praegune kellaaeg 30.06.2026 10:01:33
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
LightsabeR
HV veteran

|
05.02.2009 15:58:30
|
|
|
Dom ära mine pöördesse nüüd, inimestel on ju õigus vinguda (ok, arvamust avaldada), selle jaoks ju foorumid ongi. Ega nendest, kes graafika ja muu jura pärast kurdavad poleks nagunii DF mängijaid saanud. Neid ei meelita full loot ja FFA PvP, neid ei meelita sandbox maailm. Las nad jäävad oma mängude juurde.
Ühesõnaga, don't feed the trolls.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Afnoks
HV vaatleja
|
05.02.2009 16:17:21
|
|
|
| LightsabeR kirjutas: |
| graafika on pask....full loot...FFA PvP...sandbox |
kõik fanboyd ajavad sama juttu
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Crocs
HV vaatleja

|
05.02.2009 16:35:36
|
|
|
| Dominus kirjutas: |
Carebearid ja trollid hoos jälle. Video kvaliteeti ei anna ingame mänguga võrreldagi.
Betapvp videot on drastiliselt muudetud, et bani mitte saada.
Crocs on muidugi ehe näide carebearist. Kui selline asi ei istu - ära mängi. Lapsed? Mäng on PG 18+
Darkfallis pole mingit auto-aimi, auto-selecti ja muud jama. Ise pead sihtima oma nooled ja maagia. Kui sa sihtida ja vaenlase liikumist ennustada ei oska, sitt lugu. Mängi wow'i edasi. |
Jah tgelikult nii ta on, igaühele oma meelelahutus No ei mängi WOW-i, kuid see polegi vist oluline. Lihtsalt see oli üks kommentaar, mängu kohta, mida antud vidode põhjal sain näha. Kas mõni siin tuututajatest mängib ka seda, või lihtsalt kommenteeivad, kommide põhjal? No jah mulle ei meeldiks tõesti sihtida ja ainult sihtida. Sest märgile pihtasaamine oli selles vidos rohkem, kui küsitav. Kuna ründajaid oli rohkem, siis lõpuks sai vaene mees ikka ära ka hakitud, just nii tundus tema haavade järgi. See liikumine ka kummaline. Ise pean seda väga oluliseks, kuna aeg on ikka edasi läinud võiksid tegelased ka loomulikumalt joosta ja kõndida. Selle koha pealt teevad pilukad oma mängudes, seda tõesti hästi (Perfect World, ArchLord), Isegi Diablo. Mis auto-aim ja auto-select, ma veidi tume selles vallas, seni ikka ise olnud sihtija rollis, kui seda ei teeks sured ju.
Ja mis on carebearist.
.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
05.02.2009 16:49:23
|
|
|
| Afnoks kirjutas: |
| graafika on piix....full loot...FFA PvP...sandbox |
kõik fanboyd ajavad sama juttu  |
Esiteks, ma pole DF "fanboy".
Mul on teised põhjused, miks mulle DF ei meeldi. Minu jaoks on halenaljakas, et inimesed kurdavad DF'i graafika üle. Mängul on igasugused teisi, palju tõsisemaid probleeme, kuid osa suur osa inimesi nutab ainult graafika ja animatsioonide pärast. Kas tõesti on siis tänapäeva mängurid nii pealiskaudsed, et tahavad ainult ilusat pilti vahtida? Kurb, lihtsalt kurb.
Crocs, sa vist hästi ei saa aru, mis seal videos toimus. Kui sa oled ainult "click-target" mänge mänginud, siis pole seal ka midagi imestada. Kui sulle ei meeldi ise sihtida ja tahad, et mäng kogu töö sinu eest ära teeb, siis pole DF sinu jaoks.
Rääkides loomulikest animatsioonidest, jah, tõepoolest, see on silmailu külje pealt DF'i nõrgeim külg. Kuid ma ei saa aru, miks kõik sellest mängu suurima probleemi teevad. Kurat küll, loeb ju gameplay, mitte kui kena su tegelane välja näeb.
viimati muutis LightsabeR 05.02.2009 16:54:24, muudetud 1 kord |
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
05.02.2009 16:52:53
|
|
|
Mängul on igasugused teisi, palju tõsisemaid probleeme, kuid osa suur osa inimesi nutab ainult graafika ja animatsioonide pärast. Kas tõesti on siis tänapäeva mängurid nii pealiskaudsed, et tahavad ainult ilusat pilti vahtida? Kurb, lihtsalt kurb.  |
Äkki räägid meile siis nendest probleemidest? Me ei näe ju muud, kui graafikat mõnes juutuubi videos, sest kõik "tähtis" on NDA all.
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
05.02.2009 17:03:03
|
|
|
| Minu arvates on hetkel arutelu selle mängu ümber kergelt öeldes mõttetu. 20 päeva releasini jäänud veel, eks siis igaüks kaeb üle, kui sensatsiooniline ja teistest 100x parem MMO Darkfall ka on.
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
05.02.2009 17:12:16
|
|
|
| Scart kirjutas: |
Mängul on igasugused teisi, palju tõsisemaid probleeme, kuid osa suur osa inimesi nutab ainult graafika ja animatsioonide pärast. Kas tõesti on siis tänapäeva mängurid nii pealiskaudsed, et tahavad ainult ilusat pilti vahtida? Kurb, lihtsalt kurb.  |
Äkki räägid meile siis nendest probleemidest? Me ei näe ju muud, kui graafikat mõnes juutuubi videos, sest kõik "tähtis" on NDA all. |
Loe betaleake. Muidugi ei tasu kõike mida seal räägitakse 100% tõena võtta, kuid aimu saab asjast küll (mul on õnneks paar sõpra betas, kes mu kahtlusi ka kinnitavad).
Minu jaoks on kõige suurem probleem võrdlemisi nõrk combat system, sest minu silmis peaks PvP mäng sellel põhinema. Jah, beta leak videotes on näha vaid algajate characteride vahelist võitlust, kuid nii palju kui mina olen kuulnud, ei lähe asi väga palju paremaks ka siis, kui sa oma characteri skillid üles töötad.
Teine suur probleem, mis mulle PvP juures on kõrva jäänud, on fakt, et väga palju sõltub sellest, kellel on rohkem stamina/health potioneid. Sisuliselt on võitja see, kes rohkem potioneid kaasa tirib.
Kolmandaks pidi blocking system olema täiesti kasutu. Mõttekam on lihtsalt ringi joosta ja vastast hakkida, kui üritada tema lööke blockida.
Sisuliselt on väga lihtsakoeline see PvP seal mängus. Muidugi vajab ta rohkem mängija oskust, kui enamus "click-target" MMO'sid, kuid see ei ole mingi kompliment.
Siin väike tsitaat ühest teisest developmendis olevast MMO'st, mis sisaldab killukese infot sellest, kuidas neil praegu combat välja näeb: Link. Igastahes tundub palju huvitavam ja mängija oskustel rajanev, kui see, mida DF praegu pakub.
See siis PvP kohta, mul on veel paar asja, mis eriti meelt mööda pole, kuid ei viitsi praegu rohkem kirjutada.
Edit:
Lühidalt võib veel mainida, et helid on ka jubedad. Kuid õnneks on neid lihtne vahetada/täiendada.
viimati muutis LightsabeR 05.02.2009 17:16:45, muudetud 1 kord |
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Crocs
HV vaatleja

|
05.02.2009 17:16:15
|
|
|
Algne postitaja: LightsabeR
Crocs, sa vist hästi ei saa aru, mis seal videos toimus. Kui sa oled ainult "click-target" mänge mänginud, siis pole seal ka midagi imestada. Kui sulle ei meeldi ise sihtida ja tahad, et mäng kogu töö sinu eest ära teeb, siis pole DF sinu jaoks
_____________________________________________________________________________________________________
Kas see nii, et paned sihiku paika, enne kui päästikule jõuad vajutada, on sihtmärk asukohta vahetanud. Ja kui ma oma kangete jalgade ja liigestega uuesti ta sihikule saan...
Tõesti, tõesti siis tuleb see koht, mil ma tahaksin omada automaati, miinipildujat või aatombommi.
.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dominus
HV Guru

|
05.02.2009 17:26:53
|
|
|
| Crocs kirjutas: |
| Kas mõni siin tuututajatest mängib ka seda, või lihtsalt kommenteeivad, kommide põhjal? |
Isegi kui nad on betas siis nad ei saaks seda sulle öelda. NDA(Non-Disclosure-Agreement) on üsna jõhker Darkfallil. Niipalju on teada, et enamus Darkfalli foorumist on betas sees. Alates 2001-2009a kasutajatest.
| Crocs kirjutas: |
| Selle koha pealt teevad pilukad oma mängudes, seda tõesti hästi (Perfect World, ArchLord) |
| Kolmandaks pidi blocking system olema täiesti kasutu. Mõttekam on lihtsalt ringi joosta ja vastast hakkida, kui üritada tema lööke blockida. |
See parandati viimases patchis ära.
Ahaha. Muideks. Paistab, et Aventurine suutis http://betaleaks.blogspot.com/ maha võtta. Kahju. Aga noh, mul omal lähedased allikad olemas
|
|
| Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
4 :: |
1 :: |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
05.02.2009 17:38:20
|
|
|
Ahaha. Muideks. Paistab, et Aventurine suutis http://betaleaks.blogspot.com/ maha võtta. Kahju. Aga noh, mul omal lähedased allikad olemas  |
Neil on vist prioriteedid paigast ära, kui raisatakse kolm nädalat enne release'i aega selle peale, et potentsiaalseid ostjaid eemale peletada.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dominus
HV Guru

|
05.02.2009 17:58:08
|
|
|
| Neil on vist prioriteedid paigast ära, kui raisatakse kolm nädalat enne release'i aega selle peale, et potentsiaalseid ostjaid eemale peletada. |
Ma pole kindel kas just Aventurine lasi lehe maha võtta aga igatahes on see neile parem. Seal jagati siiski erinevat tundlikku infot. Mõned vennad said omale ka beta clienti ja kräkkisid seda nt.
edit: Paistab, et betaleaks admin kustutas lehe ise ära. Drama queen
http://s1.zetaboards.com/betaleaks/topic/1188526/1/
|
|
   |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sbz
HV vaatleja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
05.02.2009 23:55:39
|
|
|
Also, HD-versions of all 4 videos can be found at the links provided, so be sure to watch 'em in HD for full enjoyment
Part1
http://www.youtube.com/watch?v=fTk5211H-Hc
Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=tgN3VJ3s4bA
Part 3
http://www.youtube.com/watch?v=88s-MR3Qjns
Part 4
http://www.youtube.com/watch?v=X5IZVwea5PU
Need lingid on siit kindlasti läbi käinud, aga võiks öelda, et senistest videodest, annavad just need päris hea ülevaate sellest, mida mäng on ja ei ole. Näha on see, et vibuga või spelliga tuleb sihtida, mis ei ole küll raske inimestele, kes on FPS'e mänginud, aga siiski tore lisa senisesse peamiselt click click click MMO maailma.
|
|
| Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
piimaPAKK
HV kasutaja

|
06.02.2009 10:04:43
|
|
|
Ahaha. Muideks. Paistab, et Aventurine suutis http://betaleaks.blogspot.com/ maha võtta. Kahju. Aga noh, mul omal lähedased allikad olemas  |
Neil on vist prioriteedid paigast ära, kui raisatakse kolm nädalat enne release'i aega selle peale, et potentsiaalseid ostjaid eemale peletada. |
3 nädalat enne releasi peaks NDA ka ammu kadunud olema, nad kas ei releasi õigel ajal või on toode nii sitt,
et nad loodavad lollidelt papi välja pumbata ja plehku.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
06.02.2009 11:28:39
|
|
|
| piimaPAKK kirjutas: |
| 3 nädalat enne releasi peaks NDA ka ammu kadunud olema, nad kas ei releasi õigel ajal või on toode nii sitt, et nad loodavad lollidelt papi välja pumbata ja plehku. |
Mulle täitsa meeldivad väited nagu "peab", "kui ei juhtu nii, siis juhtub nii, sest mina ütlen", "taevas kukub". Keskteed ei ole eks? On ainult ideaal, millele ükski toode ei vasta ja on "epic fail".
Miks nii dramaatiline?
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
piimaPAKK
HV kasutaja

|
06.02.2009 12:34:56
|
|
|
| Timberg kirjutas: |
Mulle täitsa meeldivad väited nagu "peab", "kui ei juhtu nii, siis juhtub nii, sest mina ütlen", "taevas kukub". Keskteed ei ole eks? On ainult ideaal, millele ükski toode ei vasta ja on "epic fail".
Miks nii dramaatiline? |
Nad kardavad, et keegi varastab nende imelised ideed ja releasib MMO enne neid ning et nende eepiline stoori spoilitakse foorumites ära ennem kui inimesed mängu osta saavad.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
09.02.2009 00:38:16
|
|
|
| kas keegi UUSIMA patchi PVP videosi kaa näinud on juba kusagil rippumas? seal pidi ju aktiivne blokkimine vms ära parandatud olema
|
|
| Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
white
HV kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jancool
HV kasutaja

|
09.02.2009 19:33:41
|
|
|
See nägi juba päris soliidne välja huvitav on ka see, et õhustik paistab jube elutu.. ja siis ühtäkki tuleb kolle igast nurgast.
|
|
| Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
10.02.2009 23:18:41
|
|
|
Spoiler 
leakfallist
|
|
   |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-sSs-
HV kasutaja
|
10.02.2009 23:27:20
|
|
|
maailm on ikka väga igav ja tühi imo.. ei tea kas mängitavus selle puudujäägi korvab ka..
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.02.2009 23:37:39
|
|
|
| -sSs- kirjutas: |
maailm on ikka väga igav ja tühi imo.. ei tea kas mängitavus selle puudujäägi korvab ka..  |
Praegu on beta ja debug mode, asjad ei peagi kõik olemas olema kaks nädalat enne launchi.
Spoiler 
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-sSs-
HV kasutaja
|
10.02.2009 23:47:51
|
|
|
Scart, Õige jah. My bad!
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
11.02.2009 10:04:01
|
|
|
| Scart kas sa just tegid sarkasmi?
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
11.02.2009 11:45:50
|
|
|
| Scart kas sa just tegid sarkasmi? |
Ka sina, Timmu!
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
piimaPAKK
HV kasutaja

|
11.02.2009 11:49:54
|
|
|
| Scart kas sa just tegid sarkasmi? |
Ka sina, Timmu!  |
Krt ma lootsin, et hoopis harakiri tegi
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
11.02.2009 11:52:19
|
|
|
| piimaPAKK kirjutas: |
Krt ma lootsin, et hoopis harakiri tegi  |
Vaadates mõne mehe kirglikkust antud teemas, teevad seda vist kolme nädala pärast Darkfaili kummardajad
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Minttunator
HV kasutaja

|
13.02.2009 15:04:34
|
|
|
No loodame parimat, paar nädalat veel jäänud.
Minu poolest võiks nad suveni või järgmise aastanigi delayda seda, kui tulemuseks oleks korralik mäng - paar viimast suuremat MMOd on enamal või vähemal määral failinud just seetõttu, et mängud lastakse betas välja. Nüüdseks võiks ju developerid ka aru saanud olla, et poolikute mängude release'imisega kaugele ei sõua?
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tomps01
HV vaatleja
|
13.02.2009 16:00:49
|
|
|
| majestic kirjutas: |
No loodame parimat, paar nädalat veel jäänud.
Minu poolest võiks nad suveni või järgmise aastanigi delayda seda, kui tulemuseks oleks korralik mäng - paar viimast suuremat MMOd on enamal või vähemal määral failinud just seetõttu, et mängud lastakse betas välja. Nüüdseks võiks ju developerid ka aru saanud olla, et poolikute mängude release'imisega kaugele ei sõua? |
Et nagu varem arvasid kõik arendajad, et pooliku mängu väljalaskmine on see suur müüginipp? 8) Küsimus on lihtsalt rahas - kuu aega paarikümnele korralikule töötajale palga maksmine + igasugu muud kulutused, olukorras kus sisse tuleb nii umbes 0 krooni (või mis iganes ühikut), on päris kulukas. Pealegi kui asja on juba paar aastat aretatud ja tähtaegu mitmeid kordi edasi lükatud, siis hakkavad ka kõige rahulikumad investorid tasakesi närviliseks minema.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Feerer
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
15.02.2009 22:29:00
|
|
|
There are now towers, like those that protect the starter cities, sitting out next to all the neutral wilderness banks, right next to monster spawns. You can now farm monsters all day, macro to your heart's content 15 minutes from town, and be protected by unstoppable, unblockable, auto-aim lightning.
If you accidentally wander within the range of one of these towers, or are following someone who runs to them for safety, you will be fired on. It does 12.5% damage, ignoring armor and everything else. But wait, there's more. If you sprint away from it, it will keep firing on you. You can chug potions and run 10 miles away and it will keep auto-hitting you until you die.
Imagine going an hour to the enemy territory to PK, sneakily swimming down the river, and miles outside the starter area you start getting hit by lightning. It doesn't matter what you do now, you're going to die and lose your full plate and inventory of potions and gold and the hour you spent getting there.
All because there are city towers now sitting in the middle of th
http://s1.zetaboards.com/betaleaks/topic/1218560/1/e wilderness.
Loodetavasti on tegemist mingi muudatusega, mis spetsiaalselt beta testerite testimsieks loodud ja fullis kaob.
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dominus
HV Guru

|
15.02.2009 22:32:36
|
|
|
Wtf? Kui see paika peab ja fullis ära ei kao siis...
|
|
   |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
15.02.2009 23:01:09
|
|
|
| kaheldav et see alles jäetakse, selline kisa ja kära tuleb sellest. aga tekib pigem küsimus: "WHAT were they thinking?!"
|
|
   |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
15.02.2009 23:08:51
|
|
|
Mul hakkab tekkima tunne, et AV on lihtsalt võlgades, ning üritatakse pre-orderite ja mõnede retail copy'dega raha tagasi teenida. Neil pole piisavalt raha, et isegi mängu korralikult müüa. "Limited amount of copies available at launch"? Selge näide sellest, et pole finantsi, et korralike servereid püsti ajada.
Lisaks sellele on neil siia maani betas väga palju asju testimata ning mäng tundub väga poolik olevat. Iga täie mõistuse juures developer ei laseks sellises seisus mängu müüki, kuid tundub, et olude sunnil SV seda ikkagi teeb.
Oeh... kahju kohe. Loodame, et nad saavad pre-orderite pealt ikkagi piisavalt raha, et jalad alla saada. Kahjuks aga hakkab DF kannatama "AoC sündroomi" all, kus mängijatele on lubatud üht, kuid reaalsus on hoopis teine. Jääb ainult loota, et neil jagub piisavalt fänne, kes rasked ajad ära kannatavad ning AV'le raha sisse toovad.
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
veso
Kreisi kasutaja

|
15.02.2009 23:19:06
|
|
|
Oh, Darkfall sisi failib ikka? Oh i so knew it, eks vaatab mis siis juhtub, kas tuleb jälle mõni fail
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dominus
HV Guru

|
16.02.2009 00:04:10
|
|
|
| No ingame pole tegelt väga vigagi. Ning budget suht köömes neil jah võrreldes teiste firmadega.
|
|
   |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
16.02.2009 00:21:15
|
|
|
Nuff' said.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
16.02.2009 00:41:27
|
|
|
| No ingame pole tegelt väga vigagi. |
Ma just mõni tund tagasi rääkisin selle sõbraga, kes betas on, mingi tund aega ventis. Ta ütles, et alguses jooksis suure hurraaga peale ning mäng nagu enam vähem meeldis, koos kõigi oma vigadega. Kuid mida aeg edasi, seda selgemaks on talle saanud, et 25. veebruari release tähendab suure tõenäosusega DF'ile läbikukkumist. Ta ütles, et kui aasta aega tagasi oleks DF olnud sellises staadiumis ning nad oleks lubanud Q1 2009 release'i, siis oleks asi olnud reaalne, kuid hetkel on mäng lihtsalt väga puudulik pea igas aspektis. Ma küsisin, et "but does it have potential" ja ta ütles selle peale, et mõni nädal tagasi oleks ta vastanud jah, kuid hetkel pole selles enam nii kindel.
Ainukesed positiivsed küljed, mis ta välja tõi, on FFA PvP, suur maailm (mis on samas väga tühi ja üksluine), ning mõistagi fakt, et tegemist on sandbox mänguga.
Samas on ka sellel sandbox skill süsteemil omad vead. AV lubas PvP mängu, kuid reaalsus on see, et sa pead sadu tunde oma skille macro'ma, et nad ära max'ida. Lisaks sellele maksavad skillid raha, mida sa pead farmima. Mille tõttu veedad sa enamuse ajast mängus tehes kõike muud peale PvP, vähemalt esimesed kuud. Nii et tekib küsimus, miks üritab AV müüa DF'i kui PvP mängu, kui reaalsuses pead sa kohutavalt palju PvE'ma ja macroma, et PvP's üldse midagi ära teha? "False advertising", nagu mu sõber ütles.
Sisuliselt on AV lihtsalt liiga palju lubadusi andnud ning fännide lootused üles kütnud - a'la Funcom ja AoC. Need kes on betas teavad, mis seis tegelikult on. Pole raske arvata, miks 10 päeva enne mängu välja tulemist on betas nii vähe inimesi, NDA on ikka peal ning Tasose lubadus, et kõik saavad enne ostmist mängu proovida on sügavale unustuste hõlma langenud. Mäng lihtsalt pole valmis, ning SV teab, et kui nad sellises staadiumis mängu massidele näitavad, siis saavad nad pre-orderite pealt kordades vähem raha. Ehk siis, nagu ma juba korduvalt olen maininud - Funcom ja AoC all over again.
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
16.02.2009 00:42:49
|
|
|
Samas on ka sellel sandbox skill süsteemil omad vead. AV lubas PvP mängu, kuid reaalsus on see, et sa pead sadu tunde oma skille macro'ma, et nad ära max'ida. Lisaks sellele maksavad skillid raha, mida sa pead farmima. Mille tõttu veedad sa enamuse ajast mängus tehes kõike muud peale PvP, vähemalt esimesed kuud. Nii et tekib küsimus, miks üritab AV müüa DF'i kui PvP mängu, kui reaalsuses pead sa kohutavalt palju PvE'ma ja macroma, et PvP's üldse midagi ära teha? "False advertising", nagu mu sõber ütles.
|
hmm, mida sina ette pakuks siis?
iga noob kes mängu sisse astub antakse kohe über gear ja max skillid kätte ja öeldakse et "go pwn" ?
kui tahad midagi "ära teha" PVPs siis MUIDUGI sa pead selle jaoks ka veidi vaeva nägema. see on kõikides mängudes nii.
ja et PVP'da ei pea midagi treenima, sa võid kohe peale karakteri tegemist kaa ju teisi kaikaga peksma minna...kes keelab? kui tahad paremaid relvi ja skille siis muidugi tuleb enne veidi nokitseda.
|
|
   |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
16.02.2009 02:30:59
|
|
|
| DeTHiCa. kirjutas: |
hmm, mida sina ette pakuks siis?
iga noob kes mängu sisse astub antakse kohe über gear ja max skillid kätte ja öeldakse et "go pwn" ?
kui tahad midagi "ära teha" PVPs siis MUIDUGI sa pead selle jaoks ka veidi vaeva nägema. see on kõikides mängudes nii.
ja et PVP'da ei pea midagi treenima, sa võid kohe peale karakteri tegemist kaa ju teisi kaikaga peksma minna...kes keelab? kui tahad paremaid relvi ja skille siis muidugi tuleb enne veidi nokitseda. |
Ma pakuks seda, et ei tasuks siis mängu tembeldada sandbox PvP mänguks, kui reaalsuses pead sa tegema themepark mängudest tuttavaks saanud grindimist ja farmimist.
Esiteks, gearist pole ma midagi rääkinud, kuna see on hoopis teine teema. Kas gear peaks mängus tähtis olema, kui suur peaks olema low- ja highend geari vahe, kui raskesti kättesaadav peaks gear olema jne jne.
Iga noob kes mängu sisse astub ei saa muidugi max skille, kuid tal peaks olema võimalik neid erinevatel meetoditel saada, mitte ainult läbi PvE. Hetkel on DF'is vaid üks meetod. Ehk siis farmid raha mobide pealt ja macro'd skille siis, kui ise mängust eemal oled. Kui see kõlab sulle ahvatlevalt, siis tore, maitse üle ei vaielda.
Ma tean, nüüd sa tahad kraesse karata ja öelda, et "raha saab ka teisi mängijaid lootides!!", kuid kahjuks on reaalsus see, et kiiremini saad raha farmides. Sama lugu on ka skillidega. Jah, teoreetiliselt saad sa ilma afk macromiseta ka lõpuks skillid üles, kuid seda teistest mängijatest mitu kuud hiljem.
Ma olen nõus, enne kui PvP's midagi ära suudad teha, pead vaeva nägema. Kuid miks kuradi pärast peab see vaev olema mõttetu grind, farmimine ja macromine, millel pole tegelikult PvP'ga mitte vähematki pistmist? Minu silmis peaks korralikus sandbox mängus olema väimalik ka ilma monotoonse PvE grindita PvP's tugevaks saada.
Vaatame näiteks FPS mänge - geari pole, skille ei pea õppima, kõik on võrdse varustusega jne jne. Samas ikka tõusevad paremad ja kogenenumad mängijad pinnale. Millest see tingitud on? Mõistagi asjaolust, et mängides mängija areneb ja õpib uusi trikke kuidas vastasest üle olla. Miks on nii mõeldamatu, et ka MMO'des loeks mängija enda oskused, väledad näpud, hea reaktsioon, mitte ainult see, mitu tuhat tundi ta on mängu peale kulutanud?
Viimane lõik on ka põhjus, miks mina DF'i asemel Mortal Online'i palju enam ootan. Seal saab olema hea segu mängija enda oskustest ja skill setupi/geari valikust ning ei ole mingit ajulagedat grindi.
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dominus
HV Guru

|
16.02.2009 04:31:57
|
|
|
Heh. Grindist pole pääsu mitte üheski mängus. Et kuhugi jõuda ja midagi saavutada, pead sa tahes tahtmata vaeva nägema.
Darkfallis sa EI PEA grindima, et mingi uber-leet olla. Sa võid teha oma tavapäraseid tegevusi ja skillid tulevad iseenesest. Ja statsid muutuvad ka vastavalt(raiud puid - strength tõuseb).
Skille leveldad enamasti PvE's jah aga saab ka sõprade, clanikaaslaste peal. Ning ka PvP-s.
Ma ise nt. vihkan macrot jms. cheatimist. Veel pole kindel, mis seisukoht on AV-l macro ja thirdparty pasaga. Loodan, et insta-ban igaühele.
Hetkel betas muidugi enamus, kes oskavad, lasevad öösiti macrot. Neid skille on üpris vähe, kus macroda saab. Spellidest on Mana missile(noob spell), heal-self(noob heal) ja mõni üksik veel. Teiste jaoks läheb aga vaja reagente ja need on ropult kallid. Neid spelle on kasulikum kasutada ainult PvE's/PvP's.
Relvadega saab IMO ainult kellelegi pihta saades skille leveldada. Kui sa vasta mingit puud vehid siis rahmeldad tühja .
Kõige populaarsem macro kategooria on muidugi ressursside kogumine. Seal aga saavad node-id(puud, põõsad, kivid) ajapikku otsa ja siis su vennike nüsib saepuru ja mulda.
Ilma macrota saab väga hästi hakkama. Aga paratamatult leidub heidikuid, kes tahavad max pro l33t pwneriteks kohe esimese päevaga saada ning kõiki omada. Loodan, et macro on lubatud ainult betas, et katsetada endgame skille & stuff.
Ressursside kogumine on samas ülimalt igav tegevus. Klõpsid kuni carpal tunnel syndrome end näole annab või kasutad macrot ja loed raamatut.
| Iga noob kes mängu sisse astub ei saa muidugi max skille, kuid tal peaks olema võimalik neid erinevatel meetoditel saada, mitte ainult läbi PvE. |
Millised meetodeid sa mõtled? Peale PvE, PvP ei koida mulle nagu midagi. Statse saab samas iga tegevusega tõsta.
| Miks on nii mõeldamatu, et ka MMO'des loeks mängija enda oskused, väledad näpud, hea reaktsioon, mitte ainult see, mitu tuhat tundi ta on mängu peale kulutanud? |
Väga raske on FPSi mehhaanikat MMO maailma tuua. MMO keerleb rohkem saavutuste/itemite ümber. FPS-is aga on kõik võrdsed kogu aeg. Olukord oleks üpris nigel kui esimest korda mängiv noob teeks silmad ette paar aastat mänginud veteranile. MMO = Saavutused/tunnustus/edasijõudmine/areng/sotsialiseerumine. FPS = paar tundi lõbusat laskmist väikeses grupis.
Kui teha PvP ja sandbox väga keerukaks nagu FPSis siis oleks see ainult mängitav 50v50 maailmas. Kui lisada 10k inimest per server siis asi kisuks nutuseks.
Saades muljeid ainult teiste jutust mitte mängust siis võib aru saada miks Darkfall beta tundub fail. Kui maailm sisustada täielikult ja enamus elemente sisse lülitada siis ma usun, et lõbusat ja huvitavat tegevust jätkub väga kauaks.
Lineage II-te toksisid isegi ju mitu aastat, mis sest, et see puhas grindfest oli
|
|
   |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
16.02.2009 12:09:47
|
|
|
| Kui maailm sisustada täielikult ja enamus elemente sisse lülitada siis ma usun, et lõbusat ja huvitavat tegevust jätkub väga kauaks. |
Kas see kõik ei pidanud juba töötama ja olema valmis ning testimisel eelmise aasta naljakuul, kui Tasos teatas, et mäng on feature complete?
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
16.02.2009 12:20:41
|
|
|
Heh. Grindist pole pääsu mitte üheski mängus. Et kuhugi jõuda ja midagi saavutada, pead sa tahes tahtmata vaeva nägema.
Darkfallis sa EI PEA grindima, et mingi uber-leet olla. Sa võid teha oma tavapäraseid tegevusi ja skillid tulevad iseenesest. Ja statsid muutuvad ka vastavalt(raiud puid - strength tõuseb).
Skille leveldad enamasti PvE's jah aga saab ka sõprade, clanikaaslaste peal. Ning ka PvP-s. |
lol. alguses oli jutt, kui väga parem on Darkfall mõttetutest grindfestidest "World of Grindcraft" ja "Farmhammer Online". nüüd, peale vihjeid, et ka darkfallis tuleb sadu tunde skille grindida, tuleb vastus, et noh, ega sellest ei pääse mitte kuskil.
Natuke kurb ja naljakas on samaaegselt
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
16.02.2009 12:36:49
|
|
|
| Heh. Grindist pole pääsu mitte üheski mängus. Et kuhugi jõuda ja midagi saavutada, pead sa tahes tahtmata vaeva nägema. |
Miks? Vasta palun sellele küsimusele. Miks peab "vaeva nägema" võrduma grindiga?
Miks ei võiks piisata sellest, et sa mängid ja saad ajapikku ning harjutades lihtsalt ise paremaks mängijaks (nii nagu see on FPS'ides, RTS'ides jne)? Ma tean, et themepark MMO'd on inimestele pähe tampinud, et teistest üle olemiseks pead grindima, raidima ja kõike muud tegema, kuid see ei tähenda, et asjad peavad alatiseks MMO'des selliseks jääma.
Ei ole ju vaja kuude viisi grindida ja aega raisata PvE peale, kui sa saaks selle asemel PvP'da ning samas oma characteri skille natuke muuta ja modifitseerida, erinevaid relva ja rüü valikuid ning kombinatsioone proovida jne. Ajapikku õpid mängu paremini tundma, mõistad mis nippe vastased sinu vastu kasutavad jne.
Skille leveldad enamasti PvE's jah aga saab ka sõprade, clanikaaslaste peal. Ning ka PvP-s. |
Nagu ma eelnevas postis ütlesin, siis muidugi ei pea grindima, kuid kui sa soovid teistega sammu pidada, siis on see vajalik. Vaata praegu retail L2'te, domineerivad need, kes botivad või no-life'vad.
Ma ise nt. vihkan macrot jms. cheatimist. Veel pole kindel, mis seisukoht on AV-l macro ja thirdparty pasaga. Loodan, et insta-ban igaühele.
Hetkel betas muidugi enamus, kes oskavad, lasevad öösiti macrot. |
Ma kardan, et kuna DF vorbib ennast UO järgi, siis nad aksepteerivad macromist, kuna UO's oli see täiesti tavaline ja loomulik tegevus.
läheb aga vaja reagente ja need on ropult kallid. Neid spelle on kasulikum kasutada ainult PvE's/PvP's. |
Milleks see hea on? Miks peab tegema asjad ropult kalliks? Sisuliselt on sul vaja hullu PvE farmimist teha, et neid reagente osta. Miks pead panema PvP mängus mängija olukorda, kus ta peab kohutavalt palju PvE'ma, et PvP's hakkama saada? Täiesti arulage minu meelest.
Kõige populaarsem macro kategooria on muidugi ressursside kogumine. Seal aga saavad node-id(puud, põõsad, kivid) ajapikku otsa ja siis su vennike nüsib saepuru ja mulda.
Ressursside kogumine on samas ülimalt igav tegevus. Klõpsid kuni carpal tunnel syndrome end näole annab või kasutad macrot ja loed raamatut. |
Milleks seda vaja on? Miks peab ressursside kogumise tegema mingiks igavaks grindiks, mis sunnib mängijaid pöörduma macro programmide poole?
Millised meetodeid sa mõtled? Peale PvE, PvP ei koida mulle nagu midagi. Statse saab samas iga tegevusega tõsta. |
Seda ma mõtlengi, sandbox mängus peaks minu silmis olema sul võimalik PvP'des saada sama kiiresti skillid üles, kui PvE'des. Inimesed mängivad seda mängu erinevatel eesmärkidel, mõnele meeldib PvP, mõnele PvE, teisele jälle craftimine, kolmadale niisama ringi rändamine ja aarete otsimine. Miks peaks olema ainus viis mängus edasi jõudmiseks ajulage PvE grind?
Väga raske on FPSi mehhaanikat MMO maailma tuua. MMO keerleb rohkem saavutuste/itemite ümber. |
Kus see reegel kirjas on, et MMO'd peaved keerlema vaid saavutuste/itemite ümber? Mina seda reegliraamatut igastahes lugenud ei ole. See on ainult mingi lollakas ajupesu, mida themepark MMO'd on mängijatele teinud. Kas tõesti pole siis läbinähtav, miks kõik MMO developerid oma mängud sel viisil üles ehitavad, et mängijad peaks võimalikult palju aega sinna matma, et midagi saavutada? Nad tahavad lihtsalt, et mängija oleks võimalikult kaua motiveeritud oma subscribtion'it uuendama.
FPS-is aga on kõik võrdsed kogu aeg. Olukord oleks üpris nigel kui esimest korda mängiv noob teeks silmad ette paar aastat mänginud veteranile. |
FPS mängus ei ole kõik võrdsed. Kord on ühel mehel on snaiper, teisel pump-püss, kord kord jälle vastupidi.
Kui esimest korda mängiv noob sulle ära teeb, siis on see ju sinu enda probleem, et koba oled. Paar aastat mängu toksinud veteran peaks oma suure kogemuste pagasi peal ikka suutma noobidest üle olla, kuid mitte selle pärast, et tal on "uber epic 1337 mõõk" mille jaoks ta 2 aastat kuskil kaevanduses rauda kaevas, vaid selle pärast, et ta lihtsalt on kahe aastaga õppinud mängu paremini mängima.
Kui teha PvP ja sandbox väga keerukaks nagu FPSis siis oleks see ainult mängitav 50v50 maailmas. Kui lisada 10k inimest per server siis asi kisuks nutuseks. |
Eks seda saab varsti näha, kui nutuseks Mortal Online kisub.
Saades muljeid ainult teiste jutust mitte mängust siis võib aru saada miks Darkfall beta tundub fail. Kui maailm sisustada täielikult ja enamus elemente sisse lülitada siis ma usun, et lõbusat ja huvitavat tegevust jätkub väga kauaks. |
Kui mul on sõbraga pea täpselt sama maitse, kui jutt käib mängudest, siis ma ei näe, miks ma ei võiks tema juttu uskuda ja selle põhjal järeldusi teha.
Jah, kui AV suudab maailma täielikult sisustada ja enamus elemente sisse lülitada, siis oleks seal ehk tõesti tegevust kauemaks. Kuid hetkel on iga starter area täpselt sama. Täpselt samad NPC'd, questid, mobid jne. Maailm on tühi ja kõle. Väga palju asju on "sisse lülitamata" ja testimata ning seda vaid mõni päev enne releasi. PvP on üksluine ja kohmakas, geari valik on väike, skillide leveldamine võtab tohutult palju aega, endgame content ja skillid on kõik täiesti testimata.
Mul oleks väga hea meel, kui DF tõepoolest käima saab, kuid pärast eilset vestlust sõbraga olen ma võrdelmisi pessimistlik.
Lineage II-te toksisid isegi ju mitu aastat, mis sest, et see puhas grindfest oli  |
See ka põhjus, miks ma enam kunagi ei taha millegi taolise peale aega raisata.
Holy wall of text, Batman!
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
piimaPAKK
HV kasutaja

|
16.02.2009 12:49:16
|
|
|
| Vaatame näiteks FPS mänge - geari pole, skille ei pea õppima, kõik on võrdse varustusega jne jne. Samas ikka tõusevad paremad ja kogenenumad mängijad pinnale. Millest see tingitud on? Mõistagi asjaolust, et mängides mängija areneb ja õpib uusi trikke kuidas vastasest üle olla. Miks on nii mõeldamatu, et ka MMO'des loeks mängija enda oskused, väledad näpud, hea reaktsioon, mitte ainult see, mitu tuhat tundi ta on mängu peale kulutanud? |
Vaata kuumakse põhistel MMOdel on selline vajadus inimesi kinni hoida, kõige lihtsam variant on sundida inimesi grindima. Samas on Darkfallis need grindijad uber leet pvptajatele pew pew liha ja aitavad nende e-peeni kasvatada.
Ja towerite koha pealt ei oska eriti kommida kuid on võimalus, et võibolla AV sai lugeda ülevaateid mis on DFi kohta tehtud ja kui seal kurdeti, et liiga vastik on surra pidevalt, kui sa noob oled, siis on ju easy fix towerid teha igale poole.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
16.02.2009 12:57:48
|
|
|
igas mängus peab vaeva nägema mingil määral.
FPS mängudes nagu quake, on vaeva nägemine tundide kaupa harjutamine ja reflekside arendamine, samas ka mappide tundmaõppimine.
MMO mängudes on see enamasti materjalide/raha kogumine, samaaegselt siis skille üles töötades.
darkfallis on see nende kahe segu - sa pead oskama sihtida ja liikuda, maagia eest põigelda, pead oskama arvestada vastase kiirust ja kaugust maagia/nooltega laskmisel jne.
soovitatav on jah arendada oma skille kui kusagile jõuda tahad, kuid seda võid samahästi PVP'des teha. milleks koguda ise materjale et armoreid teha, kui sa võid kellelegi peksa anda ja tema armori ära võtta?
ma ei väida et see on efektiivne moodus, kuidas oma skille kiirelt kõrgele saada, kuid kahjuks paremat valemit pole ükski HV-lasest ajugeenius lauale laotanud, nii et see peab praeguseks kõlbama.
E:
LightsabeR, mis mängu sa tahad nagu? pmst sinu ideaal mäng oleks mingi online FPS kus on 2k inimest per server ja kõik üksteist rämedalt fräägivad? sured, korjad maast shotguni ja paned edasi?
sinu jaoks on siis ju eluunistus mäng nimega Dark Messiah of Might and Magic ...
vabsee, fräggi tüüpe fireballide ja vibudega niipalju kui tahad. absoluutselt mingit GRINDi pole ! ! ! !
ok, mapid pole seal küll terve kontinendi suurused aga ega 2k players per server seal kaa kahjuks ei ole, seega asi on kenasti balansis.
|
|
   |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
16.02.2009 13:09:30
|
|
|
igas mängus peab vaeva nägema mingil määral.
FPS mängudes nagu quake, on vaeva nägemine tundide kaupa harjutamine ja reflekside arendamine, samas ka mappide tundmaõppimine.
MMO mängudes on see enamasti materjalide/raha kogumine, samaaegselt siis skille üles töötades.
darkfallis on see nende kahe segu - sa pead oskama sihtida ja liikuda, maagia eest põigelda, pead oskama arvestada vastase kiirust ja kaugust maagia/nooltega laskmisel jne. |
Nõus esimese poolega. Tõe poolest on hetkel asjad nii, et FPS mängudes pead harjutama enda oskusi, et teistest üle olla, ning MMO'des kulub enamus ajast oma characteri oskuste täiendamisele.
Jah, DF on nende kahe segu, kuid kahjuks (mõne silmis võibolla õnneks?) on põhi rõhk siiski grindil. Sa võid osata oma maagiat ja nooli sihtida paremini kui ükski teine mängija, kuid kui mõni tüüp on kaks nädalat järjest oma skille macronud siis ei ole vahet kui hästi sa sihid, sa ei suuda teda isegi kriimustada.
Miks ei võiks panna rohkem rõhku mängija enda oskustele. Ma ei räägi siin ainult "FPS skillist" ja reaktsioonidest, vaid ka sellest, kuidas mängija oma characterile skillid valib, millist varustust ta otsustab kasutada jne. Ka see vajab oskusi - parimate skillide/varustuse kombinatsioonide leidmine ning nende sobitamine oma mängu stiiliga.
Just eelnevas lõigus kirjeldatu on see, mida Mortal Online üritab saavutada. Nad ütlesid, et kahe nädalaga saad primary skillid maxitud, kui tead mida teed. Kuid selleks, et mängus tugevaks saada võib kuluda mitmeid kuid, sõltuvalt sellest, kui hea mängija sa oled, mitte sellest, kui palju sa grindid ja farmid.
soovitatav on jah arendada oma skille kui kusagile jõuda tahad, kuid seda võid samahästi PVP'des teha. milleks koguda ise materjale et armoreid teha, kui sa võid kellelegi peksa anda ja tema armori ära võtta?
ma ei väida et see on efektiivne moodus, kuidas oma skille kiirelt kõrgele saada, kuid kahjuks paremat valemit pole ükski HV-lasest ajugeenius lauale laotanud, nii et see peab praeguseks kõlbama. |
Reaalsus on aga see, et DF'is ei ole võimalik samahästi PvP'des progresseeruda. Need, kes macrovad ja PvE's farmivad arenevad mitmeid kordi kiiremini.
Ja valem selle vastu on ju ilmselge. Remove the mother f'ing grind.
LightsabeR, mis mängu sa tahad nagu? pmst sinu ideaal mäng oleks mingi online FPS kus on 2k inimest per server ja kõik üksteist rämedalt fräägivad? sured, korjad maast shotguni ja paned edasi?
sinu jaoks on siis ju eluunistus mäng nimega Dark Messiah of Might and Magic ...
vabsee, fräggi tüüpe fireballide ja vibudega niipalju kui tahad. absoluutselt mingit GRINDi pole ! ! ! !
ok, mapid pole seal küll terve kontinendi suurused aga ega 2k players per server seal kaa kahjuks ei ole, seega asi on kenasti balansis. |
Ma tahan persistent game world'i, mis on seamless ja FFA PvP'ga. See, et mäng on player skill based, mitte gear/grind/farm based ei tähenda, et need 2k inimest üksteist rämedalt frag'ivad, vaid seda, et mängijad saavad tegeleda sellega, mis neile meeldib, mitte pole sunnitud järgima developeride poolt valmistatud sundteed oma characteri arendamiseks.
DM ei ole MMO, nii et see ei sobi kohe üldse. Ma ei saa aru, miks mõned MMO fännid hakkavad kohe kisama, et "LOL MÄNGI SIIS FPS'i KUI SKILL BASED MÄNGU TAHAD!!". Kas on tõesti nii raske mõelda "out of the box" ja aksepteerida võimalust, et ka MMO võib põhineda mängija enda oskustel, mitte ainult characteril mida mängija kontrollib?
viimati muutis LightsabeR 16.02.2009 13:12:06, muudetud 1 kord |
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
16.02.2009 13:14:48
|
|
|
LightsabeR, kui grind eemaldata täielikult, siis ju kaovad skillide treenimine jne asjad ära mängust. igasugused levelid jms on mõttetu siis.
pealegi, mis on keskmise FPS mängu eluiga? mõni aasta? ja peale seda enamus mängijatest liigub edasi ilusamatele/uuematele mängudele. tead palju MMO developimine ja ehitamine ja käimalükkamine maksab? see ei tasu ennast ära kui mäng elab ainult paar aastat.
seega mängus millegi saavutamine peab võtma kauem kui keskmises FPSis.
ja vaata nüüd asja ka grindijate poolepealt, mitte ainult äsja mängu sisseastunud noobi silme läbi.
kui sa treenid ja kaevad ja uurid mängu mitu nädalat et skille ja karakteri võimsust arendada ja siis mingi noob kargab ligi ja laeb su oma maple shortbow'ga maha, kas sa oleksid õnnelik? kas see oleks sinu suhtes aus?
selle jaoks on teised mängud, nagu ma enne rääkisin. MMO'd kahjuks/õnneks ei tööta nii, nagu FPS mehed seda tahaksid. igaühele oma.
| Ma tahan persistent game world'i, mis on seamless ja FFA PvP'ga. See, et mäng on player skill based, mitte gear/grind/farm based ei tähenda, et need 2k inimest üksteist rämedalt frag'ivad, vaid seda, et mängijad saavad tegeleda sellega, mis neile meeldib, mitte pole sunnitud järgima developeride poolt valmistatud sundteed oma characteri arendamiseks. |
gear/grind/farm on just see mis mängu eluiga pikendavad.
sa räägid et "mängijad saavad tegeleda sellega, mis neile meeldib" ... mis see siis oleks? kui grind mängust välja jätta siis neil polegi ju muud teha, kui üksteist fräägida... seega ongi kogu mäng üks hüppa ja karga fräägfest.
|
|
   |
140 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
16.02.2009 13:24:53
|
|
|
| LightsabeR, kui grind eemaldata täielikult, siis ju kaovad skillide treenimine jne asjad ära mängust. igasugused levelid jms on mõttetu siis. |
Aga sandbox MMO'des ju ei olegi leveleid.
Grindi võib asendada characteri modifitseerimisega. Selle asemel, et mingit skilli mitu kuud üles macroda, võiks ta olla kiiremini kätte saadav. Sa proovid ära, kuidas skill sinu mängu stiiliga sobib, kui sobib, jätad alles, kui ei sobi, harjutad mõnda muud skilli.
Lisaks sellele varustuse valik ning erinevad kombinatsioonid, mis teotavad ja täiustavad erinevaid skillide kombinatsioone ja mängustiile.
pealegi, mis on keskmise FPS mängu eluiga? mõni aasta? ja peale seda enamus mängijatest liigub edasi ilusamatele/uuematele mängudele. tead palju MMO developimine ja ehitamine ja käimalükkamine maksab? see ei tasu ennast ära kui mäng elab ainult paar aastat. seega mängus millegi saavutamine peab võtma kauem kui keskmises FPSis. |
Kas FPS on persistent world? Ei. On veel vaja midagi täpsustada?
ja vaata nüüd asja ka grindijate poolepealt, mitte ainult äsja mängu sisseastunud noobi silme läbi.
kui sa treenid ja kaevad ja uurid mängu mitu nädalat et skille ja karakteri võimsust arendada ja siis mingi noob kargab ligi ja laeb su oma maple shortbow'ga maha, kas sa oleksid õnnelik? kas see oleks sinu suhtes aus? |
Miks ma peaks vaatama asja grindijate poolelt? Grindijad mingu ja mängigu grind based mänge.
Kui sa oled mänginud mingit mängu mitu aastat, oled töötanud välja enda jaoks hea character buildi just täpselt sinu mängustiilile sobivate skillide ja varustusega, ning siis tuleb mingi noob ja laseb su maha, siis on kolm varianti:
a) sa oled lihtsalt koba.
b) see noob on väga andekas vend.
c) noobil lihtsalt vedas, sa lähed tagasi ja omad ta ära.
selle jaoks on teised mängud, nagu ma enne rääkisin. MMO'd kahjuks/õnneks ei tööta nii, nagu FPS mehed seda tahaksid. igaühele oma. |
Kus on kirjas, et MMO'd nii ei tööta? Teil on siin vist mingi imeline reeglite raamat, kust te neid väiteid välja imete. Äkki näitate mulle ka?
gear/grind/farm on just see mis mängu eluiga pikendavad.
sa räägid et "mängijad saavad tegeleda sellega, mis neile meeldib" ... mis see siis oleks? kui grind mängust välja jätta siis neil polegi ju muud teha, kui üksteist fräägida... seega ongi kogu mäng üks hüppa ja karga fräägfest. |
Loe sellest postist, loodan et saab selgemaks.
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|