või all vasakul pool on, kas kollane või roheline kolmnurk, mis näitab ka sisse-välja ühendusi, selle peale klikkides saad ka sama .
Jah, see kolmnurk on kollane ja ütleb no incoming connections.
Siis on pordid kinni või ei tule ühtegi ühendust läbi.
Seda minagi, aga paar lehekülge käis siit läib, et Saturnil peaks kõik pordid lahti olema v.a 25, 135-139, 445 ning küsisin ka Tartus esindusest üle, seal öeldi sama. Nagu siit nüüd kuulda on ei ole Tallinna omadel probleemi, aga on siis keegi ka Tartust siin, kes saaks öelda, et tal on pordid lahti?
Eile siis pandi mlle STV nett ja telekas sisse...
Täitsa piix noh teleka pilt on nagu ma ei tea kust välja tulnud.... väga ebakvaliteetne pilt, läksin elioni pealt üle kuna käis närvidele see Digitv jokutamine, nüüd veel hullem.
Proovin starmani zuumi ka ära, vaatan mis see teeb eeldatavasti lähen elioni tagasi :S _________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta
Ilmselt ikka standardresoga. 720x576 siis, mõned üksikud ehk ka 544x576.
Mina olen kuulnud STV DTV kohta igasugu õuduslugusid, sellepärast võtsin hiljuti STV interneti, aga DTV jätsin Starmani oma...
Edit:
Mis boxi STV siis kasutab? Siiani on jäänud mulje et nii STV, Starman kui ka Elioni kaabelvõrk kasutavad pemiselt Humaxi boxe. Mina olen küll Humaxi CX-Fox C boxi kasutusmugavusega rahul, kasvõi võrreldes Handani boxi või Kaoni Zoomboxidega.
Ilmselt ikka standardresoga. 720x576 siis, mõned üksikud ehk ka 544x576.
Mina olen kuulnud STV DTV kohta igasugu õuduslugusid, sellepärast võtsin hiljuti STV interneti, aga DTV jätsin Starmani oma...
Edit:
Mis boxi STV siis kasutab? Siiani on jäänud mulje et nii STV, Starman kui ka Elioni kaabelvõrk kasutavad pemiselt Humaxi boxe. Mina olen küll Humaxi CX-Fox C boxi kasutusmugavusega rahul, kasvõi võrreldes Handani boxi või Kaoni Zoomboxidega.
Mul eelmises korteris oli starmani digibox ja sellega jäin väga rahule kuna mittevajalikud kanalid sai kustutada mida elioni DTVga ei saa _________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta
Ehk siis STV ei kasuta Humaxi boxi^^
Seda ma oskan öelda et STV Box haiseb . Otseselt, 2 päeva ma üritasin välja mõelda MIS julla kumba arvuti juures nüüd kärssab. Lõpuks avastasin et see on STV digibox.
Oleks ta siis uus, aga stv kontorist saades oli ta imho küll kasutatud,igastahes lahti tehtud karp ja patakad on puldil surnud.
Okey...
Eks see stv ole jah selline teise klassi firma imo, tahtsin tellida omale netti ja kaablit koju siis sain helistada miskisele 6erinevale nrile ennem kui õige inimeseni sain, eelviimase kõne juures küsisin kas te suunata ei saa "for the love of god" vastus: Ei meil ei ole selliseid võimalusi
Mis siis ikka _________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta
Pandi mulle ka lõpuks Saturn Neo sisse. Kõik on ilus ja tore, 5 mega käib nagu ludinal, kuid nett on ainult siis, kui kaabel on otse arvutis. Kui wifi ruuter vahel, siis ei pääse netti. Ruuteriks Linksys WRT54GL dd-wrt softiga. Muide, mingit PPPoE värki see ühendus ei nõua, lihtsalt kaable arvutile järgi, annab miski IP ja kärab. Ruuterile tegin mac klooni ka, saab samamoodi DHCP-lt sama IP ja DNSi, mis arvutigi, kuid ei ole tolku midagi. Keegi oskab seletada miskit?
Tehnikud siin murdsid ka pead, et miks ruuteriga ei tööta, kuid ei saanud nemadki targemaks.
vot pppoed ta just tahabki, olen üritanud neile seal selgeks teha et kasutagu mingit muud autenitmist, sest ei saa määrata fixvõrke ja igavene kammajaa on selle nendepoolse poega. nii et oma ruuteris pead poe püsti panema _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
vot pppoed ta just tahabki, olen üritanud neile seal selgeks teha et kasutagu mingit muud autenitmist, sest ei saa määrata fixvõrke ja igavene kammajaa on selle nendepoolse poega. nii et oma ruuteris pead poe püsti panema
Mismoodi? Et WAN settingutes valin DHCP asemel PPPoE? Aga mida ma kasutajanimeks ja parooliks panen? Lepingus pole kuskil sellest sõnagagi juttu, küsisin tehnikutelt veel ülegi, et kas ühendus käib üle PPPoE, nad vastasid, et ei käi, tuleb niisama.
Kuidagi tahaks ikkagi seda asja toimima saada.
Aga mida ma kasutajanimeks ja parooliks panen? Lepingus pole kuskil sellest sõnagagi juttu
Vaata liitumislepingu puntk 3. Teenused andmed ja lahtri Sat.login/telefon all peaks olema kasutaja, Sat.password aga salasõna
See lahter on tühi. Kõik muu on ilusti paigas, alla on joonitud Saturn ja paketiks Neo. Ma sain ka enne aru, et see ühendus käib üle pppoe, kuid ei tea, miks mul niisama käib...
Mul käisid ja seadistasid ühes arvutis ühenduse ära. Ütlesid et "utebja trendnet, eto prostoi". Kahjuks jamasin u. 30min, kuigi ruuterid just väga must ala pole. Üks hetk niiöelda "hakkas tööle" kuigi midagi settingutest ei muutnud otseselt. Aga ühesõnaga sulle tiriti koridorist cat5-ga net sisse, telefoni ka võtsid vms ? ( mitte et see rolli mängiks ) ja stv vanamehed ütlesid et täiesti vabalt lükkad taha ja peaks töötama ?
Aga ühesõnaga sulle tiriti koridorist cat5-ga net sisse, telefoni ka võtsid vms ? ( mitte et see rolli mängiks ) ja stv vanamehed ütlesid et täiesti vabalt lükkad taha ja peaks töötama ?
Jah, tiriti cat5 sisse, võtsin ainult neti, telefoni ei võtnud. Nad ütlesid jah, et pppoed pole, küsisin ülegi. Ja tõesti ei tundu olema. Ma lihtsalt lükkan kaabli järgi ja nett lippab mis vedel.
Arvan et pigem nad confisid selle arvuti ära ja ta logib nüüd ise automaatselt üle pppoe sisse, püüa stv'st saada kasutaja ja password ning confi see ruuter siis selle peale ära. Saturn ühendus peaks olema raudselt pppoe peal...
Arvan et pigem nad confisid selle arvuti ära ja ta logib nüüd ise automaatselt üle pppoe sisse, püüa stv'st saada kasutaja ja password ning confi see ruuter siis selle peale ära. Saturn ühendus peaks olema raudselt pppoe peal...
Minu arvutis ei confinud nad midagi, need jorsid oma läpakasse sisestasid küll minu MAC aadressi, selle kloonisin ka ruuterile.
heikis kirjutas:
ühenduse properties lahti võtad, siis ju näitab kohe millega tegu.
Näeb välja täpselt nagu iga teinegi LAN ühendus. Address type... assigned by DHCP. IP ise pole küll sisevõrgu oma, vaid väline... sellesama saab ka ruuter, kui talle kaabli järgi suskan. gatewayd ja DNSid ka kõik samad.
Corwin kirjutas:
Kas sa neile 100% mainisid et sul ruuter järgi tuleb ? Vb vanad mõtlesid et single PC...samas ikkagi,lepingus peaks asi kirjas olema jne...
Nad ise nägid seda ruuterit ja murdsid samuti pead, et miks läbi ruuteri ei tule. Lõpuks nad kehitasid vaid õlgu ja läksid oma teed.
viimati muutis NoMilleks 28.01.2009 21:59:20, muudetud 1 kord
Niisiis...
See Network Setup vist ei mängi rolli, see juba enda sisevõrgu värk...
Äkki Host name ja Domain name mingi tähtsusega väljad?
Ruuterit proovitud ka sõbra juures, mingeid seadeid ei muutnud. Toimis.
Njh seaded paistavad kõik korras olevat , ei tea kas dd-wrt'l mingit sisse ehitatud ping tooli pole, et proovida kas ruuteri otsast vähemalt töötab. vb ei jõua nett millegipärast ruuterist arvutiteni...
Mingi käsurida on olemas küll, aga linuxi käskudest ei jaga ma küll midagi ja ma ei tea, kas sealt saab pingida.
On veel selline asi, nagu Operating Mode. Praegu on see Gateway, saab panna ka Router. Siiani on see karp Gatewayna töötanud kenasti, vb peaks seda settingut näppima...
kus tas korras on wan on ju dhcp, oled kindel et pärnus ilma poeta asjad töötavad? krrt ästi ei usu. mille põhjal nad siis autentimist teevad? kas maci baasil. see ju muutub kui ma arvutit näiteks vahetan. või võrkarit. ja ruuterile pane kah mõistlikum ip 192.168.0.100 näiteks _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Maci põhine on täiesti usutav. Endal sama moodi. Kui mac muutub siis tuleb logimisleht ette vajutad nuppu uus mac registreeritakse ja kui aktsepteeritakse saad netti. Isp küll teine.
endal buffalo ruuter dd-wrt softiga. oli ka alguses probleeme, et saaks traadita neti taha, aga lõpuks hakkas iseenesest asi tööle. _________________ Ole tore !
kus tas korras on wan on ju dhcp, oled kindel et pärnus ilma poeta asjad töötavad? krrt ästi ei usu. mille põhjal nad siis autentimist teevad? kas maci baasil. see ju muutub kui ma arvutit näiteks vahetan. või võrkarit. ja ruuterile pane kah mõistlikum ip 192.168.0.100 näiteks
No mul oli vahepeal STV mitte saturn ja seal oli küll MAC põhine. Mingit teise MAC-iga seadet oli vaja ühendada, siis pidi helistama suurepärasesse klienditeenindusse, et mjäkk aadrjeesssi vjahetada. _________________ No worries!
kus tas korras on wan on ju dhcp, oled kindel et pärnus ilma poeta asjad töötavad? krrt ästi ei usu. mille põhjal nad siis autentimist teevad? kas maci baasil. see ju muutub kui ma arvutit näiteks vahetan. või võrkarit. ja ruuterile pane kah mõistlikum ip 192.168.0.100 näiteks
No mul oli vahepeal STV mitte saturn ja seal oli küll MAC põhine. Mingit teise MAC-iga seadet oli vaja ühendada, siis pidi helistama suurepärasesse klienditeenindusse, et mjäkk aadrjeesssi vjahetada.
Teinekord ära näe vaeva, vaid muuda lihtsalt võrgukaardi MAC ära.
No mul oli vahepeal STV mitte saturn ja seal oli küll MAC põhine. Mingit teise MAC-iga seadet oli vaja ühendada, siis pidi helistama suurepärasesse klienditeenindusse, et mjäkk aadrjeesssi vjahetada.
Kuidas seda näiteks ruuteril teha? _________________ No worries!
Kuidas seda näiteks ruuteril teha?
Ruuteril kloonitakse mac aadress. Spets lahter selleks spftis olemas.
Nonii, saaga jätkub. STV tegelased arvasid, et kui ma tahan oma ruuterit Saturniga tööle saada, siis nad teevad omapoolse restardi. No tolku ei midagi. Siis nad soovitasid ruuteril keerata WAN pordil DHCP maha ning sisestada IP jms joga käsitsi. Ikka ei saanud toimima. Lõpuks soovitasid nad minu dd-wrt vahetada originaalsofti vastu. OK, tehtud. Ikka ei midagi. Proovisin siis originaalsoftis IP jms parameetrid käsitsi sisestada... Vajutan Save Settings... ja rõõmus aken teatab, et IP and Gateway are not at same subnet mask! Ja ei saanud seadeid salvestada. DD-WRT ei kobisenud küll midagi niisugust, kui kabla otse arvutis, on nett endiselt olemas. MAC klooni pole ka ära unustanud. Aga äkki ongi kala selle subnet maski taga vms?
EDIT: Oligi kala subnet maski taga. Muutsin natuke gateways üht numbrikest rohkem vastavusse IP-ga ning peale seda hakkas nett voolama
Igatahes tänud ka kaasfoorumlastele, kes aidata püüdsid.
Vähemalt said tööle^^
Viskaks ise ka küsimuse õhku, on mingeid eelistusi ruuteri suhtes mis wifit ka pritsib, mis STVga töötaks? Lugesin kuskilt et osadel isenditel probleeme STV võrguga. Plaanis naisele läppar muretseda ja siis oleks vaja ka wifit tekitavat purki.
+ ikka mõtlen kas mulle tõde räägiti infotelefonis, et ümberlülitamine on tasuta kui soovin kolida, aga see juba teine teema
On väga tüüpiline, et igaüks soovitab seda, mida kasutab ja millega ka rahul on Ma siis soovitan Linksys WRT54GL. Kui sinna dd-wrt peale kupatad, siis igav ei hakka.
ühenduseks on Saturn Mini, op-süsteemiks Vista ja võrgukaardiks integreeritud Realtek RTL8101E (viimased draiverid).
Kurdan äärmiselt ebastabiilse ühenduse üle, mis tuleb ja läheb täiesti suvaliselt. Diagnostika näitab, et võrgukaardis justkui probleem ei ole, kuid ühenduse pikkus kõigub paarist sekundist paari minutini. Vahepeal küll vastab pingile, kuid loss on ~95%.
Ühendamine jääb pooleli erinevates staadiumites (connecting through wan miniport, verifying username&password, registrating computer on network).
Veateadest loobib küll time outi või not respondingut (0, 691 ja 815).
Helpline suurt abi anda ei osanud, tegi mingisuguse restardi, kuid kui õnnestus ühendus taastada, kadus see minutite jooksul jällegi.
"ipconfig /all" annab suurema osa ajast kõik nimeserverid ja muud aadressid.
Teist arvutit proovimiseks hetkel käepärast ei ole, kuid eelmisel õhtul läpakas lippas probleemideta.
Umm, eks ta kuskil 80-ndate lõpus ole ehitatud, nagu suurem osa Lasnamäe maju. Huvitav on see, et netist infot lugedes ja STV helpline'iga konsulteerides selgub, et mujal on kõik okei. Järelikult peitub ikkagi probleem arvutis.
Kas Saturnil on staatiline või dünaamiline IP?
Olgu öeldud, et asun Pärnus ning siin ei käi asi üle PPPoE, vaid on MACi põhine.
Ruuteris sättisin IP jms käsitsi, kuna automaatsete seadetega ei tulnud mingit netti sealt läbi (sellest juttu eespool). Naljaviluks proovisin IP lõppu suvaliselt muuta mõned korrad ja ikka töötas kõik.
Keegi STV (Saturn) ühendusega Shoutcast'i on tööle saanud?
erroriks siis: [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.