Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autokoolid ja Transpordiamet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 62, 63, 64  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 25.01.2009 21:46:09 vasta tsitaadiga

riaak kirjutas:
Mul läks kool vist nats üle 6000.- kuna pidin teooria uuesti tegema. icon_rolleyes.gif
2400.- maksin alguses, sõiduõpetajale maksin kokku 3200.- , tervisekontroll oli vist 150.- ja med õpe 300.- (minu puhul veel + 200 v 300 eeku teooria järeleksami eest). Kokku teeb see 6050.- kui läbida eksamid esimese korraga.

Mis ajal sa tegid seda, avedas maksis ka mõnda aega tagasi 5500 icon_wink.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
riaak
HV Guru
riaak

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 27.01.2009 23:15:58 vasta tsitaadiga

Septembri lõpus hakkas pihta ja enne aasta lõppu siis lõpetasin kooli.

Täna sai siis ARKi sõit kah tehtud. Sõit läks: Ehitajate ring -> Nõmme -> Hiiu -> Nõmme -> ARK. Mõned vead olid küll sees kuid läbi ma sain. Kohe suhteliselt sõidu alguses suretasin masina välja ja siis peale seda tõmbasin ühel nina alt läbi. Eksamineerija arvates jäin ma talle ette kuid tegelikult oli vahet küll. Natuke napikas oli ja ohutuse mõttes nii tegelikult teha ei tasu. See oli ka mu suurim viga. Nõmmel raudteeülesõidukoha taga oodates unustasin ära, et pidin esimesel võimalusel paremale keerama (hästi väike tee keeras, mida oli keeruline märgata) ja siis täpselt selle ristmiku ees tuli meelde. Impulsiivselt keerasin kohe rops paremale ja poole keeramise pealt surusin suuna ka sisse. ( icon_lol.gif ) Ta vaatas küll natuke imelikult, kuid mis teha. Siis ma ei teadnud enam mis kiirusega sõitma peab. Kuna tee oli kitsas ja mõned inimesed liikusid ringi, kulgesin 30km/h. Ülejäänud pool sõitu läks enam-vähem kenasti kuid enne ARKi tagasi jõudmist, pidin mingi maja ees parklas külgboksi tegema, mis läks ka veits nihu. Sisse tagurdades unustasin suuna ära, mida ta ei märganud, ja tema väitel keerasin üle äärekivi. Ma küll eriti aru ei saanud, et ma äärekivist üles olin sõitnud kuna seal oli seda lumeplöga kõik kohad täis. icon_confused.gif Boksist väljudes oleks võinud esimese autoga kah rohkem ruumi jätta - suhteliselt sentimeetrite mäng oli. Sõidu lõpus arutasime natuke, mis mul valesti ja mida parandada. Kuna sõit mul sujus ja peale selle ühe apsaka midagi eriti hullu ei olnud, siis lasti läbi.
Auto oli minu jaoks rõvedalt ergas - sõidukoolis sai Nissan Notega sõidetud, mis oli ikka võrreldes selle Golfiga väga sujuv masin. Nii kui natuke pidurit vajutasin, kohe käis nõks läbi. Alles lõpus suutsin enam-vähem sujuvalt pidurdada. Autoks siis must Golf (bensiin).

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 27.01.2009 23:36:12 vasta tsitaadiga

Note ju paras ökopunn, Golf aga täitsa sõidetav auto.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 28.01.2009 00:04:40 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Note ju paras ökopunn, Golf aga täitsa sõidetav auto.
No see Golf, mis Pärnu ark'is on, on küll imo käkerdis (või no oli pigem, ma sõitsin sellega mingi 2a tagasi). Sidur võttis üsna alt ning pidurivõimendi oli mingi eriti imelik, nii kui nats pedaali puudutasid, olid rattad blokkis pmst. Mitu korda linnas sõites vajutasin "normaalselt, nagu harjunud olin" pidurit ning siis nii mina kui sõiduõpetaja rippusime turvavöö otsas icon_neutral.gif
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 28.01.2009 00:06:09 vasta tsitaadiga

taikonaut, kas oled teiste Golfide ja Passatitega sõitnud ?
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 28.01.2009 00:13:45 vasta tsitaadiga

Golfiga olen, Passatiga mitte.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 28.01.2009 00:15:12 vasta tsitaadiga

taikonaut, Passatiga on endal täpselt samasugune kogemus näiteks olemas (pikaajaline), ei olnud ARK oma, vaid täiesti tavaline 2001 aasta Passat.
Sidur madalalt ja väga lühike ning pidurid väga erksad.
Tegelikkuses ei ole mitte mingi probleem sellisega sõita, suht mõnus.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 28.01.2009 00:20:43 vasta tsitaadiga

kui häda käes, sõidad kõigega ja tööauto on maailma parim auto isegi siis kui ta on 45kw diisel ning lillat värvi kaubik.
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 28.01.2009 00:51:10 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
taikonaut, Passatiga on endal täpselt samasugune kogemus näiteks olemas (pikaajaline), ei olnud ARK oma, vaid täiesti tavaline 2001 aasta Passat.
No eks ma harjusin ka lõpuks ära. A kui siis oli vaja pärast Arki ühe teise autoga sõita, millel polnud pidurid niii erksad, siis oleks äärepealt eessõitjale tagant sisse sõitnud, kuna automaatselt eeldasin, et pidur ergas ja võtab varakult.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 28.01.2009 09:03:20 vasta tsitaadiga

selle pärast räägitakse aparaadiga harjumisest ja isegi uued autod peaksid olema mingil määral erinevad, rääkimata aastaid vanadest aparaatidest. teine asi on sõita võimalikult erinevate aparaatidega saamaks selgeks võtteid, mis lubavad erinevate uute asjadega pingevabalt sõita. (pikivahe, vajadusel käiguga pidurdamine, "järsk"sidur jms.."
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 28.01.2009 13:09:56 vasta tsitaadiga

taikonaut kirjutas:
mikk36 kirjutas:
No eks ma harjusin ka lõpuks ära. A kui siis oli vaja pärast Arki ühe teise autoga sõita, millel polnud pidurid niii erksad, siis oleks äärepealt eessõitjale tagant sisse sõitnud, kuna automaatselt eeldasin, et pidur ergas ja võtab varakult.

Passati sidurikäik harjumatu icon_razz.gif Mõttetult pikk, pidurid küll super head ja hästi doseeritavad erinevalt näiteks volvo V40-st...saab väga hästi ka pidurdada ilma abssi laskmatta, sama lugu ka audi 80 ja a4-ga
Samas mingeid väljasuretamise probleeme küll pole kohanud...uut autot võtad ikka tasa ja targu icon_smile.gif
Elukaaslasel oli ka seda lihtsam arkis, et oli sõitnud passatiga, audi 80, miski mitsu maasturi ja erinevate mersudega(A ja B klass).
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
rbr
HV kasutaja
rbr

sõnum 28.01.2009 20:24:31 vasta tsitaadiga

Kuna siin juba hindadest juttu oli paneks oma äsja lõppenud koolituse kahh kirja.Kool 5000+meditsiinikursus300+ark 1400(1450 ei mäleta täpselt)=6700 kokku,asjale lisanduvad ka mõned bussipiletid ehk kokkuvõtteks ei midagi hullu.
Kooliks oli siis pärnu kesklinnaautokool.Kooli teooriaeksam 90 küsimust-sõit 80 minutit.Autoks mazda3-hea loogilise käitumisega auto mu arust,täpne rool-head pidurid-normaalne kiirendus,jalgu suurt jääda ei õnnestunud,kui mitte arvestada paari buumerit ja volvot kel tundus ikka väga kiire olema.Üks puudus sel mazdal siiski oli,kuna olen pikka kasvu ja iste oli max tagasi lükatud,siis nägemisväli jäi kuidagi väikeseks,isegi mu hetkel kasutada olevas honda civic hb-st 92a on nägemisväli parem.Kooli sõidueksami autoks sattus kia ceed,õnneks on seda autot luues arvestatud ka pikema inimesega.Samas tundus kia käiguvahetus julm,kõnks ja kõnks läksid käigud sisse ja siduri lahutusmoment oli ka kuidagi imelik vb lihtsalt harjumatu.Igatahes 80 min kestvast eksamist kulus autotundma õppimiseks ala 20 mintsa.
Ark-i golf sattus disla,pold viga päris söödav masin.Rool-pidurid-käiguvahetus head,pisut harjumatu siduripedaali pikem käik aga muidu norm masin sattus olema.Eksam oli lebo mis lebo võrreldes kooli omaga,arkist saugasse-korraks ülejõegümnaasiumi vasta jäävatele paremakäe aladele-sealt rannarajooni kus tegin külgboksi-kesklinna harilikku parkimist tegema,sealt arki estakaadile ja voilaa.Arki eksamil suutsin miskil pöördel ka käigu vahetama jätta ja korra õnnestus masin välja suretada,muidu igati bonx exam.Edu kõigile kes lube teevad ja tegema hakkavad!
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
Amphor
Kreisi kasutaja
Amphor

sõnum 28.01.2009 23:41:28 vasta tsitaadiga

kuidas Odiumis on sõidueksamiga? eriti selles sõiduosas. Kas mõned vead on tolereeritavad? kas hindeid pannakse? mis üks sõiditunni hinne võrdub eksamil umbes? kas teooriaeksam aegub?

Sai natuke palju vbl küsimusi

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 29.01.2009 10:10:24 vasta tsitaadiga

"raske õppustel, kerge lahingus" igasugu tolereerimine tuleks seadusega keelata.
tagasi üles
Amphor
Kreisi kasutaja
Amphor

sõnum 29.01.2009 17:19:56 vasta tsitaadiga

See peaks olenema ikka vea suurusest
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 12.02.2009 23:19:50 vasta tsitaadiga

eelmisel aastal autokoolis käijad, kontrollige, kas teie kool on teie koolitusmaksumused maksuametile kenasti teada andnud. saate tuludeklaratsiooniga raha tagasi. ja kui ei ole, teatage kooli, et antaks. mina saatsin maksuametisse veidike kontoväljavõtteid ja emta võtab ühe suustri tulude varjamise kahtlusega uurimisele.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 13.02.2009 00:08:40 vasta tsitaadiga

Eks sõltub autokoolist icon_smile.gif Autosõit ilusti küsib, et kellele lõplikult see deklaratsiooni läheb thumbs_up.gif

Kui ma endale Selges tegin, siis polnud ka mingit sahkerdamist...
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 13.02.2009 00:14:04 vasta tsitaadiga

No arvata on, et suuremates kohtades sellega probleeme ei ole.
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.02.2009 00:14:58 vasta tsitaadiga

siin on päris palju selliseid olukordi et " õu, kus soodsamalt saab blabla". ja kohati tuleb soodukas selle arvelt, et makse ei maksta korralikult.
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 13.02.2009 00:30:32 vasta tsitaadiga

Teooriat ei saagi paberivabas ARKis regada? Eelmisest kuus kuud möödas icon_redface.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
Amphor
Kreisi kasutaja
Amphor

sõnum 01.03.2009 12:49:00 vasta tsitaadiga

Kas med. kursuse peab autokoolis läbima ja kui kaua see umbes aega võtab?
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 01.03.2009 12:50:45 vasta tsitaadiga

2 päeva võttis mul icon_smile.gif 1 päeva tädike mulises ja õpetas,teise päeva proovisime ise igast vigured teha thumbs_up.gif
Selle peab läbima muidu ei saa ARKi eksamitele vms icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 01.03.2009 13:04:51 vasta tsitaadiga

Need 2 päeva olid meil ikka üsna pikad. Hommiku vara hakkas pihta ja õhtuni välja. Teise päeva praktilisem pool oli huvitavam.
tagasi üles
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 01.03.2009 13:11:47 vasta tsitaadiga

16h oli kokku 2 päeva ka meil icon_wink.gif Praktika oli jah päris mõnus igast sidumismängud jne..
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 01.03.2009 13:51:20 vasta tsitaadiga

omgwtf kirjutas:
päris mõnus igast sidumismängud jne..
Kui nüüd vaid veidi kõrvale mõelda icon_biggrin.gif
A iseenesest oli täitsa asjalik koolitus.

Reede sai käidud ka b-kati täiendõppekursusel. Üle kuudi käimise simulatsioon oli imo kõige vingem. Libedaraja sõit oli pehmo....
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Ragnar7474
HV veteran

sõnum 02.03.2009 02:20:30 vasta tsitaadiga

Ise läbisin just esmaabikoolituse OÜ Autosõidus. Sai ühe päevaga hakkama (4 tundi umbes). Sigailus naine kes loengut andis oskas ka nalja visata e. igav ei hakanud kordagi icon_smile.gif
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 02.03.2009 08:40:31 vasta tsitaadiga

Rakveres on hea esmaabikoolitus seal nö. eesti energia majas. Täpsemalt seal kus gardez autokooli ruumid on. Too onu seal on ise kiirabiarst ja räägib asjast nii kuidas on. Jutt on hea ja nalja saab ikka vahele küll. Samuti ühe päevaga saab tehtud, aga 8 tundi.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Ramones
HV Guru
Ramones

sõnum 02.03.2009 10:57:23 vasta tsitaadiga

MiXeR kirjutas:
Rakveres on hea esmaabikoolitus seal nö. eesti energia majas. Täpsemalt seal kus gardez autokooli ruumid on. Too onu seal on ise kiirabiarst ja räägib asjast nii kuidas on. Jutt on hea ja nalja saab ikka vahele küll. Samuti ühe päevaga saab tehtud, aga 8 tundi.

Paar aastat tagasi tegi sama mees ikka kahepäevaseid koolitusi (2x8h) ja väitis, et ühe päevaga ei saa midagi selgeks ja tema neid kunagi läbi viima ei hakka icon_razz.gif
Endal nüüd OÜ Autosõit libedakoolitus ka tehtud ja nn. "päris" load käes thumbs_up.gif Säästliku sõidu õpe oli suht mõttetu - maanteel ei ole sellel küll mingit pointi ja pärast koolituse paberil olid küll need kskm. kiiruse ja kütusekulu numbrid pastakast "välja imetud". Muidu raja peal oli päris fun. Isegi rohkem oleks tahtnud sõita. icon_smile.gif
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
Amphor
Kreisi kasutaja
Amphor

sõnum 24.03.2009 14:57:51 vasta tsitaadiga

Kuidas selle Tallinna kesklinnaga on? On räägitud juba maasta madalast peale mulle, et seal õppesõitu teha tööpäeviti ei tohi, kuid kas õpilane juhendaja paberitega juhi kõrval võib sõita? kas seda loetakse ka siis õppeautoks?
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 24.03.2009 15:05:49 vasta tsitaadiga

Amphor kirjutas:
Kuidas selle Tallinna kesklinnaga on? On räägitud juba maasta madalast peale mulle, et seal õppesõitu teha tööpäeviti ei tohi, kuid kas õpilane juhendaja paberitega juhi kõrval võib sõita? kas seda loetakse ka siis õppeautoks?
Kui õpilane roolis on, siis peavad autol olema nähtaval õppeauto märgid, edasi mõtle ise.
tagasi üles
Ragnar7474
HV veteran

sõnum 24.03.2009 15:47:21 vasta tsitaadiga

Seda ei jälgita. Ei ole kuulnud kellestki kes selle eest noomida oleks saanud. Rääkimata trahvist. See kui politseinik üldse teab antud sätte olemasolust on juba paras ulme icon_biggrin.gif.
tagasi üles
O
Kreisi kasutaja
O

sõnum 24.03.2009 15:57:19 vasta tsitaadiga

Ise olen lehtedega Tallinnas pea igal pool sõitnud ja ütleks, et kui just Vanalinna ei sõida, siis ei viitsi keegi sind torkida...

tsitaat:

Tallinna Linnavalitsus m ä ä r a b:

1. Keelata autode õppesõidu läbiviimine:

1.1 Tallinna Vanalinnas, mis on piiratud: Toompuiestee - Kaarli puiestee -Vabaduse väljaku - Pärnu maantee - Viru väljaku - Mere puiestee ja Rannamäe teega (kaasaarvatud nimetatud ala piiravatel tänavalõikudel);

1.2 A. Weizenbergi tänaval.

2. Keelata autode õppesõidu läbiviimine tööpäevadel kella 8.00-st kuni 10.00-ni ja 16.00-st kuni 18.00-ni:

2.1 Järgnevate tänavatega piiratud alal: Kalasadama tänav - Põhja puiestee - Rannamäe tee - Toompuiestee- Luise tänav - Tehnika tänav - Pärnu maantee - Liivalaia tänav - Juhkentali tänav - Odra tänav - Tartu maantee - Lubja tänav - J.Vilmsi tänav - Laagna tee - Mäekalda tänav - A. Weizenbergi tänav - J.Poska tänav - Narva maantee - Filmi tänav - Nafta tänav - Tuukri tänav - Lootsi tänav (kaasaarvatud nimetatud ala piiravatel tänavalõikudel ja väljaarvatud punktis 1 nimetatud alal ja tänavatel);

2.2 Narva maanteel J.Poska tänava ja Pirita tee vahelisel lõigul;

2.3 Paldiski maanteel Toompuiestee ja Mustamäe tee vahelisel lõigul;

2.4 Endla tänaval Tehnika tänava ja Mustamäe tee vahelisel lõigul;

2.5 Pärnu maanteel Tehnika tänava ja Järvevana tee vahelisel lõigul;

2.6 Järvevana teel;

2.7 Peterburi teel Tartu maantee ja Majaka tänava vahelisel lõigul;

2.8 Tartu maanteel Järvevana tee ja Lubja tänava vahelisel lõigul.

Ragnar7474
HV veteran

sõnum 24.03.2009 18:09:04 vasta tsitaadiga

O, vanalinnas nad nokivad miskipärast niisama kah kõiki. Eriti just jalgsipatrullid. Kaks korda olen autoga seal tiirutanud, ning kaks korda on auto ka kinni peetud dokumentide kontrolliks ning joobe olemasolu kontrollimiseks. Õnneks polnud mina roolis icon_lol.gif
tagasi üles
Olaf

Olaf

sõnum 24.03.2009 18:18:38 vasta tsitaadiga

[quote="O"]Ise olen lehtedega Tallinnas pea igal pool sõitnud ja ütleks, et kui just Vanalinna ei sõida, siis ei viitsi keegi sind torkida...
Miks peaks keegi sind lehtede pärast üldse torkima? Seda enam, kui nad sul peal on ja ka ilusti nähtavad on.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
O
Kreisi kasutaja
O

sõnum 24.03.2009 18:34:41 vasta tsitaadiga

Olaf, mõtlesin õppesõidupaberlehti.
Ragnar7474, vanalinnas karm jeh, sõber (töötab seal) võeti ka just paar päeva tagasi seal maha ja veidi hilisema kellaaja tõttu tehti miski sissesõidukeelu ala paragrahvi all trahv ära.

r3dd3vil
HV kasutaja
r3dd3vil

sõnum 27.03.2009 15:59:55 vasta tsitaadiga

huvitav kas taskusse parkimist ka ARK-s veel nõutakse?
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Oliverk
HV veteran

sõnum 27.03.2009 16:02:48 vasta tsitaadiga

r3dd3vil kirjutas:
huvitav kas taskusse parkimist ka ARK-s veel nõutakse?

Loodetavasti.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
r3dd3vil
HV kasutaja
r3dd3vil

sõnum 27.03.2009 16:08:49 vasta tsitaadiga

Kui juba Keilat märkasin, siis kindlasti ei soovita Kaja Autokooli täiendkoolitusele minna. Väga nõrk tase!
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 27.03.2009 16:22:58 vasta tsitaadiga

r3dd3vil, nõutakse muidugi. icon_wink.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 27.03.2009 16:35:57 vasta tsitaadiga

ARK on vinge.
Kui oled omanud kunagi varem juhendaja tunnistust (see, millega saab siis autokoolis õppivad jütsi "juhendada" kõrvalistmelt), siis tähendab see seda et ükskkõik kui ammu aega tagasi see sul kehtivuse kaotas peab sul see uut taotledes kaasas olema, muul juhul pead kirjutama selgituse, põhjaks paberileht, kus on tekstid varguse ja kaotamise kohta.
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 27.03.2009 16:40:15 vasta tsitaadiga

see on sama loll asi nagu see, et eesti vabariigis pole võimalik oma juhtimisõigust ise peatada, selle saab ainult ära võtta. põhimõtteliselt igast asjast eestis on võimalik loobuda, isegi eesti vabariigi kodakondsusest on võimalik vabatahtlikult loobuda, aga mitte juhtimisõigusest
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 27.03.2009 16:46:50 vasta tsitaadiga

... aga milleks see hea peaks olema ?
dvd vader
HV Guru

sõnum 27.03.2009 16:57:04 vasta tsitaadiga

igal inimesel on omad põhjused icon_smile.gif üks näiteks võib olla see, et eesti kaitsevägi kohustab osasid juhiloaga inimesi põhjusel "kuna sul on juhtimisõigus" teenima reservväes autojuhina. kuna ma olen lennundusspetsialist ja tegeleks parema meelega ka reservis lennundusega, siis tahtsin protesti märgiks kordusõppuse ajaks juhtimisõigusest loobuda, aga selgus, et seda ei saagi teha. juhtimisõigust saab ainult ära võtta karistusena. ja niimoodi siis olengi küllalt hea lennundusalase väljaõppega autojuht, kes õppekogunemisel selle asemel et näiteks pidada sidet õhusõidukite või õhuväe võitlejatega või tegeleda õhuluure jmt. asjadega, roolin rahulikult mingit kaitseväe autot, millega ma ilmselt kraavi sõidan, kuna ma pole päevagi kaitseväes autojuht olnud, isegi mitte ajateenistuses, nii et kogemus puudub.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 27.03.2009 19:49:50 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
roolin rahulikult mingit kaitseväe autot, millega ma ilmselt kraavi sõidan, kuna ma pole päevagi kaitseväes autojuht olnud, isegi mitte ajateenistuses, nii et kogemus puudub.
vähemalt sul on 20 matsi autos kes masina jälle välja lükkavad
Amphor
Kreisi kasutaja
Amphor

sõnum 28.03.2009 01:12:31 vasta tsitaadiga

Kas bussist tohib üle pidevate juttide mööda sõita? peatuses
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 28.03.2009 05:45:00 vasta tsitaadiga

Amphor kirjutas:
Kas bussist tohib üle pidevate juttide mööda sõita? peatuses
Ei tohi.
tagasi üles
Amphor
Kreisi kasutaja
Amphor

sõnum 28.03.2009 09:41:01 vasta tsitaadiga

Aga mõnest asjast ikka tohib? teekoristajatest vm teenistustöid tegevast aeglasest sõidukist? või on mulle õpetaja valetanud?
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 28.03.2009 09:49:56 vasta tsitaadiga

Amphor kirjutas:
Aga mõnest asjast ikka tohib? teekoristajatest vm teenistustöid tegevast aeglasest sõidukist? või on mulle õpetaja valetanud?

Ümberpõike või kuidas seda kutsuti korral võib küll üle pidevajoone sõita.

IMO kui buss peatuses seisab ja muud moodi mööda ei saa kui üle pidevajoone siis ikka ei jää küll vahtima sinna kuni buss liikuma hakkab. Eriti kui vastusõitvaid masinad pole.
Kui bussil suund sees siis loomulikult ei hakka mööda sõitma.

edit: http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=265273
tsitaat:
Märgist tohib ületada katkendjoone poolt. Pidevjoone poolt tohib seda teha ainult möödasõitu või ümberpõiget lõpetades.

yellowcard
HV kasutaja

sõnum 28.03.2009 11:11:35 vasta tsitaadiga

mulle õpetati nii et ei tohi sõita mööda. nt üks koht on akadeemia teel kus bussi/trolli peatus keset teed on siis mööduda bussist ei tohi pidin ära ootama. tagant panid muidugi kõik mööda.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 27
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 28.03.2009 15:25:09 vasta tsitaadiga

yellowcard kirjutas:
mulle õpetati nii et ei tohi sõita mööda. nt üks koht on akadeemia teel kus bussi/trolli peatus keset teed on siis mööduda bussist ei tohi pidin ära ootama. tagant panid muidugi kõik mööda.

Täiesti loogiline, et sellisel juhul seisma peab jääma. Inimesed tahavad ju tee keskelt ohutult tee äärde saada.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autokoolid ja Transpordiamet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 62, 63, 64  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.