Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  SimCity 4 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
RassK
HV Guru
RassK

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.02.2009 00:27:14 vasta tsitaadiga

ma olen ikka pikalt mõelnud kas paneks või mitte neid lisasid.
Kuid siiski, lisad teevad mängu palju lõbusamaks ja reaalsemaks.

Simtropolis on jah väga hea koht thumbs_up.gif

redenergy, Linn on sul küll ilus icon_wink.gif thumbs_up.gif Aga räägi lähemalt mis toole ja modde kasutad icon_razz.gif
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
redenergy
HV veteran
redenergy

sõnum 15.02.2009 01:35:54 vasta tsitaadiga

Praegu vaatasin, et mu Plugin folderis on 650MB jagu asju icon_biggrin.gif
Et neid mis tirinud on päris palju. MOD pole väga palju, tirin selliseid mis mängu reaalsemaks muudavad.
Pmst selles Network Addon Mod on suht kõik vajalik olemas.
The Colossus Addon Mod (CAM) on ka veel peal. Võibolla on midagi veel.
Raudtee on hakanud meeldima mulle. Uued peatused on kenad ja lasevad rohkem inimesi läbi.
Nagu pildilt näha tirisin ka raudteele betoonist ääred, tegin nõgusamaks ja see annab kena effekti.

Peaks otsima suurema haigla, ühel keskmisel mapil 700k elanikuga on haigla haigla otsas pmst icon_razz1.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 9
tagasi üles
Mafia
HV veteran
Mafia

sõnum 15.02.2009 02:38:11 vasta tsitaadiga

Ajasid isu peale icon_smile.gif
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 15.02.2009 03:18:39 vasta tsitaadiga

Mafia kirjutas:

ega ajas jah, eriti lisadele.

Lisa LOT ja BAT failid käivad ka pluginate alla?
tagasi üles
redenergy
HV veteran
redenergy

sõnum 15.02.2009 03:36:21 vasta tsitaadiga

krusu70 kirjutas:
Mafia kirjutas:

ega ajas jah, eriti lisadele.

Lisa LOT ja BAT failid käivad ka pluginate alla?

Jep, kõik sinna.
tagasi üles
crypto
Kreisi kasutaja
crypto

sõnum 15.02.2009 05:04:11 vasta tsitaadiga

Hehe, hakkasin kah ise jälle mängima. Vedas et peale sattusin, hakkasin ise kah modide kohta mõtlema thumbs_up.gif
Mafia
HV veteran
Mafia

sõnum 15.02.2009 12:14:57 vasta tsitaadiga

Mis sa siin modidega, ma mõtlesin et teen nii sama ühe soojendus mängu... Aga mitte midagi ei mäleta enam linna majandamisest...
Well... keegi äkki aitaks mind icon_smile.gif Esiteks tahaks teada mis mul siin valesti on:

Pmst kõik oli olemas politsei, tuletõrje, kiirabi jne ainult et sissetulekud olid mingi ~300 raha ühikut aga koolid jne võtsid mul minfi 2500 iga kuu maha.
Siis tahaks teada miks rahvas maju ei ehita kuigi RCI on suur.. Tahaks teada mis see RCI üldse täpsemalt on, tutorial ei seletanud väga hästi ära...
Anyways kui keegi viitsib siis võib kirjutada midagi, võib ka mõne saidi anda kus kirjutab kuidas alustada vms icon_razz1.gif

morgue666
HV vaatleja
morgue666

sõnum 15.02.2009 12:30:16 vasta tsitaadiga

Esiteks on linnas ilmeslgelt vähe majade tsoone. Inimestel pole kuhugi ehitada maju. Ehk siis tee oma linn suuremaks kõikide tsoonide arvelt (sest elanikud tahavad kuskil tööl ka käia icon_wink.gif ja asju osta). Koolilt ja kiirabilt saad arveid vähemaks võtta nii, et valid selle küsimärgiga kursori ja siis klikid kooli või haigla peale ja võtad local funding-ut (vms) maha. Tuletõrjet, politseid ja elektrit ära maha võta, sest see mõjub halvasti.
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 15.02.2009 12:44:24 vasta tsitaadiga

Mafia, kui alguses ise pihta ei saa mida vaja ehitada siis vaata seal kus need kolmevärvilised tulbad on (ehk siis RCI Demand) seal on näha mida hetkel tahetakse.
Industriaal pinda ei ole soovitatud residentaal pinnaga kokku ehitada (juhul kui industriaal pinnale peaks tulema reostavad tehased), sest lõpuks tõmbavad mutid lihtsalt jehat sealt kõrge õhu reostatuse tõttu.
Kui ma nägin õieti siis vesi ja prügila üldse puuduvadki?
tagasi üles
redenergy
HV veteran
redenergy

sõnum 15.02.2009 16:39:33 vasta tsitaadiga

See RCI tähendab Residental (roheline) Commercial (sinine) ja Industrial (kollane).
Väiksele linnale nagu sinul kõlbaks alguses ka mitmest väikesest tuulegeneraatorist (squeky clean thumbs_up.gif ). Paar veetorni on ka piisav.
Industriaal tarbib kõige rohkem elektrit ja vett.
Juhul kui pole HighTech Industrialiga tegu siis dirty ja manufacture tasuks elumajadest ja ärihoonetest eraldi ehitada ja ühendada teega kuskilt kaugemalt.
Vahepeale võid teha metsa ja elumajade juurde parke, hoiab õhureostust tagasi. Rikkamad simsid kolivad ka enamasti parkide lähedusse.

Kui tahad algul raha teha siis ära koole ja värke ehitagi kohe, need võid teha natuke hiljem kui linn on suuremaks kasvanud ja raha voolab sisse.
Vee sisse panemisega ära unusta torusid tõmmata icon_wink.gif

Tegin oma 700k elanikuga linnast ka pildi.
Kui suurt linna ehitada siis peab regioonis kokku ka palju inimesi elama. Mul hetkel üle 2milj regioonis.
Ja veel transpordi peale peaks mõtlema juba alguses. Pärast kui linn juba suur on väga raske rongi või monoraili kuskilt läbi ehitada.
Päris palju peab lammutama siis.

Ei tea miks taust must on icon_confused.gif
Enamus sillad on metroo omad. Ja kõik peale kiirtee on ülekoormatud suht. Keskmiselt 7000 ringi on congrestion subwayl
Monoraili oma vaatasin ka ja sellel tuli kuni 20k icon_eek.gif Sellega polnud arvestanud kui ehitasin ja pärast on väga tüütu teha sildasid üle kanali

Siin linn ehitamis järgus
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 15.02.2009 16:44:20 vasta tsitaadiga

redenergy, pane tervest regioonist ka pilt.
Kuda sa regiooni kujundamisega alustasid? võtsid mingi valmis pinnasega?
tagasi üles
Mafia
HV veteran
Mafia

sõnum 15.02.2009 16:53:52 vasta tsitaadiga

Slege.. Aga noh ma ei tahtnud väikest linna teha aga mõtlesin et alguses teeks nagu väiksemad ehitised vms, või juba alguses võib juba mingid suurte korter elamude rajoonid ja suured äripinnad püsti lükata ? icon_razz.gif Kas tehased peavad kindlasti olema? ei piisa äri pindadest? Küsimus ka et millised tehased muutuvad high teciks ja millal ? icon_razz.gif Ja siis huvitaks veel kui suured alad enam vähem peaks arvestama elu pindadele, äri hoonetele või see on kõik varieeruv ja oleneb olukorrast? icon_biggrin.gif

Tänud igaljuhul veel icon_smile.gif

Edit: Aa mul on seal linnas elekter, vesi ja kõik olemas ja prügilat pole aga overview ei näidanud et probleeme sellegs oleks icon_biggrin.gif
Aga tutorialis ta tegi tehastele ja majadele enam vähem sellise vahe ju... icon_razz.gif

A.. kuidas nende taxidega on, def on kõigil mingi 7% ma lükkasin rikastele 15% ja tehastele üle 10% aga noh eriti palju see raha sisse ei toonud, ja mai tea kust vaadata kas inimesed on rahul selliste maksudega ? icon_razz1.gif

Irw, edit veel kord.. nagu ma aru saan siis RCI oleks kõige parem kui üle joone ega alla joone poleks midagi? üle on nagu suur nõudlus ja alla on nagu et liiga palju jah ? icon_smile.gif ma sain valesti aru, ma vaatasin et alla joone ja lükkasin juurde icon_biggrin.gif

RassK
HV Guru
RassK

sõnum 15.02.2009 17:06:32 vasta tsitaadiga

Mafia, see näitab nõudlust. kui on palju üle joone siis järelikult on ehitusplatsist puudus ja pead rohkem zonema icon_wink.gif
tagasi üles
der hammer
HV Guru
der hammer

sõnum 15.02.2009 17:17:24 vasta tsitaadiga

deem. panin ka just üle 5 aasta mängu installima. täna õhtuks tegevust igatahes icon_smile.gif

tundub ,et peaks oma arvutit downgradema. viimased mängud on olnud Max Payne 2 ja Mafia. Mitte midagi sellist millega Athlon 3000+ ja 9800pro hakkama ei saaks.

time123
HV Guru
time123

sõnum 15.02.2009 17:22:05 vasta tsitaadiga

Simcity 4 muutub peale mõningast mängimist väga aeglaseks minu amd 3000+ ja 7600gs peal, linn kasvab ja hakkab jõnksutama. Seega, parem ära downgrade midagi.
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
redenergy
HV veteran
redenergy

sõnum 15.02.2009 18:15:38 vasta tsitaadiga

See kus mul 700k elanikku on pole näiteks ühtegi Industrial hoonet.

Küll aga selle kõrval asuval linnal on neid jälle palju.

Alustades võid teha kohe suurte majade Lot'e aga see ei tähenda, et kohe ehitatakse pilvelõhkujad peale.

Taxes las olla def, kui lükkad R$$$ taksid kõrgele siis sinu linna arvatavasti palju jõukaid ei tule.
Aga kui sa ei soovi nt dirty industriali siis tõsta D taxe, ma olen tavaliselt need 13% peale pannud.

High tech tuleb kui sul on väga haritud elanikkond. Raamatukogud, ülikoolid jne. High tech teeb ka natuke õhureostust aga vähe.
Kui tahad, et neid ehitataks siis aitab kaasa ka parkide sisse lisamine, mis viib ka reostuse.

Annaks veel ühe nipi, et kui ei taha uute linna prügimäge teha. Siis tasub teha kõrvale mingi suvaline linn väga suure prügimäega
ja siis teha tehing naabriga. Mul on selliseks linnaks Sydney näiteks
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 15.02.2009 18:48:00 vasta tsitaadiga

redenergy, kuda sa seda suurt kogust prügi vähendad? Nende "prügist energia" tootmis jaamadega läheb asi väga kalliks ju.
Tegelt võimalus on veel teha alguses pügimajandused igasse linna, kui linnad on üles ehitatud siis "sööd" prügi lihtsalt prügi energia jaamadega ära ja kustutad lõpuks ära ja siis koondad ühte linna icon_smile.gif

Üks probleem tekib veel koguaeg, nimelt: lennujaamade juures on kuritöö nii suur et ehita palju tahad neid jaoskondasid aga ikka jääb väheseks. Kuda sa sellest lahti said?
tagasi üles
Mafia
HV veteran
Mafia

sõnum 15.02.2009 18:51:07 vasta tsitaadiga

redenergy, sa ikka päris pro icon_biggrin.gif
Üks küsimus oleks veel nende kruntide kohta. vaata kui sa neid teed siis seal tulevad kas 1 ruut 1 krunt või 3 või 4 ruutu jne... et kas sellest oleneb ka midagi.. nt kui rafas thab $ residential krunte ja ma tõmban mingid krundid mis on ütleme 3 ruutu 1 krunt, kas siis on see endiseselt veel nö. $ see odava rahva jaoks vms... sest suurtele kruntidele tulevad tavaliselt villad ju... icon_smile.gif

redenergy
HV veteran
redenergy

sõnum 15.02.2009 19:07:00 vasta tsitaadiga

Ma prügi ei vähendagi icon_razz1.gif
Lihtsalt tegin ühte linna suure prügila savesin ära ja siis uues linnas tegin tehingu vastavalt palju prügi on.

Lennujaamas on jah suur kuritegevus. Enamasti katan Zoned politseiga ära, et see ring kõike hõlmab. Kui jaoskonna vanglad köik täis on
ja neil pole vange kuskile panna siis ehitan vangla. City Ordinance's võid ka vaadata, et need mis kuritegevust alandavad teed risti sisse.
Aga mu lennujaama juures tiirleb ka vahest politsei kopter. Isegi siis kui Crimes/Arests sama on.

Kruntide suurust saad ise valida hoides Ctrl all icon_wink.gif
Et ise valid ja vaatad millised majad millistele ruutudele tulevad.
4x4, 4x3, 4x2. 3x3... 2x2.. jne jne
Maju saab keerata Home ja End nuppudega.
Kui hoiad shifti all siis ta ei ehita street'e sisse
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 15.02.2009 20:29:17 vasta tsitaadiga

redenergy, mul politsei kopter ainult seal tiirlebki icon_biggrin.gif

Edit: Kui te mappe tõmbate, siis vaadake, et ikka suurust vaatate icon_biggrin.gif Krt tõmbasin kohe esimese meeldima hakanud mapi ning ei vaadanud suurust, tolles on 279 linna kohta, nüüd converdib siis veel oma 15 minutit icon_confused.gif

Soojenduseks proovisin niisama lagedat regiooni, nüüd prooviks mõne huvitama pinnase regiooniga ka. suurim linn hetkel 170k inimesi.

Ed2: kui mappi konverdite siis ei soovita midagi muud teha, kui asi pange paneb tuleb algusest alustada -.-
tagasi üles
crypto
Kreisi kasutaja
crypto

sõnum 15.02.2009 21:01:38 vasta tsitaadiga

eile õhtul ajas ikka närvi kenasti, tükk aega mängitud, populatsioon sai juba 60-70k kanti ja järsku viskas desktopile - mäng panges ja linn seivimata icon_mad.gif
redenergy
HV veteran
redenergy

sõnum 15.02.2009 22:15:41 vasta tsitaadiga

Oojaa, ise save'n nii tihti kui võimalik. Praegu ka ramp viskas deskile icon_confused.gif
tagasi üles
der hammer
HV Guru
der hammer

sõnum 16.02.2009 12:21:20 vasta tsitaadiga

mängisin eile 5h ja kordagi ei visanud välja. mõistuse vastane oli see ,et "kaamerat" liigutades mäng läägas tõsiselt. Läägas ka siis kui neid auto sõidu missioone teha. ülimalt kehvasti optimeeritud mäng thumbs_down.gif
Mafia
HV veteran
Mafia

sõnum 16.02.2009 13:53:20 vasta tsitaadiga

Mul ka laagib kui kaamerat liigutada :S
Anyway... Keegi oskab nõu anda mida teha, kui $ ehitiste demand on ütleme 4000 aga kui teen mingi 2 - 3 ruudu suurusega krunte siis varev või hiljem ehitab mõni rikkur oma villa peale ja viskab ülejäänd rafa minema icon_biggrin.gif ja $ ehitiste deman on ikka suur ja $$ ja $$$ demand on alla joone... icon_razz.gif mida teha? Samas neid 1 ruudulisi krune on ka mõttetu teha ju?

crypto
Kreisi kasutaja
crypto

sõnum 16.02.2009 14:02:58 vasta tsitaadiga

seadete alt tuleb vähemaks asju võtta, siis ei läägi icon_lol.gif endala sama teema. Mafia, ehita lihtsalt rohkem krunte icon_rolleyes.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  SimCity 4 mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.