldasin, et pidur ergas ja võtab varakult.
|
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
28.01.2009 09:03:20
|
|
|
selle pärast räägitakse aparaadiga harjumisest ja isegi uued autod peaksid olema mingil määral erinevad, rääkimata aastaid vanadest aparaatidest. teine asi on sõita võimalikult erinevate aparaatidega saamaks selgeks võtteid, mis lubavad erinevate uute asjadega pingevabalt sõita. (pikivahe, vajadusel käiguga pidurdamine, "järsk"sidur jms.."
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
28.01.2009 13:09:56
|
|
|
| taikonaut kirjutas: |
Tegelikkuses ei ole mitte mingi probleem sellisega sõita, suht mõnus. |
No eks ma harjusin ka lõpuks ära. A kui siis oli vaja pärast Arki ühe teise autoga sõita, millel polnud pidurid niii erksad, siis oleks äärepealt eessõitjale tagant sisse sõitnud, kuna automaatselt eeldasin, et pidur ergas ja võtab varakult. |
Passati sidurikäik harjumatu Mõttetult pikk, pidurid küll super head ja hästi doseeritavad erinevalt näiteks volvo V40-st...saab väga hästi ka pidurdada ilma abssi laskmatta, sama lugu ka audi 80 ja a4-ga
Samas mingeid väljasuretamise probleeme küll pole kohanud...uut autot võtad ikka tasa ja targu
Elukaaslasel oli ka seda lihtsam arkis, et oli sõitnud passatiga, audi 80, miski mitsu maasturi ja erinevate mersudega(A ja B klass).
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rbr
HV kasutaja

|
28.01.2009 20:24:31
|
|
|
Kuna siin juba hindadest juttu oli paneks oma äsja lõppenud koolituse kahh kirja.Kool 5000+meditsiinikursus300+ark 1400(1450 ei mäleta täpselt)=6700 kokku,asjale lisanduvad ka mõned bussipiletid ehk kokkuvõtteks ei midagi hullu.
Kooliks oli siis pärnu kesklinnaautokool.Kooli teooriaeksam 90 küsimust-sõit 80 minutit.Autoks mazda3-hea loogilise käitumisega auto mu arust,täpne rool-head pidurid-normaalne kiirendus,jalgu suurt jääda ei õnnestunud,kui mitte arvestada paari buumerit ja volvot kel tundus ikka väga kiire olema.Üks puudus sel mazdal siiski oli,kuna olen pikka kasvu ja iste oli max tagasi lükatud,siis nägemisväli jäi kuidagi väikeseks,isegi mu hetkel kasutada olevas honda civic hb-st 92a on nägemisväli parem.Kooli sõidueksami autoks sattus kia ceed,õnneks on seda autot luues arvestatud ka pikema inimesega.Samas tundus kia käiguvahetus julm,kõnks ja kõnks läksid käigud sisse ja siduri lahutusmoment oli ka kuidagi imelik vb lihtsalt harjumatu.Igatahes 80 min kestvast eksamist kulus autotundma õppimiseks ala 20 mintsa.
Ark-i golf sattus disla,pold viga päris söödav masin.Rool-pidurid-käiguvahetus head,pisut harjumatu siduripedaali pikem käik aga muidu norm masin sattus olema.Eksam oli lebo mis lebo võrreldes kooli omaga,arkist saugasse-korraks ülejõegümnaasiumi vasta jäävatele paremakäe aladele-sealt rannarajooni kus tegin külgboksi-kesklinna harilikku parkimist tegema,sealt arki estakaadile ja voilaa.Arki eksamil suutsin miskil pöördel ka käigu vahetama jätta ja korra õnnestus masin välja suretada,muidu igati bonx exam.Edu kõigile kes lube teevad ja tegema hakkavad!
|
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Amphor
Kreisi kasutaja

|
28.01.2009 23:41:28
|
|
|
kuidas Odiumis on sõidueksamiga? eriti selles sõiduosas. Kas mõned vead on tolereeritavad? kas hindeid pannakse? mis üks sõiditunni hinne võrdub eksamil umbes? kas teooriaeksam aegub?
Sai natuke palju vbl küsimusi
_________________ Kui postitus on sisulage, siis loetakse signatuuri |
|
| Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Amphor
Kreisi kasutaja

|
29.01.2009 17:19:56
|
|
|
See peaks olenema ikka vea suurusest
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
12.02.2009 23:19:50
|
|
|
eelmisel aastal autokoolis käijad, kontrollige, kas teie kool on teie koolitusmaksumused maksuametile kenasti teada andnud. saate tuludeklaratsiooniga raha tagasi. ja kui ei ole, teatage kooli, et antaks. mina saatsin maksuametisse veidike kontoväljavõtteid ja emta võtab ühe suustri tulude varjamise kahtlusega uurimisele.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
13.02.2009 00:08:40
|
|
|
Eks sõltub autokoolist Autosõit ilusti küsib, et kellele lõplikult see deklaratsiooni läheb
Kui ma endale Selges tegin, siis polnud ka mingit sahkerdamist...
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
13.02.2009 00:14:04
|
|
|
No arvata on, et suuremates kohtades sellega probleeme ei ole.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
13.02.2009 00:30:32
|
|
|
Teooriat ei saagi paberivabas ARKis regada? Eelmisest kuus kuud möödas
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Amphor
Kreisi kasutaja

|
01.03.2009 12:49:00
|
|
|
Kas med. kursuse peab autokoolis läbima ja kui kaua see umbes aega võtab?
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
omgwtf
HV Guru

|
01.03.2009 12:50:45
|
|
|
2 päeva võttis mul 1 päeva tädike mulises ja õpetas,teise päeva proovisime ise igast vigured teha
Selle peab läbima muidu ei saa ARKi eksamitele vms
|
|
| Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
137 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
01.03.2009 13:04:51
|
|
|
Need 2 päeva olid meil ikka üsna pikad. Hommiku vara hakkas pihta ja õhtuni välja. Teise päeva praktilisem pool oli huvitavam.
|
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
omgwtf
HV Guru

|
01.03.2009 13:11:47
|
|
|
16h oli kokku 2 päeva ka meil Praktika oli jah päris mõnus igast sidumismängud jne..
|
|
| Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
137 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
01.03.2009 13:51:20
|
|
|
| omgwtf kirjutas: |
| päris mõnus igast sidumismängud jne.. |
Kui nüüd vaid veidi kõrvale mõelda
A iseenesest oli täitsa asjalik koolitus.
Reede sai käidud ka b-kati täiendõppekursusel. Üle kuudi käimise simulatsioon oli imo kõige vingem. Libedaraja sõit oli pehmo....
|
|
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
02.03.2009 02:20:30
|
|
|
Ise läbisin just esmaabikoolituse OÜ Autosõidus. Sai ühe päevaga hakkama (4 tundi umbes). Sigailus naine kes loengut andis oskas ka nalja visata e. igav ei hakanud kordagi
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte. |
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
02.03.2009 08:40:31
|
|
|
| Rakveres on hea esmaabikoolitus seal nö. eesti energia majas. Täpsemalt seal kus gardez autokooli ruumid on. Too onu seal on ise kiirabiarst ja räägib asjast nii kuidas on. Jutt on hea ja nalja saab ikka vahele küll. Samuti ühe päevaga saab tehtud, aga 8 tundi.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV Guru

|
02.03.2009 10:57:23
|
|
|
| MiXeR kirjutas: |
| Rakveres on hea esmaabikoolitus seal nö. eesti energia majas. Täpsemalt seal kus gardez autokooli ruumid on. Too onu seal on ise kiirabiarst ja räägib asjast nii kuidas on. Jutt on hea ja nalja saab ikka vahele küll. Samuti ühe päevaga saab tehtud, aga 8 tundi. |
Paar aastat tagasi tegi sama mees ikka kahepäevaseid koolitusi (2x8h) ja väitis, et ühe päevaga ei saa midagi selgeks ja tema neid kunagi läbi viima ei hakka
Endal nüüd OÜ Autosõit libedakoolitus ka tehtud ja nn. "päris" load käes Säästliku sõidu õpe oli suht mõttetu - maanteel ei ole sellel küll mingit pointi ja pärast koolituse paberil olid küll need kskm. kiiruse ja kütusekulu numbrid pastakast "välja imetud". Muidu raja peal oli päris fun. Isegi rohkem oleks tahtnud sõita.
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Amphor
Kreisi kasutaja

|
24.03.2009 14:57:51
|
|
|
Kuidas selle Tallinna kesklinnaga on? On räägitud juba maasta madalast peale mulle, et seal õppesõitu teha tööpäeviti ei tohi, kuid kas õpilane juhendaja paberitega juhi kõrval võib sõita? kas seda loetakse ka siis õppeautoks?
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
24.03.2009 15:05:49
|
|
|
| Amphor kirjutas: |
| Kuidas selle Tallinna kesklinnaga on? On räägitud juba maasta madalast peale mulle, et seal õppesõitu teha tööpäeviti ei tohi, kuid kas õpilane juhendaja paberitega juhi kõrval võib sõita? kas seda loetakse ka siis õppeautoks? |
Kui õpilane roolis on, siis peavad autol olema nähtaval õppeauto märgid, edasi mõtle ise.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
24.03.2009 15:47:21
|
|
|
Seda ei jälgita. Ei ole kuulnud kellestki kes selle eest noomida oleks saanud. Rääkimata trahvist. See kui politseinik üldse teab antud sätte olemasolust on juba paras ulme .
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
O
Kreisi kasutaja

|
24.03.2009 15:57:19
|
|
|
Ise olen lehtedega Tallinnas pea igal pool sõitnud ja ütleks, et kui just Vanalinna ei sõida, siis ei viitsi keegi sind torkida...
| tsitaat: |
Tallinna Linnavalitsus m ä ä r a b:
1. Keelata autode õppesõidu läbiviimine:
1.1 Tallinna Vanalinnas, mis on piiratud: Toompuiestee - Kaarli puiestee -Vabaduse väljaku - Pärnu maantee - Viru väljaku - Mere puiestee ja Rannamäe teega (kaasaarvatud nimetatud ala piiravatel tänavalõikudel);
1.2 A. Weizenbergi tänaval.
2. Keelata autode õppesõidu läbiviimine tööpäevadel kella 8.00-st kuni 10.00-ni ja 16.00-st kuni 18.00-ni:
2.1 Järgnevate tänavatega piiratud alal: Kalasadama tänav - Põhja puiestee - Rannamäe tee - Toompuiestee- Luise tänav - Tehnika tänav - Pärnu maantee - Liivalaia tänav - Juhkentali tänav - Odra tänav - Tartu maantee - Lubja tänav - J.Vilmsi tänav - Laagna tee - Mäekalda tänav - A. Weizenbergi tänav - J.Poska tänav - Narva maantee - Filmi tänav - Nafta tänav - Tuukri tänav - Lootsi tänav (kaasaarvatud nimetatud ala piiravatel tänavalõikudel ja väljaarvatud punktis 1 nimetatud alal ja tänavatel);
2.2 Narva maanteel J.Poska tänava ja Pirita tee vahelisel lõigul;
2.3 Paldiski maanteel Toompuiestee ja Mustamäe tee vahelisel lõigul;
2.4 Endla tänaval Tehnika tänava ja Mustamäe tee vahelisel lõigul;
2.5 Pärnu maanteel Tehnika tänava ja Järvevana tee vahelisel lõigul;
2.6 Järvevana teel;
2.7 Peterburi teel Tartu maantee ja Majaka tänava vahelisel lõigul;
2.8 Tartu maanteel Järvevana tee ja Lubja tänava vahelisel lõigul. |
_________________ PS, kui teemades ei vasta |
|
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
24.03.2009 18:09:04
|
|
|
O, vanalinnas nad nokivad miskipärast niisama kah kõiki. Eriti just jalgsipatrullid. Kaks korda olen autoga seal tiirutanud, ning kaks korda on auto ka kinni peetud dokumentide kontrolliks ning joobe olemasolu kontrollimiseks. Õnneks polnud mina roolis
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Olaf

|
24.03.2009 18:18:38
|
|
|
[quote="O"]Ise olen lehtedega Tallinnas pea igal pool sõitnud ja ütleks, et kui just Vanalinna ei sõida, siis ei viitsi keegi sind torkida...
Miks peaks keegi sind lehtede pärast üldse torkima? Seda enam, kui nad sul peal on ja ka ilusti nähtavad on.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
O
Kreisi kasutaja

|
24.03.2009 18:34:41
|
|
|
Olaf, mõtlesin õppesõidupaberlehti.
Ragnar7474, vanalinnas karm jeh, sõber (töötab seal) võeti ka just paar päeva tagasi seal maha ja veidi hilisema kellaaja tõttu tehti miski sissesõidukeelu ala paragrahvi all trahv ära.
_________________ PS, kui teemades ei vasta |
|
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
r3dd3vil
HV kasutaja

|
27.03.2009 15:59:55
|
|
|
| huvitav kas taskusse parkimist ka ARK-s veel nõutakse?
|
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oliverk
HV veteran
|
27.03.2009 16:02:48
|
|
|
| r3dd3vil kirjutas: |
| huvitav kas taskusse parkimist ka ARK-s veel nõutakse? |
Loodetavasti.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
r3dd3vil
HV kasutaja

|
27.03.2009 16:08:49
|
|
|
| Kui juba Keilat märkasin, siis kindlasti ei soovita Kaja Autokooli täiendkoolitusele minna. Väga nõrk tase!
|
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
27.03.2009 16:22:58
|
|
|
r3dd3vil, nõutakse muidugi.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
27.03.2009 16:35:57
|
|
|
ARK on vinge.
Kui oled omanud kunagi varem juhendaja tunnistust (see, millega saab siis autokoolis õppivad jütsi "juhendada" kõrvalistmelt), siis tähendab see seda et ükskkõik kui ammu aega tagasi see sul kehtivuse kaotas peab sul see uut taotledes kaasas olema, muul juhul pead kirjutama selgituse, põhjaks paberileht, kus on tekstid varguse ja kaotamise kohta.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.03.2009 16:40:15
|
|
|
| see on sama loll asi nagu see, et eesti vabariigis pole võimalik oma juhtimisõigust ise peatada, selle saab ainult ära võtta. põhimõtteliselt igast asjast eestis on võimalik loobuda, isegi eesti vabariigi kodakondsusest on võimalik vabatahtlikult loobuda, aga mitte juhtimisõigusest
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
27.03.2009 16:46:50
|
|
|
... aga milleks see hea peaks olema ?
   |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.03.2009 16:57:04
|
|
|
igal inimesel on omad põhjused üks näiteks võib olla see, et eesti kaitsevägi kohustab osasid juhiloaga inimesi põhjusel "kuna sul on juhtimisõigus" teenima reservväes autojuhina. kuna ma olen lennundusspetsialist ja tegeleks parema meelega ka reservis lennundusega, siis tahtsin protesti märgiks kordusõppuse ajaks juhtimisõigusest loobuda, aga selgus, et seda ei saagi teha. juhtimisõigust saab ainult ära võtta karistusena. ja niimoodi siis olengi küllalt hea lennundusalase väljaõppega autojuht, kes õppekogunemisel selle asemel et näiteks pidada sidet õhusõidukite või õhuväe võitlejatega või tegeleda õhuluure jmt. asjadega, roolin rahulikult mingit kaitseväe autot, millega ma ilmselt kraavi sõidan, kuna ma pole päevagi kaitseväes autojuht olnud, isegi mitte ajateenistuses, nii et kogemus puudub.
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
27.03.2009 19:49:50
|
|
|
| dvd vader kirjutas: |
| roolin rahulikult mingit kaitseväe autot, millega ma ilmselt kraavi sõidan, kuna ma pole päevagi kaitseväes autojuht olnud, isegi mitte ajateenistuses, nii et kogemus puudub. |
vähemalt sul on 20 matsi autos kes masina jälle välja lükkavad
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
105 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Amphor
Kreisi kasutaja

|
28.03.2009 01:12:31
|
|
|
Kas bussist tohib üle pidevate juttide mööda sõita? peatuses
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.03.2009 05:45:00
|
|
|
| Kas bussist tohib üle pidevate juttide mööda sõita? peatuses |
Ei tohi.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Amphor
Kreisi kasutaja

|
28.03.2009 09:41:01
|
|
|
Aga mõnest asjast ikka tohib? teekoristajatest vm teenistustöid tegevast aeglasest sõidukist? või on mulle õpetaja valetanud?
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
28.03.2009 09:49:56
|
|
|
| Aga mõnest asjast ikka tohib? teekoristajatest vm teenistustöid tegevast aeglasest sõidukist? või on mulle õpetaja valetanud? |
Ümberpõike või kuidas seda kutsuti korral võib küll üle pidevajoone sõita.
IMO kui buss peatuses seisab ja muud moodi mööda ei saa kui üle pidevajoone siis ikka ei jää küll vahtima sinna kuni buss liikuma hakkab. Eriti kui vastusõitvaid masinad pole.
Kui bussil suund sees siis loomulikult ei hakka mööda sõitma.
edit: http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=265273
| tsitaat: |
| Märgist tohib ületada katkendjoone poolt. Pidevjoone poolt tohib seda teha ainult möödasõitu või ümberpõiget lõpetades. |
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yellowcard
HV kasutaja
|
28.03.2009 11:11:35
|
|
|
| mulle õpetati nii et ei tohi sõita mööda. nt üks koht on akadeemia teel kus bussi/trolli peatus keset teed on siis mööduda bussist ei tohi pidin ära ootama. tagant panid muidugi kõik mööda.
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
28.03.2009 15:25:09
|
|
|
| yellowcard kirjutas: |
| mulle õpetati nii et ei tohi sõita mööda. nt üks koht on akadeemia teel kus bussi/trolli peatus keset teed on siis mööduda bussist ei tohi pidin ära ootama. tagant panid muidugi kõik mööda. |
Täiesti loogiline, et sellisel juhul seisma peab jääma. Inimesed tahavad ju tee keskelt ohutult tee äärde saada.
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|