Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rex
HV Guru

|
11.03.2009 12:34:03
|
|
|
vaegkuulja kirjutas: |
Täitsa usun et aastaga võib olla tõesti asi paranenud, kuid häda on hoopis selles et Nokial pole ju normaalset telefoni, 480x800 resoga ja WM6-ga. |
WM6 ei ole kellegi telefonisoft. PDA jaoks on okei. Telefoni omaduste osas paneb Symbian aga pika puuga ära. WM-i ainus eelis on, et talle on rohkem lisasofti valida.
Butcher kirjutas: |
Kas need Nokia Navigatorid on kuidagi paremad ka kaardirakenduste jooksutamisel kui E või N seeria?
Nokia 6710 Navigator
Nokia 6210 Navigator |
Peale pisut erineva marketingi ei ole mingit vahet. Suvaline teine sisemise GPS-iga Nokia teeb täpselt sama hea töö ära.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
11.03.2009 13:26:55
|
|
|
rex kirjutas: |
WM6 ei ole kellegi telefonisoft. PDA jaoks on okei. Telefoni omaduste osas paneb Symbian aga pika puuga ära. WM-i ainus eelis on, et talle on rohkem lisasofti valida.
|
Eelmine Nokia Navigator oli Symbianiga. Minu jaoks, kui nüüd võrdlema hakata momendi WM6'ga, siis see Symbian oli ikka täielik kaka, enam küll tagasi selle peale minna ei taha kui juba WM olen proovinud. Peamiselt häiris totaalne kaos ja ebaloogilisus kõikide seadete ja menüüdega, koledad menüüd, tarkvara ei tööta korralikult (WM pole probleeme olnud), väga piiratud võimalused seadistamise ja tarkvara kasutamise poolt.
Kuid seda et Symbianile vähem tarkvara oli, ma küll ei ütleks, tarkvara oli ka sellele lademes, rohkem kui ära kasutada jõuaks.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
11.03.2009 14:02:59
|
|
|
|
Eelmine Nokia Navigator oli Symbianiga. Minu jaoks, kui nüüd võrdlema hakata momendi WM6'ga, siis see Symbian oli ikka täielik kaka, enam küll tagasi selle peale minna ei taha kui juba WM olen proovinud. Peamiselt häiris totaalne kaos ja ebaloogilisus kõikide seadete ja menüüdega, koledad menüüd, tarkvara ei tööta korralikult (WM pole probleeme olnud), väga piiratud võimalused seadistamise ja tarkvara kasutamise poolt.
Kuid seda et Symbianile vähem tarkvara oli, ma küll ei ütleks, tarkvara oli ka sellele lademes, rohkem kui ära kasutada jõuaks. |
Hetkeseisuga võin öelda, et minu jaoks on asjad parananud, olen ka 3 erineva WM telefoni omanud ja seal olid mõned asjad mis mulle jälle kohe üldse ei istunud. Uuemal sümbianil on puuteekraan ja jõuab pea igasse menüüsse vähem kui 3 klikiga
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
11.03.2009 14:09:34
|
|
|
enterprice kirjutas: |
Uuemal sümbianil on puuteekraan ja jõuab pea igasse menüüsse vähem kui 3 klikiga |
3 klikiga ? See on ju palju WM's pole üldse menüüsid vaja, käivitad desktopilt 1 klikiga kõike mida vaja.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
11.03.2009 14:27:42
|
|
|
WM on üks pisikeste pulgaga toksitavate checkbox'ide maraton. Standby'sse minek lõpetab backgroundis olevate progede töö. Kõnede list ja kõneaja/data arvestus on allpool igasugust arvestust. Minu silmis on Symbian ilus, loogiline ja mitmekülgne. Võibolla seepärast, et ma olen seda omajagu aega kasutanud ja tean suht pimesi, kust midagi leida. WM telefoniosa on selle kõrval kiviaeg.
Symbianile ei ole näiteks iGO'd. Tahaks seda ära kasutada. Samuti mitte TomTom 7-t.
WM's pole üldse menüüsid vaja, käivitad desktopilt 1 klikiga kõike mida vaja. |
Ei tee sa seal ühe klikiga midagi, Start > Programs > blabla ja pärast seda kukud edasi klikkima...
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
11.03.2009 14:36:30
|
|
|
WM on üks pisikeste pulgaga toksitavate checkbox'ide maraton.
|
Mille muuga siis veel võimalik on kui mitte pulgaga, ma isegi ei kujuta ette momendil mingeid muid variante. Aga siiski, desktopile saab teha ka isegi näpu laiuseid shortcute.
Standby'sse minek lõpetab backgroundis olevate progede töö.
|
Jah, see on kohati võibolla tõesti takistus. Samas paljud proged võimaldavad lülida välja ekraani ja klahve ilma et peaks standbysse minema. GPS tarkvaral olen seda näinud.
Ei tee sa seal ühe klikiga midagi, Start > Programs > blabla ja pärast seda kukud edasi klikkima... |
Selle jaoks on desktopi managerid, näiteks "Elecont desktop"
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
T2nel
HV Guru

|
11.03.2009 14:49:47
|
|
|
rex, vaegkuulja, üritate üksteist surnuks rääkida?
|
|
Kommentaarid: 798 loe/lisa |
   |
646 |
|
tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
11.03.2009 14:51:13
|
|
|
Ei tee sa seal ühe klikiga midagi, Start > Programs > blabla ja pärast seda kukud edasi klikkima... |
Selle jaoks on desktopi managerid, näiteks "Elecont desktop"[/quote]
Samamoodi saad Nokial kõik asjad desktopile panna kui tahad. Lisaks võid enamus asju kasvõi hääljuhtimisega käivitada.
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
nobelman
HV vaatleja
|
12.03.2009 13:58:44
|
|
|
Symbianiga Nokiatel on peal Nokia Maps, mis tirib vajalikke kaarte reaalajas netist või siis saab vajaliku maatüki kaardi sinna eelnevalt laadida maploaderiga. Eesti kaart võttis minu mälu järgi ruumi kuskil 17 mega kandis. Võin ka eksida, kasutamisest mõned kuud möödas.
WM smartphone'idel mingeid kaarte kaasas ei ole, heal juhul on vaid mingi softijupp, millega koordinaate määrata. |
Mul wm pda oli küll eelsalvestatud google maps ja route 66 baltic and central europa kaart
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
12.03.2009 20:50:57
|
|
|
nobelman kirjutas: |
Mul wm pda oli küll eelsalvestatud google maps ja route 66 baltic and central europa kaart |
Google maps kaartide eelsalvestus on piraatlus ning ametlikud telefonimüüjad seda kindlasti ei tee.
Need tarkvaraarendajad kelle tarkvara laeb Google mape kas tegelevad ebaseadusliku tegevusega võisiis on neil Googlega otsene leping.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
15.03.2009 21:18:53
|
|
|
Milline on siis praegu parimate kaartidega programm ppc Asus p535-le ise kasutan nii tomtomi kui garmin xt on veel miskit paremat ?
_________________ Töö tegi ahvist inimese
Äkki teeb sinust ka  |
|
Kommentaarid: 221 loe/lisa |
   |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
15.03.2009 21:55:18
|
|
|
reints kirjutas: |
Milline on siis praegu parimate kaartidega programm ppc Asus p535-le ise kasutan nii tomtomi kui garmin xt on veel miskit paremat ? |
Endal on kahe serveriga pandud Googlest downloadima kogu Eesti, nii teedekaardid kui satifotod erinevates mõõtkavades ning prognoosi kohaselt 24h laadides enne 1-kuud loota pole.
Laadimisega peab olema äärmiselt ettevaatlik ja mitte üle pingutama kiiruste ja mahtudega - ban on kiire tulema vastasel juhul.
Kuid mul polegi kiiret, suveks saab just valmis. Üksikasju ei tahaksi avaldada, muidu paneb Google veel kogu Eesti banni nimekirja. Selles mõttes on see delikaatne küsimus, kuna ametlikult Google ikkagi ei taha et tema kaarte laetakse offlin kasutuse tarbeks. Mind aga huvitavad just satifotod ning kahjuks ei TomTom, Garmin, ega ka Eesti tegijad ei paku satifotode võimalust, seega mul lihtsalt ei jää muud üle. GoogleMapsi aga ei saa ma kasutada, kuna paljudes mind huvitavates geograafilistes punktides pole isegi telefonisidet, 3G internetist rääkimata.
GPS tarkvarana soovitan kasutada TrackyPro'd, mis sööb neid kaarte hästi. Igasugu vabavara saasta ei soovitaks.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.03.2009 14:31:31
|
|
|
reints kirjutas: |
Milline on siis praegu parimate kaartidega programm ppc Asus p535-le ise kasutan nii tomtomi kui garmin xt on veel miskit paremat ? |
Milleks sul vaja on? Parimate maastikukaartidega proge ei pruugi olla parim suunar. Mul oli P535 peal autoga liikumiseks TomTom6 (ka 7 peaks netist leidma, ametlikult seda enam eraldi ei müüdud) + western, central ja eastern Europe ja teedevõrgust väljaspool käsigps'i funktsionaalsuse kasutamiseks GPS tuner. Google Maps oli küll ka jah, aga see on välitingimustes ikkagi suht abitu asi.
iGO8 soovitaks soojalt ära proovida, kui autoga liiklemist on.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
16.03.2009 14:47:57
|
|
|
Google Maps oli küll ka jah, aga see on välitingimustes ikkagi suht abitu asi.
|
Google Maps on muidugi abitu, kuid ega siis Google kaarte ei pea kasutama GoogleMaps'iga ainult. On olemas ka 3rd partei GPS tarkvara, mis teeb näiteks Garminile pika puuga ära - kasvõi kui võrrelda tarkvara võimalusi juba. TomTom ja Garmin on raha maha viskamine - kallis hind ja väikesed võimalused. Kaarte aga saab vabalt tasuta igaltpoolt.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksl
HV kasutaja
|
16.03.2009 14:58:39
|
|
|
Google Maps oli küll ka jah, aga see on välitingimustes ikkagi suht abitu asi.
|
Google Maps on muidugi abitu, kuid ega siis Google kaarte ei pea kasutama GoogleMaps'iga ainult. On olemas ka 3rd partei GPS tarkvara, mis teeb näiteks Garminile pika puuga ära - kasvõi kui võrrelda tarkvara võimalusi juba. TomTom ja Garmin on raha maha viskamine - kallis hind ja väikesed võimalused. Kaarte aga saab vabalt tasuta igaltpoolt. |
On ehk ka mingit konkreetset tarkvara näidet kolmanda poole pakkujalt, mis oleks odavam kui Garmin/TomTom ja suurte võimalustega? (telefoniks Nokia E50)
_________________ KES SOOVIB, SEE PROOVIB |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
16.03.2009 15:03:21
|
|
|
ksl kirjutas: |
On ehk ka mingit konkreetset tarkvara näidet kolmanda poole pakkujalt, mis oleks odavam kui Garmin/TomTom ja suurte võimalustega? (telefoniks Nokia E50) |
Näiteks PathAway, TrackyPro, GoogleNavigator - iga kell eelistaksin neid rohkem, ei sõltu mingist monopolist kaartide hankimise mõttes.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.03.2009 15:23:06
|
|
|
Siiski ei sõida sa ilmselt ühegagi neist näiteks Värtahamn'ist Oslosse kindlale aadressile kohale nii kiiresti ja muretult, kui TomTom'i kasutades. Mööda metsa seeni otsides ehk tõesti paremad. Nii et igaks kasutusvaldkonnaks ikkagi oma asi.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
16.03.2009 15:39:07
|
|
|
Siiski ei sõida sa ilmselt ühegagi neist näiteks Värtahamn'ist Oslosse kindlale aadressile kohale nii kiiresti ja muretult, kui TomTom'i kasutades. Mööda metsa seeni otsides ehk tõesti paremad. Nii et igaks kasutusvaldkonnaks ikkagi oma asi. |
Sul võib olla õigus, kuid pole selles päris kindel ka. Kõigil neil nimetatud tarkvaradel on olemas route, trip, trace, locator, geocoder jne funktsionaalsused. Vähemalt seadete võrdlemisel tundus näiteks Garmini tarkvara kõvasti väiksemate seadistusvõimalustega. Aga jah, ise ei saasta õhku neljarattalistega ja Euroopa asemel käin kaugemates paikades, mis pole niisama lihtsalt kaardil ka.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.03.2009 16:02:03
|
|
|
Aga jah, ise ei saasta õhku neljarattalistega. |
Seda on postitustest ka näha. Suur osa meist vajab aga GPS'i abi just nimelt autoga liigeldes. Vähe on neid, kes metsa ja mägedesse jõuavad. Võiks muidugi rohkem olla...
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
16.03.2009 16:08:48
|
|
|
Seda on postitustest ka näha. Suur osa meist vajab aga GPS'i abi just nimelt autoga liigeldes. Vähe on neid, kes metsa ja mägedesse jõuavad. Võiks muidugi rohkem olla... |
Ära pea iseennast ka nüüd suureks osaks kohe veel. Tahaks näha kuidas sa näiteks Indiasse autoga sõitma hakkad?
Enda külavahel tiirutamiseks poleks mul üldse mingit kaarti tarvis.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.03.2009 17:30:17
|
|
|
Ära pea iseennast ka nüüd suureks osaks kohe veel. Tahaks näha kuidas sa näiteks Indiasse autoga sõitma hakkad?
Enda külavahel tiirutamiseks poleks mul üldse mingit kaarti tarvis. |
Tundub, et erinevalt sinust oskan ma maailma suuremas plaanis ka näha. Näen näiteks, et sajad tuhanded eestlased sõidavad pidevalt autodega. Kümned tuhanded neist ka üle piiri. Indiasse suundujaid on nende seas ehk tõesti suht vähe. Neid aga, kes Skandivaaniasse või Kesk- ja Lääne-Euroopasse omal käel sõidavad, on kindlasti kõvasti rohkem kui jala Indiasse minejaid.
Oma külas saad ehk jah kaardita hakkama. Tule aga maakana Tallinna või Tartusse, ma pakun, et jääd hätta, kui pead omal käel kesklinnast veidi eemale minema.
Üldiselt - sina näed hetkel GPS'i kasutamisvõimalust suht kitsas valdkonnas. Kuna sa ei ole autoinimene, siis pole see ka ime. Mina kasutan GPS'i vajadusel nii jala kui ka autoga liikumisel. Seega on minu kogemus tahes-tahtmata sinu omast laiahaardelisem. Suudad sa selle alla neelata või ei, see on juba sinu teha. Selles, et sa toatingimustes (või ka lähiümbruse metsas luusides) teoreetiliselt rohkem GPS-softe läbi proovinud oled, ma ei kahtlegi. Püüa nüüd see kõik testkeskkonnast praktilisse kasutusse ka viia.
PS. Ma olen vabalt valmis vajadusel autoga Indiasse sõitma. Isegi vajaduseta, kui keegi kulud kinni maksaks.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
marco
Kreisi kasutaja

|
16.03.2009 19:03:03
|
|
|
Palju mõjutavad pilved gps vastuvõtjat ning milline oleks sellise gps'i hind, mida ilm ei mõjuta. Kui üldse mõistliku hinnaga sellist leidub.
Millist näitajat jälgima peaks?
Neljas katse siia postitada
_________________ Does "genuine" mean "with the real bugs"? |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
T2nel
HV Guru

|
16.03.2009 19:10:16
|
|
|
tsitaat: |
Palju mõjutavad pilved gps vastuvõtjat ning milline oleks sellise gps'i hind, mida ilm ei mõjuta. Kui üldse mõistliku hinnaga sellist leidub.
Millist näitajat jälgima peaks?
|
Ma olen küll suhteliselt võhik, aga minu teada pilved GPS-i oluliselt ei mõjuta. Erinevad ilmastikuolud kindlasti mõjuvad erinevalt, aga sellisel juhul mõjub see igale seadmele praktiliselt samamoodi, kuna tööpõhimõte on sama. Eraldi näitajat sellise asja jaoks minu teada ei olegi.
|
|
Kommentaarid: 798 loe/lisa |
   |
646 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.03.2009 19:15:48
|
|
|
Oluliselt ei mõjuta isegi Mustamäe paneelmaja katus, pilvedest rääkimata.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
marco
Kreisi kasutaja

|
16.03.2009 19:24:47
|
|
|
Siis oli mul täna lihtsalt ebaõnne . Ei suutnud kolme tunni jooksul kordagi ühendust saada. Alles siis kui üksik päiksekiir paistma hakkas, leidsin ennast üles ja seepärast mõtlesingi, et pilves ilmaga kodu üles ei leia
_________________ Does "genuine" mean "with the real bugs"? |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|