praegune kellaaeg 20.06.2025 17:24:51
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
reindeer
HV vaatleja
|
21.01.2009 17:15:18
Monitori näitajad |
|
|
Tere!
Olen uurinud erinevaid monitore ja aru saanud, et ma ei tea neist mitte midagi ning üks ega teine näitaja ei ütle mulle samuti midagi! Äkki keegi oskaks täpsemalt lahti seletada, mida need tähendavad:
1) Mida näitab resolutsioon (nt.1440x900) Mida suurem näitaja, seda parem pilt?
2)Mida näitab kontrast (nt. 2000:1) Siin samuti näiteks 8000:1 parem?
3)Mida näitab pildi suhe (nt 16:10)?
4)Mida näitab vaatenurk(nt. 170/170)?
5)Reageerimisaeg( 5ms vs 2ms)?
6)Horisontaalne kaadrisagedus(nt. 30-80 kHz)
7)Mida tähendab monitori juures TFT
8)Mis vahe wide ekraanil ja tavalisel?
Tänud, kes viitsib mind natukene harida
|
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
21.01.2009 17:18:10
|
|
|
Tavaliselt ikka ju mida suurem seda parem
väljaarvatud reageerimisaeg see võiks võimalikult madal olla
_________________ Töö tegi ahvist inimese
Äkki teeb sinust ka  |
|
Kommentaarid: 221 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
reindeer
HV vaatleja
|
21.01.2009 17:21:02
|
|
|
Aga huvitab ka, mida need asjad nagu muudavad või nii ....et kui üks asi mingil monitoril suurem ja teine asi jälle väiksem mingi võrreldava monitoriga, siis oleks hea teada, mida mis näitaja mõjutab...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
21.01.2009 17:30:38
Re: Monitori näitajad |
|
|
reindeer kirjutas: |
Tere!
Olen uurinud erinevaid monitore ja aru saanud, et ma ei tea neist mitte midagi ning üks ega teine näitaja ei ütle mulle samuti midagi! Äkki keegi oskaks täpsemalt lahti seletada, mida need tähendavad:
1) Mida näitab resolutsioon (nt.1440x900) Mida suurem näitaja, seda parem pilt?
2)Mida näitab kontrast (nt. 2000:1) Siin samuti näiteks 8000:1 parem?
3)Mida näitab pildi suhe (nt 16:10)?
4)Mida näitab vaatenurk(nt. 170/170)?
5)Reageerimisaeg( 5ms vs 2ms)?
6)Horisontaalne kaadrisagedus(nt. 30-80 kHz)
7)Mida tähendab monitori juures TFT
8)Mis vahe wide ekraanil ja tavalisel?
Tänud, kes viitsib mind natukene harida  |
1. Resolutsioon näitab palju erinevat värvi kuvavat täpikest ekraanil on, 1x1 piksel oleks siis oleks aint üle ekraani üks värv. Mida rohkem seda teravam pilt.
2. Kontrast näitab kui suur on musta ja valge värvi vahe, kui kontrast 1:1 oleks siis vist oleks must valge. mida suurem see on, seda ilusam pilt on, sest seda mustem tundub must värv jne.
3. Suhe näitab ekraani horisontaali ja vertikaali suhet, 1:1 oleks siis, et su ekraan on ruut.
4. Vaate nurk on see, et kui sa külje pealt vaatad siis jääb pilt ikka nähtavaks ja normaalseks. Kui väike vaatenurk on siis näeb ainult otse, üldiselt arvutimonitoridel pole see oluline, sest sa vaatad nii või naa otse, telekatel on see valupunkt.
5. Reageerimisaeg on see kui kiirelt su ekraan suudab uue pildi kuvada, mida väiksem seda parem. Kui sa tekstitöötlust teed vms, siis vahet pole, kui mängida tahad siis väike vahe on.
6. Hz on kui kiirelt su monitor kaadreid vahetab. Selletõttu tundub aeglastel monitoridel läbi kaamera vaadates, et jooned liiguvad ülevalt alla. Mida suurem see on, seda su silmadele parem.
7.TFT peaks pilti paremaks tegema, erinev tehnoloogia monitori üles ehitamisel
8.Wide screenil on horisontaal kõvasti suurem kui vertikaal. Monitor on laiem ühesõnaga.
Nii peaks umbes olema, võisin mõned väiksed vead teha, aga enam vähem peaks aru saama.
viimati muutis Unholy 21.01.2009 17:42:07, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
reindeer
HV vaatleja
|
21.01.2009 17:38:33
|
|
|
Suurepärane....aitäh, et nägid vaeva vastamisel:) Sain päris selge pildi asjast!
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|