Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Soovitage programmi fotode organiseerimiseks ja kergemaks töötlemiseks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
time123
HV Guru
time123

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.11.2008 23:44:07 vasta tsitaadiga

Eks neid töötlusprogramme ole jah palju, kuid mina otsisin 2 ühes varianti. Lõplikuks valikuks osutus ACDSee, mis vastab igati minu soovidele. Rohkem nõuandeid vaja ei ole. Aitäh. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 28.11.2008 16:40:43 vasta tsitaadiga

Ärremärkuseks: Digikami tegijad väidavad, et nende üllitise (Digikam + Kipi-plugins) KDE4 variante saab nüüd ka Winis pruukida, asja peaks kätte saama KDE4 Wini installerist.
http://techbase.kde.org/Projects/KDE_on_Windows/Installation
http://www.digikam.org/drupal/node/378

Kel isu proovida, peaks muidugi arvestama asjade beta-staatusega.

Ja kel vaba aega veel rohkem ning isu veel värskema (st toorema) koodi järgi, saab ka ise Digikami wini all kokku põristada:
http://www.digikam.org/drupal/node/402

tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 04.12.2008 23:32:38 vasta tsitaadiga

Niih, mul ka vaja head programmi, et suurt hulka pilte läbi kedrataja vajalikud kaadrid välja sõeluda. Picasa on piltide otsimiseks-vaatamiseks päris hea. Et ei näita mitte katalooge, vaid kohe pilte. ACDSee ju seda ei tee, saab vaid kataloogide kaupa läheneda? Näpin seda just ja ei leia küll kus saaks niimoodi sääda nagu Picasa kuvab.

Pisacas muudkui ketrad pilte edasi, mis sobiv paned "Hold" listi ja lõpuks ekspordid uude kataloogi. Just see, mis vaja.

Ainuke viga on, et mul seda vaja välisel kõvakettal asuvate piltidega, kuna neid on PALJU, siis korraga ilmselt ei jõua-taha-viitsi kõiki läbi vaadata. Aga Picasa ju vahepeal offline oleval kettal asuvaid faile ei kuva vaid järgmisel korral hakkab jälle neid kataloogide kaupa külge haakima. Ja see võtab jälle mõttetult aega.

Kas on mõni selline programm, mis kuvab pilte nii, nagu Picasa, aga samas tõmbab pisipildid andmebaasi, et need seal alati olemas on?

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
S-10
Piiratud kasutaja
S-10

sõnum 05.12.2008 15:09:08 vasta tsitaadiga

Mul selline natuke lihtsam küsimus, kas irfanview-iga pilti, mil näiteks horisont viltu, sirgemaks annab keerata?
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 34
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 05.12.2008 15:10:41 vasta tsitaadiga

ACDSee peaks ju küll soovi korral alamkatalooge ka näitama. Pole hetkel käepärast, et täpsustada...
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 05.12.2008 15:32:37 vasta tsitaadiga

S-10 kirjutas:
Mul selline natuke lihtsam küsimus, kas irfanview-iga pilti, mil näiteks horisont viltu, sirgemaks annab keerata?
custom rotate.........
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 08.12.2008 13:39:18 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Niih, mul ka vaja head programmi, et suurt hulka pilte läbi kedrataja vajalikud kaadrid välja sõeluda. Picasa on piltide otsimiseks-vaatamiseks päris hea. Et ei näita mitte katalooge, vaid kohe pilte. ACDSee ju seda ei tee, saab vaid kataloogide kaupa läheneda? Näpin seda just ja ei leia küll kus saaks niimoodi sääda nagu Picasa kuvab.

Pisacas muudkui ketrad pilte edasi, mis sobiv paned "Hold" listi ja lõpuks ekspordid uude kataloogi. Just see, mis vaja.

Ainuke viga on, et mul seda vaja välisel kõvakettal asuvate piltidega, kuna neid on PALJU, siis korraga ilmselt ei jõua-taha-viitsi kõiki läbi vaadata. Aga Picasa ju vahepeal offline oleval kettal asuvaid faile ei kuva vaid järgmisel korral hakkab jälle neid kataloogide kaupa külge haakima. Ja see võtab jälle mõttetult aega.

Kas on mõni selline programm, mis kuvab pilte nii, nagu Picasa, aga samas tõmbab pisipildid andmebaasi, et need seal alati olemas on?

Ma ei ole picasat kasutanud, aga lightroomiga saab nii teha, et annad kataloogi(d) ette, lased previewd ära renderdada, kui vaja teed neist kollektsiooni (võid ka pärast teha) ja siis võid põjimõtteliselt välise ketta ära võtta, edasi saad lapata ja vaadata. sobivatele paned lipu (pick) külge või ebasobivatele (reject) lisaks võid kasutda erivärvi lippe või 5 punkti süsteemis tärnikesi anda ja pärast nende järgi sorteerida ning vajadusel lippe/punkte muuta.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 08.12.2008 15:04:43 vasta tsitaadiga

vallo, kusjuures jah, nüüd õnnestus Picasaga ka asi korda ajada. Kunagi ammu kui analoogilist asja üritasin, siis hakkas iga kord uuesti pilte otsima, kui ketas oli vahepeal tagant ära olnud.

Hmm, äkki sõltub asi sellest, kas vahepeal Picasat on kasutatud? Et kui tööle panna ja ketas taga pole, siis ikkagi kaovad ära? Nüüd ma vist panin Picasa alles siis tööle, kui ketas juba taga uuesti taga oli. icon_question.gif

tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 08.12.2008 16:10:02 vasta tsitaadiga

Lightroomil on savi, kui korra on previed ära tehtud, siis lihtsalt librarys näitab, et see ketas on puudu, aga ei porise. icon_wink.gif
Ma lugesin nii omad vanad pildid plaatidelt sisse.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 09.12.2008 02:42:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:
ACDSee ju seda ei tee, saab vaid kataloogide kaupa läheneda? Näpin seda just ja ei leia küll kus saaks niimoodi sääda nagu Picasa kuvab.
Päris loomulikust ta seda ei tee jah. Võimalus on Folders paneelil alamkataloogid ära märkida (kastikestesse punktikesed, shift/ctr abiks)
Või veidi elegantsem moodus:
1. Organize paneelil tekitada uus Category - näiteks "M:ketas".
2. Lohistada põhiaknast terve ketas või vajalikud kaustad sinna kategooriasse.
3. Kui kaustu-alamkaustu valikus üle ühe, avaneb "Categorize folder" - seal linnuke esimesse valikusse!
Tehtud.
Kui ketta/kausta sisu muutub, siis veidi jama... icon_sad.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
tommike
HV veteran
tommike

sõnum 09.12.2008 08:37:16 vasta tsitaadiga

veel üks sortimisprogramm
http://mmk1.f4.fhtw-berlin.de/?page_id=88&lang_pref=en
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 09.12.2008 09:36:20 vasta tsitaadiga

tommike kirjutas:
veel üks sortimisprogramm
http://mmk1.f4.fhtw-berlin.de/?page_id=88&lang_pref=en

see tundub päris huvitav, peab õhtul ära proovima. Enamasti ju tõepoolest mäletab otsitava pildi kohta tonaalsust, a la kas on tehtud suvel või talvel, öösel või päeval. thumbs_up.gif

tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 14.12.2008 04:24:20 vasta tsitaadiga

Sai juba mõnda aega tagasi ära proovitud ja kuigi on huvitav programm, siis piltide sorteerimiseks ta ikka ei sobi. Ja otsida sellega 30 000 pildi hulgast tooni järgi on väga põnev ettevõtmine icon_smile.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vull
HV veteran

sõnum 03.01.2009 22:30:03 vasta tsitaadiga

ma ei saa küll probleemist aru
piltide sorteerimiseks on windows explorer ja kopi-paste
vaatamiseks acdsee ja töötlemiseks fotoshop
milleks kõiki pilte keerata kui acdsee teeb seda automaatselt? gallery tegemiseks on fotoshop
igast muud mõttetud lisaproged võiks vabalt uninstallida. sh ka acdsee browser

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Soovitage programmi fotode organiseerimiseks ja kergemaks töötlemiseks mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.